Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Живот, Съществуване, Смърт

Featured Replies

Стефан не се самоуби в кавички. Той се самоуби наистина. И това изплаши много хора - зад думите на всички онези, които го плюха, прозира смъртна уплаха. Само Нео излезе човек. Нео, здравей, приятелю!

Стефан беше рядко умно и добро момче. Изключително рядко. Като не го познаваш, поне не петни името му. И никаква приятелка нямаше, за каквато говориш. Това са хорски измислици. Аз познавах Стефан. Той направи избора си. Душата му сама избра. Този свят се оказа много тесен за нея и тя сама си отиде. Колцина го могат това? Защото на мнозина им се иска, но на колко им стиска.

И не спирам да мисля нито ден за това, което се случи. И много ми е мъчно за Стеф. Много. Може би можех да му помогна. Но не успях.

http://www.youtube.com/watch?v=loyTCkV06xQ&NR=1

Луцка, казваш душата му "направила избор"?.... Ами не допускаш ли, че може да е на по лошо място от тука сега?. :rolleyes: .. какво му липсваше на Стефан тука?... Че е трудно на Земята-трудно е!... Но тя- душата от материален аспект, никога няма да е задоволена. Душата, която постигне Вечност и Хармония, въпреки материалните трудности, не прави сама крачката да напуска, а оставя Бог да я направи за нея.. В този аспкет е вредно посланието 'вярвай в себе си', 'сам съм си Господар' и тем подобни. Тези послания са предназначени да отправящ към за евреите, които искат да те експолатират. Но иначе- знаещата душа знае, че не е точно това... cool.gif

• Отговори 364
  • Прегледи 28,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• valentincami
    valentincami

Смъртта пред нас е - всеки знай очакваш със сърце примряло... Не бой се-тя не носи край... Напротив...носи ти НАЧАЛО...

Луцка, казваш душата му "направила избор"?.... Ами не допускаш ли, че може да е на по лошо място от тука сега?. :rolleyes: .. какво му липсваше на Стефан тука?... Че е трудно на Земята-трудно е!... Но тя- душата от материален аспект, никога няма да е задоволена. Душата, която постигне Вечност и Хармония, въпреки материалните трудности, не прави сама крачката да напуска, а оставя Бог да я направи за нея.. В този аспкет е вредно посланието 'вярвай в себе си', 'сам съм си Господар' и тем подобни. Тези послания са предназначени да отправящ към за евреите, които искат да те експолатират. Но иначе- знаещата душа знае, че не е точно това... cool.gif

"Вярвай в себе си" не е грешно, а правилно. По-добре е, отколкото да вярваш в Кришна-съзнание. cool.gif

Освен това, въпросният Стефан Чолаков не се е самоубил, а си е направил шега. Ако си чел цялата тема, относно неговото "самоубийство", би трябвало да си видял, че и неговата приятелка е имала навика от време на време "да се самоубива" в различни форуми. :)

Забелязах, че ти си го мислел за истинският Чоли Боли - този, с когото сте си писали. Затова ли си дошъл в този форум - защото си мислел, че това е Чоли Боли? Аз си приказвам с истинският и го докарах тук, ама той не е способен да пише в такъв форум и затова го баннаха. Той си има свой форум. Пише и в един друг - той лично ми показа в кой форум пише.

Кажи, заради Чоли Боли ли си дошъл първоначално в kaldata?

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

"Вярвай в себе си" не е грешно, а правилно. По-добре е, отколкото да вярваш в Кришна-съзнание. cool.gif

Освен това, въпросният Стефан Чолаков не се е самоубил, а си е направил шега. Ако си чел цялата тема, относно неговото "самоубийство", би трябвало да си видял, че и неговата приятелка е имала навика от време на време "да се самоубива" в различни форуми. :wors:

Забелязах, че ти си го мислел за истинският Чоли Боли - този, с когото сте си писали. Затова ли си дошъл в този форум - защото си мислел, че това е Чоли Боли? Аз си приказвам с истинският и го докарах тук, ама той не е способен да пише в такъв форум и затова го баннаха. Той си има свой форум. Пише и в един друг - той лично ми показа в кой форум пише.

