Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Топ 10 - Любовни романи

Featured Replies

Besos , Silvyy, ще се постарая след празниците да ви зарадвам с "Нощен патрул".

Пожелавам на всички във форума весел празник! ;)

Тази книга съм я поела аз,но ако сканираш(аз снимам)ти я отстъпвам с удоволствие,безтуй съм бавна.

Ето го моя списък:

1.Покори ноща-Хедър Греъм

2.Нощен патрул

3.Завещанието

4.Играй,за да спечелиш

5.Тиха клопка

6.Безсрамна добродетел

7.Частни скандали

8.Полунощ в стаята на сенките

9.Далече на север

10.Не ми изпращай цветя

11.Тръпката на успеха

И като свърша другата година ще видим какво друго :P :P

Ето ме и мен.

1.Брак по неволя-младите са `зимат бързо и по принуда-"Мъжът на моите мечти","Венчило с дявола".

2.Неприлично предложение-"Неприлично предложение".

3.Слуга и господар-по-добре мъжът да е слугата,защото е по-забавно,а жените повече си патят.

4.Фанта-фиеста-пътуване във времето(най-лош вариант),елфи,космос и всичко останало.

5.Двойна личност-когато се правят на Зоро-"Синьото острие".

6.Серийни-за цели фамилии.Моята логика е,че щом една книга е добра,то самите издатели умират за продължение,а така печелим ние.Семейство Малори,Макензи ,какво повече да кажа?!

7.Шотландци,Ирландци

8.Норманци-Уилям Завоевателя праща някой свой да се ожени за да сложи ръка в/у земи и замъци-"Най-силната магия".

9.СТАРА ИСТОРИЯ С ПОСЛЕДСТВИЯ-Когато двамата главни се разделят,но единия понякаква причина не знае,че става родител и после оказва голяма изненада,когато след години разбира,че има дете,в повечето случаи,неразбралия е главния

10.ТАЙНО ВЛЮБЕНИ-Когато единия от двамата е влюбен,а другия незнае се получава доста интересна история

Само това измислих.Ама за мен -никакви руснаци(изкл."Прелъстена невинност),викинги,а шейхове-абсурд.Английските условия по онова време са достатъчно примитивни и несправедливи за една жена,но от арабските тръпки ме побиват.

Малко копнах и пейстнах,ама като не се сетих сама :clap:

Редактирано от peppinka (преглед на промените)

• Отговори 941
  • Прегледи 294,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Така да видим какво измъдрих, но първо пете идеята е много оригинална. приветствам я, въпреки че ме озори и не знам дали ще ги докарам десет. 1. Фамилните поредици, естествено и тези обединяващи приятелските връзки- с една дума обожавам поредиците , особено когато третата се окаже по-хубава от първата, за разлика от филмовите опити в това отношение. там успешните попадения са много по-малко. Няма да давам примери знаем си ги и си ги дискутираме нон стоп. 2. Шотландците- забележете мъжки род - мойта любов- Ще да съм живяла аз нявга там. - хихи е сега е момента да звъните по съответните институции да ме приберат. 3. Ирландките- там положението е неспасяемо и направо трябва да пращатете хората да си ме прибират. 5. Викинги- Деси знае вкуса ми: висок два метра красив и задължително с дълга коса( по възможност рус-одрал е кожата на мъж ми). И това ще да е от ирландската ми кръв. 6. Пирати- малко смесени чувства щот аз проклета ама явно ми е време да се обзаведа с един пират да ме вкара в пътя. 7. Каубои- вярно мирише на пот уиски и коне и какво ли още не ама като нямаш обоняние като мен и имат дълга коса...се преживява. Ще взема да спра защото шейховете и тез пътувания във времето не са ми стихията, а не ми идва друго на ум пък и май обрисувах в общи линии предпочитанията си.

Здравейте,поздрави за страхотната класация :no-no: Тя ще ми стане една от любимите Публикувано изображение

Ето и моята класация :no-no:

10.СТАРА ИСТОРИЯ С ПОСЛЕДСТВИЯ-Когато двамата главни се разделят,но единия понякаква причина не знае,че става родител и после оказва голяма изненада,когато след години разбира,че има дете,в повечето случаи,неразбралия е главния

9.ТАЙНО ВЛЮБЕНИ-Когато единия от двамата е влюбен,а другия незнае се получава доста интересна история

8.ВИКИНГИТЕ-Те са просто неустоими

7ПОРЕДИЦИ-Хресвам книги които са свързани било то чрез семейство или приятели,така разбираш какво става с героите от предишната книга и е любопитно как се намесват живота на другите или пък им гледат сеира отстрани-идеален пример за това-фамилята Малори

6.ИСТОРИИ ПО ВРЕМЕТО НА УИЛЯМ ЗАВЕОВАТЕЛЯ-В тези истории винаги главния герой е норманин на когото Уилям дава имението и земята на главната кояти се оказва винаги саксонка и нашият е нейн господар-Вълкът и гълъбицата

