Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Реорганизация, искаме мнение

Featured Replies

Ха.И мен минавала подобна мисъл през главата,но още си правя оглушки,защото,ако го направя положението може да стане по-лошо от сега и да си загубя някъде главата :clap:

Ами тя уж здраво закрепена, ама знае ли човек наистина какви са рисковете :)

• Отговори 399
  • Прегледи 42,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз имам ново предложение за игра Публикувано изображение "Познай кой е героя/героинята". Играта е следната в началото пишеш дали е любим герой/героиня или е някой, на който би "откинал" главата. След това се публикува описанието от романа, но тъй като четем за неземно красиви и чаровни герои в почти всеки любовен роман и задачата да познаем ще е ужасно трудна, предлагам да се пусне и цитат с думи на героя или някоя негова постъпка. Ако не може да се отгатне се пуска следващ откъс с действие или думи на героя... Според мен не само главни образи могат да участват...

Мисля, че играта няма да е много лесна, но ще е интересно да видим дали наистина познаваме любимите герои и дали тези, които сме искали да убием собственоръчно, са забравени...

Редактирано от BlackRose (преглед на промените)

Аз имам ново предложение за игра Публикувано изображение "Познай кой е героя/героинята". Играта е следната в началото пишеш дали е любим герой/героиня или е някой, на който би "откинал" главата. След това се публикува описанието от романа, но тъй като четем за неземно красиви и чаровни герои в почти всеки любовен роман и задачата да познаем ще е ужасно трудна, предлагам да се пусне и цитат с думи на героя или някоя негова постъпка. Ако не може да се отгатне се пуска следващ откъс с действие или думи на героя... Според мен не само главни образи могат да участват...

Мисля, че играта няма да е много лесна, но ще е интересно да видим дали наистина познаваме любимите герои и дали тези, които сме искали да убием собственоръчно, са забравени...

На мен идеята ми харесва ;)
  • 1 месец по-късно...

Здравейте, момичета! От скоро съм сред редиците ви, но разбрах че доста от вас освен че четат и превеждат също и пишат свои собствени романчета. Тъй като съм свидетел, как страхотни идеи остават неерализирани именно защото авторите смятат, че книга в България се издава трудно само със собствени средства и съответно после е труден пласмента им, предлагам всички ние да се обединим и да им помогнем. Така авторите ще се мотивират да завършат своите произведения, а и ние няма да страдаме от липсата на нови книги на пазара. Да не говорим колко горди ще бъдем, когато някоя от нас е издала книгата си.

И тъй като трудно може да се реши на кого точно да помогнем , може да направим анкета или нещо подобно и която събере най-много гласове тя да бъде.

Мила идеята ти е много хубава и благородна, и аз винаги съм "за" такова нещо и бих подкрепила всякаква инициатива, но истината е че не виждам как нещо такова би могло да се реализира, дори не очаквам и минимален интерес...

Редактирано от hol_back_girl (преглед на промените)

Когато влагаш време,енергия или средства в нещо,трябва да си убеден, че то си струва/дори да става дума за удоволствие/. В този смисъл, ще трябва да изчета всяка творба преди да реша да я подкрепя,а вярвам така ще постъпят и останалите.Което за мен превръща проекта в неизпълним.За да няма неясноти-аз не бих участвала.

Идеята ти е добра,но и аз мисля,че е неосъществима. Първо,определено книгата трябва да се прочете от-до.Да не забравяме,че книги на любими авторки в първите 100-150 стр. са си супер-има си и динамика,диалога си е очарователен и в един момент действието направо си става скучно(или обратното-първо скука,после ок).И тъй като повечето от нас си имат истории това ще отнеме твърде много време. А и не забравяй,че авторките на тези книги,които бъдат отхвърлени ще са леко разсърдени(предполагам,знаеш израза-мойто гарже си е най-хубаво).

