Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Живот, Съществуване, Смърт

Featured Replies

Вирусен - това е категорично вече.няма изолирани бактериални щамове не само от ликвора, ами и от тъканта - тъй че -спокойно - няма да мра и аз.

Колежката ти викаше - "Да го направи неврологът бе - аз няма да ходя посред нощите да правя пункции на куцо и сакато.Неворлозите за какво са? "Неврологът пък вика - "аз пункция не съм правил от години, ще стане беля - да дойдат инфекционистите, те са по-опитни а и е най-вероятно за тях пациентът"... параграф 22. Накрая ми писна да им слушам мрънканията и караниците, а на всичкото отгоре пациентът е при мен, аз съм отговорен за него.Та за това си му направих ЛП-то. Какво като е римлянин и не ми е работа ? Нали е човек, все пак ?

Е, не му реших проблема, защото умря след това.

А защо ви зададох въпроса - по-горе обясних. От време на време ме избиват разни такива мистични въпроси по никое време през нощта.....

Не ми се говори за колегите ти... Но ти се научи да бъдеш по-твърд, има си правила за работа, знаеш.

А за въпроса ти - има моменти във времето, когато небето наистина се отваря, както казват старите хора, има енергии, които при отварянето на всички канали в нивата текат направо от най-високи нива. Тогава искрените молитви се чуват, тогава стават и чудесата. Един такъв е на Великден, но аз затова те попитах - по кой Великден, щото поповете всичко омацват - правослевния е на една дата, католическия на друга и тези моменти се размиват и не действат така силно... Исус като висш посветен есей е бил запознат най-добре с това - той е знаел точно как и кога да прави така наречените си чудеса - като онова със слепеца и онова с водата и виното, с рибите и хлябовете и с ходенето по водата, например.

• Отговори 364
  • Прегледи 28,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• valentincami
    valentincami

Смъртта пред нас е - всеки знай очакваш със сърце примряло... Не бой се-тя не носи край... Напротив...носи ти НАЧАЛО...

Православния, разбира се.

Изчисленията все пак се доближават най-много до първоначалните - седмица след Песах, както беше тази година. Като погледнеш обаче другия знак -земетресението в Италия точно преди техния Великден, циркът става пълен laugh.gif

Не се ли забавляваш ?

Православния, разбира се.

Изчисленията все пак се доближават най-много до първоначалните - седмица след Песах, както беше тази година. Като погледнеш обаче другия знак -земетресението в Италия точно преди техния Великден, циркът става пълен laugh.gif

Не се ли забавляваш ?

biggrin.gif Не, не се забавлявам, човешката простотия само може да ме натъжи, с това, което сама си причинява, как да се изразя по-точно - дразни ми nervus esteticus. biggrin.gifbiggrin.gif

Астрлозите правят и още по-важна грешка, Люцка. Едно е да правиш хоро-скопиране на заяк, друуго е на петел. cool.gif Заякът е символ на бохемския чукач- изчуква всички домашни питомци на двора без огледа не само на пол, но и на порода, а петелът е правоверен мусулманин- има си харем и си го къта дори от от другите петли. А ако си кокошка се влиза вътре само чрез тест. cool.gif

А аз веднъж, не помня в коя тема ти казах нещо важно, мисля - астролозите правят основна грешка при интерпретациите на хороскопите - не вземат предвид разделението на половете на мъж и жена. При жената Луната е по-изявена от Слънцето, за разлика от мъжа. При жената тя е нейната проявена същност, а не Слънцето, Слънцето е мъжки елемент и играе роля на непроявеният й Анимус. При мъжа - обратно - Слънцето е проявено, а Луната е Анимата му. Така че в примера ти - моето Съзнание е на Овен, а не подсъзнанието ми.

