Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Реорганизация, искаме мнение

Featured Replies

Момичета от мненията ви до тук за книги,които са ви разочаровали мисля,че може да се отвори тема за това.Например темата може да се казва"Книгите от които сме се разочаровали".Така всеки може да сподели,ако е попаднал на книга,която е разочаровал по някаъв начин и да предпази другите.Какво ще кажете за идеята.

Редактирано от margc (преглед на промените)

• Отговори 399
  • Прегледи 42,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Според мен идеята е добра. Аз например почти всичко което прочета в последно време не ми допада или ми е скучно

Редактирано от an8 (преглед на промените)

И аз подкрепям, все пак хубаво е да предупредим, кое и защо не си струва. Има много млади момичета, които ако захапят такава книга за първа от жанра се отказват тотално. :biggrin:

Редактирано от DeadSmurf (преглед на промените)

• Автор

То нали преди време когато с еправеха темите с ккнигите по жанр го мислехме да сложим такава тема, но повечето момичета негодуваха, защото не всеки е съгласен, че дадена книга е лоша. Аз лично за мен съм си направила едно списъче с кофти книги, (защото съм попадала на какво ли не) и винаги се старая като в някоя тема видя, че някой търси или започва да чете някоя която не ми е допаднала, си казвам мнението. Но принципно съм съгласна да има такава тема. Ако някой ми беше отворил очите по-рано, щеше да ми спести много мъки и пари :lock:

ми затова всяка си казва защо не я препоръчва. Все пак наистина има различни вкусове, но е хубаво човек да може да се ориентира. За мен добра, за теб лоша, не пречи всяка да се оргументира. Това според мен е достатъчна причина да съществува такава тема.

Само да направя едно съобщение.Момичета ,замотах се и не пуснах бесилката,но нещо не съм сигурна ,че ще стане. Този който пуска думата трябва да седи на компа,за да следи отговорите.Така като гледам не са много хората,които непрекъснато следят темите.Ще ми се да не пусна игра,която ще е трудна за участие. Колкото до тема за неприятни книги,вярно е- всеки с вкуса си. Нека да има задължително условие да се обосноваваме.Искам да кажа не само да пишеш "Принцеса Алесандра " е отврат и точка.Защото отврат и отврат има,нали?Или пък -нещо не ми хареса.Това също не върши работа.Няколко пъти ми се е случвало някой да похвали нещо,ама поради малкото инфо да се чудя дали ще ми допадне.Да почна книгата и да я зарежа.И т.н.

Ако се направи темата да е със задължително условие за обосновка на причините поради които дадена книга не е допаднала на някого, вече има смисъл от нея. Както някои от вас казаха - има отврат и отврат, има вкусове и вкусове. И ако на някоя не й допада примерно прекалено увъртяния сюжет на дадена книга, то на друга пък точно това й харесва. Или че имало изнасилване в дадена книга - това за някои е достатъчно основание да отхвърлят тотално книгата, но не и за всички. Варианти и примери могат много да се дадат. Аз бих предложила да се постави като задължително условие в началото на темата да има обосновка на "нехаресването", като се отбележи, че мнения от сорта "Не ми допадна", "Кофти е", "Пълна отврат" и т.н. без последващо обяснение "Защото", ще бъдат изтривани без предупреждение.

Редактирано от Xesi (преглед на промените)

Ей това и аз мслех да предложа, ама не мога да се изразявам толкова точно. Подкрепям с две ръце!

С подобни условия и аз съм съгласна на такава тема.

Имах съмнения относно темата, наистина дали са положителни или отрицателни еднодумовите мнения са страшно дразнещи, но след така изложеното пояснение от страна на Хеси, също подкрепям идеята :angry:

• Автор

А някой ще я прави ли? :whist:

Ей сега.. само да измъдря първото мнение.. :)

• Автор

Ей сега.. само да измъдря първото мнение.. :)

О, добре :)
  • 1 месец по-късно...
Не знам дали някой се занимава с това, но сигурно сте опитвали да пишете свой собствен роман. Знам, че има общ, който се пише тук, но не би ли било хубаво да се направи тема, в която да споделяме творчеството си?

Ми то им нещо подобно-Тук.

Но може и тема където да се прикачват или постват цели романи.Някои от нас наистина се занимават с това.

Тъй като темата "Ако сте писател.." би станала донякъде дублираща, може да се преименува примерно на: "Между нас има и писатели.." и с един лек ремонт на първото мнение в темата (ако, разбира се, djinjir е съгласна да го ремонтирам, за да отговаря на новата насоченост на темата) би могла да обедини идеите за романи и написаните вече такива.

• 2 седмици по-късно...

