Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Последният филм, който гледах...

Featured Replies

Неспокоен Дух (2008)

Vinyan_R1_Custom-[cdcovers_cc]-front.jpg

Родители търсят изчезналото си дете и се въвличат в странен и опасен ад в този трилър.

Джейн и Пол са заможна двойка, която е в Тайланд за да помогне за изграждане на сиропиталище, по същото време „Цунамито” от 2005 година залива острова.

Джейн и Пол са на острова заедно с малкия си син, който изчезва в бурята и до сега тялото му не е било открито. Но Джейн таи надежди, че той може все още да е жив, надежда, която придобива особен интерес, когато тя гледа видеофилм на деца държани в плен от похитители в Бирма. На записа тя вижда дете, което много прилича на сина й...

...А краят наистина е неочакван,заслужава си гледането

cool.gif

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 158,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Имаш умението да говориш много, без да кажеш нищо по темата. Иска ти се да съм казал нещо лошо за иранското кино, но не съм. Но пък го ползваш да ме нападаш с това!? Констатирала си, че в САЩ обичат

• За съперниците на Исус - ще ви хареса,гледайте го

• Поради липсата на време, последните 3 месеца подбирам внимателно всяко заглавие. Когато реша да загубя между два до три часа от свободното си време, поне се старая да си струва. В един момент, спира

Публикувани изображения

WarGames 2 - The Dead Code / Военни игри 2 - Мъртвият код 2008

51IJx-WGfjL._SS500_.jpg

Резюме: Хакерът Ник Фармър, прониква в правителствения свръх-компютър на име Рипли, чрез онлайн игра за симулация на терористична атака. Обаче това, което не знае, е че Рипли е бил замислен да привлича потенциални терористи, а ответната реакция го превръща в параноик... ш/сизещш/цолор

Хареса ми филма :no-no:

Редактирано от asus_ (преглед на промените)

"A Short Film About Love" (Krotki film o milosci) Кратък филм за любовта - на Кешловски съм гледала от трилогията за цветовете този за синия цвят. Но този филм носи много по-различни емоции. Отново невероятно красив, тъжна история, много въпроси относно любовта, изключително актьорско присъствие...Интимен филм с оскъден диалог, предизвикващ най-различни чувства.

ashortfilmaboutlovenz3.jpg

Редактирано от Bardot (преглед на промените)

Knowing

http://www.kralix.com/wp-content/uploads/2...ovie-online.jpg

Аз съм от тези, дето си падат много по филмите за края на света, по визуални ефекти, мистика, загадъчност и т.н. Затова отдавна чаках този филм да се яви на бял свят, само дето не го дочаках да е с хубаво качество, за което много съжалявам...

Относно филма мнението ми е почти като на Би. Идеята с числата беше страхотна, заравянето на капсулата на времето и разгадаването на значението на всички тези цифри, всичко беше добре, но тоя край...За пръв път не спасяват света, това добре, защото е нещо различно, ама ония същества, дето взеха малките...май наистина не им се е мислело нещо по-оригинално, а го претупаха sad.gif

много съм разочарован.започна страхотно до момента в който започна спасяването на света.......отново.УЖАС

Моля? За един и същи филм ли си мислим? Как може да кажеш, че филмът е безсмислен? :speak: Ти следи ли го изобщо? Извинявай, ама няма начин да се каже нешо подобно точно пък за Вчера...

споко!зависи кога е роден зрителя.ако е след 89 нищо няма да разбере

Редактирано от yvsot
Махнати img тагове. (преглед на промените)

препоръчвам горещо-K-Pax и 12 на никита михалков,ако някой не ги е гледал.....ВЕДНАГА да почва

споко!зависи кога е роден зрителя.ако е след 89 нищо няма да разбере

Може ли да си имаме уважението?

Аз съм родена края на 89'та и съм човек със стабилна кино култура!

Пък и в края на крайщата вкус приятел няма.

Най-лесно е да осъждаме, ама голяма част от тези, дето са родени много преди 89'та ако ви дам филми като "Догвил", "Мълхоланд драйв", "Waking life" и т.н., да видим кой какво е разбрал, пък после да си мерим ЕГН-тата.

