Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Живот, Съществуване, Смърт

Featured Replies

Трих, защо ти ще правиш пункция? Спешното не е място за такива манипулации, не трябваше ли болният да е хоспитализиран някъде преди това?

Хммм....хубав въпрос.

Кажи ми кой да я направи, след като инфекционистката не искаше , а невролога - не можеше да прави ? За да го приемем в едно от двете отделения трябваше да се направи диференциална диагноза, нали се сещаш, а за да отхвърля съмненията за инфекция на ЦНС -единствения начин беше чрез ЛП.....

Преди малко проверих резултатите от патологията - менингоенцефалит.Свръхостра форма.

Абе, както и да е.

Христос Воскресе, Maat.....

Въпросът си остава: Защо е лошо да се убиват хора?

Просто в 1 филм "лошите" зададоха този въпрос. Интересно ми е вие какво мислите. Все пак хората постоянно убиват други живи същества нали...

Принципно - не живеем във филм :lol6: Въпреки, че прилича.

На въпроса ти - зависи от гледната точка и от това да вярваш в нещо или не.

Ако си християнка - защото ти е забранено от Бог.

Ако си мюсюлманка - забранено ти е от Бог.

Ако си Кришнарка - хапваш марули и не убиваш нищо, защото ще се преродиш в нещо гнусно.

Ако си Будистка - спазваш ахимса

Ако си атеистка - защото следваш общоприетия морал.

Ако вярваш в теорията за конспирациите - забраната да се убива е въведена от илюминатите с цел контрол върху хората и превръщането им в нещо като овце, а самите илюминати, свободни от тази забрана да могат да си правят каквото си искат.

Разбираш ли- ако убийството не беш осъждано - всеки можеше да си купи оръжие и да си раздава справедливост по свое усмотрение.Тогава обаче как ще има контрол ?

Нали един свободен да убива човек като нищо може да убие контрольора си.....

Един човек умирал, но бил включен на животоподдържащ апарат, и тогава помолил:

-Може ли да ме изключите по Великден...

Ако е на "животоподдържащ апарат" той няма как да "помоли".

Христос Воскресе, Arenas (ако все още си християнин и вярваш в това)....

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

• Отговори 364
  • Прегледи 28k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• valentincami
    valentincami

Смъртта пред нас е - всеки знай очакваш със сърце примряло... Не бой се-тя не носи край... Напротив...носи ти НАЧАЛО...

Хммм....хубав въпрос.

Кажи ми кой да я направи, след като инфекционистката не искаше , а невролога - не можеше да прави ? За да го приемем в едно от двете отделения трябваше да се направи диференциална диагноза, нали се сещаш, а за да отхвърля съмненията за инфекция на ЦНС -единствения начин беше чрез ЛП.....

Преди малко проверих резултатите от патологията - менингоенцефалит.Свръхостра форма.

Абе, както и да е.

Принципно - не живеем във филм :) Въпреки, че прилича.

Ако си Кришнарка - хапваш марули и не убиваш нищо, защото ще се преродиш в нещо гнусно.

Ако вярваш в теорията за конспирациите - забраната да се убива е въведена от илюминатите с цел контрол върху хората и превръщането им в нещо като овце, а самите илюминати, свободни от тази забрана да могат да си правят каквото си искат.

Разбираш ли- ако убийството не беш осъждано - всеки можеше да си купи оръжие и да си раздава справедливост по свое усмотрение.Тогава обаче как ще има контрол ?

Ако е на "животоподдържащ апарат" той няма как да "помоли".

Христос Воскресе, Arenas (ако все още си християнин и вярваш в това)....

Трихич, само не разбрах, ако си кристиянка или мусулманка ще хапваш месце и 'няма да убиваш'? cool.gif ... Освен това, за Корана- ми прочети вътре да видиш дали убийството не е разрешено-не, ами направо-задължително при дадени обстоятелства? cool.gif .. както и за СЗ. Ти под 'илюминати' нали нямаш в пред вид 'старозаветни юдеи', въпреки, че са свързани?.. cool.gif

Трихич, само не разбрах, ако си кристиянка или мусулманка ще хапваш месце и 'няма да убиваш'? cool.gif ... Освен това, за Корана- ми прочети вътре да видиш дали убийството не е разрешено-не, ами направо-задължително при дадени обстоятелства? cool.gif .. както и за СЗ. Ти под 'илюминати' нали нямаш в пред вид 'старозаветни юдеи', въпреки, че са свързани?.. cool.gif

Хайде да уточним накрая, защото и аз ги говоря тези срещу яденето на продукти от убити животни

...................

