Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Последният филм, който гледах...

Featured Replies

• Автор
Horseman

Отдавна не бях гледала психарийка. Много ми допадна и мисля, че ми се отрази добре :blink:

Филми като този ми напомнят колко е безсмислено гледането на филми като този.
  • Отговори 1,4k
  • Прегледи 158,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Имаш умението да говориш много, без да кажеш нищо по темата. Иска ти се да съм казал нещо лошо за иранското кино, но не съм. Но пък го ползваш да ме нападаш с това!? Констатирала си, че в САЩ обичат

• За съперниците на Исус - ще ви хареса,гледайте го

• Поради липсата на време, последните 3 месеца подбирам внимателно всяко заглавие. Когато реша да загубя между два до три часа от свободното си време, поне се старая да си струва. В един момент, спира

Публикувани изображения

... и 16 минути. Филмчето Little children е добро, но не е кой знае какво. Изглеждаше ми познато, включително и края.

Филмът далеч не претендира да е сред най-добрите, но на мен определено ми хареса начина, по който бе представена една любовна връзка между двама вече омъжени партньори. И двамата имат съпрузи, които им изкарват парите и толкоз...и един при друг намират това, от което са имали нужда. Дори децата им стават приятелчета, а момиченцето не се сприятеляваше с никого преди това...

Да не говорим, че и краят на човека, който целия квартал сочеше с пръст и наричаше "педофил" и какво ли още не, също допринесе за самия край на филма...Показват ни и какво е да имаш несбъднати мечти (не че не го знаем и ние от личен опит, но друго е да гледаш отстрани)...

баси анализа, дето го дръпнах biggrin.gif

Филми като този ми напомнят колко е безсмислено гледането на филми като този.

Защото не си падаш по психарийки, а аз ги обожавам :yanim:

Последно гледах "Магьсникът от Оз" 1939г:

wizposter.jpg

Направо уникална продукция! Старичък, но страхотен!

2ebxzkn.jpg

На мен лично не ми хареса.. Направен е интересно, нестандартен е за филм на ужасите, ноо....

Heavenly Creatures 1994 - интересно е да видиш какво е правил Питър Джаксън преди помията Властелинът..... Интересно е да видиш Кейт Уинслет в първата й кино роля. Филмът е динамичен, на места забавен, даже нелепо смешен с появяването на разни пластелинени създания angry.gif Бруталните сцени бяха много добри, разбира се и актьорската игра. Емоционален и с напъни за оригиналност. Със сигурност ще бъде запомнен, дори и гледан отново.

topten5.jpg

30-01-2008_DarkFloors_A4folder-1.jpg

Не беше лошо филмчето. През цялото време, докато го гледах, имах чувството, че са копирали от Silent Hill :)

Търсех си тъп, предвидим, трилър ала мистерия, в който са наляти много пари. И си намерих.

The Horsemen определено беше това, което търсих.

11431813_gal.jpg

Беше крайно предвидим и доста плитък като плот и развитие - идеята за конниците принципно е добра, но на мен все повече и повече ми намирисваше на жалък опит да "направим филм, дето да е готин като Седем", но много са минали покрай Седем. Най-малкото, че актьорският им състав беше под всякаква критика. А във филмът липсваше елементарна логика на много места - в края на крайщата един филм (в зависимост от жанра, разбира се), колкото е по-реалистичен, толкова е и по-добър. Както и да е.

За тези, които не са гледали филма и искат направят тази грешка, да не четат от тук насетне, защото постът ми съдържа спойлери!

Първо - Зуи Зуанг! От всичките азиатски актриси, избраха точно нея да играе ролята на тийнейджърка психопат - хич не се вписа. И още не се е отървала от китайският си акцент, а за ролята й на осиновена като малка китайка, трябваше да говори перфектен английски. Губи се логиката на героинята й, която цял живот е живяла в САЩ, а говори английски с акцент.

Единственият актьор, в целият филм, който ми хареса като присъствие и игра беше момчето - синът на детектива. Нищо, че в много ранен етап стана ясно, че именно той е двигателят на убийствата. Особено след като заловиха героинята на Зуанг нещата изключително бързо се навързаха - травимрано дете, лишено от родителски ласки - в неговият случай починала майка и баща, който по цял ден го няма и му оставя по 20 долара на масата.

Само той ми хареса - всичко останало във филма си е холивудска бозЪ.

Идеята за конниците на Апокалипсиса беше добра, но зле реализирана. Филмът прескачаше от сцена в сцена и губеше логиката си.