Последните филми, които аз гледах (отдавна не съм се включвала в тази тема) са:

The Children of USSR

thechildrenofcccpyeldey.jpg

От както гледах Free zone и Waltz wish Bashir, редовно започнах да се ослушвам за израелско кино и съвсем случайно попаднах на това незнайно, но за мен крайно очарователно филмче. Този филм, всъщност е по-скоро руски, но ако не се лъжа продукцията е израелска. Както и да е. Мен ме завладя и докосна историята на младите, неинтегрирани емигранти от СССР в Израел - винаги съм търсила обяснение за престъпните младежи, дошли я от Сомалия, я от Близкия Изток в Европа. Този филм предлага един друг ъгъл на една психика, която ние трудно разбираме и много често осъждаме.

55110.jpg

Имам един грях за признаване biggrin.gif Не бях гледала Goya's Ghost, макар изключително много да харесвам Милош Форман като режисьор.

Изкупих си греха и го изгледах. Натали Портман за пореден път ме изуми - даже не се сещам да съм била по-впечатлена от актьорската й игра толкова, колкото останах впечатлена след този филм (тук визирам последните няколко години от кариерата й). Освен факта, че филма е режисиран от един истински майстор като Милош, в него участва и друг мой любимец - Хавиер Бардем. Филма ми дойде доста добре, имайки предвид, че Франциско Гоя ми е един от любимите художници - гледах филма дни след като бях на изложба на негови творби в Амстердам. Според мен филмът не е толкова посветен на Гоя, колкото на мрачното петно в историята на Испания.

препоръчвам горещо-K-Pax и 12 на никита михалков,ако някой не ги е гледал.....ВЕДНАГА да почва

Отдавна сме ги минали. :help wanted3:

Мерси, че припомни все пак де.

П.П: Bardot, мерси, че сподели филмчето на Кешловски...отдавна не съм гледала нещо негово. Открих какво ще правя този следобед.

Редактирано от AciDBurn (преглед на промените)

45454-large.jpg

"Почти любов". Гледам го за втори път, и двата пъти си струваше :)

• Автор

Laurel Canyon

laurelcanyon0wq.jpg

Няма я тази прибързаност с която обикновенно се претупват подобен тип филми. Петима актьори, задушевна атмосфера, добра музика за фон и като част от историята, всичко си е на мястото. Единственото което липсва е край т.е. развръзка която да придаде завършеност, но на мен така ми хареса. :yanim:

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

БЪРЗ И ЯРОСТЕН

the_fast__furious_front2.jpg

Става... Но с нищо не се откроява от предишните, с нещо което да го направи по-добър...

Очаквах повече от тази серия. Става за гледане и е далеч по-добър от Токио Дрифт, но не е нещо особено - просто поредния екшън.

knowing1_large.jpg

Филмът е добър, ако си падате по мистична фантастика и "края на света" , гарниран с пророчества, напрегнати моменти и обрати - това е филмът за вас.

Никълъс Кейдж отново не ме разочарова с играта си.Давам му 6 от 6 точки за това. :clap:

Сценарият е нищо особено.За режисура и специални ефекти - 3 точки (не очаквайте нещо особенно).

Като идея е добре замислен, само да не бяха толкова изтъркани пророчествата и стигмите.

Да, и на мен ми хареса филма. Идеята наистина е добра, а Никълъс Кейдж отново е на ниво. Само да не бяха "претупали" така края. Иначе това е един от малкото апокалиптични филми, в които не можаха да спасят света biggrin.gif . Е, поне загатнаха за ново начало :super:

DVoDSqpxjfzMsp_l.jpg

Просто НЕВЕРОЯТЕН екшън!!! Нямам търпение да качат продължението в HD и да се разцепя.

yvsot: CRANK

заглавието за тези (като мен) които не виждат постера

Los amantes del Circulo Polar (1998) Lovers of the Arctic Circle - филм на Хулио Медем, за когото съм чела добри отзиви. По принцип не съм запозната все още много добре с испанско кино, но това тук надмина всичките ми очаквания. Филм, който затрогва, натъжава и същевременно не спира да показва красота, било музика, кадри, емоции... Това за мен е филм-шедьовър.

