Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Топ 10 - Любовни романи

Featured Replies

Да се включа и аз в класацията за Хедър Греъм-култова авторка в жанра Публикувано изображение

Всъщност ми беше доста трудно да определя кой от романите й е по-по-най и да го сложа на по-предна позиция, т.к. почти всичко нейно е убийствено и зашеметяващо добро Публикувано изображение

След дълго умуване класацията ми придоби следния вид:

1. Златната невеста-бих казала само най-добрия викингски роман от най-добрата викингска поредица (поне излизала на БГ) :rolleyes: Еееех, де да имаше още такива романи Публикувано изображение

2. Любовницата на корсаря

3. Ондин

4. Постеля от рози

5. Графинята и сребърния меч

6. Господаря на вълците

7. Робинята на викинга

8. Триумф

9. Дивата котка

10. Интриги

Редактирано от bobych (преглед на промените)

• Отговори 941
  • Прегледи 294,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Да се включа и аз в класацията: 1.Дивата котка 2.Не предавай любовта 3.Предателката 4.триумф 5.златната невеста 6.робинята на викингите 7.господаря на вълците 8.постеля от рози 9. Бунтарката 10.Дъщерята на огъня

• Автор

Момичета, ето я и десетката на Хедър Греъм, гласувахме за 19 нейни книги и това са най-добрите:

На десето място с 28 точки - "Бегълката", книгата е първа от поредицата за Макензи, която включва шест книги, пет от които вече са преведени на български.

На девета позиция с 32 точки, книга втора от поредицата за Макензи - "Заложницата".

Осмо място с 39 точки, отново за Макензи-този път представени с "Бунтарката"

Да обясня - Джарет Макензи и Тара Брент, са героите на "Бегълката", а в "Заложницата" се разказва за полубрата на Джарет - Джеймс, като следващите четири книги от поредицата са за следващото поколение - "Бунтарката", която е за сина на Джарет и Тара-Иън,следва "Предателката", която е за сина на Джеймс - Джером, следващата е единствената непреведена на български-"Glory", която е за втория син на Тара и Джарет-Джулиън и поредицата завършва с "Триумф"-главната е представителка на рода-Тия, дъщеря на Джарет и Тара. Лично аз не съм чела поредицата, пазя си я за когато ще имам повече свободно време и може и да бъркам нещо в хронологията, ако е така ще ви помоля да ме поправите, но иначе смятам че книгите ще са супер, защото на авторката й се отдава да пише на фона на Гражданската война!

Да се върнем към класацията - седмо място за един самостоятелен роман - "Графинята и сребърния меч" с 41 точки, роман в стил "скрита самоличност" съчетано с появата на Робин Худ, като "Госпожица Зелени ръкави" му беше братовчедка а главния, пък му беше добър приятел, а каузата и на тримата беше за благото на бедните, в крайна сметка падна страхотен маскарад, докато се разберат кой-кой е, и моето любимо, волю неволю ги бракосъчетаха за доброто на короната, суперска книга, жалко, че не е по-напред в класацията!

Шесто място отново за Макензи - този път с "Предателката" с 46 точки, само да вметна, защото съм я чела, най-обичам така-той южняк, тя янки, страст с размерите на Тихия океан, и не по-малка омраза, даже ако не се лъжа главната беше влюбена в братовчеда на главния-Иън, но най-добрата й приятелка й го отмъква под носа, и така среща истинската си любов!

В средата на класацията две книги с по 47 точки- "Постеля от рози", самостоятелен роман, изграден отново на базата "врагове", докато не кацне пилето на любовта, и моя личен фаворит (направо съм покрусена че е толкова назад) - "Не предавай любовта", книга трета от сагата за Камерън, то не беше любов, не беше война, скарвания и сдобрявания, обожавам я, чела съм я сигурно поне 20 пъти, пак се отклоних...

Четвърта позиция за "Дивата котка" с 87 точки, с тази книга започва действието от трилогията за Камерън.

Трето място отново за две книги с по 90 точки-първо да завършим с Камерън-"Любовницата на корсаря", втора книга в поредицата и лично според мен един от най-добрите романи които съм чела, отново имаме маскарад, имаме пирати, една сватба, абе чудо книга , който не я чел, направо за какво живее питам? И оттук се почва едно викингско нашествие - "Господарят на вълците" е книгата която дели третото място, последната в трилогията за викингите.В книгата се разказва за един от най-малсите синове на Олаф Белия.

Среброто с 115 точки е за книга втора "Робинята на викинга"-посветена на втория син на Олаф, между другото тази книга по сюжет напълно ми се препокриваше със "Златната невеста", лично на мен ми беше адски интересно да прочета малко за Олаф и Иърин вече на стари години, но иначе непроменени

И победител е "Златната невеста" с 140 точки.Мисля че който е чел трилогията ще сподели мнението ми че тя е просто фантастична, започва с нашия победител-невестата, като героите й - Иърин и Олаф са принудени от обстоятелствата да се оженят за доброто на мира, голяма борба беше докато избие любовта им, даже от тази книга е един от най-романтичните моменти, за които съм чела, когато точно преди раждането Иърин беше при родителите си и Олаф дойде да я вземе:

"Тя отдавна лежеше под меката пухена завивка и когато Олаф влезе в стаята, обърна гръб на вратата. Напрегнатият й слух олавяше всяко негово движение. Докато го чакаше да се съблече, непрестанно си повтаряше, че не е трябвало да се преструва на заспала. Толкова й се искаше да погледне силното му тяло, да задоволи копнежа на измъченото си сърце. След малко усети как Олаф легна до нея и зачака нежната милувка на ръцете му. Ала той й обърна гръб и прегърна възглавницата си.

Когато повярва, че мъжът й е заспал, Иърин не можа да сдържи риданията си. Олаф веднага се обърна към нея и я улови за рамото.

-Какво ти е? - прошепна загрижено той.

