Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Живот, Съществуване, Смърт

Featured Replies

'Би-сер' щото мога двойно да екскрементирам ли?... cool.gif

Но си права, че не съм типичен 'кришнар'. Ако бях -нямаше да слоблудствам с Тюки, а просто щях да го оставя на произвола на собствената МУ съдба?..

Ти си била в арабските държави?.. затвори скорпион в стъкленица и не му давай да жили в продължение на месец... познай какво ще намериш в стъкленицата накрая?.. cool.gif

Може да пробваш и с бик, ма го пусни не на райе-грасса, а на арената в Помпей?... :yanim::yanim:

Значи се оптиваш да ме вкараш в правия път, който води директно към Кришна-съзнание? ;)

И какво ще намериш в стъкленицата със скорпиона, много ми е интересно да разбера.

• Отговори 364
  • Прегледи 28k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• valentincami
    valentincami

Смъртта пред нас е - всеки знай очакваш със сърце примряло... Не бой се-тя не носи край... Напротив...носи ти НАЧАЛО...

• Автор
WhiteHart

Самоубийството е най-голямото недоволство срещу Бог.

Животът е нелогичен.

Няма да коментирам Ошо, направи ми впечатление линията на джайнистите. Има много моменти в тях, които (според мен) са правилни. Въпреки, че на моменти са крайни и прекалени. Ако самоубийството е недоволство срещу Бог, то ние не се явяваме Част от Него, а негови Роби. И като такива нямаме право не само на свободна воля, но и на свобода на желанията. Аз с такъв бог не желая да си имам работа, нито ме интересува. А свободен Дух без тяло е Демон. А демоните не обладават Дух, а са енергийни паразити. Може-би са станали демони по същата причина, която ще изложа сега.

Човешките души не са създадени по едно и също време, но "на пакети" - гроздове. Които тръгват в инволюцията си едновременно. Едновременно се и прераждат (като правило), едновременно тръгват в еволюцията си. Броят на завъртанията на Самсара за една човешка душа е фиксиран. След завършването на този брой и достигането на Нирвана душата продължава да помага на другите, но не и чрез инкарнация, освен в изключителни ситуации. Защото човечеството (говоря за ХОРата, а не за животинските инкарнации - животни в човешки тела - нещо, за което мадам на публичния дом ще си носи последствията когато му дойде времето) е в един голям пакет. И заедно трябва да премине в следващия етап на съществуване извън материята. Дух, който е достигнал Нирвана, но е останал "безучастен" в любовта си към другите става или Демон, или отново влиза в колелото на Самсара. Където отново ще се зацапа с материя. А живота е невероятно логичен. Просто временно сме забравили законите на неговата логика. И в това "припомняне" на тези закони се състои и смисъла на Самсара. А смисъла на еволюцията се състои в одухотворяване на Материята - на женската материя. За това сме и тук - в нея.

И никой, освен собствената ти съвест, няма правото да решава вместо теб.

Тогава разбираш какво означава свободата - а тя не е нищо друго, освен умението да носиш на гърба си собствения си избор с любов.

Само ти решаваш. Ти и никой друг. И тогава разбираш какъв е смисълът на живота. А той не е нищо друго, освен обичта.

Точно така - Свободна Воля, но и носене на отговорност. Ако някой (казвам го само като пример) не е дошъл Тук за да бъде холостокиран©, грабен, изнасилван, мамен, убиван - абе все термини от стария и нов завет и тората, то кой може да му каже да стои и да си трае Тук? Холостокиращите© ли, или ограбвачите, изнасилвачите, измамниците, или убийците? Християните ли? Те подражават ли на Христос? Или са само Спилбъргова евтина имитация?

:speak: Май Люси го каза по-добре от мен. :rolleyes:

А за тези бичета по арените винаги ми е било жал и тогава без да искам като гледам как се гаврят с тях, намразвам човека.

Люси, това са първични инстинкти. За жестокост не може да се говори. Говори се за Победа. Първосигналносистемна©

Редактирано от Цар Кару І (преглед на промените)

Има 4 вида търсещи Истината. Те отразяват човешката природа.