Момичета снощи ми хрумна нещо, което искам да ви споделя, но ще почна малко отдалече, за да ме разберете... Гледам от няколко дни в "Кой какво чете..." упорито вървят коментари за книги на английски, за което мога само да се възхищавам на момичетата...Браво на вас. Освен това преди две вечери Боби ми бръкна в сърцето по скайп, казвайки ми колко готинки книги е прочела на руски и убеждавайки ме че прочета ли една на чужд език от там нататък става лесно. И аз се престраших, подкарах едно книжле, което си бях заплюла, четох си вчера бавничко 5 странички за 3 часа, но гордо мога да заявя, че всичко си разбрах...И си легнах с леко сърце, че най-накрая съм се престрашила, но сравнявайки свободното си време с темпото, с което чета на английски с ужас установих, че едва ли ще я дочета скоро (а книжлето е супер готинко!). И започнах да се чуда - добре де няма ли начин да става по-бързо, толкова яки книги има за които давам мило и драго да успея да ги "глътна" и тогава ми светна една идея, която ако ми поднесете на акъла и я осъществим ще е просто чудесно... Какво мислите за това - всяка от нас която притежава познания на английски на що годе средно ниво да се включи в един общи проект. Да си изберем една книга, всяка да хване по една глава и да я преведе - и накрая да сглобим книжлето. Разбирайте абсолютен фен превод - нищо с цел издаване, само за личното ни удоволствие. Така само за месец-два можем да се сдобием с ново книжле, на което да се насладим. Как го виждам да се осъществи - първо си правим една работна тема, в която на първо място ще си изберем книжлето върху което да работим, после ще си разпределим главите, в нея ще обсъждаме имена или части от сюжета, които не са ни ясни и т.н. докато дойде време за нов роман. Второ - тема със заглавие "Фен-превод на...", в първия пост резюмето преведено на български, оригиналната корица и подредени главите и отговарящите за нея. Следващия пост е Първа глава, след това втора и т.н. След последния пост, съответно последната глава или епилог, предлагам да следват мненията и критиките ни за романа. Кой когато си свърши работата - тогава си пуска главата, или ако закъса и има затруднения можем да си помагаме, все пак на всеки се случва в един момент да се затрупа с ангажименти, но смятам, че ако всяка от нас отдели по няколко часа седмично или месечно ще станат нещата. Най-хубавото според мен ще е, че никоя от нас няма да знае какво точно става с книгата, защото ще се е запознала със съвсем малка част от романа, и после ще може да се наслади на превода й, бил той на не професионално ниво (за това ще се надяваме на Съни и Ваня и на книжките, с които тепърва ще ни радват)... Честно да си кажа, адски много съм се ентусиазирала и с нетърпение очаквам мненията ви (едвам устисках да се прибера и да се докопам до компа, защото сутринта нямах време да пиша подробно)!

Пете, много ми харесва идеята ти. веднага се включвам,от много време ми се превежда :P:)

Много съм навита.Както казваш трябва време да чете на друг език. Само да отбележа,че разбирам предимно английски и то съм под средното ниво,ама от ентусиазъм го докарвам. Другото,което ме притеснявd са разни странни или диалектни изрази.Сега например нали чета Реджар срещнах една дума(sapskull) и така и не намерих прево.Предполагам,че е обидна и засяга интелекта,ама точен превод цъ. С две думи-страхотна идея.Как обаче ще изберем книгата,ей това искам да видя....

Пете ти отново ме изненадваш с чудесните си предложения!!! АЗ АБСОЛЮТНО ПОДКРЕПЯМ ИДЕЯТА!!! Ще бъде чудесно да прочетем нещо ново и интересно!

Страхотна идея,Пете и те подкрепям на 100%,но с нищо не мога да съм полезна:cool: Нищо не разбирам от английски

С две думи-страхотна идея.Как обаче ще изберем книгата,ей това искам да видя....

Страхотни сте момичета, много се радвам че сте навити, направо нямам търпение...

Колкото до избор на книга, Пепи утре като пусна работната тема ще предложа начин, замислила съм нещо но искам да ми се избистри малко, разбира се както се казва отворена съм за предложения! :cool:

Колкото до странните изрази, ще се консултираме, ще се допитваме, все ще се справим...

Пете, идеята е невероятно сладурска http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif Ако книгата ,която се избере за общ превод я има и на друг език в нета (например на руски :angry:), може би ще можем повече човечета да се хванем на хорцето. Макар че, доколкото си спомням, Съни казваше, че в превода на руски имало доста несъответствия с оригинала, а след това като добавим и свободните съчинения и интерпретации от наша страна при превода от руски на БГ .... и може в крайна сметка от оригинала до БГ превода да се окаже, че няма нищо общо Публикувано изображение Но ако превода ще бъде по-свободен и абсолютно любителски, може би ще можем да се включим в отбора повече маймунки.Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.