Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Реорганизация, искаме мнение

Featured Replies

Аз пък одобрявам.Има доста неща,които не харесвам или са ми безразлични,а много от вас харесват.Понякога се чудя,понякога си го обеснявам с субективноста на предпочитанията.Искам да кажа,че работата не е за обиждане.Като следя мненията ви във форума горе-долу ми става ясно за вашия вкус.Така,че когато някой препоръчва книга мога да се сетя дали и на мен ще хареса.Същото е и с лошете книги. Мисля,че няма нужда да пишем само за най-мразените,но и за тези,които са ни разочаровали някак.Това е само идея. Съжалявам,но не мога да подържам темата.Просто нямам възможност да пиша много,а това си е отговорност да отвориш тема.Стигнах до там да отварям документ,да пиша мнението си,да го съхранявам и след време да продължа или да го постна. Обещавам за съвременните романи да участвам.:huh:

• Отговори 399
  • Прегледи 42,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз също одобрявам идеята. Направо съжалявам ,че съм прочела някой книги и че съм си загубила времето.

И аз одобрявам идеята,би било наистина полезно да има такава тема...Специално аз досега не съм попадала на книга,от която да съм останала толкова неудовлетворена,че чак да я намразя,но никога не е късно и това да стане,затова съм "ЗА".Тук е моментът да се съглася с peppinka и да подкрепя идеята й да включваме не само "най-най-ужасните", ами и тези,които са ни разочаровали(разбира се,не казвам при най-малкото нещо,което не ни допадне веднага да пишем книгата в темата...ами например нещо от сорта: "Книгата като цяло е много добра,стилът на авторката е страхотен,но накрая главната умря") т.е. за малко по-сериозни неща,които могат да повлияят доста на мнението на читателя...Според мен ще е удобно да се обосноваваме защо включваме съответното заглавие в "черния списък",предполагам,че за всички това ще е задоволително.

Не мисля,че трябва да има сръдни,в крайна сметка всеки има право свободно да каже какво не му харесва...Възможно е да видя някои от любимите си книги в този списък,но това ще е вашето мнение и аз го уважавам...Освен това много от момичетата тук са със сходни вкусове и прочитайки коментара за дадена книга лесно биха преценили дали тя ще ги разочарова или не,и съответно да бягат ли от нея като дявол от тамян или пък да се престрашат да я прочетат,въпреки че е в "списъка"...Така мисля аз.

;) Не е ли добре да се направи и отделна тема за съвременните романи, подобно на вече направените за викингите, пиратите и др. Май засега новите теми, които се пуснаха са само за историческите любовни романи, с изключение на тази за пътуване във времето в която могат да се коментират и някой съвременни любовни романи.
  • Автор

Ами бих предложила, който има желание да направи тема. То дост теми засега стоят непоети. Още малко ще изчакаме някой да прояви желание да ги вземе, ако не ще се разпределят между тези които вече са пуснали теми. Има и взети теми, но този който ги е поел, все още не ги е пуснал, трябва и това да се види. Затова, казвайте си, ако някой иска да поеме някоя тема да пише и ще му я дадем.

Ами бих предложила, който има желание да направи тема. То дост теми засега стоят непоети. Още малко ще изчакаме някой да прояви желание да ги вземе, ако не ще се разпределят между тези които вече са пуснали теми. Има и взети теми, но този който ги е поел, все още не ги е пуснал, трябва и това да се види. Затова, казвайте си, ако някой иска да поеме някоя тема да пише и ще му я дадем.

ооо,аз мислех че ще направи някой темите,моя грешка започвам веднага
  • Автор

ооо,аз мислех че ще направи някой темите,моя грешка започвам веднага

Дам, всеки си я прави мила :D Твоята с шейховете е много хубава. Само намали едната корица на 250 пиксела, че е доста грамадна и добави поле за оценка на книгата.

момичета,може ли да поема още една тема ако е възможно,може и да е от съвременните,ако разбира се никой няма против,ще се радвам да помогна,тъй като моята в момнета е в пълен застой и съм свободна

Дами, след кратка справка се оказа, че следните теми не са поети от никого:

"Принцове-принцеси в любовните романи"

"Каубоите в любовните романи"

"Американската мечта"

"Смяна на пола в любовните романи" /поета от margc/

Времето минава, затова приканваме тези, които искат да се включат с поддръжка на дадена тема, да се обаждат. Приемат се "заявки" до следващата Събота, когато непоетите ще се разпределят между хората, които вече са взели участие.

Също така молим почитателките на съвременните любовни романи да дадат предложения какви подтеми на жанра да бъдат създадени. За това няма определени срокове, просто искаме да се ориентираме във вашите желания, за да може да систематизираме най-подходящите варианти.