Има суфи история, в която се казва, че когато се създавали душите, попитали ги по какъв начин искат да попаднат в тялото.

Те се разделели на четири групи. Първите избрали пътя пеша, като най-безопасен. Вторите предпочели по-малко труд и поискали кон. Третите избрали вятъра, за да преодолеят всички прегради. Четвъртите избрали светлината - намирайки се в нея, те са могли да разбират и да се движат едновременно.

Тези четири групи все още съществуват и хората, търсещи Истината имат една от тези характеристики. Пешеходците са имитатори, ограничени от пространството и скоростта. Ездачите са тези, които се осланят на книгите и техния кон са убежденията на автора. Третите се носят по целия свят. Четвъртите са Търсещите директното Познание.

Ако става дума за познанието, първите се привързват към култове; вторите са привързани към идеи; третите са в плен на свои предпочитания и замисли; четвъртите са джнани (знаещи).

Ние може да съдим за способностите на човека по това, как предпочита да върви по Пътя. Първата група се интересуват от това, което те наричат техники; втората - от завладяващи идеи и разкази; на третите им е необходимо и двете; и едва четвъртите разпознават Истинската Реалност.

Значи се оптиваш да ме вкараш в правия път, който води директно към Кришна-съзнание? :rolleyes:

И какво ще намериш в стъкленицата със скорпиона, много ми е интересно да разбера.

tukhome.jpg

Има 4 вида търсещи Истината. Те отразяват човешката природа.

Има суфи история, в която се казва, че когато се създавали душите, попитали ги по какъв начин искат да попаднат в тялото.

Те се разделели на четири групи. Първите избрали пътя пеша, като най-безопасен. Вторите предпочели по-малко труд и поискали кон. Третите избрали вятъра, за да преодолеят всички прегради. Четвъртите избрали светлината - намирайки се в нея, те са могли да разбират и да се движат едновременно.

Тези четири групи все още съществуват и хората, търсещи Истината имат една от тези характеристики. Пешеходците са имитатори, ограничени от пространството и скоростта. Ездачите са тези, които се осланят на книгите и техния кон са убежденията на автора. Третите се носят по целия свят. Четвъртите са Търсещите директното Познание.

Ако става дума за познанието, първите се привързват към култове; вторите са привързани към идеи; третите са в плен на свои предпочитания и замисли; четвъртите са джнани (знаещи).

Ние може да съдим за способностите на човека по това, как предпочита да върви по Пътя. Първата група се интересуват от това, което те наричат техники; втората - от завладяващи идеи и разкази; на третите им е необходимо и двете; и едва четвъртите разпознават Истинската Реалност.

..и завъртял се пумпалът, а светът - около него.. laugh.gif

Aз мога да изкажа мнение за себе си. :speak:

За мене не е важно човешкото съзнание на каква позиция е в духовната стълбичка, а да видя желание за напредък.

Ако видя някой 'духовно извеисен' на върха на пирамидата, на който не му се продължава нагоре('тъй като бил стигнал върха'), то аз се дистанцирам от него. Не е задължително да бъда отгоре му...а просто да поддържам прилична дистанция за незамърсяване моето желание от неговото... cool.gif Мога и да сляза много по-ниско, отколкото е той...но на прилична дистанция... biggrin.gif

Тогава какво правиш по форумите като си извисен и спазваш дистанция , за да не се омърсиш и точно си си намерил с кого biggrin.gifbiggrin.gif

Не е лично смешно ми е biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

• Автор
За мене не е важно човешкото съзнание на каква позиция е в духовната стълбичка, а да видя желание за напредък.

:) Не бе Виви, такава им е кришнарската терминология. Сигур иска да каже напредък с матриала... :rolleyes:

:) Не бе Виви, такава им е кришнарската терминология. Сигур иска да каже напредък с матриала... :)

И аз това си мисля вече. laugh.gif Мантрата "С Кришна напред!" ще да значи нещо... :)

Ех, тоя Кришна, бе, ще го разконспирираме и анализираме ние, не може се скри на кришно той от нас. cool.gif

Тогава какво правиш по форумите като си извисен и спазваш дистанция , за да не се омърсиш и точно си си намерил с кого biggrin.gifbiggrin.gif

Не е лично смешно ми е biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

Не намирам логика в думитре ти?....