Убиването е личен избор. Последствията също.

Диетата също е личен избор.

Каквото и да ядеш - все е убита органика.

Дали е висша или нисша - въпрос на гледна точка, защото не съшествуват обективни критерии.

Адолф Хитлер и някои от най-близкото му обкръжение са били вегетарианци, а майка Тереза не е била пълен вегетарианец. И какво от това?

Диетата има смисъл само в личен план и е конкретна за всеки поотделно. Защото сме различни.

Парадирането с диетата си и натрапването и на други е...най-малкото арогантно. И безмислено.

Което е изява пак на силно его.

Затова се отказах врещя на всяко кюше собствената си истина.

Защото едва ли е потребна на другите.

Всичко това го пиша от изстрадан опит.

biggrin.gif

Нали се разбрахме, че щом марулите са божии творения - и те не трябва да бъдат убивани и след това консумирани ?

За Корана - е, има и предписания, които пък казват, че първо трябва да се поговори с неверниците, да се пробва да се приобщят към правата вяра, а чак накрая, ако нищо друго не подейства -да им се резнат зелките.

И при двете религии обаче политиката е здраво намесена.

И двете религии позволяват убийствата при определени положения, които се определят от властниците на момента.Това само подкрепя тезата за световната конспирация, не мислиш ли ?

Свързани са, разбира се.

Това, което са започнали в древността юдеите - са го довършили днешните илюминати.

Дори и ти им служиш - и то покорно с твоите призиви за не ядене на месо .....

Целта е максимално да заприличаме на тревопасни - тогава ще почнем щастливо да си блеем и да ходим под строй в кланницата, приготвена ни от господаря ти cool.gif

Каквото и да ядеш - все е убита органика.

Дали е висша или нисша - въпрос на гледна точка, защото не съшествуват обективни критерии.

Адолф Хитлер и някои от най-близкото му обкръжение са били вегетарианци, а майка Тереза не е била пълен вегетарианец. И какво от това?

мда.

точно това имам предвид, но не успявам да се изразя така добре cool.gif

biggrin.gif

Нали се разбрахме, че щом марулите са божии творения - и те не трябва да бъдат убивани и след това консумирани ?

За Корана - е, има и предписания, които пък казват, че първо трябва да се поговори с неверниците, да се пробва да се приобщят към правата вяра, а чак накрая, ако нищо друго не подейства -да им се резнат зелките.

И при двете религии обаче политиката е здраво намесена.

И двете религии позволяват убийствата при определени положения, които се определят от властниците на момента.Това само подкрепя тезата за световната конспирация, не мислиш ли ?

Свързани са, разбира се.

Това, което са започнали в древността юдеите - са го довършили днешните илюминати.

Дори и ти им служиш - и то покорно с твоите призиви за не ядене на месо .....

Целта е максимално да заприличаме на тревопасни - тогава ще почнем щастливо да си блеем и да ходим под строй в кланницата, приготвена ни от господаря ти cool.gif

Да, Трихич, марулите са 'Божие Творение', живо същество, което при умъртвяване не изпитва болка поради неналичие на кръвоносна система. Само заеш много по-добре от мене. cool.gif

В Корана не се ли казва, че марулоядецът е неверник, тъй като не спазва това що Аллах отрежда на правоверните- да убиват, ако се наложи в Негово име?.. cool.gif

Има и нещо друго за християнство?.. Щом като Христос е възкръснал ЕДИНСТВЕН(както твърдят миряните) то не е ли по-добре, миряните да се 'подпомагат' взаимно при 'заминаването при Христос' чрез убийство?... cool.gif Така и така вярват в Христос-убиват и възкръстват?.. Какво стоят тука?.. :) ...както ми казваше едн сенсей по карате в момент на гняв(приятел иначе, зодия Овен.. biggrin.gif )- "Само с един удар и ще те пратя при Кришна!" biggrin.gifbiggrin.gif

Редактирано от aeu (преглед на промените)

• Автор
Хммм....хубав въпрос.

Абе, както и да е.

Трихо, ще ти кажа как точно човека е би могло да бъде спасен. Пункцията го е убила.

