Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Последният филм, който гледах...

Featured Replies

Аз реших да подхвана филми, които са много известни и които не съм гледала досега /а те са много/.

Започнах с FLASHDANCE

6300214184011.jpg

Почти никак не ми хареса този филм и ако не беше хубавата музика, дори щеше да ме е яд, че съм го гледала.

Мммм, Габи, наистина ли не ти хареса? :rolleyes: Принципно съм го гледала преди поне 5 години, но го помня сравнително добре, то и няма кой знае колко реплики в него, но все пак филмчето си е добро :) Да не забравяме колко танцьори взимат пример от него :P Но определено именни танците го правят хубав ;)

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 158,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Имаш умението да говориш много, без да кажеш нищо по темата. Иска ти се да съм казал нещо лошо за иранското кино, но не съм. Но пък го ползваш да ме нападаш с това!? Констатирала си, че в САЩ обичат

• За съперниците на Исус - ще ви хареса,гледайте го

• Поради липсата на време, последните 3 месеца подбирам внимателно всяко заглавие. Когато реша да загубя между два до три часа от свободното си време, поне се старая да си струва. В един момент, спира

Публикувани изображения

Kicking the dog / Луд купон (2009)

Често, не го гледайте. Много е тъп!

Лолита

Lolita1997DVDRipXviDAC3-WAF.jpg

Не останах много възхитена от филма, нито Лолитката ми беше особена приятна, нито Джеръми Айрънс. Всъщност дори не разбрах защо Лолита го заряза "татко си". Но мисля, че и да не разбера, пак ще спя спокойно.

Baby on Board

3533014963_f6cd895fdd_o.jpg

Простотийка biggrin.gif

Дано си намеря нещо, което да ме впечатли за довечера. Макар че "Животът е прекрасен" и "Къщата на духовете" вдигнаха яко летвата.

Мммм, Габи, наистина ли не ти хареса? ;) Принципно съм го гледала преди поне 5 години, но го помня сравнително добре, то и няма кой знае колко реплики в него, но все пак филмчето си е добро :wow: Да не забравяме колко танцьори взимат пример от него :P Но определено именни танците го правят хубав ;)

Да, танците и музиката ми харесаха, ама......не знам...никак не ме фрабна и с нищо кой знае какво няма да ми остане в спомените.

Честно казано, в областта на танците, имам два любими филма /дори да не са на нивото на по-горния и на Мръсни танци/ - Dance With Me и Strictly Ballroom/.

Lost Highway на Дейвид Линч

Lost_Highway_soundtrack.jpg

Невероятен филм, описващ мъжката природа. Само за пичове, жените няма да го разберат.

Тц.

В жестока грешка си.

Това ми е един от любимите филми на Линч - от няколко години ми е в DVD колекцията.

Принципно думата "разбиране" не върви ръка за ръка с името Дейвид Линч - никога няма да намериш негова лента интерпретирана по един и същи начин от двама различни души - гарантирам ти! Пробвала съм с Мълхоланд драйв - всеки го разбира по един или друг начин. Според различни хора, различни сцени от филма са реалност, а другите са сън и обратното (тук не говоря за Lost highway).

В университета имахме задача да правим анализ на филмови сценарии на Линч и Триер (как ги подбраха точно тези двамцата и аз не знам) - аз правих точно за Lost highway - та това, че бил само за "пичове" и "жените няма да го разберат" го разказвай на хора, чиято филмова култура се изчепрва със Стивън Спилбърг!

П.П: Не е само до п*шка в тоя живот - трябва и акъл!

Редактирано от AciDBurn (преглед на промените)

В този ред на мисли, да си добавя и аз последните филмчета, да не спамя излишно.

От две седмици го карам на "добре забравено старо" кино. Тук таме някое скандинавско филмче ако ми попадне. Но предимно стари класики.

Та реших да си припомня що за майстор на киното беше Кубрик и колко гениален актьор е Джак Никълсън...

shining-poster001.jpg

И един шедьовър на Ким Ки-Дук, който гледах преди години и останах без граматика. Помня, че Вало (който са съжаление почти не се вясва вече из тези раздели) му беше фен. Корейското кино никога не е било за подценяване! Spring, summer, fall, winter...spring - LSD за окото и умът е този филм! biggrin.gif

spring_poster2.jpg

Аз последно изгледах няколко серийки на Синьо лято и Войната на таралежите ;)

74692a9971df16e466d6a5bcd90bd5ed093fb69b.jpg

• Автор
Love N`Dancing

Хубава музика, хубави танци и нищо ново под слънцето. Все пак ми хареса.

Най-приятния момент беше когато голямото братче на Лейси Шуимър излезена дансинга. А иначе, физиономията на глухия даскал ми се вижда сърдито-нацупена, трябваше актьорите да са очарователни, магнетични, харизматични. Това липсва в Love N`Dancing.

