Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Linux Mint - проблеми, мнения, въпроси (обединена)

Featured Replies

Добре, а как да си отворя диска? И като не е грешка, защо ми изписва "Неуспех при монтирането на местоположение"

Трети път: Диска вече е маунтнат!!!

nikola@nikola-X58LE ~/Плот $ mount

/dev/sda1 on / type ext4 (rw,errors=remount-ro)

П.П. Това, което виждате като домашната ви директория е част от този диск

• 2 седмици по-късно...
  • Отговори 3,6k
  • Прегледи 427,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз съм на 44 г. И аз като автора на темата постоянно се опитвам да науча нещо ново. С Вин се оправям доста добре. В продължение на 3 г. държах сървъри на игри именно с научна цел, без абсолютно никакв

• Стефане, ако не държиш много на инсталирания софтуер е по-добре да инсталираш върху целия диск. Така даже и да омажеш нещо няма да съжаляваш за загубена информация. Инсталирай си една графична среда,

• Касперски това че ти нямаш знанията и мерака да се научиш на Линукс  не е вина на линукса  или на програмите в него. Сам виждаш как потребител който 10 години е работил  на Windows с 5 въпроса и 3 к

Публикувани изображения

Как да направя панела прозрачен на Минт 14 Xfce, че го тествам във виртуалката?

Включваш compiz ефектите от настройките и вече  ти разрешава да го правиш прозрачен от настройките на панелите ....

ПП: цък

Редактирано от Jokerface (преглед на промените)

Включваш compiz ефектите от настройките и вече  ти разрешава да го правиш прозрачен от настройките на панелите ....

ПП: цък

КАкво общо има compiz със цялата работа.

Десен бутон на панела избираш Panel ->Panel Preferences -> Appearance->Alpha

КАкво общо има compiz със цялата работа.

Десен бутон на панела избираш Panel ->Panel Preferences -> Appearance->Alpha

Ефектите мисля че не са включени дефолтно и ако иска да си направи панела прозрачен първо се включват и тогава става този номер ....

Как да направя панела прозрачен на Минт 14 Xfce, че го тествам във виртуалката?

Прозрачността на прозорците и панела се регулира прекрасно.

1. Стартираш мениджъра на настройките, отваряш допълнителният мениджър на прозорци /windows manager tweek/ и отмяташ композирането. http://s19.postimage.org/i3jdqfmib/compiz1.png

Не пипаш нищо друго.

След това даваш десен бутон на мишката върху панела>>панел>>настройки на панела>>външен вид и преместваш плъзгачите за регулиране на прозрачността http://s19.postimage.org/mqpfs79v7/compiz2.png

Горният плъзгач е за прозрачност при посочване с мишката, а долният - когато не е посочен /нормално положение/.

Успех !

Линукс Минт Мате х64  доскоро ми беше фаворит в исползването ми за втора ОС на лаптопа ми. Веднъж след пускането му /вероятно след ъпдейт/ ми изчезнаха всичките икони,както и стартиращите програми. Да след десен бутон в/у декстопа имах някаква възможност за достъп-но все пак не съм специалист по Линукс и не можах да го възстановя. След това отново инсталирах Мате и така една седмица работа и отново изчезване на иконите.

Разкарах го .Ползвах, за малко Цинамона-но не мо хареса.

И понеже на стария си комп съм инсталирал Линух Минт с xcfe  , то потърсих друга дистрибуция със същата среда.

От седмица съм сложил Хубунту ---доста бързо върви  а и сега си го донастройвам/според възможностите ми де-нали се уча/

Сложил съм благодарение на   cybercop превода на български 

http://www.kaldata.com/forums/topic/205313-xfce-410-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8/

За сега добре се държи дистрото,но ми харесва и  Stella/CentOS/ та ще видим.

P.S  Хубунту  при мен е по бързо от Линукс Минт с xfce 

За сега добре се държи дистрото,но ми харесва и  Stella/CentOS/ та ще видим.

P.S  Хубунту  при мен е по бързо от Линукс Минт с xfce 

И аз останах с това впечетление, пробвах доста дистрибуции на един стар лаптоп и като цяло Lubuntu и Xubuntu, вървят по-добре от минт с аналогични графични среди, но като окончателна дистрибуция се спрях на PCLinuxOS въпреки слабата подръжка върви по-леко  от ubuntu базираните дистрибуции .....

Редактирано от Jokerface (преглед на промените)

Здравейте,

тегля си теми и като пробвам да ги инсталирам ми дава грешка. Ползвам графична среда Мейт.

Здравейте,

тегля си теми и като пробвам да ги инсталирам ми дава грешка. Ползвам графична среда Мейт.

а с какво дистро си, коя версия?

Здравейте,

Хм...

-какви теми?

-откъде?

-как ги инсталираш?

-каква точно грешка ти дава?

Ползвам Линукс Минт 14 с графична среда Мейт. Темите ги тегля от http://linuxmint-art.org/ и ги инсталирам като дам десен бутон на десктопа избера теми и после инсталирай темата. Грешката която ми дава е ..... .zip does not appear to be a valid theme.