Трябвало е да вземеш с много тънка игла секрет от мястото, слагаш капка от секрета върху синхрометъра, той намира честотата на бактерията ли, вируса ли - без значение - от там нагласяш честотата на високочестотния синтезатор (Ваньо или Гого може да ти направят такава джаджа), слагаш плюсовия електрод на възпаленото място, а минусовия някъде към краката, но по-ниско от гениталиите, заземяваш го (абсолютно задължително!), пускаш джаджата за 7-10 минути - и си глей сеира. Отока на възпаленото място няма да се разсее мигновено - да не се забравя че там има огромно количество бели кръвни телца, които ти си изтеглил чрез пункцията - в секрета на отока ще бъдат останали само лимфата и разградените тела на патогените, които за да се изчистят ще е необходимо време. Човека нямаше да бъде излекуван напълно (нуждаел се е от много по-подробни изследвания и изводи направени от тях за причината на срива на имунната система), но е щял да живее. Проблема в днешната алопатична медицина се състои в нейните (антинаучни) догми, която тя следва като кришнаист - марулово листо :lol6: Тези догми се насаждат още от "образУванието" във ВМИ. "Лекуването" на симптоми не е лечение независимо от положените усилия в тази насока. Не че критикувам особено българските лекари - напротив - по-голямата част от вас сте доста начетени и знаещи, за разлика от вашите западноевропейски колеги, чийто задължения включват единствено изписването на симптомите във съответната графа на медицинския софт и търпеливо чакане за правилна диагноза от компютъра (не го знам колко битов е) cool.gif Един такъв "спец" в изписването на симптоми (JP) за малко щеше да ме умори преди 6-7 години. Но пък от друга страна (да бъда обективен) тесните специалисти им са връхтта.

:super: Трихо, имам един медицински тост когато се събирам с мои приятели лекари:

"На здравите - здраве, На болните по 3 медицински сестри състри" :tease: Винаги срещам едно и също недоволство от лекарското съсловие спрямо мед.сестрите - "Ми кво им харесваш на тези сестри (или състри - все тая) - виж нас лекарките..." :)

А това, че Смърт не съществува на вас лекарите, като представители на Хадес (които издават "пропуските" за и от царството на Хадес - акт за раждане и акт за смърт) ви е пределно ясно - не е ли? Но вие сте човеколюбци и сте дали клетва по човеколюбие, за разликата от последователите на бисексуалния флейтист и неговия пророк (или порок) - Оня дето Постоянно Му Пада :) - мингияните кришнаисти, които са човекомразци, и няма нито един от тях в медицинското съсловие не само в България, но и по света. Не че няма по болниците де, има - повечето са в психиатриите като пациенти. Не ги знам дали "проповядват" там бисексуалността си. biggrin.gif

Един е Бог НемаТод, и ти Трихо си Негов Пророк!

Редактирано от Цар Кару І (преглед на промените)

Принципно - не живеем във филм :) Въпреки, че прилича.

А какво означава "общоприет морал"?

Освен това: човекът убива животни,по-слаби от него нали така. Е ако аз съм по-силна от някой защо да не може да го убия? Доста често хората убиват просто за удоволствие,а не от нужда за храна. Не е ли същото?

Освен това: човекът убива животни,по-слаби от него нали така. Е ако аз съм по-силна от някой защо да не може да го убия? Доста често хората убиват просто за удоволствие,а не от нужда за храна. Не е ли същото?

20y.jpg

Задаваш въпроси, като Роджър Уотърс, http://www.youtube.com/watch?v=q1dmYUmRBzA, роден на 6 септември?... cool.gif (What do U mean 'happy', what do you mean 'interesting'?...) да не сте се наговорили с него?... :)biggrin.gif

Трихо, ще ти кажа как точно човека е би могло да бъде спасен. Пункцията го е убила.

Трябвало е да вземеш с много тънка игла секрет от мястото, слагаш капка от секрета върху синхрометъра, той намира честотата на бактерията ли, вируса ли - без значение - от там нагласяш честотата на високочестотния синтезатор (Ваньо или Гого може да ти направят такава джаджа), слагаш плюсовия електрод на възпаленото място, а минусовия някъде към краката, но по-ниско от гениталиите, заземяваш го (абсолютно задължително!), пускаш джаджата за 7-10 минути - и си глей сеира. Отока на възпаленото място няма да се разсее мигновено - да не се забравя че там има огромно количество бели кръвни телца, които ти си изтеглил чрез пункцията - в секрета на отока ще бъдат останали само лимфата и разградените тела на патогените, които за да се изчистят ще е необходимо време. Човека нямаше да бъде излекуван напълно (нуждаел се е от много по-подробни изследвания и изводи направени от тях за причината на срива на имунната система), но е щял да живее. Проблема в днешната алопатична медицина се състои в нейните (антинаучни) догми, която тя следва като кришнаист - марулово листо :lol6: Тези догми се насаждат още от "образУванието" във ВМИ. "Лекуването" на симптоми не е лечение независимо от положените усилия в тази насока. Не че критикувам особено българските лекари - напротив - по-голямата част от вас сте доста начетени и знаещи, за разлика от вашите западноевропейски колеги, чийто задължения включват единствено изписването на симптомите във съответната графа на медицинския софт и търпеливо чакане за правилна диагноза от компютъра (не го знам колко битов е) cool.gif Един такъв "спец" в изписването на симптоми (JP) за малко щеше да ме умори преди 6-7 години. Но пък от друга страна (да бъда обективен) тесните специалисти им са връхтта.

