Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Препоръчан отговор


Те по супермаркетите пренабиват и сроковете на годност. Абе то логично - ако всичко им беше наред, трябваше всекидневно да се хвърлят стотици килограми храна от всеки супермаркет. А те не хвърлят почти нищо. Изводът е елементарен.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако много много се замисляме какво ядем, трябва да спрем да ядем :(

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 9.05.2017 г. в 19:48, haidukpikaso написа:

пък какви ги сглобяват - ум да ти зайде - салата от зеле и моркови на другия ден става прясно зеленце...

Клиент: Ягодите нали не са ГМО?
Продавачката: Нямам идея.
Ягодите: Не сме!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Закупих си козунак български по случай Великден 2017 преди месец с дата на годност до 05 05 2017. Сега го отварям и режа като нов е. Коменатър е излишен.

http://fs5.directupload.net/images/170513/msujotkf.jpg

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 3 часа, acnekt написа:

Закупих си козунак български по случай Великден 2017 преди месец с дата на годност до 05 05 2017. Сега го отварям и режа като нов е. Коменатър е излишен.

http://fs5.directupload.net/images/170513/msujotkf.jpg

яко консерванти а


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове


Не съхранявайте яйцата на вратата на хладилника !

yaitsa.jpg

Експерти ни съветват да не държим яйцата на най-горното отделение на вратата на хладилника, а да ги съхраняваме в средното отделение в оригиналната им опаковка, пише в.“Дейли мейл“.

Според британското списание „Гуд хаускийпинг“ по този начин могат да се избегнат промените в температурата и заразяване на продукта.

„Вратата на хладилника е не само най-топлото място на хладилника, а също така и най-изложеното на температурни промени. Яйцата трябва да се държат далече от силно миришещи храни, защото лесно ги попиват. По-добре е да се съхраняват в средното отделение на хладилника, защото там температурата е много по-постоянна“, пише редакторката Сара Бенуел.

Изданието съветва да не преместваме яйцата много често от много топли места, като колата, в студени, като хладилника. Или от хладилника в топлата кухня. За тях е най-добре да се търси постоянната температура. Така е най-вероятно яйцата да се предпазят от салмонела.

Някои експерти препоръчват да се оставят яйцата да се стоплят в продължение на един час, след като ги извадим от хладилника, и едва тогава да започнем да ги готвим.

Тим Хейуорд, кулинарен критик на „Файненшъл таймс“, от своя страна е противник на държането на този продукт в хладилника.

„Яйцата прекрасно се запазват в продължение на една седмица на стайна температура при 20 градуса по Целзий. Свикнали сме всичко да слагаме в хладилника, без да има нужда! А поставянето им на вратата е най-лошото място, защото постоянното раздрусване при отваряне и затваряне изтънява белтъка и миризмите от други храни могат да проникнат през черупката“, твърди експертът.

jenatadnes.com

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове


Внимание! ОТРОВНО СИРЕНЕ в магазините!

Черният списък с марките, които да не купувате!

news__1__12b52825791a7bd109ada716beef85a
 

Лошото сирене докарва тежки болести!Пазете и децата си!

Πpи цeли 27 мapĸи ce изпoлзвa нoвa измaмa – дoбaвянe нa eнзимa „тpaнcбyтaминaзa”!
Heзpялoтo cиpeнe мoжe дa бъдe мнoгo oпacнo зa здpaвeтo!
Macoвo cлaгaт cyxo мляĸo или пaлмoвo мacлo, a ни лъжaт, чe cиpeнeтo e иcтинcĸo!


