Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на PC Tools

Featured Replies

Нещо като :

„ Абе много е умно нашето дете , ама не може да помни !

Сигурно тази птичка не е летяла , а е пълзяла ! ?

Когато го пропусна,бях с настройки по-подразбиране!

Не ми харесва иронията ти,ако ще пишеш нещо конкретно,пиши! Ако ще ме цитираш,искам да има нещо насреща,а не само въздух под налягане и фенщина до небето!

Би ли се изразил,като нормален човек,а не като индианец хванат в гората!?

• Отговори 289
  • Прегледи 28,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Когато го пропусна,бях с настройки по-подразбиране!Не ми харесва иронията ти,ако ще пишеш нещо конкретно,пиши! Ако ще ме цитираш,искам да има нещо насреща,а не само въздух под налягане и фенщина до небето! Би ли се изразил,като нормален човек,а не като индианец хванат в гората!?

Първо заявяваш че защитата е непробиваема , а после че пропуска TDSS ! ?

Демек много е добра тази защитна програма , ама пропуска Рууткити.

Защо мислиш че иронизирам теб ?

.............

Мдам. Размисли и страсти за защитата на Windows. Пробиваеми, непробиваеми, разбира се. Това липсва на форума - тема за размисли и страсти на философите от кръвната група на един много известен гуру. Ето все пак снимка на гуруто, няма пера на кратуната, баси:

Публикувано изображение

Защо мислиш че иронизирам теб ?

Не четеш бе човек и не вникваш в написаното,писах,че този TDSS го пусна с настройки по-подразбиране! Но това си е бъг на програмата,предполагам правиш разлика и затова е докладвано,но мерки до сега не са взети!Съвсем скоро в темата с тестовете я проверих и нещата си стоят наистина така!

Демек аз ще ти кажа....много си повърхностен и трудно човек може с теб да вникне по-навътре в нещата!

Айде със здраве и избягвай да ме цитираш,понеже повърхностен отговор няма да получиш!

Threatfire се справи и с това> http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=161362&view=findpost&p=1852683

настройки по подразбиране.

Публикувано изображение

Ще ми е интересно да видя PF в подобен тест.:question:По принцип си я тача и нея, но ми създава много проблеми с full screen applications.Предимно игри.Писал съм на съпорта, проучват случая.:speak:

Май пропуснах да кажа, че опитах да го стартирам, но беше блокирано от TF.

Ами специално срещу криптираната гадина Private-e е злато...според тестовете отдолу:.

Night_Raven бе направил едно тестче на доста програми срещу MBR Ransomware и срешу самия GPCode Ransomware.

Уточниение:

Криптиращата версия първо създава копия на оригиналните файлове, но криптирани после трие оригиналите и ползва vbs файл да вади постоянно досадно съобщение.

MBR варианта ползва wmiprvse.exe за да придобие достъп до диска на ниско ниво и да се настани.

Виртуализатори:

DefenseWall се справи без проблеми с всичко - нямаше криптирани файлове, нямаше зарази...

GesWall се справи малко странно с криптиращата версия...пита дали да и се даде достъп на гадината до файловете и при отказ в крайна сметка гадината си създаде криптираните файлове, но не успява да изтрие оригиналите...т.е. справя се, но се налага после ръчно да се търсят и трият .crypt файловете.

Sandboxie при мен се справи и с двата варианта без никакви странични ефекти.

Wondershare Time Freeze....с криптиращата версия се справя, но не напълно.

WTF по дифолт виртуализира само С:\. Защита на други папки се извършва от отделен модул.

Папките които се добавят за допълнителна защита, оцеляват.

Виртуализацията на С:\ също се справя. С MBR варианта също нямаше проблеми WTF.

Shadow Defender нямаше проблеми.

Tя може да виртуализира всичко и се справи без да й мигне окото с криптиращата и мбр версиите.

Returnil Virtual System Lite се справи без проблем с mbr.

