Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Последният филм, който гледах...

Featured Replies

Откланям се от мнението на Badot

Властелина е добър филм - придържа се към книгата и създава визуална комуникация със зрителя. Създава емоция. Лично аз съм си купила удължените версии на ДиВиДи, защото съм колекционер.

Тук говорим за Джаксън като режисьор и за моментът, в който той спря да прави кино и се захвана да печели "Оскар"-и. Властелина пак беше добре - след това явно съвсем е продал душата си на Дявола (а.к.а Холивуд).

Кино индустрията е бизнес - много талантливи режисьори и актьори, на които вие (и аз) се възхищаваме са го казвали в един или друг момент от кариерата си. Филми като "Божествени създания" са изкуство - те не са правени с комерсиална цел.

Лично аз много по-силно съм впечатлявана от една иранска драма, от колкото от последният филм с Анджелина Джоли (примерно). Защо? Защото иранският филм не се опитва да се "продаде" на масовата публика, докато Джоли това прави през цялата си кариера. В този ред на мисли, той е в пъти по-истински и откровен.

Друго нещо, което не понасям специално в американското кино са студията - който дава парите, той поръчва музиката. Не е истина колко филми са можели да бъдат в пъти по-хубави, ако продуценското студио не си е наложило тъпите правила - един творец трябва да има свобода!

Преди да приключа този крайно объркан, поради умората ми пост, нека спомена едно име - Тарантино. Той е творец, който прави филми без да търси публика - комбинира на пръв поглед абсурдни елементи от киното и създава лента, без да му пука как ще я приеме масовата публика.

Така, че преди да ми обяснявате, че Властелинът аджеба каква велика форма на кинематография е, върнете се назад или се огледайте из Корея, Иран. Франция и т.н. или добрия стар Холивуд - търсете хора, който все още смятат киното за изкуство, а не кич, който се стреми да се хареса на всеки. Някой, който прави кино от сърцето и душата си, а не от джобните пари на Спилбърг.

Всеки има право на мнение и право на вкус - не ви казвам, че не разбирате от кино, но моля - не ми казвайте, че аз не оценявам киното като изкуство, защото тогава вече ще спорим.

Редактирано от AciDBurn (преглед на промените)

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 158,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Имаш умението да говориш много, без да кажеш нищо по темата. Иска ти се да съм казал нещо лошо за иранското кино, но не съм. Но пък го ползваш да ме нападаш с това!? Констатирала си, че в САЩ обичат

• За съперниците на Исус - ще ви хареса,гледайте го

• Поради липсата на време, последните 3 месеца подбирам внимателно всяко заглавие. Когато реша да загубя между два до три часа от свободното си време, поне се старая да си струва. В един момент, спира

Публикувани изображения

Queen of the damned

Страхотен филм. Страхотен саудтрак. Страхотна история. Много добър подбор на актьори. Прекалено много кръв, но ми хареса ;)

Сега ако намеря от къде да я чета на български в интернет, направо...

queen_of_the_damned.jpg

Ан Райс, Ан Райс, Ан Райс....

Queen of the damned

Страхотен филм. Страхотен саудтрак. Страхотна история. Много добър подбор на актьори. Прекалено много кръв, но ми хареса ;)

ohmy.gif Наистина ли? ;)

Аз лично много, ама много харесвам Алая като певица, но не мисля, че тази й "роля" я показа в добра светлина. Или не беше добра актриса, или не уцели подходящата за нея роля...

П.П.Ама за мъртвите знам, че е хубаво да се споменава само хубавото. А аз и без това си я помня като една от любимите ми певици :)

Значи тя е тази, която е починала... не знаех... околополовин час търсих някоя Алая, различна от певицата, но не намерих. Не знаех, че е певица :о Иначе смятам, че се справи.. всмисъл ходеше й да се прави на ... гадна вампирка :D

Последно гледах "The Hills Have Eyes" ("Очите на хълмовете"). Лично на мен ми хареса и мисля, че на тези които си падат по хоръри също ще им хареса филма.