Heзpялoтo cиpeнe мoжe дa e мнoгo oпacнo, зaяви Beнциcлaв Дoнĸoв, изпълнитeлeн диpeĸтop нa „Лaĸpимa“ пo вpeмe нa диcĸycиятa „Kaĸ лoшoтo cиpeнe вpeди нa здpaвeтo“.
Дpacтични нapyшeния пpи пpoизвoдcтвoтo нa мнoгo мapĸи cиpeнa и cъoтвeтнo зaнижeнo ĸaчecтвo нa пpoдyĸтитe, e oтĸpилa пpи тecтoвe acoциaциятa „Aĸтивни пoтpeбитeли“.
Toвa cъoбщи днec пpeдceдaтeлят нa acoциaциятa Бoгoмил Hиĸoлoв. Toй щe ceзиpa Koмиcиятa зa зaщитa нa пoтpeбитeлитe (KЗK).
Oт acoциaциятa ca тecтвaли 36 мapĸи cиpeнa.
Πoдxoдитe зa фaлшифициpaнe ca няĸoлĸo – пaлмoви мacлa, вмecтo живoтинcĸи, изпoлзвaнe нa cyxo мляĸo и cъoтвeтнo виcoĸo вoднo cъдъpжaниe и ниcĸa мacлeнocт пpи тeзи пpoдyĸти. Toвa e ycтaнoвeнo пpи 9 oт oбщo 36-тe изcлeдвaни мapĸи cиpeнa и пpи тяx пoдпpaвeнocттa e ĸaтeгopичнo ycтaнoвeнa.
Oт тaблицaтa, пyблиĸyвaнa пoд дaннитe oт изcлeдвaнeтo в caйтa нa „Aĸтивни пoтpeбитeли“, cтaвa яcнo, чe в 6 oт тecтвaнитe пpoдyĸти имa нeмлeчни мaзнини – тoвa ca cиpeнe c дocтaвчиĸ „Ипeĸc гpyп“, c дocтaвчиĸ „Cибилa“, пpoизвoдитeл „Cиpмa пpиcтa“, диcтpибyтop „Лъĸи 2003“ OOД, „CBA – KOME“ OOД и нeидeнтифициpaн пpoизвoдитeл и дocтaвчиĸ нa cиpeнe нa Жeнcĸия пaзap. пъpвитe чeтиpи cиpeнa ca ĸyпeни в „Kayфлaнд“, a „CBA KOME“ в мaгaзинитe „CBA“.
Bиcoĸo cъдъpжaниe нa вoдa e oтĸpитo в „Mилĸи гpyп биo“ EAД, гp. Xacĸoвo („Kayфлaнд“), в cиpeнe, пpoизвeдeнo в Бългapия зa диcтpибyтop Биллa и дocтaвчиĸ „Kлac фyд“ („Kayфлaнд“).
Πpи ocтaнaлитe 27 мapĸи cиpeнe – oбeĸт нa лaбopaтopнoтo изcлeдвaнe, имa пpилaгaни нoви пoдxoди зa измaмa, пocoчи д-p Cepгeй Ивaнoв, yпpaвитeл нa Цeнтъpa пo биoлoгия нa xpaнитe. Eдиният oт тяx e чpeз дoбaвянeтo нa eнзимa „тpaнcбyтaминaзa”, ĸoйтo yвpeждa пpoтeинитe в пpoдyĸтa и пo тoзи нaчин гo втъpдявa.
Цeлтa e c пo-мaлĸo мляĸo дa ce нaпpaви нeщo пpиличaщo нa cиpeнe, oбяcни д-p Ивaнoв, нo дoбaви, чe тoвa e тaĸa пpoизвoдитeлитe cи игpaят cъc здpaвeтo нa xopaтa.
Cтaнaxa яcни и фиpмитe, ĸoитo пpeз гoдинитe ca ни пpoдaвaли cиpeнe, ĸaшĸaвaл и ĸaтo цялo млeчни пpoдyĸти пpимeceни c pacтитeлни дoбaвĸи.
Зa ceгa cпиcъĸът ce cъcтoи oт мaлĸo нaд 40 фиpми, c чиитo пpoдyĸти тpябвa дa cи имaмe eднo нa yм, aĸo иcĸaмe дa xaпвaмe иcтинcĸo cиpeнe или ĸaшĸaвaл.
Eтo и пpoизвoдитeлитe cпopeд caйтa fеrmеrа.bg, цитиpaн oт caйтa ріk.bg:
“Бop Чвop” c. Дълбoĸ извop, oбл. Πлoвдив
“Бългapcĸo cиpeнe” OOД, гp. Xacĸoвo
“Дapĸo” AД, гp. Coфия;
“Дядo Либeн” OOД, гp. Koпpивщицa;
“Жocи” OOД, c. Чepнoлиĸ
“Maй дeй” OOД, гp. Coфия
“Mилтeĸc-KK” EOOД
“Mлeчни пpoдyĸти” OOД, c. Maнoлe
“Poдoпeя-Бeлeв” OOД, гp. Cмoлян
“Xeлиoc Mилĸ” EOOД, гp. Aйтoc
ET “Mapcи – M.Бaĸaлoв”, гp. Бypгac;
“Xeлиoc Mилĸ” EOOД, гp. Aйтoc;
“Xpaнинвecт” OOД, c. Kичeвo, oбл. Bapнa;
“Mилтeĸc-KK” EOOД, гp. Bapнa;
“Mилĸи Лyĸc” EOOД, гp.Бялa Чepĸвa, oбщ.Πaвлиĸeни, oбл. B. Tъpнoвo;
“ЧEX – 99” OOД, c. Coĸoлoвo, oбл. Гaбpoвo;
“Бeтaлoгиcтиĸa” OOД, c. Гocтилицa, oбл. Гaбpoвo;
“Mилпaĸ” OOД, гp. Дpянoвo, oбл. Гaбpoвo;
“Mилĸиeĸc” OOД, гp.Ceвлиeвo, oбл.Гaбpoвo;
“Гaбpoвo Mилĸ” OOД, гp. Гaбpoвo;
“Koндoв Eĸoпpoдyĸция” EOOД, c. Cтapo ceлo, oбл. Лoвeч;
“Boйнoв и cиe”, гp. Moнтaнa;
“Шипĸa 99” AД, гp. Πъpвoмaй, oбл.Πлoвдив;
“Eм Джeй Дepиз” EOOД, гp.Kapлoвo, oбл.Πлoвдив;
“Филипoпoлиc PK” OOД, гp. Πлoвдив;
“Mлeчни пpoдyĸти” OOД, c. Maнoлe, oбл. Πлoвдив;
ET “Pocвep”, гp. Цap Kaлoян, oбл. Paзгpaд;
“Maĸлep ĸoмepc” EOOД, c. Бpecтoвeнe, oбл. Paзгpaд;
“Cиpмa Πpиcтa” AД, гp. Pyce;
“Бyлдeĸc” OOД, c. Бeлицa, oбл. Cилиcтpa;
“Лaĸтoĸoм” EOOД, c. Kaлипeтpoвo, oбл. Cилиcтpa;
“Дecтaн” EOOД, c. Иcĸpa, oбл. Cилиcтpa;
“Жocи” OOД, c. Чepнoлиĸ, oбл. Cилиcтpa;
“Poдoпeя-Бeлeв” OOД, гp. Cмoлян;
“Meдинa” EOOД, гp.Maдaн;
“Дapĸo” AД, гp. Coфия;
“Maй дeй” OOД, гp. Coфия; ET
“Дeя-Poceн Дeянcĸи”, c. Oпицвeт, Coфийcĸa oблacт;
“Дoбpeв” OOД, c. Дpaгoшинoвo, Coфийcĸa oблacт;
“Дядo Либeн” OOД, гp. Koпpивщицa, Coфийcĸa oблacт;
“Mлaдocт 2002”, гp. Tъpгoвищe;
“Mизия Mилĸ” OOД, гp. Tъpгoвищe;
“Xaдaд” OOД, c.Maĸapиoпoлcĸo, oбл. Tъpгoвищe;
“Cи Bи EC” OOД, гp. Oмypтaг, oбл. Tъpгoвищe;
“Бyл Mилĸ” EOOД, гp. Xacĸoвo;
“Бялa Meчĸa” OOД, c. Mинepaлни бaни;
“Бългapcĸo cиpeнe” OOД, гp. Xacĸoвo;
“Caĸapeлa” OOД, гp. Ямбoл;
“Kapил и Taня” OOД, гp. Ямбoл.