Тъй като не можеше да му признае истината, тя излъга тихо:

-Понякога бебето ме рита с все сила...

Олаф веднага я прегърна, притисна гърба й към голите си гърди и нежно замилва корема й.

-По - добре ли е така?

Иърин се усмихна в мрака

-Много по-добре, благодаря ти,Олаф.-Само след миг вече спеше, усещайки се сигурна и защитена."

Толкова е мило, че чак ме разплака... Страхотна книга, абсолютно заслужена позиция!

Толкова за класацията, колкото до авторката, мисля че една от най-добрите в жанра,изключително умело съчетава историческите елементи със силните любовни връзки, героите й винаги са уникални като характери и личности, изобщо може само да съжеляваме, че толкова нейни книги не са преведени на български език, дано това се коригира в бъдеще!

Сега за новата класация, лично според мен е доста трудничка, аз съм се сетила за пет позиции, но ще си дам още време за размисъл, та ето я и нея-десетте второстепенни герои/двойки за които бихте искали да четете в някой роман, но за съжаление авторката се е отказала преди да им дойде реда. Те са винаги толкова чаровни и омагьосващи, дори за краткото време, в което ги виждаме в действието, че е задължително да им отдадем заслуженото. Очаквам мненията ви!

Редактирано от hol_back_girl (преглед на промените)

• Автор

Леле, Пете... направо ме уби с тази класация... :P

Хаха как да го тълкувам това? Толкова ли е трудно?

Четвърта позиция за "Дивата котка" с 87 точки, с тази книга започва действието от трилогията за Камерън.

Трето място отново за две книги с по 90 точки-първо да завършим с Камерън-"Любовницата на корсаря", втора книга в поредицата и лично според мен един от най-добрите романи които съм чела, отново имаме маскарад, имаме пирати, една сватба, абе чудо книга , който не я чел, направо за какво живее питам?

Sorry, Пете, че имаше един участник по-малко в класацията, ама като съм прочела има-няма само пет книги на тази авторка... Сега вече ще наваксвам, защото от София наскоро си взех Дивата котка и Любовницата на корсаря, вече ометох Котката и страшно ми хареса. Та да питам коя е другата книга за Камерън? Толкова много романи и поредици има, че вече се обърквам.

Момичета, ето я и десетката на Хедър Греъм, гласувахме за 19 нейни книги и това са най-добрите:

На десето място с 28 точки - "Бегълката", книгата е първа от поредицата за Макензи, която включва шест книги, пет от които вече са преведени на български.

На девета позиция с 32 точки, книга втора от поредицата за Макензи - "Заложницата".

Да обясня - Джарет Макензи и Тара Брент, са героите на "Бегълката", а в "Заложницата" се разказва за полубрата на Джарет - Джеймс, като следващите четири книги от поредицата са за следващото поколение - "Бунтарката", която е за сина на Джарет и Тара-Иън,следва "Предателката", която е за сина на Джеймс - Джером, следващата е единствената непреведена на български-"Glory", която е за втория син на Тара и Джарет-Джулиън и поредицата завършва с "Триумф"-главната е представителка на рода-Тия, дъщеря на Джарет и Тара. Лично аз не съм чела поредицата, пазя си я за когато ще имам повече свободно време и може и да бъркам нещо в хронологията, ако е така ще ви помоля да ме поправите, но иначе смятам че книгите ще са супер, защото на авторката й се отдава да пише на фона на Гражданската война!

Да се върнем към класацията - седмо място за един самостоятелен роман - "Графинята и сребърния меч" с 41 точки, роман в стил "скрита самоличност" съчетано с появата на Робин Худ, като "Госпожица Зелени ръкави" му беше братовчедка а главния, пък му беше добър приятел, а каузата и на тримата беше за благото на бедните, в крайна сметка падна страхотен маскарад, докато се разберат кой-кой е, и моето любимо, волю неволю ги бракосъчетаха за доброто на короната, суперска книга, жалко, че не е по-напред в класацията!

Шесто място отново за Макензи - този път с "Предателката" с 46 точки, само да вметна, защото съм я чела, най-обичам така-той южняк, тя янки, страст с размерите на Тихия океан, и не по-малка омраза, даже ако не се лъжа главната беше влюбена в братовчеда на главния-Иън, но най-добрата й приятелка й го отмъква под носа, и така среща истинската си любов!

В средата на класацията две книги с по 47 точки- "Постеля от рози", самостоятелен роман, изграден отново на базата "врагове", докато не кацне пилето на любовта, и моя личен фаворит (направо съм покрусена че е толкова назад) - "Не предавай любовта", книга трета от сагата за Камерън, то не беше любов, не беше война, скарвания и сдобрявания, обожавам я, чела съм я сигурно поне 20 пъти, пак се отклоних...

Трето място отново за две книги с по 90 точки-първо да завършим с Камерън-"Любовницата на корсаря", втора книга в поредицата и лично според мен един от най-добрите романи които съм чела, отново имаме маскарад, имаме пирати, една сватба, абе чудо книга , който не я чел, направо за какво живее питам? И оттук се почва едно викингско нашествие - "Господарят на вълците" е книгата която дели третото място, последната в трилогията за викингите.В книгата се разказва за един от най-малсите синове на Олаф Белия.

