Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Интересни случки, спам, БИРА и празни приказки на тема "защита"

Featured Replies

Знам много неща. Може би няма да е зле когато се гласува - особенно отрицателно да се агументира защо и т.н. Това може да стане например в следващ пост,с цитат и прочие.

Очаквам отговор от maniac защо е гласувано отрицателно.

МихневПубликувано изображение винаги е прав! Няма грешка този човек, нито нужда да се обяснява на по-нисши божества и техните подвластни...:

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 104,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

МихневПубликувано изображение винаги е прав! Няма грешка този човек, нито нужда да се обяснява на по-нисши божества и техните подвластни...:

Да но аз съм главно Божество и имам силата да превръщам и най студената бира на чай -така че да му мисли :)

Озирис is BACK ! Съсипахте ми темата -хитро но не достатъчно !

Иска парола дай я ако обичаш...

Ти какво ще дадеш в замяна? Можеш ли да се пазариш,аз така се пазаря с някой индианец ако срещна :eek: или зловреден код,то май е едно и също,ама карай !

Ти какво ще дадеш в замяна? Можеш ли да е пазариш,аз така се пазаря с някой индианец ако срещна :eek: или зловреден код,то май е едно и също,ама карай !

Аз ги скалпирвам направо такива и пак си взимам моето... :)

Аз ги скалпирвам направо такива и пак си взимам моето... :rolleyes:

Възпитанието си казва думата :ph34r:

Като във оня турсият уестърн

"Решили индианците да махнат от главата на един бледолик кърлеж...и той толкова мърдал,че го скалпирали по-погрешка" :whist:

пп. Не бяха мохиканите,а сиу ;)

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Възпитанието си казва думата :whist:

Като във оня турсият уестърн

"Решили индианците да махнат от главата на един бледолик кърлеж...и той толкова мърдал,че го скалпирали по-погрешка" :rolleyes:

пп. Не бяха мохиканите,а сиу :ph34r:

Аз си падам само по скалпове от мухликани ;)

Ами тогава си доста зле...останал е само един. Пък може и да е скалпиран вече :rolleyes:

Дано да е че аз ги махам с тъп нож!-На тъпа глава-тъп нож :whist:

Дано да е че аз ги махам с тъп нож!-На тъпа глава-тъп нож :whist:

Ееее вие излизате извън рамките на темата,за да влезем в час трябва да го определим/сравним с някое зловредно,аз викам червей (Worm) ,отива му май,а? :rolleyes:

Ееее вие излизате извън рамките на темата,за да влезем в час трябва да го определим/сравним с някое зловредно,аз викам червей (Worm) ,отива му май,а? :rolleyes:

Червей,стоножка...все има нужда от нож :ph34r:

пп. Мале изперках вече :whist:

Не просто не си заслужава... :whist:

Не просто не си заслужава... :rolleyes:

А малко червейче?

Седи индианец. Изведнъж чува шум в главата си и пита:

- Кой е там?

- Аз съм червей мозъкояд!

- Какво правиш там?

- Гладувам!!!

------------------------------------------------

Показва се един дъждовен червей от земята, а до него още един.

- Добър ден!

- Какъв ти добър ден! Собствения си задник ли не позна?…

------------------------------------------------------------

- Какво ще се получи като смесим плъх и червей?

- Компютърна мишка.

Не просто не си заслужава... :whist:

Сетих се"Албанско вирусче" ще да е !

Вие току-що получихте първия албански вирус! Тъй като тук не сме много напреднали с компютрите, това е ръчен вирус! Ще ви помолим:

1 - Да препратите писмото на всичките Ваши познати, които имат e-mail адрес

2 - Да изтриете съдържанието на диска C

А някакви настройки може ли бре хора ?

От Марс ли падаш,бре?!

Пламен вкъщи ли е?

- Не. Пламен го няма вече… Той напусна нашия свят…

- Какво бе, да не е умрял?

- Не, включи се в Интернет.

-----------------------------------

При гадателка:

- Снощи сънувах Пламен. Това на пари ли е или на вируси в компютъра?

А малко червейче?

Седи индианец. Изведнъж чува шум в главата си и пита:

- Кой е там?