Все едно да ти кажа, че не обичам да ходя на бар вечер и да ме питаш защо стоя в интернет тогава?.. cool.gif

Ми пак ти казам- защото не обичам да ходя на бар. Ха сега пак ме питай защо стоя в интернет вечер. Познай какъв отговор ще получиш?...

да, наистина форумите "много слижават"?! ;) -все пак сигналът за да стигне до тебе минава през сателита в космосът= както се казва -"на една ръка растояние"! cool.gif

Стефан не се самоуби в кавички. Той се самоуби наистина. И това изплаши много хора - зад думите на всички онези, които го плюха, прозира смъртна уплаха. Само Нео излезе човек. Нео, здравей, приятелю!

Стефан беше рядко умно и добро момче. Изключително рядко. Като не го познаваш, поне не петни името му. И никаква приятелка нямаше, за каквато говориш. Това са хорски измислици. Аз познавах Стефан. Той направи избора си. Душата му сама избра. Този свят се оказа много тесен за нея и тя сама си отиде. Колцина го могат това? Защото на мнозина им се иска, но на колко им стиска.

И не спирам да мисля нито ден за това, което се случи. И много ми е мъчно за Стеф. Много. Може би можех да му помогна. Но не успях.

http://www.youtube.com/watch?v=loyTCkV06xQ&NR=1

Здравей,Лучия!

Аз питах Туки откъде има информация за Стефан и познава ли го,че приказва.Ама се направи на абсолютно приятно разсеяна и нещо го пропусна тоя въпрос.Затова съм вече абсолютно сигурен,че Туксъм е ник на човек който е доста по отдавна в форума и познаваше Стефан.Но така или иначе това вече е история.

Луцка, казваш душата му "направила избор"?.... Ами не допускаш ли, че може да е на по лошо място от тука сега?. :rolleyes: .. какво му липсваше на Стефан тука?... Че е трудно на Земята-трудно е!... Но тя- душата от материален аспект, никога няма да е задоволена. Душата, която постигне Вечност и Хармония, въпреки материалните трудности, не прави сама крачката да напуска, а оставя Бог да я направи за нея.. В този аспкет е вредно посланието 'вярвай в себе си', 'сам съм си Господар' и тем подобни. Тези послания са предназначени да отправящ към за евреите, които искат да те експолатират. Но иначе- знаещата душа знае, че не е точно това... cool.gif

Ура,това е тема за друг разговор.Аз допускам това което казваш,но има и друга възможност.Душата на Стефан не мисля че имаше нужда от материални придобивки.Някъде скоро четох или гледах за въздействието на някои лекарства върху психиката на човека.

"Вярвай в себе си" не е грешно, а правилно. По-добре е, отколкото да вярваш в Кришна-съзнание. cool.gif

Освен това, въпросният Стефан Чолаков не се е самоубил, а си е направил шега. Ако си чел цялата тема, относно неговото "самоубийство", би трябвало да си видял, че и неговата приятелка е имала навика от време на време "да се самоубива" в различни форуми. :rolleyes:

Забелязах, че ти си го мислел за истинският Чоли Боли - този, с когото сте си писали. Затова ли си дошъл в този форум - защото си мислел, че това е Чоли Боли? Аз си приказвам с истинският и го докарах тук, ама той не е способен да пише в такъв форум и затова го баннаха. Той си има свой форум. Пише и в един друг - той лично ми показа в кой форум пише.

Кажи, заради Чоли Боли ли си дошъл първоначално в kaldata?

Чак сега ти видях тоя пост.И ти от темата разбра че си е направил шега?Как го направи тоя фокус?Един човек дето ще си прави шега с такива неща.не си дава истинското име и адреса на който живее,че и егн-то в мрежата.Това го прави човек който наистина е решил да напусне света съзнателно и за всеки случай оставя следа ,в случай че на някой все пак му пука малко,да разбере какво е станало.

Ура,това е тема за друг разговор.Аз допускам това което казваш,но има и друга възможност.Душата на Стефан не мисля че имаше нужда от материални придобивки.Някъде скоро четох или гледах за въздействието на някои лекарства върху психиката на човека.