:super: Трихо, имам един медицински тост когато се събирам с мои приятели лекари:

"На здравите - здраве, На болните по 3 медицински сестри състри" :tease: Винаги срещам едно и също недоволство от лекарското съсловие спрямо мед.сестрите - "Ми кво им харесваш на тези сестри (или състри - все тая) - виж нас лекарките..." :)

А това, че Смърт не съществува на вас лекарите, като представители на Хадес (които издават "пропуските" за и от царството на Хадес - акт за раждане и акт за смърт) ви е пределно ясно - не е ли? Но вие сте човеколюбци и сте дали клетва по човеколюбие, за разликата от последователите на бисексуалния флейтист и неговия пророк (или порок) - Оня дето Постоянно Му Пада :) - мингияните кришнаисти, които са човекомразци, и няма нито един от тях в медицинското съсловие не само в България, но и по света. Не че няма по болниците де, има - повечето са в психиатриите като пациенти. Не ги знам дали "проповядват" там бисексуалността си. biggrin.gif

Един е Бог НемаТод, и ти Трихо си Негов Пророк!

:lol6:

Човече - говорим за менингоенцефалит възпаление на мозъка и обвивките му от вирусна инфенкция.От това почина пациента.Пункцията, която направих тогава е точно с тази цел -взема се малко количество от течността, която циркулира в мозъка -за да се установи има ли или няма инфекция. Това не е като "пункцията" при синузит, или при други заболявания.

При инфекциозните болести (тук е силата на Maat) лекуваме точно причините, а не на симптомите.Тези заболявания за едни от най-добре проучените - вижда се причинителят и директно се атакува.

Дали ще бъде с антибиотици, дали ще бъде с антивирусни, дали с антипротозойни средства или с ТВЧ (което предлагаш ти) няма значение - резултатът е - отстраняване на причината и излекуване на пациента.

Човечеството води борбата със заболяванията си от хиляди години, като често в тази борба си докарва нови.Методите за лечение са най-различни и никой не отхвърля с лека ръка някой метод, защото не е "богопомазан".Да не мислиш, че медицинските институти са като имарети ? biggrin.gif

провери раздел философия за целта ;)

Убий го де - кой ще ти попречи ?

Трихи, името 'Летиция' не идва ли от "Lettuce"- "маруля"?... :)cool.gif

:tease:

Човече - говорим за менингоенцефалит възпаление на мозъка и обвивките му от вирусна инфенкция.От това почина пациента.Пункцията, която направих тогава е точно с тази цел -взема се малко количество от течността, която циркулира в мозъка -за да се установи има ли или няма инфекция. Това не е като "пункцията" при синузит, или при други заболявания.

При инфекциозните болести (тук е силата на Maat) лекуваме точно причините, а не на симптомите.Тези заболявания за едни от най-добре проучените - вижда се причинителят и директно се атакува.

Дали ще бъде с антибиотици, дали ще бъде с антивирусни, дали с антипротозойни средства или с ТВЧ (което предлагаш ти) няма значение - резултатът е - отстраняване на причината и излекуване на пациента.

Човечеството води борбата със заболяванията си от хиляди години, като често в тази борба си докарва нови.Методите за лечение са най-различни и никой не отхвърля с лека ръка някой метод, защото не е "богопомазан".Да не мислиш, че медицинските институти са като имарети ? biggrin.gif

провери раздел философия за целта :super:

Убий го де - кой ще ти попречи ?

Но вие сте човеколюбци и сте дали клетва по човеколюбие, за разликата от последователите на бисексуалния флейтист и неговия пророк (или порок) - Оня дето Постоянно Му Пада :) - мингияните кришнаисти, които са човекомразци, и няма нито един от тях в медицинското съсловие не само в България, но и по света. Не че няма по болниците де, има - повечето са в психиатриите като пациенти. Не ги знам дали "проповядват" там бисексуалността си. biggrin.gif

horosbulgaricus2.jpg

Да, Трихич, марулите са 'Божие Творение', живо същество, което при умъртвяване не изпитва болка поради неналичие на кръвоносна система. Само заеш много по-добре от мене.

