Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Linux Mint - проблеми, мнения, въпроси (обединена)

Featured Replies

Той добре си го прави, ама него го пита коренно различни неща.

На него му дава, че има линукс от преди (едвали е важно)...

• Отговори 3,6k
  • Прегледи 427,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз съм на 44 г. И аз като автора на темата постоянно се опитвам да науча нещо ново. С Вин се оправям доста добре. В продължение на 3 г. държах сървъри на игри именно с научна цел, без абсолютно никакв

• Стефане, ако не държиш много на инсталирания софтуер е по-добре да инсталираш върху целия диск. Така даже и да омажеш нещо няма да съжаляваш за загубена информация. Инсталирай си една графична среда,

• Касперски това че ти нямаш знанията и мерака да се научиш на Линукс  не е вина на линукса  или на програмите в него. Сам виждаш как потребител който 10 години е работил  на Windows с 5 въпроса и 3 к

Публикувани изображения

Значи на тебе  ти трябва да изтриеш дяла  който ще ти е за линукс след което да го създадеш на ново  като  посочиш  място за монтиране ( / )  на същия дял.Дали има линукс преди това или няма изобщо не те интересува в случая. След като си форматирал дяла в ext4  и си му задал на същия тоя дял да е ( / )  ти остава да посочиш в долното поле къде да ти се инсталира бутлоудъра . Продължаваш напред и следваш указанията за регион,час и потребител с парола. Кое точно ти е сложно в случая ?

Ем и аз му казах да си го форматира и да го монтира във / ама кой да слуша :)

Добре де. Има дял с инфо на него (архивирано в друг дял).

Не може ли просто да го моунтна (не че знам как де  :)  ) и да потръгнат нещата

Хакер  явно съм тъп,че не схващам кво искаш да правиш  ама  я да се пробвам да  размишлявам малко :) Дяла на който искаш  да инсталираш празен ли е ? Ако има някаква информация на него не знам как ще инсталираш каквото и да е без да го форматираш !!!. Аз примерно процедирам по схемата 20гб за ( / ) и другото за ( Home ) .  По тоя начин не губиш информацията.

Няма проблем да го форматирам, така или иначе каквото е там са го копирал на друго място.

Ам поне преди като слагах дебиана си пита на кой дял да е swap и на кой да е /

и то си прави форматирването и после копирането.

И какво да направя? преди да започна с онази икона на десктопа да напиша mount /dev/sda6 /

и след това да я пусна и next, next....?

Ма защо ще го маунтваш преди да инсталираш ? Като заредиш  Линукса от CD-то или от флашката  цъкнуи на иконата инстал . Нищо не монтирай и не демонтирай!!! После си караш по инсталатора както си му е реда.Къде го видя или прочете това  за монтирането на дял  преди инсталация.

Ма защо ще го маунтваш преди да инсталираш ? Като заредиш  Линукса от CD-то или от флашката  цъкнуи на иконата инстал . Нищо не монтирай и не демонтирай!!! После си караш по инсталатора както си му е реда.Къде го видя или прочете това  за монтирането на дял  преди инсталация.

Реално погледнато диска на който трябва да се инсталира трява да е монтиран.

Ами сега? монтиран или не монтиран?

Форматираш си sda6 и задаваш нейната точка на монитане да е / и толкоз.Какава е тази /target такова чудо нема.

Колеги здравейте. От скоро имам един странен проблем. Дифолт КДЕ лентата не е прозрачна. Пробвах със спиране и пускане на ефекти да  коригирам това но не се получава. Идеи как да коригирам проблема?!

Опита ли да смениш темата ? Не е нужно да стартираш всички ефекти, а само този за прозрачност. Понякога се налага да рестартираш машината.

Редактирано от cybercop (преглед на промените)

Опита ли да смениш темата ? Не е нужно да стартираш всички ефекти, а само този за прозрачност. Понякога се налага да рестартираш машината.

Сега ще пробвам...

Не от темата. Пробвах да поставя в Натив и Растер режим настройката на КДЕ за ефектите на десктопа и ефект няма. П.с: Това за което говоря се случи след студен старт на системата...

Редактирано от КОЛЕЦ (преглед на промените)

Ако не е проблем да си направиш настройките отново, изтрии потребителската конфигурация на KDE и рестартирай.

Ако не е проблем да си направиш настройките отново, изтрии потребителската конфигурация на KDE и рестартирай.

Сподели как и ще го направя....

Само да попитам - във натив или растер режим трябва да е настроена настройката на КДЕ за ефектите за да работи прозрачността?

Говоря за настройката QTGraphics System...

Имам и друго питане - какво трябва да направя за да си поставя мой собствен тапет и той да не пада след рестарт на системата?

Настройваш файловият браузър да показва скритите файлове, намираш скрита директория .kde4 /в самата потребителска директория/ и я изтриваш. След това рестартираш.

Сподели как и ще го направя....

Само да попитам - във натив или растер режим трябва да е настроена настройката на КДЕ за ефектите за да работи прозрачността?

Говоря за настройката QTGraphics System...

Имам и друго питане - какво трябва да направя за да си поставя мой собствен тапет и той да не пада след рестарт на системата?

Native или raster няма нищо общо с прозрачноста.Остави го на raster.

Опитвам се да си инсталирам тази програма 

Hard Disk Sentinel LINUX (FREE) 0.08 (ZIP)

, но нещо не ми се получава на Минт13 Мате

space@space-NF61S-M2A:~$ cd /home/space/.opera/temporary_downloadsspace@space-NF61S-M2A:~/.opera/temporary_downloads$ sudo apt-get install HDSentinel[sudo] password for space: Четене на списъците с пакети... ГотовоИзграждане на дървото със зависимости       Четене на информацията за състоянието... ГотовоE: Пакетът HDSentinel не може да бъде намеренspace@space-NF61S-M2A:~/.opera/temporary_downloads$ 

Теглиш си от сайта който си показала архива.Разархивирш го,после

chmod +x HDSentinel

Има ли някаква друга команда преди това, защото пак ми казва че няма такъв файл, а е разархивиран.

Има ли някаква друга команда преди това, защото пак ми казва че няма такъв файл, а е разархивиран.

След това стартираш така програмата

./HDSentinel

Ако след това пак ти каже че няма такава програма,остава варианта да  ползваш 64 битова дистрибуция :) и да ти трябва multilib

Редактирано от tux (преглед на промените)

Здравейте отново. Предложете някой свестен мултиенкодер за мултимедия различен от Ариста и ФФМпег. Трябва  ми със него да мога да обръщам повечето известни видео формати за мобилни устройства а и не само...

Относно ариста не знам но имам чувството че на КДЕ не желае да работи и това си е. Прбовах със драг дроп на файлче да видя дали ще ми предложи да го конвертирам във друг формат и греда. Пробвах да създам нов презет за конвертиране - пак няма отговор от страна на транскодера. Единственото което успях беше да си инсталирам презетите предоставени на сайта на разработчика. Инструкцията за инсталция съм я спазил точно както е описана.

А пробва ли без влачене в Ариста . Може и така  http://vidrop.learnfree.eu/ 

,  може и с VLC , може и с winff ( или то е ФФМпег ).

Има и qwinff http://www.ubuntugeek.com/qwinff-media-converter-gui-for-linux.html#more-13585

може и с avidemux/-qt

Редактирано от бат'начо (преглед на промените)

Колеги съфорумци здравейте. Имам следния проблем с K3B. Когато се опитам да запиша с приложението Ауидо дикс бутона плей за прослушване на трака който е добавен към компилацията е неаквитвен. Някой има ли идея как да преборя това?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.