Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Реорганизация, искаме мнение

Featured Replies

И аз съм "за" идеята хубаво ще е да видим любимите ни корици събрани в една тема :)

А освен кориците на мен ми хрумва да има и нещо като любими лица за любими герои, не си спомням точно но преди време някой беше дал линк към такива сайтове за Малори (даже се беше стигнало до съгласие че Джеймс ни прилича на Josh Holloway)

Ако се реши да има тема за корици може ли в същата тема (разнообразието в темата може да я опази от замряване Публикувано изображение ) да качваме снимки на лица които оприличаваме на герои от книги? :angel19:

Редактирано от svetla11 (преглед на промените)

• Отговори 399
  • Прегледи 42,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ехх Миа, чак пък 18+, недей така че получих угризения на съвестта!

Пепи не знам, дали да ги разделим, не мога да преценя дали да са само корици, ти как мислиш?

И Хеси, няма ли опция да ги качваме и в по-големи размери, голям проблем ли ще е, защото ако са по-мънички, то почти нищо няма да се вижда, а ако са линкове, които тепърва да отваряш, ще стане досадно Публикувано изображение

Моето мнение(с което не трябва много да се съобразявате,защото не съм голям фен на кориците) е да са заедно.Съгласна съм със svetla.Иска ми се да качваме и други снимки,а не само корици.

Преди години много ги оглеждах кориците-търсех прилика с главните,разглеждах дрехите...Сега търся нещо по-семпло,но пак красиво.Това между другото.

Пепи аз също не съм кой знае какъв фен на кориците. Като изключим батко ми Де Салво дето го обожавам и го има на почти всяка втора корица не съм много запленена, но скромното ми мнение е, че ако ще правим такава тема тя трябва да е само за корици. Иначе се страхувам, че нещата ще се разводнят и ще започнат да се качват естетични може би, но нямащи нищо общо със замисъла на темата снимки. Да не говорим че по вкус и цвят... знаеш. нека ако има дискусия тя поне да визира конкретните романи, а не тоз рус ли да е и що не е пораснал още 5см. Коментарите за девойките даже не искам да си представя. От цялото това писане мисълта ми е, че смятам за по удачно темата да е само за корици на любовни романи и доколко сполучливи са те ако съм схванала правилно идеята. А другата идея ако има достатъчно поддръжнички да се обособи отделно. Така мисля аз вие решавайте ама само ако не истипосате поне една корица на Джончо хихи.

Колко пъти дълго сме се колебали дали да си купим книга или не, защото корицата е грозна и дразни погледа ни. Колко пъти сме купували книга, само защото не можем да откъснем очи от корицата. Защото искаме отново и отново да я погледнем. Прочитайки една романтична история, съпреживяваме любовта на героите и зареждаме себе си с енергията на това красиво чувство. Факт е че корицата е част от чувството. От обещанието за вълненията, които ще откриеш, когато разгърнеш страниците. Затова подкрепям тази тема. Намирам я за интересна и обещаваща. Има много неща които да се обсъждат и възможност за всякакви мнения. Eдва ли ще се изчерпи скоро. Доста е обширна, а и романи се издават непрекъснато – нови и нови. И исторически и съвременни. Но... Личното ми мнение е да се ограничи в рамките на кориците на любовните роман. Добавянето на други снимки – на кой каквато му хрумне, – смятам че ще промени фатално темата. ;)

Аз съм твърдо зад Петето за тема с корици на любовни романи...предполагам повечето от нас ги колекционират и така ще можем да ги споделим с останалите....надявам се скоро темата да е факт!!

Редактирано от Yoringel (преглед на промените)

Колко пъти дълго сме се колебали дали да си купим книга или не, защото корицата е грозна и дразни погледа ни.

Колко пъти сме купували книга, само защото не можем да откъснем очи от корицата. Защото искаме отново и отново да я погледнем.

Прочитайки една романтична история, съпреживяваме любовта на героите и зареждаме себе си с енергията на това красиво чувство. Факт е че корицата е част от чувството. От обещанието за вълненията, които ще откриеш, когато разгърнеш страниците.

Затова подкрепям тази тема. Намирам я за интересна и обещаваща. Има много неща които да се обсъждат и възможност за всякакви мнения. Eдва ли ще се изчерпи скоро. Доста е обширна, а и романи се издават непрекъснато – нови и нови. И исторически и съвременни. Но... Личното ми мнение е да се ограничи в рамките на кориците на любовните роман. Добавянето на други снимки – на кой каквато му хрумне, – смятам че ще промени фатално темата. ;)

Мила, по-добре едва ли мога да го кажа. Напълно съм съгласна с теб. Ако се включат и снимки, ще се разводни много и ще загуби смисъла си. Мисля, че сами по себе си кориците са достатъчен материал за една тема, която не би се изчерпала скоро. А и както виждам от по-предните мнения, доста момичета са на това мнение. Което пък не пречи, ако решим, да пуснем отделна тема за снимки. Това е моето мнение. Тема САМО за корици. Публикувано изображение

Убедихте ме напълно.Наистина ще се разводни. Притеснявах се,че ще качваме снимки на едни и същи книги(то в бг не се издава сериозно) . Може би трябва да почнем и чужбинските?!С лек превод ,разбира се.