Кажи, заради Чоли Боли ли си дошъл първоначално в kaldata?

...именно пради тази причина не ти обръщам сериозно внимание а те имам за "душа на ниско ниво, която се развива"- тъй като не си разбрала има ли Бог въобще и Кой е Бога.. cool.gif

Въпросният Стефан беше първият човек, с който контактувах тука(той ме потърси първи) и ми направи впечатление на идейно-объркан и психически-неуравновесен. Не говоря за 'артистичност', а за неуравновесеност на психиката. Стефан се интерссуваше от религии, но не беше като тебе материалист-темеруд, за който Бог е 'картина от стената', най-вече -гнездо с дзмии'.. biggrin.gif ...но подобно на Луцка той обичше Луцифер повече от всичко. :lol6:

Редактирано от .... (преглед на промените)

...именно пради тази причина не ти обръщам сериозно внимание а те имам за "душа на ниско ниво, която се развива"- тъй като не си разбрала има ли Бог въобще и Кой е Бога.. cool.gif

Въпросният Стефан беше първият човек, с който контактувах тука(той ме потърси първи) и ми направи впечатление на идейно-объркан и психически-неуравновесен. Не говоря за 'артистичност', а за неуравновесеност на психиката. Стефан се интерссуваше от религии, но не беше като тебе материалист-темеруд, за който Бог е 'картина от стената', най-вече -гнездо с дзмии'.. biggrin.gif ...но подобно на Луцка той обичше Луцифер повече от всичко. :lol6:

Има ли изобщо човек - независимо от този форум или не, но извън Кришна-съзнание, когото да не смяташ за "душа на ниско ниво"? Има или такова животно нема? :wors:

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

Има ли изобщо човек - независимо от този форум или не, но извън Кришна-съзнание, когото да не смяташ за "душа на ниско ниво"? Има или такова животно нема? :wors:

Разбира се, че има. :lol6: Примерно- Нео. :lol6:

Разбира се, че има. :lol6: Примерно- Нео. :lol6:

Него не го харесвам изобщо! :wors:

И кое му е толкова възвишеното на neo?

Него не го харесвам изобщо! :wors:

И кое му е толкова възвишеното на neo?

... просто е на път да се освободи от илюзиите, ...за разлика от тебе, примерно... cool.gif

... просто е на път да се освободи от илюзиите, ...за разлика от тебе, примерно... cool.gif

Не се обиждай, ама аз мисля, че човек, който се намира в секта или дадена религия, включително и Кришна-съзнание, си е в голяма илюзия.

Значи, от този форум нито аз, нито Lucia_Free, нито Цар Кару I имаме души на високо ниво? Всички ние сме под влияние на илюзиите и дзмиите, а ти си освободен от илюзии? А пък neo бил на път да се освободи от илюзиите? Ама аз не вярвам neo да премине към сектата на Кришна-съзнание - или ти имаш информация, който аз нямам? cool.gif

За твое сведение, точно ТИ си в голяма илюзия с това Кришна-съзнание. Един ден ще излезеш от сектата и пак ще ти кажа - няма да искаш и да си спомниш за това, че някога си бил там! Ще те питаме и ще се смеем, а ти нищо няма да казваш за този период, когато си боготворял Кришна-съзнание. cool.gif

Не се обиждай, ама аз мисля, че човек, който се намира в секта или дадена религия, включително и Кришна-съзнание, си е в голяма илюзия.Значи, от този форум нито аз, нито Lucia_Free, нито Цар Кару I имаме души на високо ниво? Всички ние сме под влияние на илюзиите и дзмиите, а ти си освободен от илюзии? А пък neo бил на път да се освободи от илюзиите? Ама аз не вярвам neo да премине към сектата на Кришна-съзнание - или ти имаш информация, който аз нямам? cool.gif

За твое сведение, точно ТИ си в голяма илюзия с това Кришна-съзнание. Един ден ще излезеш от сектата и пак ще ти кажа - няма да искаш и да си спомниш за това, че някога си бил там! Ще те питаме и ще се смеем, а ти нищо няма да казваш за този период, когато си боготворял Кришна-съзнание. cool.gif

