Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Тестени и хлебни произведения

Featured Replies

Солени макарони на фурна

makaroni-furna-parche.jpg

Продукти :

макарони - 500 г
    прясно мляко - 500 мл
    яйца - 3 броя
    сирене - 250 - 300 г

пушено сирене - 150 г
    кашкавал - 150 г за поръсване
    масло - 60 - 80 г

Приготвяне :

Сложете макароните да се сварят до полуготовност, отцедете ги и ги сипете в подходяща подмазнена тава.

Разбъркайте ги с малко меко масло, натрошеното сирене и нарязаното на дребни парченца пушено сирене.

Разбийте яйцата с прясното мляко и залейте макароните.

Сложете ги да се пекат в умерено загряна фурна до пълна готовност.

Поднесете солени макарони на фурна леко охладени, поръсени с малко магданоз или копър.

recepti.gotvach.bg

• Отговори 335
  • Прегледи 87,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

pp2.jpg

• 4 месеца по-късно...

Пица от нудълси

• 3 седмици по-късно...

Бюрек в гювече

467235_407082609332557_100000924645717_1

Това е един много хубав пухкав бюрек от рода "разчисти хладилника"
Продуктите са примерни грамажи, може да сложите всичко което искате и обичате
.

Продукти за 3 гювечета:

7 кори за баница
100 гр бекон или шунка
100 гр.сирене
100 гр кашкавал
2 яйца
2-3 лъж. кисело мляко
100 гр топено сирене
олио за намазване на гювечетата

Начин на приготвяне:

Намажете гювечетата с олио и сложете по две кори които да висят отвън.Другата кора разкъсайте и я разпределете в трите гювечета на дъното.Разбийте яйцата със киселото мляко и натрошете сиренето.Сложете от сместа по 1-2 лъж. във всяко.

Нарежете бекона или шунката наредете я върху сместа, след това топеното сирене и кашкавала. Най отгоре разпределете останалата яйчена смес.Завийте всичко със стърчащите краища от корите.Намажете с малко вода и олио и печете в загрята фурна на 180 градуса  до зачервяване около 25-30 мин.

467235_407082619332556_100000924645717_1

elizastoianova.blogspot.bg

• 4 седмици по-късно...

• 1 месец по-късно...

Баница с гъби и праз

8493011c.jpg

Продукти :

1 пакет кори за баница - 400г
125 г масло

1 голям стрък праз
2 с.л. олио
500 г гъби
1 ч.л. мащерка
100 г кашкавал
100 г пушено сирене
100 г краве сирене
сол и черен пипер на вкус

4 яйца
3 с.л. квасена сметана
сол на вкус

2 с.л. стопено масло за заливка

Приготвяне :

* Нарежете праза на парчета, дълги 4 см и ги разполовете. Задушете го в олиото докато омекнат. По-малките гъби оставете цели, а големите нарежете на едри парчета. Сипете ги при праза, подправете с мащерка, сол, пипер и задушете до готовност. Оставете сместа да изстине. Нарежете видовете сирене на кубчета и ги разбъркайте с гъбите и праза.

* Намаслете кръгла тава и на дъното сложете 3 листа от корите. Краищата на корите трябва да излизат от ръба на тавата.

* Вземете една кора и я намажете с масло. Разнесете част от плънката.

* Хванете с ръце четирите краища и свободно смачкайте кората така,че да заприлича на роза. Поставете я в тавата.

* По същият начин пригответе и останалите кори. Подгънете краищата на корите, които излизат от тавата.

* Разбийте яйцата и сметаната, посолете на вкус и залейте корите. Поръсете отгоре с маслото за заливката. Печете баницата в предварително загрята на 200* фурна.

* Баницата е изключително вкусна, ако сложите диви гъби.

http://yoli-www.blogspot.bg/2008/11/blog-post_06.html

• 1 месец по-късно...

• 2 месеца по-късно...

• 4 седмици по-късно...

13103380_860246414121141_651940650659251

Ето и продуктите, които ще ни трябват:
1 ч.ч. брашно
1 с.л. бакпулвер
2 бр. яйца
1 ч.ч. прясно мляко
1/3 ч.ч. зехтин или олио
3/4 ч.ч. нарязан на ситно спанак
1/2 ч.ч. натрошено сирене
щипка сол
Разбъркваме хубаво всички съставки, без брашното и бакпулвера, които добавяме по-късно. Разпределяме в тавичка за мъфини и печем в предварително загрята фурна за около 20-25 минути.

spacer.gif13102786_855677094578073_255191659682244

Нужни са ви следните продукти:
1 кубче мая
300 мл прясно мляко
2 с. л. захар
800 гр брашно
1 с. л. сол
2 яйца
олио
80 гр разтопено масло
500 гр свежо сирене

Маята се разтваря в предварително затопленото мляко и се добавят 2 с. л. захар и 3 с. л. брашно. Оставя се за около 15 мин за шупне.
Разбиват се отделно 1 яйце, разтопеното масло и 1 ч.ч. брашно. Добавя се 1 с.л. сол и още 2 чаши брашно. Започва се замесване на тестото и добавянето постепенно на останалото брашно. След омесването на тестото се оставя да втаса на топло за час.
Тестото се разделя на 3 равни части и се разточва. Всяка от получените кори се разрязва на големи, но не много широки триъгълници. В широката част на всеки от тях се поставя натрошено сирене и малко масло и се навива с леки придърпвания.
Подреждат се в тавичка и се оставят за около 20 минути отново на топло.
Последната стъпка преди печенето е намазването на всяка кифличка с яйце, за да се получи апетитния златист цвят. Пекат се за около 20 минути в добре загрята фурна.