Мила, хубаво като идея, но... май има много "но"-та. Аз ще добавя още едно, макар че нямам собствена история. Не знам дали ще мога да формулирам мисълта си така, че да можеш да ме разбереш правилно, но ще опитам. Момичетата, пишещи собствени истории, са започнали проекти в даден момент, но след това, под натиска на други задължения и интереси, са ги изоставили. Може би с намерение по-късно да продължат или просто са изгубили интерес, те си знаят причината. За да се осъществи такъв проект, първо те самите трябва да имат интерес да участват и да заявят желание. Тогава следва всичко останало. Не знам как е при вас, но аз самата, когато реша нещо, го подхващам с такава еуфория и настървение, но постепенно изгубвам интерес. Не знам, може би така сме устроени ние, хората. Ще дам за пример романа, който започнаха момичетата от форума. В началото всичко беше страхотно, историята вървеше добре, но... от 6 месеца само Петето пусна сцена. Което донякъде е нормално - с разрастването си форума предлага повече забавление, човек иска да разгледа всички теми, да види кой-какво писал, да отговори, да прочете новокачената книга, а свободното време никога не стига. Надявам се да си разбрала мисълта ми. Иначе адмирации за желанието ти :down:

Редактирано от ganinka (преглед на промените)

Не мисля,че но-тата са маловажни.Мен също не ми е близка идеята за издаване на книга.

Може би ако някой иска да издаде нещо свое и търси подкрепа бих помогнала.

А колкото до това какво правим за книгоиздаванто в бг,то мисля анкетата за сканирането(и резултата от нея) е помощ някаква.А книгите,които превеждат момичетата пък е помощ за нас читателите.

Бих помогнала на някоя изгряваща звезда, така да се каже. Едва ли ще е с много, но ще е от сърце.

Аз също бих помогнала с каквото мога, но и при мен има едно "но". Писателят/ката, който/я реши да се престраши и да се опита да се наложи със своя история, ще премине през много натиск (редакции, критики, отрязвания). Може това да не му/й допадне и да се откаже. Не всеки има волята да продължи докрай.

Примерно аз пиша истории и разкази, но го правя за себе си, за собствено удоволствие и то когато имам време. Един писател има даден срок, който трябва да спази и това може да бъде стресиращо. Жалко е, защото като че ли никой няма да се престраши, а аз самата дори си знам, че не съм на нивото на писане за да се престраша да издам нещо свое. Все пак се надявам да има някой желаещ и да се впусна с всички сили в бурята и а, дано, един ден да се издаде нещо на някой от форума ни. Би било прекрасно! Също така бих помогнала с каквото мога, макар и да не бъде много.(:

Днес се рових из нета и попаднах на една много интересна (поне според мен) игра, която се казва "Искам, искам, искам..." Напримерно аз пиша Искам, искам, искам да видя дъга и този, който е след мен ми отговаря с някоя готина снимка, намерена в нета и той на свой ред пише какво иска и така до безкрай или поне докато ни омръзне. Знам, че не е свързано с любовните романи, но ако някой има идея как да свържем двете теми, може да се получи много добре. Та очаквам коментари :cool:

Редактирано от leprikon4e (преглед на промените)

И на мен идеята ми харесва и чакам с нетърпение да пуснете темата :speak:

И как се процедира в такъв случай?

Ами просто отваряш нова тема във форума, като обясняваш в първия пост каква ще бъде играта и даваш старта й с първоначално искане. Само ще помоля да подбереш добре заглавието - в него трябва да има връзка с любовните романи.

Еми, пуснах я. Надявам се да се получи добре :cool:

• 4 месеца по-късно...

Имаме ли нужда от нова тема? Имаме за вампири,но по-специалните същества са доста повече.Не ми се разводнява ,но има страхотни книги за фея,върколаци и дракони.Да не забравя ангелите! Напоследък започват и такива да превеждат издателствата,а и сека с Лора Лей.....

Каква нова тема? Не виждам предложение за такава..

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.