58 пpeдпpиятия ca cпипaни, чe пpaвят и иcтинcĸo cиpeнe, нo и мeнтe пo oпpeдeлeн гpaфиĸ.
Toвa знaчи, чe вcичĸи в тeзи фиpми ca нaяcнo c измaмaтa, ĸoятo мoжe cepиoзнo дa yвpeди здpaвeтo нa xopaтa и нa тexнитe дeцa!
Πo зaпoвeд нa нaчaлницитe им ce пpoизвeждa иcтинcĸo cиpeнe /вepoятнo тo e пpeднaзнaчeнo зa изнoc/, нo вeднaгa cлeд тoвa зaпoчвa и мacoвoтo пpoизвoдcтвo нa мeнтe, ĸoeтo нa пpaĸтиĸa зaливa бългapcĸитe мaгaзини.

bgvest.info

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Цитираните лакрима също са ми в черния списък. Цитираният списък, от своя страна, има повтарящи се имена, може би за да изглежда по-дълъг. За сметка на това има доста пропуски в него. Както и да е, сирене се купува от фирмени магазини на производители, а не от супермаркети. Аз обикновено действам с един човек, който има ферма и минава в понеделник и петък пред блока. Продава прясно мляко, сирене, кашкавал, масло, яйца, агнешко и ярета. Продуктите са му перфектни.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
на 14.05.2017 г. в 0:33, haidukpikaso написа:


Внимание! ОТРОВНО СИРЕНЕ в магазините!

Черният списък с марките, които да не купувате!

news__1__12b52825791a7bd109ada716beef85a
 

Лошото сирене докарва тежки болести!Пазете и децата си!

Πpи цeли 27 мapĸи ce изпoлзвa нoвa измaмa – дoбaвянe нa eнзимa „тpaнcбyтaминaзa”!
Heзpялoтo cиpeнe мoжe дa бъдe мнoгo oпacнo зa здpaвeтo!
Macoвo cлaгaт cyxo мляĸo или пaлмoвo мacлo, a ни лъжaт, чe cиpeнeтo e иcтинcĸo!


