Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


За ГМО и за аспартам-а разбрахме. А знаете ли веществото Дихидроген Монооксид колко е вредно?

От по-горният цитат ми се мярна само " променя гените, които отговарят за вкусовите усещания " и ми стана ясно за какво става въпрос. :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

някой може ли да ми обясни защо сирене от 9 лева килото има срок на годност 7 дни

:rolleyes:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 3.06.2016 г. at 0:00, haidukpikaso написа:

някой може ли да ми обясни защо сирене от 9 лева килото има срок на годност 7 дни

:rolleyes:

Защото е сирене...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 28 минути, веселия Роджър написа:

Защото е сирене...

най-малко 9 месеца е срока на годност на СИРЕНЕТО

:D

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
току що, haidukpikaso написа:

най-малко 9 месеца е срока на годност на СИРЕНЕТО

:D

Верно?


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Цитат

Срокът на минимална трайност от датата на производство е 12 месеца за сирене от краве мляко (в стария стандарт е бил 10 месеца), 18 за овче сирене (бил е 12 месеца), 12 за козе и смесено и 10 за биволско.

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сиренето си е от по-дълготрайните продукти. Кажете му марката на това 7-дневното.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 6 минути, веселия Роджър написа:

Верно?

верно ли неверно ли аз с тенекета не купувам че да ти кажа па и да купувам нема го чакам я ми ще го ям

това ми отговориха от Елви ООД - При нас трошеното сирене е със срок на съхранение не по - малко от 9 месеца , който е изписан на етикета върху опаковката. в саламурата си демек

разгадахме я загадката обаче - това било съображение на Фантастико - да изписват срок на годност 7 дни на всички насипни сирена

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Майонезата ни - с гума, без яйца

При четири продукта въглехидратите са над 20%
 

проучване на Асоциация “Активни потребители”, цитирани от "Труд".

В 9 от 16 проби са били регистрирани водно съдържание над 60% и наличие на въглехидрати над 20% при 4 продукта.

Наред с това в повечето майонези ще откриете съставки като емулгаторите гума гуар (Е412) и гума ксантан (Е415), консерванти и антиоксиданти - бензоат (Е211-213), пропил галат (Е310), калиев сорбат (Е203), нишесте (Е1420 - 1450), оцветители като бета каротен и анато (Е160б), допълват от “Активни потребители”.

Цялото проучване ще бъде представено на 13 юни.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 часа, ined написа:

Майонезата ни - с гума, без яйца

При четири продукта въглехидратите са над 20%
 

проучване на Асоциация “Активни потребители”, цитирани от "Труд".

В 9 от 16 проби са били регистрирани водно съдържание над 60% и наличие на въглехидрати над 20% при 4 продукта.

Наред с това в повечето майонези ще откриете съставки като емулгаторите гума гуар (Е412) и гума ксантан (Е415), консерванти и антиоксиданти - бензоат (Е211-213), пропил галат (Е310), калиев сорбат (Е203), нишесте (Е1420 - 1450), оцветители като бета каротен и анато (Е160б), допълват от “Активни потребители”.

Цялото проучване ще бъде представено на 13 юни.

отдавна не става за нищо, единствената, която беше истинска, Краси - и тя няма вече яйца

правете си домашна, лесно е

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 4.06.2016 г. в 15:18, ined написа:

 

"Срокът на минимална трайност от датата на производство е 12 месеца за сирене от краве мляко (в стария стандарт е бил 10 месеца), 18 за овче сирене (бил е 12 месеца), 12 за козе и смесено и 10 за биволско. " Ако знаете как ми се пие сега козе мляко или поне бучка сирене а най добре месо от яре. Много е вкусно.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 04 Юни 2016 г. в 17:20, Гемето написа:

Сиренето си е от по-дълготрайните продукти. Кажете му марката на това 7-дневното.

