Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на PC Tools

Featured Replies

... тестовете показват, че повечето защитни стени, правени от производител на антивирус, са доста по слаби от самостоятелни стени произведени от компании специализирани предимно в правенето на стени...

А обратното?
  • Отговори 289
  • Прегледи 28,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

А обратното?

Нямам поглед, но май и обратното важи, но като, че ли не е чак толкова силно изразено.

PC Tools FireWall Plus Free + Rising Free Edition 20.79.62 се сработват доста добре - в петък на шега ги съвместих - сега не ми се деинсталират....Харесаха ми. Защото това е добра защита без досадни съобщения и чести въпроси за какво ли не - работят си почти незабележимо и дори и двете са безплатни! То било много хубаво защитата ти да не е "постоянен главен централен герой" - като когато са на линия Касперски,Comodo, Online Armor и т. н. ... Поздрави

• Автор

PC Tools FireWall Plus Free + Rising Free Edition 20.79.62 се сработват доста добре - в петък на шега ги съвместих - сега не ми се деинсталират....Харесаха ми. Защото това е добра защита без досадни съобщения и чести въпроси за какво ли не - работят си почти незабележимо и дори и двете са безплатни! То било много хубаво защитата ти да не е "постоянен главен централен герой" - като когато са на линия Касперски,Comodo, Online Armor и т. н. ... Поздрави

Аз също за себе си стигнах до този извод- да върши работата добре, НО да не се натрапва!
  • 1 месец по-късно...

Какво е нивото на новата PC Tools AntiVirus Free Edition™ 5 те първа ще разуча.Не виждам да има съществени разлики с платения вариант.

От техните продукти, стената(PC Tools Firewall Plus Free™ 5) се държи на ниво под Windows Vista,в комплект определено ще е за предпочитане,забавяне не съм забелязал.

========================================================

Излезе нова версия: PC Tools AntiVirus Free Edition™ 6

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Когато след преинсталация на ОС инсталирам PC Tools Internet Security с годишна промоция - всеки път ми дава валидност за нови 365 дни. Значи така до безкрайност засега може да се продължава! Интегрираният пакет набъбва в работен режим до 319 mB, но не бих го определил като тромав. Налице са многоезичен интерфейс и множество възможни настройки. Личи си - авторите му са вложили доста желание, труд и възможности. Антивирусът не е от най-утвърдените, но пакетът разполага с IntelliGuard с 10 модула - при правилна настройка осигурява комплексна защита, каквато малко продукти могат да осигурят. Оставям го на един компютър. Не зная докога ще продължава годишната му промоция - но дори и да го деинсталирам, валидният ключ си остава. Поздрави

Ще си позволя да се самоцитирам, за да задам въпрос:

...Виждам само явния бъг на PC Tools Firewall, която изисква рестарт (нейн или на компютъра) при всяко спиране на връзката (повреди и др.). Това го имаше и в 4-та серия, има го и в 5-та, но не ми се налагат чести рестарти.

Друг с подобни констатации?

ЦИТАТ(hlevoust @ 5.03.2009г. в 07:41ч.) *

...Виждам само явния бъг на PC Tools Firewall, която изисква рестарт (нейн или на компютъра) при всяко спиране на връзката (повреди и др.). Това го имаше и в 4-та серия, има го и в 5-та, но не ми се налагат чести рестарти.

Под Windows Vista ,от последния Released: February 24, 2009 /Current Version: 5.0.0.38 не е създала проблем или неприемливо поведение.Виж в папка Debug има ли доклад за грешката.Явно нямаш съвместимост с някой драйвър.

...Явно нямаш съвместимост с някой драйвър.

Надали е от драйвер - стената с последната актуална 5-ца е инсталирана на лаптоп с Vista и направи този проблем след токов удар на 2 март (датата е точна), наложи се рестарт на стената след спирането на връзката за няколко минути. Проблемът го има и под ХР на десктоп, примерите тук са повече, защото този компютър, за разлика от въпросния лаптоп, ми е "на една ръка разстояние".

Всъщност, възможно е да се причинява от обща програма, но проследяването им е бавна и тромава работа, та по-добре с рестарти. А може би и нещо в настройките да не съм нагласил точно, макар че в тази чудесна стена (подчертавам това) не е нужно кой знае какво пипане, работи си ОК и почти по подразбиране (ще е грехота да не бутна 1-2 отметки).

Надали е от драйвер - стената с последната актуална 5-ца е инсталирана на лаптоп с Vista и направи този проблем след токов удар на 2 март

Защо не я преинсталираш?Поне няма да си играеш много в обучението.И все пак има ли нещо във въпросната папка?Ето например при мен,когато се резва компа,след което разбирам каква е причината:

**************** Started trace for Module: [sti_ci.dll] in Executable [DrvInst.exe] ProcessID: [2548] at 2008/09/08 15:37:18:322 ****************
WIA: 2548.3244 78 0 0 [sti_ci.dll] ERROR: CUniqueId::IsUnique, NULL string is given.