Убедихте ме напълно.Наистина ще се разводни.

Притеснявах се,че ще качваме снимки на едни и същи книги(то в бг не се издава сериозно) .

Може би трябва да почнем и чужбинските?!С лек превод ,разбира се.

Пепи, аз доколкото разбрах няма да има ограничение кориците да са само бг. Точно обратното. Корици на всякакви езици, ако щете и на японски, които са ни направили впечатление и искаме да споделим с останалите. ;)

PS: Ето няколко японски например, ама моля ви, не ме карайте да превеждам, щото бълкел не знам:

Японски корици

Редактирано от ganinka (преглед на промените)

Убедихте ме напълно.Наистина ще се разводни.

Притеснявах се,че ще качваме снимки на едни и същи книги(то в бг не се издава сериозно) .

Може би трябва да почнем и чужбинските?!С лек превод ,разбира се.

Мила изобщо не става въпрос за български корици, може да ги сравняваме с чуждите и също да ги качим в темата, но аз лично мисля че чуждите корици ще са много по-интересни както за гледане така и за дискутиране. ;)

Много добре звучи всичко, ама не мислите ли, че няма да е лошо като се качва дадена корица да се прави и превод на написаното на нея? Е, когато е във възможностите на качващия естествено.. Макар че и друг би могъл да го преведе все пак.. ;)

Много добре звучи всичко, ама не мислите ли, че няма да е лошо като се качва дадена корица да се прави и превод на написаното на нея? Е, когато е във възможностите на качващия естествено.. Макар че и друг би могъл да го преведе все пак.. ;)

ако е на английски знаете че съм насреща. За другите езици ....

Мила изобщо не става въпрос за български корици, може да ги сравняваме с чуждите и също да ги качим в темата, но аз лично мисля че чуждите корици ще са много по-интересни както за гледане така и за дискутиране. :)

Горещо подкрепям идеята за кориците Публикувано изображение Страхотно ще бъде, ако може да сравним корицата на БГ любовен роман с оригиналната корица на същия, например. Едва ли сравнението ще бъде в полза на нашето издателство май ;)

Мисля, че ще бъде любопитно и забавно да направим тема за кориците и тяхното сравнение ;)

Даа,ще има да се ядем какви неща издават,а ни тука лапаме мухите...........

Със сигурност без чужди корици няма да минем.Само вижте това.

Най-лоша корица-2002г

Какво ще кажете.На мен най-смешни ми са коментарите.

И на мен ми харесва идеята за тема с кориците, и също смятам, че е достатъчно обширна за да не я омесваме с други картинки и снимки, а и така ще се впише добре с идята на самия форум. Пепи то стига само да ги види човек, приличат ми на гавра с книгите, а коментарите ще ги прочета утре.

Редактирано от sanian (преглед на промените)

Много добре звучи всичко, ама не мислите ли, че няма да е лошо като се качва дадена корица да се прави и превод на написаното на нея? Е, когато е във възможностите на качващия естествено.. Макар че и друг би могъл да го преведе все пак.. :doh:

Мила, не разбрах кое предлагаш да се превежда - резюмето или само заглавията и посланията от кориците. Което и да е от двете съм "за", особено за неизвананите у нас книги, разбирасе това при условие че публикуващия разбира нещо от езика, ако не здраве да е, да пуска само снимчицата. Ако предлагаш за резюметата, мисля че е изпълнимо, все пак става въпрос за съвсем буквален превод, от който да се разбере за какво става на въпрос в романа, а не професионален.

Да се повторя, подкрепям идеята, но не трябва условието да е задължително, защото може и да се случи да нямаме достъх до резюмето, пък корицата да си заслужава да се види.

Пепи, първата позиция на класацията направо "спира дъха", но да си кажа честно за останалите, като че ли не са толкова зле, срещала съм и по-големи извращения, при това на живо, демек в родните книжарнички Публикувано изображение Но коментарите наистина си заслужават!