Среброто с 115 точки е за книга втора "Робинята на викинга"-посветена на втория син на Олаф, между другото тази книга по сюжет напълно ми се препокриваше със "Златната невеста", лично на мен ми беше адски интересно да прочета малко за Олаф и Иърин вече на стари години, но иначе непроменени

И победител е "Златната невеста" с 140 точки.Мисля че който е чел трилогията ще сподели мнението ми че тя е просто фантастична, започва с нашия победител-невестата, като героите й - Иърин и Олаф са принудени от обстоятелствата да се оженят за доброто на мира, голяма борба беше докато избие любовта им, даже от тази книга е един от най-романтичните моменти, за които съм чела, когато точно преди раждането Иърин беше при родителите си и Олаф дойде да я вземе:

"Тя отдавна лежеше под меката пухена завивка и когато Олаф влезе в стаята, обърна гръб на вратата. Напрегнатият й слух олавяше всяко негово движение. Докато го чакаше да се съблече, непрестанно си повтаряше, че не е трябвало да се преструва на заспала. Толкова й се искаше да погледне силното му тяло, да задоволи копнежа на измъченото си сърце. След малко усети как Олаф легна до нея и зачака нежната милувка на ръцете му. Ала той й обърна гръб и прегърна възглавницата си.

Когато повярва, че мъжът й е заспал, Иърин не можа да сдържи риданията си. Олаф веднага се обърна към нея и я улови за рамото.

Олаф веднага я прегърна, притисна гърба й към голите си гърди и нежно замилва корема й.

-По - добре ли е така?

Иърин се усмихна в мрака

-Много по-добре, благодаря ти,Олаф.-Само след миг вече спеше, усещайки се сигурна и защитена."

Толкова е мило, че чак ме разплака... Страхотна книга, абсолютно заслужена позиция!

Толкова за класацията, колкото до авторката, мисля че една от най-добрите в жанра,изключително умело съчетава историческите елементи със силните любовни връзки, героите й винаги са уникални като характери и личности, изобщо може само да съжеляваме, че толкова нейни книги не са преведени на български език, дано това се коригира в бъдеще!

Сега за новата класация, лично според мен е доста трудничка, аз съм се сетила за пет позиции, но ще си дам още време за размисъл, та ето я и нея-десетте второстепенни герои/двойки за които бихте искали да четете в някой роман, но за съжаление авторката се е отказала преди да им дойде реда. Те са винаги толкова чаровни и омагьосващи, дори за краткото време, в което ги виждаме в действието, че е задължително да им отдадем заслуженото. Очаквам мненията ви!

Наистина е доста трудничка задачата. Аз се сещам за 4 двойки в момента. Макар, че за едната май има книга, ама не е издадена у нас, това брои ли се? :P

-По - добре ли е така?

Иърин се усмихна в мрака

Oх, доста ще се измъча с тази класация, голямо ровене ще пада . Само за две двойки се сещам в момента...Най-добре да започвам "търсенето" от сега :P:):P

post-219809-1241810482_thumb.jpg

Редактирано от BellaBass (преглед на промените)

• Автор

Момичета относно новата класация, не става въпрос само за двойки, може и самостоятелни герои, и Инче мисля че книга която е издадена на английски не се брои! След доста дълго умуване ето я моята класация: 10. За тази позиция посочвам едно от децата на Едуард и Шарлот Малори, а може и самите тях,нямам претенции, но ми се ще да видя представител на семейството в малко по-различна светлина, малко по-скромни! 9. Фаръл Ивс и Елизабет от "След целувката" на Катлин Удиуиз, много сладки герои, и въпреки че те също се събраха на края на книгата, историята им ми си стори много интересна и с удоволствие бих я прочела! Фаръл е такъв джентълмен и така мило й помага, жалко за тях, щеше да излезе супер роман! 8. Емелин и Антъни, от "Любов по неволя" на Аманда Куик, главните герои в книгата изобщо не ми харесаха, но пък тези младоци бяха страхотни, очаквах до края на книгата поне за една целувчица да се спомене, уви не ме огря, какво да се прави стане ли въпрос да някой Антъни и се влюбвам в него :P Та Емилин е племенница на главната, а Антъни е зет (брата на починалата му жена) на главния, запознават се покрай главните и страшно се харесваха, много сладки! 7. Уолтър от "Златокосият великан" на Джоана Линдзи, най-добрия приятел на главния, даже като разбрах че книгата има продължение реших че е за него, в последствие разбрах че е за дъщеричката на главните. 6. Тук поставям едни герои на Джули Гарууд от "Венчило с дявола", доверениците на Алек - Гавин или Маркъс, нямам предпочитания кой от двамата,мисля че и двамата ще са страхотни като главни персонажи. 5. Иън и Джоан от "Сърце от лед" на Джуд Деверо, и те подобно на деветата ми позиция се зажениха в края на романа, но мисля че и от тях биха излезли суперски сценки, все пак Джоан е една Тагърт! 4. Ерик - брата на Олаф Белия от "Златната невеста" на Хедър Греъм, пак се бях заблудила за този герой, като четох резюмето на "Робинята на викинга" и си викам ето го "батко", ама то пък взе че се оказа синчето, да си призная Ерик ме изкефи повече от Олаф, защото беше по-забавен, по-весел, а Олаф малко като сърдит мечок, иначе останалите им качества мисля че се препокриваха, жалко и за този герой, щеше да излезе чудна викингска книга! 3. Още един Ерик, този път на Елизабет Лоуел, четох за него в "Недокоснатата", брата на Амбър, какво да кажа освен че си е направо грехота да няма книга за този герой, беше идеален!!! 2. Тук поставям Никълъс Дьовил от "Уитни моя любов" на Джудит Макнот, даже още не съм дочела книгата, но този Ники, така ме впечатли, та той си е един френски Малори, с удоволствие бих чела и за него като за един превъзпитан женкар! 1. И моят фаворит - Пърси от книгите за Малори на Джоана, все си мисля че този персонаж не е случаен и все в някоя книга ще се появи в по-съществена роля, знам че авторката доста го осмива, но това е перфектно за романа който му мисля аз-цялото лондонско общество го мисли за абсолютен идиот, включително и най-добрите му приятели, но той е принуден да носи тази маска защото: а) той е проклятието на моретата в последните десет години, демек страхотен пират- побеждавал е дори страховития Хоуки, носи прозвище-нещо като Тигъра и с черните си прилепнали дрехи е просто неустоим за жените които попадат на кораба му! б)той отново е проклятие, но този път за цял Лондон, отново носи прозвище Тигъра, но този път е майстор в кражбите, за да помага на бедните, цялата лондонска полиция е по петите му, и какво от това, като докато спасява поредното сиропиталище от гладна смърт, среща жената на живота си, която просто удря в земята всички невести на клана Малъри в)той е най-печеният шпионин на англичаните, нещо като пра-пра дядо на Джеймс Бонд, но никой дори не подозира самоличността на тигъра Спирам за да не ставам досадна, но само си представете края на "моя роман", когато Джеръми, Никълъс и Дерек, разбират истинската самоличност на Пърси и това колко страхотен е той, просто супер ;) Сега ми направи впечатление, че не можах да се сетя за самостоятелен женски персонаж, явно не им отделям достатъчно внимание докато чета за тях!