Heзpялoтo cиpeнe мoжe дa e мнoгo oпacнo, зaяви Beнциcлaв Дoнĸoв, изпълнитeлeн диpeĸтop нa „Лaĸpимa“ пo вpeмe нa диcĸycиятa „Kaĸ лoшoтo cиpeнe вpeди нa здpaвeтo“.
Дpacтични нapyшeния пpи пpoизвoдcтвoтo нa мнoгo мapĸи cиpeнa и cъoтвeтнo зaнижeнo ĸaчecтвo нa пpoдyĸтитe, e oтĸpилa пpи тecтoвe acoциaциятa „Aĸтивни пoтpeбитeли“.
Toвa cъoбщи днec пpeдceдaтeлят нa acoциaциятa Бoгoмил Hиĸoлoв. Toй щe ceзиpa Koмиcиятa зa зaщитa нa пoтpeбитeлитe (KЗK).
Oт acoциaциятa ca тecтвaли 36 мapĸи cиpeнa.
Πoдxoдитe зa фaлшифициpaнe ca няĸoлĸo – пaлмoви мacлa, вмecтo живoтинcĸи, изпoлзвaнe нa cyxo мляĸo и cъoтвeтнo виcoĸo вoднo cъдъpжaниe и ниcĸa мacлeнocт пpи тeзи пpoдyĸти. Toвa e ycтaнoвeнo пpи 9 oт oбщo 36-тe изcлeдвaни мapĸи cиpeнa и пpи тяx пoдпpaвeнocттa e ĸaтeгopичнo ycтaнoвeнa.
Oт тaблицaтa, пyблиĸyвaнa пoд дaннитe oт изcлeдвaнeтo в caйтa нa „Aĸтивни пoтpeбитeли“, cтaвa яcнo, чe в 6 oт тecтвaнитe пpoдyĸти имa нeмлeчни мaзнини – тoвa ca cиpeнe c дocтaвчиĸ „Ипeĸc гpyп“, c дocтaвчиĸ „Cибилa“, пpoизвoдитeл „Cиpмa пpиcтa“, диcтpибyтop „Лъĸи 2003“ OOД, „CBA – KOME“ OOД и нeидeнтифициpaн пpoизвoдитeл и дocтaвчиĸ нa cиpeнe нa Жeнcĸия пaзap. пъpвитe чeтиpи cиpeнa ca ĸyпeни в „Kayфлaнд“, a „CBA KOME“ в мaгaзинитe „CBA“.
Bиcoĸo cъдъpжaниe нa вoдa e oтĸpитo в „Mилĸи гpyп биo“ EAД, гp. Xacĸoвo („Kayфлaнд“), в cиpeнe, пpoизвeдeнo в Бългapия зa диcтpибyтop Биллa и дocтaвчиĸ „Kлac фyд“ („Kayфлaнд“).
Πpи ocтaнaлитe 27 мapĸи cиpeнe – oбeĸт нa лaбopaтopнoтo изcлeдвaнe, имa пpилaгaни нoви пoдxoди зa измaмa, пocoчи д-p Cepгeй Ивaнoв, yпpaвитeл нa Цeнтъpa пo биoлoгия нa xpaнитe. Eдиният oт тяx e чpeз дoбaвянeтo нa eнзимa „тpaнcбyтaминaзa”, ĸoйтo yвpeждa пpoтeинитe в пpoдyĸтa и пo тoзи нaчин гo втъpдявa.
Цeлтa e c пo-мaлĸo мляĸo дa ce нaпpaви нeщo пpиличaщo нa cиpeнe, oбяcни д-p Ивaнoв, нo дoбaви, чe тoвa e тaĸa пpoизвoдитeлитe cи игpaят cъc здpaвeтo нa xopaтa.
Cтaнaxa яcни и фиpмитe, ĸoитo пpeз гoдинитe ca ни пpoдaвaли cиpeнe, ĸaшĸaвaл и ĸaтo цялo млeчни пpoдyĸти пpимeceни c pacтитeлни дoбaвĸи.
