Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на PC Tools

Featured Replies

Инсталирах PC Tools AntiVirus Free 8.0.0.608 и той достигна 324 MB при контролния панел. И пак изглежда лек и пъргав, а са му налице дефинициите на Spyware Doctor и не зная още какво си друго... Трябва да се разучава. Впечатлява с вграден БГ-превод. При интелигентно сканиране "изшкурка" една дузина бисквитки - нямам представа какво ще намери при пълно сканиране при този уж нормално работещ компютър. Добрата безплатна програма се "усеща", а ползването на БГ-език е най-доброто като възможност. Ще го позадържа на този компютър с Win XP SP3, естествено заедно с PC Tools Firewall Plus Free Edition.Защитната стена надмина обща маса 30 MB, а двете безплатни програми запазват завидна пъргавина. Добре е да има още такива безплатни програми.

• 4 седмици по-късно...
  • Отговори 289
  • Прегледи 28,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

За какво ми е да си товаря машината излишно,като имам 3 в 1 защита,като ThreatFire ! Два процеса!

Защита от непозната изходяща заявка!

Публикувано изображение

Толкова подробно на момента обяснение,какво прави файла не бях срещал!

Публикувано изображение

Интегриране,като антивирусно решение в центъра на защита

Публикувано изображение

+ HIPS

Публикувано изображение

Напоследък имам сериозен проблем с продуктите на PC Tools.Бях пробвал безплатния антивирус, "доктора", както и Spyware Doctor with Anti-Virus starter edition, който мисля, че е идеален за домашен компютър >>> http://pack.google.com/intl/en/pack_installer.html Проблемът е, че при стартиране на компютъра, програмата(всяка от гореизброените) влиза в някакъв цикъл.Започва се едно чакане, за да се стартира, не е истина.Минават едно 5 минути, през които нямам никакъв достъп до нея.Пише си starting... и това е.Много тромава работа.Не зная дали само при мен е така, но е факт.Това е и причината да се откажа да ползвам starter edition-а, иначе ми харесва.:wub: Всъщност, според мен, това е по-старата версия на engine-а, иначе си е пълноценно решение отвсякъде.:P

Редактирано от clonnning (преглед на промените)

@Clonning за ThreatFire нищо не спомена и той е техен продукт?

Антивируса им доста натежава и този антифишинг тулбар(който се инсталира "щеш не щеш") доста бави зареждането на страниците!

След големите проблеми с Комодо 5, реших да го заменя с последната версия на PC Tools Firewall. Ами к'во да кажа....товаренето на процесора изчезна...машината проста "оживя"...браузването е леко и безпроблемно. Като перце съм в момента... Тествах стената в съответните сайтове- като стена е ОК, но Leak теста на Комодо е трагедия- 150/340! Катастрофа! Слабичка си е от към хипс...и то доста! Ще постоя известно време с нея и ще видя какво ще правя, щото има усещането за незащитеност....

След големите проблеми с Комодо 5, реших да го заменя с последната версия на PC Tools Firewall. Ами к'во да кажа....товаренето на процесора изчезна...машината проста "оживя"...браузването е леко и безпроблемно.

PC Tools Firewall е почти 100% автоматизиран Firewall ,което в случая за потребители като тебе си показва предимството! :down:

Ръчкате настройвате,но тоя настройките да направя,на оня настройките да сложа и после к'во ,тая програма не става,тежи товари спъва ми програмите и пр.,а не поглеждате,к'во сте сътворили преди това!

PC Tools Firewall си е идеалка за теб!

След големите проблеми с Комодо 5, реших да го заменя с последната версия на PC Tools Firewall. Ами к'во да кажа....товаренето на процесора изчезна...машината проста "оживя"...браузването е леко и безпроблемно. Като перце съм в момента... Тествах стената в съответните сайтове- като стена е ОК, но Leak теста на Комодо е трагедия- 150/340! Катастрофа! Слабичка си е от към хипс...и то доста! Ще постоя известно време с нея и ще видя какво ще правя, щото има усещането за незащитеност....

Мога да ти препоръчам PrivateFirewall - ефективна и също толкова лека. С настройки по-подразбиране е доста автоматизирана...(това може и да се промени за по-параноичните и напреднали потребители). Като ХИПС бива - 290/340. Дава подробни логове и има някои настройки, които не се срещат при други програми (като настройката за следене на натовареността на процесора от даден процес). Това може и да е полезно, защото има доста гадини които товарят CPU-то. Аз съм задал 28 дни за тренировка на използваните от мен приложения за да не ми засече дадена игра например като Malware (защото по-принцип игрите товарят най-много CPU-то) от качените от мен приложения. Има още какво да се подобри и мисля да пиша на автора - Greg...но като цяло е добър заместник на PCTools Firewall.

PC Tools Firewall си е идеалка за теб!

