Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Топ 10 - Любовни романи

Featured Replies

След дълги размисли (защото любимите ми са повече от 10) крайният вариант на моята класация за любими фамилии: 1. Малъри - Андерсън (Джоана Линдзи) 2. Шербрук - (Катрин Каултър) 3. Братята Льо Сабр и Дънкан - (Елизабет Лоуел) 4. Брадок - Блек - (Сюзън Джонсън) 5. Кълън - (Стефани Майър) 6. Crown spies (Брачна авантюра, Принцеса Алесандра) - (Джули Гарууд) 7. Гарик - (Кат Мартин) 8. Доминик - (Лори Макбейн) 9. Камерън - (Хедър Греъм) 10. МакОлаф - (Хедър Греъм) Това са. Сега с нетърпение чакам резултатите.....

• Отговори 941
  • Прегледи 294,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте с класацията, тази вечер ще я публикувам, сега обработвам данните, тази вечер ще я публикувам, така че ще видите кой е победител!!! С превода малко съм се позабавила но ще привърша скоро, когато си поставя някакъв срок, все изниква нещо, направо вече ме е страх!!!

Ето я и класацията на кориците, дано да сте доволни!!!

Подредени са от №10 до № 1

10. № 107

9. № 2

8. № 8

7. № 79

6. № 28

5. № 56

4. № 104

3. № 9

2. № 59

1. № 102

За съжаление бих желала да кача и кориците спечелили класацията, но след като ги прекача, се разбъркват и не съвпадат с написаното, ако някой може да ме упъти, ще ги кача и тях, но засега имам само номерата, незнам защо така става???? ;):sobbing:Публикувано изображение

Редактирано от aneto_rs (преглед на промените)

Дано не съм много закъсняла с моята класация за любими поредици ;) Пете, извинявай, мила, за закъснението, дори си мислех,че съм изпуснала влака този път. Ама нали съм на всяка манджа мерудия, та гледах пак да се включа Публикувано изображение

1. Поредицата Crown's Spies, от които на БГ са видели свят само "Брачна авантюра" и "Принцеса Алесандра" на Джули Гарууд (Сънчо, знаеш, че съм нахална като конска муха и няма да мирясам за другите двенки от поредицата Публикувано изображение )

2. Поредицата от исторически романси на Джудит Макнот за семейство Уестморланд и техните приятели.

3. Седем невести на Лей Грийнууд

4. Семейство Малори

5. Каубоите на Лей Грийнууд

6. Поредицата Браг на Бренда Джойс

7. Поредицата Падналите ангели на Мери Джо Пътни (любимата книга от която ми е Неприлично предложение)

8. Поредицата Border (Ангел на нощта, Шотландска кръв, Продадена принцеса) на Арнет Лем

9. Rogue (Женкарят и разбойничката, Съблазнена от един женкар) на Кони Мейсън. Последната от поредицата The last rogue не е преведена на БГ все още, но искрено се надявам Ирис, както са я подкарали тази авторка, да я преведат и тази книга. Ужасно много обичам да чета за превъзпитани женкари Публикувано изображение

10. Baron series (Сабрина, Измамата, Дивия барон) на Катрин Каултър

Ето я и класацията на кориците, дано да сте доволни!!!

Подредени са от №10 до № 1

10. № 107

9. № 2

8. № 8

7. № 79

6. № 28

5. № 56

4. № 104

3. № 9

2. № 59

1. № 102

.....

Благодарности, миличка ;) Всички корици са изключително романтични: някои излъчват страхотна нежност, от други лъха благословено спокойствие и съвършена хармония, от трети струи неустоумо привличане между героите, а от някои направо ни залива чувствена страст и невероятно изкушение

Публикувано изображение

П.С. Извинявам се, че не смогнах да се включа в класацията. Всички предложени корици са невероятно удоволствие за сетивата :sobbing:

Ето няколко предложения за класацията. Нарочно няма други книги освен тези на Бард и Ирис, защото имам толкова любими поредици и ако взема да включа всички ще стане страшно. 10. Джудит, Алисия, Клариса, Фиона- Джуд Деверо 9. Ангел на нощта, Шотландска кръв, Продадена принцеса- Арнет Лем 8. Брадок-Блек- Сюзън Джонсън 7. Чародей, Вярност- Катрин Сътклиф 6. Малори- Джоана Линдзи 5. Падналите ангели, Ангелът мошеник, Розата и херцогът..- Мери Джо Пътни 4.Браг- Огньовете на рая, Огнена стихия, Виолетов огън...- Бренда Джойс 3. Деврьо- Шотландска красавица, Смарагдова магия, Жрицата...- Патриша Грасо 2. Никол, Рийган, Лея- Джуд Деверо 1. Сърце от лед, Сърце от пламък- Джуд Деверо

• Автор

Така момичета, който гласувал - гласувал, окончателната класация е готова! Гласувахме за общо 35 поредици и ето я челната десятка: Десета позиция с 21 точки си поделят две поредици - четирилогията на Джуд Деверо за братята Аскот -"Джудит", "Алисия", "Клариса" и "Фиона" и поредицата на Мери Джо Пътни "Падналите ангели" включваща книгите "Падналите ангели", "Ангелът мошенник", "Защо вярваш в любовта" "Розата и херцогът" и "Неприлично предложение" (само не знам дали са в тази последователност) Девети са личните ми любимци - семейство Бърмингам с 27 точки.Поредицата включва три книги на Катлийн Удиуиз - "Пламъкът и цветето" за Брандон Бърмингам, "След целувката" за брат му Джеф и "Неуловимия плавък" за сина на Брандон - Бо. Осмо място за магическата поредица на Елизабет Лоуел която събра 31 точки. Става въпрос за трилогията за Блакторн, включваща книгите "Най-силната магия"-за Доминик льо Сабр, "Недокоснатата" за приятеля му Дънкан Максуел и "Омагьосаните" за брата на Доминик -Саймън. Седмото място си делят две поредици. Първо четирилогията на Сюзън Джонсън - за Брадок - Блек, която започва с "Блейз", "Сребърен пламък", "Забранения плод4 и "Заложник на греха", а плътно до тях е трилогията на Хедър Греъм, която промени мнението ми за викингите, за семейството на Олаф Белия можете да прочетете в "Златната невеста", където той самият е герой, следващите две книги са за синовете му - "Робинята на викинга" -за Ерик и "Господарят на вълците", който убийте ме не се сещам как се казваше.Двете поредици събраха по 32 точки. Шеста позиция - сестрите Тагърт с 42 точки.Поредицата е от две книги на Джуд Деверо - "Сърце от лед" за Хюстън и "Сърце от пламък" за сестра й Блеър, мисля че поредицата продължава с една по съвременна книга "Сладък лъжец", в която герой е Майкъл Тагърт, но не мога да кажа какво е връзката му със сестрите, разликата в действието е точно сто години, може би йм е внук, не знам, моля някой да ме просветли. В средата на класацията с 44 точки е една четирилогия, от която на български сме видяли две книги, а именно Crown spise или както там се пише на Джули Гарууд, у нас поредицата започва с "Брачна авантюра" и свършва с "Принцеса Алесандра", предхождат ги още две книжки. Интересното за поредицата е, че не е основана на семейни връзки (донякъде де), а по скоро на приятелските отношения между главните, обяснявам - първата книга е за Лайън, който е най-добрия приятел на Кейн, Кейн се жени за Джейн (книга втора), тя пък е сестра на Нейтън ("Брачна авантюра" ), а последната е за Колин - брата на Кейн. Четвърти са отново герои на Хедър Греъм - семейство Камерън с 47 точки. Отново