5.КОГАТО ГЛАВНИЯ/ГЛАВНАТА СЕ ПРЕДСТАВЯТ ЗА НЯКОЙ ДРУГ-Тези истории са ми много забавни особено се правят на бедни или си сменят самоличноста или пък когато главната се прави на момче и главният си мисли,че е обърнал резбата,а най-интересно когато всичко да се разкрива-Прелъстен,Мъжът на моите мечти....... или когато главният се си на разбойник,а пред света се прави на пълен идиот-Любовницата на корсаря,Черния отмъстител

4.ОТВЛЕЧЕНА-Когато главната героияна е отвлечена обикновенно от главния,който я държи на сила,докато тя се влюбва в него и не иска да си тръгне от него-Пленница,Керван за Багдад

3.ОТИВАНЕ В МИНАЛОТО-Обикновенно това се случва на главната,която като отиде там им разказва играта на всички-Вкусът на Рая,Двоина сватба,Похитена..........

2.НАСТОЙНИК И ПОВЕРЕНИЦА-Когато на главния му се стовари отговорнаста да бъде настойник на нашта,обикновенно той е известен женкар,но се влюбва в нашта и отхвърля всичките кандидати под предлог,че не са подходящи за нея

1.БРАК ПО НЕВОЛЯ-Това е любимият ми сюжет,когато те трябвя да се поради някакви причини да се оженят,но много се мразят и тогава стават врагове през деня и любовници през ношта......................

Редактирано от margc (преглед на промените)

Пете, много благодаря за поредната интересна класация :)

Хайде и аз да дам своя принос:

1. Темата за Англйската аристокрация от началото на 19 век. Обожавам да чета за лордове-женкари, които преситени от живота и жени, лепящи им се като мухи на мед, се сблъскват с предизвикателството от неподдаваща се на чара им жена. Която отгоре на всичко е и неустоима. Най-най- любимите ми са превъзпитаните женкари.

2. Темата за Каубоите - смели до безрасъдство мъже и жени, тръгнали да покоряват Дивия Запад - там, където беззаконието е начин на живот и за да оцелееш, трябва да притежаваш желязна воля.

3. Темата за Индианците - силни, диви, сурови и в същото време невероятно нежни към любимите жени мъже. Не случайно Каси Едуардс е сред любимите ми авторки. С нейната серия "Диви" романи печели наградата на Romantic times за най-добра индианска поредица. (По този повод, ако може малко да се отклоня с една молба: дали случайно някой има нейното "Диво обещание" и би могъл да я сканира? Това е единствената книга от "Дивата" й серия дето не можах да си намеря посмъртно. Ще му бъда вечно задължена :P )

4. Темата за рицарите - средновековни замъци и рицарски турнири, когато дамата на сърцето е издигната на пиедесетал, страшно ми допада.

5. Пирати - тръпката от невероятните приключения, с които е изпълнен живота им, е невероятно вълнуваща.

6. Темата за викингите - представата за грамадни, здрави, силни мъжища, които срещайки любимата жена проявяват романтичната си душа, е направо покъртителна.

7. Разбира се шотланците - тези корави и силни мъже са сигурно в кръвта на всяка от нас. ;)

Спирам до тук. Всъщност спокойно мога да обобща с едно изречение, това, което ме привлича най-много в любимите ни романи: сблъсъкът на характери между силни, смели до безрасъдство мъже и също толкова, ако не и повече силни, независими, със собствено мнение жени. Сблъсъкът между два силни характера, на две силни воли, взаимното им и неустоимо привличане, въпреки тяхното желание. И когато всичко това е поднесено с необходимата доза хумор и забавни ситуации, романът става едно истинско бижу Публикувано изображение

Редактирано от bobych (преглед на промените)

Кажете ми някой любовен роман, който ви е разчувствал. Където действието е подобно на сапунките.

Така... подобно на сапунките... споменатите книги до момента не съм ги чела, всъщност мисля, че не е много лесно да се намери от този жанр нещо, което да е точно като теленовелите /имам предвид от историческите, по съвременните любовни романи не съм компетентна/, но за разчувстване мисля да добавя "Коприна и стомана" на Кет Мартин, а също и "Роза през зимата" на Катлийн Удиуиз. Тези ми идват на ум в момента.

А ако говорим за повечко интриги, съпътстващи взаимоотношенията на героите, то мисля, че "Не предавай любовта" на Хедър Греъм е доста подходяща.

П.С.

Пете, тази класация е убиец, трябва сериозно да й обърна внимание. Публикувано изображение

И ето го крайния резултат. Май не го мислих много задълбочено, но това е:

1. Английски лордове (началото на 19 век) - Женкари и прелъстители, отегчени от лесни завоевания, жадуващи за нови предизвикателства, които им се предоставят в лицето на енергични, опърничави жени, които никак не се трогват от чара им / или поне привидно /. И разбира се с развитието да действието пред нас се откриват доста невидими на пръв поглед привлекателни качества у главния герой, така че в края на книгата и ние, наред с героинята, сме безнадежно влюбени в поправилия се развратник, който почти до края отрича съществуването на любовта / е, докато не се изправя пред страшната действителност да живее без своята любима /. Увлякох се. :)

2. Шпиони / Скрити герои - Той е шпионин, служещ на родината (маскиран герой, следващ своя собствена кауза или отмъщение) и последното, от което се нуждае, е разсейване. Но кой ли го пита?! Появява се тя, очароветелна, носеща проблеми и рискове, но неустоимо изкусителна, а може би е дори удобно оръжие за мъст. Освен това е любопитна, решителна и упорито си пъха носа, където трябва и не трябва. Зарежда се усложнение след усложнение, недоразумение след недоразумение и до последно не сме сигурни дали очевидно дълбоките чувства на героите ще издържат на изпитанията!