В Корана не се ли казва, че марулоядецът е неверник, тъй като не спазва това що Аллах отрежда на правоверните- да убиват, ако се наложи в Негово име?.. :

По-добре питай Diin за това

Да не мислиш, че съм специалист по Корана или съм го назубрил наизуст ?

Има и нещо друго за християнство?.. Щом като Христос е възкръснал ЕДИНСТВЕН(както твърдят миряните) то не е ли по-добре, миряните да се 'подпомагат' взаимно при 'заминаването при Христос' чрез убийство?... Така и така вярват в Христос-убиват и възкръстват?.. Какво стоят тука?.. : ...както ми казваше едн сенсей по карате в момент на гняв(приятел иначе, зодия Овен.. )- "Само с един удар и ще те пратя при Кришна!"

Единствен - да, но и обещал възкресението да се случи със всеки един от последователите му.

Ключовите дума не са "убийство", ами "обещание" и не "разпънат", ами "възкръснал"

А сенсеят ти е бил прав ....

Ако и на него си му говорил същите работи.

Трихи, името 'Летиция' не идва ли от "Lettuce"- "маруля"?... ;)cool.gif

на английски е Lettuce, но на латински е Lactuca - идва от lacta - мляко, тъй като на дъртите марули, сокът им прилича на мляко, което пък означава, че вие, марулоядците сте си чиста проба бозайници.

А това от своя страна доказва теорията на Дарвин . biggrin.gif

Q.I.D.

По-добре питай Diin за това

Да не мислиш, че съм специалист по Корана или съм го назубрил наизуст ?

Единствен - да, но и обещал възкресението да се случи със всеки един от последователите му.

Ключовите дума не са "убийство", ами "обещание" и не "разпънат", ами "възкръснал"

А сенсеят ти е бил прав ....

Ако и на него си му говорил същите работи.

Същите, Трихич, само, че той ме търсеше за светска работа, а не-аз него biggrin.gif . Докато накрая разбра, че няма да 'има полза от мене'... biggrin.gif Но аз докъдето можех му помагах. cool.gif Последният път си призна: "Ако сатана дойде и ми покаже чудеса, то аз ще тръгна след нея". ohmy.gifbiggrin.gif Овните имат един недостатък- че вярват в Бога, но на Земята подръпват опашката на Деволето... biggrin.gif ..Обяснимо е- Дяволето постоянно утилизира матерни енергийки, вкл. и -кръвообръщенето... biggrin.gif

• Автор
:laughing5:

Човечеството води борбата със заболяванията си от хиляди години, като често в тази борба си докарва нови. Методите за лечение са най-различни и никой не отхвърля с лека ръка някой метод, защото не е "богопомазан". Да не мислиш, че медицинските институти са като имарети ? biggrin.gif

:help: Останах с впечатлението, че си му правил нормална пункция. Менингита се лекува, но е проблемна черепната кутия - костите променят честотата на вибрационната вълна. А честотите за лечения са:

Meningitis

Inflammation of the membranes that envelop the brain and spinal cord. Also see Streptococcus pneumoniae, Influenza haemophilus type B and see Listeriose and Leptospirosis. Viral: also use Echo, Coxsackie, and Polio.

5000, 1795, 1422, 1044, 928, 822, 764, 733, 720, 517, 427, 423, 322, 20.

Meningitis, secondary

130, 676, 677, 507.

Meningitis, tertiary

1550, 802, 880, 832, 787, 727, 650, 625, 600, 465, 444, 1865, 125, 95, 72, 20, 428, 660.

Човека просто е бил в "края на пътя си" земен. Така, че никой и нищо не би му "помогнало" да остане инкарниран.

