Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Реорганизация, искаме мнение

Featured Replies

Тя играта определено почна и аз я приветствам ама се надявам ви омъгля тук таме и аз.

• Отговори 399
  • Прегледи 42,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Имам един въпрос. Ама то като се замисля не знам дали е въпрос. Попадам вече на два форума за фен преводи и в двата сайта искат минимум 10 мнения, за да можеш да четеш или да сваляш книгите им. Та въпроса ми е на нашия форум - при положение, че и тук се пускат преведени книги, неиздавани в България - нужно ли му е такова нещо? Не знам, много съм объркана и ми е чудно как ви изглежда тая идея?

Имам един въпрос. Ама то като се замисля не знам дали е въпрос. Попадам вече на два форума за фен преводи и в двата сайта искат минимум 10 мнения, за да можеш да четеш или да сваляш книгите им. Та въпроса ми е на нашия форум - при положение, че и тук се пускат преведени книги, неиздавани в България - нужно ли му е такова нещо? Не знам, много съм объркана и ми е чудно как ви изглежда тая идея?

То някой повдигна вече този въпрос и мисля торка рече, че и да искаме няма как стане. Аз обаче, смятам, че десет поста изсмукани ей тъй зарад превода даже не са проблем, така че... Ами винаги ще има хора, които само ще се възползват. Кво ся да кютиме и да викаме нема пък заради тях. Аз мисля, че са по-важни тези дето ценят и се радват на книжките и заради тях ще продължа да го правя.

То някой повдигна вече този въпрос и мисля торка рече, че и да искаме няма как стане. Аз обаче, смятам, че десет поста изсмукани ей тъй зарад превода даже не са проблем, така че... Ами винаги ще има хора, които само ще се възползват. Кво ся да кютиме и да викаме нема пък заради тях. Аз мисля, че са по-важни тези дето ценят и се радват на книжките и заради тях ще продължа да го правя.

Една крава казала "Мууууу", а другата ракла "Взе ми думата от устата", че и мойта работа./Ей, такъв пост, ако се брои.../

Редактирано от Plqsak (преглед на промените)

Плясъче утрепа ме. Направо ме би по всички фаланги.

• Автор

Вчера точно и на мен ми хрумна това, защото и аз влизам в разни сайтове дето ако нямаш 10-15 мнения не можеш да теглиш. Крис се бе съгласила с мен, и въртяхме въпроса в чата, ама Тори каза, че нема да стане, защото админа на сайта, не позволява. Както се беше изразила Крис, има много кърлежи, които само смучат от труда на всички останали без едно благодаря да кажат, ама не можем да направим нищо по въпроса.

Редактирано от Ralna (преглед на промените)

В другите сайтове админът на форума е поставил това ограничение. Никой друг не може да го направи. При нас, обаче, няма как да стане това, защото ние сме само един от многото подфоруми на Калдата, а когато се постави едно ограничение, то е валидно за целият форум. И тъй като за другите раздели, подфоруми и теми това правило би било в минус за работата им, при нас няма как да се направи това.

Редактирано от Xesi (преглед на промените)

Вчера точно и на мен ми хрумна това, защото и аз влизам в разни сайтове дето ако нямаш 10-15 мнения не можеш да теглиш. Крис се бе съгласила с мен, и въртяхме въпроса в чата, ама Тори каза, че нема да стане, защото админа на сайта, не позволява. Както се беше изразила Крис, има много кърлежи, които само смучат от труда на всички останали без едно благодаря да кажат, ама не можем да направим нищо по въпроса.

Ама какви са тея приказки, за какви кърлежи говорим, бива ли подобни думи?! Има хора, които обичат да четат, но не чувстват нужда да споделят прочетеното като нас, въпрос на нагласа и характер. При положение, че за всяка книга има по 10-тина "Благодаря" минимум, няма смисъл да се преповтаряме. Че то ако трябваше всички да се изредят, щеше да се наложи да прелистваме по 20-30 страници признателности, докато намерим някакъв съществен коментар в общата тема. Не вярвам да има човек, който като намери търсена книга, да не е признателен, макар и да не го изкаже явно. Освен това, както вече се спомена, ще има ли полза от 10 коментара тип "отбиване на номера" (ако имаше реална възможност да се приложи подобна рестрикция, а в Калдата няма как)?

Нека не забравяме, че след като сме прекарали часове над скенера, превода или редакцията, а след това сме го качили в интернет, то ние сме го направили с ясното съзнание, че много хора ще го прочетат. А изискването на специално внимание от всеки един от тях е според мен най-малкото ненужно. Тук не става дума само за няколко превода, както в споменатите по-горе форуми, а за над 1300 книги.

