Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Реорганизация, искаме мнение

Featured Replies

И хайде аз да обобщя и се надявам да приключим с предложенията относно качването на книгите на сто места веднъж завинаги. Може да ви се сторя малко рязка, но искам да ме разберете правилно. Не си мислете, че политиката, която сме възприели по отношение на поднасяне и съхраняване на книгите, сме я решили просто ей така, за минута. Това решение е взето въз основа на опита, които сме натрупали в продължение на почти година в качване на книги къде ли не. След дълго обмисляне на всички варианти, сме намерили възможно най-доброто решение в лицето на това, което виждате в момента. Който иска пдф-и, спокойно може да ги намери из темата "Дискусии:Любовни романи", използвайки търсачката на темата. Ако не може, мисля че на никого не сме отказали помощ, ако е във възможностите ни. Това, което се предлага в момента не само, че няма да "спести цялата история около подменянето на pdf линка към торента с .txt линка към торента", ами ще ни създаде двойно повече работа. Няма смисъл да се повтаряме, Xesi и Lindsey са обяснили в основни линии минусите на предложението. Просто приемете това, което сме решили. Книгите се качват в тракера с последваща замяна на пдф-а с редакция. Знам, че ви звучи грубо, но не можем да угодим на всички. И знам, че мислите доброто, но всъщност по този начин натоварвате нас. И вместо да се съсредоточим в сканирането и редактирането на нови книги, ние само ще си играем на качване тук и там, и после ще се почне една: "Ауууууууу, тоя линк не работи, дайте друг", "Ужас, дава ми изчерпан лимит за днес, пък аз не съм сваляла от два дена", "Лимита на Рапидшеър е изчерпан, моля качете го наново" и т.н., и т.н. Колкото по-опростено, толкова по-малко работа. Това е от мен. Целувки на всички!

Редактирано от ganinka (преглед на промените)

• Отговори 399
  • Прегледи 42,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

И аз да се изкажа. След кратък период от време, книгите в текстови формат се качват и в Читанката. Там има търсене по автор, по заглавие, по жанр и т.н., може да се чете онлайн... абе много екстри. Естествено, докато минат редакции и одобрение има някакъв времеви луфт, но не е болка за умиране. Така че наистина няма смисъл от отделно балтавене с линкове към текстовите варианти.

• 5 седмици по-късно...

Имам предложение - в темата с линковете да се направи пост, озаглавен като оная тема - филмите и книгите. И в тая категория да попадат екранизираните книги. Това ми предложене е породено от "Тетрадката", но мисля че има и други книги, които биха отишли там, от моите сканове бих посочила още поне три-четири. Очаквам мнение.

Принципно нямам възражения. Дори бих допълнила предложението, че няма да е лошо, линк към книгата да бъде придружаван с линк към филма. Но не трябва тези книги да бъдат само в новия пост, защото си имат и своето място в другите постове. Просто ще има дублажи в случая, но пък връзката книга-филм ще е отлично допълнение. Ели, би ли се заела да поддържаш такъв пост?

Редактирано от Xesi (преглед на промените)

Хах, как се натресох сама ... Сигурно мога, обаче някой път е невъзможно да се намери филма. Давам ти конкретен пример - сапунките "Робинята Изаура", мисля и "Есмералда" и "Касандра" да сканирам. :yanim: Обаче ще видя какво мога да направя по въпроса.

Редактирано от NELG (преглед на промените)

Ами.. ти си на ход, Ели.. отваряш поста и слагаш книги спрямо филми - като двойки.. ;) И, дами.. дайте малко помощ на Ели в случая.. пишете й ЛС (лични съобщения) за филми, за които знаете, че са правени по любовни романи..

Ооо, няма нужда от лс-та. Да пишат в темата, а аз ще изнасям линковете към наличните в пост в темата с линковете. Става ли? Нека всички виждат какво се пише, а не на лс. ;)

Само че да е в тема "Дискусии..", а не тук!

Нееее, в темата за филмите и книгите да си бъде. Аз от нея ще черпя информация.