Ами и аз като Трих съм била цели 10 години играещ треньор, пък и съм съвместявала 6 години работа и в Спешното, заедно със стационарна такава, така че зная прекрасно на какъв огън се пече сега. В нашата работа си има постулати, а не "искам - не искам", а той е прекалено добър, явно, и се товари излишно много за разлика от някои хитреци, които не можели или не искали.

Астрлозите правят и още по-важна грешка, Люцка. Едно е да правиш хоро-скопиране на заяк, друуго е на петел. cool.gif Заякът е символ на бохемския чукач- изчуква всички домашни питомци на двора без огледа не само на пол, но и на порода, а петелът е правоверен мусулманин- има си харем и си го къта дори от от другите петли. А ако си кокошка се влиза вътре само чрез тест. cool.gif

Като стана въпрос за хороскопи, няма ли да върнат Туки, ужасно ми липсва...

А като стана въпрос за животински еманации, по китайския съм огнен кон, кобилка в конкретния казус, де biggrin.gif , ти по китайския какво животно си? :angry:

А като стана въпрос за животински еманации, по китайския съм огнен кон, кобилка в конкретния казус, де biggrin.gif , ти по китайския какво животно си? :angry:

Няма.В случая можем вече да оплачем виртуалната личност Туки.Тя се пресели в Вечните ловни полета според моя приятел,вожда Бял Полуовес. cool.gif

По китайски съм на границата Май Муун и Офсъ...

а Тюксън да кажа, че ми липсва трябва малко да съм мазохист.. хихихиххи biggrin.gif Още не съм Риби, въпреки, че симпатизирам на духовнат част от този архетип... laugh.gif

realityshow.jpg

Познай заекът дали е 'познал ближния' си по пол, род и дух?... biggrin.gif Астрлозите защо мълчат за пола на кокошката?..

Редактирано от aeu (преглед на промените)

Така и не получих отговор обаче.

И от кога за знанието има възрастови ограничения? Ако съм задала въпрос който вече е задаван, защо отговора който получих не е отговор на въпроса ми?

Попитали един мъдрец как е успял да стане умен, а той отговорил "не ме беше срам да питам".

Уважавам интереса ви към трудните неща, но не търся клишета в привидно ясни неща. Надраснала съм отговорите "защото така" и вече чета и покрай картинките biggrin.gif

И от кога за знанието има възрастови ограничения? Ако съм задала въпрос който вече е задаван, защо отговора който получих не е отговор на въпроса ми?

Попитали един мъдрец как е успял да стане умен, а той отговорил "не ме беше срам да питам".

Уважавам интереса ви към трудните неща, но не търся клишета в привидно ясни неща. Надраснала съм отговорите "защото така" и вече чета и покрай картинките biggrin.gif

Зависи , към кого си задала въпросът!

Тука има с отрязани уши,дето не чуват и не отговарят!

Само се повтарят разни фрази ,наречени "манти"

Аз съм питал мого пъти,и няма отговор!

Обаче в зависимост от въпросЪт ти ,ще те кФалифицират на нещо,така че ....питай пак ,не се отказвай!!!

Lucia_free Публикувано на Вчера в 14:08ч.

А като стана въпрос за животински еманации, по китайския съм огнен кон, кобилка в конкретния казус, де , ти по китайския какво животно си?

Браткиша ,по китайския е Цветна Зебра! хехехехее Набляга на тревицата!

За да получиш отговор - първо трябва да зададеш правилно въпроса си.

Шекли има едно хубаво разказче по темата .В него се разправя за следното : имало на края на Вселената една малка планета, върху която една древна, вече изчезнала раса била направила машина, която зане отговорите на всички въпроси - Отговорникът.И ходели при него най-различни същества да си задават въпросите, но не получавали отговор.И защо ли ?Ами защото нито един от тях не можел да зададе правилно въпроса си за да му отговори Отговорникът.

Защото за да зададеш правилно въпроса - трябва да занеш по-голямата част от отговора.

