Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Реорганизация, искаме мнение

Featured Replies

Превод от превод е кофти, текста минал вече през гледната точка на преводач и редактор, а и ние сме си любители, дали ще се получи сносно?

• Отговори 399
  • Прегледи 42,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Пете, идеята е невероятно сладурска http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif Ако книгата ,която се избере за общ превод я има и на друг език в нета (например на руски :baby:), може би ще можем повече човечета да се хванем на хорцето. Макар че, доколкото си спомням, Съни казваше, че в превода на руски имало доста несъответствия с оригинала, а след това като добавим и свободните съчинения и интерпретации от наша страна при превода от руски на БГ .... и може в крайна сметка от оригинала до БГ превода да се окаже, че няма нищо общо Публикувано изображение Но ако превода ще бъде по-свободен и абсолютно любителски, може би ще можем да се включим в отбора повече маймунки.Публикувано изображение

Точно това бях забравила да допълня, че който има желание може да се включи и от друг език - в крайна сметка мисля че ако не се отклоняваме много, много от написаното едва ли ще е проблем (имам предвид да не добавяме нещо от себе си, което ни се струва подходящо). Пък и да окастрим някое и друго описание, ще си затворим очите :) То затова и ще бъде фен-превод...

Момичета, всички които искат да се включат в превода(независимо дали на английски, руски или друг език) - моля ви намислете си по една книжка, с която искате да започнем и подгответе преведено резюме, за да можем от утре да започнем да обсъждаме с какво ще се захванем. Съвет от мен, постарайте се да не е от някоя поредица, едва ли всички ще сме я чели, или пък ако е от непревеждана поредица да е първата книга...

Ако не се разберем с дискусия, просто ще гласуваме - примерно имаме 10 предложени книги, всяка от нас оценява всяка една от предложените книги с оценка - подрежда ги от първо до десето място и тази с най-много точки става първият ни проект. Какво мислите?

Пете поредния ти шедьовър, но този път аз ще съм малко по скептична с оглед на това че се занимавам с подобен род дейности. Имаш ли представа колко време иска да се уеднакви стила. И не го пиша за да се изтъкна, а за да ти напомня, че които се хванете ще си вкарате таралеж в гащите плюс останалото, а вие учите. Всьо таки (Боби така ли се пише) аз съм с вас и няма откажа помощ на никого. Само внимавайте коя ще е първата книга, че вече съм ви приготвила изненада?!

Амиии, не съм големия преводач, леко дървен стил имам, ако трябва да съм честна, но ще се опитам да помагам. Предлагам да се спрем на книги на авторки, неиздавани у нас. Мисля, че ще е интересно да се запознаем с нови стилове на писане. Е, ще го измислим...

:cool: Страхотна идея.... Толкова ме е яд, че моя английски хич го няма.... :cool:
  • 4 месеца по-късно...

Позачудвам се тези дни дали няма да е удачно да ударим още една нова темичка от сорта на "Вампирите в любовните романи" или "Неземната любов във вампирските романи"... :) И там на спокойствие и с наслада да се обсъжда и оценява романтиката в романите от този жанр Публикувано изображение

Редактирано от bobych (преглед на промените)

Лелееееееееее, Боби, как не сме се сетили досега. :) Мисля, че е по-добре нещо от рода на "Паранормалното в любовните романи", така ще обхванем не само вампирските романи, а и тези, в които има нещо свръхестествено, като например поредиците Донован, Знакът на седемте, Кръгът, Ключовете и т.н. - съжалявам, че давам за пример само книги на Нора, но това ми идва в акъла на прима виста. :whist: Иначе съм за. :)

Аве аз се сетих ама като всчки знаят огромната ми нелюбов към вампирясването рекох са кротна да не се изтълкува превратно. Но както винаги Боби е включила на пета телепатична, така че правете го момичета. Много сте и сте силни пък такива като мен дето не оценяват истината в живота хихи( това е майтап ей) ша си ви четем скришом. Знае ли човек може взема откача нацяло и да ви прочета любимия вампир, но само след като го изберете.

Ами правете темата, какво чакате още.. :) Пък и реално погледнато, така няма да се коментират вампирите из всички теми, а ще си се отделят прегледно на едно място :)

Т.к. съм от бандата на динозаврите и така съм се заблеяла в отминалите векове, че вампирите (все още) си остават величина неизвестна за моя милост, няма ли някое от момичетата- върли и неустрашими фенки на вампирите да направи темата :rolleyes: Моля, Книжно човече, djenitoo, Ради, Пете, Инче,Маги, Гале и всички останали мили дами, хайде някоя да даде старт на темата :wors: Мисля, че за такива лаици като мен ще бъде не само огромно удоволствие да четем коментарите ви за книгите, но и според оценките, които ще дадете, по-лесно бихме се ориентирали коя да прочетем и коя да пропуснем по тъч линията Публикувано изображение

П.С. Преди време имаше предложение да се направи тема и за съвременните любовни романи, които напоследък също доста се обсъждат и коментират... (Xesi, днес съм се развихрила с предложенията, ся да не вземеш да ми извъртиш един здрав пердах Публикувано изображение)