Gran Torino

gran_torino_movie_poster2.JPG

Какво да кажа по филма...

Мисля само да спомена името на Клинт Истууд :P

П.С. В самия край на филма, сцената, в която Тао кара Ториното се чува една песен - останах с чувството, че самият Истууд пее... Или просто си въобразявам, не знам...

Gran Torino

gran_torino_movie_poster2.JPG

Какво да кажа по филма...

Мисля само да спомена името на Клинт Истууд :shock11:

П.С. В самия край на филма, сцената, в която Тао кара Ториното се чува една песен - останах с чувството, че самият Истууд пее... Или просто си въобразявам, не знам...

Написна е от него

"Gran Torino"

Written by Clint Eastwood, Jamie Cullum, Kyle Eastwood and Michael Stevens

Performed by Jamie Cullum and Don Runner

Снощи гледах 2 филма - "Angels and Demons"("Ангели и демони",2009г.) и "Street Figher:The legend of Chun Li"("Уличен боец: Легендата за Чун Ли",2009г.)

"Ангели и демони" - интересен филм,в стил Дан Браун.Много динамичен и образователен филм.

"Уличен боец: Легендата за Чун Ли" - каратистки филм.Който харесва Кристин Крюк,значи ще хареса този филм. :)

Love N Dancing [2009] - става за един път, но си личи, че е с по-нисък бюджет... А самия сюжет е леко плосък...

Всички постове в които няма изразено мнение ще бъдат трити. Ако ви мързи да пишете, може да драснете само "добър", "лош", "посредствен", "не струва", "бива си го" и т.н.

Към пишещите в тази тема:

1. Моля, въздържайте се от публикуването на големи изображения. Такива с размери над 500х800 или над 100кБ ще бъдат трити или заменяни с по-малки. Не ни създавайте допълнително работа.

2. Моля, заедно с постерите публикувайте и заглавията. Линковете се губят и после не може да се разбере коментара за кой филм се отнася.

3. Моля, когато цитирате нечие мнение преценявайте дали наистина е необходимо да се публикува с картинките приложени към него. Ако са големи, по възможност махайте img таговете.

Редактирано от iveta7 (преглед на промените)

Good Will Hunting (1997)

Good_will_hunting.jpg

Един от онези филми, които по подразбиране трябва да сме гледали :P

Много добра игра на Мат Деймън, за Робин Уилямс няма какво да кажа - просто си е невероятен!

Не ми допадна само ролята на Бен Афлек - някакси не мога да си го представя като "момче от улицата".

Приятно се изненадах да видя и Кейси Афлек, който ми стана любимец след "The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford" (2007)

Редактирано от sed_ally (преглед на промените)

Не ми допадна само ролята на Бен Афлек - някакси не мога да си го представя като "момче от улицата".

Аз пък мисля, че ролята му беше добра! Изобщо в този филм има едно невероятно трио:Робин Уилямс, Мат Деймън и Мини Драйвър (умишлено ли не я спомена?).Незнам дали знаеш, че филма има 2 Оскара:за поддържаща роля на Робин Уилямс и за оригинален сценарий на Мат Деймън и Бен Афлек!

п.п. И като си почнала с Мат Деймън гледай и "Талантливият мистър Рипли"!

-2008125-BucketLGE.jpg

Смислен филм с много добра актьорска игра... Вече не мога да си спомня от кога не бях гледала такъв.

Редактирано от yvsot
Заменен постер [765х1134] с по-малък. (преглед на промените)

• Автор

Предложението

CTC-4835-image3.jpg

Филм в който Сандра Бълок, преди два дни навършила 45, има гол сблъсък с 33 годишния Раян Рейнолдс biggrin.gif За всички е ясно, че е романтична комедия и е на 100% пълно с клишета. Предвидим е още от афиша, което означава че ще получите точно това което очаквате. :)

ПП: За момента е с CAM качество и определено препоръчвам да изчакате с гледането му.