лични любимци, поредицата се състои от три книги - "Дивата котка", "Любовницата на корсаря" и "Не предавай любовта", общо взето освен фамилията, по друго не личи че са от едно семейство, не са посочени роднински връзки между героите, както е например при другата култова поредица на Греъм за семейство Маккензи, култова поредица - същинска класика бих казала! И бронза с 54 точки (малко съм разочарована че не взеха среброто) за вампирското семейство Кълън на Стефани Майер, за което можете да прочетете в четирилогията "Здрач", "Новолуние" и неиздадените все още на български "Затъмнение" и "Зазоряване".Предупреждение за непрочелите ги - силно пристрастяваши и зарибяващи!!! Мисля че в последните дни поредицата ни е основна тема за разговор, наистина с няколко момичета сме се вманиачили! Втори с 61 точки са семейство Рандолф на Лей Грийнууд. Втората по големина поредица в класацията-цели седем книги, за седем невести за седем братя, ха човек би се замислил за символиката на на числото седем...Поредица за Тексас, след гражданската война, включва книгите "Роуз", "Фърн", "Айрис", "Лаура", "Дейзи","Валяид" и "Лили" може и да бъркам последователността, да ме прощава Съни... И първи са най-Големите - Малори-Андерсън с цели 121 точки. Девет книги за две култови семейства толкова перфектни - външно и вътрешно,че всяка от нас може да си мечтае да уцели мъж подобен на тези или да се надява да бъде толкова красива като жените им, за непросветените, ако все още има такива:"Обичай само веднъж" -Реджина Малори, "Нежен Бунт" - Антъни Малори, "Покорителят" - Джеймс Малори и Джорджина Андерсън - тук става заварката между двете семейства, "Твоята магия" - Ейми Малори и Уорън Андерсън, "Отровни думи" - Дерек Малори, "Подаръкът"- Кристофър Малори, но е и по-скоро обща книга, "Да се влюбиш в негодник"-Джеръми Малори, "В плен на моето желание" - Дрю Андерсън и последната за сега, но дано да има още, все пак децата им взеха да растат, "No Choice But Seduction" - за Бойд Андерсън. Във всички класации до сега, не си позволявам особени коментари за победителите, мисля че се подразбира защо са първи, но сега ще отдам дължимото на тази поредица - защо аз я харесвам толкова, книгите съм чела вече не знам колко пъти, историите са кратки, без излишни истории и събития, които да отегчават, без големи драми и раздели между главните, и най-важното - изключително забавни. Общото за поредицата е не само фамилното име - героите са уникални персонажи, много силни характери, много завладяващи истории и вече ми прави впечатление че в последните книги Линдзи се опитва да внесе малко интрига в историята, от сорта на забравено минало, изгубено семейство, неосъзнат произход, опитва се да разнообразява сюжетите, адмирации за което. Ако има какво да се каже в повече за тях, а съм сигурна че съм че има, може да ме допълните. Това са поредиците, за които може да се каже - колкото повече, толкова по-добре... Това е по тази класация, а следващата съм сигурна че ще ви довърши, сега ще изпъкнат истинските специалисти, или "старейшини" на тема любовни романи, питам ви за десетте най-добри, най-впечатляващи и разбира се най-запомнящи се първи целувки, напишете ми заглавията на десетте книги, в които първата целувка е била такава, че ви се е искало да сте на мястото на главната, ще помоля и за малко обосновка!

