Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Linux Mint - проблеми, мнения, въпроси (обединена)

Featured Replies

Незнам хамава работа със sed което направихме беше на всеки ред който sed намири думата  maya я замества със nadia нали това е новия релийз,на всеки ред който sed намири precise го заместа със quantal

Разбрах аз каква е играта, но файла си беше така както го видя и преди тази команда. Не знам къде седят хранилищата.

• Отговори 3,6k
  • Прегледи 427,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз съм на 44 г. И аз като автора на темата постоянно се опитвам да науча нещо ново. С Вин се оправям доста добре. В продължение на 3 г. държах сървъри на игри именно с научна цел, без абсолютно никакв

• Стефане, ако не държиш много на инсталирания софтуер е по-добре да инсталираш върху целия диск. Така даже и да омажеш нещо няма да съжаляваш за загубена информация. Инсталирай си една графична среда,

• Касперски това че ти нямаш знанията и мерака да се научиш на Линукс  не е вина на линукса  или на програмите в него. Сам виждаш как потребител който 10 години е работил  на Windows с 5 въпроса и 3 к

Публикувани изображения

Честита Коледа-пожелавам ви здраве, успех и късмет

Здравейте,

как мога да форматирам USB флаш под Linux Mint Maya.С командата (mke2fs /dev/sdc) не става.Пробвах с (GParted, но менютата са ми забранени за форматиране, триене, преоразмеряване).Има някакви фабрични файлове, които не ми позволяват да копирам файлове на нея под Linux.

Благодаря предварително.

Честита Коледа-пожелавам ви здраве, успех и късмет

Здравейте,

как мога да форматирам USB флаш под Linux Mint Maya.С командата (mke2fs /dev/sdc) не става.Пробвах с (GParted, но менютата са ми забранени за форматиране, триене, преоразмеряване).Има някакви фабрични файлове, които не ми позволяват да копирам файлове на нея под Linux.

Благодаря предварително.

Първо изтриваш дяловете на флашката под gparted и после форматираш

А да, като стартираш gparted, трябва да unmout-неш флашката, после триеш и след тоа форматираш

...
Попадала са ми подобни USB DiskOnKey - "флашки", които не могат да се форматират. Те са хардуерно заключени, а това обезсмисля всички софтуерни програми за целта.

Здравейте,

справих се благодаря на всички!

Весели празници.

В Maya файлов мениджър е Caja и няма опцията на Nautilus за форматиране на usb Flash. Най-удобно и бързо става през 

Disk Utility, за целта си инсталирай пакета gnome-disk-utility. Gparted не винаги работи коректно с флашки.

Иначе от Mint 13 Maya(Mate) съм просто очарован! Работи на старият ми лаптоп Sony FX501, ( 1GHz Duron 512 ram) по дoбре от Ubuntu 10.10, който минаваше за най-добрият от серията предишни.

Да не ви заблуждава бавната работа и инсталация през Live-CD, после работи като пушка,

Редактирано от izen (преглед на промените)

Най-удобно и бързо е през конзолката :D

От къде се извежда малкият прозорец на десктопа, който фактически играе ролята на стандартен плот?

От къде се извежда малкият прозорец на десктопа, който фактически играе ролята на стандартен плот?

Въпроса ти е сложен,я пробвай да го обясниш като хората :D

Въпроса ти е сложен,я пробвай да го обясниш като хората :D

Ето

Публикувано изображение

Десен бутон >Desktop Settings>View>Layout>Folder View

Е да, но е целят десктоп, как се прави като на скрийна от предният ми пост?

Ако не стане така  десен бутон >addwidget > folder view

Публикувано изображение

Мда, намерих го, сега само кошчето да изкарам некак си там и съм нъмбър уан :D

• 2 седмици по-късно...

В хранилищата на убунту видях програма за редактиране на Live дистрибуциите на убунту.

Дали може да се ползва за ментата или има друг инструмент?

С коя програма мога да извлека iso файл от диск или usb?

В хранилищата на убунту видях програма за редактиране на Live дистрибуциите на убунту.

Дали може да се ползва за ментата или има друг инструмент?

С коя програма мога да извлека iso файл от диск или usb?

mount -o loop -t iso9660 исо файла  /mnt  #Това го монира в /mnt ако искаш ползвай някаква твоя пака
mount -o loop -t iso9660 исо файла  /mnt  #Това го монира в /mnt ако искаш ползвай някаква твоя пака

А кое е пътят до usb-то или cd-то?

Е да де, но аз не виждам името на файла, виждам само папките които съдържа

Нали искаш да монтираш исото и да му видиш садържанието?

Аха сванах ако исото се намира примерно във /tmp/

mkisofs -r -o /tmp/име.iso /tmp/живо сд #Във /tmp/живо сд  исото разархираното исо

Така го създаваш

Редактирано от tux (преглед на промените)

Нали искаш да монтираш исото и да му видиш садържанието?

Не, имам iso записано върху DVD.

Там виждам само папките от iso-то. Искам да ги събера отново в iso файл и да си ги запазя на компютъра.

С флашката по същият начин. Имам Линукс дистрото на флашка и искам да си го запиша като iso на харда.

пп: Не мога да свалям от интернет, че нета ми е много бавен.

/dev/sda1 on / type ext4 (rw,errors=remount-ro) proc on /proc type proc (rw,noexec,nosuid,nodev) sysfs on /sys type sysfs (rw,noexec,nosuid,nodev) none on /sys/fs/fuse/connections type fusectl (rw) none on /sys/kernel/debug type debugfs (rw) none on /sys/kernel/security type securityfs (rw) udev on /dev type devtmpfs (rw,mode=0755) devpts on /dev/pts type devpts (rw,noexec,nosuid,gid=5,mode=0620) tmpfs on /run type tmpfs (rw,noexec,nosuid,size=10%,mode=0755) none on /run/lock type tmpfs (rw,noexec,nosuid,nodev,size=5242880) none on /run/shm type tmpfs (rw,nosuid,nodev) none on /run/user type tmpfs (rw,noexec,nosuid,nodev,size=104857600,mode=0755) binfmt_misc on /proc/sys/fs/binfmt_misc type binfmt_misc (rw,noexec,nosuid,nodev) /dev/sda6 on /media/259a4750-9d02-401d-add0-c4bb55a24057 type ext4 (rw,nosuid,nodev,uhelper=udisks)  

mkisofs -r -o /tmp/linux.iso  /media/259a4750-9d02-401d-add0-c4bb55a24057

тва ми е дял от харда

ам къде ти е монтирана флашката тогава?

Монтирай флашката и във нейната директория отвори един терминал,после като си там дай изхода от тези две команди

pwd 

ls -l

Редактирано от tux (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.