П.С. Гане, когато пуснах предложението се избазиках за японските корици, ама пък то наистина имало, при това са си доста сполучливи, аз си ги представях, рисувани, ама вместо двойка в страстна прегръдка, японка с кръгло личице и боси крачета налива чай или яде ориз :rolleyes:

П.С. Гане, когато пуснах предложението се избазиках за японските корици, ама пък то наистина имало, при това са си доста сполучливи, аз си ги представях, рисувани, ама вместо двойка в страстна прегръдка, японка с кръгло личице и боси крачета налива чай или яде ориз ;)

Публикувано изображение;) Не знам как, ама някакси съм пропуснала в предния ти пост споменаването на японска корица. Честно! Като писах моя пост в отговор на Пепи, изведнъж ми щукна да напиша това "ако щете и на японски". След това реших да видя дали мога да намеря японски, стана ми интересно, и написах в Гугъл "Japanese romance book covers" и хопала - взеха че се появиха. :P

Иаз мисля ,че идеята за кориците е страхотна, дори може да се видят кориците на един и същ роман издаван в различни страни и кой е най- сполучлив, или пък корица която въобще не съответства на описанието на героите в романа.

Пускам темата.

• 2 седмици по-късно...

Здравейте момичета, какво ще кажете да си направим тема - читателски клуб- знам че самия ни форум е своего рода такъв и отново ще кажа, че съм щастлива, че се присъединих към вас, но помислете върху това- отделна тема, читателски клуб, книга на месеца или на седмицата нещо подоно, изираме си книжка, която всеки трява да прочете в определен срок, а ако някои я е чел- още по-добре - и започваме да дискутираме, добрите- лощите впречатления, сцени, дори автора като в истинските читателски клубове!

Здравейте момичета, какво ще кажете да си направим тема - читателски клуб- знам че самия ни форум е своего рода такъв и отново ще кажа, че съм щастлива, че се присъединих към вас, но помислете върху това- отделна тема, читателски клуб, книга на месеца или на седмицата нещо подоно, изираме си книжка, която всеки трява да прочете в определен срок, а ако някои я е чел- още по-добре - и започваме да дискутираме, добрите- лощите впречатления, сцени, дори автора като в истинските читателски клубове!

Според мен идеята е страхотна. Преди време гледах един филм "Литературният клуб на Джейн Остин" и ми се прииска да участвам в нещо подобно.

Само да попитам, защото не съм сигурна че разбрах, в темата си избираме роман за седмицата или месеца, който да се прочете и след като приключим с четенето следват примерно няколко дни дискусия на членовете, преди да се зададе следващия роман.

Абсолютно за съм, дори и да не съм разбрала, подкрепям всякаква тема, която ще дава нова информация за непрочетени книги.

Светле, ще ми кажеш ли от къде мога да изтегля "Мъртъв до мрак" Направо съм пристрастена към сериала и ми се иска да прочета и книгите.

п.п. Поредицата за Анита Блейк има ли я сканирана на български и ако да, къде да я потърся?

Мерси предварително.

Мила, не знам дали "Мъртъв до мрак" е сканирана и дори дали е преведена на БГ, аз я имам в книжен вариянт и е на турски.. Публикувано изображение

Съжалявам че не можах да ти помогна по първия въпрос но надявам се да те зарадвам с това тук Публикувано изображение

Идеята ми хареса :) истински читателски клуб!! Страхотно! :) само да попитам: да речем че има книга която единодушно сме избрали за четене но не всички я имаме книгата а я няма качена и в нета, как ще си я набавим? Как ще определим коя ще е книгата на седмицата? Само любовни романи ли ще са или в различни жанрове - да речем книга хит, горещо препоръчана от литературните критици (дано съм се изразила правилно) и т.н?

Радвам се че идеята ви допада, да в много филми съм виждала подони клубове и съм си мечтала да участвам, а относно сроковете всичко зависи от нас - трява да си зададем някаъв срок за четене и дискусии след това- да ги уточним заедно, защото едни имат по-малко време др повече, и като приклщчим дискусиите по едната - някои предлага следваща книга и така...

Радвам се че идеята ви допада, да в много филми съм виждала подони клубове и съм си мечтала да участвам, а относно сроковете всичко зависи от нас - трява да си зададем някаъв срок за четене и дискусии след това- да ги уточним заедно, защото едни имат по-малко време др повече, и като приклщчим дискусиите по едната - някои предлага следваща книга и така...

Страхотно :clap: Подкрепям идеята всячески :)

А за определяне на това коя книжка ще дискутираме, не може ли да си правим класацийка примерно:"Кой роман искате да дискутираме в следващата седмица" и почваме да гласуваме дооткат, т.е. например в продължение на 5 дни. А ако книгата, която излезе фаворит за дискутиране, я няма все още сканирана, ще се постараем да я сканираме по най-бързия начин (стига да я има някоя от нас Публикувано изображение )

ей това за клуба е страхотна идея, :clap::eek: подкрепям с две ръце,но наистина трябва да направим класация в която всеки да гласува

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.