А ако има желаещи да се заемат с цялостната организация по разпределяне на темите за съвременните романи, също са добре дошли. Все пак поне аз признавам, че не съм достатъчно веща в този жанр.

Редактирано от Lindsey (преглед на промените)

Аз бих искала да поема темата "Смяна на половете в любовните романи",въпреки че съм поела вече тема :mad:

Редактирано от margc (преглед на промените)

Дами, след кратка справка се оказа, че следните теми не са поети от никого:

"Принцове-принцеси в любовните романи"

"Каубоите в любовните романи"

"Американската мечта"

"Смяна на пола в любовните романи"

Времето минава, затова приканваме тези, които искат да се включат с поддръжка на дадена тема, да се обаждат. Приемат се "заявки" до следващата Събота, когато непоетите ще се разпределят между хората, които вече са взели участие.

Също така молим почитателките на съвременните любовни романи да дадат предложения какви подтеми на жанра да бъдат създадени. За това няма определени срокове, просто искаме да се ориентираме във вашите желания, за да може да систематизираме най-подходящите варианти.

А ако има желаещи да се заемат с цялостната организация по разпределяне на темите за съвременните романи, също са добре дошли. Все пак поне аз признавам, че не съм достатъчно веща в този жанр.

Не знам дали ще е от помощ,но какво ще кажете за подтема от рода на брак по неволя или фиктивен брак, в който често изпадат главните герои поради някакви обстоятелства и доста се залага в част от съвременните романи :mad:

Аз бих искала да поема темата "Смяна на половете в любовните романи",въпреки че съм поела вече тема :mad:

Твоя е. :(

• Автор

С Петето бяхме говорили, че Каубоите и Американската мечта, може да се обединят. Ако няма кой да се заеме с нея, аз ще я взема. Маги трябва много да внимаваш за "Америка" включва само "Висшето общество", без каубои, плантатори и т.н. За "Смяна на пола" аз лично се сещам за много малко книги. Ако на някой му хрумне какво може да се добави при тях, ще е много хубаво.

Като се замисля и аз сещам за малко книги на тази тематика и те често се преплитата с други теми и вече са поставени в темите :singer: Не можем ли да обеденим "Смяна на пола" с някоя друга тема,например "Принцесите-принцовете",защото мисля,че двете теми понякога се преплитат и мисля,че може да се получи добра комбинация.Мога да поема обединената тема :singer:

"Смяна на пола" може също да се разшири в смисъл на дегизиране, прикритие, или смяна на самоличност по една или друга причина, ако щете. За пример визирам "Мъжът на моите мечти" на Джоана Линдзи, където дукът се представя за коняр; май че в "Шотландска кръв" на Арнет Лем Джоана се представяше за близначката си; "Любимият непознат" на Катлийн Удиуиз, където главната си беше загубила паметта и имаше друга самоличност; "Шантал - любимата лъжкиня" на Мари Кордоние, където две близначки си разменят местата; "Американската наследница" на Дороти Идън, където камериерката заема мястото на мъртвата си господарка и се омъжва за годеника й; "Каприз" на Лора Паркър, където Клариса се представя за принцеса Султана и т.н., и т.н. Искам само да уточня, че визираните книги са просто илюстрация на мисълта ми, тъй като спокойно попадат и в други категории.

Редактирано от ganinka (преглед на промените)

според мен не е възможно да няма дублажи,например някоя книга попада и в Лондонското висше общество и в Дегизировките както е в Мъжът на моите мечти,според мен книгата трябва да се постави и в двете теми и да се обсъжда погледната от 2 различин страни,знам че ще има против но това е само идея

според мен не е възможно да няма дублажи,например някоя книга попада и в Лондонското висше общество и в Дегизировките както е в Мъжът на моите мечти,според мен книгата трябва да се постави и в двете теми и да се обсъжда погледната от 2 различин страни,знам че ще има против но това е само идея

Наистина има книги, които попадат в повече от една категория, но винаги единия аспекст надделява над другия. Поне по мои наблюдения е така. А примера, който си използвала не е добър, защото темата "Шпиони/Маскирани/Разбойници" не включва предрешили се като слуги благородници заради кавга с приятел, става дума за герои с кауза (ако мога така да се изразя).

Ако се сещате "Съвършен герои" първоначално беше сложена в темата "Regency Romance", което до известна степен беше обосновано, но не и съвсем правилно, защото фактът, че и двамата герои бяха от висшето английско общество не беше толкова от значение за сюжета, колкото това, че главния герой работеше за тайните служби като предрешен разбойник и разследваще фалшификации.

Освен това в момента "Най-силната магия" на Елизабет Лоуел е в темата "Магии и вълшебства в любовните романи", което също според мен не е правилното място. Ако добре си спомням, а мисля, че е така, главната героиня може да беше друидка, но не беше магьосница, а лечителка и като че ли трябваше книгата да е в темата за рицарите.