то не било 7-дневно, това решили Фантастико - на всички сирена от тенеке да им слагат срок на годност 7 дни, щото вече нямали саламура

а това, за което аз се учудих и естествено повдигнах въпроса, е Боженци, на Елви ООД Габрово, насипно, 9 лева килото

е минаха вече 7 дни нищо му няма не се е развалило и без саламура

иначе останалите дет и те барабар със сирената са Трапеза, Еделвайс и Рафтис - 4 лева килото им на тия

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, ined написа:

то нито една няма яйца :D

вижте какво отговарят на потребител *Краси*:

Интересувам се яйцата, които използвате пастьоризирани ли са ?

Никой, уважаващ себе си и клиентите си производител на майонеза, не използва яйца, а яйчен прах в неговите разновидности.
Процеса на изсушаване "покрива" напълно процеса на пастьоризиране и на
практика е абсолютна гаранция, че всички микроорганизми и подобни са унищожени.

При производството на майонеза "Краси" използваме само висококачествен сух яйчен жълтък.

Това е написано и на етикета на всяка опаковка.

http://www.krasi.bg/non-flash/?page=qa&lv=923&SID=735e8850575eb9713a4ee

сега в задачата се пита яйчен прах яйце ли е аджеба

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Едно е да ползваш изсушен жълтък, а друго е изобщо да не слагаш и да го докарваш на цвят с оцветители.

И ако не се лъжа заради болести като салмонелата е забранено използването на яйца и вместо тях се слага яйчен прах.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 5 минути, ined написа:

Едно е да ползваш изсушен жълтък, а друго е изобщо да не слагаш и да го докарваш на цвят с оцветители.

И ако не се лъжа заради болести като салмонелата е забранено използването на яйца и вместо тях се слага яйчен прах.

ти какво ми приказваш че едно време е била без яйца Краси ли - да бе да

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
току що, haidukpikaso написа:

ти какво ми приказваш че едно време е била без яйца Краси ли - да бе да

Не, просто сега стандартите за безопасност са други.

П.П. От това, че едно време нещо се е правило някак си, не следва, че това е било правилно.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 минута, flare написа:

Не, просто сега стандартите за безопасност са други.

П.П. От това, че едно време нещо се е правило някак си, не следва, че това е било правилно.

не сме и умрели нали

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
току що, haidukpikaso написа:

не сме и умрели нали

Какво искаш да обсъждаме? Смисълът от здравните разпоредби или действията на производителите? Т.е. ако искаш да има яйца в майонезата - отивай да спориш със законодателите. Фирмата просто спазва закона.

 

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
току що, flare написа:

Какво искаш да обсъждаме? Смисълът от здравните разпоредби или действията на производителите? Т.е. ако искаш да има яйца в майонезата - отивай да спориш със законодателите. Фирмата просто спазва закона.

 

 

аз си правя бе не ма мисли мене

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
току що, haidukpikaso написа:

аз си правя бе не ма мисли мене

Ами питаш слагат ли яйца - слагат каквото им кажат отгоре.

П.П. аз пък майонеза не обичам.

на 6/11/2016 в 10:24, ined написа:

Цялото проучване ще бъде представено на 13 юни.

Сутринта го търсех, ама не намерих на сайта им.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 минути, flare написа:

Ами питаш слагат ли яйца - слагат каквото им кажат отгоре.

П.П. аз пък майонеза не обичам.

 

не знам кво им казват отгорето ама е факт че всички с трици ни ловят - маймуните

беше си вкусно едно време

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Яйцето е 75% вода, а яйченият прах е дехидратирано яйце и тъй като то е измислено преди век, нищо чудно и "едно време" промишленото производство на майонеза да е било с яйчен прах.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ям и си мисля,ям и си мисля...По едно време усещам че само си ям.Какво?Е-та,мета и друга химия натряскана в храната ни от алчни келемета.Дмитрий Иванович Менделеев сигурно и не е подозирал за невероятните комбинации които въртят с неговата таблица.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 39 минути, Гемето написа:

Яйцето е 75% вода, а яйченият прах е дехидратирано яйце и тъй като то е измислено преди век, нищо чудно и "едно време" промишленото производство на майонеза да е било с яйчен прах.

и защо няма вкус тогава - нали е логично да има вкус на яйце, обаче ня-ма

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...