Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Linux Mint - проблеми, мнения, въпроси (обединена)

Featured Replies

С какъв процесор си?

• Отговори 3,6k
  • Прегледи 427,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз съм на 44 г. И аз като автора на темата постоянно се опитвам да науча нещо ново. С Вин се оправям доста добре. В продължение на 3 г. държах сървъри на игри именно с научна цел, без абсолютно никакв

• Стефане, ако не държиш много на инсталирания софтуер е по-добре да инсталираш върху целия диск. Така даже и да омажеш нещо няма да съжаляваш за загубена информация. Инсталирай си една графична среда,

• Касперски това че ти нямаш знанията и мерака да се научиш на Линукс  не е вина на линукса  или на програмите в него. Сам виждаш как потребител който 10 години е работил  на Windows с 5 въпроса и 3 к

Публикувани изображения

@tux - имаш процесора на ЛС. Ако не ти е проблем може ли да ми пратиш директно там скрипта.

Редактирано от КОЛЕЦ (преглед на промените)

Мисля че този е твоя модул acpi-cpufreq,ако не пробвай този p4-clockmod ,но мисля че първия ще ти свърши работа

Интересува ме има ли начин да се ограничини консумацията на процесор когато флаш се гледат видеа от сайтове за видеосподеляне?

Има. Като пуснеш пауза. 

Тва като шега ли да го приемам? Гледах някакви приставки преди време които изнасяха флаш видеото във външен плейър. И най интересното е че всичките тези приставки за мозила са изчезнали от страницата за добавките...

Мисля, че тази технология е вече към края си. И без това не беше особено добра. Досега не съм открил нищо, което да намали натоварването при ползването на flash-player. Flashblock помага малко, за да гледаш само това, което искаш, а не докато гледаш видео да вървят и няколко паразитни клипа. Същата работа върши и Opera, когато избереш опция "Задействане на приставките при поискване".

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Тва като шега ли да го приемам? Гледах някакви приставки преди време които изнасяха флаш видеото във външен плейър. И най интересното е че всичките тези приставки за мозила са изчезнали от страницата за добавките...

Ако говорим за youtube ползвай html5 много по-добре е от колкото адобските ла*на.Аз лично него ползвам

Ако говорим за youtube ползвай html5 много по-добре е от колкото адобските ла*на.Аз лично него ползвам

A когато има сайтове изискващи непременно флаш какво да правя. Приставката не винаги работи 100% на всички видеа. Ако има някаква алтернатив на флаш ще я издиря и тествам. Tака - спрях си флаш плъгина и пак имам 70% товар на процесора и на двете ядра...  Toва става като заседна да гледам 1080 пиксела видеа.

Колец флаша под линукс така си товари и няма оправия с тая работа.

След като е така ще си взема за машинката един воден блок за процесора, но понеже това ще стане чак утре, днес ще се заема да тегля една бясна анатема на мейла на Адоби.

Не и този на Google Chrome, те си пишат свой

Не и този на Google Chrome, те си пишат свой

Еми - сори че ше те разочаровам но този  на Хрома ми качва процесора  до 65-70% като тръгна да работя с него... особено като пусна fullhd flash....

Мисля да тествам как ще се държи Lightspark и ще споделя резултата след това тук.

Искрата не яде процесора но за сметка на това има бъгове и не може да управлява като хората мащабите на видеото.

Ето колко хаби флаша в Минт Дебиан с мейт със HD качество и без променливата с която качва и сваля натоварването няма и 1%

Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

Ето колко хаби флаша в Минт Дебиан с мейт със HD качество и без променливата с която качва и сваля натоварването няма и 1%

Е как няма и един процент ? На снимките се вижда (конки-то) процесора е в порядъка 15%-19% .

Нормално си е .Кат не иска да товари html5

Виж конкито да горе показва всички процеси които ползвам виж по долу плъгина където показва процесите отделно и за 1% имам предвид както е на 5 не качва повече от 6 "променлива"

Taка - но при мен има два основни проблема.