Ех, това е, което измислих. Може и да изпускам нещо, но то трябва да си изчета пак книгите, че да се сетя.

1. Катрин и Джейсън /"Лунна страст" - Мари Ферарела/ - Тази двойка ми направи впечатление, не бих отказала да прочета книга за тяхната любовна история.

2. Питър Уилтън - братовчедът на Андрея / "Контесата" - Катрин Каултър/ - Идеален персонаж са главен герой, грижовен, с херцогска титла, но въпреки това избрал да участва във войната с Франция, въобще всички предпоставки са на лице. :)

3.Гавин или Маркъс /"Венчило с дявола" - Джули Гарууд/ - тук те подкрепям, Пете. :)

4. Ванеса /"Див и влюбен" - Джоана Линдзи/ - безцеремонната приятелка на Джоселин. Ако не ме лъже паметта накрая се събираше с един коняр или нещо такова, но ми хареса колко е цапната в устата, би излязла добра главна героиня от нея.

5. Франсиз и Джордж Армхерст /"Нежен бунт" - Джоана Линдзи/ - Общо взето си се събраха в книгата, имало е някаква предишна история и щеше да интересно да се прочете повече според мен.

6. Девън Куейд и Поли/ "Съпругата - янки" Линда Леъл Милър - Е пък много им се претупаха историята в "Съпругата - янки", мисля, че си зжаслужават собствена книга.

7. Лазар и Серж /"Тайната принцеса", "Ти ми принадлежиш" Джоана Линдзи/ - Тези двамата допълваха интересната групичка и в двете книги, та нямаше да е лошо и за тях да се драсне нещо.

Хм, май е малко изсмукана през пръстите тази моя класация, но здраве да е, не съм от най паметливите. ;)

Редактирано от Lindsey (преглед на промените)

Пете, благодаря за страхотната класация :) Истинско удоволствие е човек да прочете духовитите ти и свежи коментари :)

Ако позволиш да вмъкна само една реплика: за Никълас Дьовил, Джудит Макнот вече е написала една кратичка новелка от 60-тина страници "Вълшебства". Въпреки че съм върла фенка на Джудит Макнот и нейните исторически романси, за мое най-голямо съжаление трябва да спомена,че от историята за Никълас очаквах мнооого, мноооого повече. В тази кратка новела просто няма място и време да се развие нито действие, а още по-малко характери на герои или пък сблъсъци между тях. Публикувано изображение Имам чувството, че когато е писала историята за Никълас, отдавна е било отлетяло вдъхновението й и е написала новелата за отбиване на номера. Едно от най-големите ми разочарования Публикувано изображение

Редактирано от bobych (преглед на промените)

1. И моят фаворит - Пърси от книгите за Малори на Джоана, все си мисля че този персонаж не е случаен и все в някоя книга ще се появи в по-съществена роля, знам че авторката доста го осмива, но това е перфектно за романа който му мисля аз-цялото лондонско общество го мисли за абсолютен идиот, включително и най-добрите му приятели, но той е принуден да носи тази маска защото:

а) той е проклятието на моретата в последните десет години, демек страхотен пират- побеждавал е дори страховития Хоуки, носи прозвище-нещо като Тигъра и с черните си прилепнали дрехи е просто неустоим за жените които попадат на кораба му!

б)той отново е проклятие, но този път за цял Лондон, отново носи прозвище Тигъра, но този път е майстор в кражбите, за да помага на бедните, цялата лондонска полиция е по петите му, и какво от това, като докато спасява поредното сиропиталище от гладна смърт, среща жената на живота си, която просто удря в земята всички невести на клана Малъри

в)той е най-печеният шпионин на англичаните, нещо като пра-пра дядо на Джеймс Бонд, но никой дори не подозира самоличността на тигъра

Спирам за да не ставам досадна, но само си представете края на "моя роман", когато Джеръми, Никълъс и Дерек, разбират истинската самоличност на Пърси и това колко страхотен е той, просто супер

Ама наистина - тоя досаден Пърсиии..........с право си го сложила на първо място в твоята класация.Като се позамисля време му е вече за самостоятелна изява....дали пък авторката вече не е написала нещо по въпроса?Английскоговорящите и разбиращи може пък да ни помогнат като прегледат сайта й.И аз съм с две ръце за него - за първото място,де!

Момичета относно новата класация, не става въпрос само за двойки, може и самостоятелни герои, и Инче мисля че книга която е издадена на английски не се брои!

1. И моят фаворит - Пърси от книгите за Малори на Джоана, все си мисля че този персонаж не е случаен и все в някоя книга ще се появи в по-съществена роля, знам че авторката доста го осмива, но това е перфектно за романа който му мисля аз-цялото лондонско общество го мисли за абсолютен идиот, включително и най-добрите му приятели, но той е принуден да носи тази маска защото:

а) той е проклятието на моретата в последните десет години, демек страхотен пират- побеждавал е дори страховития Хоуки, носи прозвище-нещо като Тигъра и с черните си прилепнали дрехи е просто неустоим за жените които попадат на кораба му!