Първо аз не съм 'в секта', а съм си в къщи, второ- ако Кришна съзнание е 'секта', то светското илюминати, което ти дава храна и 'живот на илюзиите', е последния кафез(отзаде-напреде към сегашно време). :lol6:

Според мене, не е беда, че си на ниско ниво на осъзнаване, бедата е че, че инатест Телец biggrin.gif , искащ да илюзорства безкрайно-дълго в матрицата...именно по тази причина те "държа на дистанция" от мене... cool.gif

Иначе- какво да се обиждам? :wors: .. нима не се знаем?.. biggrin.gif

ПС: Не намесвай по комунистически други хора! cool.gif Не сме в комунистическата ЕВРЕЙСКА соц. казарма или в забавачницата,а -всеки си отговаря за себе си! Всеки персонално! :lol6:

• Автор

:wors: Пип, браткиш, тръгне ли едно теле да си иска кекс - и няма мърдане. Даже и подДАРък въйБРАтор няма да помогне. Щото са ти фърлили оченце, а и са разбрали, че си бил падал по джаянтБРА - и ти ги тикат под носа. :idea: Спасението е "кайма сутрин"... :lol6:

Така и не разбрах защо сте против ако някой е решил "Да се прибере у дома"? И защо манипулирате чрез СТРАХ - какво би му се случило, намсикво...

Душата му сама избра. Този свят се оказа много тесен за нея и тя сама си отиде.

Люси, на едно и също мнение сме (както винаги)... kiss.gif

:lol6: Ама сигурно щото сме "души на ниско ниво" както се изрази един почитаем форумец... ;)

Редактирано от Цар Кару І (преглед на промените)

Така и не разбрах защо сте против ако някой е решил "Да се прибере у дома"? И защо манипулирате чрез СТРАХ - какво би му се случило, намсикво...

По този въпрос ще постна цитат от "Дао - трите съкровища" на Ошо. Всъщност това е и моето мнение по въпроса за самоубийствата...

Самоубийството просто начин да избягаш от живота ли е? Има ли някаква причина, поради която човек не бива да се самоубива?

Ако животът ти е омръзнал, ако си наистина уморен от него, ако нищо не желаеш, отегчен си, тогава твоето самоубийство ще притежава негативно качество. То ще бъде просто скука, просто едно "отегчение", то няма да бъде истинско самоубийство. То ще бъде негативно, безплодно и ти отново ще бъдеш върнат обратно в живота, защото той представлява дисциплина - ти си тук, за да научиш нещо. Ако си възторжен, ако празнуваш живота и си толкова преизпълнен, че танцувайки, влизаш в смъртта, тогава това не е вече самоубийство, това е самадхи, това е нирвана. Буда също е влязъл в смъртта, но той не е бил отегчен от живота, той е бил завършен. Опитай се да разбереш разликата.

Има само една религия в света, която е разрешила самоубийството - това е джайнизмът. Махавир, който е най-големият защитник на ненасилието, е позволил на своите ученици да се самоубиват - но само на тези, на които животът не им е омръзнал, които не са отегчени, не са уморени, а са изживели живота си напълно, съвършено, цялостно; които са познали всичко, което животът може да предложи, и които са го изпитали. Тогава те са завършени. Те не се саморазру-шават против живота, те са завършени, работата е свършена. Те се връщат обратно към извора.

Махавир наистина е много смел. Нито един религиозен учител освен него не е бил достатъчно смел, за да разреши самоубийството.

Но той е създал изисквания за това: то не трябва да бъде извършено в някакво негативно настроение, защото тогава ти не си разбрал най-същественото и ще бъдеш върнат обратно. Самоубийството трябва да бъде абсолютно позитивно. Друго условие е, че човек не трябва да взема отрова, да скача от височина, в река или в океан. Не, тези неща могат да бъдат извършени само в един-единствен миг. Човек трябва да пости, да пости до смърт - това отнема седемдесет, осемдесет, деветдесет, понякога дори сто дни. Милиони пъти ти ще имаш възможност да премислиш отново и отново и отново.