3. Пирати - Морски приключения и битки, като не е задължително той да е пиратът. :)

4. Брак по неволя - Сгодени от деца, условие на завещание, от което зависи благополучието им, недоразумение опетнило честта на дамата... без значение е, те просто са принудени да свържат живота си, въпреки че не знаят почти нищо един за друг. А за да е още по интересно, и двамата проявяват забележителна твърдоглавост, отказвайки да се опознаят, измисляйки несъществуваща ненавист помежду си, когато всичко показва точно противното. И се почва едно изпитание на нервите, а нощите са страстни и объркващи...

5. Шотландци - Слабост са ми, какво мога да кажа, привичната избухливост на характера им е предпоставка за доста интересни и забавни моменти. А и някак си винаги под привидната грубост на поведението им се крие нежност и загриженост към главната /като тя доста бавно осъзнава този факт/.

6. Непокорната - Хехе, тук е забавно. Съберете на едно място всички книги, в които главната героиня е авантюристично настроена фурия, която не се свени да получи желаното, дори когато става дума за главния герой. Тя не признава порядките. Нека си го кажем, тя направо си го преследва /без значение дали го прелъстява със свенлива усмивка или агресивно се нахвърля отгоре му/. А той определено не е склонен да преостъпи мъжкото си право да ухажва и дирижира отношенията им... поне в началото...

7. Стара история - Нечии пъклен план е успял да ги раздели веднъж, но "провидението" има други планове...

8. Рицари - Бляскави доспехи, желание да се докажат, битки с явни и неявни врагове, и някъде посредата на всичко това се появява любовта / всъщност Инчето го е описала много добре, трудно мога да добавя нещо / .

9. Викинги - Красиви и огромни. Също и много жестоки... или може би не? ...

10. Принцове - Ине, сега как да те настигна по красноречие, непосилна задача. Само да кажа, че главната само привидно е обикновена девойка, може да е и изключително подходяща партия /но не го знае :rolleyes: / .

Редактирано от Lindsey (преглед на промените)

Здравейте, ето и моите предложения за класацията!

10.СМЯНА НА ПОЛА - Когато главната поради някаква причина трябва да се предреши като мъж/момче/, но срещайки нашият хубавец , нейната "игра" става почти невъзможна. "Прелъстен"-Вирджиния Хенли ;)

9.ТЕМАТА ЗА ПОВЕРЕНИЦИТЕ - Главният невъобразимо богат, закоравял циник става настойник на младо девойче, в което се влюбва неусетно -"По-силна от магия"

8.ВИКИНГИ-Голям, рус,смел,свиреп и красив,среща нашата опака лейди и се влюбва безумно в нея. Ох........ ;)

7.КАУБОЙ - Май само това стига......."Каубой"- Лий Грийнууд

6.СТАРАТА ЛЮБОВ, РЪЖДА НЕ ХВАЩА - Влюбват се много млади, но родителите на момичето ги разделят.Срещат се след години и страстта избухва с нова сила Публикувано изображение

5.ИЗВЕСТНА ЛИЧНОСТ - "Съвършенство" - Джудит Макнот :shake_puter:

4.Шотландци - моята слабост... :lol6:

3.ПРЕВЪЗПИТАНИТЕ ЖЕНКАРИ - Англия, средните векове. Той - благородник, безбожно богат се влюбва в невинно девойче. "Уитни, моя Любов", "Преди да те срещна" - Джудит Макнот ," Дамата на Лорда"- Чарлин Крос :eek:

2.БРАК ПО НЕВОЛЯ - Главните герой се женят, заради някакво старо завещание или са сгодени от деца. В началото се ненавиждат, но с течение на времето се влюбват до полуда "Венчило с дявола" :help wanted3:

1.ЗА ЦЕЛИ ФАМИЛИИ - Моите фаворити, особенно когато с всяка следваща книга историйте стават все по-завладяващи. сем. Малори :huh:

post-219809-1240056776_thumb.jpg

Ето моите предложения :

1. Индианците - сурови, диви, красиви, но обикнат ли една жена стават превъзходни... :friends1::) ;

2. Каубои - без коментар :P Лей Грийнууд

3. Вигинги - руси, синеоки, силни...

4. Английски лордове - най-големите женкари... ясен пример за това - мъжете от фамилията Малори... Публикувано изображение

5. Поредици - Малори; И поредицата на Хедър Греъм за Флорида

6. Пирати - приключения, битки, любов ....