б)той отново е проклятие, но този път за цял Лондон, отново носи прозвище Тигъра, но този път е майстор в кражбите, за да помага на бедните, цялата лондонска полиция е по петите му, и какво от това, като докато спасява поредното сиропиталище от гладна смърт, среща жената на живота си, която просто удря в земята всички невести на клана Малъри

в)той е най-печеният шпионин на англичаните, нещо като пра-пра дядо на Джеймс Бонд, но никой дори не подозира самоличността на тигъра

Спирам за да не ставам досадна, но само си представете края на "моя роман", когато Джеръми, Никълъс и Дерек, разбират истинската самоличност на Пърси и това колко страхотен е той, просто супер :angry22:

Сега ми направи впечатление, че не можах да се сетя за самостоятелен женски персонаж, явно не им отделям достатъчно внимание докато чета за тях!

Просто страхотно.И на мен ми е минавало през ума-той Пърси често,често се изказва в лош момент и на лошо място,та им пали фитилите на Малори.Книга за него ще е голяма забава

Класацията е много хубава. В началото като я видях малко се стреснах, защото нищо не ми идваше на ум, но после като се замислих и доста неща излязоха :)

1. Даниел и Мери - "Венчило с дявола" на Джули Гарууд - бяха ми много забавни и супер интерсни, наравно с главните Джейми и Алек. Вярно, че се ожениха, обаче тяхната истрия заслужава по-детайлно разглеждане според мен. :rolleyes:

2. Джефри и Бранд де Уорън - "Обещанието на розата" на Бренда Джойс - Братята на Стивън. И двамата бяха страхотни, а и мисля, че иделно пасват за главни герои. А и сестра им Изабел също ми беше много сладка. И сега като се сетя за книгата много съжалявам, че Джефри стана епископ и заряза любимата си Адел, която беше доста развратна, но и тя уж го обичаше, но ако ще чета за Джефри, дано да не е тя в главната женска роля. :)

3. Ерик - "Златната невеста" на Хедър Греъм - брат на Олаф Белия, за него вече беше писано и аз напълно сподялям мнението.

4. Ройс - "Среднощен маскарад" на Шърли Бъзби - за фамилията му не се сещам, но беше един от най-добрите приятели на Доминик Слейд и братовчед на Мелиса и беше много симпатичен.

5. Робърт и Ивет - "Сърце за продан" на Шърли Бъзби - вече не помня дали се ожениха или не, но се сещам, че и двамата си подхождаха много и с удоволствие бих прочела нещо за тях.

6. Томас и Джон - "Постеля от рози" на Хедър Греъм - двамата приятели на Тристан. Е, Джон поне се ожени за лелята, обаче Томас горкичкия остана безпризорен, след като в началото на книгата убиха съпругата му. (поне така си го спомням)

7. Меган - "Сърца в пламъци" на Джоана Линдзи - по-малката сестра на Ройс. Аз все очаквах в третата книга да я сватосат за Селиг, но не :rolleyes:

8. Брена и Меган - "Замъкът на варварина" на Рут Ланган - по-малките сестри на главната, Мередит.

9. Девън Куейд и Поли - "Съпругата-янки" на Линда Леъл Милър - съгласна съм, че заслужават повече внимание.

10. Марлис - "Отмъстителят" на Тереза Медейрос - сестрата на Гарет; знам, че беше много зла, но в нея има нещо, което наистина привлича и все си мисля, че трябва да има книга и за нея, само че вече да е добра и да не убива хората наред Публикувано изображение

Редактирано от tanushi (преглед на промените)

Ето и моята класация :rolleyes: :

10.Маргарет и Роджър-"Красавицата и звяра"-Хана Хауъл-Те се ожениха,но искам да прочета по-подробно за тяхната история

9.Робърт и Ивет-"Сърце за продан"

8.Пърси от поредицата"Малори"

7.Леиди Ариана и Малик-"Среднощен бродник"

6.Даяна и Стивън-"По силна от магия"-те съшо се ожениха накрая,но ми е любопитно как Даяна се влюби в Стивън след като от години обичаше Лусиън

5.Даниел и Мери-"Венчило сдявола"

4.Уолтър -"Златокосия великан"

3.Неса Макрегър и Гейвин Кърн-Разбойникът и зеленооката"-С удоволствие бих прочела тяхната история особено след като ги ожениха без нейното съгласие :handshake:

2.Дейвид и Тес-"Вземи сърцето ми"- Боби Смит-Дейвид се представяше за нашия поради изнудване от страна на майката на главния и се влюби в Тес,която бе прислужница в замъка,къдетро живееше Дейвид,двамата се влюбиха,но той не можеше даи разкрие истината,в края книгата той бе тръгнал към нея да и каже всичко,но за мое съжаление писателката не описа тази сцена,а с голямо удволствие бих прочела Публикувано изображение

1.Иън Макферсън-"Разбойникът и зеленооката"-Бащата на Мелиса-Той е висок,силен и красив,направо е страхотен,той заслужава една лудетина да се втурне в живота и да го преобърне на 360 градуса,само,че никак не и завиждам с шеснадесет заверени сина,заверена дъщеря и внучка Публикувано изображение