Ако си останал все още малко незавършен, ти ще се върнеш. За ума е трудно да остане с решението в продъл¬жение на сто дни. Само този, при когото умът липсва, може да остане с решението сто дни непрекъснато. В противен случай след три, четири или пет дни на постене цялото ти тяло и ум всеки момент ще крещят: "Глупак такъв! Започни да се храниш! Какво правиш? Животът е толкова ценен, а ти не си направил това и това, не си изживял това и това. Изживей го! Кой знае? Може и повече да не се върнеш в живота."

Ако не си наистина завършен, ти ще се върнеш. Да останеш с последното решение в продължение на сто дни и да влезеш в смъртта щастлив - за това ти абсолютно трябва да си изпразнен от ум.

Да извършиш самоубийство в един миг не би свършило работа, защото ти можеш да се заблудиш, можеш да попаднеш в плен на илюзия. Ако погълнеш отрова, всичко може да приключи в един-единствен миг. Имам чувството, че ако хората, които се самоубиват, бъдат забавени дори и само за един миг, те никога няма да го направят. Ако бъдат забавени дори и само за един миг, те ще си променят решението.

Хората се самоубиват в някакво състояние на лудост. На тях толкова им е писнало, че те го извършват за един миг и нямат никаква възможност да се върнат и да преразгледат собственото си решение. Не остава време. Те скачат. В океана могат и да страдат, могат и да започнат да стенат, да плачат, да крещят: "Спаси ме!", но вече е твърде късно. Цялото им същество би желало отново да се върне към живота. И скоро те ще се озоват обратно в утроба. Това не е самоубийство. Временното самоубийство не е самоубийство. Ти отново ще се върнеш в друга утроба и още по-лошо - самоубийството ще тегне над теб, то ще се превърне в карма. То ще пада върху теб като тъмна сянка, ще забулва лицето ти, цялото ти същество в непрогледен мрак. Ти ще влезеш в живота, покрит със савана на смъртта. Това няма да е добре.

Самоубийството е най-голямото недоволство срещу Бог. Мислил ли си някога за това по този начин? Самоубийството означава: Твоят наш живот не си струва да се живее. Вземи си го обратно! Самоубийството означава: какъв скапан живот си ми дал! Готов съм да го напусна!

Самоубийството е най-голямото недоволство, което можеш да храниш срещу съществованието и Бог.

Не, това не е начинът, това няма да помогне. Ако си търсиш едно хубаво изживяване, самоубийството няма да помогне, то е едно от най-болезнените, най-грозните явления. То изобщо не е хубаво. Мислиш си, че ще свърши за миг. Ти си мислиш: "Дори и това да е адът, той ще приключи за секунда." Но ти не знаеш нищо за времето. За секунда можеш да изстрадаш вечността, защото за секунда можеш също и да се насладиш на вечността.

Времето е относително. Аз не говоря за часовниковото време, защото часовникът може би отчита само една секунда между момента, когато човек е бил жив и когато вече е умрял. Но ти не знаеш какво е изстрадал той в тази секунда. По следния начин ще можеш малко да разбереш: Понякога ти си седиш на масата и сънят те завладява. Когато се събудиш, според твоя часовник е отминала само една минута, но ти си имал дълъг сън. Дори не можеш да разкажеш този сън за една минута; ще ти е нужен един час, за да разкажеш целия сън подробно. В него може да си преживял цял един живот, от раждането до самата смърт, да си се оженил, народил деца, да си ги задомил и всичко останало - а само една минута е отминала според часовника. По време на сън времето се движи по различен начин.

Вярно е, че хората, които умират, давейки се - случайно или умишлено, - виждат целия си живот само в продължение на една-единствена секунда. Целия си живот, стотици подробности от самото начало до самия край, до същия този момент, в който те се давят - всичко това те виждат в един-единствен миг.