7. Рицари - фамилията Аскот... просто невероятни истории

8. Шейхове - много готини книжки, само дето там жената я нямат за нищо ( както и в повечето други страна само че при тях е малко в повече ;) )

9. Брак по неволя - Преплетеси сърца, Тайната принцеса, Алисия... :clap:

10. Връщане в минало и естествено малко доза магия :help:

Класацията е много хубава и моята изглежда така: 1. Брак по неволя - "Венчило с дявола", "Нежната измамница", "Сърце от пламък", "Любовта на черния конник"... 2. Викинги - трилогията на Хедър Греъм, трилогията на Джоана Линдзи 3. Шотландци - отново "Венчило с дявола"; "Сърце в опасност" и "Кръв от рози" 4. Каубои - Лей Грийнууд 5. Индианци - "Отвъд хоризонта" и "Обещанието на Тъндър", както и книгите на Каси Едуърдс 6. Английски лордове - тука са много ... 7. Нормани - "Обещанието на Розата", "Вълкът и гълъбицата" 8. Гражданската война в Щатите - "Като пепел във вихъра", "Пламък" 9. Настойник и повереница - "Бившият годеник" 10. Рицари - "Светлина в мрака", "Постеля от рози" ...

Дойде момента и аз да се изкажа относно класацията.....а ето я и нея: 1. ПИРАТИ - какво да кажа освен, страхотен мъж с тесни бричове, разкопчана риза, бронзови гърди, обица, дълга коса.......ех!!! 2. ИНДИАНЦИ - диви, мъжествени, атлетични, лоялни към народа си и към жените си.... 3. ЛОРДОВЕ - ЖЕНКАРИ - обожавам да виждам как се променят, след като се влюбят.... 4. БРАК ПО НЕВОЛЯ - много ми е интересно да следя развитието на отношенията им от караниците и острия език до влюбването! 5. ШОТЛАНДЦИ - корави, избухливи, силни, мъжествени дори със пола.....:-) 6. ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА - противоположности - Севера и Юга, жена и мъж, които не могат да устоят на привличането помежду си..... 7. ШПИОНИ - колкото смел и опитен да е той, колкото и да не иска да не се разсейва, това е невъзможно със също толкова смела и безрасъдна жена около себе си..... 8. ВИКИНГИ - красиви, руси, смели, според някои жестоки, но най - добре могат да кажат жените, които ги покоряват..... 9. МАГИИ - най - вече красиви друидски лечителки, девойки които разбират истината от докосван......красиви, мрачни, воини..... 10. ПЪТУВАНЕ ВЪВ ВРЕМЕТО - много яко, понякога и на мен ми се връща назад.... Това е от мен.....за сега!

Ето най – накрая да се включа и аз в тази страхотна класация:

1.Английски лордове – е тез превъзпитани женкари, на всички май са ни на сърце :eek:

2.Шотландци, Ирландци – нямам думи просто .... високи, силни, опасни.... и нежни щом някоя плени сърцето им най вече някоя англичанка

3.Красавицата и звярът – Той е наранен от някоя жена в миналото и не вярва вече на никоя представителка на слабия пол, но се появява някоя нахакана и напуриста и чак свят му се завива – не само физически наранен, но и емоционално.

4.Магия, Вълшебства – тук включвам и Пренасяне във времето – във всяка любов има и по малко и магия, но влюбят ли се всички богове, духове и магьосници не могат да ги разделят

5.Неравноправни в социално отношение или т.нар. Конярчето и господарката – много забавни ситуации, когато един от главните е беден, а другия богат съпротивляват се колкото могат, но в краина сметка откриват колко са подходящи един за друг

6.Фамилии – то има ли смисъл да споменаваме Малори Ах АХ

7.Брак по неволя – аз не те искам ти пък не се даваш, в крайна сметка ги омъжват (дали наложено от крал или баща – няма значение) и разбират през, много перипетии, че са един за друг

8.Старата любов – влюбват се като деца или младежи, но са разделени и като се намират след години трябва да се преборят с огорчението и да си извоюват старата любов

9.Пирати – морски битки и приключения – тъмнокоси, дългокоси, опасни и прекрасни

10.Когато се представят за някой друг – представят се под различно име или се предрешават – сменят си пола Ха хА ха ХА

Обичам и книги за Викинги,Шеихове, Рицари, Индианци и истории от Гражданската война в САЩ – той янки, тя южняшка красавица, но просто класацията не може да побере всичко

Много ти благодаря silvyy за Единствено моя любов :question:

Класацията е супер! Публикувано изображение

Ето и моето предложение, това са и част от любимите ми книжки, ама много, много любими :wors:

Брак по принуда: "Венчило с дявола" Джули Гарууд; "Роза през зимата" Катлийн Удиуиз; "Дяволско желание" Лори Макбейн

Викинги: обожавам ги тия викинги - "Сърца в пламъци"- тя е викинга тука Джоана Линдзи; "Златната невеста" Хедър Греъм; "Лунна красавица" Хелън Митермайър - тука и викинги и шотланци са наедно

Каубойски: не съм голям фен ама "Пожелай ме скъпа" Джоана Линдзи е първата книга с любовен сюжет, която съм прочела и ми е много на сърцето

Гражданската война в САЩ: "Като пепел във вихъра" Катлийн Удиуиз; "Създадена за любов" Хедър Греъм

