Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Реорганизация, искаме мнение

Featured Replies

И на мен идеята за роман ми харесва :ph34r:

• Отговори 399
  • Прегледи 42,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

От името на Йори и Петя, подкрепяме идеята за наши сюжети, да не кажа че сме с две ръце и двата крака. Хем ще се посмеем, хем ще се раздвижи напоследък позаспалия форум, пък кой знае току виж се родил нов талант в романисткото изкуство.

Още един такъв пост (безсмислено дълъг) и ще последва наказание!

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Хм, отдавна не бях влизала... Това за романа е много интересна идея и имам предложение. Понеже всяка от нас има различни предпочитания за героите и героините, може да се забъркат много двойки и различни сюжетни линии... Е, не казвам да са братя, примерно, но може да са приятели като падналите ангели...

Хм, отдавна не бях влизала... Това за романа е много интересна идея и имам предложение. Понеже всяка от нас има различни предпочитания за героите и героините, може да се забъркат много двойки и различни сюжетни линии... Е, не казвам да са братя, примерно, но може да са приятели като падналите ангели...

Е те сега се забърка сложна история вече .. :) .. Очаквам следващите предложения.. накрая ще избистрим новата тема.. :lol6:

Ало, обаждайте се, когато имате намерение да изпишете 10 страници точно като ме няма. :lol6:

Хрумна ми една много странна идея,затова ако не ви хареса просто кажете "Не",а не ми се карайте ....Значи идеята е да си измислим наша книжка..наша история....Всъщност не е нужно да е цяла книга Публикувано изображение може да е просто някакъв разказ,но ние сами да го съчиним.Идеята е всички да се включим и всеки да разкаже по нещо,без да се притеснява примерно,че не го бива или нещо от сорта...дори и 2 изречения да се напишат,те могат да променят цялото действие :lol6:Мисля,че ще се получи адски забавно,защото сме доста хора,всеки с уникално мислене и идеи...и в крайна сметка резултатът ще е много интересен :lol6:Например една от нас ще започне историята и другите я продължават по някакъв начин,какъвто намеят за добре..и никой няма да има право да променя казаното дотук...Някоя може да вкара повече хумор,друга да е по-сериозна в писането,трета да го обърне в мистерия ... и така :lol6:Всеки решава какво да напише,може даже да описва себе си,да вкарва елементи от характера си...може да скарва,да сдобрява героите...даже можем да си правим напук..например някоя дама да реши да намери любовница на главния и останалите момичета,тъй като не могат да променят вече написаното,а им се иска ..биха могли по нататък в действието да удавят любовницата или да я блъснат с карета да речем Публикувано изображение Най-интересното е ,че нито една от нас няма да знае нито какво ще стане по нататък в действието,нито как ще свърши книгата. Всяка от нас може да дърпа сюжетната линия,накъдето й се иска..Всеки ден имаме различни настроения,различни идеи,дори един нищо и никакъв предмет може да ни вдъхнови и да измислим нещо хитро. Лято е и ни предстоят тепърва ваканции,почивки..идеите просто ще бъдат пред очите ни ..... Но трябва да сме сериозни,а не да мислим някакви щуротии,като "Херцогът се прибра от сутрешната си разходка и реши да си провери e-maila" ..хрумването ми е да създадем една красива любовна история,в която се преплитат много характер и въобразжение....Сигурно на всяка от вас и се е случвало да и липсва нещо в дадена книга,нещо,което й се е искало да е там,да е включено от авторката,но всъщност го е нямало..и сега е момента ;) Вярвам,че ще се получи много забавно...очаквам мненията ви

P.S. Аз също подкрепям идеята на svetla11,не е нужно да даваме кой знае каква информация,а просто с няколко думи да опишем що за човеци сме

Ако щеш вярвай, мила, но и на мен ми е идвало на ум това. :) Но така и не посмях да спомена, не бях сигурна какво ще излезе и съм приятно изненадана от ентусиазма, който се наблюдава.

П.С. Пете, темата за сюжетчетата може и да не стане, но поне "общото производство" има перспектива. ;)

П.П.С. Тема "да се запознаем" не е никак лоша идея. Вероятно доста от присъединяващите се не могат да се ориентират в първия момент, че аз съм Тихи, hol_back_girl е Петя, а cheetah - Съни и т.н. :)

Редактирано от Lindsey (преглед на промените)

Предлагам да направим гласуване за имената на главните герои за нашия роман. Така всеки ще може да си каже мнението :)

И двете идеи са страхотни момичета, подкрепям ги напълно. Тема за представяне съм виждала и на други места, в нея бяха включени и приветствията към новодошлите. А който не иска да пише за себе си, да не го прави, всичко си е въпрос на нагласа и желание. Идеята за книгата е много интересна и мисля ще е много забавна, особено след като толкова различни хора вложат по нещо от себе си и туко виж някой ден някой издателство се заинтересувало от нея :)

Здравейте дами,радвам се,че ви харесва идеята,аз очаквах да ме скастрите :P...Тихи не се и съмнявам,че ти идвала подобна идея,разбрах,че имаш писателски наклонности,евала за което ;) ,аз между другото също съм започвала 3 книги,но така си и останаха.. :) Нямам вдъхновение.. и време :) .

