Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Linux Mint - проблеми, мнения, въпроси (обединена)

Featured Replies

dev/sdc1 on /media/EBFC-0B53 type vfat (rw,nosuid,nodev,uid=1000,gid=1000,shortname=mixed,dmask=0077,utf8=1,showexec,flush,uhelper=udisks)  

• Отговори 3,6k
  • Прегледи 427,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз съм на 44 г. И аз като автора на темата постоянно се опитвам да науча нещо ново. С Вин се оправям доста добре. В продължение на 3 г. държах сървъри на игри именно с научна цел, без абсолютно никакв

• Стефане, ако не държиш много на инсталирания софтуер е по-добре да инсталираш върху целия диск. Така даже и да омажеш нещо няма да съжаляваш за загубена информация. Инсталирай си една графична среда,

• Касперски това че ти нямаш знанията и мерака да се научиш на Линукс  не е вина на линукса  или на програмите в него. Сам виждаш как потребител който 10 години е работил  на Windows с 5 въпроса и 3 к

Публикувани изображения

mkisofs -r -o  /tmp/linux.iso /media/EBFC-0B53 
mkisofs -r -o  /tmp/linux.iso /media/EBFC-0B53 

И сега къде да си търся файла? :D

И сега къде да си търся файла? :D

Във /tmp исото се казва linux.iso

Във /tmp исото се казва linux.iso

Намерих си го, но трябваше да отворя папката, че през терминала с всички стотици временни глупости не можах да го видя.

И накрая какво стана нали,това ли беше ?

Ми има исо файл кръстен линукс, пък дали е станало, не знам.

Пробвах същата операция с диска, обаче не става. Там пък има бозата7, но с нея не ще.

/dev/sr0 on /media/UDF Volume type udf (ro,nosuid,nodev,uid=1000,gid=1000,iocharset=utf8,umask=0077,dmode=0500,uhelper=udisks)  

и това е изхода от твоята команда

I: -input-charset not specified, using utf-8 (detected in locale settings) genisoimage: No such file or directory. Invalid node - '/media/UDF'.  

Да си видиш новосъздаденото исо което е във /tmp sudo mkdir /mnt/linuxisomount -o loop -t iso9660 /tmp/linux.iso  /mnt/linuxiso  

Създаване на бозко.iso

cat  /dev/sr0 > /tmp/win.iso

Редактирано от tux (преглед на промените)

Първият вариант стана, много благодаря.

А по другият въпрос за правенето на собствено live cd от вече готово дистро?

Здравейте,

Току-що си инсталирах Linux Mint, и в началото на инсталатора ми каза, че ще ми обедини дяловете и сега не мога да отворя дяла изписва ми "Неуспех при монтирането на местоположение" и "Can't mount file". Помагайте!!!

Здравейте,

Току-що си инсталирах Linux Mint, и в началото на инсталатора ми каза, че ще ми обедини дяловете и сега не мога да отворя дяла изписва ми "Неуспех при монтирането на местоположение" и "Can't mount file". Помагайте!!!

А през gparted какво виждаш като дялове на диска?

А кое искаш да отвориш?

Имаш само един дял на харда. Него ли не отваряш?

А кое искаш да отвориш?

Имаш само един дял на харда. Него ли не отваряш?

Не, имам проблем...

post-300107-0-77931600-1357376028_thumb.

Какво връщат командите (като root)

fdisk -lmountcat /etc/fstab

Това което си постнал в прозорчето връща 20 реда... и не знам кое кво е..

Това което си постнал в прозорчето връща 20 реда... и не знам кое кво е..

Това са три отделни команди. Първата я пишеш със sudo отпред.

Изходът го копираш и поставяш тук.

Това са три отделни команди. Първата я пишеш със sudo отпред.

Изходът го копираш и поставяш тук.

От първата ми излиза тва...

Disk /dev/sda: 250.1 GB, 250059350016 bytes 255 heads, 63 sectors/track, 30401 cylinders, total 488397168 sectors Units = sectors of 1 * 512 = 512 bytes Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes Disk identifier: 0x0009bf9e Device Boot   Start End   Blocks Id  System /dev/sda1 *   2048 484220927 242109440 83  Linux /dev/sda2 484222974 488396799 2086913   5  Extended /dev/sda5 484222976 488396799 2086912 82  Linux swap / Solaris  

От първата ми излиза тва...