Когато са изгубили любовта и се срещат отново: "Любимият непознат" Катлийн Удиуиз

Пирати/ Маскирани: "Сърце под маска" Ребека Брандуейн; "Грешницата" Лори Макбейн

Когато тя е под негово покровителство: "Отвличане в рая" Лори Макбейн

Който не ги е чел (в което се съмнявам Публикувано изображение ) горещо ги препоръчвам! :wors:

О, само да попитам някой да се сеща за някоя хубава книжка, в която героите са маскирани? - много обичам такива истории

Редактирано от harisforever (преглед на промените)

Ето и моята класация: 1.Поредици - просто ги обожавам:незаменимите Малори,сестрите Конканън,поредиците на Дж.Деверо.Харесвам историите с продължение винаги когато чета една книга,се оглеждам дали няма и други покрай нея 2.Шодландци, ирландци, уелсци: Шепотът на розите,Пазитилят на сънищата. 3.Магически или такива в който се вплита легенда,магически и лечителски способности,поедицата на Е.Лоуел,Ключовете на Нора,Рубинът на К.Скай.Тази категогория се смесват с тези за Шотландия,Ирландия и Уелс. 4.Брак по неволя, по споразумение или заради определени обстоятелства.Те не се обичат, поне в началото,но се налага да се оженят,после се влюбват:Принцеса Александра,Брак за една година,Шепотът на розите,Венчило с дявола. 5.Историята на Пепеляшка:бедното момиче което накрая може и да се окаже богато, но не винаги, успява да спечели любовта на Принца:Брак за една година,Никол,Лея,Спазарената невеста. 6.Англиските аристократи:неустоими женкари,балове,дебютантки,нежната красавица и най-желания ерген,който е със сигурност и най-големия женкар. 7.Стара история се възражда.Те са се обичали,били са млади и са успели да ги разделят хора или обстоятелства,но дори след години пламъчето между тях не е угаснало.Господарката на моретата,Перлата на любовта,Кристалната пещера. 8.Любов по море,той е капитана а тя попада някак си на кораба, един от любимите ми сюжети.По време на пътуване обикновено се обичат и мразят,налага им се да си помагат и да се опознаят,така че в края на пътуването вече са влюбени ако не и женени:Пламъкът и цветето,Неуловимият пламък,Покорителят,Господарката на моретата. 9.Любов родена от желанието за отмъщение или омраза между фамиилите. Скандал А.Куик, Кристалната пещера. Това е моето виждане на база книгите които съм чела :baby:

• Автор

Класацията е супер! Публикувано изображение

Ето и моето предложение, това са и част от любимите ми книжки, ама много, много любими :clap:

Брак по принуда: "Венчило с дявола" Джули Гарууд; "Роза през зимата" Катлийн Удиуиз; "Дяволско желание" Лори Макбейн

Викинги: обожавам ги тия викинги - "Сърца в пламъци"- тя е викинга тука Джоана Линдзи; "Златната невеста" Хедър Греъм; "Лунна красавица" Хелън Митермайър - тука и викинги и шотланци са наедно

Каубойски: не съм голям фен ама "Пожелай ме скъпа" Джоана Линдзи е първата книга с любовен сюжет, която съм прочела и ми е много на сърцето

Гражданската война в САЩ: "Като пепел във вихъра" Катлийн Удиуиз; "Създадена за любов" Хедър Греъм

Когато са изгубили любовта и се срещат отново: "Любимият непознат" Катлийн Удиуиз

Пирати/ Маскирани: "Сърце под маска" Ребека Брандуейн; "Грешницата" Лори Макбейн

Когато тя е под негово покровителство: "Отвличане в рая" Лори Макбейн

Който не ги е чел (в което се съмнявам Публикувано изображение ) горещо ги препоръчвам! :lol6:

О, само да попитам някой да се сеща за някоя хубава книжка, в която героите са маскирани? - много обичам такива истории

Мила едно въпросче, как си подреждаш класацията от 1 до десета позиция :ph34r:

Относно питането ти за маскирани се сещам за Графинята и сребърния меч на Хедър Греъм, там пада голям маскарад

Мила едно въпросче, как си подреждаш класацията от 1 до десета позиция :P

Относно питането ти за маскирани се сещам за Графинята и сребърния меч на Хедър Греъм, там пада голям маскарад

Ами права си, малко се пообърках с подреждането и съм поразменила местата на любимите ми сюжети, но то е защото много се развълнувах от хубавата класация и даже не помислих като написах :P

1. Пиратите - няма да казвам защо ги обичам - всички знаем ;)

2. Маскираните- обожавам момента, в който тя/той разбира самоличността на любимия си

3. Викинги

4. Шотланци, ирландци - тия северните момчета са ...

5. Брак по неволя

6 Гражданската война в САЩ

7. Английските лордове, цинични и груби, но с чувствителни сърца ;)

8.Старата любов ръжда не хваща - харесва ми идеята, че след време може да се обича също толкова силно, както в началото

9. Каубойски

10. Когато тя е под негово покровителство

Благодаря за предложението за книжката - ей сега ще я погледна

Редактирано от harisforever (преглед на промените)

Класацията :huh: 1 Поредици – е няма да казвам с какъв кеф чета поредицата за Малори и Уестморланд!!!!!!!!! Ами тази на Стефани Майер "Здрач"........ 2. Шотландци, Викинги – ех, тези силни мъже... 3. Магьосничества – най-прясна „Вещицата”, все още я чета :) . 4. Английските лордове с нежни сърца, както някой ги описа по-горе. 5. Когато се представят за някой друг – „Твой завинаги” !