Относно общия роман..вижте,не искам да се притеснявате ,че писането не ви е силна страна или нещо такова..това не е важно,важно е да имате желание и 10-15 минутки на ден,за да напишете няколко реда ;) Тука сте се събрали редактори,преводачи и какви ли не още интелигентни жени,освен това всяка от нас е изчела много романи..така,че не се опитвайте да кажете,че не ви бива,защотото ще ме излъжете :P

Тори и an8 са прави,че трябва да се изяснят някои неща,ако в крайна сметка решим да се захванем с това начинание..По някакъв начин трябва да гласуваме кое време ще обхваща действието...дали ще е края на 18 - началото на 19,дали ще е няколко века по-рано..или по-късно,трябва да се разберем за място на действието(което може да се променя всъщност според вкуса на всяка от нас)..дори да започнем с Лондон..може да ги закараме в Италия,Египет и където ни иска душа :) И по този начин ще има по нещо за всеки - за любители на шотландци,шейхове и .. др :).. И накрая трябва да се разберем за имената и визията на главните,тъй като разбрах,че някои от вас не харесват руси мъже Публикувано изображение Мисля,че това са нещата,които изискват обсъждане..а оттам нататък всичко е във вашите ръце...Не е нужно действието да започва с главните..не е нужно и да свършва с тях..Както каза an8,съвсем нормално е да има и други герои,двойки и така... Може да включвате братовчеди,приятели,братя,сестри...но всяка от нас след това трябва да се съобрази с новопоявилите се герои и да движи действието с тях ... Е това е от мен,ако имате идеи ..давайте ги насам :)

Здравейте дами,радвам се,че ви харесва идеята,аз очаквах да ме скастрите :P...Тихи не се и съмнявам,че ти идвала подобна идея,разбрах,че имаш писателски наклонности,евала за което :yanim: ,аз между другото също съм започвала 3 книги,но така си и останаха.. :) Нямам вдъхновение.. и време :) .

Относно общия роман..вижте,не искам да се притеснявате ,че писането не ви е силна страна или нещо такова..това не е важно,важно е да имате желание и 10-15 минутки на ден,за да напишете няколко реда ;) Тука сте се събрали редактори,преводачи и какви ли не още интелигентни жени,освен това всяка от нас е изчела много романи..така,че не се опитвайте да кажете,че не ви бива,защотото ще ме излъжете :P

Тори и an8 са прави,че трябва да се изяснят някои неща,ако в крайна сметка решим да се захванем с това начинание..По някакъв начин трябва да гласуваме кое време ще обхваща действието...дали ще е края на 18 - началото на 19,дали ще е няколко века по-рано..или по-късно,трябва да се разберем за място на действието(което може да се променя всъщност според вкуса на всяка от нас)..дори да започнем с Лондон..може да ги закараме в Италия,Египет и където ни иска душа. И по този начин ще има по нещо за всеки - за любители на шотландци,шейхове и .. др :).. И накрая трябва да се разберем за имената и визията на главните,тъй като разбрах,че някои от вас не харесват руси мъже Публикувано изображение Мисля,че това са нещата,които изискват обсъждане..а оттам нататък всичко е във вашите ръце...Не е нужно действието да започва с главните..не е нужно и да свършва с тях..Както каза an8,съвсем нормално е да има и други герои,двойки и така... Може да включвате братовчеди,приятели,братя,сестри...но всяка от нас след това трябва да се съобрази с новопоявилите се герои и да движи действието с тях ... Е това е от мен,ако имате идеи ..давайте ги насам

Да, определено ще има подробности за доизясняване. А колкото до писателските опити, не съм само аз. ;) Тук сме се събрали един отбор, освен мен Инка(Ralna) също пише, даже има започнати 7-8 книжки (Ине, няма ли скоро да ме зарадваш с нещо ново по тях), също и Петето (hol_back_girl), с нея напоследък доста ги бистрим тея работи, а наскоро разбрах, че и Ани(mehche) има започнат проект. Въобще, сюжети душа да ти иска. Публикувано изображение