Los%20Amantes%20del%20CГ­rculo%20Polar.jpg

Редактирано от Bardot (преглед на промените)

INSIDE MAN

inside-man.jpg

Хареса ми! Препоръчвам го на тези, които си падат по заплетени криминални схеми...

Strangers (Zarim)-2007

Strangers.jpg

Израелски филм, в който романтика и драма са елегантно и непретенциозно преплетени..Хареса ми

name-of-the-rose.jpg

Name of the Rose

Не ми направи кой знае какво впечатление филма-въпреки че Шон Конъри играеше много добре-може и от времето да е, че го гледах плузаспал от 4 - 5:30 днес

Редактирано от Enei (преглед на промените)

• Автор

Да започна с това, че не бяхме гледали "Подземен свят" нито втората му част. Не знам защо, но е било голям пропуск който наваксахме по страхотен начин. Страхотен филм и страхотни продължения, като последното се води предистория. Изгледахме ги на един дъх, страхотно преживяване.

Underworld

Underworld.Evolution

Underworld.Rise.Of.The.Lycans

Strangers (Zarim)-2007

Strangers.jpg

Израелски филм, в който романтика и драма са елегантно и непретенциозно преплетени..Хареса ми

Ооо, мерси, че го сподели.

Туко-що го гледах - от "Преди изгрев" не съм гледала толкова истински и стойностен романтичен филм. В този има и реално преплетена драма.

В последстие разбирам, че целият сценарии, с изключение на политическите разговори е импровизиран. Много ми хареса! :P

Да започна с това, че не бяхме гледали "Подземен свят" нито втората му част. Не знам защо, но е било голям пропуск който наваксахме по страхотен начин. Страхотен филм и страхотни продължения, като последното се води предистория. Изгледахме ги на един дъх, страхотно преживяване.

Underworld

Underworld.Evolution

Underworld.Rise.Of.The.Lycans

Да, наистина голям пропуск. Струва си да се гледат само заради Кейт Бекинсейл :shy11:

Всъщност аз не съм гледал Rise Of The Lycans - бях разочарован, че Бекинсейл не играе там :P . Трябва да поправя грешката все пак. Дано и третата серия да е добра като първите две :P

• Автор
Да, наистина голям пропуск. Струва си да се гледат само заради Кейт Бекинсейл ;)

Всъщност аз не съм гледал Rise Of The Lycans - бях разочарован, че Бекинсейл не играе там :P . Трябва да поправя грешката все пак. Дано и третата серия да е добра като първите две ;)

Бях изненадана от това колко идеално си пасват първата и втората част, ако не знах че между тях има 3 години разлика - нямаше да разбера. Третата част я гледахме с 1 час закъстение, колкото да я изтегля (препоръчвам R5.COALiTiON) и нямахме време да тъжим за Кейт Бекинсейл, но те разбирам. Искам обаче да те успокоя, няма да съжаляваш за нея, а и Селин още не е родена тогава. Историята на Соня е не по-малко интригуваща, дори на маменти е по-драматична. Все пак тя умира в името на любовта, като Ромео и Жулиета, undreground вариант. biggrin.gif Та наблегнато е на романтиката и човешкото в първообразите. Екшън има, но вместо пистолети и пушки оръжията са мечове и арбалети. В този един час имах време да се поровя в нета и ме разсмя

biggrin.gif

- Мога да се нараня.

- Емоционално?! biggrin.gif

ПП: А относно Кейт Бекинсейл - Ван Хелзинг изобщо не ми хареса, нищо че е пак с нейно участие, и пак за вампири се разправя, и пак тя е в секси тресни формоочертаващи дрешки, и пак не отстъпва на екшън героите.

.... Историята на Соня е не по-малко интригуваща, дори на маменти е по-драматична. Все пак тя умира в името на любовта, като Ромео и Жулиета, undreground вариант. biggrin.gif Та наблегнато е на романтиката и човешкото в първообразите. Екшън има, но вместо пистолети и пушки оръжията са мечове и арбалети. ...