Идеята е неприложима, тук се пускат линкове към книгите, те не се намират в самия форум, а в тракера. От друга страна потребителите на тракера не са изцяло само от този форум и ограничения само заради една категория /в случая книги/ е неприемливо.

Честно казано и на мен не ми допада такава идея - някакси го възприемам все едно изискват да си платиш, но не с пари, а с коментари. А на всичкото отгоре, щом нямаш достъп до книгите, какво да коментираш? Аз, примерно, не всеки път благодаря писмено в нашия форум, но това не означава, че не съм признателна за труда. Даже съм страшно благодарна. И коментирам, когато виждам, че ще има смисъл от коментара ми. Все пак се радвам, че тук няма да се получи така. Аз съм за свободния достъп и свободното решение да коментираш или не. Иначе се страхувам, че ще прелистваме страници с всякакви емотиконки, тъй като дори това ще се смята за коментар и в случая безмислен, само колкото да се отбие номера, дето се вика...

Редактирано от leprikon4e (преглед на промените)

Ако трябва да определя точната бройка, книгите са 1691 (в настоящия момент, защото не се знае до края на вечерта дали няма някой да качи още някоя книжка) :whist: Постарах се да отговоря делово на въпроса за ограничението, но де факто съм напълно съгласна с Тихи - въпрос на личен избор е дали да кажат нещо или не тези, които само теглят. P.S. Бройката е за любовните романи, в нея не се включват "Други жанрове".

• Автор

Ама какви са тея приказки, за какви кърлежи говорим, бива ли подобни думи?! Има хора, които обичат да четат, но не чувстват нужда да споделят прочетеното като нас, въпрос на нагласа и характер. При положение, че за всяка книга има по 10-тина "Благодаря" минимум, няма смисъл да се преповтаряме. Че то ако трябваше всички да се изредят, щеше да се наложи да прелистваме по 20-30 страници признателности, докато намерим някакъв съществен коментар в общата тема. Не вярвам да има човек, който като намери търсена книга, да не е признателен, макар и да не го изкаже явно. Освен това, както вече се спомена, ще има ли полза от 10 коментара тип "отбиване на номера" (ако имаше реална възможност да се приложи подобна рестрикция, а в Калдата няма как)?

Нека не забравяме, че след като сме прекарали часове над скенера, превода или редакцията, а след това сме го качили в интернет, то ние сме го направили с ясното съзнание, че много хора ще го прочетат. А изискването на специално внимание от всеки един от тях е според мен най-малкото ненужно. Тук не става дума само за няколко превода, както в споменатите по-горе форуми, а за над 1300 книги.

Идеята е неприложима, тук се пускат линкове към книгите, те не се намират в самия форум, а в тракера. От друга страна потребителите на тракера не са изцяло само от този форум и ограничения само заради една категория /в случая книги/ е неприемливо.

Мило, всеки си има разбирания. Аз съм научена, да оценявам чуждия труд. Винаги когато сваля нечия книги, казвам "Благодаря", вингаи. И не смятам, че е толкова трудно да се покажеш като човек и да кажеш едно мерси. Аз не се боря за слава, защото от много време нито сканирам нито нищо и не иска никой на мен да благодари, но да те премързи да драснеш два реда или една дума, ами да кърлежи. Или ще ми кажеш, че не ти е приятно, някой да оцени труда ти, или, че няма да ти стане поне малко неприятно, ако никой не ти каже едно мерси, задето си си направила труда. Всички свалят без да се замислят, че някой е положил някакъв труд. Търся това, еха, има го и толкоз. Никой не е искал от някой пари или излияния от благодарност, никой нищо не изисква и за това, всеки си сваля беразборно, без да помисли, че някой е отделил част от времето и силите си, да го зарадва. Нищо не струва да кажеш едно "Благодаря", затова в другите форуми са наслагали, разни ограничения, за да може макар и само на думи, труда им да се оцени. За такера нищо не съм казала, затова по темата няма да говоря. Като цяло идеята беше за нашия форум. Е всеки си има мнение, моето е това, на който не му харесва, здраве да е, аз така мисля, и каквото и да се каже, никой не може да ми го промени.

