Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Тестени и хлебни произведения

Featured Replies

Здравейте... Интересно,но дойде момента в който трябваше за първи път да замеся погача Мисля,че всяка домакиня би трябвало да може да омеси поне 1 вид погача за какъвто и да е повод... Аз се гордея,че първият ми опит се указа много сполучлив и красив.... а вие? Нека да споделим рецепти за най-различните видове погачи,за различни празници.Ще се радвам да обменим опит скъпи кулинари :angry: ПОГАЧА 2кг Брашно 1Л Прясно мляко 1/2 кофичка кисело мляко 1.с.л. Сол 2.с.л. Захар 4 сухи маи 5 яйца 1/2ч.ч. Сода (газирана вода) масло Всичко това се омесва докато не стане меко тесто,което да не лепне. След това се оставя да втаса на топло. След като тестото втаса се разделя на 3 части... Всяка част се разтила във формата на правоъгалник след което се намазва с малко разтопено масло...отгоре се слага другия разтилан правоъгалник, който и той се маже с масло и в/у него се слага и третия правоъгалник... Трите пласта,коити са един в/у друг се навиват на руло. Рулото се реже на кръгове взависимост от това пърчета искате да е погачата.... След това всяко пърче се реди легнало в тавата. И пак се оставя да втаса.... След като втаса се маже с жълтъци...и се оставя да се изпече... Пече се на 200 градуса...40-60 мин ;)

post-127799-1196625797_thumb.jpg

post-127799-1196625838_thumb.jpg

Редактирано от chain_reaction (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...
  • Отговори 335
  • Прегледи 87,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравей :blink: чудесна тема си създала в къщи през повечето време на мен се пада честа да меся пити затова ще ти предложа една много хубава рецепта смесила съм няколко рецепти за пити надявам се да ви хареса

Слънчева Пита

Продукти:

4 яйца(като жълтъка на 1-то яйце се оставя за мазане),мая колкото кибритена кутийка (аз дори слагам малко повече),1/2кофичка кисело мляко и полвинка хладка вода но аз го измених така когато имам прясно мляко слагам 1/2 прясно мляко и питата става от типа на козуначенитено ще трябва и малко хладка вода за маята,1суп.лъж.оцет,1суп.лъж.олио ,1суп.лъж.сол и около 1 чаена чаша захар ако искате по сладка може да сложите и повече.Брашно колкото поеме (1.500кг.)

Начин на приготвяне:

Вхладка вода слагаме маята ,1 лъжица захар оцета и солта и изчаквате да се получи лека бяла пяна .С останалите продукти + маята се омесва меко тесто,което се меси 15мин.да започне да излизат мехурчета.Оставя се да втаса от полвин до един час.

След това делим тестото на 3 равни части и леко разточваме всяка една слагаме я в тава мажем с олио и редим една върху друга (като с олио се мажат само двете части,третата не се маже).

Разделяме питата на триъгълничета като в средата не се отрязват напълно за да могат да се навият. Увиват се на една страна всяко парченце слагаме да печем при 150 градуса около 45 мин. тавата се подмазва малко преди да е готова се намазва с жълтъка.

Приятен апетит:speak:

• Автор

Аз много се радвам,че има ценители и на тези теми....за което много благодаря :whist: Много добре звучи рецептата която прочетох..Определено за някой повод ще я използвам..Мерси Публикувано изображение

Аз много се радвам,че има ценители и на тези теми....за което много благодаря ;) Много добре звучи рецептата която прочетох..Определено за някой повод ще я използвам..Мерси Публикувано изображение

Няма защо радвам се,че ти е харесала . :rolleyes: Нямам снимка тъй като скоро не съм я правила но когато някой път я направя ще я снимам за да я видите:)
  • 2 месеца по-късно...

Какво ще кажете за баниците във всякакъв вариант?

Мда,дай ми банички - със спанак,с праз Мекици и тутманик също обожавам :)

обожавам, тестено и сладко ми дайте на мене, то затова не мога никаква диета да пазя Публикувано изображение

аахх, едно сочна, мазна хръпкава баница с един гъст айрян... малиииии!

Редактирано от DeadSmurf (преглед на промените)

обожавам баници, бюреци, питки, палачинки, милинки, бухтички, мекици, юфка, макарони (със или без сирена, на фурна или варени) ,спагети, пици ,и въобще всичко, дето е правено от тесто. ;) Нямам наяждане на тия неща ей :)

Обичам баница и доста добра се справям с правенето и...но, рядко си позволявам да ям на воля. С пиците е същото - само дето не умея да ги правя Публикувано изображение Да не говорим, че макарони, всякакъв вид други тестени неща и най-вече хляб - не ям доста одавна... ;)

Бухтички,леле с компот ;) ,а мекичетата и те са супер.Много ги обичам всички тестени,но много бързо качвам и се ограничавам.Бич за организма ми!

Мекици , някой ял ли е мекици Публикувано изображение

Най-вкусните мекици са на баба и мама ;)

Тестото се замесва от предната вечер,отлежава в хладилника,после трябва да бухне на стайна температура

Същото е и за бухтичките,и за тутманика

А домашното яйчице и сиренце придава още по-хубав вкус

По моя край баниците ги дърпаме-приказни са-тая Царица къде я рекламират гола вода

:)

Ооо и аз нямам наяждане на тестени неща.Много обичам козунак.... с боза :baby: .Всеки ден хапвам банички от близката пекарна и все пак домашното си е домашно

И аз обичам баници..особено със спанак..най-много ми се хапват като съм на диета :ph34r:

Какво ще кажете за баниците във всякакъв вариант?

Обичам, но не ми се отразява добре яденето на такъв род неща.За това не ям тесто!

Обичам, но не ми се отразява добре яденето на такъв род неща.За това не ям тесто!

Лепи ти се викаш,ей гадно

Това да не можеш да си хапваш каквото искаш

Публикувано изображение

Бих казала, че съм много пристрастена към такива неща, но в последно време все по рядко ги похапвам! Просто такава ми е работата! Но все пак една мазна баничка с бозичка би ми дошла много добре ;)

Обичам козунак, баници - сладки и солени, мекици, кифли, бухти. Дори обикновен, топъл хляб е в състояние да ме размаже от удоволствие

Газ на милинките,с айрянче.

Наистина интересна зависимост съм установил, която мненията тук подвърждават. Според мен дамите обичат тестени изделия в пъти повече от мъжете. Сутрин срещам толкова много жени, дъвчещи сладко в движение някоя баница или тутманик. А съм сигурен че ако има анкета, всички те ще потвърдят колко са вредни за фигурата. Може би е свързано с естрогена Публикувано изображение Аз лично не обичам тестени неща като банички, тутманици, милинки и всякакви такива - неприятно ми е да усещам после нещо като клисава топка в стомаха си. Виж леко препечена филийка пълнозърнест хляб с филенце отгоре не бих отказал.

.Много обичам козунак.... с боза :rolleyes:

И аз, ама козунак с кисело мляко, олеее лигите ми потекоха. Всяка неделя за закуска хапваме или мекици, или пици :)

Не ми пука, че са вредни тестените изделия, само хляб не ям

През седмицата редувам мазна баница, кифла с мармалад, гиврек и разкарвам с минерална вода Хисар Публикувано изображение

• 1 месец по-късно...

Като изключим хляба си хапвам каквото можете да се сетите за тестяно и хич не ми пука че е вредно, не пуша не пия остава и да не ям Публикувано изображение Обожавам пици, банички тутманици, гевреци, бухти, мекици, макарони, спагети, кексове, сладки и още мнооооого други:)

Редактирано от Akasha (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.