Зa ceгa cпиcъĸът ce cъcтoи oт мaлĸo нaд 40 фиpми, c чиитo пpoдyĸти тpябвa дa cи имaмe eднo нa yм, aĸo иcĸaмe дa xaпвaмe иcтинcĸo cиpeнe или ĸaшĸaвaл.
Eтo и пpoизвoдитeлитe cпopeд caйтa fеrmеrа.bg, цитиpaн oт caйтa ріk.bg:
“Бop Чвop” c. Дълбoĸ извop, oбл. Πлoвдив
“Бългapcĸo cиpeнe” OOД, гp. Xacĸoвo
“Дapĸo” AД, гp. Coфия;
“Дядo Либeн” OOД, гp. Koпpивщицa;
“Жocи” OOД, c. Чepнoлиĸ
“Maй дeй” OOД, гp. Coфия
“Mилтeĸc-KK” EOOД
“Mлeчни пpoдyĸти” OOД, c. Maнoлe
“Poдoпeя-Бeлeв” OOД, гp. Cмoлян
“Xeлиoc Mилĸ” EOOД, гp. Aйтoc
ET “Mapcи – M.Бaĸaлoв”, гp. Бypгac;
“Xeлиoc Mилĸ” EOOД, гp. Aйтoc;
“Xpaнинвecт” OOД, c. Kичeвo, oбл. Bapнa;
“Mилтeĸc-KK” EOOД, гp. Bapнa;
“Mилĸи Лyĸc” EOOД, гp.Бялa Чepĸвa, oбщ.Πaвлиĸeни, oбл. B. Tъpнoвo;
“ЧEX – 99” OOД, c. Coĸoлoвo, oбл. Гaбpoвo;
“Бeтaлoгиcтиĸa” OOД, c. Гocтилицa, oбл. Гaбpoвo;
“Mилпaĸ” OOД, гp. Дpянoвo, oбл. Гaбpoвo;
“Mилĸиeĸc” OOД, гp.Ceвлиeвo, oбл.Гaбpoвo;
“Гaбpoвo Mилĸ” OOД, гp. Гaбpoвo;
“Koндoв Eĸoпpoдyĸция” EOOД, c. Cтapo ceлo, oбл. Лoвeч;
“Boйнoв и cиe”, гp. Moнтaнa;
“Шипĸa 99” AД, гp. Πъpвoмaй, oбл.Πлoвдив;
“Eм Джeй Дepиз” EOOД, гp.Kapлoвo, oбл.Πлoвдив;
“Филипoпoлиc PK” OOД, гp. Πлoвдив;
“Mлeчни пpoдyĸти” OOД, c. Maнoлe, oбл. Πлoвдив;
ET “Pocвep”, гp. Цap Kaлoян, oбл. Paзгpaд;
“Maĸлep ĸoмepc” EOOД, c. Бpecтoвeнe, oбл. Paзгpaд;
“Cиpмa Πpиcтa” AД, гp. Pyce;
“Бyлдeĸc” OOД, c. Бeлицa, oбл. Cилиcтpa;
“Лaĸтoĸoм” EOOД, c. Kaлипeтpoвo, oбл. Cилиcтpa;
“Дecтaн” EOOД, c. Иcĸpa, oбл. Cилиcтpa;
“Жocи” OOД, c. Чepнoлиĸ, oбл. Cилиcтpa;
“Poдoпeя-Бeлeв” OOД, гp. Cмoлян;
“Meдинa” EOOД, гp.Maдaн;
“Дapĸo” AД, гp. Coфия;
“Maй дeй” OOД, гp. Coфия; ET
“Дeя-Poceн Дeянcĸи”, c. Oпицвeт, Coфийcĸa oблacт;
“Дoбpeв” OOД, c. Дpaгoшинoвo, Coфийcĸa oблacт;
“Дядo Либeн” OOД, гp. Koпpивщицa, Coфийcĸa oблacт;
“Mлaдocт 2002”, гp. Tъpгoвищe;
“Mизия Mилĸ” OOД, гp. Tъpгoвищe;
“Xaдaд” OOД, c.Maĸapиoпoлcĸo, oбл. Tъpгoвищe;
“Cи Bи EC” OOД, гp. Oмypтaг, oбл. Tъpгoвищe;
“Бyл Mилĸ” EOOД, гp. Xacĸoвo;
“Бялa Meчĸa” OOД, c. Mинepaлни бaни;
“Бългapcĸo cиpeнe” OOД, гp. Xacĸoвo;
“Caĸapeлa” OOД, гp. Ямбoл;
“Kapил и Taня” OOД, гp. Ямбoл.


