Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Linux Mint - проблеми, мнения, въпроси (обединена)

Featured Replies

Mint 19 е все още бета. Не бързай да ъпдейтваш, изчакай официална версия.
Добре, а знаеш ли кога ще излезе официалната версия?

Изпратено от моят ALE-L21 с помощта на Tapatalk

• Отговори 3,6k
  • Прегледи 428,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз съм на 44 г. И аз като автора на темата постоянно се опитвам да науча нещо ново. С Вин се оправям доста добре. В продължение на 3 г. държах сървъри на игри именно с научна цел, без абсолютно никакв

• Стефане, ако не държиш много на инсталирания софтуер е по-добре да инсталираш върху целия диск. Така даже и да омажеш нещо няма да съжаляваш за загубена информация. Инсталирай си една графична среда,

• Касперски това че ти нямаш знанията и мерака да се научиш на Линукс  не е вина на линукса  или на програмите в него. Сам виждаш как потребител който 10 години е работил  на Windows с 5 въпроса и 3 к

Публикувани изображения

ПРОЛЕМЪТ СЕ РЕШИ САМО С ЕДНО ИЗЛИЗАНЕ ОТ ПРОФИЛА И НОВО ВЛИЗАНЕ.
Не изтривам въпроса, може да е полезен за някого.

Здравейте !
От снощи Месинджърът на Фейсбук, отворен на цял екран в браузъра Хромиум на Линукс Минт 18,
МИ ПОКАЗВА ПРАЗЕН БЯЛ ЕКРАН.
Ако изтрия Хромиум, и го инсталирам отново, дали всичко ще е наред,
или вместо преинсталиране, ще го поправи малко писане в терминала ?
При изтриването трябва ли да се запишат отметките на файл,
и после да се върнат в новата инсталация на браузъра ? 

Моля за съвет или за линк, ако вече някъде е писано !

Предварително благодаря !

• 2 седмици по-късно...
на 19.06.2018 г. в 7:55, Недко написа:

При изтриването трябва ли да се запишат отметките на файл,
и после да се върнат в новата инсталация на браузъра ? 

Моля за съвет или за линк, ако вече някъде е писано !

Предварително благодаря !

Някои браузери като Хром(и родата му) и Лисицата, имат опция за логване в профил. След тази процедура, всички отметки, пароли  се запазват и дори да изтриеш браузера, само трябва да се логнеш. След около минута ще получиш имейл в пощата и ще тряба да потвърдиш, че искаш да се логнеш. След това ще ти се синхронизират всички пароли и отметки.

PS: Чакам с интерес Мента 19....

преди 1 час, Eclipse2G написа:

Някои браузери като Хром(и родата му) и Лисицата, имат опция за логване в профил. След тази процедура, всички отметки, пароли  се запазват и дори да изтриеш браузера, само трябва да се логнеш. След около минута ще получиш имейл в пощата и ще тряба да потвърдиш, че искаш да се логнеш. След това ще ти се синхронизират всички пароли и отметки.

Благодаря !
Повтарям :
"ПРОЛЕМЪТ СЕ РЕШИ САМО С ЕДНО ИЗЛИЗАНЕ ОТ ПРОФИЛА И НОВО ВЛИЗАНЕ.

Не изтривам въпроса, може да е полезен за някого."

А отметките, изглежда, съм ги синхронизирал точно по този начин.
В Минт и в ХР браузърите ми са с еднакво съдържание.
Имам и профил в Гугъл

преди 8 часа, Eclipse2G написа:

ISO RC1 вече излезе, скоро би трябвало да го качат и по нашите сървъри.

https://ftp.fau.de/mint/iso/stable/19/

Ако ползвате като мене скайп - сменете му командата на

Exec=env XDG_CURRENT_DESKTOP=Unity /usr/bin/skypeforlinux --password-store=basic %U

и ако ви дразни скриването на плъзгача, може и

sudo sh -c "echo 'GTK_OVERLAY_SCROLLING=0' >> /etc/environment"

с последвал рестарт, за да влезе в сила. Говоря за XFCE.

Да питам: сложил съм тъмна тема,  в някой сайтове буквите  са тъмни на тъмен фон и де факто нищо не се вижда:

3d54f5e037baf4c4.jpeg

преди 26 минути, Pavel! написа:

Това е отвратителен бъг на Firefox който стои от вечни времена. В Chromium го няма.

Има добавка която оправя проблема, инсталирай я и ще се оправи.

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/text-contrast-for-dark-themes/ 

Мноого тъпа работа. Мерси. Ще трябва да ги нахендря тогава.

преди 17 часа, rado84 написа:

ISO RC1 вече излезе, скоро би трябвало да го качат и по нашите сървъри.

https://ftp.fau.de/mint/iso/stable/19/

Имах предвид финалката.

В блога на LM се казва цък:
All three editions passed QA yesterday and are slowly syncing worldwide towards the download mirrors. We’ll officially announce the stable release of Linux Mint 19 at the end of the week.
А горното FTP се явява официално, според сайта на LM за download на 18.3 цък (втория германски сървър), така че това е финална версия, иначе нямаше да се появи в папките stable/19. Независимо от това, аз очаквам да си я сваля от бг огледалото когато се появи цък

EDIT: В два от бг огледалата се появи Linux Mint 19 тук и тук

Честито.

