Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Последният филм, който гледах...

Featured Replies

Джак Хънтър: Небесната звезда

jackhunter.jpg

Но честно казано в сравнение с другите две част тази просто не става.

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 158,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Имаш умението да говориш много, без да кажеш нищо по темата. Иска ти се да съм казал нещо лошо за иранското кино, но не съм. Но пък го ползваш да ме нападаш с това!? Констатирала си, че в САЩ обичат

• За съперниците на Исус - ще ви хареса,гледайте го

• Поради липсата на време, последните 3 месеца подбирам внимателно всяко заглавие. Когато реша да загубя между два до три часа от свободното си време, поне се старая да си струва. В един момент, спира

Публикувани изображения

Аз последно гледах Valkyrie

Хареса ми и то много :rolleyes: мисля че на повечето хора ще им хареса, Том Круз изигра доста добре ролята си според мене. Адолф Хитлер някак си не си го представях така biggrin.gif

Saw V

Много добро филмче..Ако трябва да се сравнява с другите 4 части този беше най-слаб от към реалност...малко са се престарали от към кървища сигурно за да угодят на тази част от хората които го гледат заради кървищата ...

тва от замунда ли го копира cool.gif

Одеве гледах големия стан biggrin.gif

• Автор

903.jpg

Blindness - Филм за зрели хора... мизерията, голотата, реализма. Давам му висока оценка.

Passengers.jpg

Passengers - Незадоволителен, но поне не ме е яд за изгубеното време, което си е една положителна страна.

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

Wanted.720p.Bluray.x264-SEPTiC.jpg

Много ме нарадва този филм. Малко оплетена история има, но е много интересен.

Das Experiment

user1881_1158650181.jpg

Този филм не е за всеки...

Сюжет...

20 мъже са събрани и по тяхно желание и срещу доста голямо количество пари са затворени в затвор. Половината са затворници, другата половина трябва да се грижат за реда. Всеки има право да излезе по всяко време като губи единствено обещаните пари. Скоро обаче нещата излизат извън контрол и пазителите на реда трябва да налагат сериозни мерки...

Интересно...

През '71 се хванал някой си д-р Зимбардо (страшничко, а) да прави подобен експеримент. Събрал 70 души и от тях избрал 24, които разделил на две групи. Осигурил си условия на затвор и ги вкарал вътре. 12 "затворници" и толкова "надзиратели". Раздадени са униформи на надзирателите и очила, които да послужат за така желаната "маска". На затвворниците се полагали вериги и дехуманизация. При така поставената ситуация естествено в началото всички се чувствали много тъпо. Никой не очаквал нещо кой-знае-какво. После единия от надзирателите се филмирал и почнал да става страшен. Отгоре му подавали (на всички, де), че тия затворници са си затворници и им дали нещо като разрешение да ги третират като такива. В началото затворниците се ебавали, ама надзирателите пък станали още по-зли. Мислели ги за опасни. Настанал "бунт", който обаче бил потушен, и в последствие се увеличило насилието. Скоро един от затворниците получил нервен срив, който описва като напълно реален. Надзирателите пък не му повярвали. След ден 4 от началото на експеримента вече имало и сексуален тормоз наличен, като затворниците са карани да изпълняват унизителни заповеди. Лека-полека половината от затворниците се сринали психически. Дошла психолог, приятелка на доктора, която му се разсърдила, че може да постъпва по подобен начин, и че не й било забавно и нещо си. Експеримента е прекратен поради жестокост...

Този случай е препратка към затвора Абу Грейб, където иракски войници станали жертва на американски психо-надзиратели. Виждат се снимки на ченгета, триумфиращи над съблечени и наредени в сексуални пози по земята тела.