Първия е че няма картина в този "клип" втория - качеството - 720 пиксела - за картина която не е динамнична....

Има и друго - точно този флаш плъгин за мозила със който работиш аз лично никъцде не го видях във софтуер мениджъра ми. Така че няма да е зле да споделиш сорса за него....

Мерси предварително.

Тъй като сериозно мисля да слагам LMDE, имам един - два неизяснени въпроса: 1. Вярно ли е - бях прочел някъде, че инсталатора на LMDE не поддържал LVM? 2. Всички компоненти на системата ли получават ъпдейти или за някои (напр. графичната среда) трябва да се добавят допълнително хранилища? 3. Споделете за стабилността на системата, който работи с такава, ако имате впечатления? :) Благодаря :)

@КОЛЕЦ, и при мен е същото...наистина няма оправия... Ползвам chromium , защото най-добре ми върви флаша с него...с опера направо немислимо даже и 480p видео да изгледам, с Firefox сече...и при всичко с Chromium на някои сайтове нямам звук изобщо...

Редактирано от HotMusicFan (преглед на промените)

Тъй като сериозно мисля да слагам LMDE, имам един - два неизяснени въпроса: 1. Вярно ли е - бях прочел някъде, че инсталатора на LMDE не поддържал LVM? 2. Всички компоненти на системата ли получават ъпдейти или за някои (напр. графичната среда) трябва да се добавят допълнително хранилища? 3. Споделете за стабилността на системата, който работи с такава, ако имате впечатления? :) Благодаря :)

@КОЛЕЦ, и при мен е същото...наистина няма оправия... Ползвам chromium , защото най-добре ми върви флаша с него...с опера направо немислимо даже и 480p видео да изгледам, с Firefox сече...и при всичко с Chromium на някои сайтове нямам звук изобщо...

Ами бях доволен от него докато не смениха gnome 2.32 с 3 (MATE-a в началото беше трагедия сега не знам)лично аз не я харесвам тази дистрибуция понеже rolling постоянно се ъпдейтва но като цяло е добра. :)

Всъщност са ти три въпросите :)

Няма проблем инсталатора дали поддържа или не инсталация в/у LVM.Влизаш в жива сесия и конзолно си правиш LVM .

Всъщност са ти три въпросите :)

Няма проблем инсталатора дали поддържа или не инсталация в/у LVM.Влизаш в жива сесия и конзолно си правиш LVM .

Три са, да :) т.е. как? Представяме си, че HDD е празен, или по - зле - омазан е със съществуващ LVM от сегашното дистро; влизам в жива сесия, създавам LVM конзолно и после започвам инсталацията през живата сесия?

Три са, да :)

т.е. как? Представяме си, че HDD е празен, или по - зле - омазан е със съществуващ LVM от сегашното дистро; влизам в жива сесия, създавам LVM конзолно и после започвам инсталацията през живата сесия?

Точно така.Ако искаш ето създал съм тема на която никой не обръща внимание :)

http://www.kaldata.com/forums/topic/203348-конзолни-решения/?p=2396543

Така че няма да е зле да споделиш сорса за него....

Мерси предварително.

Ето ти направо deb пакета а ако си с различно диостро от убунту и дебиан го разархивирай и сложи по местата файловете

http://dox.bg/files/dw?a=6bf8e4e16f

Един приятел ми помогна да инсталирам linux mint, без да махам уиндоуса (в момента на компютъра са инсталирани и двете операционни системи. Но с учудване установих, че след инсталацията дял D  е изчезнал. И в момента разполагам с 31gb ot 160. И сега незнам как да го оправя.

Редактирано от fiberjoro (преглед на промените)

Значи много ти е помогнал :)

Да видим има ли някакъв Уиндоус там

fdisk -l | grep -i ntfs | cut -f1 -d' ' 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.