Не беше нито страшен, нито шокиращ, нито успя да ме изненада. Но...определено ме забавлява. biggrin.gif

Хората се отказаха да гледат филми с мен, защото след 20-тата минута им казах, че синът стои зад всичко това и развалих краят на гледащите - хихихихи. :P

Напоследък изобщо не гледам филми и телевизия, но последния ми спомен от филм беше "Самотно дърво на хълма", 2 сезон, 4 епизод biggrin.gif

E, това е сериал, де... А филм... Queen of damned.. страхотен филм!

Falling down

falling_down.jpg

Видях постера и си помислих, че съм го гледала вече този филм. Бях почти убедена, но започнах да чета резюмето и не видях нищо познато. Нямаше начин, щом е с Майкък Дъглас, да не го сваля и да го гледам. Разбира се, не съжалявам. Изкефих се максимално на героя му, а за качествата му на актьор няма да говоря, името му само си казва всичко :)

Final Destination 3 / Последен изход 3 (2006)

FD3_POST.jpg

Филма е малко стар и много брутален и ужасен,но го изгледах целия(не ви го препоръчвам, освен ако обичате да гледате ужаси)

Не съм гледал предните 2 части и не смятам да го правя!

Cool world - забавно филмче с любими актьори Брад Пит, Гейбриел Бърн

03fca0130f280051.png

Да си призная подходих с известна доза снисхождение към този филм преди да седна да го гледам.

Изглеждаше ми лек и повърхностен, но след като го гледах "лек" е последната дума, с която бих го характеризирал.

Largo Winch - Ларго Уинч

largo-winch.jpg

Отдавна не бях гледала толкова добър филм!

Горещо го препоръчвам!

Из последнего что я просмотрела это был фильм Трансформеры 2.Фильм супер!!!

Life as a house/Къщата на моя живот

68.jpg

Припомних си един истински, стойностен филм!

Heavenly Creatures 1994 - интересно е да видиш какво е правил Питър Джаксън преди помията Властелинът.....

Да се изкажеш за такъв филм по такъв начин е меко казано глупаво. Ако беше помия, едва ли щеше да има толкова фенове по света.

И за да не е офтопик коментара ми - снощи гледахме точно "Задругата на пръстена" с приятелчена на HD. Понеже никой от нас не го беше гледал скоро, някой подхвърли идеята да го гледаме - речено-сторено. Но понеже се сетихме малко късно, днес ще продължим с другите части :)

The Devil`s Diary - Дневникът на дявола

Devil%20Diary.jpg

Сравнително интересно филмче. На мен лично ми хареса и го препоръчвам на феновете на ужасите(но не типичните такива). Не е обичайната боза.

Редактирано от productxaxa (преглед на промените)

Да се изкажеш за такъв филм по такъв начин е меко казано глупаво. Ако беше помия, едва ли щеше да има толкова фенове по света.

И за да не е офтопик коментара ми - снощи гледахме точно "Задругата на пръстена" с приятелчена на HD. Понеже никой от нас не го беше гледал скоро, някой подхвърли идеята да го гледаме - речено-сторено. Но понеже се сетихме малко късно, днес ще продължим с другите части :yanim:

Права е.

Джаксън правеше добри ленти, преди да се хване с Властелина - бих му го простила, но и след Кинг Конг.

Heavenly creatures е Джаксън, който прави кино, заради киното - Властелина е Джаксън, правещ бизнес. Разликата е огромна.

А логиката с феновете е плитка - то и Fast & Furious има много фенове, но филма си остава боклук.

Аз последно гледах:

Persepolis

persepolis-poster.jpg

Добре, че все още има хора, които правят 2Д анимация.

Филмът е адаптация по комикс и се забива много дълбоко - с дни размишляшах. Историята на една иранска жена, отраснала по времето на един спокоен и демократичен Иран - тогава, когато да слушаш Бийтълс, Би Двийс, АББА и т.н. не е било забранено. Тогава, когато жените са имали права, а не само задължение. С израстването й и светът около нея се мени - Иран се променя. Идва войната, а с нея и липсата на свобода. Много интересни теми и социални проблеми са засегнати в този филм. Едно красиво и в същото време болезнено пътешестшие на една жена, която не може да бъде себе си в родината си, но и извън нея остава различна. Комикса е правен от иранка - за мен той си остава автобиографичен.

Гледах и Salo на Пазолини - бях забравила колко шокиращ за времето си е този филм (1975-та) и как режисьорът бе убит дни след премиерата на филма.

Този път не го гледах с отвращение - сцените на сексуален тормоз и извращения не ме отвратиха. Направих една асоциация - когато на Пикасо му казали, че картината му "Герника"е грозна, той им отговорил, че не картината е грозна, а фашизмът в нея е грозен. Така и със Сало - не е филма грозен, а фашистите.

Редактирано от AciDBurn (преглед на промените)

Права е.

Джаксън правеше добри ленти, преди да се хване с Властелина - бих му го простила, но и след Кинг Конг.