Е мисля,че въпросът ми беше доста семпло зададен,така че всеки да може да го разбере. А аз за себе си имам отговор, интересно ми е вашето мнение :ass:

Е мисля,че въпросът ми беше доста семпло зададен,така че всеки да може да го разбере. А аз за себе си имам отговор, интересно ми е вашето мнение :ass:

няколко човека вече ти отговорихме..... всеки по своя си начин

Мисля,че нито това

Убий го де - кой ще ти попречи ?

нито това

20y.jpg

Задаваш въпроси, като Роджър Уотърс, http://www.youtube.com/watch?v=q1dmYUmRBzA, роден на 6 септември?... cool.gif (What do U mean 'happy', what do you mean 'interesting'?...) да не сте се наговорили с него?... :ass:biggrin.gif

са отговор : )

Мисля,че нито това

нито това

са отговор : )

Ей, че си древнава Девченка и ти, ама?.... biggrin.gif дано имаш повечко планетки във Водолей или Стрелец.. biggrin.gif

ПС: Интелигентната Дева сама си отговаря на въпросите си, но първо трябва да стане на 20... biggrin.gif

Казват, че най-добрите адвокати задават въпроси, само за които имат отговор.

Казват, че най-добрите следователи задават въпроси, само за които нямат отговори.

И една мисъл от мен - няма лоши въпроси, а лоши отговори. Ако под правилен въпрос се разбира този, който съдържа отговорът си, то аз лиших въпросът си от тази предубеденост. Приехте го за нещо лошо... ще уважа мнението ви...

ПС: Интелигентният човек сам можел да си отговаря на въпросите, но първо трябвало да стане на 740 години или да получи шизофрения :P

Казват, че най-добрите следователи задават въпроси, само за които нямат отговори.

И една мисъл от мен - няма лоши въпроси, а лоши отговори. Ако под правилен въпрос се разбира този, който съдържа отговорът си, то аз лиших въпросът си от тази предубеденост. Приехте го за нещо лошо... ще уважа мнението ви...

ПС: Интелигентният човек сам можел да си отговаря на въпросите, но първо трябвало да стане на 740 години или да получи шизофрения :P

Хайде, сега кажи какво не си разбрала, за да го изясним?.. laugh.gif Кое те вълнува?.. cool.gif

Ето - отново правиш съждение, изхождайки от погрешни предпоставки. По същия начин Буш беше „решен да свали Саддам Хюсеин” заради възможността да направи атомна бомба.

Само дето Саддам не беше и помирисвал такава бомба :P

Никой не те напада - избий си го от главата.

Малко по-нагоре в темата (започни от първите постове) отговорите на въпросите ти са дадени.

Просто трябва да ги откриеш.

ПС: Интелигентният човек сам можел да си отговаря на въпросите, но първо трябвало да стане на 740 години или да получи шизофрения ;)

Ето това, приятелю с точка на челото :

А какво означава "общоприет морал"?

Освен това: човекът убива животни,по-слаби от него нали така. Е ако аз съм по-силна от някой защо да не може да го убия? Доста често хората убиват просто за удоволствие,а не от нужда за храна. Не е ли същото?

p.s.като казах точка -разбрах защо събратята ти в Индия носят такива точки - за да ги уцелват по-лесно :P

ох, почвате да ми харесвате вече laugh.gif

помните ли онзи виц, където детенцето се оплаква на майка си, че му е по-трудно да учи по история, защото с годините е станала повече. laugh.gif

обичам да подхождам към проблемите отърсвайки се от всичко което знам, защото понякога знанието пречи. А най-хубавият отговор би бил този който не разчита, че зная или съм прочела нещо.

Обещавам да питам по-малко, ако обещаете, че ще ми отговаряте преди да попитам ;)

Хайде, сега кажи какво не си разбрала, за да го изясним?.. laugh.gif Кое те вълнува?.. cool.gif

Въпросът ми засягаше морала, защото той няма еднозначно тълкуване. Убийството по време на война е приемливо и се запитах, къде е границата между този и онзи морал. Затова попитах какво е общоприет морал.