Буоно Матино, каро Нео! :bye1::angel19:

Да, вярано е, че степента на осбобождаване от привързаността на към материалната природа е предпоставка за 'отиване при Бог'. Но има една малка подробност, която в математиката се нарича 'необходимо, но-недостатъчно условие'.

"Стефан не е имал нужда от материя", окей, ма дали Стефан е имал нужда от Бог?.... Ако човек е нямал нижда от материя и Бот ог се нирича 'нихилист'(лат. НИЩО), тъй като няма нужда от НИЩО. Не знам дали е имал нужда и от себе си? :help wanted3: ... Дали пък не е искал да се скрие от всичко, вкл. -и от себе си?.. Задаваш ли си този въпрос?... cool.gif

Бог е създал и него и другите живи същества и материята. Дали Стефан е имал нужда от някой, въобще?... cool.gif

Да кажеш- "в този свят ми писва и се чупя от него", добре, ма нали трябва да знаеш в кой ще отидеш?... Ако приемаме, че излизането от една стая автоматично води до общия хол за всички е добра презумпция, ма дали има практическо покритие?... cool.gif

И апартамента негов ли е, че да се мести без позволение от стая в стая или пък ако излиза от апартамента-дали има собственост,където да отиде след това?... Или 'всичко е общо', както в комунизма?... все екзистенциални въпроси...

Редактирано от .... (преглед на промените)

• Автор
. какво му липсваше на Стефан тука?...

Ти лично попитал ли си го съвсем приятелски какво му е липсвало? Ама много добронамерено, без предразсъдъци и морално осъждение? Опитвал ли си се да свалиш всички бариери по между ви и да си поговорите на ниво души? Ей така - без лошо-добро, ти-аз, правилно-неправилно, дълг-предателство (и още) щампи? Щото ако този Стефан беше мой приятел (а аз приятелството си не давам лесно) бих споделил с него болката му, бих направил опит да разбера истината погледната от неговата камбанария, даже бих му помогнал в начинанието му ако той би изрично ме помолил за такава помощ. С любов към него бих го направил. Защото не плащам данък "Обществено мнение" и имам шапка - Мексиканка (дето никога не нося). Но никога не бих му дал съвет какво БИ трябвало да направи. Защото тогава решението би било мое, а не негово. А бих се опитал да стъпя в неговите обувки, да видя нещата от неговата камбанария, и никога не бих го осъдил в мислите си. Защото Човек идва в "затвора" Земя с Акт на раждане, а излиза от него със Смъртен Акт. Подпечатан и заверен от служител на Плутон - лекар. Мисля, че този Стефан (когото не познавам) е бил Смел Човек. Такъв Акт на предсрочно освобождаване от "затвора" Земя може да си издейства само смелчага. А пред Смелостта можем само да покажем Уважение.

Ти лично попитал ли си го съвсем приятелски какво му е липсвало? Ама много добронамерено, без предразсъдъци и морално осъждение? Опитвал ли си се да свалиш всички бариери по между ви и да си поговорите на ниво души? Ей така - без лошо-добро, ти-аз, правилно-неправилно, дълг-предателство (и още) щампи? Щото ако този Стефан беше мой приятел (а аз приятелството си не давам лесно) бих споделил с него болката му, бих направил опит да разбера истината погледната от неговата камбанария, даже бих му помогнал в начинанието му ако той би изрично ме помолил за такава помощ. С любов към него бих го направил. Защото не плащам данък "Обществено мнение" и имам шапка - Мексиканка (дето никога не нося). Но никога не бих му дал съвет какво БИ трябвало да направи. Защото тогава решението би било мое, а не негово. А бих се опитал да стъпя в неговите обувки, да видя нещата от неговата камбанария, и никога не бих го осъдил в мислите си. Защото Човек идва в "затвора" Земя с Акт на раждане, а излиза от него със Смъртен Акт. Подпечатан и заверен от служител на Плутон - лекар. Мисля, че този Стефан (когото не познавам) е бил Смел Човек. Такъв Акт на предсрочно освобождаване от "затвора" Земя може да си издейства само смелчага. А пред Смелостта можем само да покажем Уважение.