Тя е подобна на Shadow Defender. Може да виртуализира всички дялове но НЕ-системните се виртуализират отделно.

Важното е че каквото е виртуализирано няма криптиране на него т.е. стига потребителят да не забрави да виртуализира и не-системните дялове... няма ядове.

BufferZone - буфера гълта памет...не МНОГО де, но ... като програма за виртуализация... си е лакома.

Иначе като идея е добре, опростена версия на sandboxie с приятен интерфейс. За жалост е много орязана безплатната версия.

BZ се справя без проблем с криптиращата гадина - появява се досадното съобщение, създават се файлове криптирани (не се трият оригиналите) и при изпразване на зоната... всичко изчезва т.е. всичко е наред.

BZ устоя и на MBR гадината. Стартирах гадината в буфера, рестартирах и всичко е ок. След рестарта продължава тая МБР гадина, но си е изолирана в буфера така че няма ядове.

При хипс е по-разнообразно:

Processguard Free се издъни напълно и проспа и двете гадини, но това го и очаквах де.

Програмата е базова и на възраст.

Real-time defender - по дифолт пази само файловете в root папките т.е. c:, d: и т.н.

Но файловете които не са директно на дяла а са в (под)папки. Tе пострадаха

Разбира се rtd има потенциала да се справи, защото като цяло има файлова защита, която може да се настрои.

Просто по дифолт не се справи. Трябва ръчна намеса.

С MBR гадината се справи без проблем.

Aбсолютно същото важи и за Malware Defender.

И тя пази само файловете само директно на дяловете които са, но с допълнителни правила може да опази всичко.

С MBR се справи без проблем.

Tествах и ghost security suite. - За жалост не успя да се справи с нито една гадина и беше пълен провал.

System Safety Monitor Free също се издъни яко и се провали и на двете гадини.

System Safety Monitor Pro се издъни на криптиращата гадина, защото няма файлова защита, но пък се справи с mbr варианта.

Outpost Firewall Free 2009 бе следващата спирка. На дифолтни настройки тя се издъни и на двете гадини.

При вдигане на плъзгача на advanced или maximum продължава да се дъни с криптиращата гадина, но се справя с MBR.

т.е. не успя да блокира рестарта който гадината принуждава, но нямаше зараза.

След това пробвах Outpost Security Suite Free

Наследника на free 2009.

На дифолтни настройки същата работа - дъни се и на двете гадини.

При завишени настройки пак се дъни на криптиращата, но пък се справя напълно с mbr - т.е. не само няма зараза, но успява да предотврати и рестарта.

Дойде време на Online Armor free по-точно де.

Тя се справи без проблем с mbr

Справи се напълно и с Криптиращата версия................обаче....нещо ме озадачи.

При стартиране на криптиращата гадина автоматично отказва да й даде списък с файлове "denied access to list of files" или нещо такова.

Сякаш знаеше че е зловреден код. Няма логика просто така да откаже да й даде списъка с файловете, НО ..... аз изключих да не се допитва до базата си от данни и забраних мрежовата карта и пак го засичаше така. Tака че не знам точно как да го тълкувам тоя резултат.

Comodo инсталиран с оптимални настройки и с максимални...

При оптималните ... се издъни напълно при криптиращата гадина, a на МБР гадината й позволи да рестаритра, но не й позволи да зарази.

На максимална защита пак се дъни на криптиращата, но на МБР успява да блокира и опита за рестарт.

Kато тук положението е като при MD и RTD - има файлова защита и ако потребителят е пипнал настройките и е добавил свои правила...програмата има потенциала да защити файловете.

Просто по дифолт не опазва нищо.

OSSS без никакви настройки се дъни на криптиращата.

Mога да блокирам vbs_а, но каква файда ?

Като гледам OSSS май ще може да се справи с криптиращата, защото има файлова защита, но по дифолт спи.

Тя е като Comodo...Требе допълнителни правила.

OSSS се справя с МБР и успява и рестарта да предотврати..

