Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - първи впечатления

Featured Replies

И аз вече имам ключ!!!

само че не става за Home Premium....май ще се тества само ултимейт

И след дни опити да се регна през ХП, през 7 от раз успях ;)

Gaffer-аз също бях подкарал Home Premiua-a!!!Води се версия 1.1-внимавай колега!!!Тая версия е барана самоволно и затова е пусната!!!Предполагам че имаш и Бизнеса и Basic-a!!!Пусни им една хубава проверка,за да не те изпоти после с разни грешки!

• Отговори 1,2k
  • Прегледи 127,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Aquaris, няма офис 13, майкрософт пропуснаха номера от фатализъм stashek, Unlocker не може ли да се инсталира на 7 ?

• Значи то и аз имам звук отзад, особено след като съм ял бобени култури.

Публикувани изображения

остави го да си намери сам

както и WDDM 1.1 prerelease

все още се тестват драйвъри за всички устройства

иначе на предишни страници има бета драйвъра на ати (става за всички серии), но дали пали под 64 незнам

Че какво им е на драйверите на Creative ??? Според мен си бачкат добре. Аз съм с Creative X-Fi eXtreme Music и Build 7000 и засега не съм имам никакви проблеми с тях(освен инсталирането де,ама с него се стравих много лесно :P )

Как го направи че при мен не става,какво ли не пробвах..по средата на инсталацията и се рестартира компа(със същата звукова карта съм)

На мен ми допада новия windows.Браво на хората на чичко Бил! biggrin.gif

Много по-лек от виста, шарен, удобен.Определено ми харесва.

А и Send Feedback-a си е много удобен бутон.Все пак Windows 7 все още е за бета тестове, и чрез бутона пращаш своите впечатления, изисквания, проблеми и т.н. на Майкрософт.

Редактирано от electric (преглед на промените)

Супер. При мен единствено волума работи. Яркостта, S1, AV mode и останалите функционални клавиши не работят! Имам изтеглен всичкия софтуер от сони съпорт, но като тръгна да го инсталирам и 7 се счупва тотално...

Какъв ти е модела точно... Имаш ли инсталирана Vista? Ако Windows 7 ти показва Unknown devices в Device managera им ъпдейтни сам ръчно драйверите като посочиш да търси в папките на Vista C:\Windows\Drivers\EXE и C:\Windows\Drivers\INF. Само по този начин успях да инсталирам SMbus controller driver-a примерно. Задължително си инсталирай chipset utility-то. Също така инсталирай "Sony firmware extension parser" - That's another name for the Sony Notebook Control device. Together with the Programmable I/O device, they add proper ACPI support to control the various features like Fn functionality, button assignment, brightness control and power management settings on the notebook. - те това ще ти подкара всички функционални клавиши.

Редактирано от krasen (преглед на промените)

Gaffer-аз също бях подкарал Home Premiua-a!!!Води се версия 1.1-внимавай колега!!!Тая версия е барана самоволно и затова е пусната!!!Предполагам че имаш и Бизнеса и Basic-a!!!Пусни им една хубава проверка,за да не те изпоти после с разни грешки!

Не съм свалял от сайта ма Майкрософт исото, но с предишните на winbeta, ако инсталираш на празен, неформатиран хард, излиза диалога за избор на версия на виста, само че пък след него не може да се посочи региона и българския, но се добавят после от контрол панел. аз така си инсталирах Home Premium на виртуален компютър, преди нова година си скапах компа и сега вече не смея на чиста инсталация :huh:

Но не приема ключа, всъщност на мен ми пратиха един от ключовете които вече ги има във темата, тоя дето почва със 6, че сега съм на друг комп...

А на вируалния с Home Premium изпробвах петте, не ги прие.

Bis, мисля да преведа руските файлове за Вин7, около 5 мб са общо, повечето се слагат в програмни файлове. Не съм сигурен дали не са взети от виста, но не е пълен превод, много малко са...

Редактирано от gaffer (преглед на промените)

Всъщност за 4 дена използване доста бъгове забелязох.

Не затваря програми от които съм излязъл , от време на време не иска да ми отвори моят компютър , в таскбара остава прозорци които съм затворил вече и немогат от никъде другаде да се затворят дори и такс менажера ...

Bis, мисля да преведа руските файлове за Вин7, около 5 мб са общо, повечето се слагат в програмни файлове. Не съм сигурен дали не са взети от виста, но не е пълен превод, много малко са...