Царю, има смелост и смелост. Мисля, че на Стефан смелостта му идеше от глупостта, която идваше от егото. Той твърдеше, че е неразбран от хората. И за това предпочете да не разбере, че Бог решава съдбата, а не -идивидът си сам на себе си. Стефан дава много лош пример- като дете чупи, щом не може да вземе. cool.gif

Аз не го осъждам, тъй като съдба дава само Бог, но не го одобрявам, знаейки, че Бог предварително е казал, че такива неща не примема в Царството си.

Ами ако на Стефан не му хареса и в Царството на Бога? :rolleyes: ... предстви си, че и там нещо му 'стане криво'- пак 'да не бъде разбран'?... Ко праим-пляскаме му на Прометееца?.. cool.gif И му търсим 'Нов Бог'?.. cool.gif и така до безкрайност, защото Стефан е реолюционер! ;)

Аз лично не мисля, че Бог е по-голям глупак от мене, а ти как мислиш?...

Не сте чели вие цяланта тема за "самоубийството" на Стефан, пък аз прочетох доста от нея и то докрая. Че и някои от пишещите в този форум са ходили да се напиват от мъка по Стефан. Ама други потребители, които са видели темата и които познават полицаи са проверили за въпросното "самоубийство" и не са намерили нищо такова. Това си го пише там, в темата. А една потребителка разказва за несподелената любов на Стефан Чолаков (да не се бърка с Чоли Боли! :rolleyes: ) към една от потребителките на kaldata. Първо си били писали в Скайп, а после той дошъл тук, май заради нея. Ама тя решила, че ще заминава да учи в чужбина, пък Стефан Чолаков решил, че ще инсценира самоубийството си. Потребителката мисли, че той се опитвал да и привлече вниманието като се преструва, че ще се самоубива. И такива ми ти работи!

• Автор
но не го одобрявам, знаейки, че

С одобрение или НеОдобрение ти вече си му издал "Присъда". Демек прекарал си нещата през собствената си камбанария. Кой ти е дал "правото" да съдиш другите? ;) Но пък знам, че Ти също не плащаш "Данък Обществено мнение". Не го познавам този Стефан. Нито съм чел какво е писал в този форум. Така, че не мога да имам "Изглед от Камбанарията си" за него. Но го оставям сам да си оправи взаимоотношенията си с Бог.

Бог решава съдбата

:clap: Ами щом вече всичко е предрешено от Бог за нашите съдби - ами да си правим каквото ни се иска. Така или иначе всичко е решено. Да колим и убиваме наред - Бог плаща сметката - кво ни пука. ;) Щом и този Бог може да те измъкне от Самсара по собствено усмотрение... :nono:

Или май първо трябва да научим "магическите слова" за отваряне на портата на трансцендалното? :yanim:

Да се надяваме, че Стефан ги е знаел... :rolleyes:

Аз лично не мисля, че Бог е по-голям глупак от мене, а ти как мислиш?...

Не мога да имам изглед от камбанарията за него, но за теб имам - "глупак" е последния термин с който бих те нарекъл. Защото си много умно момче. И ми е голямо густо, че те познавам. Но внимавай браткиш в Гордостта. Щото е голям препъни-камък...

Редактирано от Цар Кару І (преглед на промените)

С одобрение или НеОдобрение ти вече си му издал "Присъда". Демек прекарал си нещата през собствената си камбанария. Кой ти е дал "правото" да съдиш другите? ;) Но пък знам, че Ти също не плащаш "Данък Обществено мнение". Не го познавам този Стефан. Нито съм чел какво е писал в този форум. Така, че не мога да имам "Изглед от Камбанарията си" за него. Но го оставям сам да си оправи взаимоотношенията си с Бог.