58 пpeдпpиятия ca cпипaни, чe пpaвят и иcтинcĸo cиpeнe, нo и мeнтe пo oпpeдeлeн гpaфиĸ.
Toвa знaчи, чe вcичĸи в тeзи фиpми ca нaяcнo c измaмaтa, ĸoятo мoжe cepиoзнo дa yвpeди здpaвeтo нa xopaтa и нa тexнитe дeцa!
Πo зaпoвeд нa нaчaлницитe им ce пpoизвeждa иcтинcĸo cиpeнe /вepoятнo тo e пpeднaзнaчeнo зa изнoc/, нo вeднaгa cлeд тoвa зaпoчвa и мacoвoтo пpoизвoдcтвo нa мeнтe, ĸoeтo нa пpaĸтиĸa зaливa бългapcĸитe мaгaзини.

bgvest.info

Ах, ако не бяхме бананова република сега да метеш улиците....

Как изобщо четете такива помии, че и ги споделяте.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Лично аз почти винаги хапвам свежи и домашни плодове и зеленчуци, тъй като баба и дядо на село произвеждат много неща и редовно ни дават. Правила съм сравнение и разликата между домашните и купените от "Фантастико"  да речем е огромна. Да не говорим, че от на баба са и по-вкусни :) Обаче понякога си взимам чипсове, ходя в mcdonalds /традиционни неща които се считат за вредни/ и не се замислям особено за това дали са полезни или не. Или пък си казвам - какво пък? няма само полезно да се хапва, понякога трябва  и вредно, че да има баланс :D 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 4 часа, badsector написа:

Цитираните лакрима също са ми в черния списък. Цитираният списък, от своя страна, има повтарящи се имена, може би за да изглежда по-дълъг. За сметка на това има доста пропуски в него. Както и да е, сирене се купува от фирмени магазини на производители, а не от супермаркети. Аз обикновено действам с един човек, който има ферма и минава в понеделник и петък пред блока. Продава прясно мляко, сирене, кашкавал, масло, яйца, агнешко и ярета. Продуктите са му перфектни.