В случайте агресивното поведение е приписано отново, както в горния с тока, на Авторитета и тук идва "Аз просто изпълнявам заповеди". На психоизрода естествено не е казано "Съблечи ги и се гаври с тях", а просто да кажем, че не са спирани, което е вид одобрение. Пък човека си е зъл, какво ли няма да измисли, стига да остане убеден от ситуацията, нейната значимост и достоверност, което, както видяхме става много лесно и за относително кратко време (3-4 дни)...

П.П Както казах, не е за всеки...

RockNRolla

rocknrolla.jpg

Отдавна се каня да го гледам и ето че му дойде реда. Четох най-различни коментари за филма, но моето мнение е, че филма е уникален. Блестящо завръщане на Гай Ричи!

Twilight (Здрач)

twilightmovieposter.jpg

Изненадах се от филма. Честно казано, не очаквах да ми хареса. Препоръчвам.

вчера си въртя каналите то ТВ-то и попадам на много познат филм ... Carrie . Познавам го от безсмъртният роман на Стивън Кинг .

carrie.jpg

и реших да напиша малка рецензия за филма ... както аз го виждам/ извинявам се за правописните грешки който ще допусна / !

Първо да започнем с режисьора Brian De Palma ... сигурно му е бил един от първите филми . Добър режисьор , слаб филм ... не можа ли да подбере актьорският състав по добре , имах чуството че Кери и учителката и по физическо Miss Collins са си наборчета !

Актьорският състав: Пълна скръб ... имах чувството че ако се съберем хора от града ще го изиграем по - добре . То бе такава мъка ... И какво го търси тук един от добрите актьори на Холивуд John Travolta ... ама простено да му е , сигурно му е една от първите роли . Майката на Кери - Margaret White е това беше вече върха ... няма така простотия , тя беше супер - красавица ...

Сценарий: Тук имат една голяма червена точка ... Добро попадение ! Почти едно към едно с книгата ... само дето накрая го претупаха ... Кери умира с майка си ... какъв майтап !

Специални ефекти : е да не забраваме че е 1976 г. и няма как да се наследим на такива !

Финални думи : Ако не сте чели книгата го гледайте ... няма да съжалявате НО при прочитане на такава ... не припарвайте до този филм !

Митко

Всички постове в които няма изразено мнение ще бъдат трити. Ако ви мързи да пишете, може да драснете само "добър", "лош", "посредствен", "не струва", "бива си го" и т.н.

Twilight - "Здрач"

И аз не очаквах да ми хареса,но е така.Който харесва вампирски истории,да го сваля! :P

Twilight (Здрач)

twilightmovieposter.jpg

Изненадах се от филма. Честно казано, не очаквах да ми хареса. Препоръчвам.

Аз също най-после дочаках филма с хубаво качество и го гледах.Страхотен...но при положение, че съм изчела и четирите книги и знам цялата история...за мен това беше само леко дразнение...искам още...искам да видя филмиран момента, в който Едуард изоставя Бела, трансформирането на Джейкъб във вълк.....в последствие забременяването и раждането на Бела, сватбата им с Едуард, волтурите...просто трябва да филмират и останалите части.. sad.gif

• Автор
Аз също най-после дочаках филма с хубаво качество и го гледах. Страхотен...но при положение, че съм изчела и четирите книги и знам цялата история...за мен това беше само леко дразнение...искам още...искам да видя филмиран момента, в който Едуард изоставя Бела, трансформирането на Джейкъб във вълк.....в последствие забременяването и раждането на Бела, сватбата им с Едуард, волтурите...просто трябва да филмират и останалите части.. sad.gif
Това вече звучи вълнуващо. :angry: И си права, и за мен това беше леко дразнение.

The day the Earth stood still

the_day_the_earth_stood_still_movie_poster.jpg

Много исках да го гледам този филм, много го чаках, много комантари изчетох за него и все противоречиви. Моята дружка ми каза, че бил ужасен, за нищо не ставал...Това бе още една причина да искам много да го гледам. Много ми хареса, очаквах нещо различно и получих нещо различно :P Даже ни показаха какви сме ние, хоарата, как нямаме желания да се променим, как чакаме последния момент, за да го направи, евентуално...