Трихо, не омаловажавам постиженията, до които е стигнала днешната медицина. Напротив - не нея критикувам, но едностранчивите и профанизирани виждания на някои твои колеги. А пък за медицинския бизнес, ръка за ръка с фармацевтичната индустрия - направо не ми се приказва. До там се стигна, че профанизираха и хомеопатията. По тифутоидски©. Щото тифутоизЪма© е зараза - нали знаеш? biggrin.gif И лечение от тифутоидния© вирус няма измислено до сега... Даже и пеин килъра - салата марули с ракиджьос - не помага... :lol6:

Трихо, знаеш ли къде има огромна безработица за лекари-медици? В Джамейка. Щото няма болни там. Пафкат си 2-3 цигарки с трева на ден хората - и са здрави. Стреса е забранен със закон - никой не си дава зор за нищо. Само Реге и Трева. И не само са стигнали кришната, ами са го и подминали - със (х)асансьора трансЦЕДЕНТАЛЕН... Та Трихо, недей да ходиш да бачкаш там - ще умреш от глад - няма болни и болести, тук-таме някоя чернилка (ама не кришнаитска де - там кришната нещо не го долюбват - не си падат по педали (щото колелото го и отмъкнал някой мингиянин), пък и (х)асансьори нямат), и Реге. А флейтите (пиколо) и фаготите в Регето не се използват. ;)

Мерси за съвета biggrin.gif Никога няма и да поглеждам към Ямайка даже - колкото се може по-надалеч ще стоя ..... Кой ще ми храни децата, а ? biggrin.gif

Пък и просто се бях замислил тогава - циганката виеше отвън,а една друга дърта и разправяше, че щял в Ря да отиде директно, беше по среднощ и рекох да ви попитам какво мислите по въпроса ......

;) Останах с впечатлението, че си му правил нормална пункция. Менингита се лекува, но е проблемна черепната кутия - костите променят честотата на вибрационната вълна. А честотите за лечения са:

Човека просто е бил ...........

4ovekat.jpg

Пък и просто се бях замислил тогава - циганката виеше отвън,а една друга дърта и разправяше, че щял в Рая да отиде директно, беше по среднощ и рекох да ви попитам какво мислите по въпроса ......

Положението ми напомня силно на ислямския рай, където за да отидеш просто ти трябва само ДОБРО желание, докато тука на Земята може да живееш в ада. Също и за протестанският постулат, че 'делата не са важни, а само вярата спасява', както и само-освобождението на Царят от самсара("Уво-2012"). :laughing5: Това положение в спорта се нарича 'играещ треньор', в бизнеса- 'менажер-бачкер', в изкусвото - 'ексцентричен милионер, който разнася пици за бакшиш' който е '2 в 1'- съчетава командо-административните с изпълнителските функции. :lol6:

Положението ми напомня силно на ислямския рай, където за да отидеш просто ти трябва само ДОБРО желание, докато тука на Земята може да живееш в ада. Също и за протестанският постулат, че 'делата не са важни, а само вярата спасява', както и само-освобождението на Царят от самсара("Уво-2012"). ;) Това положение в спорта се нарича 'играещ треньор', в бизнеса- 'менажер-бачкер', в изкусвото - 'ексцентричен милионер, който разнася пици за бакшиш' който е '2 в 1'- съчетава командо-административните с изпълнителските функции. ;)

Значи - точно като мен :)

Едновременно съвместявам функцията на началник и си бича дежурства на общо основание .....

Ставам за Рая значи biggrin.gif

Значи - точно като мен :)

Едновременно съвместявам функцията на началник и си бича дежурства на общо основание .....

Ставам за Рая значи biggrin.gif

Абсолютно ставаш, Трихич(по мое виждане!). Няма индивид, който има дори само сигнификато в Овен(не задължително само Слънце, а може- Луна, Асендент, благоприятен аспект), който да не съчетава изпълнителкото с ръководното. Овенския архетип е пример за това. Няма да видиш Овен в канцеларията си, тъй като Овенът е лидер, не -шеф. ;) Има разлика... cool.gif 'Шефове' са Козирог, Лъв и Скорпион. ;) ...

...само за посокота имам една малка забележка-не тръгвай към 'Телец', а се върни в Риби cool.gif ...ако тръгнеш към Телец е малко 'мюсли'-положението и градината 'Джанна'.... и оттсм пак преповтаря 'Битие'(с Питие)..и освбождение от самсара- "на-най!", както казваше Иван Иванов във филма 'Всичко е любов'...имаше такива филми на времето... biggrin.gif

• Автор

biggrin.gif Ааа, Трихо, що не спомена, че пациента е бил мингиянин-кришнаист? Ми направо в кришнаитския рай е заминал - фанал на кришната флейтата... :) Па онзи Астроминдел ще ми разправя, че мингияните били най-здравите - щото живеели в смрад и мръсотия - по кришнаитски. Нали са потомци на кришната с флейтата - манггала.