Наскоро ми предложиха " Hitch " , понеже всички мъже трябва да усвоим занаята, който е демонстриран във филма от Уил Смит. Който го е гледал знае, който не е нека се наслаждава на "доктор по срещите " , да се отпусне и да погледа как стават нещата с мацките cool.gif

hitch.jpg

• Автор

Ghosts of girlfriends pas

ghosts%20of%20girlfriends%20past.jpg

Нито е романтичен, нито е забавен - провали се и по двата критерия. Никога не съм била любителка на историите с тези духове (на миналото, настоящето и бъдещето) и този филм не прави изключение. Не знам, от всички изтъркани персонажи май само ролята на Ан Арчър ми хареса.

ПП: Ако изобщо решите да го гледате, поне изчакайте за DVDRip, но на кино определено няма да си заслужава.

Аз пък мисля, че ролята му беше добра! Изобщо в този филм има едно невероятно трио:Робин Уилямс, Мат Деймън и Мини Драйвър (умишлено ли не я спомена?).Незнам дали знаеш, че филма има 2 Оскара:за поддържаща роля на Робин Уилямс и за оригинален сценарий на Мат Деймън и Бен Афлек!

п.п. И като си почнала с Мат Деймън гледай и "Талантливият мистър Рипли"!

Мини Драйвър - за нея нямам забележки! :speak:

За оскарите - да, видях в imdb.com и не се учудвам, филмът е невероятен!

"Талантливият мистър Рипли" съм го гледала, но поводът беше не Мат Деймън, а Джуд Лоу - имаше период, в който бях луднала по него, макар сега като се замисля, за какво ли и аз не знам?! (може би заради външността и харизмата му в "The Holiday")

Иначе токущо изгледах "X-men Origins: Wolverine"

wolverine_poster.jpg

Е какво да кажа - влюбих се в Хю Джакман! 10 от 10 за играта му - много добър! Гледала съм го още в няколко филма преди, но тука е просто неотразим, това е амплоато, в което ми допада най-много. Като се има предвид, че не съм много по екшъните, особено пък, ако са и с елементи на фантастика, но този филм, наистина ми хареса. Даже мисля да изгледам и другите филми за Х-Мен. :baby:

Редактирано от sed_ally (преглед на промените)

The scarlet letter/ Алената буква

cd-scarlet.jpg

А събота го гледах по Btv. Преди съм започвала да го гледам, но така и не стигнах до края. Определено ми хареса, няма да се разтакавам в подробности.

Princess Protection Program

princess-protection-program.jpg

Сладко филмче от поредицата на Дисни...

The scarlet letter/ Алената буква

cd-scarlet.jpg

А събота го гледах по Btv. Преди съм започвала да го гледам, но така и не стигнах до края. Определено ми хареса, няма да се разтакавам в подробности.

Да, и на мен ми хареса, не бях го гледал досега. Само не разбрах какво буквално означаваше буквата А (не говоря за смисъла й), но това са дреболии.

Да, и на мен ми хареса, не бях го гледал досега. Само не разбрах какво буквално означаваше буквата А (не говоря за смисъла й), но това са дреболии.

Oбщо взето и аз се зачудих защо пък точно А. Смисълът си стана ясен, но и тук пишат за това. Явно идва от adultery (изневяра, прелюбодеяние

Благодаря ти за инфото.

Аз гледах филма "Дом" и искам да го препоръчам на всички които не са го гледали, да го изгледат и сериозно да се замислят!

11rrvk2.jpg

Линк към филма, Zamunda!

Poolhall Junkies (2003)

poolhalljunkiespubf.jpg

Хареса ми, препоръчвам го особено на феновете на билярда и нехайните, безгрижни "гении" и "таланти", които пропиляват живота и дарбите си. :headphones:

Oбщо взето и аз се зачудих защо пък точно А. Смисълът си стана ясен, но и тук пишат за това. Явно идва от adultery (изневяра, прелюбодеяние

Точно така. Аз пък горещо ви препоръчвам книгата. Nathaniel Hawthorne-The scarlet letter, върху нея положих държавния си изпит и съм страшно доволна, че именно Деми Мур участва в екранизацията.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.