Heavenly creatures е Джаксън, който прави кино, заради киното - Властелина е Джаксън, правещ бизнес. Разликата е огромна.

А логиката с феновете е плитка - то и Fast & Furious има много фенове, но филма си остава боклук.

Няма да коментирам Джаксън и творчеството (не съм достатъчно запознат с него), но по отношение на филма няма как да си замълча. Изявления от сорта на "Това е тъпо", "Онова е помия" са лесни за изричане, но трябва да бъдат аргументирани. Разбирам, че всеки си има мнение и е в правото да го сподели, но ако иска да го прави публично, то трябва да докаже твърденията си. Така че, който смята, че "Властелинът на пръстените" е помия да посочи недостатъците, които го правят такава.

Многото фенове нямаше да са факт, ако филма не беше качествен и то именно защото почитателите на книгите очакваха достойна екранизация на това произведение. По рейтинга в сайтовете занимаващи се с кино можем да съдим, че са останали доволни.

За да не е съвсем оффтопик мнението ми: последно гледах "Двете кули".

Heavenly Creatures 1994 - интересно е да видиш какво е правил Питър Джаксън преди помията Властелинът.....

Погледни тука - т. нар. "помия" на коя позиция e.

Явно светът харесва помии, гордея се, че съм от тях!

Иначе последният филм, който гледах или по-точно ще догледам тази вечер е "He loves me.. He loves me not"

He%20Loves%20Me,%20He%20Loves%20Me%20Not%20movie%20image%20(2).jpg

Редактирано от sed_ally (преглед на промените)

Първо, киното не е кич. Повечето т.н. епоси са кич. Второ, когато правиш изкуство публика не съществува. На твореца не му пука колко милиона ще вземе и колко хора ще му купуват произведението.

Така както Спилбърг, така както Междузвездни войни и Стар Трек, така и Титаник и още много, много епични истории за предано приятелство, голяма любов и удивителна храброст не са кино. А за масата - майка му стара, кой иска да е овца?

Да кажеш, че Властелинът на пръстените ти е любим филм е все едно да кажеш, че Винету ти е любимата книга.

Първо, киното не е кич. Повечето т.н. епоси са кич. Второ, когато правиш изкуство публика не съществува. На твореца не му пука колко милиона ще вземе и колко хора ще му купуват произведението.

Така както Спилбърг, така както Междузвездни войни и Стар Трек, така и Титаник и още много, много епични истории за предано приятелство, голяма любов и удивителна храброст не са кино. А за масата - майка му стара, кой иска да е овца?

Да кажеш, че Властелинът на пръстените ти е любим филм е все едно да кажеш, че Винету ти е любимата книга.

За мен киното е преди всичко за забавление, за това е създадено, за това се използва (като тук имам предвид киното като индустрия, не кинематографията и прочие подкласове, които могат да се разглеждат и като наука). Това че има хора, които използват сферата на киното като поле за изява на своята творческа индивидуалност далеч не означава, че всички касови филми, създадени с цел печалба, са пълни бози, а създателите им не са проявили и капка оригиналност. Да, това е често срещано напоследък, предвид това, че филмите се произвеждат едва ли не на конвейер, но изключенията винаги ще ги има и "Властелинът на пръстените" определено е едно от тях.

Епосите са кичозни именно защото са епоси и в това няма нищо лошо. Освен това книгата "Властелинът на пръстените" е издадена през 1955 година и била една от първите в своя жанр. Тогава историята не е била нито клиширана, нито кичозна. Това че много творци след това се почерпили вдъхновение именно от произведението на Толкин не променя факта, че то е оригиналът. Не случайно във всяка фентъзи история присъстват джуджета, елфи и прочие същества, повечето от които са били създадени от Толкин.

Така че, нека не се изказваме неподготвени и нека не гледаме на нещата само от една гледна точка. "Властелинът на пръстените" е екранизация на фундаментално произведение за световната фентъзи литература. Режисьорът се е придържал към книгата максимално (има разлики, но те са съвсем приемливи) и в същото време е създал филм достъпен и интересен и за масовия потребител, който не е фен на Толкин и не е чел оригиналното произведение.

Ако на някой му се спори повече, нека посочи конкретни недостатъци на филма, за да не си чешем езиците излишно.

ПП: Извинявам се за оффтопика. Ако на някой му пречи, нека модовете да отделят постовете в отделна тема.

Вчера БНТ излъчи един абсолютен шедьовър в документалното (и не само) кино. Става въпрос за Обикновен фашизъм на Михаил Ром. Бях го гледала веднъж и въпреки безбожният час, успях да повторя. Удивителни са прозренията на руснака. Препоръчвам го горещо не само на хора обичащи документалното кино и истории за Хитлер. В лентата има нещо повече.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.