какво значи- Идеалка за мен! Просто има много слаб хипс, който не е конфликтен с приложните програми, които ползвам. Това нейно мълчане обаче- не ми харесва....като полу-сляп си с нея.

Мога да ти препоръчам PrivateFirewall - ефективна и също толкова лека. С настройки по-подразбиране е доста автоматизирана...(това може и да се промени за по-параноичните и напреднали потребители). Като ХИПС бива - 290/340. Дава подробни логове и има някои настройки, които не се срещат при други програми (като настройката за следене на натовареността на процесора от даден процес). Това може и да е полезно, защото има доста гадини които товарят CPU-то. Аз съм задал 28 дни за тренировка на използваните от мен приложения за да не ми засече дадена игра например като Malware (защото по-принцип игрите товарят най-много CPU-то) от качените от мен приложения. Има още какво да се подобри и мисля да пиша на автора - Greg...но като цяло е добър заместник на PCTools Firewall.

Знам, че последните тестове показват, че Private е доста по добра от към хипс, спрямо PCTools. Колебах се дали да не сложа нея, но ме спря само едно- на английски е...ако имаше поне руски...

С настройки по-подразбиране е доста автоматизирана ...

За първи път чувам да има автоматизиран HIPS. :(

Знам, че последните тестове показват, че Private е доста по добра от към хипс, спрямо PCTools. Колебах се дали да не сложа нея, но ме спря само едно- на английски е...ако имаше поне руски...

Може да пробваш ThreatFire (Free).

За първи път чувам да има автоматизиран HIPS. :(

Може да пробваш ThreatFire (Free).

Има такова понятие (автоматизиран HIPS) и то се отнася за по-интелигентните HIPS програми работещи с бели списъци. Това обаче може да е малко меча услуга и затова по-напредналите потребители или ги изключват или просто избират продукт, който не работи с такива списъци - като Malware Defender.

Иначе да, ThreatFire е едно добро решение също, но го намирам малко по-тежко и мудно от Private-a например.

Иначе е чудесен и доказал се продукт. :baby:

Иначе да, ThreatFire е едно добро решение също, но го намирам малко по-тежко и мудно от Private-a например.

ThreatFire е много повече от Private,ако ги сравняване по мултифункционалност !

какво значи- Идеалка за мен! Просто има много слаб хипс, който не е конфликтен с приложните програми, които ползвам.

Е да де и аз това ти споменах по-горе,но няма връзка с HIPS-a дали е силен или слаб!

Това нейно мълчане обаче- не ми харесва....като полу-сляп си с нея.

В смисъл,какво имаш на в предвид точно?Нали ти споменах,че е автоматизирана има си и бял списък и не те занимава с глупости от рода ( да пусна ли CCleaner или да не го пусна) !

Всички действия които е предприела за всички стартирани приложения и какви права е дала се виждат ясно! Пусни експертен режим и ще ги видиш!

Пробвал съм няколко пъти...тежко нещо е!

Чудя се, ако метна като втори антивирус ("на повикване") Комодо без стената, само чистия антивирус с D+, к'во ше стане? :(

Просто не мога да се оставя с един антивирус! Абсурд! Трябва да има втори, който е само за ръчно сканиране!

Редактирано от А р х и т е к т а (преглед на промените)

Чудя се, ако метна като втори антивирус ("на повикване") Комодо без стената, само чистия антивирус с D+, к'во ше стане? :(

Просто не мога да се оставя с един антивирус! Абсурд! Трябва да има втори, който е само за ръчно сканиране!

Защо ? Влизаш ли в рискови сайтове ?

Аз влизам и правя тестове и още не съм заразен ...

Има програми с по два енджина -пробвай тях като те е страх, но не дублирай модулите никога ...

ThreatFire е лекичка програма ...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Иначе е чудесен и доказал се продукт. :baby:

+1

ТhreatFire е много повече от Private,ако ги сравняване по мултифункционалност !

+1

ThreatFire е лекичка програма ...

На 512 МБ РАМ малко товари, но става. Наистина е по- лека от предишните версии.

Аз влизам и правя тестове и още не съм заразен ...

А аз знам защо. :(

+1

Как ще е тежка бе човек!?

Лошо,антивируса на Comodo можеш да го наречеш,че натежава,но за ThreatFire това е абсурдно!

По-добра за ръчно сканиране(от контекстното меню) от MBAM за момента не виждам! Пък и VIRUSTOTAL и VIRSCAN.ORG ти са под ръка винаги!

Има програми с по два енджина -пробвай тях като те е страх, но не дублирай модулите никога ...

+ 1

След големите проблеми с Комодо 5, реших да го заменя с последната версия на PC Tools Firewall.

...........

