Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Реорганизация, искаме мнение

Featured Replies

Мерси Светле, прочетох от тук от там за Анита Блейк и веднага ме грабна. Заприлича ми на една друга поредица за Стефани Плъм на Джанет Еванович. М/у другото и тя е страхотна и там има дилема м/у двама мъже и доста комични моменти.

п.п. Подкрепям идеята на Боби за класация - роман за обсъждане. Така ми се струва най-безпристрастно.

Сестра ми е луднала по книгите за Стефани Плъм, аз съм чела само една, но и на мен ми допадна хумора на авторката. Направо ме хващат бесовете като си помисля, че са преведени само 5 от 15 книги от поредицата и то в каква последователност...

Супер идея е читателския клуб, включвам се веднага към желаещите за такъв. :wors: Определено ще е интересно, а и на мен ми се е искало да участвам в нещо такова. :hush:

• Отговори 399
  • Прегледи 42,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Страхотно  :clap:  Подкрепям идеята всячески   :)

А за определяне на това коя книжка ще дискутираме, не може ли да си правим класацийка примерно:"Кой роман искате да дискутираме в следващата седмица" и почваме да гласуваме дооткат, т.е. например в продължение на 5 дни. А ако книгата, която излезе фаворит за дискутиране, я няма все още сканирана, ще се постараем да я сканираме по най-бързия начин (стига да я има някоя от нас  Публикувано изображение )

Подкрепям идеята за клуб, ама според мен определянето на книгата ще е по-трудно. Това за класацийката не е лошо, но е нож с две остриета, затова трябва да се уточни. Например ако се направи така "Кой роман искате да дискутираме следващата седмица?" и всеки даде произволен отговор, може да не се излъчи фаворит, понеже отговорите ще са доста разнообразни. А и аз например бих посочила книгата, която съм чела последно, за да не става нужда да чета (с една дума - мързел Публикувано изображение). Другия вариант е да се изберат произволно 3 или 5 книги и от тях да се избере фаворит. И третия вариант и според мен най-удачният аз го виждам така: 1. Хубаво е да се избере председател на клуба и той да обявява заглавието за следващата седмица. Понеже идеята е на Теди, предлагам тя да бъде председател (ако желае). 2. Ако решим обсъждането на книга да е в рамките на седмица, това е добре. Хубаво ще е да се редуват исторически и съвременни романи. 3. Времето за обсъждане на обявения роман, би трябвало да е достатъчен срок за прочитането на следващия за обсъждане, т.е. седмица. Предполагам, че най-вече няма да ви хареса предложението ми един човек да избира името на романа, но според мен така е най-добре. Ами това е от мен.

Редактирано от ganinka (преглед на промените)

А може всеки месец, да кажем, председателя да се сменя. Така ще има и различни вкуове за книги и възможност за всички, които искат.

Редактирано от flo0 (преглед на промените)

Какво ще кажете при предлагане на заглавие ( на месеца, 1,2 или три седмици трява да решим какъв точно ще е срока за четене и за дискусии мисля че 1 седмица е достатъчна) да спазваме реда от темата " Да се запознаем.." ??

Дам, много хубава идея. И аз съм "за". И ще е наистина добре всяка седмица да се сменя човека който ще избира книгите. Така всеки има различен вкус и няма да се дискутират книги само от един вид, но има риск хората да дава безинтересни книги за дискусия. Незнам. Може в седмица докато се обсъжда текущата книга, през това време в темата да е пусната анкета с няколко следващи предложения за дискусия. :) Направо се оплетох. Публикувано изображение

Аз го виждам така, Теди посочва книга по нейн избор, четем я в следващата седмица, като изтече срока, първият в темата "Да се запазнаем" предлага следваща книга и я четем в седмицата, в която обсъждаме предходната, демек посочената от Теди. И като начало първите определящи романа на седмицата, нека се съобразяват с каченото във форума. Вкусовете ни са различни, и това ще позволи всяка седмица да четем книги които са с разнообразни сюжети, съдя по себе си - имам нужда от глътка въздух и да прочета нещо различно от насила оженени, все такива си подбирам. Наистина мисля че ще е добре един човек да определя книгата, замислете се каква каша ще стане ако всяка седмица трябва да гласуваме за заглавие, пък ако книгата която четете ви изглежда скучна и пълна скръб, в дискусията ще я очерните, колкото ви душа иска и никой не ви принуждава да я дочетете щом не ви харесва. Подкрепям идеята на Гането историческите и съвременните книги да се редуват, и предлагам поне веднъж на няколко месеца по едно предизвикателство, малко встрани от жанра.