Редактирано от Xesi (преглед на промените)

За класацията: 1. Индианци 2. Викинги 3. Шотландци 4. Женкаря, бандита, който става най- примерния съпруг и не поглежда друга 5. Силната независима жена която знае какво иска 6. Бедното момиче, незаконно родената 7. Представящи се под чужда самоличност /момиче представящо се за момче, шпиони/ 8. Рицари 9. Пирати 10. Насилствен брак, или сключен по необходимост :huh:

Благодаря много за титлите от доста време търся в нета но нищо съществено не ми излиза Публикувано изображение

И сега класацията ако не е много късно Публикувано изображение

1.Както казва Боби(мила дано не се сърдиш че те ползвах за вдъхновение :) )"Англйската аристокрация от началото на 19 век,лордове-женкари,превъзпитаните женкари

2.Шейхове толкова романтични истории,а най хубавото е когато ТОЙ се оказва полу европеец :)

3.Тайни агенти,шпиони и прочие Публикувано изображение Кадифе и др.много са сладки

4.Индианци или по точно полу индианци(май по напред трябваше да ги сложа ;)Публикувано изображение )Сребърен пламък,Блейз и т.н.

5.Поредици Малори например,много е интересно

6.Пиратите много романтично,от зли и огорчени до влюбени до полуда :)

7.Шотландските мъже

8.Непокорните жени,страхотно е да видиш как на един твърдоглав мъж му натриват носа Публикувано изображение;)

9.Разделени,но пак се събират

10.Брак по неволя

• Автор

Момичета дойде краят и на тазседмичната класация за любимите сюжети. Искам само да отбележа, че за нея бяхте най-активни, за което благодаря. Ето я и окончателната десятка:

Десета позиция за романите в стил "Хари Потър" (шегичка), в чиито сюжет е вплетена Магията (34 точки) - книги в които се разказва за духове, вещици, магии, отвари, или е засегната легенда, лечителските способности на главната, тази категория не включва "Пътуване във времето", за този сюжет гласувахме отделно и той не стигна до десятката. Книги съдържащи магия - "Най-силната магия", "Недокоснатата", "По силна от магия", "Чисто удоволствие", "Вещицата", "Пазителят на сънищата", "Амеран" и т.н.

Девето място за рицарите, събрали 38 точки. Изключително добра база за романистките, първо защото става въпрос за епоха обхващаща близо 5 века (от 8 до 13) и второ изхождайки от рицарските добродетели, които са :мъжество, вярност, щедрост, благоразумие, куртуазност и чувство за чест рицарят се превръща в перфектния герой на любовния роман.Освен това рицарството се е смятало за втори признак за благородност, след притежаването на земя. За какви рицари сме чели - завърналите се от кръстоносните походи, такива които са незнам кое поколение рицари и странстващите рицари, които нямат земя и за да я получат, трябва да надяват халката! Лично според мен е доста интересен сюжет, от който винаги научаваш нещо ново (ако все пак авторките влязат донякъде в историческите рамки) а средновековните замъци и рицърските турнири, са си направо бонус - отново трилогията на Елизабет Лоуел, "Вълкът и гълъбицата", "Лъвското сърце", "Отмъстителят", "Светлина в мрака" и т.н.

Осма позиция с 40 гочки за Каубоите - какво да кажа за тях, освен че са си направо класика в жанра - когато сюжета е такъв, винаги характера на героите е изключително силен, само така могат да опитомят "Дивия запад", докато го крастосват в опит да избягат от някой, да търсят семейството на главната, или просто да преминат прерията без да станат жертва на индианците - и ще си позволя малка критика към тази категория - обикновено за сватбен марш и бебета става въпрос в последните пет реда на епилога, което страшно ме дразни :angry: - поредиците на Лей Гринууд за невестите и каубоите, "Среднощни тайни"...

И веднага след каубоите на седмо място застават техните "най-добри" приятели индианците с 51 точки. Смятани за втора категория хора, заради произхода им и обявени за диваци, в този сюжет ги виждаме в различна светлина, обикновено главните са полуиндианци, отхвърлени от обществото, които трябва да се борят за своето място в него, ако може с помоща на главната или другия вариант, главният си е чист вожд и то какъв (в този вариант съм чела само "Нежни ескази" и главната направо си беше за завиждане, искам и аз един такъв дивак!!!). - "Блейз", "Под знака на звездите"...

Шестото място тази седмица е за викингите със 74 точки. Както каза Инчето, едни такива страшни и грозни варвари - и само нашия адския хубавец, упорит като магаре и някъде покрай него се мъдри красавицата за покоряване, която си е адски непокорна, но пък някак си се спогаждат, лични любимци са ми след като прочетох трилогията на Хедър Греъм за семейството на Олаф Белия, други книги са "Мира", "Сърца в пламъци" ...