Добър апетит!

facebook.com/DimitarMadjarov.bg

• 2 седмици по-късно...

• 2 месеца по-късно...

• 1 месец по-късно...

• 1 месец по-късно...

преди 5 минути, Лин написа:

Ех, надявах се да видя дърпаната ти баница от висшия пилотаж, ама ... Явно не сме достойни да я видим :( 

Бъди скромна-нали видя как за 0:37 секунди се приготвя Dough Ball Pizza Ring ...та явно семе недостойни за хипер-висшия пилотаж с раздърпаната баничка 
kZxKyxRV5V.gif

на 13.10.2016 г. в 21:46, Trichocephalus написа:

Off-topic.gif

В темите на раздела могат да се публикуват всякакви рецепти , стига да имат и посочен източник .

Изключение прави темата  Какво сготвих в моята кухня / авторска тема  ,но при нея изрично е указано в заглавието , че е авторска.

преди 8 минути, haidukpikaso написа:

kartinki-doklad4.jpg:biggrin::biggrin:
Какъв е проблема-обсъждаме по темта?

Редактирано от Гост
Какъв е проблема-обсъждаме по темта? (преглед на промените)

преди 31 минути, haidukpikaso написа:

Кой оспорва това? Аз се скъсах да те хваля и да ти се кланям и прекланям, ти пак си недоволна:ohmy:

Редактирано от Лин (преглед на промените)

преди 1 минута, Лин написа:

Кой оспорва това? Аз се скъсах да те хваля и да ти се кланям и прекланям, ти пак си недоволна:ohmy:

Точно това учуди и мен!

преди 1 час, Вacко написа:

Бъди скромна-нали видя как за 0:37 секунди се приготвя Dough Ball Pizza Ring ...та явно семе недостойни за хипер-висшия пилотаж с раздърпаната баничка 

Аз бих могъл да ви покажа, как за същото време се изяжда. Ама няма.
Не щото не искам да показвам - спрял съм тестеното (хляб, пици, баници ... даже и дърпани)

преди 32 минути, haidukpikaso написа:

И дай най накрая нещо с твои думи де. Освен да цитираш и копи/пействаш, ще видим ли някога нещо от теб в този раздел?(освен в идиотската ти тема, в която всичко видяхме)  Знаем прекрасно, че имаш право. Не е нужно да ми го набиваш в очите. Ама някак е твърде злобен начина по който затапваш истинските неща, отнели часове на някой да ги създаде и да ги покаже тук. Съответно може да даде съвет на някой, който наистина се нуждае от това. Имаш право-да. И аз имам право на много неща-ама не ги правя. И не защото някой ме спира, или не мога да ги направя, а защото уважавам хората край себе си. Ценя труда на хората. Един художник, прекарал месеци над платното си- ще ме разбере. Един дърворезбар прекарал седмици над изяществото което е създал-ще ме разбере. Всеки един човек , творящ във всички възможни области -ще ме разбере. Всеки би разбрал какво е някой да мине след теб и да стъпче злобно труда ти. 

Имаш право на всичко! А съвест имаш ли? 

Успех! 

преди 1 минута, Лин написа:

И дай най накрая нещо с твои думи де. Освен да цитираш и копи/пействаш, ще видим ли някога нещо от теб в този раздел?(освен в идиотската ти тема, в която всичко видяхме)  Знаем прекрасно, че имаш право. Не е нужно да ми го набиваш в очите. Ама някак е твърде злобен начина по който затапваш истинските неща, отнели часове на някой да ги създаде и да ги покаже тук. Съответно може да даде съвет на някой, който наистина се нуждае от това. Имаш право-да. И аз имам право на много неща-ама не ги правя. И не защото някой ме спира, или не мога да ги направя, а защото уважавам хората край себе си. Ценя труда на хората. Един художник, прекарал месеци над платното си- ще ме разбере. Един дърворезбар прекарал седмици над изяществото което е създал-ще ме разбере. Всеки един човек , творящ във всички възможни области -ще ме разбере. Всеки би разбрал какво е някой да мине след теб и да стъпче злобно труда ти. 

Успех! 

Бих добавил - и човек, осъзнаващ колко не може да направи това, което другия е направил - също ще разбере.

преди 2 минути, Лин написа:

Прекалено много внимание й обръщаш, това я кара да се чувства значима, а тя не е…

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.