Ама имам съмнение Трихо - от къде се е получил този менингит - може да му се е наложило да мисли със зачатъците си на мозък - и хоп - менингит - щото мозъчното му процесорче (не го знам колко кришнарски битове е имало) отказало. Ма тая работа - Мисленето - не е за мингияни и кришнаити - те си знаят мантрите - риба тон, намси къв сом (а бе циганска им работа) - и толкова. А както се вижда Мисленето им причинява не само болка (щото ногу трудно), ами и направо ги убива. И на трансЦЕДЕНТАЛНИЯ (х)асансьор - право в рая - при кришната... ;)

Там Трихо - там е отишъл - баш на Велик Ден - при кришната мингиянина...

(усмърдиха ли ти лекарския кабинет манггалите?) cool.gif

Редактирано от Цар Кару І (преглед на промените)

Мерси за съвета biggrin.gif Никога няма и да поглеждам към Ямайка даже - колкото се може по-надалеч ще стоя ..... Кой ще ми храни децата, а ? biggrin.gif

Трихич, днешните деца в Бг имат затлъстяване, така, че винаги преглеждай това по-долу и си помисли, дали все пак, децата в Бг са чак толкова зле и има къдеееееееее?.. :)cool.gif

starving_child-sudan2.jpg

Глада в Судан беше страшна работа, U.ra ..... sad.gif Дано никога не преживяваме подобно нещо тук.Не знам как бихме се оправили.

Царю - римляните , а ги наричаме римляни, защото нали всички са почитатели на ФК "Рома" и искат "роми " да им викаме.Да , ама ние пък не щем, си смърдят на общо основание и си боледуват тоже така.

Трудно мрат обаче.

Заради мръсотията, в която живеят страдат по-рядко от алергии.Това е факт. Но за сметка на това инфекциозните и паразитни заболявания са им любимите. Травмите - също.Римлянин се шие без упойка.

Глада в Судан беше страшна работа, U.ra ..... sad.gif Дано никога не преживяваме подобно нещо тук.Не знам как бихме се оправили.

как бихме?....- Ми с разум. Ако продължава българинът да е неразумен и да си дава матер. ресурси за алкохол, хазарт и суета , да се храни по балкански нездравословно и е замърсен с балканскоанадолски патриотарски мисли от рода: "Ще му резна зелката на оня!" --може и да го докара рано или късно до подобно дередже?.. cool.gif

....мене са ми странни не само всички българи, но -и всички балканци в Странство- сите до един патриоти, но никой не се връща на Балкано-Анадола и Мала Азия, а си стои в 'гниещия консуматорски', но permissive 'Запад' cool.gif

biggrin.gif Ааа, Трихо, що не спомена, че пациента е бил мингиянин-кришнаист? Ми направо в кришнаитския рай е заминал - фанал на кришната флейтата... :question: Па онзи Астроминдел ще ми разправя, че мингияните били най-здравите - щото живеели в смрад и мръсотия - по кришнаитски. Нали са потомци на кришната с флейтата - манггала.

Ама имам съмнение Трихо - от къде се е получил този менингит - може да му се е наложило да мисли със зачатъците си на мозък - и хоп - менингит - щото мозъчното му процесорче (не го знам колко кришнарски битове е имало) отказало. Ма тая работа - Мисленето - не е за мингияни и кришнаити - те си знаят мантрите - риба тон, намси къв сом (а бе циганска им работа) - и толкова. А както се вижда Мисленето им причинява не само болка (щото ногу трудно), ами и направо ги убива. И на трансЦЕДЕНТАЛНИЯ (х)асансьор - право в рая - при кришната... :eek:

Там Трихо - там е отишъл - баш на Велик Ден - при кришната мингиянина...

(усмърдиха ли ти лекарския кабинет манггалите?) cool.gif

Има ли някакво значение какъв е бил пациентът - българин, циганин, евреин, турчин, арменец, грък, богат или беден, дете или старец, или в активна възраст, мъж или жена, грозен или красим, все е човешко същество като теб и мен.

Трих, учудена съм, братко, тая не искала, а оня не можел... големи доводи са ти изръсили, научи се да си отвоюваш правата - въобще не е твоя работа да правиш пункции, бъди по-твърд с колегите си, направо ме разстреля - невролог да не знае да прави пункции, а колежка да не искала... ти сигурно щото много искаш...