А може всеки месец, да кажем, председателя да се сменя. Така ще има и различни вкуове за книги и възможност за всички, които искат.

Това е добра идея, да се сменя избиращия, харесва ми

Какво ще кажете при предлагане на заглавие ( на месеца, 1,2 или три седмици трява да решим  какъв точно ще е срока за четене и за дискусии мисля че 1 седмица е достатъчна) да спазваме реда от темата " Да се запознаем.." ??

От една страна е добре, но може би в клуба ще се включат хора, които не желаят да се представят в темата "Да се запознаем" и обратно - не всички, които са се представили в темата, ще желаят да вземат участие в клуба. Някакси ми звучи задължаващо. Поне аз така го виждам. Според мен е по-добре да се направи запитване или ако щете анкета : "Ще участвате ли в Читателския клуб?" и да се спазва реда на отговорилите на анкетата, която остава отворена за всички, които желаят да се включат по-късно, както и за бъдещите членове на форума. Нещо такова ми се върти в главата.

Дам, много хубава идея. И аз съм "за". И ще е наистина добре всяка седмица да се сменя човека който ще избира книгите. Така всеки има различен вкус и няма да се дискутират книги само от един вид, но има риск  хората да дава безинтересни книги за дискусия. Незнам. Може в седмица докато се обсъжда текущата книга, през това време в темата да е пусната анкета с няколко следващи предложения за дискусия. :) Направо се оплетох. Публикувано изображение

За мен това, което е безинтересно за един, е интересно за друг. Книги много, вкусове много. Ако в темата за обсъждане се пусне и анкета, ще стане миш-маш. Което ме навява на мисълта, че това обсъждане си плачеше за темата "Реорганизация - искаме мнение", ама това е друг въпрос. Това е засега, чакам и други мнения.

Редактирано от ganinka (преглед на промените)

От една страна е добре, но може би в клуба ще се включат хора, които не желаят да се представят в темата "Да се запознаем" и обратно - не всички, които са се представили в темата, ще желаят да вземат участие в клуба. Някакси ми звучи задължаващо. Поне аз така го виждам. Според мен е по-добре да се направи запитване или ако щете анкета : "Ще участвате ли в Читателския клуб?" и да се спазва реда на отговорилите на анкетата, която остава отворена за всички, които желаят да се включат по-късно, както и за бъдещите членове на форума. Нещо такова ми се върти в главата.

Споделям мнението ти Гане, мислех си точно за същото преди да прочета поста ти.

Може да се направи анкета както някой беше казал и тези които искат да бъдат председатели на клуба за определено време да пуснат пост в тази тема. А може вместо председателя напълно сам да избира другите да предложат няколко книги и той да определи коя точно.

Може да се направи анкета както някой беше казал и тези които искат да бъдат председатели на клуба за определено време да пуснат пост в тази тема. А може вместо председателя напълно сам да избира другите да предложат няколко книги и той да определи коя точно.

Редактирано от Тор (преглед на промените)

По принцип може всичко, мила, но колкото по-просто го направим, толкова по-добре за всички. А по-просто от това един човек да каже "Тая ще е!", здраве му кажи. Без предлагане и прочие. Това, че всеки път друг ще избира (поне мисля, че вече така се очерта) предполага достатъчно разнообразие. Но... нека чуем и другите!

няма ли да има отделна тема май ще е по добре

По темата с читателския клуб се въздържах до сега от мнение. Но колкото и да чета постовете и да се радвам на ентусиазма - Момичета, ние никога няма да мислим еднакво и слава богу. Що се отнася до конкретния проект аз мисля, че трябва наистина да има един екип който да го осъществи, за да стане това което искаме. Опазил ме Господ от авторитаризъм, но си мисля че автори достатъчно и всяка ще може да си каже мнението. Защо се плашите една от нас да определя книгите? Това ще даде възможност да се подредят и обмислят предложенията както и сигурна съм по разгорещен дебат при коментара на книгите. Сега просто трябва да изберем човека дето да води темата с усет за предпочитанията на всички нас. Бог да я пази горката хихи.

Редактирано от cheetah (преглед на промените)

Идеята е много интересна и наистина някой трябва да организира нещата,но мисля че предложенията за книжка трябва да идват от различно момиче всяка седмица, така ще се постигне нужното разнообразие. Председателя може да определя кой да предложи книжка, като редува учасничките в самата тема. Ако някой не хареса предложената книжка, така или иначе и това ще го има, една седмица не е никак дълъг период.