В средата на класацията застават поредиците със 75 точки - какво по-хубаво от това да прочетеш няколко старници от една книга и да разбереш как се е развил живота на героите от друга. В зависимост от това каква е връзката между книгите аз разделям поредиците на семейни - Малори - Андерсън, Шербук, Аскот, Маккензи, приятелско-семейни Crown Spies, "Перлата на любовта - Черната роза", трилогията "Годеницата" .Мисля че в категорията могат да влязат и книги, които отново са поредици, но нямат пряка връзка по-между си, като "Гувернантката" на Кристина Дод и "Камерън" на Хедър Греъм.

Четвърта позиция с 76 точки заемат пиратите.Истинска манна небесна за романистките и книги бол на такава тематика, мисля да цитирам Йори :"Какво да кажа освен, страхотен мъж с тесни бричове, разкопчана риза, бронзови гърди, дълга коса...ех!", разбира се не е задължително главния да е пирата, може и да е някоя изключително бойна мацка, която напрво си намира майстора в лицето на главния, много добър и интригуващ сюжет, пълен с обрати, и първата книга която ми изниква като си помисля за пират е "Любовницата на корсаря", истинска класика!

И победителите тази седмица:

Трето място с 90 точки заемат шотландците. Мисля че всяка, която е чела за Алек Кинкейд, ще ме разбере като кажа, че са просто страхотни, голяма слабост! Изключително избухливи, но пък зад привидно тежкия им характер се крие една много нежна душичка, особено що се отнасяь до главната, на това тяхното му викам чувство за чест, а начина по който могат да се разсърдят за най-малкото - душички! - Венчило с дявола, Любов извън закона...

Бронзов медал с 91 точки за "английската аристокрация".

Нали си го представяте - Лондон края на 19 век, балове, дебютантки, изисканост, превзетост и разбира се най-големите развратници, дего са се пръквали на таз земя!!! Те са изключително богати, невероятно красиви, феноменално чаровни, цял Лондон клюкари за тях и ги критикува, но никоя достолепна матрона не може да устои на обаянието им, изобщо цялото Висше общество е в краката им... и се появява Тя, няма значение дали е най-добрата партия за сезона или е новата прислужница или сестрата на най-добрия им приятел, защото тя не е залък за неговата уста! Тя е единствената жена, която ще откаже да си легне с него, докато не му надене хомота и това докарва главния до тиха лудост, просто прелест!!!

И победителите тази седмица с 99 точки, моят личен фаворит - Брак по неволя. :speak: Най-добрия вариант, по стечение на обстоятелствата те са принудени да се вречат във вярност - скандал разрушил репутацията на главната, условие в някакво завещание, брачен договор сключен, когато са били деца, заради пари, или просто фиктивен брак, който ще трае един ден но нещата се объркват и ето ти главните са новобрачни, но истината е че просто не могат да се понасят, но това само през деня, и така постепенно след като се опознават, страстта им от нощите прераства в много по-нежни чувства!

Толкова за тази класация, новата е на тема "10-те най-любими книги на Джоана Линдзи", нека изберем най-добрият й роман. Очаквам мненията ви!

Редактирано от hol_back_girl (преглед на промените)

Ех, че готини резултати, доволна съм :-))) А новата е още по добра!!!! Целувки!

Много готина класация. Ето и моята 10-ка 1. "Сърца в пламъци" - това беше първата книга, която прочетох от Линдзи и винаги ще си остане моя фаворитка :clap: 2. "Мъжът на моите мечти" 3. "Зимни оньове" 4. "Нежен вихър" 5. "Покорителят" 6. "Нежен бунт" 7. "Твоята магия" 8. "Отровни думи" 9. "Диво сърце" 10. "Любовницата на пирата"

Такаа, оказа се че не съм чела много книги на Джоана Линдзи,досега само си въобразявах че са доста. Дори още не съм довършила поредицата за Малори, направо срам и позор. Ето каква десятка успях да съставя:

10. Дивият рай

9. Затворницата на дракона

8. Твоята магия

7. Отровни думи

6. Чаровникът, който я укроти

5. Див и влюбен

4. Обичай само веднъж

3. Преплетени сърца

2. Сребърният ангел

1. Мъжът на моите мечти- обожавам книгата, толкова е забавна, чувствена, неповторима, Меган е уникален характер, а Девлинчо е направо...е, знаете :)

Толкова за тази класация, новата е на тема "10-те най-любими книги на Джоана Линдзи", нека изберем най-добрият й роман. Очаквам мненията ви!

Браво мила, суперска класация. Само ми е мъка, че шейховете не са си намерили място в нея.

Както и да е, новата класация е трепач.