Т.к. съм от бандата на динозаврите и така съм се заблеяла в отминалите векове, че вампирите (все още) си остават величина неизвестна за моя милост, няма ли някое от момичетата- върли и неустрашими фенки на вампирите да направи темата :rolleyes: Моля, Книжно човече, djenitoo, Ради, Пете, Инче,Маги, Гале и всички останали мили дами, хайде някоя да даде старт на темата :wors: Мисля, че за такива лаици като мен ще бъде не само огромно удоволствие да четем коментарите ви за книгите, но и според оценките, които ще дадете, по-лесно бихме се ориентирали коя да прочетем и коя да пропуснем по тъч линията Публикувано изображение

П.С. Преди време имаше предложение да се направи тема и за съвременните любовни романи, които напоследък също доста се обсъждат и коментират... (Xesi, днес съм се развихрила с предложенията, ся да не вземеш да ми извъртиш един здрав пердах Публикувано изображение)

Слънце,2 книги от 1 поредица не ме правят спец,иначе идеята за вампирска тема е хубава,но да не намесваме паранормалните явления-нали си имаме "магии и вълшебства...." ,Ако отделим съвременните романи,май ще трябва и там да нароим подтемички-няма ли да е множко?

Аз предпочитам съвременните и бих желала да има отделна тема, но е вярно , че ще стане малко.... сложно

Ако позволите на драката смятам, че съвременните романи ги има в много от подтемите и още нещо едва ли има историчка хихи така съм се кръстила дето като мен да не е омляла хубавите съвременни романи на доказани авторки. Та мисля си такава тема едва ле е необходима, но вие ще кажете. Що се отнася обаче до вампирландия мисля трябва са обособи и ако фраснете и речник удобен за употреба ша си е направо чудно- можем вържем и непросветените.

Аз съм за и за съвременни и за вампирски,хубаво е да си ги отделим от другите :laughing5:
  • 2 седмици по-късно...

Момичета имам предложение за нова тема - игра, със заглавие нещо от сорта на "Познай заглавието на романа". Как се играе - аз си намислям едно заглавие, например "Пламъци в Рая" и го задавам като за всяка дума използвам нейната противоположна (ако не ме подвежда езиковата ми култура май че се наричаха антоними) и така моето заглавие става "Ледове в Ада", да дам още един пример - "Дъщерята на разбойника" става "Синът на полицая", "Лунен танц" става "Слънчево стоене" и т.н. Който познае, след потвърждение от задалия заглавието продължава нататък както при "Познай романа по цитата от него". Мисля, че ще е забавно, пък и си е за нашия форум, защото ще касае само нашите книжки. Какво ще кажете?

Момичета имам предложение за нова тема - игра, със заглавие нещо от сорта на "Познай заглавието на романа". Как се играе - аз си намислям едно заглавие, например "Пламъци в Рая" и го задавам като за всяка дума използвам нейната противоположна (ако не ме подвежда езиковата ми култура май че се наричаха антоними) и така моето заглавие става "Ледове в Ада", да дам още един пример - "Дъщерята на разбойника" става "Синът на полицая", "Лунен танц" става "Слънчево стоене" и т.н. Който познае, след потвърждение от задалия заглавието продължава нататък както при "Познай романа по цитата от него".

Мисля, че ще е забавно, пък и си е за нашия форум, защото ще касае само нашите книжки. Какво ще кажете?

на мен идеята ми харесва много... :)

Пете, страхотно, поредната свежа идея, с която обогатяваш форумчето ни. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif Май ще се забавляваме наволя Публикувано изображение

Редактирано от bobych (преглед на промените)

Пете, страхотно, поредната свежа идея, с която обогатяваш форумчето ни. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif Май ще се забавляваме наволя Публикувано изображение

напълно съгласна!

Интерсноооооо,ама си мисля,че бая "бесене" ще пада.

Момичета имам предложение за нова тема - игра, със заглавие нещо от сорта на "Познай заглавието на романа". Как се играе - аз си намислям едно заглавие, например "Пламъци в Рая" и го задавам като за всяка дума използвам нейната противоположна (ако не ме подвежда езиковата ми култура май че се наричаха антоними) и така моето заглавие става "Ледове в Ада", да дам още един пример - "Дъщерята на разбойника" става "Синът на полицая", "Лунен танц" става "Слънчево стоене" и т.н. Който познае, след потвърждение от задалия заглавието продължава нататък както при "Познай романа по цитата от него".

Мисля, че ще е забавно, пък и си е за нашия форум, защото ще касае само нашите книжки. Какво ще кажете?

Суперррр! Много ми харесва идеята, тъкмо да пораздвижим форума!!! Сигурна съм, че ще се забавляваме много!!!!

Както винаги, страхотна идея Пете!!!!! Целувки!!!

Много се радвам, че ви харесва, аз лично нямам търпение да изчакам повече мнения, до края на вечерта най-вероятно ще я пусна :rolleyes:

Много свежарско, кефи ме идеята, та и аз съм ЗА! :rolleyes:

Дааа, много интересно. Особено за хора, които понякога загряват бавно... (като мен, макар и много рядко). Браво, Пете! :yanim:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.