:clap: Ами щом вече всичко е предрешено от Бог за нашите съдби - ами да си правим каквото ни се иска. Така или иначе всичко е решено. Да колим и убиваме наред - Бог плаща сметката - кво ни пука. :yanim: Щом и този Бог може да те измъкне от Самсара по собствено усмотрение... :nono:

Или май първо трябва да научим "магическите слова" за отваряне на портата на трансцендалното? :yanim:

Да се надяваме, че Стефан ги е знаел... :ph34r:

Напротив, Царю- именно знаейки, че ние не решаваме нещата в тяхната цялост(а имаме относителна свобода и отнострлен избор, но не и без тях!)не ни дава право 'да колим и бесим'. Не виждам логика, щом Бог решава-ние да колим и бесим?.. Ние по този начин само засилваме ефекта на глупостта си. Гаргата става рошава... cool.gif

Мнението НЕ издава Присъда Бог решава присъдата. Съдбата, Отсъждането. Това къде ще замине душата му какво и да к жа е без значение за решението на Бог. Просто казвам за тези, които не са Бог... cool.gif Моето мнение. С моето мнение, независимо какво е не се съобразява Бог. Напротив- аз търся Бог да видя дали мнението ми има достоверсност.

• Автор

Добре Пип, ще го кажа по друг начин. Аз съм клетка от организма наречен Бог. Бог се грижи за мен с Любов. Аз си имам функции, които устройват и Бог, и мен. Но в един момент ми писва с моята функция и решавам да се "подмладя" - външната ми обвивка (тленното тяло) се напуква, аз излизам от нея, и Бог ми дава нова обвивка със същата ми същност. Нито Той ми се сърди, нито аз на него. Но виж - ако аз в един момент реша че не искам да си сменя обвивката, а искам да си живуркам в нея - то аз ставам ракова клетка - Демон. (но за демоните май има отворена друга тема)

До тук съжденията ми (от моята камбанария) водят до извода, че ние не можем без Бог, но и Бог не може без нас. И тъй като Смърт няма не виждам къде тук е антагонизма в камбанарийните изгледи... :ph34r:

Не сте чели вие цяланта тема за "самоубийството" на Стефан, пък аз прочетох доста от нея и то докрая. Че и някои от пишещите в този форум са ходили да се напиват от мъка по Стефан. Ама други потребители, които са видели темата и които познават полицаи са проверили за въпросното "самоубийство" и не са намерили нищо такова. Това си го пише там, в темата. А една потребителка разказва за несподелената любов на Стефан Чолаков (да не се бърка с Чоли Боли! :rolleyes: ) към една от потребителките на kaldata. Първо си били писали в Скайп, а после той дошъл тук, май заради нея. Ама тя решила, че ще заминава да учи в чужбина, пък Стефан Чолаков решил, че ще инсценира самоубийството си. Потребителката мисли, че той се опитвал да и привлече вниманието като се преструва, че ще се самоубива. И такива ми ти работи!

Туки,не само сме я чели.Ние я писахме.Така че стига с тая дезинформация дето я пишеш.Единствения които наистина провери нещо бях аз.Няма никаква инсценировка ,за съжаление.Ако си беше направила труда да погледнеш профилите ,щеше да ти е ясно че тя се е регистрирала след него.Но понеже обичаш да ровиш в профилите на потребителите това изглежда неубедително като извинение,значи умишлено пишеш неверни неща.Що така бе ,Миме? cool.gif

Туки,не само сме я чели.Ние я писахме.Така че стига с тая дезинформация дето я пишеш.Единствения които наистина провери нещо бях аз.Няма никаква инсценировка ,за съжаление.Ако си беше направила труда да погледнеш профилите ,щеше да ти е ясно че тя се е регистрирала след него.Но понеже обичаш да ровиш в профилите на потребителите това изглежда неубедително като извинение,значи умишлено пишеш неверни неща.Що така бе ,Миме? cool.gif

И кво като се е регистрирала след него? Да не би да има нещо странно в това? Мисленето ти е нелогично!

Нео, братко

о, ти си 100% сигура, че физическата личност зад този форумен 'виртуален' индивид- не е вече това настояще наше групо-материално битие, така ли?... :rolleyes:

:clap: Ами щом вече всичко е предрешено от Бог за нашите съдби - ами да си правим каквото ни се иска. Така или иначе всичко е решено. Да колим и убиваме наред - Бог плаща сметката - кво ни пука. :yanim: Щом и този Бог може да те измъкне от Самсара по собствено усмотрение... :nono:

Да се надяваме, че Стефан ги е знаел... :ph34r:

Не мога да имам изглед от камбанарията за него, но за теб имам - "глупак" е последния термин с който бих те нарекъл. Защото си много умно момче. И ми е голямо густо, че те познавам. Но внимавай браткиш в Гордостта. Щото е голям препъни-камък...