Руснаците имат 6956-та изцяло преведена-разликите с Бетата са много малки,но и те реват(потребителите),че не навсякъде тръгва

И аз инсталирах този Уин на виртуална машина, но десктопа ми излиза тесен - с две черни вертикални ленти отстрани, как даго разпъна на целия екран ?

И аз инсталирах този Уин на виртуална машина, но десктопа ми излиза тесен - с две черни вертикални ленти отстрани, как даго разпъна на целия екран ?

Резолюцията на монитора поправи!!!Виж на колко херца си!Сложи на 60 и пробвай!

Какъв ти е модела точно... Имаш ли инсталирана Vista? Ако Windows 7 ти показва Unknown devices в Device managera им ъпдейтни сам ръчно драйверите като посочиш да търси в папките на Vista C:\Windows\Drivers\EXE и C:\Windows\Drivers\INF. Само по този начин успях да инсталирам SMbus controller driver-a примерно. Задължително си инсталирай chipset utility-то. Също така инсталирай "Sony firmware extension parser" - That's another name for the Sony Notebook Control device. Together with the Programmable I/O device, they add proper ACPI support to control the various features like Fn functionality, button assignment, brightness control and power management settings on the notebook. - те това ще ти подкара всички функционални клавиши.

Хм.. нямах представа че съществува тази папка драйвърс... Вече се бях примирил че няма да ми работят половината екстри и набих 64 ватова 7-ца. Сега силно ентусиазиран да пробвам ше инсталирам 32. Иначе модела е NR430E..малко старичък, но работи перфектно. 1.86 дуал коре, 2 гъби рам и 160 хард. :rolleyes:

Първи впечатления и от мен:

Лека и красива ОС, но с доста неща, които тепърва ще трябва да се оправят (това си е и нормално за бета де)!

След доста мъки и сменяне на драйвери така и не успях да подкарам картина от тунера си на AVerTV!

Daemon Tools не работи засега (това е всеизвестно...не че съм го и пробвал де). Неговия аналог, Power ISO на 32 битовата версия при мен не работеше, но на 64 битовата работеше идеално!

След инсталацията на 64 битовата си е цяло приключение да и инсталираш после драйвери и т.н...действа се на принципа...ако стане - стане!

Колкото и да ровех не успях да си подкарам еквалайзера на вградената ми Realtek High Definition!

Не успях също да подкарам (въпреки, че показа, че драйвера се е инсталирал и уж всичко е наред) и уеб-камерата ми Logitech, която е на близо 5 години, но вярно си ми служи под ХР!

Май много неуспехи станаха, а? Та, това е засега от мен. Някой, ако има идеи за моите софт-проблеми със седмицата, ще съм благодарен да помогне.

П.П. На теста за хардуера изкарах 5.5.

Редактирано от agentpat (преглед на промените)

В device manager всички устройства са разпознати и работят. Кард четеца и нум лока за малката клавиатура тръгнаха. Единствено S1, контраста, зуума и приспиването от функционалните бутони не работят. Ти с каква видеокарта си? Инсталирал ли си нещо от софтуера освен ини-тата от C:\WINDOWS\Drivers\.

Редактирано от Progres (преглед на промените)

Първи впечатления и от мен:

Лека и красива ОС, но с доста неща, които тепърва ще трябва да се оправят (това си е и нормално за бета де)!

След доста мъки и сменяне на драйвери така и не успях да подкарам картина от тунера си на AVerTV!

Daemon Tools не работи засега (това е всеизвестно...не че съм го и пробвал де). Неговия аналог, Power ISO на 32 битовата версия при мен не работеше, но на 64 битовата работеше идеално!

След инсталацията на 64 битовата си е цяло приключение да и инсталираш после драйвери и т.н...действа се на принципа...ако стане - стане!

Колкото и да ровех не успях да си подкарам еквалайзера на вградената ми Realtek High Definition!

Не успях също да подкарам (въпреки, че показа, че драйвера се е инсталирал и уж всичко е наред) и уеб-камерата ми Logitech, която е на близо 5 години, но вярно си ми служи под ХР!

Май много неуспехи станаха, а? Та, това е засега от мен. Някой, ако има идеи за моите софт-проблеми със седмицата, ще съм благодарен да помогне.

П.П. На теста за хардуера изкарах 5.5.

Аз съм с AverMedia и AverTV не работи под 7, затова гледам ТВ с Windows Media Center без проблеми.

Gaffer, пробвай и ако става, давай ги насам.