След толкова главоблъскане ,ето и моята класация ;) 10.Меган от "Сърца в пламъци" -Джоана Линдзи 9.Пърси от поредицата за "Малори".Много колоритен образ.-Джоана Линдзи 8.Джон от "Постеля от рози"-Хедър Греъм 7.Ерик /брата на Амбър / от "Недокоснатата"-Елизабет Лоуел 6.Тони /брата близнак на Антония-главната/ от "Прелъстен"-Виджиния Хенли 5.Уолтър от "Златокосият Великан"-Джоана Линдзи 4.Ерик /брата на Олаф Белия/ от "Златната невеста"-Хедър Греъм 3.Даниел и Мери от "Венчило с дявола"-Джули Гарууд /Бяха много забавни и сладки , с голямо удоволствие бих чела за тях/ ;) 2.Стефан и Брена /брата на Ройс Уестморланд и сестрата на главната -Дженифър/ от "Кралството на мечтите". -Джудит Макнот :shy11: 1.Шериф Матисъни и Кетрин /единият брат на Джули Матисън/ от "Съвършенство"-Джудит Макнот. :love: Още един голям пропуск на моята любима авторка P.S. Никълъс Дьовил - Направо е непростимо този образ да пресъства във всички книги на Джудит Макнот от поредицата за "Устморланд", а за него да е отделена една новелка в сборника "Вълшебства''. :no-no:

post-219809-1241970493_thumb.jpg

post-219809-1241970500_thumb.jpg

Редактирано от BellaBass (преглед на промените)

След толкова главоблъскане ,ето и моята класация :idea:

10.Меган от "Сърца в пламъци" -Джоана Линдзи

9.Пърси от поредицата за "Малори".Много колоритен образ.-Джоана Линдзи

8.Джон от "Постеля от рози"-Хедър Греъм

7.Ерик /брата на Амбър / от "Недокоснатата"-Елизабет Лоуел

6.Тони /брата близнак на Антония-главната/ от "Прелъстен"-Виджиния Хенли

5.Уолтър от "Златокосият Великан"-Джоана Линдзи

4.Ерик /брата на Олаф Белия/ от "Златната невеста"-Хедър Греъм

3.Даниел и Мери от "Венчило с дявола"-Джули Гарууд /Бяха много забавни и сладки , с голямо удоволствие бих чела за тях/ :P

2.Стефан и Брена /брата на Ройс Уестморланд и сестрата на главната -Дженифър/ от "Кралството на мечтите". -Джудит Макнот ;)

1.Шериф Матисъни и Кетрин /единият брат на Джули Матисън/ от "Съвършенство"-Джудит Макнот. :love: Още един голям пропуск на моята любима авторка

P.S. Никълъс Дьовил - Направо е непростимо този образ да пресъства във всички книги на Джудит Макнот от поредицата за "Устморланд", а за него да е отделена една новелка в сборника "Вълшебства''. :P

Пете, извинявай, ама пак променям 5-тата позиция, нещо не може да ми се угоди... Значи изхвърлям близначката на Милисънт и слагам друг близнак- Антъни от Прелъстен. Добре че видях по-горната класация и се присетих за него, прекрасно ще е ако му дадат голямата роля в роман. Повече размествания няма да има, честно!

Ето моята класация с второстепенни герои,за които искам да прочета повече: 10.Меган от "Сърца в пламъци" -Джоана Линдзи 9.Една от сестрите на Ейми Малори-Клер или Даяна-се омъжи за херцог!Интересно това пък как се получи? 8.Итън и Пач от "Боса пред олтара"-Джоан Джонстън 7.Селена и Кадар от "Годеницата на лъва" -Ирис Йохансен.Авторката винаги има "комплект" второстепенни герои-изстрадала много млада жена и екзотичен мъж. 6.Тони /брата близнак на Антония-главната/ от "Прелъстен"-Виджиния Хенли 5.Севърн Перигрин и Ан Маршал от "Завоевание" на Джуд Девъро 4.Ерик /брата на Олаф Белия/ от "Златната невеста" 3.Даниел и Мери от "Венчило с дявола"-Джули Гарууд 2.Княз Николай и Елеонор от"Черният отмъстител" на Джуд Девъро 1.Ерик /брата на Амбър / от "Недокоснатата"-Елизабет Лоуел.Откога чакам за това.... "Гордост и предразсъдъци " има поне 3 екранизации,включително американска версия от 1940 г. с Лорънс Оливие. "Разум и чувства" също има поне 2.Едната е на ББС-много добра.

Аз не разбрах къде да си напиша класацията, за това реших тука... 1. Ерик - вълка от трилогията на Елизабет Лоуел - не мога още да преживея това, че оставила този страхотен мъж самотен, а и той беше с доста лошо отношение към жените и не вярваше в любовта....трябва някой да му докаже, че греши!!!! 2. Пърси - вече говорихме за него и наистина един сюжет от тези на Петето би бил чудесен за неговия образ, трябва му жена и на него! 3. Маркъс от Венчило с дявола - ее този направо е грехота да не го разгледаме по обстойно, толкова редки усмивки....толкова суров и лоялен...един истински шотландец! 4. Роби и Роксейн от Любов извън закона - страхотна двойка, не можахме да проследим хубаво развитието на отношенията им, затова една отделна книга би било чудесно продължение! 5. Марлис от Отмъстителя - аз мисля, че Марлис също заслужава отделна книга и от сега е ясно, че няма да му е лесно на мъжа, който реши да се захване с нея! 6. Ангела и Питър Шелдрейк от Рандеву - също много симпатична двойка! 7. Франсис и Джордж от Нежен бунт 8. Луиза и Иън от Дяволско желание - много са сладки и двамата и заслужават внимание! 9. Даниел и Мери от Венчило с дявола Еми това измъдрих.......за сега вече с нетърпение чакам следващата класация.....Целувки!!!

1. Княз Николай и Елеонор от "Черният отмъстител" на Джуд Девъро(просто грехота, че няма тяхна книга, без да знае, че Николай, е княз, Елинор го твареше като магаре и го караше да върши какво ли не, а той нали я обичкаше, все по гагата и вървеше, а точно когато се домъкна свитата му и тя разбра, че е княз, книгата взе че свърши. Срамота!!! )

2. Даниел и Мери от "Венчило с дявола"-Джули Гарууд (Мрънкаливата Мери и сладкия Даниел, щеше да е книга трепач)

3. принц Едуард и Джоан от "Арабският принц" на Вирджиния Хенли (много интересна им е историята, обичаха се, ама той е принц и не може да се ожени за него, тя забременя, и той я омъжи за негов приближен, ама искаше да е фиктивно, оня обаче я изнасили, и тогава главната го пречука, после Джоан беше свободна и Едуард обърна планини за да стане негова жена, и всичко това в 5 изречения, ако имаше цяла книга, щеше да е суперско.)