Ако имаш време можеш да прочетеш какво е писал.Е сега му открих тоя пост .Съвсем си е по темата,не мислиш ли?:

"Здравей,

при мен се случи нещо от този диапазон, макар и по-различно. Разказал съм го в друга тема във форума.

Ами накратко, стана по време на упражнения. Една жена ни беше предала част от енергията си и бях в някакво "високо" състояние в което усещах огромна нежност и радост, лекота и щастие, без да съм превъзбуден. В това състояние правихме упражнение за прошка и всичко се получи някак от самосебе си. "Хлътнах" в някакво друго измерение, където се видях с покойната си баба и прабаба (на които исках да простя и да си взема прошка). Не знам как стана - слушах думите на жената, която водеше упражнението, замислих се за детството си и за баба си и... Буквално за миг - сега съм тук на стола, а в следващият съм в някакъв друг свят. След това преживях най-големият ужас в живота си, защото като се "върнах" в залата изведнъж почувствах, че нямам повече работа тук, че е време да си ходя и започнах да се измъквам през темето си. Беше едно здраво дърпане... :-). Но имах твърдото убеждение, че това са глупости, че тепърва имам да свърша много неща в живота си и никъде нямам намерение да ходя от тук точно в момента. Тогава буквално за миг видях целият си досегашен живот като на длан - как всяко събитие е водело до нещо друго, то до следващо и т.н. Усещах, че не съм безпомощен срещу това, което се опитва да ме измъкне от тялото ми и като се мобилизирах, усетих, че мога да контролирам събитията. След това доста време бях нестабилен.

Това преживяване промени из основи гледната ми точка, защото до този момент бях по-скоро атеист-материалист или може би човек, които е склонен да признае невежествотото си, но и не вярва особено. През цялото време на случката бях в ясно съзнание и нямах съмнение относно реалността на случващото си. И след това беше така."

Нео, братко

о, ти си 100% сигура, че физическата личност зад този форумен 'виртуален' индивид- не е вече това настояще наше групо-материално битие, така ли?... :rolleyes:

Привет,братко! :)

Да ,за съжаление съм 100% сигурен.И в онази тема го бях писал.Говорих с кметсвото,ГРАОН.Не мисля ,че официални служби ще си правят шега и то с такива неща.

Привет,братко! :rolleyes:

Да ,за съжаление съм 100% сигурен.И в онази тема го бях писал.Говорих с кметсвото,ГРАОН.Не мисля ,че официални служби ще си правят шега и то с такива неща.

Тогава защо проучванията на останалите потребители, които са чели темата за "самоубийството му" не са показали нищо подобно?!

А неговята приятелка, която също имала навика от време на време " да се самоубива" по форумите или да "умира" при инциденти?!

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

И кво като се е регистрирала след него? Да не би да има нещо странно в това? Мисленето ти е нелогично!

Ха-ха-ха! :rolleyes::):ph34r: И ти казваш това!Не мога да повярвам на очите си!Както кажеш ,Туки!Той дошъл заради нея ,ама тя се регистрирала 4 месеца по -късно! cool.gif

Ха-ха-ха! :rolleyes::):ph34r: И ти казваш това!Не мога да повярвам на очите си!Както кажеш ,Туки!Той дошъл заради нея ,ама тя се регистрирала 4 месеца по -късно! cool.gif

Сега проверих и видях, че наистина се е ругистрирала след него. Мислех, че говориш за друго. Все едно. Защо никой нищо не е открил за самоубийство под влак в Булгас? Явно не е имало такова нещо.

• Автор
упражнение за прошка

За прошка сам към себе си - да. Защото "Кой каквото прави - прави го на себе си". И нищо не те "заСтрашава". Страха е много важен инструмент на Мая - Илюзията. А преодоляване на Илюзията е един от основните Уроци, който Душата в своята безкритичност трябва да научи.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.