Идеята е много интересна и наистина някой трябва да организира нещата,но мисля че предложенията за книжка трябва да идват от различно момиче всяка седмица, така ще се постигне нужното разнообразие.

Председателя може да определя кой да предложи книжка, като редува учасничките в самата тема.

Ако някой не хареса предложената книжка, така или иначе и това ще го има, една седмица не е никак дълъг период.

Това е нещо като обобщение и на моето мнение: да си имаме председател който да определя предложителя всяка седмица като редува участничките в самата тема (така определено ще наваксаме от време и няма да се наложи екстра работа за анкета и ще е много по просто) ако този комуто е реда не предложи книга в рамките на 1 ден, ред ще е на следващата участничка в темата ако някой не хареса предложената книга ще го зареже и ще може да дискутира защо точно не и е харесало.

Също така мисля че може да се предлагат книги и от различни жанрове - стига да е качена в акунта Публикувано изображение

Редактирано от svetla11 (преглед на промените)

Ето ме и мен! Реших и аз да се обадя в подкрепа на Читателския клуб! Каквато и да е системата на избиране на книгата много ще се радвам да участвам!!!

Здравейте, на базата на положителните мнения за клуба и противоречията по отношение на организацията му- реших малко да се наложа- да го пускаме - още днес, защотото петък ми се вижда добър ден за начало /следва почивни дни и т.н/- та днес като поставим началото на темата ще обявя 1-вото заглавие/ мн ми е трудно - а и тези, които искам ги няма в торента, така че ще избера нещо, което го има в електронен вариан/ ще посоча и име на форумец който да подготвя заглавие за следващия петък и така всеки петък се сменяме - нядявам се да не се повтаряме- така, мисля 4е няма да има ощетени и всеки заинтересован ще може да предложи заглавие-време за четене 1 седмица, единстеното условие за книжката мисля да бъде - любовта/ да има любов/ - класически, исторически, съвременни, вампирки и т.н каквото дсе сетите. и искам да попитам - мога ли аз да пусна темата или го прави някой от администраторите?

Да добавя,че и аз съм за,макар че нямах възможност да се включа в обсъжданията.И предполагам,че ти трябва да почнеш темата.Хубаво е най-отгоре да има условията на участие,за да е ясно на всеки. :sobbing:

...

и искам да попитам - мога ли аз да пусна темата или го прави някой от администраторите?

Пусни темата, като в първото мнение формулирай правилата.

Ако се наложи, ще дооправя нещата.

• Автор

Аз малко късно се включвам, но да кажа, че това ще е наистина хубаво. Само дето не разбрах, този който ще обявява книга, трябва ли да я е чел, или вискчи ще я четем заедно?

Аз малко късно се включвам, но да кажа, че това ще е наистина хубаво. Само дето не разбрах, този който ще обявява книга, трябва ли да я е чел, или вискчи ще я четем заедно?

Номера е всички да четем заедно и паралелно да обсъждаме впечатленията си. Но както го каза Гани предложителя на книга може да е мързелив и да обяви книга която вече да е чел :cool: Но като ни гледам колко обичаме да четем, даже понякога и препрочитаме не мисля че някой ще мързелува когато става въпрос за книга Публикувано изображение
  • Автор

Номера е всички да четем заедно и паралелно да обсъждаме впечатленията си. Но както го каза Гани предложителя на книга може да е мързелив и да обяви книга която вече да е чел :cool: Но като ни гледам колко обичаме да четем, даже понякога и препрочитаме не мисля че някой ще мързелува когато става въпрос за книга Публикувано изображение

А замисляли ли сте се, какво ще стане, така, както сме си върли читателки, почти всички участващи да са чели книгата. Аз предлагам, да е някоя от някой незнаен автор, да има по-малка вероятност да сме я чели, или пък някоя от новите, че аз примерно си купих последната на Ирис, ама като се сетя за "Музиката на ноща" на същата авторка, и ме е шубе да я почна, та все чакам някой да каже мнение. А така, хем, няма да чета сама, хем никой друг няма да я е чел и всички ще се включат. А Ирис пускат по една книга на месец, затова няма да се пренебрегват и по старите.

Редактирано от Ralna (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

Здравейте бих искала да ви предложа имайки предвид времето и труда които се отделят от толкова хора в редактирането и преобразуването на .pdf в .txt формат дали не си струва да се отдели на редактираните .txt книги по голямо място под слънцето например отделна тема или нещо такова? примерно както е сега темата с линковете там да си останат pdf-ите за тези които предпочитат този формат а в новата тема може да се пускат само редактираните дори да са така както са си пускани на пакети просто може да се слагат едни списъци в кой пакет кой книги са а самите пакети може да се качват в сървърите /4storing, bgshare, megaupload, rapidshare и пр./ така няма да пречат на никого, ще се поддържат повече време в нет-пространството и /доколко разбирам сегашната политика/ ще се спести цялата история около подменянето на pdf линка към торента с .txt линка към торента. И това е в общи линии или ако някой се сеща за някакво по-оптимално решение... ?