т.е. OSSS с дифолтни настройки е като Comodo на максимум.

След това дойде ред на pc tools

Pc tools се издъни на криптиращата, но се справи с Mbr.

Ще завърша с Privatefirewall...

За нея mbr не беше проблем. Това с което ме изненада тя...е че направо смачка криптиращата...

Не го направи автоматично като ОА, но ме попита нещо...не помня точно какво и след забраната ... гадината просто умря и не успя да направи нищо.

Tака че в интерес на истината от програмите с HIPS ... Pf се справи най--добре.

:blink:

След това дойде ред на pc tools

Pc tools се издъни на криптиращата, но се справи с Mbr.

Ще завърша с Privatefirewall...

За нея mbr не беше проблем. Това с което ме изненада тя...е че направо смачка криптиращата...

Не го направи автоматично като ОА, но ме попита нещо...не помня точно какво и след забраната ... гадината просто умря и не успя да направи нищо.

Tака че в интерес на истината от програмите с HIPS ... Pf се справи най--добре.

;)

Даваш изключително, изключително ценен обзор и анализ! +10

;)

Някой ползвал ли е скоро, последната версия на пълният пакет- ПС Туулс Интернет секюрити, и ако е- какви са му впечатленията. Имам спомени от преди време, че безплатният антивирус биши доста тежък и слаб...сега дали е пак така?

Даваш изключително, изключително ценен обзор и анализ! +10

:speak:

Щом е така защо критикуваш DW ?

Виртуализатори:

DefenseWall се справи без проблеми с всичко - нямаше криптирани файлове, нямаше зарази...

Някой ползвал ли е скоро, последната версия на пълният пакет- ПС Туулс Интернет секюрити, и ако е- какви са му впечатленията. Имам спомени от преди време, че безплатният антивирус биши доста тежък и слаб...сега дали е пак така?

Пакета тежи и пропуска елементарни зарази ...

Пробвах го и не съм очарован -срещу повечето рууткити е много зле !

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• 2 години по-късно...

Пробвах PC Tools Firewall Plus 7.0.0.123. Обаче не мога да разбера как мога да я настроя да пита, когато някоя програма опита да се свърже с интернет, а уж съм оставил Firewall Mode на Ask.

Публикувано изображение

Foobar-ът, примерно, без проблеми се свързва с интернет, а защитната стена въобще не ме пита за това. Сега се сещам, че и преди време бях тествал тази програма и бях я деинсталирал поради същата причина.

боклуци. вече на няколко компа при опит да инсталирам тоя боклук pc tools компютърът се рестартира (а реших да го махам щото в дъпмовете видях че заради негови сервизи вади сини екрани)... накрая го забърсах с revo uninstaller...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Пуснах да се сваля торент с BitTorrent и защитната стена започна доста да товари процесора. Заради тези два проблема ще махна програмата и пак ще сложа Coomodo Firewall с изключени HIPS и Behavior Blocker. Явно няма по-добра защитна стена за моите нужди, нищо че от време на време пускат бети като финални.  :D

и пак ще сложа Coomodo Firewall с изключени HIPS и Behavior Blocker. Явно няма по-добра защитна стена за моите нужди, нищо че от време на време пускат бети като финални:D

Ползвай версия 5.10 или 5.12

Редактирано от Мохикан. (преглед на промените)

Ползвай версия 5.10 или 5.12

Не мога да ползвам нито една от тези двете, тъй като не филтрират правилно трафика при наличието на Web Shield-а на Avast. Когато накарам foobar-а да провери за ъпдейти (той ми е най-удобен за подобни тестове), Comodo 5 пита дали да разреши достъпа до интернет. Ако му дам да блокира, плейърът изписва, че няма налични ъпдейти вместо, че не е могъл да се свърже. При v6 този проблем го няма.

Странно, мен ме пита винаги.

Може и аз нещо да съм объркал по настройките, знам ли.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.