Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на PC Tools

Featured Replies

Зависи кой IDS...Mamutu 2.0 също отлично си пасва с PC Tools Firewall Plus 6. Това е най-добрият IDS в света.И изглежда той изобщо няма нужда от антивируси и показва впечатляваща индивидуалност!С каквото и да го комбинирам... Поздрави

• Отговори 289
  • Прегледи 28,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

С ново инсталиран "чист" Уиндоус ХР SP2 с последна версия на PC Tools firewall и Avast Home съм. uTorrent 1.7.7 прави изненади и сийдва само като свалям (дал съм му пълно разрешение за изходящи връзки и разрешаване на проверените за входящи). Пробвах да му разреша напълно изходящите - разлика няма. На Аваст съм изключил мрежовия щит, много се тормозеше компа ( лаптоп 1.5 ГХ, 512 РАМ) при всякакво действие в нета - ползвам основно Файърфокс. Някакви идеи и предложения за какво може да става въпрос и как може да се подходи?

С ново инсталиран "чист" Уиндоус ХР SP2 с последна версия на PC Tools firewall и Avast Home съм.

uTorrent 1.7.7 прави изненади и сийдва само като свалям (дал съм му пълно разрешение за изходящи връзки и разрешаване на проверените за входящи). Пробвах да му разреша напълно изходящите - разлика няма.

На Аваст съм изключил мрежовия щит, много се тормозеше компа ( лаптоп 1.5 ГХ, 512 РАМ) при всякакво действие в нета - ползвам основно Файърфокс.

Някакви идеи и предложения за какво може да става въпрос и как може да се подходи?

Пробвай с друг торентклиент. Касае се за вредоносен код и може да се подходи по много начини. Поздрави

С ново инсталиран "чист" Уиндоус ХР SP2 с последна версия на PC Tools firewall и Avast Home съм.

uTorrent 1.7.7 прави изненади и сийдва само като свалям (дал съм му пълно разрешение за изходящи връзки и разрешаване на проверените за входящи). Пробвах да му разреша напълно изходящите - разлика няма.

На Аваст съм изключил мрежовия щит, много се тормозеше компа ( лаптоп 1.5 ГХ, 512 РАМ) при всякакво действие в нета - ползвам основно Файърфокс.

Някакви идеи и предложения за какво може да става въпрос и как може да се подходи?

А с друга стена така ли пак става!Смени стената аз казвам.

Аз съм за смяна на стената - тревожи ме да не останат след тази разни хубости на ниско ниво, дето да се пречкат. По принцип сменям нещо само ако мноого дразни, а за стени внимавам - особено след като дейнсталирах Zone Alarm - преди доста време и на друг комп, но спомена остава

Стената е на върха и тъкмо е надбягала "Adware-Comodo" - не, че някои и нея не я класифицираха по същия начин. При мен и двете си работят добре -сега тази на PC Tools е по-добра. Поздрави

и по-доброто се изразява в ?

Резултати при спорни тестове- които едва ли всеки ще успее да доведе до край. Поздрави

и по-доброто се изразява в ?

В това,че за първи път е надбягала Комодо които от години е челен.....но това е до следващата обиколка :)

До края на годината очакваме Комодо 4

едните тестове не могат да променят факта, че пс туулс е по-лека, като я сложиш забравяш за нея, докато ако съм с комодо ще ме засипе с един куп питания за елементарни неща, което понякога наистина става досадно. вярно комодо има много повече възможности за настройка, но пс туулс е по-добрия вариант, ако искаш спокойно да работиш, а не непрекъснато да те пита за щяло и нещяло. обикновеният потребител не се нуждае от параноичен хипс, който да му отнема голяма част от времето. ще кажете просто деактивирай дефенс +, но без него комодо е като обикновена стена. ето в това за мен се изразява предимството на пс туулс, а не до първото място на матошек тестовете.