- Аз съм червей мозъкояд!

- Какво правиш там?

- Гладувам!!!

------------------------------------------------

Показва се един дъждовен червей от земята, а до него още един.

- Добър ден!

- Какъв ти добър ден! Собствения си задник ли не позна?…

------------------------------------------------------------

- Какво ще се получи като смесим плъх и червей?

- Компютърна мишка.

Сетих се"Албанско вирусче" ще да е !

Вие току-що получихте първия албански вирус! Тъй като тук не сме много напреднали с компютрите, това е ръчен вирус! Ще ви помолим:

1 - Да препратите писмото на всичките Ваши познати, които имат e-mail адрес

2 - Да изтриете съдържанието на диска C

От Марс ли падаш,бре?!

Пламен вкъщи ли е?

При гадателка:

Абе знаеш си аз, че не е в състояние да носи божествената антивирусна корона...Ето че сдаде багажерията.

П.П. Комюнике: Засечен е нов вирус: Up down, който в случая е задействувал втората си функция, върху единственият заразен - вече бившият Озирис!

От Марс ли падаш,бре?!

Пламен вкъщи ли е?

При гадателка:

Тоя път ми разказа играта но ще има ответен удар :temperature:

Знам много неща. Може би няма да е зле когато се гласува - особенно отрицателно да се агументира защо и т.н. Това може да стане например в следващ пост,с цитат и прочие.

Очаквам отговор от maniac защо е гласувано отрицателно.

Станало е някакво недоразумение, защото не съм го направил съзнателно.

И много внимавай как се обръщаш към мен и за какво става въпрос! Виждаш какво става с всеки, който се опитва да се заяжда с мен. Вотът си е мой, никой не ме е задължил да се аргументирам и мога да си гласувам както сметна за добре. Ако искам ще ти отговарям, ако искам няма, това си е лично мое решение.

Тоя път ми разказа играта но ще има ответен удар :temperature:

Явно колегите са се справили, щом все пак пишеш тук, след като вчера, 18:39 вируса порази Озирис и му промени никнейма му, целият му наличен хардуер включително самият той бяха изпратени за анализ и почистване в Китай. Хардуерът изглежда е бил предаден за претопяване и заменен с изцяло местен на базата на процесора Godson ІІ, а Пламен отупан на паважа в манастира 少林寺!

Станало е някакво недоразумение, защото не съм го направил съзнателно.

Да,разбирам. Случва се :temperature:

И много внимавай как се обръщаш към мен и за какво става въпрос! Виждаш какво става с всеки, който се опитва да се заяжда с мен. Вотът си е мой, никой не ме е задължил да се аргументирам и мога да си гласувам както сметна за добре. Ако искам ще ти отговарям, ако искам няма, това си е лично мое решение.

Тук заплаха ли се вихри или жежки страсти ни налегнаха? Малкият не ми дреме изобщо какво ще стане тук във форума и кой си ти аджеба,че заплашваш?

Прав си може да отговориш,може и да замълчиш. Мъжете обикновенно не се крият под полите на мама и тати,научи се да губиш и да казваш и отстояваш мнението си. Ще ти е от полза :wink12:

Като не ти пука, защо са ти аргументи? Защо ти пука дали съм сложил - някъде, макар че наистина не съм го направил съзнателно? Колкото и да се правиш, че не ти пука, не мога да го повярвам.

Осерлакис много бързо променяш никовете , семейната ви фирма да не се казва „ Поп Кръстьо ООД ” ? Демек при първия напън и предавате четата. Стария Mohican. е устойчив елемент няма нужда от помощници за да скалпира 3-4 заблудени Аборигени.