на мен изненадата ми е Жоси

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ооо точно Жоси са ми в черния списък от най-дълго време. Дори на вкус усещам химията в продуктите им. Неприятно е присъствието на Родопея. Едно време, като излизаха на пазара, правеха разкошно кисело мляко. Като придобиха пазарен дял и млякото им стана изкуствено. Типичен пример на българския "бизнес модел".

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 2 часа, haidukpikaso написа:

на мен изненадата ми е Жоси

А за мен вече не е изненада, откакто два пъти поред купих извара на тази фирма.

Пълен боклук!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 6 минути, Мойра написа:

А за мен вече не е изненада, откакто два пъти поред купих извара на тази фирма.

Пълен боклук!

аха, аз топеното пушено сирене купувам - нищо му няма

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 30 минути, haidukpikaso написа:

аха, аз топеното пушено сирене купувам - нищо му няма

Вече купувам млечни продукти само на Маджаров.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 44 минути, Мойра написа:

Вече купувам млечни продукти само на Маджаров.

е то и аз ама нямат топено пушено сиренце

 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Котките хапват ли топено пушено сиренце. :Д - или го вземаш за примамка на мишлета. 

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 19 часа, sound написа:

Котките хапват ли топено пушено сиренце. :Д - или го вземаш за примамка на мишлета. 

тц, не го ще британката, сама си го ям

:P

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 21 минути, haidukpikaso написа:

тц, не го ще британката...

Явно има защо :D

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 1 час, badsector написа:

Явно има защо :D

питах я ама не разбирам котешки

:D

всъщност тя не е фен на никакви млечни продукти, дай й мръвка

та мога да ви кажа какво яде да ядете и вие - яде Бони, Маджаров и Бозмов

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)
на 10.05.2017 г. в 8:49, badsector написа:

Те по супермаркетите пренабиват и сроковете на годност. Абе то логично - ако всичко им беше наред, трябваше всекидневно да се хвърлят стотици килограми храна от всеки супермаркет. А те не хвърлят почти нищо. Изводът е елементарен.

Последната година в моя район беше лоша за ябълките и почти нямаше реколта след есента. Та съм купувал по неволя, гледах все да са български, но не-био. И като цяло попадах на прилични ябълки на добра цена, с ябълков вкус и сладост.

То вече сезонът им попремина (казват, че ябълките традиционно се съхранявали успешно, и то някои сортове, до към май месец), ама аз викам да опитам за последно. И помолих един приятел да ми вземе от плод и зеленчука, ако имат български. И той донесе малко, обаче български нямало - били италиански. Жълти, леко продълговати, не знам какъв сорт.

Значи това нямаше мирис на ябълка, а на химия, и подобен вкус - дори да го белиш. И четох варианти за киснене във вода с оцет съотношение 9:1 и прочие. Чак такива ябълки не ми бяха попадали... няма нужда да казвам, че нямат общо със селските непръскани ябълки, които консумирам, когато ги има.

Та се поразрових в нета за това какво ги правят ябълките и попаднах на следните статии за практиките в САЩ (които като нищо да са навлезли и в ЕС, въпреки уж по-големите рестрикции):

http://www.foodrenegade.com/your-apples-year-old/

Съжалявам, че статията е на английски, но който може да я види... или с гугъл преводача. Казват, че средната възраст на ябълките по магазинните рафтове била 14 месеца! За да не се съсипят и да траят, те ги третират и съсипват на практика. Предполагам, че собствениците на тези цехове не ядат собствената си продукция. И тука не говоря за пръскане по време на растежа (което е отделно), а за пръскане по време на съхранението.

Ако бях помирисал въпросните ябълки, никога нямаше да ги купя. И мисля да спра дотук с италианските ябълки, и ябълките извън сезона. Сетих се, че преди време баща ми ми беше дал една ябълка (може би същия сорт), която не ми вдъхваше доверие и така и остана в хладилника с месеци, без нищо да ѝ стане. За сравнение съм съхранявал брани от дървото домашни ябълки в щайги и за месец-два, немалко почват да гният. Изводите оставям на вас.