4. Робърт Де Брус и Джори от "Брак за една година на Вирджиния Хенли (и тяхната беше страхотна любовна история, ама защото Робърт е действително съществуваща личност, и наистина е бил крал на Шотландия, но е бил женен за Елизабет, и тая шмърла навпрочем я има в книгата, та защото е живял наистина, авторката ги разделя, а щеше да е страхотно да напише нещо и за тях, нищо, че няма да е истина, все пак романите са измислени. Беше покъртително как хем се обичат страшно много, а трябва да се разделят, а тя дори не му каза, че е бременна)

5. Алуин и Дейдре от "Кръв от рози" на Марша Кенъм (бяха супер сладки, страхотна двойка, много се обичаха, и всичко останало, ама нали действието се развива по време на война, Алуин, беше паднал и краката му бяха изпотрошени от тежестта на мъртвия му кон. Вражеските войници го бяха помислили за мъртъв. На бойното поле Дейдре го намери, защото се представи за жена на един от вражеските войници, и каза, че търси мъжа си. Алуин не можеше да се движи, и накара любимата си да го убие, защото вражеските войници, тръгнаха към тях, помоли я да не го оставя в техните ръце и тя го застреля в сърцето, а после пусна куршум и в своето, защото не можеше да живее без него. А ако само авторката беше успяла да намери начин да го спаси, щеше да стане една страхотна книга.)

6. Иън брата на главната от "Индия" и главния от "Открадни сърцето ми" на Кристина Скай (Добре де, има книга за Люс, има книга за ИНдия, защо за бога няма книга за Иън. Той е такъв сладур, такъв чаровник, че да го издеш. Искам книга за Иън...)

7. Пърси от поредицата за "Малори" на Джоана Линдзи (Видяхме как всеки един от Малори си намери своята половинка, ама къде остана вечно залисания, сладък Пърси, искам да прочета и за неговите перипетии в любовта)

8. Девън Куейд и Поли "Съпругата - янки" на Линда Леъл Милър (Също много сладка двойка, трябва и за тях да има книга, беше страхотно като Девин тръгна да се жени за главната само и само да накара брат си да се осъзне и да накара Поли да ревнува. Много интересна двойка биха били в собствена книга)

9. Никълъс Дьовил от поредицата уестморлънд на Джудит Макнот ( страхотен беше, всичките дами се лепяха по него, щеше да е интересно за разнообразие да се види как той тича подир някоя жена, вместо жените подир него)

10. Иън и Джоан от "Сърце от лед" на Джуд Деверо (Иън и Джоан също бяха много готини, тя такава срамежлива, а той винаги готов да й се притече на помощ, много романтична книга би станало с тях двамата)

Редактирано от Ralna (преглед на промените)

8.Итън и Пач от "Боса пред олтара"-Джоан Джонстън

7.Селена и Кадар от "Годеницата на лъва" -Ирис Йохансен.Авторката винаги има "комплект" второстепенни герои-изстрадала много млада жена и екзотичен мъж.

Ами за тези две двойки има книги, но не знам дали са издадени на български, но иначе наистина мисля че книгите с тях ще са много интересни, всички са невероятни характери :-)

Момичета, прочетох поредицата за Кардиния на ДЛиндзи и си мисля,че трябва да има книги и за другите двама приятели на Стефан-Лазар и Серж.Толкова са интересни,че умирам за продължение.

9. Никълъс Дьовил от поредицата уестморлънд на Джудит Макнот ( страхотен беше, всичките дами се лепяха по него, щеше да е интересно за разнообразие да се види как той тича подир някоя жена, вместо жените подир него)

А бе,тоя Дьовил го имаше в една книжка-"Вълшебства",пък макар и малка.

За Ерик от трилогията на Елизабет Лоуел е споменато в книгата "Подвижна мишена".Накратко е разказана неговата любовна история със Серена - магьосницата-тъкачка.

Редактирано от geneviev (преглед на промените)