Как е възможно в един миг, в един проблясък? Възможно е. Наблюдавай природата. Съществуват мушици, които се раждат и след час умират. В ума си можеш да си мислиш: "Горките мушици!" Ти не знаеш нищо за времето. Те се движат в различно времево ниво. За един час изживяват същото, което ти изживяваш за седемдесет години. Те се раждат, влюбват се, женят се, раждат деца и цялата мъка, безсилие и всичко останало също се случва в живота им – и след час умират..., а ти все още не си свършил вечерята си. Ти започваш да вечеряш и все още не си приключил, а целият живот на мушиците вече е свършил и те са изживели същото, което ти изживяваш за седемдесет години. Животът им е много компактен, сбит. В действителност, ако можеш да изживееш целия седемдесетгодишен живот за един час, тогава изглежда като загуба на време да го живееш седемдесет години. Човекът е този, за когото трябва да се казва: "горкият човек", а не за мушицата. Изглежда, че тя е по-интелигентна: тя изживява целия си живот за един час.

Но за този живот ти се нуждаеш от седемдесет години. Ти не си толкова интелигентен, толкова способен. В единствения миг на самоубийството ти изстрадваш целия ад; в един-единствен миг на самадхи ти празнуваш целия рай. Въпросът не е във времето, защото то има много слоеве.

Самоубийството никога не може да бъде хубаво, ако то произтича от безсилието. Ако то е разцъфване, ако ти просто си надраснал живота, достигнал си тази точка, в която той няма какво повече да ти предложи, научил си всичко, тогава твоята школовка е завършила, твоето обучение е приключило. Тогава има такава възможност, както учи Махавир. Той разрешава, но дори и тогава аз няма да ти позволя, защото усещането ми е, че ако ти наистина си научил всичко, тогава какъв е смисълът да се самоубиваш, защо да не можеш да изчакаш? Защо е това бързане? Ако ти си толкова завършен, тогава защо е това бързане да свършиш със себе си? Защо да не можеш да чакаш, ти не си научил най-малкото едно нещо - това е търпението.

Така че аз не подкрепям Махавир. На хората, които се опитват да се самоубият, най-малкото им липсва търпение. Те ще трябва да бъдат върнати обратно в живота, защото това е едно от най-важните неща, които човек трябва да научи - търпение, изчакване. На тях им липсва това качество, иначе защо е това бързане? Ако станеш просветлен на четиридесет години, а ще умреш на седемдесет, не можеш ли да изчакаш тридесет години? Какво просветление е това, ако не можеш да изчакаш?

Има ли някаква причина, поради която човек не бива да се самоубива?

Няма причина, но също няма и причина, поради която човек да трябва да се самоубива. Животът е нелогичен. Няма причина да живееш, няма причина и да умреш. Животът не е причинно-следствено явление, животът е мистерия. Няма причина да живееш и да продължаваш да живееш, но това също не е достатъчна причина, за да умреш. Няма причина да извършваш самоубийство.

Тогава какво да правиш? Плавай с течението. И в двата случая нямаш причина, така че не избирай, остани без избор. Ако избираш, ще бъдеш връщан отново и отново в цялото колело на живота и смъртта. Ако не правиш избор, просто ще изчезнеш от колелото в космоса. Това е истинското самоубийство. Това е истинският феномен. Тогава ти не можеш да бъдеш върнат насила в материалния живот, в тялото. Тогава живееш в съществование без тяло. Ето какво означава мокша - абсолютно освобождаване.

По този въпрос ще постна цитат от "Дао - трите съкровища" на Ошо. Всъщност това е и моето мнение по въпроса...

Има ли някаква причина, поради която човек не бива да се самоубива?

Няма причина, но също няма и причина, поради която човек да трябва да се самоубива. Животът е нелогичен. Няма причина да живееш, няма причина и да умреш. Животът не е причинно-следствено явление, животът е мистерия. Няма причина да живееш и да продължаваш да живееш, но това също не е достатъчна причина, за да умреш. Няма причина да извършваш самоубийство.

Тогава какво да правиш? Плавай с течението. И в двата случая нямаш причина, така че не избирай, остани без избор. Ако избираш, ще бъдеш връщан отново и отново в цялото колело на живота и смъртта. Ако не правиш избор, просто ще изчезнеш от колелото в космоса. Това е истинското самоубийство. Това е истинският феномен. Тогава ти не можеш да бъдеш върнат насила в материалния живот, в тялото. Тогава живееш в съществование без тяло. Ето какво означава мокша - абсолютно освобождаване.