Не обичам да съм лош пророк, но стана това, от което се опасявах. След деинстал на PC Tools Firewall, стената си тръгна с мрежата. Наложи се да инсталирам RASPPPOE за да ми тръгне лан-връзката. Тааа, това прехвалено нещо не повтарям да го сложа (поне не на моя машина) Сега съм с Ashampoo Firewall free (на мен точно това ми трябва - просто стена)и мю-торента сийдва на убиване. Портовете (според PCFLANK) са затворени (но не стелт). Мерси за съветите! Повече мисля да не сменям нещо, което работи, само от глезотия- това даже ще си го запиша с големи букви някъде пред компа

Редактирано от drakonapradlivko (преглед на промените)

• Автор

В това,че за първи път е надбягала Комодо които от години е челен.....но това е до следващата обиколка :computer8:

До края на годината очакваме Комодо 4

Положителното в PC Tools е:

1. Подходяща за ползване от 95-99% от потребителите, т.е. за всеки "обикновен" средностатистически потребител

2. Минимално количество настройки, които са необходими на потребителя, след инсталацията на програмата (буквално 2-3 чавки)

3. Не се изисква "диплома" за да я настроиш и да работиш с нея.

4. Ясен, изчистен, интуитевен и "класически" интерфейс

5. Отлично запомняне на зададеното правило (когато ти задава въпрос)

Недостатъци на Комодо

1. Подходяща само за "манияци", обичащи да "човъркат". Не е подходяща за средностатически потрабител

2. Прекалено многото опции и варианти за настройки са объркващи. Стената определено НЕ е за всеки!

3. Трябва да прочетеш доста страничен "материал" за да ориентираш (и пак не е сигурно, че ще се справиш) в настройките

4. Интерфейса в никакъв случай не може да се нарече интуитивен- объркващ е

5. Много често отново пита за правило, което вече е зададено.

Ами да взема да продължа с офтопика :whist:

- Какво ще кажете сега пък да почна да рекламирам например Outpost Pro или Free ?

PC Tools Firewall Plus наистистина е доста добра стена,но както и при Comodo пак се напъват да си инсталираш Spyware Doctor

We recommend you use PC Tools Firewall Plus in combination with Spyware Doctor for comprehensive system protection against spyware, adware and other threats.

Spyware Doctor Full Version Information -

The trial offers time unlimited real-time protection (free spyware blocking), but does not remove threats detected during on-demand scans, updates may also differ to those supplied to registered users.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• Автор

PC Tools Firewall Plus наистистина е доста добра стена,но както и при Comodo пак се напъват да си инсталираш Spyware Doctor

Ееее, ти пък...това, че препоръчват на инсталираш друг техен продукт, нищо не означава. Ами нормално- всяка компания да иска да и се ползват продуктите, и не мисля, че това е "болка за умиране"!

Ееее, ти пък...това, че препоръчват на инсталираш друг техен продукт, нищо не означава. Ами нормално- всяка компания да иска да и се ползват продуктите, и не мисля, че това е "болка за умиране"!

Да който и е платен естествено :whist: Според мене наистина добра стена но засега виждам,че има проблеми под VISTA както сподели Androcure06

Слагах я на Microsoft Virtual PC 2007 и в компанията на Kaspersky,Avira,Avast Home никакви проблеми с нея под Windows XP SP3,има възможности за донастройване но определено не е като други да не ги споменавам :mad:

• Автор

.... но определено не е като други да не ги споменавам :mad:

Хи хи хи...знаем ги/я, знаем ги/я.... :whist:

Да който и е платен естествено :cool: Според мене наистина добра стена но засега виждам,че има проблеми под VISTA както сподели Androcure06

Слагах я на Microsoft Virtual PC 2007 и в компанията на Kaspersky,Avira,Avast Home никакви проблеми с нея под Windows XP SP3,има възможности за донастройване но определено не е като други да не ги споменавам :D

Да Nikssi!