...zip does not appear to be a valid theme.

Сиреч - разархивирай и тогава прилагай.

Сиреч - разархивирай и тогава прилагай.

След като разархивирам това http://linuxmint-art.org/content/show.php/Energreen+%28Cinnamon+theme%29?content=156378&PHPSESSID=19beb4255344837032c3500a2a7ab8d3 коя файл да посоча за да инсталирам темата?

Сори, ама вземи прочети малко за средите, за да разбереш какви теми да ползваш! В твоя случай тази тема не можеш да я инсталираш. Избери си някоя друга!

Успех с четенето!

След като разархивирам това http://linuxmint-art.org/content/show.php/Energreen+%28Cinnamon+theme%29?content=156378&PHPSESSID=19beb4255344837032c3500a2a7ab8d3 коя файл да посоча за да инсталирам темата?

По принцип ти трябва tar.gz формат. Но няма нужда винаги да разчиташ на инсталатор.

Отваряш домашната директория и натискаш Ctrl+H за да се покажат скритите файлове. С десен бутон на мишката създаваш две папки .icons и .themes /с точка пред директорията я задаваш като скрита/. http://s19.postimage.org/4j8q8y01f/icons.png

След това, когато сваляш тема просто я разархивираш и поставяш папката с разархивираната тема в съответната папка /.icons за иконите и .themes за GTK+ темите/. С поставянето в папката, темата вече е инсталирана и се появява при останалите инсталирани теми.

Успех.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

По принцип ти трябва tar.gz формат. Но няма нужда винаги да разчиташ на инсталатор.

Отваряш домашната директория и натискаш Ctrl+H за да се покажат скритите файлове. С десен бутон на мишката създаваш две папки .icons и .themes /с точка пред директорията я задаваш като скрита/. http://s19.postimage.org/4j8q8y01f/icons.png

След това, когато сваляш тема просто я разархивираш и поставяш папката с разархивираната тема в съответната папка /.icons за иконите и .themes за GTK+ темите/. С поставянето в папката, темата вече е инсталирана и се появява при останалите инсталирани теми.

Успех.

Правилно, но нашия човек се опитва да инсталира Канелена тема в МАТЕ среда. Този избор изобщо няма да стане. Също така в папка /.icons седят изображения за знамената на клавиатурния индикатор и курсорите на мишката.

• 2 седмици по-късно...

В Минт13 и 14 опцията за дълбоко приспиване включена ли е по подразбиране ?

Има вероятност да не е активна. оне при мен в Xubuntu 12.04 не е активна, но обикновеното приспиване работи безотказно. Компютърът се приспива и събужда за под 2 секунди, без да има никакви нарушения в работата.

Да, в Убунту след 10.04 мисля ,е изключена по подразбиране, има описан в хелпа един начин да я включиш, но при мен не сработи. Доколкото четох зависи от хардуера.Жалко,беше много удобно .

Да, в Убунту след 10.04 мисля ,е изключена по подразбиране, има описан в хелпа един начин да я включиш, но при мен не сработи. Доколкото четох зависи от хардуера.Жалко,беше много удобно .

Извинявай, пуснах грешен пост, а не виждам откъде да го изтрия.

Извинявай ама това са пълни глупости,ако 10.04 убунту ползва hal става ,ако ползва upower пак става.И винаги можеш и със pm-utils

Ето начина със HAL

dbus-send --system --print-reply --dest="org.freedesktop.Hal" /org/freedesktop/Hal/devices/computer org.freedesktop.Hal.Device.SystemPowerManagement.Hibernate

Ето начина с upower

dbus-send --system --print-reply --dest="org.freedesktop.UPower" /org/freedesktop/UPower org.freedesktop.UPower.Hibernate

За целта обаче във твоя boot loader добавяш това

append=" resume=/dev/sdx"  #Като /dev/sdx е твоя swap дял

Редактирано от tux (преглед на промените)

Това вариант за Убунту 10.04 ли е, или за версиите СЛЕД него? Аз се опитах да си активирам дълбото приспиване в Убунту 12.04 по описания долу начин,но при мен не се получи. След рестарт -черен екран. apt-get install hibernate sudo gedit /var/lib/polkit-1/localauthority/10-vendor.d/com.ubuntu.desktop.pkla и замених последния абзац с: [Re-enable hibernate] Identity=unix-user:* Action=org.freedesktop.upower.hibernate ResultActive=yes

Редактирано от polaana (преглед на промените)

И така става

dbus-send --system --print-reply  --dest="org.freedesktop.UPower"  /org/freedesktop/UPower  org.freedesktop.UPower.Suspend
cat /sys/power/state

echo -n mem > /sys/power/state # В рамта

echo -n disk > /sys/power/state # В диска

Незнам за какво ти е графична програмка.Тя може ли следния номер ?

sudo bash -c "sleep 1h; pm-suspend"

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.