Ошо ще ми развива теории на мен дали имам или нямам причина да се самоубия и дали човека има или няма право на избор. Айде бе!

Аз пък да ти кажа и на теб и на Ошо нещо, което зная не само на теория - човекът винаги, ама винаги, във всеки един свой миг на клепачите има избор. И ще ти кажа още, че когато си там - между живота и смъртта, само твоят избор е този, който те връща тук или те отпраща отвъд и единственото, което отличава човека от всяко живо същество тук на земята, е именно правото на този избор. И това право е свещено! И никой, освен собствената ти съвест, няма правото да решава вместо теб. Дори онова, което някои наричат бог, не го прави и не се меси, напротив - точно той ти предоставя пълната свобода на твоя избор, пълната свобода и не се меси изобщо - там си оставен абсолютно сам със съвестта си и сам си вземаш решението, както и само на теб пада отговорността от всяко твое решение - да останеш или не и ти съзнаваш прекрасно това и тогава разбираш, че само ти си отговорен за собствения си живот и за това как точно той се е случвал и как ще се случва и виждаш, че ти и никой друг, дори и бог, най-малкото бог, е отговорен. Тогава разбираш какво означава свободата - а тя не е нищо друго, освен умението да носиш на гърба си собствения си избор с любов.

Ако за Ошо животът е мистерия и е лишен от логика, то за мен е точно обратното. Ето кое липсва на будизма - Логоса. Ей затова казвам, че будистите по-далеч от пъпа си няма да стигнат. А животът е построен перфектно именно върху законите на логиката и онзи, който не може да съзре това, не вижда по-далеч от носа си и се поставя на разположение на стихийността, която го мята както си иска и той губи смисъла.

Никой няма право да отнема святото право на избор на човека - свободата да решава сам живота си и това дали да живее или не. Дори и онова, което наричат бог не го прави, напротив - именно то ни го е дало, за да ни научи на отговорност. Ако знаете само каква любов изпитва човек там, това никога не може да се изкаже с думи, нечувано и невиждано е, само се сеща една неописуемо нежна и огромна любов, която те заобикаля, обгръща и пропива цялата ти душа. И именно заради това е толкова трудно да решиш да се върнеш отново тук, където тя липсва. Но и тя не ти отнема святото право на избор. Само ти решаваш. Ти и никой друг. И тогава разбираш какъв е смисълът на живота. А той не е нищо друго, освен обичта.

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

Ошо ще ми развива теории на мен дали имам или нямам причина да се самоубия и дали човека има или няма право на избор. Айде бе!

Аз пък да ти кажа и на теб и на Ошо нещо, което зная не само на теория - човекът винаги, ама винаги, във всеки един свой миг на клепачите има избор. И ще ти кажа още, че когато си там - между живота и смъртта, само твоят избор е този, който те връща тук или те отпраща отвъд и единственото, което отличава човека от всяко живо същество тук на земята, е именно правото на този избор. И това право е свещено! И никой, освен собствената ти съвест, няма правото да решава вместо теб. Дори онова, което някои наричат бог, не го прави и не се меси, напротив - точно той ти предоставя пълната свобода на твоя избора, пълната свобода и не се меси изобщо - там си оставен абсолютно сам със съвестта си и сам си вземаш решението, както и само на теб пада отговорността от всяко твое решение - да останеш или не и ти съзнаваш прекрасно това и тогава разбираш, че само ти си отговорен за собствения си живот и за това как точно той се е случвал и как ще се случва и виждаш, че ти и никой друг, дори и бог, най-малкото бог, е отговорен. Тогава разбираш какво означава свободата - а тя не е нищо друго, освен умението да носиш на гърба си собствения си избор с любов.