И забрави за Рая, брато, като поумрем леко и идем при свети Петър знаеш ли как ще ни се зарадва - директно с ритници ще ни избута в ада, ядосан ни е - той дърпа пациентите за главите да ги взема в рая, пък ние ги дърпаме за краката и в много от случаите успяваме да ги издърпаме от ръцете му, знаеш ли какво ни се пише като идем при него... biggrin.gifbiggrin.gif

Ако пациентът е бил с вирусен менингоенцефалит, най-вероятно грипен, те протичат така свръхостро и сега на опашката от грипната епидемия, знаеш вируса е най-силен, нищо не можеш да направиш, но ако е бил бактериален, трябва да вземеш мерки - профилактично вземи някакъв широкоспектърен АБ, а ако е бил менингококов, макар при възрастни да са много редки, профилактиката за контактните е с Тубоцин 5 дни - нищо, че е по-токсичен, той е най-сигурната профилактика - вземи да го пиеш.

научи се да си отвоюваш правата -

ахаха, 'Луна в Овен' учи 'Слънце в Овен' да воюва :question: ... Когато казвам, че Подсъзнанието е по-силно днес от Съзнанието, значи има нещо вярно в това?.... cool.gif

ахаха, 'Луна в Овен' учи 'Слънце в Овен' да воюва ;) ... Когато казвам, че Подсъзнанието е по-силно днес от Съзнанието, значи има нещо вярно в това?.... cool.gif

А аз веднъж, не помня в коя тема ти казах нещо важно, мисля - астролозите правят основна грешка при интерпретациите на хороскопите - не вземат предвид разделението на половете на мъж и жена. При жената Луната е по-изявена от Слънцето, за разлика от мъжа. При жената тя е нейната проявена същност, а не Слънцето, Слънцето е мъжки елемент и играе роля на непроявеният й Анимус. При мъжа - обратно - Слънцето е проявено, а Луната е Анимата му. Така че в примера ти - моето Съзнание е на Овен, а не подсъзнанието ми.

Ами и аз като Трих съм била цели 10 години играещ треньор, пък и съм съвместявала 6 години работа и в Спешното, заедно със стационарна такава, така че зная прекрасно на какъв огън се пече сега. В нашата работа си има постулати, а не "искам - не искам", а той е прекалено добър, явно, и се товари излишно много за разлика от някои хитреци, които не можели или не искали.

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

Има ли някакво значение какъв е бил пациентът - българин, циганин, евреин, турчин, арменец, грък, богат или беден, дете или старец, или в активна възраст, мъж или жена, грозен или красим, все е човешко същество като теб и мен.

Трих, учудена съм, братко, тая не искала, а оня не можел... големи доводи са ти изръсили, научи се да си отвоюваш правата - въобще не е твоя работа да правиш пункции, бъди по-твърд с колегите си, направо ме разстреля - невролог да не знае да прави пункции, а колежка да не искала... ти сигурно щото много искаш...

И забрави за Рая, брато, като поумрем леко и идем при свети Петър знаеш ли как ще ни се зарадва - директно с ритници ще ни избута в ада, ядосан ни е - той дърпа пациентите за главите да ги взема в рая, пък ние ги дърпаме за краката и в много от случаите успяваме да ги издърпаме от ръцете му, знаеш ли какво ни се пише като идем при него... biggrin.gifbiggrin.gif

Ако пациентът е бил с вирусен менингоенцефалит, най-вероятно грипен, те протичат така свръхостро и сега на опашката от грипната епидемия, знаеш вируса е най-силен, нищо не можеш да направиш, но ако е бил бактериален, трябва да вземеш мерки - профилактично вземи някакъв широкоспектърен АБ, а ако е бил менингококов, макар при възрастни да са много редки, профилактиката за контактните е с Тубоцин 5 дни - нищо, че е по-токсичен, той е най-сигурната профилактика - вземи да го пиеш.

Вирусен - това е категорично вече.няма изолирани бактериални щамове не само от ликвора, ами и от тъканта - тъй че -спокойно - няма да мра и аз.

Колежката ти викаше - "Да го направи неврологът бе - аз няма да ходя посред нощите да правя пункции на куцо и сакато.Неворлозите за какво са? "Неврологът пък вика - "аз пункция не съм правил от години, ще стане беля - да дойдат инфекционистите, те са по-опитни а и е най-вероятно за тях пациентът"... параграф 22. Накрая ми писна да им слушам мрънканията и караниците, а на всичкото отгоре пациентът е при мен, аз съм отговорен за него.Та за това си му направих ЛП-то. Какво като е римлянин и не ми е работа ? Нали е човек, все пак ?

Е, не му реших проблема, защото умря след това.

А защо ви зададох въпроса - по-горе обясних. От време на време ме избиват разни такива мистични въпроси по никое време през нощта.....

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.