В началото се засилих да я хваля, но в последствие се появиха доста бъгове и я разкарах, като най-дразнещия беше, че така и не можах да накарам File Sharing-a да проработи, което съм правил хиляди пъти под XP и Vista. sad.gif

За всички, при които новият уин 7 не разпознава лан-устройството, поне при мен решението беше следното: изтегляте си Driver Max (Google), експортвате чрез нея лан-драйверите, които са вградени в самата Виста в папка по избор, инсталирате си седмицата и от Device Manager си намирате неразпознатото лан-устройство, давате Update Driver и посочвате папката, в която сте експортнали. Успех!

В началото се засилих да я хваля, но в последствие се появиха доста бъгове и я разкарах, като най-дразнещия беше, че така и не можах да накарам File Sharing-a да проработи, което съм правил хиляди пъти под XP и Vista. sad.gif

Между XP и 7 ли е проблема? Ръчно като въведеш IP-то на споделящия не се ли получава? Или с името на компютъра в този вид: \\Lyudmil

Между XP и 7 ли е проблема? Ръчно като въведеш IP-то на споделящия не се ли получава? Или с името на компютъра в този вид: \\Lyudmil

Нито между 7 и ХР, нито между 7 и Виста става. 7-мицата намира шернатите папки на другите два компютъра, но те не могат изобщо да се доберат до шернатите папки на 7-мицата. Има пинг и компютрите "виждат" този без значение дали го търся по име, или с IP, но самите шернати папки не се виждат по никакъв начин, дори пробвах няколко програмки от типа на Netscan и нищо - все едно, че не съм шернал нищо.

Lyudmil много съм бос в шеринга, обаче каква мрежа си задал на виста и 7-цата? хоум, уърк или публик?

Една workgroup за компютрите, които ще са в мрежа. На седмицата правиш шеринга на нета. Като даваш Share на някоя директория избираш Home network (втората от опциите мисля, че беше). А... и като правиш настройките за споделяне от Network Managera сложи еднакви настройки за Home и за public network, забрани password protected sharing-а :rolleyes: Няма начин да не ти тръгне, става по-лесно и от на Виста :whist:

Нито между 7 и ХР, нито между 7 и Виста става. 7-мицата намира шернатите папки на другите два компютъра, но те не могат изобщо да се доберат до шернатите папки на 7-мицата. Има пинг и компютрите "виждат" този без значение дали го търся по име, или с IP, но самите шернати папки не се виждат по никакъв начин, дори пробвах няколко програмки от типа на Netscan и нищо - все едно, че не съм шернал нищо.

Много странно. Аз съм адски доволен от представянето на 7 в мрежа. Много по-бързо и ефективно работи от който и да е уиндоус досега. За да не говоря наизуст преди малко пробвах и с виста и с хр. Проблем нямаше. Е... хр в началото изби ерори, но след като ръчно въведох \\името на компютъра със 7 го намери. Оказа се че не се е включил в Mshome, а в Workgroup. Има някаква нова опция за правене на "частна" мрежа с парола. Да не би там да има цъкнато нещо?

/edit

Пропуснах да спомена че 7-ми е безжично свързан, докато хр и виста локално с кабел към рутер.

Редактирано от Progres (преглед на промените)

При мен също няма проблем с мрежата. Пробвах го с XP и 7. С Vista обаче не мога да го пробвам в момента.

Една workgroup за компютрите, които ще са в мрежа. На седмицата правиш шеринга на нета. Като даваш Share на някоя директория избираш Home network (втората от опциите мисля, че беше). А... и като правиш настройките за споделяне от Network Managera сложи еднакви настройки за Home и за public network, забрани password protected sharing-а :) Няма начин да не ти тръгне, става по-лесно и от на Виста :)

Tочно това бях направил - както писах не ми е за пръв път да правя мрежа, но не става, а пробвах какви ли не настройки и методи. Както и да е, вече се върнах на Vista-та.

Хванал ли е някой вече цаката администратора да е над системата!!!Много ще ми се облекчи живота!!!Де що прочетох,единствените предложения за разрешаване на проблема е чрез UAC-a,а и това не винаги става!!!Айде колеги да даде някой инфо как да се оправи това,че ме нерви определено!!!

В device manager всички устройства са разпознати и работят. Кард четеца и нум лока за малката клавиатура тръгнаха. Единствено S1, контраста, зуума и приспиването от функционалните бутони не работят. Ти с каква видеокарта си? Инсталирал ли си нещо от софтуера освен ини-тата от C:\WINDOWS\Drivers\.

Sony firmware extension parser - това инсталира ли го ? То е най-важно за управлението на S1, контраста, зуума и приспиването. Картата ми е Intel X4500HD.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.