Disk /dev/sda: 250.1 GB, 250059350016 bytes 255 heads, 63 sectors/track, 30401 cylinders, total 488397168 sectors Units = sectors of 1 * 512 = 512 bytes Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes Disk identifier: 0x0009bf9e Device Boot   Start End   Blocks Id  System /dev/sda1 *   2048 484220927 242109440 83  Linux /dev/sda2 484222974 488396799 2086913   5  Extended /dev/sda5 484222976 488396799 2086912 82  Linux swap / Solaris  

От втората това

nikola@nikola-X58LE ~/Плот $ mount /dev/sda1 on / type ext4 (rw,errors=remount-ro) proc on /proc type proc (rw,noexec,nosuid,nodev) sysfs on /sys type sysfs (rw,noexec,nosuid,nodev) none on /sys/fs/fuse/connections type fusectl (rw) none on /sys/kernel/debug type debugfs (rw) none on /sys/kernel/security type securityfs (rw) udev on /dev type devtmpfs (rw,mode=0755) devpts on /dev/pts type devpts (rw,noexec,nosuid,gid=5,mode=0620) tmpfs on /run type tmpfs (rw,noexec,nosuid,size=10%,mode=0755) none on /run/lock type tmpfs (rw,noexec,nosuid,nodev,size=5242880) none on /run/shm type tmpfs (rw,nosuid,nodev) none on /run/user type tmpfs (rw,noexec,nosuid,nodev,size=104857600,mode=0755) binfmt_misc on /proc/sys/fs/binfmt_misc type binfmt_misc (rw,noexec,nosuid,nodev) gvfsd-fuse on /run/user/nikola/gvfs type fuse.gvfsd-fuse (rw,nosuid,nodev,user=nikola)  

А за третата - несъщестуващата директория

Редактирано от smehurko1 (преглед на промените)

От първата ми излиза тва.......

А за третата - несъщестуващата директория

1. Вие го имате вече монтиран (диска) и нямате друг диск, който да монтирате. Т.е. това, което е на картинката не е грешка

3. Ето тук вече е странно. Или това не е линукс като линукс или нещо без да искате сте направил. Пробвайте така:

sudo cat /etc/fstab

1. Вие го имате вече монтиран (диска) и нямате друг диск, който да монтирате. Т.е. това, което е на картинката не е грешка

3. Ето тук вече е странно. Или това не е линукс като линукс или нещо без да искате сте направил. Пробвайте така:

sudo cat /etc/fstab

# /etc/fstab: static file system information. # # Use 'blkid' to print the universally unique identifier for a # device; this may be used with UUID= as a more robust way to name devices # that works even if disks are added and removed. See fstab(5). # # <file system> <mount point> <type>  <options> <dump>  <pass> proc   /proc proc   nodev,noexec,nosuid 0 0 # / was on /dev/sda1 during installation UUID=8781b7e2-4c24-4b34-bbb6-4e04de958ae3 / ext4   errors=remount-ro 0 1 # swap was on /dev/sda5 during installation UUID=43bdf97d-91ee-4d1e-8ac5-790dfe2f56ce none   swap   sw   0 0  

# /etc/fstab: static file system information. # # Use 'blkid' to print the universally unique identifier for a # device; this may be used with UUID= as a more robust way to name devices # that works even if disks are added and removed. See fstab(5). # # <file system> <mount point> <type>  <options> <dump>  <pass> proc   /proc proc   nodev,noexec,nosuid 0 0 # / was on /dev/sda1 during installation UUID=8781b7e2-4c24-4b34-bbb6-4e04de958ae3 / ext4   errors=remount-ro 0 1 # swap was on /dev/sda5 during installation UUID=43bdf97d-91ee-4d1e-8ac5-790dfe2f56ce none   swap   sw   0 0  

Потвърждава се това, от точка 1. Диска е вече маунтнат

Да го преинсталирам... ?

Да го преинсталирам... ?

какво да преинсталирате? Обяснявам ви че това, което вие виждате като грешка не е грешка

какво да преинсталирате? Обяснявам ви че това, което вие виждате като грешка не е грешка

Добре, а как да си отворя диска? И като не е грешка, защо ми изписва "Неуспех при монтирането на местоположение"

Редактирано от smehurko1 (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.