И накрая още един пример - "Принцеса Алесандра". Интересно ми е къде ще я сложите тази книга. Вярно става дума за английското висше общество, също така Колин е бивш шпионин, който от време на време изпълнява по някое поръчение за приходи, злодея също работеше за тайните служби (макар и новобранец), но ако трябва да бъдем точни, Алесандра е принцеса, причината да се окаже в Англия е фактът, че някакъв си генерал от страната й иска да управлява като я вземе за жена, което поражда и всички покушения срещу нея и нуждата да си намери възможно най-бързо жених и т.н. И какво излезе, хем имаме преплитане на три основи, хем се оказва, че само единия аспект играе ключова роля.

Не отричам, че има и книги, които са малко трудни за определяне, но това са единични бройки.

Надявам се, че ми разбрахте мисълта.

Нямаше начин да не се сблъскаме с този,ако мога да го нарека, дребничък проблем Публикувано изображение

Ето например, трите романа на Елизабет Лоуъл: Най-силната магия, Недокоснатата и Омагьосаните са в класацията за най-добър рицарски роман, която съм изтипосала най-отпред в темата за "Рицарите в любовните романи". Но и трите книги се обсъждат в темата за магиите. И оттук объркването, което може да се породи във всички нас. Струва ми се,че е добре един роман да се обсъжда само в една тема, за да не стане голямо размиване и тотален хаос. Та като решим да събираме мнение за дадена книга да щъкаме между темите докато станем разногледи Публикувано изображение По този повод бих искала да попитам: ще се обсъжда ли един роман в повече от една теми или ще се оценява и дискутира само в една от темите-там,където първо е подхванат? И ако се реши първия вариант, тогава във всяка тема, в която се появява романа, отделно гласуване ли ще се прави за него или сумарно-от всички теми ще е гласуването за него? Няма ли прекалено много да се усложни процедурата така и да доведе до необходимост от пътеводител в коя тема кой роман се обсъжда?Публикувано изображение

Редактирано от bobych (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Момичета имам идея за нова тема с игра, мисля че старата се разви много успешно и въпреки, че аз все още си пиша с удоволствие в нея, мисля че вече леко поомръзна. Предалагам следното "Познай романа по цитата от него", мисля че ще е интересно и забавно, особено ако са някой култови моменти. Нека да дам пример, аз пускам следния цитат: "-По-скоро всичко наоколо ще замръзне милорд, отколкото аз да се омъжа за вас! -Току що описа зимата в Шотландия, момиче. Ти ще се омъжи за мен! - Никога!" Следващия след мен казва "Шотландска красавица", но в случая няма да е отгатнал, затова аз ще му се скарам ;) и така докато някой не отгатне верния отговор, а този които познае задава следващата загадка. Моля ви да споделите мнанието си, дали ви харесва и най-вече дали ще ви бъде интересно подобно начинание.

ООООооооо иееее!!!Напълно и 100 процентово ЗА от мен!!! Мисля, че е чудесно предложение и ще внесе приятно разнообразие във форумчето ни!!!

Редактирано от Yoringel (преглед на промените)

Момичета имам идея за нова тема с игра, мисля че старата се разви много успешно и въпреки, че аз все още си пиша с удоволствие в нея, мисля че вече леко поомръзна. Предалагам следното "Познай романа по цитата от него", мисля че ще е интересно и забавно, особено ако са някой култови моменти. Нека да дам пример, аз пускам следния цитат:

"-По-скоро всичко наоколо ще замръзне милорд, отколкото аз да се омъжа за вас!

-Току що описа зимата в Шотландия, момиче. Ти ще се омъжи за мен!

- Никога!"

Следващия след мен казва "Шотландска красавица", но в случая няма да е отгатнал, затова аз ще му се скарам ;) и така докато някой не отгатне верния отговор, а този които познае задава следващата загадка.

Моля ви да споделите мнанието си, дали ви харесва и най-вече дали ще ви бъде интересно подобно начинание.

хехех тва ми хареса мисля че повече ще се затрудняваме и ще е забавно :yanim:

Наистина страхотно предложение!На мен определено много ми харесва и съм ЗА това предложение ;):yanim::clap:

Пете, мислиш, че ще откажа подобна тема ли?! Абсурд, вдигам две ръце ЗА. Тъкмо ще изпитам собствената си краткотрайна памет и с умиление ще се сещам за яки цитати. Така че давааааайййй, ще съм редовен посетител на темата, гарантирам!!!! ;):yanim::clap:

Любопитно, интересно и забавно ще бъде, бих казала.. ;) Аз ще съм първата, която ще се мъчи като грешен дявол да познава книгите май.. И отсега предчувствам как ще ми се карате.. В състояние съм да разкажа една прочетена книга от кора до кора, но не и да свържа съдържанието с дадено заглавие :yanim:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.