Ами много се извинявам, че се нахаквам където не ми е работа, но в блога на Гането има събрани доста филми, правени по романи: http://www.kaldata.com/forums/index.php?autocom=blog&blogid=781&showentry=5175

И веднага давам пример с филмираните романи на Джейн Остин (мамооо,досадата като мен си е досада :clap: , сори). Аз повечето от книгите й съм сканирала, а тези които не съм, ще ги предложа скоро (надявам се), така че с линковете за филмите, мисля че можем да попълваме колекцията "романи-филми" ;)

:)Елиии, вече си наредена и подредена - има откъде да черпиш информация, така че хич не се усуквай, ами започвай с новия проект :) А извън шегата, разбира се, че темата за филмите е най-подходяща за подобна дискусия :cool:

Момичета има доста филми правени по Арлекини.Гледала съм 5-6 от тях и стават,но скоро се опитах да ги намеря и сваля.Оказа се невъзможно. Проблемите са два.Единия е,че явно не са достъпни от България(доколкото разбирам аз),а втория е,че няма никакъв сийд.Бях набелязала един филм,дори тръгна и свалих 2-3%,но стоя 2-3 седмици без промяна и ми писна. Това е за информация.Пак казвам не разбирам достатъчно и някой от вас може да намери начин.Дори в темата с филмите има изброени заглавия.Ако искате мога да ги намеря и направя списък за по-удобно.То разбрах,че и Гането има такъв.

по принцип не лоша идея е това за романи-филми ,но да се има предвид ,че особено при екранизацията на Арлекините има известна промяна на деиствието,добавени нови герои и т.н Аз поне съм попадала на 3 такива филма Когато става дума за по-класически романи има 2-3-5 екранизации тогава? СЕГА ДА СИ УТОЧНЯ,В ЛИНКОВЕ..КНИГИТЕ ЩЕ СЕ КАЧВАТ САМО В PDF ФОРМАТ АКО ИСКАМ ТЕКСТОВИ-В ЧИТАНКАТА ТАКА ЛИ Е?

...

СЕГА ДА СИ УТОЧНЯ,В ЛИНКОВЕ..КНИГИТЕ ЩЕ СЕ КАЧВАТ САМО В PDF ФОРМАТ АКО ИСКАМ ТЕКСТОВИ-В ЧИТАНКАТА ТАКА ЛИ Е?

Нещо не те разбрах какво имаш предвид. В темата с линковете по принцип се качва всичко, което е отредактирано и е придобило текстови формат.

Книгите, които още не са направени в текст са под формата на pdf-и, но в момента, в който биват отредактирани, pdf-ите се заменят с текстове.

В Читанката далеч няма всичко, което има тук, да не говорим, че 99,9% от това, което го има в Читанката (спрямо любовните романи, разбира се) е било качено първо тук.

Нещо не те разбрах какво имаш предвид. В темата с линковете по принцип се качва всичко, което е отредактирано и е придобило текстови формат.

Книгите, които още не са направени в текст са под формата на pdf-и, но в момента, в който биват отредактирани, pdf-ите се заменят с текстове.

В Читанката далеч няма всичко, което има тук, да не говорим, че 99,9% от това, което го има в Читанката (спрямо любовните романи, разбира се) е било качено първо тук.

ЗНАМ ЛИ,ПРИТЕСНИХ СЕ НЕЩО,ЧЕ НЯМА ДА ИМА ПОДМЯНА НА PDF С ТЕКСТОВИ ,А ЗА ТОВА ЧЕ НЕЩАТА В ЧИТАНКАТА СА ОТ ТУК, СЪМ НАЯСНО И СЪМ ВИ МНОГО БЛАГОДАРНА

НА ВСИЧКИ КОИТО ПРАВИТЕ ВЪЗМОЖНО ДА СИ ПРЕКАРВАМ ВРЕМЕТО ПРИЯТНО

• 2 седмици по-късно...

Момичета все повече ми прави впечатление, че в общата тема обсъждаме едни и същи книги и сюжети, поради факта че всеки ден се присъединяват нови момичета. За да избегнем повтарянето на едни и същи дискусии, а и не само заради това, с Инчето ви предлагаме да бъдат направени нови теми, представляващи различните "жанрове" на любовния роман, а именно: -пирати, шотландци, викинги, шейхове, Дивия Запад, индианци, Гражданска война, рицари, Лондон (regency), шпиони, Пътуване във времето, разбойници, смяна на пола, принцове и принцеси, магия и т.н. Какво ще представлява темата, в първия и втория пост (предлагам два, за да се избегнат проблемите, които имахме преди доста време, когато линковете към романите бяха само в първия пост на общата тема) ще се пускат корици на романите плюс резюметата им, както и десятка с десетте най-добри романи на такава тематика, ако вече сме я правили в темата с класациите, а ако не тя ще бъде добавена в последствие. Резюметата на отделните книги ще бъдат оцветени в различен цвят, за да се отличават. Надолу следват, дискусии за книгите. Всяка книга която ще бъде поставена в първите два поста трябва да е коментирана, като мисля че е хубаво коментиращият да й постави оценка по десетобалната система. Който се грижи за постта с кориците+резюметата на книгите ще следи и как варират оценките за всяка книга и ще поставя средноаритметичната оценка към описанието на съответната книга. Това сме измислили до тук, допитваме се за мнението ви и сме отворени и към нови идеи за това как трябва да са конструирани темите!