В един филм един монах е поставен пред следната дилема. В ръцете му пада малко птиче, а неговата майка бива убита от сокол. Тогава, държейки в една ръка птичето, а в другата червейче си задава въпрос кое е по-добре да убие за да спаси другото. Вие как мислите? :P

Кое те вълнува?.. cool.gif

69628581.jpg

хах... ама нали се разбрахме, да не задаваме въпроси на които вече сме отговорили biggrin.gif

Редактирано от Shadow_skill (преглед на промените)

В един филм един монах е поставен пред следната дилема. В ръцете му пада малко птиче, а неговата майка бива убита от сокол. Тогава, държейки в една ръка птичето, а в другата червейче си задава въпрос кое е по-добре да убие за да спаси другото. Вие как мислите? :P

Нахранва птичето с червейчето и толкова... В случая няма дилема "морално-неморално" или "насилие-ненасилие".

Птичето е гладно,той му дава червейчето. Ситуацията приключва. Това е нормалният ход на нещата...

Нахранва птичето с червейчето и толкова... В случая няма дилема "морално-неморално" или "насилие-ненасилие".

Птичето е гладно,той му дава червейчето. Ситуацията приключва. Това е нормалният ход на нещата...

Нормалният ход на нещата е друг - не се намесва, не убива червейчето и не храни птичето. Ако то може, ще оцелее и без благодетеля си, родителите заради това са по двама - колкото и да звучи жестоко, природата подсигурява важните неща винаги по две да са. Ако не може - ще умре. Това е нормалният ход. Най-голямата грешка на човека е тази, че се намесва в нормалния ход на природата. Тя е по-умна и по-силна от него, не го ли е разбрал досега??

Нормалният ход на нещата е друг - не се намесва, не убива червейчето и не храни птичето. Ако то може, ще оцелее и без благодетеля си, родителите заради това са по двама - колкото и да звучи жестоко, природата подсигурява важните неща винаги по две да са. Ако не може - ще умре. Това е нормалният ход. Най-голямата грешка на човека е тази, че се намесва в нормалния ход на природата. Тя е по-умна и по-силна от него, не го ли е разбрал досега??

Че това пък голяма намеса ли е... Със самото си съществуване,с това,че ходиш,че тъпчеш по тревата,че се храниш,ти самата се намесваш доста сериозно... Както и аз,както и всички останали... Номерът е да се намесваме,без да вредим.

Че това пък голяма намеса ли е... Със самото си съществуване,с това,че ходиш,че тъпчеш по тревата,че се храниш,ти самата се намесваш доста сериозно... Както и аз,както и всички останали... Номерът е да се намесваме,без да вредим.

По принцип си прав, но как ще стане този номер?.. cool.gif Аз ти завявам, че всички, които не са в Кришна-съзнание се намесват малко или много вредяйки.. ;)

Не случйно се казва, че действията в Кришна-съзнание са освободени от карма("акция-реакция") cool.gif

sensiblenose.jpg

По принцип си прав, но как ще стане този номер?.. cool.gif Аз ти завявам, че всички, които не са в Кришна-съзнание се намесват малко или много вредяйки.. ;)

Не случйно се казва, че действията в Кришна-съзнание са освободени от карма("акция-реакция") cool.gif

С това не мога да се съглася... Законът за причината и следствието е нещо,от което не можем да се освободим,поне не и докато съществуваме като човешки същества.

С това не мога да се съглася... Законът за причината и следствието е нещо,от което не можем да се освободим,поне не и докато съществуваме като човешки същества.

...теоритично е така, но аз те питах за идея как на практика да стане?... cool.gif

...теоритично е така, но аз те питах за идея как на практика да стане?... cool.gif

Ами как...Като постоянно бъдем будни и осъзнати за действията си и подхождаме към всичко с добронамереност и без егоистични мотиви. Не че е лесно де... laugh.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.