Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Linux Mint - проблеми, мнения, въпроси (обединена)

Featured Replies

От 2 дни насам нещо се бъгна работата с правата. Отварям папка като админ и вътре има файл (субтитри в srt формат), който искам да му задам да не се стартира като програма. Отивам на "права" на този файл и като махна човката от "да може да се стартира като програма", след половин секунда тая човка се връща сама там. Някой има ли идея какво се е прецакало и как да го оправя?

• Отговори 3,6k
  • Прегледи 417,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз съм на 44 г. И аз като автора на темата постоянно се опитвам да науча нещо ново. С Вин се оправям доста добре. В продължение на 3 г. държах сървъри на игри именно с научна цел, без абсолютно никакв

• Стефане, ако не държиш много на инсталирания софтуер е по-добре да инсталираш върху целия диск. Така даже и да омажеш нещо няма да съжаляваш за загубена информация. Инсталирай си една графична среда,

• Касперски това че ти нямаш знанията и мерака да се научиш на Линукс  не е вина на линукса  или на програмите в него. Сам виждаш как потребител който 10 години е работил  на Windows с 5 въпроса и 3 к

Публикувани изображения

Виж тук в раздела за Fix a permissions bug in your home folder.

За да имаш такъв проблем - най-вероятно си ползвал sudo вместо pkexec/gksu някъде.

В потребителската директория на всеки от съществуващите ти потребители и дялове нямаш работа като root.

на 4.08.2018 г. в 22:31, Pavel! написа:

Остави го така тогава. Виж друго. Напиши sudo powertop, и с tab отиди на tunables. Трябва всичко да е на good. Ако е така, значи си в енергоспестяващ режим. После с escape излизаш.

Оказа се, че на корпуса не разпробит, а има само едни каналчета.Заводски дефект. Няма въздухо -поток, отделя топлина от процесора  и машината се опитва да изкара топлия въздух. Разпробих го така леко и сега повече от 80 градуса не е качвал. Верояно ще трябва още малко да почегъртам.

на 5.08.2018 г. в 13:40, rado84 написа:

Сега видях една тема за флашка под Линукс и се сетих за единствения проблем, който така и не успях да реша: качването на данни на флашка (ръчно или с програма за качване на ИСО) става със скорост от 150 МБ/сек., което е физически невъзможно за тези флашки, които аз имам и което предизвиква зависване на качването - стига до 1.7 ГБ за 1-2 сек. и спира.

Как е форматирана флашката - fat32,fat16.При тях има ограничение в големината на файла 4 и 2 gb   Линк

Все пак fat32 е за предпочитане пред журналната ntfs ,поради по-дългия живот който дава на флашката.

на 5.08.2018 г. в 23:29, бат'начо написа:

Синаптик без apt-xapian-index е леко скопен, обачее... в новите версии не работи както едно време и по-добре без него.

xapian-index си работи нормално за Synaptic search box.При теб кое не сработва?

sudo apt-get install apt-xapian-index
после трябва да се обнови

sudo update-apt-xapian-index

в най-лошия случай

sudo update-apt-xapian-index -vf

или

sudo apt-get install --reinstall synaptic

sudo dpkg-reconfigure synaptic

Без възможноста за бързо търсене не бих ползвал synaptic.

В Мента 19 xfce (което съм пробвал) не е инсталирано предварително както в предишната версия.

Работи, да, но с Питон-3 някак си по-бавно и тежко индексира, по-продължителен период. Имам индикатор в панела и ме дразни честото товарене "от нищото" за едно индексиране, като може и без него. Допълнително, като отворя Синаптик - и то пак се втурва да индексира, един вид - загуба на време - ако търся нещо "отброено" ще го покаже, ако не - трябва да си свърши работата, за да го покаже коректно. Т.е. за мен е по-добре да не го ползвам, не ангажирам никого с това си мнение.

преди 22 часа, nick_dimitrov написа:

Как е форматирана флашката - fat32,fat16.При тях има ограничение в големината на файла 4 и 2 gb   Линк

Все пак fat32 е за предпочитане пред журналната ntfs ,поради по-дългия живот който дава на флашката.

Каквато и файлова система да избера, все е едно и също и скоростта не се променя.

• 2 седмици по-късно...

Малко помощ за инсталиране на Viber на Sylvia 18.3 x64?... Вчера си работеше. Днес го пускам - излиза ми предупреждение за някакви проблеми с акаунта, и след това прозорецът му е чисто бял. Деинсталирах и инсталирах наново от Software Manager-а - същата работа. Свалям .deb версията от официалния сайт - "Viber.deb is not a Debian package" :huh: .

на 23.08.2018 г. в 11:55, Mozo написа:

Естествено, постоянно бъркате форума...

Мозо, тъкмо ти ми трябваш. Питах в една Линукс група във Фашистбука, но досега никой не е отгворил и се надявам, че може би ти ще знаеш: как да си отключа/добавя в клавиатурната подредба т.нар. bullet символ? Под Уиндоус този символ се изкарваше като натисна Alt+Numpad 7 (с NumLock включен).

gucharmap го имаш вместо описаното тука kcharselect (предполагам). Виж другите методи.

Ако ти трябват само "търкалетата" - например това ctrl+shift+u 2022 enter

П.П. Тоз живот го изживявам за втори, трети или ... аманайсти път - думата "търкалета" що ми е толкова позната, навързана със втория линк? ;)

Всеки един от тези методи е абсолютно безполезен. Unicode Compose приема само 3 цифри, а не 4 и така след Ctrl+Shift+U вместо 2022, се появява u022 в текстовия редактор. Пробвах и всички останали методи - не се появява и дотам. :angry22:

Айде, за текст едитора донякъде мога да разбера, че може да не стане. Ама и в браузъра (Firefox 61.0.1) също не става. Сега докато пиша този пост пробвах и и тук не става. Излиза просто u2022.

Това го знам, ама като тръгна да го изкарвам с клавишна комбинация, не се получава. А не ми се занимава всеки път да копирам символа. Искам да го направя да излиза с клавишна комбинация.

Тоя път уцелих (май) точно - така и medit го може.

https://talk.commonmark.org/t/unicode-character-bullet-u-2022/397/17

Недостатъка е, че ми излиза заради ентъра на следващия ред. (Ако се следва първоначалната инструкция).

Е, от мен толкова.

П.П. Опитай така кънтръл+шифт+у 2022 разстояние (шпация/спейс). И кажи, че не работи.

П.П.П. Един кашик с миникупъри (предполагам) е по-наясно с "как става" заради любимият му †.

Ахааа, значи това бил ключът от бараката! Интервалът! Ползвам gedit, а не medit, но да - след като добавих интервала, стана.

А относно миникупърите - нямам ник'ва идея за какво говориш.

преди 2 минути, бат'начо написа:

как става

Е, по-добре е от любимата фраза на CS-ърите - "не ми става"... :D 

Здравейте, от време на време ми изчезва флага, който показва на какъв език пиша. Всичко е добавено, но ми изчезна и си карам само на английски. Добавен е и аплет в лентата със задачи. С последната канела съм.

преди 2 часа, Eclipse2G написа:

Здравейте, от време на време ми изчезва флага, който показва на какъв език пиша. Всичко е добавено, но ми изчезна и си карам само на английски. Добавен е и аплет в лентата със задачи. С последната канела съм.

Вероятно последната канела е бъгава. Моята е 3.6.7 и не прави такива мизерии.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.