Ако за Ошо животът е мистерия и е лишен от логика, то за мен е точно обратното. Ето кое липсва на будизма - Логоса. Ей затова казвам, че будистите по-далеч от пъпа си няма да стигнат. А животът е построен перфектно именно върху законите на логиката и онзи, който не може да съзре това, не вижда по-далеч от носа си и се поставя на разположение на стихийността, която го мята както си иска и той губи смисъла.

Никой няма право да отнема святото право на избор на човека - свободата да решава сам живота си и това дали да живее или не. Дори и онова, което наричат бог не го прави, напротив - именно то ни го е дало, за да ни научи на отговорност. Ако знаете само каква любов изпитва човек там, това никога не може да се изкаже с думи, нечувано и невиждано е, само се сеща една неописуемо нежна и огромна любов, която те заобикаля, обгръща и пропива цялата ти душа. И именно заради това е толкова трудно да решиш да се върнеш отново тук, където тя липсва. Но и тя не ти отнема святото право на избор. Само ти решаваш. Ти и никой друг.

Точно така!!!

Ние сме си със свободна воля и ще правим каквото си искаме!!!

А Ошо да си вземе на небето Ролс-Ройсите дето натрупа - ако може, мошенникът му нагъл...

Точно така!!!

Ние сме си със свободна воля и ще правим каквото си искаме!!!

А Ошо да си вземе на небето Ролс-Ройсите дето натрупа - ако може, мошенникът му нагъл...

biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

Ми правете си квото си искате,спира ли ви някой... ;)

Аз не съм толкова "духовен" колкото повечето от пишещите в този раздел,но виждам у тях някои неща,което не ми харесват особено...

Нетърпимост към чуждото мнение, леко презрение тип "аз колко съм извисен,пък ти с твойте примитивни вярвания къде си тръгнал", и понякога съвсем ясно доловима злоба,прикрита зад маската на "духовността".

Обаче лошо няма... Всеки с нивото си... :P

Аз не съм толкова "духовен" колкото повечето от пишещите в този раздел,но виждам у тях някои неща,което не ми харесват особено...

Нетърпимост към чуждото мнение, леко презрение тип "аз колко съм извисен,пък ти с твойте примитивни вярвания къде си тръгнал", и понякога съвсем ясно доловима злоба,прикрита зад маската на "духовността".

Хе-хе, така си е

Вие, младите духове, събирайте опит, трепете се, дерзайте

Пък ние, старите, ще ви гледаме сеира и помъъъъничко ще ви се гадним и злобим.

Ма не ми цитирай тая отрепка Ошо - отдавна е вгнусил орталъка ;)

Презрението не е лично насочено, а към онова, което прави душата ти робиня на мисли за презрение...

Ако се освободиш от това, ще видиш много повече любов във всичко наоколо, отколкото и ти сам си очаквал и няма да ти се привиждат презрения... Но докато мислиш като Ошо, свободата ти е под гаранция.

Но докато мислиш като Ошо, свободата ти е под гаранция.

Ошо не беше ли т.нар. 'секс-гуру', който бе зодия "Sagi-ttarius A"?... ;)

Хе-хе, така си е

Вие, младите духове, събирайте опит, трепете се, дерзайте

Пък ние, старите, ще ви гледаме сеира и помъъъъничко ще ви се гадним и злобим.

Ма не ми цитирай тая отрепка Ошо - отдавна е вгнусил орталъка ;)

Сега сериозно

Ошо си е чандала - безмощтник, неуспял духовен ученик, ПРОДАЛ разбрани - недорзазбрани поверени му знания на западните възвишени шопари, възпитани да реагират само на "духовна" помия, от която живеят.

Точно това е явлението чандала, точно затова те са били изключени от нормалното общество и натирени някога.

Aз мога да изкажа мнение за себе си. ;)

За мене не е важно човешкото съзнание на каква позиция е в духовната стълбичка, а да видя желание за напредък.

Ако видя някой 'духовно извеисен' на върха на пирамидата, на който не му се продължава нагоре('тъй като бил стигнал върха'), то аз се дистанцирам от него. Не е задължително да бъда отгоре му...а просто да поддържам прилична дистанция за незамърсяване моето желание от неговото... cool.gif Мога и да сляза много по-ниско, отколкото е той...но на прилична дистанция... biggrin.gif

Ошо не беше ли т.нар. 'секс-гуру', който бе зодия "Sagi-ttarius A"?... ;)

Знаеш ли, за мен Словото е на три нива и първото се нарича Слово, второто Музика, а най-високото - Смях.

