Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Linux Mint - проблеми, мнения, въпроси (обединена)

Featured Replies

Аз да питам, как да си настроя екрана да не гасне докато гледам филм или гледам нещо друго без да бутам мишката?

Нещо не мога да открия такава опция

• Отговори 3,6k
  • Прегледи 428k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз съм на 44 г. И аз като автора на темата постоянно се опитвам да науча нещо ново. С Вин се оправям доста добре. В продължение на 3 г. държах сървъри на игри именно с научна цел, без абсолютно никакв

• Стефане, ако не държиш много на инсталирания софтуер е по-добре да инсталираш върху целия диск. Така даже и да омажеш нещо няма да съжаляваш за загубена информация. Инсталирай си една графична среда,

• Касперски това че ти нямаш знанията и мерака да се научиш на Линукс  не е вина на линукса  или на програмите в него. Сам виждаш как потребител който 10 години е работил  на Windows с 5 въпроса и 3 к

Публикувани изображения

Аз да питам, как да си настроя екрана да не гасне докато гледам филм или гледам нещо друго без да бутам мишката?

Нещо не мога да открия такава опция

Спираш си screensaver-а или гледаш в настройките на графичната среда и по-точно power managment-а

Да.

Преди 6г започнах със слак :)

Обаче както писах в друга тема ми писна да компилирам по 5-6 библиотеки,

за да сложа програма Х (която и да е) и преди 2-3г минах на дебиан.

Това от теб го чувам за компилирането.

И къде е това видео ?

Друга схема щом си работил със Слакуер партиционираш си диска,форматираш каквото ти скимне на главата правиш файлова система и всичко това конзолно.ПИшеш си ubiquity и стартираш инсталатора задваш си sda6 и чао

Бат ХАКЕР защо не пробваш ( само за проба ) да инсталираш в /dev/sda където ти е харда , а не в някъкъв /таргет , дето може и да е в космоса .

"Хакер" ти минт дебиан ли се мъчиш толкова време сега ще ти направя клип на виртуалката даже ще направя няколко дяла 3 или 4 за да видиш как се инсталира за дяловете не видях смисъл тъй като принципа е същия

Редактирано от evgeny81 (преглед на промените)

Добре.

Щом Ви се занимава :)

Минт цинамон е, не че знам какво точно е :д

Егати ти ем къртиш ти чел ли си разглеждал ли си теми свързани с Линукс въобще или го караш на магия

Самото наименование "/dev/sda6" съдържа в себе си "/dev/sda" , демек - е част от него . Аз вече бягам . Наистина . :wink12:

Да. сда е целият диск. Мастер, сата.

сда1,2,3,10,15 и тем подобни са дяловете. Ама ти каза да инсталирам в сда.  

И какво ще ми стане с инфото по дяловете?

Ами чел съм и съм работил малко от малко с линукс, ама този инсталатор ми е 

мн странен (за разлика от тези на слак и дебиан)

Спираш си screensaver-а или гледаш в настройките на графичната среда и по-точно power managment-а

Нямам скрийнсейвър. 

В настройките не видях такава опция

Ivo  с коя среда си ? При цинамона  тая врътка с екрана се оправя от power  настройките.  Разместили са и драйвера за видеото и вече не е с jokey  а  са го забили при опцията за ъпдейт на системата. Аз 3 дена се мотах докато намеря от къде да си забраня да ми гасне монитора :)

Публикувано изображение

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

Да не търси в настройките на плеъра макар че в мплеъра имаше команда за спирането му а ще търсиш в контролния център

Аз искам компютъра ми да гасне, ако не се използва 30 мин и не работи плейъра, но ако работи, няма нужда да гасне.

С KDE съм

При Кде  е от тука . Като може и да си добавиш някакъв твой профил .

Публикувано изображение

Не мисля, че това ми решава проблема

Ми това са възможностите на KDE :) Ако тези възможности не ти решават проблема значи нищо няма да ти го реши. Това предлагат опер. с-ми на тоя етап на  развитие. Като напреднем с изкуствения интелект  да започнат да правят кафе и да простират ще  може сигурно  и да се гасят и палят  с намигане :tongue2:

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

evgeni, мерси за видеото :)

Бях писал преди да го видя.

Вече ми е ясно. Можело още преди дни да ми каже някой

да използвам горната опция за харда (която си е по дефаулт), а

аз всеки път избирах долната, че смея ли да го оставя само да си прави

нещо. В случая не прави само нищо и пак пита, ама ....... :)

Ще го метна вече ;)

Не мисля, че това ми решава проблема

Виж дали имаш пакет xscreensaver или нещо подобно и го разкарай.Също погледни настройките на плеъра който ползваш

Виж дали имаш пакет xscreensaver или нещо подобно и го разкарай.Също погледни настройките на плеъра който ползваш

Ползвам smplayer и гледах, но не видях нещо за базикане. Не съм инсталирал такъв пакет

Това само на този плеър ли?

Добре де.

Започна ми инсталация. Посочих си сда6 да е / и да е ext4 и тръгнаха нещата.

Пишат ми там разни глупости, как се надявали да ми хареса, че било от дебиан тестинг и тем

подобни.

И след около 1мин копиране на файлове дава грешка, че не може да се инсталира груб и ще трябва

ръчно да си го оправя. Като дам ОК и прекъсва инсталатора.....

Иначе бях избрал да е в /дев/сда  груб-а

Това само на този плеър ли?

Друг не използвам

Иво с специално точно със СмПлеъра не съм имал проблен със скрийна имал съм само със VLC и не разбирам защо при тб се получава така с кое дистро си?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.