• Автор

Момичета ето ги и десетте най-обичани второстепенни героии (гласувахме общо за 44 двойки и персонажи) Десета позиция за Тони - брата близнак на Антония (главната от "Прелъстен" на Вирджиния Хенли) с 15 точки. Девето място за една двойка - героите от "Среднощен бродник" Алиана и Малик с 16 точки. Осми тази седмица за още една двойка - Франсиз и Джордж от "Нежен бунт" на Джоана Линдзи с 17 точки, Франсиз е най-добрата приятелка на главната Рослин, а Джордж е най-добрият приятел на Антъни, тук историята е започнала преди развитието на романа, героите заради недоразумение са разделени, и на фона на скандалите между главните те се събират и заживяват щастливо! Седмо място за Княз Николай и Елеонор от "Черният отмъстител" на Джуд Девъро с 19 точки - тъй като не съм чела книгата цитирам Инчето : " просто грехота, че няма тяхна книга, без да знае, че Николай, е княз, Елинор го твареше като магаре и го караше да върши какво ли не, а той нали я обичкаше, все по гагата и вървеше, а точно когато се домъкна свитата му и тя разбра, че е княз, книгата взе че свърши. Срамота!!!" Шеста позиция с 21 точки за героя от "Венчило с дявола" Маркъс, жалко че Джулито не си е спретнала една декада от книжки не само за Маркъс, ами ако може и за всички по-близки и по-далечни познати на Алек Кинкейд, убедена съм че от Маркъс щеше да излезе фантастичен персонаж! В средата на класацията с 27 точки, отново самостоятелен персонаж и отново най-добър приятел - Уолтър от "Златокосият великан" на Джоана Линдзи, много приятен герой, който беше в абсолютен контраст с главния, доста по-забавен и емоционален, заслужена позиция! Четвърто място с 37 точки за Ерик (братът на Олаф Белия) от "Златната невеста" на Хедър Греъм, отново се наблюдава контраст с главния герой, който през цялото време беше адски страшничък, докато Ерик се показа като изключителен чаровник, пленител на женски сърца и страшно забавен тип (пълнеше ми душата) и щеше да бъде истинско разнообразие да прочетем за някой ненамусен викинг! Бронзът отново за Ерик, но този път от трилогията на Елизабет Лоуел и по-специално четохме за него в "Недокоснатата", той събра 45 точки, фантастичен персонаж и е направо грехота че няма книга в която да го видим във вихъра му, не само че авторката го описваше като красив и силен, но героят беше и забавен и с леки магически наклоности, което не се среща често, уникален пропуск! На второ място отново се появява "Венчило с дявола", а героите са Даниел и Мери, те събраха 48 точки, и въпреки че историята им се развиваше паралелно с тази на Алек и Джейми, решихме че заслужават отделен роман, доста колоритни персонажи, особено Мери (туй девойче едвам си отрева) И победител моят личен фаворит с 64 точки - ПЪРСИ!!!Няма да се повтарям, мисля че достатъчно ясно изразих мнението си за героя, освен едно нещо -мисля че ще е невероятен като неустоим развратник (не мога да разбера защо загубеняците са ми голяма слабост) Толкова по тази класация, тази седмица нещо по лесно, но за сметка на това - скучничко - питам ви за десетте най-нелепи да не кажа чак противни имена на любимите ни герои и героини - да се посмеем дружно с всичко от рода на Брунхилда или Аугуста!!! Очаквам мненията ви!

Момичета ето ги и десетте най-обичани второстепенни героии (гласувахме общо за 44 двойки и персонажи)

Десета позиция за Тони - брата близнак на Антония (главната от "Прелъстен" на Вирджиния Хенли) с 15 точки.

Девето място за една двойка - героите от "Среднощен бродник" Алиана и Малик с 16 точки.

Осми тази седмица за още една двойка - Франсиз и Джордж от "Нежен бунт" на Джоана Линдзи с 17 точки, Франсиз е най-добрата приятелка на главната Рослин, а Джордж е най-добрият приятел на Антъни, тук историята е започнала преди развитието на романа, героите заради недоразумение са разделени, и на фона на скандалите между главните те се събират и заживяват щастливо!

Седмо място за Княз Николай и Елеонор от "Черният отмъстител" на Джуд Девъро с 19 точки - тъй като не съм чела книгата цитирам Инчето : " просто грехота, че няма тяхна книга, без да знае, че Николай, е княз, Елинор го твареше като магаре и го караше да върши какво ли не, а той нали я обичкаше, все по гагата и вървеше, а точно когато се домъкна свитата му и тя разбра, че е княз, книгата взе че свърши. Срамота!!!"

Шеста позиция с 21 точки за героя от "Венчило с дявола" Маркъс, жалко че Джулито не си е спретнала една декада от книжки не само за Маркъс, ами ако може и за всички по-близки и по-далечни познати на Алек Кинкейд, убедена съм че от Маркъс щеше да излезе фантастичен персонаж!

В средата на класацията с 27 точки, отново самостоятелен персонаж и отново най-добър приятел - Уолтър от "Златокосият великан" на Джоана Линдзи, много приятен герой, който беше в абсолютен контраст с главния, доста по-забавен и емоционален, заслужена позиция!

Четвърто място с 37 точки за Ерик (братът на Олаф Белия) от "Златната невеста" на Хедър Греъм, отново се наблюдава контраст с главния герой, който през цялото време беше адски страшничък, докато Ерик се показа като изключителен чаровник, пленител на женски сърца и страшно забавен тип (пълнеше ми душата) и щеше да бъде истинско разнообразие да прочетем за някой ненамусен викинг!

Бронзът отново за Ерик, но този път от трилогията на Елизабет Лоуел и по-специално четохме за него в "Недокоснатата", той събра 45 точки, фантастичен персонаж и е направо грехота че няма книга в която да го видим във вихъра му, не само че авторката го описваше като красив и силен, но героят беше и забавен и с леки магически наклоности, което не се среща често, уникален пропуск!

На второ място отново се появява "Венчило с дявола", а героите са Даниел и Мери, те събраха 48 точки, и въпреки че историята им се развиваше паралелно с тази на Алек и Джейми, решихме че заслужават отделен роман, доста колоритни персонажи, особено Мери (туй девойче едвам си отрева)

И победител моят личен фаворит с 64 точки - ПЪРСИ!!!Няма да се повтарям, мисля че достатъчно ясно изразих мнението си за героя, освен едно нещо -мисля че ще е невероятен като неустоим развратник (не мога да разбера защо загубеняците са ми голяма слабост)

Толкова по тази класация, тази седмица нещо по лесно, но за сметка на това - скучничко - питам ви за десетте най-нелепи да не кажа чак противни имена на любимите ни герои и героини - да се посмеем дружно с всичко от рода на Брунхилда или Аугуста!!! Очаквам мненията ви!

Май ще трябва да помислим малко.Ако някой се сеща нещо интересно да казва,че иначе ще трябва да се ровим по книгите.

Аз се сетих за тези:Брунхилда(май така се казваше)от "Викинг" на Кони Мейсън;Катон Гранвил и Порция Уорт на Д.Фийдър(звучи зле на бг);Аугуста Болингър на Аманда Куик(избира все такива имена на героините си);и отвратителното Ролф от "Завоеателя".

Ха,да не забравяме и любимците ни Пърси и Амброуз Сейнт Джеймс на Джоана Линдзи!!!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.