Така момичета, който гласувал - гласувал, окончателната класация е готова! Гласувахме за общо 35 поредици и ето я челната десятка:

Десета позиция с 21 точки си поделят две поредици - четирилогията на Джуд Деверо за братята Аскот -"Джудит", "Алисия", "Клариса" и "Фиона" и поредицата на Мери Джо Пътни "Падналите ангели" включваща книгите "Падналите ангели", "Ангелът мошенник", "Защо вярваш в любовта" "Розата и херцогът" и "Неприлично предложение" (само не знам дали са в тази последователност)

Девети са личните ми любимци - семейство Бърмингам с 27 точки.Поредицата включва три книги на Катлийн Удиуиз - "Пламъкът и цветето" за Брандон Бърмингам, "След целувката" за брат му Джеф и "Неуловимия плавък" за сина на Брандон - Бо.

Осмо място за магическата поредица на Елизабет Лоуел която събра 31 точки. Става въпрос за трилогията за Блакторн, включваща книгите "Най-силната магия"-за Доминик льо Сабр, "Недокоснатата" за приятеля му Дънкан Максуел и "Омагьосаните" за брата на Доминик -Саймън.

Седмото място си делят две поредици. Първо четирилогията на Сюзън Джонсън - за Брадок - Блек, която започва с "Блейз", "Сребърен пламък", "Забранения плод4 и "Заложник на греха", а плътно до тях е трилогията на Хедър Греъм, която промени мнението ми за викингите, за семейството на Олаф Белия можете да прочетете в "Златната невеста", където той самият е герой, следващите две книги са за синовете му - "Робинята на викинга" -за Ерик и "Господарят на вълците", който убийте ме не се сещам как се казваше.Двете поредици събраха по 32 точки.

Шеста позиция - сестрите Тагърт с 42 точки.Поредицата е от две книги на Джуд Деверо - "Сърце от лед" за Хюстън и "Сърце от пламък" за сестра й Блеър, мисля че поредицата продължава с една по съвременна книга "Сладък лъжец", в която герой е Майкъл Тагърт, но не мога да кажа какво е връзката му със сестрите, разликата в действието е точно сто години, може би йм е внук, не знам, моля някой да ме просветли.

В средата на класацията с 44 точки е една четирилогия, от която на български сме видяли две книги, а именно Crown spise или както там се пише на Джули Гарууд, у нас поредицата започва с "Брачна авантюра" и свършва с "Принцеса Алесандра", предхождат ги още две книжки. Интересното за поредицата е, че не е основана на семейни връзки (донякъде де), а по скоро на приятелските отношения между главните, обяснявам - първата книга е за Лайън, който е най-добрия приятел на Кейн, Кейн се жени за Джейн (книга втора), тя пък е сестра на Нейтън ("Брачна авантюра" ), а последната е за Колин - брата на Кейн.

Четвърти са отново герои на Хедър Греъм - семейство Камерън с 47 точки. Отново лични любимци, поредицата се състои от три книги - "Дивата котка", "Любовницата на корсаря" и "Не предавай любовта", общо взето освен фамилията, по друго не личи че са от едно семейство, не са посочени роднински връзки между героите, както е например при другата култова поредица на Греъм за семейство Маккензи, култова поредица - същинска класика бих казала!

И бронза с 54 точки (малко съм разочарована че не взеха среброто) за вампирското семейство Кълън на Стефани Майер, за което можете да прочетете в четирилогията "Здрач", "Новолуние" и неиздадените все още на български "Затъмнение" и "Зазоряване".Предупреждение за непрочелите ги - силно пристрастяваши и зарибяващи!!! Мисля че в последните дни поредицата ни е основна тема за разговор, наистина с няколко момичета сме се вманиачили!

Втори с 61 точки са семейство Рандолф на Лей Грийнууд. Втората по големина поредица в класацията-цели седем книги, за седем невести за седем братя, ха човек би се замислил за символиката на на числото седем...Поредица за Тексас, след гражданската война, включва книгите "Роуз", "Фърн", "Айрис", "Лаура", "Дейзи","Валяид" и "Лили" може и да бъркам последователността, да ме прощава Съни...

И първи са най-Големите - Малори-Андерсън с цели 121 точки. Девет книги за две култови семейства толкова перфектни - външно и вътрешно,че всяка от нас може да си мечтае да уцели мъж подобен на тези или да се надява да бъде толкова красива като жените им, за непросветените, ако все още има такива:"Обичай само веднъж" -Реджина Малори, "Нежен Бунт" - Антъни Малори, "Покорителят" - Джеймс Малори и Джорджина Андерсън - тук става заварката между двете семейства, "Твоята магия" - Ейми Малори и Уорън Андерсън, "Отровни думи" - Дерек Малори, "Подаръкът"- Кристофър Малори, но е и по-скоро обща книга, "Да се влюбиш в негодник"-Джеръми Малори, "В плен на моето желание" - Дрю Андерсън и последната за сега, но дано да има още, все пак децата им взеха да растат, "No Choice But Seduction" - за Бойд Андерсън. Във всички класации до сега, не си позволявам особени коментари за победителите, мисля че се подразбира защо са първи, но сега ще отдам дължимото на тази поредица - защо аз я харесвам толкова, книгите съм чела вече не знам колко пъти, историите са кратки, без излишни истории и събития, които да отегчават, без големи драми и раздели между главните, и най-важното - изключително забавни. Общото за поредицата е не само фамилното име - героите са уникални персонажи, много силни характери, много завладяващи истории и вече ми прави впечатление че в последните книги Линдзи се опитва да внесе малко интрига в историята, от сорта на забравено минало, изгубено семейство, неосъзнат произход, опитва се да разнообразява сюжетите, адмирации за което. Ако има какво да се каже в повече за тях, а съм сигурна че съм че има, може да ме допълните.