Теб те свързвам с най-високото му ниво. Каквото и да става, твоето състояние е смях и то много заразителен. biggrin.gifkiss.gif:P

Знаеш ли, за мен Словото е на три нива и първото се нарича Слово, второто Музика, а най-високото - Смях.

Теб те свързвам с най-високото му ниво. Каквото и да става, твоето състояние е смях и то много заразителен. biggrin.gifkiss.gif;)

Може би защо следвам Богът на хУ-мор-ът Вишну?.. biggrin.gif

Луци, Вишну е на 'дъното на нещата' и се смята за 'Върховен'. ...каква .наглост. а?. biggrin.gif . Може би защото от пъпът му порасва нагоре всичко възвишено?.. biggrin.gif

Имаше един лаф преди няколко години за Бг- 'хората искали да стигнат дъното', тъй като 'оттам щели да се оттласкат нагоре'? biggrin.gif ... Обаче това дъно така и не идва?... бездъъна яма?.. biggrin.gif

Aз мога да изкажа мнение за себе си. ;)

За мене не е важно човешкото съзнание на каква позиция е в духовната стълбичка, а да видя желание за напредък.

Ако видя някой 'духовно извеисен' на върха на пирамидата, на който не му се продължава нагоре('тъй като бил стигнал върха'), то аз се дистанцирам от него. Не е задължително да бъда отгоре му...а просто да поддържам прилична дистанция за незамърсяване моето желание от неговото... cool.gif Мога и да сляза много по-ниско, отколкото е той...но на прилична дистанция... biggrin.gif

А ти къде си мислиш, че си с тази кришнарска секта. Именно страхът ти да не се оцапаш, те е завел там. Овъргаляй се хубаво сега - това ти е урока на теб - да видиш, че и бисерите могат в калта. Щото ти си бисер.

А ти къде си мислиш, че си с тази кришнарска секта. Именно страхът ти да не се оцапаш, те е завел там. Овъргаляй се хубаво сега - това ти е урока на теб - да видиш, че и бисерите могат в калта. Щото ти си бисер.

'Би-сер' щото мога двойно да екскрементирам ли?... cool.gif

Но си права, че не съм типичен 'кришнар'. Ако бях -нямаше да слоблудствам с Тюки, а просто щях да го оставя на произвола на собствената МУ съдба?..

Ти си била в арабските държави?.. затвори скорпион в стъкленица и не му давай да жили в продължение на месец... познай какво ще намериш в стъкленицата накрая?.. cool.gif

Може да пробваш и с бик, ма го пусни не на райе-грасса, а на арената в Помпей?... :yanim:;)

'Би-сер' щото мога двойно да екскрементирам ли?... cool.gif

Но си права, че не съм типичен 'кришнар'. Ако бях -нямаше да слоблудствам с Тюки, а просто щях да го оставя на произвола на собствената МУ съдба?..

Ти си била в арабските държави?.. затвори скорпион в стъкленица и не му давай да жили в продължение на месец... познай какво ще намериш в стъкленицата накрая?.. cool.gif

Може да пробваш и с бик, ма го пусни не на райе-грасса, а на арената в Помпей?... :yanim:;)

Ами аз съм отглеждала скорпион, татко ми го донесе от пустинята, където работеше през деня, сложихме го в буркан с надупчена капачка и му пускахме мухи и гледахме как ги лови с опашката си и ги вкарва в устата. Умря накрая при преноса му към Бг, трябваше да го пуснем. А за тези бичета по арените винаги ми е било жал и тогава без да искам като гледам как се гаврят с тях, намразвам човека.

А ти не си въобще кришнар и само чувството ти за хумор те спасява от тея там ненормалници, с които движиш. Скоро ще се измъкнеш, нема страшно. Въпрос на месеци е при теб.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.