Здравейте

бих искала да ви предложа имайки предвид времето и труда които се отделят от толкова хора в редактирането и преобразуването на .pdf в .txt формат дали не си струва да се отдели на редактираните .txt книги по голямо място под слънцето например отделна тема или нещо такова?

примерно както е сега темата с линковете там да си останат pdf-ите за тези които предпочитат този формат а в новата тема може да се пускат само редактираните дори да са така както са си пускани на пакети просто може да се слагат едни списъци в кой пакет кой книги са а самите пакети може да се качват в сървърите /4storing, bgshare, megaupload, rapidshare и пр./ така няма да пречат на никого, ще се поддържат повече време в нет-пространството и /доколко разбирам сегашната политика/ ще се спести цялата история около подменянето на pdf линка към торента с .txt линка към торента.

И това е в общи линии или ако някой се сеща за някакво по-оптимално решение... ?

Категорично съм против!

Идеята е не да се поднасят пакети с книги, а да се предложи избора - всеки да си изтегли точно тази книга, която желае. Pdf-ите се поддържат само дотогава, докато дадена книга бъде отредактирана и превърната в текстови формат, след което бива качена в тракера и линка към нея се подменя в темата с линковете.

Да се разделят pdf-ите и текстовите формати в различни теми би довело до голямо объркване и за поддържащите, и за ползващите базата книги.

От друга страна фрее-сървърите са ненадеждни източници за запазване на база данни - ако никой не изтегли даден файл определено време, то файла бива изтрит. Да не говорим, че повечето от тези сървъри са недостъпни извън България, а тук имаме момичета от цял свят.

Затова и качваме книгите в тракер - от една страна тракера е достъпен навсякъде, а от друга книгите се запазват и дори и да няма сийд в момента, винаги можеш да поискаш такъв за дадена книга и да ти бъде даден. Ние (хората, които качваме и поддържаме книгите в тракера) следим винаги да е наред всичко.

Редактирано от Xesi (преглед на промените)

Здравейте

бих искала да ви предложа имайки предвид времето и труда които се отделят от толкова хора в редактирането и преобразуването на .pdf в .txt формат дали не си струва да се отдели на редактираните .txt книги по голямо място под слънцето например отделна тема или нещо такова?

примерно както е сега темата с линковете там да си останат pdf-ите за тези които предпочитат този формат а в новата тема може да се пускат само редактираните дори да са така както са си пускани на пакети просто може да се слагат едни списъци в кой пакет кой книги са а самите пакети може да се качват в сървърите /4storing, bgshare, megaupload, rapidshare и пр./ така няма да пречат на никого, ще се поддържат повече време в нет-пространството и /доколко разбирам сегашната политика/ ще се спести цялата история около подменянето на pdf линка към торента с .txt линка към торента.

И това е в общи линии или ако някой се сеща за някакво по-оптимално решение... ?

Нека и аз изразя мнението си, което не се различава особено от това на Xesi. Както тя каза, free сърварите като изброените от теб не са надежни и то не само защото файловете се губят, ако не се теглят известно време. За 4storing, ако не си платиш, можеш да изтеглиш най-много две неща за един ден, след което или ти спира трафика или те кара да чакаш 1800 или 3600 секунди, а накрая ти изписва "File Not Found". При bgshare с всяко следващо изтегляне (говорим едно след друго) се увеличава времето за чакане, което понякога достига до половин час. При rapidshare след изтеглянето на един файл се налага да изчакаш 15 минути преди да свалиш следващия!

Освен това просто е невъзможно да пазим всички пдф файлове. Вече са се събрали около 900 книги, а един пдф е от 7 до 600 МБ в зависимост от начина на заснимане, големина на книгата и сглобяване, основно са по около 25 МБ. Сега ще попиташ защо е нужно да ги пазим всичките. Много просто, ако момичетата, които се грижим за торентите, не съхраняваме всично налично, след това ще има да си блъскаме главите как да намерим дадена книга без сийд. Вярно, че не сме малко и трудно ще се получи нито една от нас да не е запазила въпросния пдф, но дори един такъв случай е в състояние да обърка реда.

Надявам се да разбираш гледната ни точка.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.