Чyдесна идея!Знаеш винаги съм харесвала Оutpost Firewall,но и тя като Комодо си има настройки.За това предложих на момчето да смени стената и да пробва с друга.Не съм my предлагала Комодо!

И съм съгласна с теб,че PC Tool също е Аdware които прелга Google Toolbar +доста от техните смешни програми.

И към останалите искам да разесня нещо.

В сайта на PC Tools ми обясниха,че стената не предлага USB,Wifi връзки на роутер от това е проблема!(поне се радвайте,че пак съм намерила някакво инфо и един решен проблем)Сините ми екрани сигно идват от това и сигурно заради това не се инсталира в Security Center!

Дрyгата веселба е че за първи път виждам стена с HIPS която няма Обyчаващ Режим(а това е важно за една стена с такъв механизъм за да може да изучи поне Системата.Настройките и са такива каквито тя си ги направи(в случая µТоррент не seed-ва)Това говори лошо!

Комодо е добра стена с възможности за хора които искат те да си контролират входяши и изходящи връзки!

Комодо е доказана стена и не напразно стои в онази класация винаги на върха.

HIPS-а на Комодо пита за абсолютно всичо(какво по-хубаво от това!)

Бил много питал.....ами по-добре ли е да мълчи?

И последно,

Ако искате да помагате на хора които не разбират в този форум не и предлагайте сложни програми които мнозина от вас дори не разбират!

Предлагайте им нещо лесно за според възможностите на клиента!

Аз на товаа момче бих my предложила Windows Firewall(ако е с Виста или 7)

• Автор

Именно.... най-простото решение след Уиндоуската стена е именно PC Tools! Инсталираш, слагаш 3 чавки и....си готов! Точно с тази цел е проектирана PC Tools- да задоволи обикновения потребител! Няма обучавиници, няма "хиляда" режима и т.н....инсталираш и забравяш! На същият принцип и проектиран и Нортон: минимум "пипане"- максимум защита! :cool:

Редактирано от engineer (преглед на промените)

Да Nikssi!

====

И последно,

Ако искате да помагате на хора които не разбират в този форум не и предлагайте сложни програми които мнозина от вас дори не разбират!

Мддааа наистина си права време е да научим нещо :cool:Androcure06 повечето от потребителите не желаят да кореспондират със защитната стена,а например да кореспондират с хора .... и последното той/тя отдавна вече е направил/а своя избор.Тук само коментираме мненията ни и май е излишно след като са толкова различни.

Поздрави

• Автор

Мддааа наистина си права време е да научим нещо :rolleyes:Androcure06 повечето от потребителите не желаят да кореспондират със защитната стена,а например да кореспондират с хора .... и последното той/тя отдавна вече е направил/а своя избор.Тук само коментираме мненията ни и май е излишно след като са толкова различни.

Поздрави

Да не забравяме и един друг , много важен момент: колко човека ще ползват компютъра (говоря разбира се за домашният компютър). Ако само ти го ползваш, то може да си позволиш да си "играеш", да правиш експерименти- обучаваници, правила и т.н... (друг е въпроса какъв е практическият смисъл от всичко това). Когато обаче компютъра се ползва и от други членове на семейството- жена, деца, които пък хал-хабер си нямат от защити, то такива експерименти са недопустими. В този случай е необходима именно защита, която няма да се натрапва, да пречи и няма да е източник на усложнения. Това е много важен момент, затова трябва да се подхожда прагматично!

Именно.... най-простото решение след Уиндоуската стена е именно PC Tools! Инсталираш, слагаш 3 чавки и....си готов! Точно с тази цел е проектирана PC Tools- да задоволи обикновения потребител! Няма обучавиници, няма "хиляда" режима и т.н....инсталираш и забравяш! На същият принцип и проектиран и Нортон: минимум "пипане"- максимум защита! :rolleyes:

Не е важно дали слагаш 2,3 чавки а за какво искаш да ползваш стената.