преди 46 минути, svetliof написа:

В блога на LM се казва цък:
All three editions passed QA yesterday and are slowly syncing worldwide towards the download mirrors. We’ll officially announce the stable release of Linux Mint 19 at the end of the week.
А горното FTP се явява официално, според сайта на LM за download на 18.3 цък (втория германски сървър), така че това е финална версия, иначе нямаше да се появи в папките stable/19. Независимо от това, аз очаквам да си я сваля от бг огледалото когато се появи цък

EDIT: В два от бг огледалата се появи Linux Mint 19 тук и тук

Честито.

А защо така правят? Ще ги пуснат официално в края на седмицата, а вече ги има в ftp-то.

преди 1 час, Eclipse2G написа:

А защо така правят? Ще ги пуснат официално в края на седмицата, а вече ги има в ftp-то. 

Забелязал съм, че официалния анонс в страницата на LM при всяка нова версия се забавя 3-4 дена, а в последствие като го публикуват, FTP сървърите са си старите. Много е вероятно да има известен гратисен период огледало да се синхронизира и чак след това да се даде конкретен линк към новата версия. Поздрави

преди 3 минути, svetliof написа:

Забелязал съм, че официалния анонс в страницата на LM при всяка нова версия се забавя 3-4 дена, а в последствие като го публикуват, FTP сървърите са си старите. Много е вероятно да има известен гратисен период огледало да се синхронизира и чак след това да се даде конкретен линк към новата версия. Поздрави

По-развълнуван съм от когато излезе 10ката преди години.

преди 1 минута, Eclipse2G написа:

Като съвет. Когато си ъпдейтваш и настройваш 19-та, остави официалните сървъри за обновяване. Аз под бетата срещнах много проблеми с масови програми, които не искаха да се инсталират по нормалният начин, когато обновяванията бяха от бг огледало. В събота като си направя новата инсталация и инсталирам и настроя всичко, чак тогава ще ги променя.

преди 10 минути, svetliof написа:

Като съвет. Когато си ъпдейтваш и настройваш 19-та, остави официалните сървъри за обновяване. Аз под бетата срещнах много проблеми с масови програми, които не искаха да се инсталират по нормалният начин, когато обновяванията бяха от бг огледало. В събота като си направя новата инсталация и инсталирам и настроя всичко, чак тогава ще ги променя.

Ми аз ще качвам на ново. Вчера пак сложих 18.3, така, че няма какво да губя.

току-що, Eclipse2G написа:

От какво конкретно?... Прочетох какви са новостите в 19-ката, не виждам нещо, което да ме развълнува особено.

преди 3 минути, RudeBoy написа:

От какво конкретно?... Прочетох какви са новостите в 19-ката, не виждам нещо, което да ме развълнува особено.

Казват, че са се фокусирали в това програмите да се стартират по-бързо. Дразнело ме е бавенето като пусна браузера или старт менюто(първия път).

Като "новост", не търсете повече Intel microcode в Управление на драйвърите, а го инсталирайте чрез Synaptic.

преди 21 часа, svetliof написа:

Като "новост", не търсете повече Intel microcode в Управление на драйвърите, а го инсталирайте чрез Synaptic.

При мен това се инсталира от ъпдейтите.  Да, вече има ъпдейти за тази версия. Харесва ми новата визия(иконите) . Старт менюто мисля се отваря по-бързо. Избягвам нов кернел.

PS: За минаването от nvidia --> intel, системата иска рестарт. По-рано беше Log out. :cantbelieve::speak:( Що така бе, Миме?)

преди 22 часа, RudeBoy написа:

Ще го видим това ... Аз съм със SSD, и нямам такива оплаквания :)

Е, това е ясно, но под 7-ца, всичко е по-бързо. Даже имам и сложен Kaspersky платена версия.

Истината за SSD-тата: http://www.retropcmania.com/2018/03/the-truth-about-new-ssd-tlc-vs-mlc.html

на 28.06.2018 г. в 18:57, Eclipse2G написа:

Мноого тъпа работа. Мерси. Ще трябва да ги нахендря тогава.

Имах предвид финалката.

Какво пречи да си инсталираш стабилния релийз и после само да го ъпдейтваш? Във всеки случай ще е много по-добре от бетата, която клекна на 4-ия ден и трябваше да върна 18.3. :D 

преди 14 часа, rado84 написа:

Какво пречи да си инсталираш стабилния релийз и после само да го ъпдейтваш? Във всеки случай ще е много по-добре от бетата, която клекна на 4-ия ден и трябваше да върна 18.3. :D 

2217e92bfd9351b0.png

Никога не ползвам бета, гама, делта софт... GRUB вече е финален. Защо чак сега?

Щастлив съм да споделя, че и аз преминах на LM 19. Това което ме радва е, че успях да го излъжа. Това се случи при тази версия, но можеше и при предишните. Бях писал преди 2-3 години, че всяка нова инсталация "помни" нещо от старата, дори и след формат на партишъна. Хубаво преди всяка, още в лайф режим изтривах всички папки файлове в /home, като си запазвах само моите. Но въпреки това, като пусна терминала, ги няма готините зеленки букви svetliof@svetlomir-pc:~$ , а целият текст е бял. Това много ме дразнеше през годините и не се оправяше през настройките за цвят и фон. Сетих се за трик при инсталирането и го последвах:
В лайф режим като админ си преименувах папката svetliof на svetliof1. Направих инсталацията с user svetliof. След това пак като админ си преместих всичко от svetliof1 в svetliof и изтрих svetliof1. Акробатиката си заслужаваше, имам си цветен терминал ;)
3 от програмите ми под LM 19 трябваше да им сложа първо зависимостите за да тръгнат. Това са WPS office, Master PDF Editor и Infinallity.  Всичко друго си е по старому.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.