Little children/ Малки деца

В интерес на истината заглавието можеше да е друго, но без да задълбавам, ще кажа само, че филмът си заслужава 2-та часа :P

... и 16 минути. Филмчето Little children е добро, но не е кой знае какво. Изглеждаше ми познато, включително и края.

Baby on Board

Простотийка biggrin.gif

Дано си намеря нещо, което да ме впечатли за довечера. Макар че "Животът е прекрасен" и "Къщата на духовете" вдигнаха яко летвата.

За Baby on Board бих казала пълна тъпотийка, бих се намръщила с лек израз на погнуса и бих препоръчала да го избягвате. И да отбележа ужасната лицева трансформация на Лара Флинт Бойл - ще ми докара кошмари.

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

Всички постове в които няма изразено мнение ще бъдат трити. Ако ви мързи да пишете, може да драснете само "добър", "лош", "посредствен", "не струва", "бива си го" и т.н.

Към пишещите в тази тема:

1. Моля, въздържайте се от публикуването на големи изображения. Такива с размери над 500х800 или над 100кБ ще бъдат трити или заменяни с по-малки. Не ни създавайте допълнително работа.

2. Моля, заедно с постерите публикувайте и заглавията. Линковете се губят и после не може да се разбере коментара за кой филм се отнася.

3. Моля, когато цитирате нечие мнение преценявайте дали наистина е необходимо да се публикува с картинките приложени към него. Ако са големи, по възможност махайте img таговете.

2.8 Не са желателни безсъдържателните мнения ("Хахахахахахаха", "Жестоко е!", "Много яко", "Харесва ми!", емотиконки и т.н.) и теми. Нека подобни мнения бъдат придружавани с обосновка.

Редактирано от iveta7 (преглед на промените)

За Baby on Board бих казала пълна тъпотийка, бих се намръщила с лек израз на погнуса и бих препоръчала да го избягвате. И да отбележа ужасната лицева трансформация на Лара Флинт Бойл - ще ми докара кошмари.

За Лара Флин Бойл чак рових в гугъл да я видя, тя ли е наистина или бъркам името. Толкова по-симпатична беше преди.

Гледах Vicky Cristina Barcelona

bestdivx-vcb.jpg

Да ви кажа честно, приятно беше филмчето, но не ме впечатли кой знае колко. Кое е гениалното на филмите на Уди Алън и този сред тях ли е? Питам, защото друг негов филм не съм гледала.

Така и не успявам да харесам Пенелопе и Скарлет, колкото и филми да гледам с тях. :angry:

И сега преминах на сериала Дом за нашите деца

Гледала съм го като малка и ми е интересен.

Dom1.jpg

Редактирано от GABRIELA (преглед на промените)

• Автор
За Лара Флин Бойл чак рових в гугъл да я видя, тя ли е наистина или бъркам името. Толкова по-симпатична беше преди.
Грешката е вярна. Толкова по-симпатична беше преди. Вярно е, че годините не прощават на никого, но тя е била по-жестока към себе си отколкото времето. То бива да си прави пластични операции, ама трябва ли да се снима в такъв подут вид. Това е като някаква анти реклама относно подобни хирургични интервенции. Повечето хора са стъписани като теб и не могат да я разпознаят. Сравняват я с:

blowfish_normal.jpg Lara Flynn Boyle

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

Gran Torino / Гран Торино (2008)

Актьорът и режисьор Клинт Ийстууд отново е сътворил шедьовър. :P

Току-що приключих с гледането на този филм.

В никакъв случай аз лично не бих го определил като шедьовър. Да, добър филм, но на мен по-скоро ми беше интересна режисьорската работа на Клинт, защото не съм очаквал някакви дълбоки персонажи, които да ме грабнат. И може би защото тръгнах с нагласата, че ще видя един посредствен филм, може би затова ми хареса.

Всъщност мисля, че ако режисьора и сценаристите бяха се потрудили повече с кастинга, всички "дървеняци" около главния герой можеха да бъдат изиграни доста по-сполучливо. Това за мен лично е слабата страна на филма - липсата на актьорско присъствие, което извън Клинт беше по-скоро отчайващо, отколкото запомнящо се.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Elegy / Елегия (2008)

Жанр : Драма, Романтичен

Режисьор : Исабел Куишет

Сценарист : Никълъс Майер

В ролите : Патрисия Кларксън, Пенелопе Крус, Антонио Купо, Бен Кингсли, Денис Хопър, Дебора Хари, Соня Бенет

IMDB Рейтинг : 7.1/10 от 2,125 гласа

Държава : САЩ

Година : 2008

Времетраене : 113 минути

Като казахме "шедьовър", не знам защо се сетих за един филм, който гледахме наскоро.

107u9g8.jpg

Лентата е екранизация по романа на Филип Рот "The dying animal". Този филм всъщност не знам дали хората на по 20 години ще го разберат.