И важно е разбира се стената да има Learning Mode!Как иначе ще ти изучи компа какви неща има.Аз съм Acer и моя Лаптоп има доста програми от Аcer!Ако не ги изучи всичките може да ми блокира компа!

Оutpost,Online Армор,Комодо,PrivateFirewall,Kaspersky ги имат тези неща но не и PC Tools!

При Aнтивирусните засичането е на база данни.Тоест Дефиниции(И евристика).Ако няма дефиниции каквито и фунции и да има програмата пак нищо няма да направи.Нортон е компания с дългогодишен опит и те имат база от дефиниции.Не може да се сравнява със Стените.Там е дрyго!

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

• Автор

И важно е разбира се стената да има Learning Mode!Как иначе ще ти изучи компа какви неща има.

Не познаваш стената! Повечето стандартни приложения, които си използват от хората: Microsoft Office, Autocad и много, много други, явно са включени в списък "Trusted", защото стената автоматично си задава "положителни "правила за тях. За всички останали "нестандартни" приложения, стената си задава правило - "питане", и ако приложението се стартира, стената автоматически те пита!

Пак казвам- не познаваш стената! Поработи поне 3-4 дни с нея и ще разбереш, че тя е пълен "автомат", що се касае до голяма част от приложенията!

Не разбирам защо търсиш да решиш неща сложно, когато има и просто решение!

Не познаваш стената! Повечето стандартни приложения, които си използват от хората: Microsoft Office, Autocad и много, много други, явно са включени в списък "Trusted", защото стената автоматично си задава "положителни "правила за тях. За всички останали "нестандартни" приложения, стената си задава правило - "питане", и ако приложението се стартира, стената автоматически те пита!

Пак казвам- не познаваш стената! Поработи поне 3-4 дни с нея и ще разбереш, че тя е пълен "автомат", що се касае до голяма част от приложенията!

Не разбирам защо търсиш да решиш неща сложно, когато има и просто решение!

Какво значи лесно или трyдно?

Имаш някакви познания и ги използваш или нямаш никакви познания и се седиш със стената на Windows!

Аз искам да си контролирам нещата и за това търся Hips механизъм!В противен случай ще стоя с това което windows ми предлага.

Много хора ползват Kaspersky на Auto режим,но малцина знаят,че тази програма има Интерактивен режим и пита доста.

Аз те питам ти каво точно искаш от Хипс механизмите?

Като мислиш,че трyдно,защо тогава искаш да ги ползваш?

(Не се заяждам приятелски те питам.)

...p.s.Даже ти предлагам на л.с. да си пишем.

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

• Автор

Аз искам да си контролирам нещата и за това търся Hips механизъм!

А нима с PC Tools не ги контролираш? Контролираш си ги и още как....

Много хора ползват Kaspersky на Auto режим,но малцина знаят,че тази програма има Интерактивен режим и пита доста.

Какво по хубаво от това!? Никога не съм ползвал КИС (не обичам комплексната защита от един продукт), но предполагам, че Авто-режима е "авто" само за стандартни приложения, а за нестандартни- би трябвало да те пита

Аз те питам ти каво точно искаш от Хипс механизмите? Като мислиш,че трyдно,защо тогава искаш да ги ползваш?

От тях...абсолютно нищо.... :rolleyes:

аз лично ползвам за работа компютъра, а ТЕ (хипс механизмите), са ми сами допълнение към него, и не смятам да ги превръщам в "центъра на вселената"....пари от тях няма да изкарам :cool:

А нима с PC Tools не ги контролираш? Контролираш си ги и още как....

PC Tools е капка в морето! Истинският контрол е с Malware Defender. Сложи го, за да видиш какво се нарича да държиш компютъра си под контрол. :)

Никога не съм ползвал КИС (не обичам комплексната защита от един продукт)

Точно комплексната защита е бъдещето. Много по-добър вариант отколкото отделни продукти. Вярно е, че различните неща, може да не са добре развити, но като цяло е така.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.