Редактирано от yvsot
Плаката [800х1185] е заменен с по-малък. (преглед на промените)

"Последният темплиер"

The-Last-Templar-A9X933L.jpg

Току-що го приключих.

Две части, общо около 3 часа.Може да се забавлявате, стига да не сте прекалено претенциозни относно исторически факти и събития.

Има си всичко , което се иска от подобен филм : готина мацка, таен свитък, съкровище, гностическо евангелие, заплаха, романтика, чест и доблест.Лошите са си лоши, добрите са си добри.

Общо взето - става за гледане.

"Обитаемий остров"

Филмът е руски, но наистина е много добър. Макар да не съм фен на руското кино, мога да призная, че имат огромен напредък напоследък. И този филм го доказва :clap:

Гледайте го, няма да съжалявате...

Редактирано от pvn (преглед на промените)

• Автор

Swing vote

swing_vote_ver2.jpg

Този филм стоя и чака два месеца докато се наканя да го пусна. Оригиналният постер (не този, а версията само с Кевин Костнър) ме подведе. Имах вътрешното усещане, че няма да ми хареса и го избягвах. Сгрешила съм. Добър е, и то много. Като изключа идеалистичните забежки за американската демокрация... филмът те прави съпричастен и е изключително обнадеждаващ.

Снощи гледах "The Mist" от 2007 година.Хубав,интересен и много брутален филм,с доста неприятен край...

Fireproof / Устойчив на огън (2008)

Fireproff%20LOGO.jpg

Докато изпълнява служебния си дълг на пожарникар в сърцето на горящите сгради, лейтенант Кейлъб Холт е верен на принципа "Никога не оставяй партньора си в пожара". В личния си живот той се ръководи от собствените си правила. След седем години брак Кейлъб и cъпругата му Катлийн до толкова са се отчуждили, че на практика са двама напълно непознати, свързани единствено чрез брачен договор. Когато най-накрая решават да се разведат, бащата на Кейлаб им предлага да направят 40-дневен експеримент с цел да преоткрият другия. Един стар албум, няколко избледнели снимки и брачна клетва ще накарат Кейлъб да се бори отново за сърцето на отчуждената си съпруга.

Страхотен филм, за мен лично си заслужава гледането!

Редактирано от ^^ANGELSING^^ (преглед на промените)

The day the Earth stood still

the_day_the_earth_stood_still_movie_poster.jpg

Много исках да го гледам този филм, много го чаках, много комантари изчетох за него и все противоречиви. Моята дружка ми каза, че бил ужасен, за нищо не ставал...Това бе още една причина да искам много да го гледам. Много ми хареса, очаквах нещо различно и получих нещо различно ;) Даже ни показаха какви сме ние, хоарата, как нямаме желания да се променим, как чакаме последния момент, за да го направи, евентуално...

Аз съм против такива филми!

Само внушават на хората, на някои хора, готически страхове и пароноични мисли!

Редактирано от yvsot
Плаката [800x1150] е заменен с по-малък. (преглед на промените)

• Автор
Fireproof / Устойчив на огън (2008)

poster.jpg

Страхотен филм, за мен лично си заслужава гледането!

Филмчето е от онези които проповядват, примирение или търпение, винаги бъркам границата. Такива добродетелни и нравоучителни с богоугодна насоченост заглавия принципно не са ми по вкуса и лесно ме изкарват от релси. Диалога, съвсем в началото, е трогателен. После ми дигнаха малко кръвното докато свикна със стила, но се успокоих след

и... видях края.

Аз съм против такива филми!

Само внушават на хората, на някои хора, готически страхове и пароноични мисли!

Какво му е на филма, нищо лошо няма в него, но пък и нищо особено не е, иначе става за гледане.Все пак не забравяите че е фантастика.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.