Мда, от една страна си права (извинявам се, че се намесвам), но от друга - различни хора - различни характери. И все пак, наистина ли смяташ, че едно такова ограничение би изиграло положителна роля спрямо форума ни? Аз поне не мисля така. По-скоро в общата тема ще нахлуят един куп безмислени изказвания само заради бройката. Не, че ми пречи да изтрещя един куп мнения състоящи се само от емотиконки, но едва ли това е начина.. Вярно е, че всеки трябва да уважава чуждия труд и мисля, че повечето го правят.. Друг е въпросът, че не го правят писмено.. Аз лично се ядосвам само когато нашите книги се появят из други тракери, без да са ни попитали поне дали може да го направят.. Но.. Идиоти всякакви..

Честно ли? Сканирам, защото съм видяла, че някой търси книга, имам я, мога да услужа и го правя. Дори и да не ми благодарят, няма да се засегна, защото когато реша да сканирам нещо, не очаквам нищо в замяна, това включва и благодарностите. Предполагам, че повечето хора не са като мен. В случая тази моя нагласа е свързана с детските ми години, но все пак е факт. Аз лично се радвам на вдъхновени коментари, такива, които човек е написал просто защото е пожелал да сподели с останалите. Такива постове ценя и чета с удоволствие. Познавам и хора, които не изпитват нужда да коментират прочетените книги. Сестра ми, например, когато я попитам за произведение, което е прочела, как е сюжета, малко подробности, ми се налага да й вадя думите с ченгел от устата. То накрая и тя се изнервя, че я разпитвам, а и аз, защото не получавам никаква информация различна от "Става", "Хубава е", "Не е хубава", "Не помня". Тракера беше неизбежно да се спомене, защото там е хранилището на книгите. След като там няма как да се сложи ограничение, то дори и във форума да има, колко му е на някоя добра душа да каже на новака, че просто може да влезе в ескейп и да си свали каквото му трябва без да пише задължителните коментари. Ако се слага рестрикция, то за да има някаква реализация, трябва да е и на двете места. А и основната идея, с която бяха създадени и подфорума и тракера ще се изгуби, ако се направи нещо подобно. Лично мнение.

Съжалявам, не съм от най-редовните, които пишат във форума,но не скривам, че хвърлям всеки ден по едно око тук. Може да се каже,че съм от т.н. кърлежи, но едно не разбирам - защо обсъждате идея, която не може да се реализира по никакъв начин? Да ограничите такива като мен, на които им е приятно просто да четат вместо да пишат? Защо не помислите и не потърсите идеи, които да привлекат още любители на любовните романи, вместо да се превръщате в едно затворено общество?

И аз кибича тук всеки ден.Малко по малко ви опознавам. Може и да съм кърлеж,но благодарен :wors:

Защо имам чувството, че пълните от пусто в празно. Това е форум, а не казарма. Не може да се задължи никой. А и аз лично не желая. Който искал - рекъл. Който не искал сега - другия път. Ине, мило, имам чувството, че обиди половината форум, наричайки ги кърлежи. Ти си знаеш. Лично мнение. Но все пак обида. Не знам защо се засягаш, когато не се казва благодаря. Това за мен се разбира от "само себе си". На мен пък лично не ми е приятно да чета три страници от общата тема "Благодаря за книжките" след всеки скан, дори и след мой. А и вече сме имали такава дискусия, така че само предъвкваме нещата. Нали не очакваш след всеки скан 100-200 поста с благодарности? :speak: Защотоооо... не ми се мисли. А може би трябва да отворим тема специално за благодарности!? :mad: Все ми се върти един пост в главата, не помня на кого и кога, но момичето се представяше във форума и ние всички я поздравихме с добре дошла, както правим винаги. Отговорът на момичето беше нещо от рода на "Благодаря, много сте мили, не сте като другите форуми, дето не приемат добре нови хора и не гледат с добро око на нови неща". Тогава това направо ми стопли сърчицето. От доста време имам чувството, че тези времена отдавна са отминали, заедно с малката темичка, от която всичко тръгна. Честно да си кажа, липсва ми темичката, липсва ми дискусията от първата част, когато имаше закачки, задружност, сплотеност и споделяне на любовта към любовните романи.

• Автор

Спокойно мила, от сега нататък няма да се налага да търпите обидите ми.