1. "Покорителя", кажи само Джеймс Малори, и няма нужда от повече думи. :inlove1:

2. "Нежен бунт", хехе за къде без Антъни Малори? :speak:

3. "Ти ми принадлежиш", смях, и двамата герои са страхотни, а сюжетната линия супер интересна. Публикувано изображение

4. "Синеокичт варварин", втора книга от поредица Ли-Сан-Тер, невероятна прекрасна и новаторка книга. Публикувано изображение

5. "Сребърният Ангел", ами какво да кажа, главната англичанка и в харем, главния английски лорд и пустинен прин, менкат се с брат му близнака, който е шейх, и настава веселба. :clap:

6. "Да се влюбиш негодник", Джереми Малори, същински бащичко :mark:

7. "В плен на моите желания", пак среща с клана Малори, но главната роля в тази книжка е Дрю Андерсен, но това не пречи купона да е пълен. :cupid:

8. "Мъжат на моите мечти", прекрасна книга. :love:

9. "Разбойника и зеленооката", страхотна. :lighter:

10. "Сърца в пламъци", викинги и невероятен сюжет. :P

Класацията е подредена страхотно,а новата е направо супер :rolleyes: само,че малко ме затруднява,защото обожавам нейните книги и ако можех щях да ги включа всичките :P Ето и моята каласация: 10.Нежен вихър 9.Пленница 8.Разбойникът и зелнооката 7.Бриджит 6.Златокосия великан 5.Мъжът на моите мечти 4.Да се влюбиш негодник 3.Твоята магия 2.Нежен бунт 1.Покорителят

Редактирано от margc (преглед на промените)

Ето и мойте предпочитания: 1. Покорителят- моя любим серсем от всичките Малори Любим щот серсем разбира се и то от класа в комбинация с Джордж- хихи хак да му е.. 2. Мъжът на моите мечти- страхотна книжка- наш човек се казва Девлин а Мегън си е проклетийка, иде и отвътре дет се казва- това си е предпоставка само по себе си, а хумора е толкова добре поднесен, че не можеш да не се очароваш- ако трябва да съм честна коя първа коя втора не ми е много ясно. 3. Твоята магия- пак Малори разбира се, но тоз път Ейми - достойна племенница на чичовците си - тоест проклета и красива и горкия Уор просто нямаше шанс. 4. Да се влюбиш в негодник- признавам си пристрастна съм- лично съм влюбена в този от около пет месеца вече. Дани да му мисли. 5. Ангел на греха- по отдавна съм я чела но хумора на Джоана и начина, по който изгражда характерите и развива сюжета на книгите си личи и тук. Искам си пумата ли беше каква беше приятелката й дето дъвчеше ботушите на Ейнджъл. 6. Див и влюбен- е такива ги обичам мъжете диви и влюбени. 7. Ти ми принадлежиш- ей голямо дърпане падна ама то е така като ти се падне една дива котка за опитомяване. 8. Тайната принцеса- личи афинитета ми към поредиците тук да не говорим че първо прочетох нея и си рекох е един ден и аз принцеса знае ли човек. 9. Нежен бунт- ами съжалявам че чак тук но брат антъни ми е на сърце от много отдавна и още не съм простила на рослин та за туй... 10. Разбойникът и зеленооката- хм лаклан си го заслужи това десето място но ми се искаше да е по-напред Съжалявам ако съм пренебрегнала много други книги, но има място само за десет а на мен тези са ми на сърце. За джоана пете трябваше топ 20 да спретнеш поне

Редактирано от cheetah (преглед на промените)

Хайде и аз да се включа в новото топ10 / което разбрахме, че трябва да е по-скоро топ20 и нагоре Публикувано изображение /:

1. "Твоята магия" - Ейми е неповторима! Вярно, че е взимала уроци по манипулиране на семейството от Реджи, но със сигурност надминава примера на братовчедка си и то многократно. Съни, права си, Уорън, горкичкия, просто нямаше никакъв шанс. :rolleyes:

2. "Покорителят" - Хехе, да прочете човек за опитомяването на Джеймс Малори си е паметно, как да повярваш, че най-големия хаймана на фамилията ще стане такъв любвеобилен съпруг и баща!

3. "Обичай само веднъж" - И продължаваме с поредицата. Реджи ми е любимка, какво мога да кажа.

4. "Мъжът на моите мечти" - Невероятен хумор, а и двамата герои са все инати, докато се разберат е голям екшън.

5. "Нежен бунт" - Още един легендарен женкар е превъзпитан, и то как, едва на втория ден от женитбата си вече е в немилост... хаха, така е като си избира шотландка за съпруга.

6. "Да се влюбиш в негодник" -Тук малко мамя, ще ме извинявате, защото съм чела само първите няколко глави, последната и няколко от средата на книгата. Но пък и те са ми достатъчни, а и Джереми е такъв сладур в другите книги за семейството, че... разбирате на къде бия. :)

7. "Тайната принцеса" - Тук определено добре се преплитат хумор, крими елементи и любовна история.

8. "Сребърният ангел" - Eдна от любимите ми книги. Жалко, че не ми е наблизо, чак ми се прииска да я разлистя и да си припомня някои моменти.

9. "Див и влюбен" - Жената знае какво иска, не може да й се отрече.

10. "Златокосият великан" - Тази е една от книгите, в които много ми допада как си казват "Обичам те". По принцип не съм много по сълзливите сцени, когато се правят такива признания, а тук е поднесено по-различно. А и Рейна си е огън жена... "малки ми генерале"... голям смях ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.