Както и в Twilight е наблегнато на романтиката, явно в днешно време историите с вампири и въркулаци не са това, което бяха biggrin.gifза мое щастие

Аз гледах What doesn`t kill you/ Това, което не те убива

what-doesnt-kill-you-20090325063307500_640w.jpg

Честно да си кажа, не си представях Итън Хоук като лошо момче biggrin.gif но успя да се въплату в образа и ми допадна играта му (макар че не мога да го сравнявам с Колин Фарел, особено щом става дума за лошо момче ;) ). Като че ли, четейки резюмето (рядко го правя), си иградих друга представа за филма и това, което ще видя. Останах приятно изненадана, много ми хареса филма ;) и по действителен случай, показва какво нещо е животът, определено си заслужава

• Автор
Както и в Twilight е наблегнато на романтиката, явно в днешно време историите с вампири и въркулаци не са това, което бяха biggrin.gifза мое щастие
Ама моля ти се, какво си говорим. Преди няколко месеца гледах първите два епизода на сериала "True Blood" с Ана Пакуин. Ама те вампирите за нищо ги нямат вече, тя Бъфи почти всичките ги изтрепа и те дори минаха към защитените видове. biggrin.gifСподелям за романтиката ;) и си мисля си, че ако "Блейд" не беше такава феноменална глупост (лично мнение), с по-малко скептицизъм щях да подхождам към подобни заглавия и най-вероятно щях да съм гледала Underworld още преди 5 години.

ghost-town-poster-dvd-video-version.jpgGhost Town

Сладко филмче. Развлекателно, приятно, леко, забавно и романтично. Разказва се за един зъболекар който е саможив, отчужден, страни от хората, но нещата се променят... и той също. Да отбелажа, духовете (на умрелите хора) са много възпитани, чак прекалено. biggrin.gif

Бях изненадана от това колко идеално си пасват първата и втората част, ако не знах че между тях има 3 години разлика - нямаше да разбера. Третата част я гледахме с 1 час закъстение, колкото да я изтегля (препоръчвам R5.COALiTiON) и нямахме време да тъжим за Кейт Бекинсейл, но те разбирам. Искам обаче да те успокоя, няма да съжаляваш за нея, а и Селин още не е родена тогава. Историята на Соня е не по-малко интригуваща, дори на маменти е по-драматична. Все пак тя умира в името на любовта, като Ромео и Жулиета, undreground вариант. biggrin.gif Та наблегнато е на романтиката и човешкото в първообразите. Екшън има, но вместо пистолети и пушки оръжията са мечове и арбалети. В този един час имах време да се поровя в нета и ме разсмя
biggrin.gif

- Мога да се нараня.

- Емоционално?! biggrin.gif

ПП: А относно Кейт Бекинсейл - Ван Хелзинг изобщо не ми хареса, нищо че е пак с нейно участие, и пак за вампири се разправя, и пак тя е в секси тресни формоочертаващи дрешки, и пак не отстъпва на екшън героите.

Да, аз четох рецензията и разбрах, че е предистория. Даже го бях изтеглил, но беше с ужасно качество - за това не го гледах. Сега като го има с хубаво качество ще поправя грешката laugh.gif .

А относно Ван Хелзинк - и на мен не ми хареса, ама все пак си струваше гледането. Няма как да е иначе, Кейт с тези дрешки... :huh:biggrin.gif

Пък и Маришка и Елира си ги биваше ;)

matrubhoomi.jpg

Страшно брутален филм.Все още усещам някаква емоция, стиснала ме здраво за гърлото..

Филма определено е за 18 + и то не заради еротика, а нещо още по-страшно..

Не знам доколко тук се обсъжда българско кино, но имам интересно предложение за българска анимация. Девет-минутното филмче се нарича "Наследници" (1970) с режисьор Иван Веселинов. Не очаквайте красотата от анимациите на Александър Петров ("Старецът и морето", "Моя любов"), но въпреки това произведението е философско и си заслужава, поне да знаем какво да кажем, ако някой ден някой ни попита за родна анимация.

naslednici22.jpg

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.