Такааам да се вклюба и аз в избистрянето на идеята за общия роман. Първо адмирации за Мия, много съм впечатлена и адски се зарибих по идеята, мисля че ще се получи нещо наистина страхотно. Имах време да обмисля някои неща и имам предложение към вас, стига разбира се Мия да одобри, все пак тя е автор на идеята. Мисля че за да започнем трябва да уточним три неща, които вече зачеркнахте 1) име, външност и произход на главния герой 2) име, външност и произход на главната героиня 3) мястото и времето в което ще се развие сюжета И относно уточняването на тези три параграфа ми е предложението - в темата за класациите (а ако е възможно може и в отделна тема, но не знам дали е удачно) ще направим нещо като проучване, нека всяка от нас предложи свои три варианта за главен герой, главна героиня и едно предложение за място и време, и предполагам че ще има доста разнообразни идеи, но все някъде ще се уцелим и така ще имаме базата на която да стъпим за да започнем. Ако сте навити поемам грижата за изчисляването на резултатите, все пак имам някакъв опит с тази дейност :) И още нещо - трябва ни заглавие, но него не знам как ще го съгласуваме :yanim: С една дума, не знам дали личи от поста въодушевлението ми, но давайте да се активизираме че ме сърбят ръцете! Мия отново ти благодаря, страхотна идея!

Адски много се радвам,че идеята ви харесва..Ще одобря абсолютно всичко,което ви хрумне,така че не се притеснявайте да давате идеи :)

Адски много се радвам,че идеята ви харесва..Ще одобря абсолютно всичко,което ви хрумне,така че не се притеснявайте да давате идеи :)

По мнението ти съдя че подкрепяш идеята за нещо като класация, ще изчакам да видя какво мислят и останалите и ако са съгласни, тази вечер няма да пускам нова класация, ще дам само резултатите от сегашната и в следващите няколко дни ще дискутираме за бъдещия проект!

...

1) име, външност и произход на главния герой

2) име, външност и произход на главната героиня

3) мястото и времето в което ще се развие сюжета

И относно уточняването на тези три параграфа ми е предложението - в темата за класациите (а ако е възможно може и в отделна тема, но не знам дали е удачно) ще направим нещо като проучване, нека всяка от нас предложи свои три варианта за главен герой, главна героиня и едно предложение за място и време, и предполагам че ще има доста разнообразни идеи, но все някъде ще се уцелим и така ще имаме базата на която да стъпим за да започнем. Ако сте навити поемам грижата за изчисляването на резултатите, все пак имам някакъв опит с тази дейност :P

И още нещо - трябва ни заглавие, но него не знам как ще го съгласуваме ;)

...

1.Идеята е отлична - класация направена по предложения начин. Но не мисля, че би трябвало да е в отделна тема, така или иначе това пак си е класация, независимо, че целта й е по-различна и ще послужи евентуално за основа на книга.

2.Що се отнася до заглавието.. те заглавията така или иначе почти нищо не казват, а и от друга страна, тъй като това ще е колективна работа, което значи, че сюжета ще е относително непредсказуем, то може би е по-добре идеята за име да се остави за след приключването на романа, когато вече ще е ясно какво все пак сме сътворили Публикувано изображение

Пете, подкрепям с две ръце (ако щеш и с двата крака) да се напрви гореспоменатата класация. От сега ми се въртят идеи за главния герой, че чак ми се иска да имаше един такъв пич покрай мен, но уви, само компютъра ми прави компания, а в последно време и той нещо сдава багажа...

Колкото до заглавието на бъдещия литературен шедьовър, който ще сътворим заедно, тук ще се съглася с Xesi, би било по-разумно да не го озаглавяваме от сега. Ще ни трябва само заглавие за темата, в която ще творим реално, но това лесно ще се уреди. Нещо от типа на "Един любовен роман написан от нас и за нас" ще свърши работа (бъдете снисходителни, раждясала съм, то една година математика и програмиране притъпяват литературния талант, ако си го имал преди това Публикувано изображение ).

Редактирано от Lindsey (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

Момичета, имам предложение за нова тема, за корици, в която да събираме каквото открием по въпроса. Можем да правим съпоставка между кориците на българските издания и оригиналните както и тези издавани в други държави, аз лично съм запозната с руските и донякъде с оригиналните, или по-точно знам къде да ги открия, ама не съм виждала никъде из нета една френска, немска или италианска корица и т.н. и ми е адски любопитно (хаха или пък японска Публикувано изображение )!

Забелязала съм че доста от нас се интересуват от красотата на кориците на любимите книги, за мен това е една от отличителните черти на жанра, и да си призная ми се е случвало чак да се захласвам в гледане, когато картинката наистина го заслужава! затова и предлагам темата, мисля че може да се получи нещо доста интересно! Вие какво мислите?