**************** Started trace for Module: [wiaservc.dll] in Executable [svchost.exe] ProcessID: [648] at 2008/10/10 22:02:27:346 ****************
WIA: 648.1544 12948 0 0 [wiaservc.dll] ERROR: CEventNotifier::RegisterEventCallback, UnregisterEventCB failed

инсталирах PC Tools IS но немога да активирам Anti spam модула с Vista Home Basic съм някои може ли да помогне?

Защо не я преинсталираш?Поне няма да си играеш много в обучението.И все пак има ли нещо във въпросната папка?

В момента не мога да кажа каквото и да е за папката, лаптопът е в София, а собственикът на десктопа вероятно е на работа.

Що се отнася до преинсталиранто на стената, ползата е точно никаква - проблемът си остава.

Да се похваля и аз съм в отбора с нова комбинация включваща PC Tool Firewall + :P

Да се похваля и аз съм в отбора с нова комбинация включваща PC Tool Firewall + :cheers:

С Avast Home под Windows Vista се сработва много добре,добавих я само към "Изключенията" на Avast.

Наложи се ръчно да изключа Windows Firewall при инсталацията на PC Tool Firewall

Ето и ресурсите които заема при мен:

Публикувано изображение

Интегрира се успешно в центъра за защита на Windows Vista

Публикувано изображение

• 2 седмици по-късно...
  • 1 месец по-късно...

Използвам новата версия няколко дни. Работи много добре в комбинация със Spyware Doctor и AVG Free 8.0. Заема ресурси както следва:

FirewallGUI.exe - 6,144 kB

FWService.exe - 13,316 kB

Някои приложения (нови версии) обаче имат проблем със стената. Така например новия DivX Player 7 не може да се конфигурира в стената в движение, при стартиране на плейара иска конешън към интернет, ако му се разреши - блокира Windows, ако му се откаже - не може да се стартира, ако се вкара предварително в стената обаче, може да се конфигурира по желание.

При KMPlayer ,например,ако го изтриеш от списъка с предварителното му зададено правило,в последствие при стартиране на KMPlayer също забива и се налага рестарт.За да се избегне това,трябва да се добави ръчно към списъка.

За сега други бъгове не съм забелязал.Работи си в комбинация с Avast Home системата не се усеща,работи леко и се обновява автоматично,като последно обнови два DLL файла.Доволен съм.

Михнев, ползваш ли ThreatFire заедно със защитната стена и Avast Home или при инсталирането на стената си предпочел да си без тази програма?

Михнев, ползваш ли ThreatFire заедно със защитната стена и Avast Home или при инсталирането на стената си предпочел да си без тази програма?

Ами по-принцип по време на инсталацията,знаеш,че предлагаха и ThreatFire ,но решиха да не го предлагат вече при инсталацията на PC Tools Firewall Plus Free Edition,понеже определиха някои сайтове лиценза като Adyware,т.е.(предлага се инсталирането на допълнителна програма) .

Сега го премахнаха и е без това запитване вече. Инсталационния файл е намален до 7.35мб,а беше над 8мб.

Още не са го оправили в Softpedia и мисля да им драсна два реда. Не съм я ползвал,но мисля,че HIPS-а на стената и блокера на Avast Home са достатъчни за домашна употреба и като безплатно решение е на сравнително високо ниво,съпоставено с някои платени програми и определено ги догонва и им диша във врата.

http://www.pctools.com/firewall/

http://www.softpedia.com/get/Security/Fire...wall-Plus.shtml

• 3 седмици по-късно...

С Panda Cloud Antivirus Beta + PC Tools Firewall Plus Free + Threat Fire ми беше много интересно и пак се върнах към тази комбинация с испанския облак. Panda Cloud Antivirus Beta няма данни кога ще я финализират.На мен не ми се чака повече. PC Tools Firewall Plus Free + Threat Fire Free осигуряват много мощна и наземна подкрепа - струва си още да се пробва изцяло безплатната комбинация.Подобно на Comodo IS Free тази комбинация е "още един убиец на комерсиални продукти". Отлично решение за хора склонни да експериментират. Вярно - на PC Tools Firewall Plus Free + Threat Fire Free може и Нод32 да им се добави - но той хем е калпав, хем не е безплатен. Безплатната Авира обаче също чудесно им пасва. Знаете ли защо съм предпочел испанския облак ? Защото не се обновява - аз няколкократно съм констатирал блокирани от вредоносен код обновявания на немската ми любимка.Тя е изпадала в непълноценност и е редно да помислят за тези неща. Поздрави

• 1 месец по-късно...
  • 5 седмици по-късно...
http://www.siteadvisor.com/sites/threatfire.com/summary/ Интересни мнения. А при мен на един от домашните компютри PC Tools Firewall Plus Free + ThreatFire Free се сработиха с Avast Pro и не забелязвам конфликтности. Единственият безплатен блокатор по поведение дали не е наклеветен? Чак и Касперски намесват там. Досега 5-6 пъти съм го инсталирал и поне аз нищо съмнително не съм установил. Какво мислят пробвалите го съфорумци? Поздрави
  • 3 седмици по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.