За начало - знам че има хора, които прочитайки това ще изпитат непреодолимо желание да задръстят темата с флейм на религиозна основа. Моля ги все все пак да го правят в друга тема или с ЛС. Цел на процедурата, която споделям е именно да ми позволи да продължа да използвам Opera. Става дума за Opera за Linux. Рядко употребявам Windows така че не знам дали и под него се проявява същото неадекватно поведение. Ще съм благодарен ако някой провери и ми каже. Преди време излизането на Unite базирания мениджър за потребителски скриптове не изкуши да пробвам Unite. След като го тествах изключих "услугата" (Unite според личното ми мнение е нещо, което изобщо не му е мястото в браузър и никакво приложение за него не може да компенсира потенциалния риск от активиране на подобна неадекватна функционалност) и замених тези скриптове, които зависеха от Unite. Тогава бях с Opera 10.53. След обновяването до 10.60 забелязах че случаен интервал от време след пускане на програмата Unite се активире самостоятелно. Изключване по стандартния "потребителски" метод (менюто на бутона/диалога за настройки/Разреши Unite) не помагаше - известно време по-късно "услугата" им отново се активираше сама. Изключването на "Enable Unite" от opera:config/User Prefs имаше още по-странен резултат. Първоначално бутонът на Unite изчезна, но Unite продължи да се пуска по същия начин. След няколко рестартирания на Opera бутонът се появи отново, но опцията за настройки на Unite беше засивена (както писах тя е мястото, от където се предполага че обикновеният потребител на Опера може да изключва Unite). Изтриването на настройките на акаунта, използвани от Unite (opera:config/Opera Account) попречи на "услугата" им да се активира коректно, но уеб сървъра , който е в основата на Unite продължи да се пуска самостоятелно, да се регистрира в сървъра им и да отваря сесия с проксито им (последното е нужно за да могат да се закачат към компютъра ти дори когато си зад NAT). Когато разработчиците на една програма активно рекламират безполезна (или потенциално вредна) функционалност, а въпросната функционалност се държи по типичен за зловредния софтуер начин, адекватна реакция е да спреш да използваш програмата им. Opera обаче е браузър, с който работя още от 3.х версиите и за да ме убедят да спра ще са им нужни повече усилия (Дори безумно бавната и тежка работа на QT базираните 8.х и 9.х версии, които при около 30-на отворени страници съумяваха да товарят повече и от Firefox с куп разширения не ме отказа от Opera, макар че ме принуди да я заменя в част от случаите с Midori). За да заобиколя проблема отново използвах opera:config. Там има нова секция Web Server. Логиката предполага, че изключването на "Enable" и "Web Server Always On" ще го забрани, но както се оказа в случая явно важи друга логика. Това, което помогна беше смяната на порта с откровено неизползваем. В моя случай това беше 631/tcp, който не може да бъде използван от обикновен потребител (под 1024 е) и вече е зает от CUPS. Под Windows аналогично би могъл да се използва примерно netbios порта. Също смених Proxy Host с localhost и неизползван порт. За момента това реши проблема - нямам неконтролируем уеб сървър на компютъра си и Unite не успява да се самоактивира.

Редактирано от asa (преглед на промените)

Осерлакис много бързо променяш никовете , семейната ви фирма да не се казва „ Поп Кръстьо ООД ” ? Демек при първия напън и предавате четата.

Стария Mohican. е устойчив елемент няма нужда от помощници за да скалпира 3-4 заблудени Аборигени.

Като съм по умен от теб и показах и на всички къв си разбирач простено ти е че се опитваш да ме заразиш с простотията си ...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ако желаете да работите с Windows без защита, може да го направите на този сайт.

Ще останете учудени колко малко инсталирани програми има този Windows, а пък работи перфектно. Няма Skype, ICQ, торент клиент, антивирусна програма, защитна стена и прочее тежки и излишни приложения.

Публикувано изображение

Освен това ще останете приятно изненадани от възможностите на браузъра, както и от изключително бързо работещите програмки. Снимка:

Публикувано изображение

Enjoy!

Публикувано изображение

Като не ти пука, защо са ти аргументи? Защо ти пука дали съм сложил - някъде, макар че наистина не съм го направил съзнателно? Колкото и да се правиш, че не ти пука, не мога да го повярвам.

Съвсем случайно ми беше обърнато внимание от колега тук за този глас и честно да ти кажа го очаквах и същевременно не :P

Момче,момче това тука ми е станало навик,тук са много от приятелите ми,тук и с тебе се гоним по дупките :angry22:

Михнев имаш ЛС с предложение как да се измени първата страница на темата ! Благодаря ... :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.