Много мислих дали въобще да пиша защото хич не искам да прозвучи, че адвокатствам на някого или че съм на всяка манжа мерудия. Гане права си мила. Напоследък в този форум станахме нещо доста нетолерантни към различното мнение. И мен ми липсва времето когато не бяхме такива. И като казвам станахме признавам, че и аз самата търпя сериозна критика в това отношение. По темата - аз лично не приех поста на инка като някаква обида и до някъде съм съгласна с нея и ще кажа защо. Не е въпроса в благодарятата. Не врвам някое от моите момичета в екипа да си е броило благодарятата или това да им е мотивацията за доброволния труд. Но тези благодарята и отзивите след прочита на съответния фен превод за нас са барометър до колко сме усетили предпочитанията на болшинството и до колко сме си свършили добре работата. Погледнато в такава светлина на мен благодарятата и коментарите в стил страхотни сте са ми важни, но не за да си виря носа, че правим нещо едва ли не невъобразимо, а като атестат за това какво всъщност ви предлагаме. Както съм си говорила с мойте съкровища как да знаем дали книгата представлява интерес да кажем от някаква поредица ако не е изкоментирана предишната? По въпроса с кърлежите ами факт е че ги има, но това не е повод за обида. Всеки си решава сам да пише ли да не пише ли. Да тегли ли да не тегли ли. Аз обаче и преди написах заради няколко прелитащи съфорумки, които не желаят да са пълноценни членове на нашата общонст не бих се отказала да правя това, което правя. Както аз имам право да избера с какво да съм полезна така те имат право да изберат да не го правят и толкоз. Ясно е че никого на сила не мож накара свърши нищо, а според мен и не трябва. И така мойто предложение за реорганизация е да продължим да се занимаваме с любимото си хоби кой както му харесва и да се опитаме /аз поне ще се потрудя сериозно/ да бъдем по толерантни към инакомислещия.

Ине, извинявай, че ти го казвам, но реагираш на думите ми прекалено крайно. Ако си останала с впечатлението, че според мен никой не трябва да благодари, то си се объркала. Казах, че аз не очаквам благодарности и мога да мина и без тях. Но, както си личи от далеч, има хора, които щом ги зарадват с нещо, изказват веднага принателността си с ентусиазъм и непринуденост, които съответно могат да ни бъдат ориентир какво се харесва и какво не. Това няма да се промени. Въпросът е, че не може да принудим, тези, които предпочитат да мълчат, също да го правят. Всеки торент има бутон "Благодаря", който реши да не пише във форума може да го натисне и пак да засвидетелства признателността си.

И аз кибича тук всеки ден.Малко по малко ви опознавам.

Може и да съм кърлеж,но благодарен :cant believe:

Удивително нежно, неизвратено и много искрено те целувам за този пост. Сори, че чак ся реагирам обаче бях по разни череши и докат сляза...

Макар че напоследък не успявам да "кибича" тук всеки ден, по скоро само "прелитам в бръснещ полет", и тук таме разпознавам някой ( :wors: ), и въпреки че не успях да се самоидентифицирам (в смисъл: не съм сигурна дали съм кърлеж, или комар, или ... друго по-едро и по-модерно кръвосмучещо, склонно към нощен живот! :cool: ), държа да отбележа че съм една от най-най-най-благодарните тук! Обаче съм и досадна, и не мога да се въздържа да не Ви отправя един неостаряващ призив от миналия век: Правете любов, а не война, мили момичета! И в духа на това, щом Съни раздава целувки, и искам и аз!!!

Редактирано от IvaIgnatova (преглед на промените)

На всички ви момичета пращам целувки и ви желая много много успехи.

И така аз отдавна се чудя дали да не предложа нещо, ама все се спирам, щото доколкото подразбрах има проблем с публикуване на нови теми от гледна точка на това, че сме във властта на подфорума хаха. Ама карай аз ще си кажа. Тааа днес сутринта докато се прибирах от пощата ми хрумна идеята, че една темичка от сорта на "Споделете " - примерно какво интересно ви се е случило днес или напоследък, а може и дори преди време, песен с която искате да поздравите някой или просто искате да споделите в какво настроение сте ми се струва доста плодотворна, но вие ще кажете, аз само предлагам :ph34r: П.П.: Ъммм Гале, ако още не си получила известие от пощата очаквай го, защото съм изтървала срока да си взема превода за книжката и са ми заявиха, че са го пратили наобратно, което ще рече идва отново към тебе хахаха. Ех тия 5 лв. ще станат най-оборотните в страната, за трети път минават разстоянието Пловдив-Варна. П.П.2: Другото което ми хрумна е, че е крайно време си хвана мъж, поне колкото да ми минава за оправдание за заблеяността хаха.

Другото което ми хрумна е, че е крайно време си хвана мъж, поне колкото да ми минава за оправдание за заблеяността хаха.

Ха.И мен минавала подобна мисъл през главата,но още си правя оглушки,защото,ако го направя положението може да стане по-лошо от сега и да си загубя някъде главата :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.