Определено обаче е задължителен за гледане от мъжката част, навлязла във втората, че и в третата си младост. Ше видят страховете си, липсата на радости, цялата възможна страст, подтискана в същото време от безумна ревност. Спирам до тук, за да не ставам досаден и за да не прекаля със суперлативите.

Не, не очаквайте екшън или изненадващи обрати. Но очаквайте превъзходна игра на Бен Кингсли и Пенелопе Круз и душевност, предадена по брилянтент начин на малкия екран. Като че ли през целия филм се допълваха двамата и затова се получи толкова силно изразени образи на двамата герои.

Който не го е гледал да се престраши и аз лично ще очаквам с интерес коментарите ви.

Редактирано от Censored (преглед на промените)

The Horsemen

the_horsemen_poster.jpg

Филма е много добър и брутален, но още в средата се разбира как ще свърш ;)

В университета имахме задача да правим анализ на филмови сценарии на Линч и Триер (как ги подбраха точно тези двамцата и аз не знам) - аз правих точно за Lost highway - та това, че бил само за "пичове" и "жените няма да го разберат" го разказвай на хора, чиято филмова култура се изчепрва със Стивън Спилбърг!

Не, не те подценявам, но Lost Highway не е типичен за Линч филм като Blue Velvet, да речем - и в двата показва вътрешните си борби, но в Lost Highway всичко се концентрира върху поливалентността на мъжката природа, като че ли целият филм описва един-единствен мъжки живот, пречупен през различните призми на собствените самозаблуди. Затова казвам, че просто жена не би го усетила толкова силно, защото женският ментален поток тече по съвсем различен, доста по-подреден начин.

П.П: Не е само до п*шка в тоя живот - трябва и акъл!

Е, ми каквото дал Бог...

Редактирано от v2.0 (преглед на промените)

Последния филм, който гледах е The Secret (Тайната) с David Duchovny. Филма е изключително интересен, но за жалост не е толкова популярен.... Наиситна много силен филм :):clap: :clap: Link към IMBd - http://www.imdb.com/title/tt0446463/

Редактирано от didko_pm (преглед на промените)

Eternity and a Day 1998 - филм на Тео Ангелопулос, отличен със Златна Палма. Някои го сравняват с "Поляната с дивите ягоди" на Бергман, макар че аз не го смятам за толкова силен. И все пак има красиви, докосващи моменти, включително невероятната музика.

Забележителна актьорска игра, най-вече от малкото момче. На моменти прекалено бавен, но не и отегчителен.

http://www.youtube.com/watch?v=C0ovSeh4Vvw

Eternityandaday3.jpg

на Фелини от 63'та. За пореден път се убедих, че колкото по-стари филми гледам, толкова по-доволна оставам!

l_42332_0056801_d5f5a56d.jpg

Secret garden/Тайната градина

secret_garden.jpg

Много приятно филмче :)

Horseman

poster_horsemen_n.jpg

Отдавна не бях гледала психарийка. Много ми допадна и мисля, че ми се отрази добре :P

А от телезизията си припомних От любов към играта с Кевин Костнър и Прецакването с Робърт де Ниро и Едуард Нортън :) Те нямат нужда от коментари

Редактирано от potrebitel (преглед на промените)

Снощи по "Нова" - "Две димящи дула " (Lock, Stock and Two Smoking Barrels )

Lock.Stock.and.Two.Smoking.Barrels.1998.DVDRip.XviD.AC3-WAF.JPG

Култов филм, който не знам как не съм го гледал досега ohmy.gif

Просто нямам думи за филма - Гай Ричи е сътворил нещо невероятно.

:P

Мисля, че обърка Шон Пен с Едуард Нортън.

Абсолютно си прав, още спя biggrin.gif

Снощи по "Нова" - "Две димящи дула " (Lock, Stock and Two Smoking Barrels )

Култов филм, който не знам как не съм го гледал досега ohmy.gif

Просто нямам думи за филма - Гай Ричи е сътворил нещо невероятно.

ohmy.gif

Как може да не си гледал този шедьовър на Гай Ричи?

Ауу, късметлия си, че няма да съм лятото из Плевен, иначе знайш ли къв бой щях да ти хвърля!

Аз последно (благодарение на Bardot, която ме подсети) си набарах един торент с всичките качени епизоди на "Улицата" - познайте какво правих цяла вечер? biggrin.gif

Оказва се, че въпреки, че съм им една от най-големите фенки сигурно и повечето скечове наизуст ги знам, някой моменти от предаванията от 92-ра и 94-та ми се губят. Добре си ги припомних!

Москоооов, Москооов...как можа да спреш това култово предаване Москов! И то на фона на този социален нонсенс, в който се намира нашата държава! Колко материал има за сатира...тцтц...жалко!

Редактирано от AciDBurn (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.