Редактирано от hol_back_girl (преглед на промените)

Момичета, имам предложение за нова тема, за корици, в която да събираме каквото открием по въпроса. Можем да правим съпоставка между кориците на българските издания и оригиналните както и тези издавани в други държави, аз лично съм запозната с руските и донякъде с оригиналните, или по-точно знам къде да ги открия, ама не съм виждала никъде из нета една френска, немска или италианска корица и т.н. и ми е адски любопитно (хаха или пък японска Публикувано изображение )!

Забелязала съм че доста от нас се интересуват от красотата на кориците на любимите книги, за мен това е една от отличителните черти на жанра, и да си призная ми се е случвало чак да се захласвам в гледане, когато картинката наистина го заслужава! затова и предлагам темата, мисля че може да се получи нещо доста интересно! Вие какво мислите?

ОООо, Пете, немски има достатъчно. В който и немски сайт за книги да влезеш, ще ги видиш. Ето например

Джоана на немски

Аманда Куик на немски

и т.н. Поне на немски има много. А в блога има една статия, където слагам всички по-интересни сайтове, на които попадам, докато търся из нета. Има един блог на италиански, мисля че имаше корици вътре. Ето линка към статията: Чужди сайтове

Иначе замисъла не е никак лош, аз съм с две ръце "за"

Аз подкрепям предложението ти Пете, много ще ми е интересно да си направим един голям каталог от разнообразни корици на книги,издавани по цял свят ;) Много хитро хрумване ... Браво :) За мен също е важно корицата да е изпипана и да отговаря на описанието на героите все пак :) Надявам се да стане тази темичка,определено ще е много яко :)

ОООо, Пете, немски има достатъчно. В който и немски сайт за книги да влезеш, ще ги видиш. Ето например

Джоана на немски

Аманда Куик на немски

и т.н. Поне на немски има много. А в блога има една статия, където слагам всички по-интересни сайтове, на които попадам, докато търся из нета. Има един блог на италиански, мисля че имаше корици вътре. Ето линка към статията: Чужди сайтове

Иначе замисъла не е никак лош, аз съм с две ръце "за"

Майчицеее Гане, откога търся нещо такова, а то ми било под носа, добре че си ти, много ти благодаря! Публикувано изображение

А понеже не съм сигурна че всичко е ясно от горния ми пост, нека демонстрирам, как да не споделя това с вас?

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

На това му казвам да привлечеш вниманието на читателката Публикувано изображение

Редактирано от hol_back_girl (преглед на промените)

Не е лоша идеята, обаче трябва да се поставят ограничения за размера на снимките на кориците.. Че още помня какви корици бяхте качвали - по един екран големи. Така че имам предложение.. или корицата да е с височина 250 (колкото са големи кориците в темата "Линкове към любовни романи), или да е като прикачена миниатюра към Калдата, или да е просто линк, който не се отваря като снимка тук, а трябва да се чукне върху него, за да се отвори.

Редактирано от Xesi (преглед на промените)

Боже,какви корици правят хората :P. Идеята ми допада и още как! А само корици или и снимки по темата?

Ехх Миа, чак пък 18+, недей така че получих угризения на съвестта!

Пепи не знам, дали да ги разделим, не мога да преценя дали да са само корици, ти как мислиш?

И Хеси, няма ли опция да ги качваме и в по-големи размери, голям проблем ли ще е, защото ако са по-мънички, то почти нищо няма да се вижда, а ако са линкове, които тепърва да отваряш, ще стане досадно Публикувано изображение

...

И Хеси, няма ли опция да ги качваме и в по-големи размери, голям проблем ли ще е, защото ако са по-мънички, то почти нищо няма да се вижда, а ако са линкове, които тепърва да отваряш, ще стане досадно Публикувано изображение

Опцията си я има, обаче хайде да не прекаляваме с размерите.. Все пак трябва да има някакви ограничения..

Идеята наистина е интересна и определено ми е на сърце... особено след като видях какъв потенциал имат някои корици... хахаха, добре, сега извън шегата, подкрепям предложението! Аз лично се сещам за поне две корици, които са ми направили впечатление и които съм отразила като аватар или подпис. :rolleyes: Разбира се, Xesi, няма да слагаме снимки, които да заемат целия екран. Примерна големина е тази, която ни предложи Петето малко по-нагоре, според мен е добре като вариант. Публикувано изображение

Ами ние с Петя изпробвахме варианти за големина и това, което виждаш в настоящия момент, наистина е оптимално - и двете се съгласихме с това.. Просто искам да видя дали ще има и други ентусиасти за подобна тема, преди да я направим.. все пак да замре темата като някои от другите, които сме направили.. :rolleyes:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.