Хубаво си решил, но все пак ще може ли да прегледам (ако не възразяваш) svchost и стартираните услуги при теб? Ето как става:

Start -> Run -> пишеш cmd и поставяш с Copy/Paste следото:

TASKLIST /SVC /FI "IMAGENAME EQ SVCHOST.EXE" >> C:\svhostlog.txt

и Enter. След това пак:

TASKLIST /SVC >> C:\servcelog.txt

и Enter.

После на C:\ ще се създадат два файла: svhostlog.txt и servcelog.txt. Закачи ги някъде, за да ги погледна. Файловете не съдържат лична информация.

P.S. Това е само една проверка за остатъци от програми за сигурност. Имам някакви съмнения и за други неща, след като при теб имаше проблем с MBАM. Но ако не желаеш, не прави тази проверка...

Добавено по-късно: получих логовете на ЛС и не виждам проблем. Това беше от мен.

Редактирано от nologo
Добавяне на коментар (преглед на промените)

+1

+1

На 512 МБ РАМ малко товари, но става. Наистина е по- лека от предишните версии.

А аз знам защо. :(

+1

Щом на 512 не товари още по добре ...

А Акронис спасява само когато имаш имидж и на 2 -та диска за VIRUT говоря ...Обаче да имаш такъв имидж е доста сложно -е при 1 TB HDD върши работа и пак зависи от данните :baby:

И да имаш спасителен диск на Акронис че и програмата се заразява ...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Разбира се, че не ги сравнявам...нямат база за сравнение. :)

Private-a си е ПЪЛНОЦЕННА стена, която филтрира целия трафик. (ThreatFire пита само за изходящи заявки).

Private-a си е класически HIPS - ThreatFire си е behavior blocker, който при засичане и премахване на паразит почиства всички места на които БИ се настанил той при стартирането на файла. (в това число и конфигурацията в регистрите).

Private-a главно е за превенция, докато ThreatFire си има и скенер за рууткити. (който досега не съм забелязвал да е намирал нещо някога между другото).

PS: И двете са добри - ThreatFire-a дори повече, но все по-нещо не им достига...еххх искам OSSS да бачка на x64 и да стане безплатна, но едва ли ще се случи...или поне Malware Defender да получи x64 ъпдейт...Кой знае може пък MSE да доразвият behavior monitoring-a във финалната версия на 2-ката. Дано само не го оставят за украса подобно на avast!. ;)

Threatfire се справи и с това> http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=161362&view=findpost&p=1852683

настройки по подразбиране.

Публикувано изображение

Ще ми е интересно да видя PF в подобен тест.:)По принцип си я тача и нея, но ми създава много проблеми с full screen applications.Предимно игри.Писал съм на съпорта, проучват случая.;)

Май пропуснах да кажа, че опитах да го стартирам, но беше блокирано от TF.

Редактирано от clonnning (преглед на промените)

Рекох да видя дали ThreatFire ще се справи сам, без антивирусите. Изключих и "Имунитета" и Аваст, и стартирах едно след друго и 4-те парчета.

Всички бяха изкъртени без проблем: някои- категорично, някои- не чак толкова. Всичко обаче беше заковано! Браво на ThreatFire!

Тази тройка- Avast, Immunet и ThreatFire, по всичко личи, че покрива заветните 100%!!! :) Перфектно сработване!

Виж при мен как е с настройките,сложи отметките,програмата влиза в един вид обучаващ режим след което и птичка не може да прехвръкне! :)

Публикувано изображение

Само един проблем има,вече е докладвано,че пропуска TDSS,въпреки блокирането,но не знам кога ще го оправят!

Виж при мен как е с настройките,сложи отметките,програмата влиза в един вид обучаващ режим след което и птичка не може да прехвръкне! :)

Публикувано изображение

Само един проблем има,вече е докладвано,че пропуска TDSS,въпреки блокирането,но не знам кога ще го оправят!

Аз съм сложил чавки на всичките....и хваща всяко "мръдване на мишката".... :)

Аз съм сложил чавки на всичките....и хваща всяко "мръдване на мишката".... :)

Мда,мен обаче започва да ме дразни чак пък толкова параноична,ами ако бутнеш и плъзгача,познай к'во става пък тогава!

Колкото е необходимо... :cool:

ThreatFire се интегрира успешно в центъра на защита,като антивирусна програма,ако не искаш не слагаш отметката!

Що все ми се струва че малко прекаляваш от към защитни модули в реално време!? :)

Ще береш май ядове,ако решиш да ги тестваш на заплахи,едновременно както е случая при тебе,знам ли,но има голяма вероятност да бъгне нещо!

Защо не пробваш,как ще се държат заедно на заплахите?

...след което и птичка не може да прехвръкне!

Нещо като :

„ Абе много е умно нашето дете , ама не може да помни !

Сигурно тази птичка не е летяла , а е пълзяла ! ?

Редактирано от Mohican. (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.