Момичета все повече ми прави впечатление, че в общата тема обсъждаме едни и същи книги и сюжети, поради факта че всеки ден се присъединяват нови момичета. За да избегнем повтарянето на едни и същи дискусии, а и не само заради това, с Инчето ви предлагаме да бъдат направени нови теми, представляващи различните "жанрове" на любовния роман, а именно:

-пирати, шотландци, викинги, шейхове, Дивия Запад, индианци, Гражданска война, рицари, Лондон (regency), шпиони, Пътуване във времето, разбойници, смяна на пола, принцове и принцеси, магия и т.н.

Какво ще представлява темата, в първия и втория пост (предлагам два, за да се избегнат проблемите, които имахме преди доста време, когато линковете към романите бяха само в първия пост на общата тема) ще се пускат корици на романите плюс резюметата им, както и десятка с десетте най-добри романи на такава тематика, ако вече сме я правили в темата с класациите, а ако не тя ще бъде добавена в последствие. Резюметата на отделните книги ще бъдат оцветени в различен цвят, за да се отличават.

Надолу следват, дискусии за книгите. Всяка книга която ще бъде поставена в първите два поста трябва да е коментирана, като мисля че е хубаво коментиращият да й постави оценка по десетобалната система. Който се грижи за постта с кориците+резюметата на книгите ще следи и как варират оценките за всяка книга и ще поставя средноаритметичната оценка към описанието на съответната книга.

Това сме измислили до тук, допитваме се за мнението ви и сме отворени и към нови идеи за това как трябва да са конструирани темите!

Пете,аз съм за,наистина идеята е много хубава,ако не си ти идругите момичета да освежавате форума с нови идеи сме загубени :wors: кажете ако мога и аз с нещо да помогна за реализация на идеята

15нови теми, че и повече, за да се раздробят книгите на подраздели? :wors: Мне знам.. малко прекалено ми се струва..

15нови теми, че и повече, за да се раздробят книгите на подраздели? :wors:

Мне знам.. малко прекалено ми се струва..

вижте аз как го виждам,ще се направи една обща тема например със заглавие Жанрове и внея вече така както Петето каза,така хем ще е прегледно хем няма да напълним начаната страница на форума ни

Честно казано не моля за разрешение и не знам откъде идва това желание да се ограничаваме, доколкото ми е известно нямаме някакъв наложе лимит в броя на темите, или бъркам? Във всеки един форум подобен на нашия на който съм попадала, има такива теми, защо и при нас да няма?!

Редактирано от hol_back_girl (преглед на промените)

• Автор

А за какво имаме цяла папка, ако не пълним с теми? Ако питаш мен пък е супер скапано всичко да е на едно и да трябва да преровиш 100 страници за да намериш това което търсиш. Нямаме ограничения колко теми може да им в папката ни. Колкото повече, толкова по-добре.

Да съм поставяла ограничения? Изказах мнението си мисля.. Не знаех, че нямам право на това!

• Автор

вижте аз как го виждам,ще се направи една обща тема например със заглавие Жанрове и внея вече така както Петето каза,така хем ще е прегледно хем няма да напълним начаната страница на форума ни

Мила тогава няма файда. Направо да си ги оставим в темата за дискусии всичко наблъскано и разхвърляно!

Да съм поставяла ограничения?

Изказах мнението си мисля..

Не знаех, че нямам право на това!

Имаш право, но ти почти винаги си опозиция.

е какво стана сега отказвате ли се,защо трябва да е наблъскано,като можем да си направим нова тема с подтемички

Да съм поставяла ограничения?

Изказах мнението си мисля..

Не знаех, че нямам право на това!

Не става въпрос за това. Забелязала съм че всеки път когато стане въпрос за нова тема, ти никога не гориш от ентусиазъм, и си по-скоро против отколкото "за", сякаш наистина имаме бройка в която да се вмъкнем. Недей веднага да се палиш...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.