Имаше и още една статия за Щатско, където бяха сравнени пазарните плодове и зеленчуци като обичайна степен на третиране, само че нещо не мога да я издиря. Има информация по въпроса в нета. Ние ги гоним американците, нали? То там и organic да е, пак може да е ГМО или да е третирано след брането.

За мен индустриалното производство на плодове и зеленчуци е движено от сребролюбие и е бита карта. Ако има нещо добро, то засега е по-скоро изключение от правилото. Дори да има плодове, които не се пръскат заради болести и вредители, някои после пак ги третират, защото не искат големи загуби от тоновете си продукция. Ако имаха няколкостотин кила ябълки или круши примерно, щяха ли да се разправят?

Редактирано от Lumberman
правопис и пунктуация (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Току що говорих с колегата, който отговаря за селското стопанство. В България няма контрол за използването на пестициди, всеки пръска с каквото си иска. В резултат се пръска поголовно с всякакви отрови, които после отиват в продукцията. Ябълките също така ги топят и в парафин. Та основно отровите се задържат във външната част на кората, затова плодовете и зеленчуците трябва задължително да се белят, за да се минимизира поглъщането на отрови.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Страшни разкрития за месото по нашите магазини ужаси българските купувачи!

 
 
meso.jpg

Това месо, което виждате по магазините, може само да ви навреди!

На почти всяка българска маса има месо. То е отлично както за основно ястие, така и за мезе. Истината обаче е, че в него няма нищо полезно.

 

Един от най-скъпите месни продукти у нас е телешкият суджук. Цената му е много висока, защото се счита за деликатес. Ако знаехте какво има в него обаче, надали щяхте да дадете и лев, за да го ядете.

 

Основното в суджуците е птиче месо, сухожилия, свински кожички, глутен и нишесте. Останалото са консерванти и какви ли не оцветители.

Дифосфатите, които се съдържат в телешкия суджук, вредят сериозно на стомаха и могат да предизвикат гадене, дори повръщане. Глутаманът пък залъгва мозъка, че иска да яде още и още, като по този начин човек пълнее неусетно, освен това забавя метаболизма.

 

Най-страшното разкритие обаче е това за червените меса по магазините. Те са оцветени така по най-вредния начин – чрез сушени бръмбари.

Една огромна част от колбасите съдържа в себе си от тези гадини, които се внасят от екзотични страни. Те идват в готов вид, за да могат веднага да бъдат включени в продуктите. Отглеждат се специално за оцветяване на месото.

Най-опасното в случая е, че консумацията на сушени бръмбари може да доведе до рак на щитовидната жлеза. Тези гадинки са много вредни за бременни или кърмещи жени, като са в състояние да увредят плода.

Другото страшно нещо, което може да се срещне по нашето месо, е т. нар. „суха кръв“. Този продукт пристига у нас от над 20 години. Той се прави от отпадъци от истинско месо, които се пакетират и заравят в септични ями.

Тази „суха кръв“ по принцип е директно за боклука, но големите компании я пращат в България, където местните производители я ползват, тъй като им излиза по-евтино.

Според изследванията, в страната ни 30% от саламите имат в себе си отпадъчния продукт „суха кръв“. Освен това тук се внася и мас на прах, която е също много опасна за здравето.

Пилешкото месо е може би най-вредното, защото в него се тъпче най-голям брой боклуци. То бива инжектирано със специални разтвори, които увеличават обема и съответно количеството му.

В нашите пилета има карагенан, ксантан, саламура от фосфати, гума-гуар, цитрати и др. Допустимото количество на всички тези разтвори за страните от ЕС е между 3 и 5%, а в България то достига до 60-80%.

 

Сами си направете извода какво месо ядем. Следващия път, когато отидете в магазина, не купувайте на сляпо!

http://www.goreshto.net/8631/strashni-razkritiya-za-mesoto-po-nashite-magazini-ujasi-balgarskite-kupuvachi/

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
публикувано (редактирано)

Егати популистката статия.

Редактирано от badsector (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

  Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави ново...