Това са поредиците, за които може да се каже - колкото повече, толкова по-добре...

Това е по тази класация, а следващата съм сигурна че ще ви довърши, сега ще изпъкнат истинските специалисти, или "старейшини" на тема любовни романи, питам ви за десетте най-добри, най-впечатляващи и разбира се най-запомнящи се първи целувки, напишете ми заглавията на десетте книги, в които първата целувка е била такава, че ви се е искало да сте на мястото на главната, ще помоля и за малко обосновка!

Браво мило, идеална подредба, и аз обаче малко съм разочарована, че Кълън не взеха среброто но нищо. :blink: Ох, а новата поредица, ще се поизпотя, ама ще я помисля добре днеска и утре ще напиша. (макар, че сега направо главата ми ври от целувки, и май няма да се сдържа до утре. Веднага като ги наредя ще пиша) Публикувано изображение

Такам, тъй, като няма думи с които да се опишат, направо преписвам текста. :P

1. Джейми и Алек - "Венчило с дявола" на Джули Гарууд (— Даниел използва езика си, когато се целува.

— Какво?!

— Не е необходимо да ми повишаваш тон, Алек!

— Откъде знаеш, че Даниел…

— Мери ми каза. Каза още, че било отвратително.

— Ти няма да мислиш така — изръмжа Алек.

— Няма ли? — задъхано прошепна тя. — Откъде знаеш?

— Защото ти искаш да те докосна още от мига, в който се срещнахме.

— Не е вярно!

— Усещам страстта в теб. Тялото ти реагира, когато те погледна.

— Караш ме да се срамувам.

— Не, карам те да се възбудиш.

— Не е истина.

— Истина е.

— Не искам да ми говориш по този начин — сопна се тя.

— Ще ти говоря така, както реша — отсече Кинкейд. — Желая те, Джейми!

Гласът му прозвуча заповеднически. Преди Джейми да успее да поеме дъх, съпругът й обхвана лицето й с длани и завладя устните й. Тя нарочно ги стисна като заключена врата.

Ръката му се плъзна по брадичката й и с натиск я накара да ги отвори. Джейми се подчини на мълчаливата му молба. Езикът му нахлу в устата й, сякаш изцяло искаше да я завладее. Джейми бе толкова слисана, че се опита да се отдръпне. Алек не й позволи. Устните му се опиха в нейните, задушавайки всеки протест. Вече не бе нежен. Езикът му се движеше диво и все по-навътре, вкусвайки от сладостта й, учейки я да го приеме и свикне с него.

Последната ясна мисъл на Джейми бе, че Алек Кинкейд наистина знае как да се целува.)

2. Нейтън и Сара - "Брачна Авантюра" на Джули Гарууд (-Двамата с теб трябва да изпълним едно специално задължение - каза й той, а устните му се доближиха до нейните - Моята част от задължението е ти да забременееш, Сара, а твоята част от задължението е да ми родиш син.

Устните му се впиха в нейните точно на време, зада попречат на шумния й протест породен от възмущението й. Сара просто беше прекалено слисана, за да може веднага да реагира. Но устните й бяха горещи, чувствени, търсещи. Той я заля с топлината си, с аромата на тялото си, с прекрасното си мъжко излъчване.

Нейтън искаше нейнит отговор и тя не го разочарова. Когато целувката му стана по-настойчива, устните й се отвориха и езиците им се срещнаха. Сара обви ръцете си около врата му и се притисна към него. Тя беше толкова невинна, че не разбираше, че отговаря на целувката му, че страстният звук, който чу, беше от нея самата.

Господи, мислеше си Нейтън, тя е толкова нежна и деликатна. Той усети огъня, който гореше вътре в нея и копнееше да я притисне още по-силно и по-близо до себе си. Ръцете му се плъзнаха надолу и обхванаха хълбоите й. Бавно я повдигна от пода на палубата, като притисна бедрата й до своите, а после силно я притегли към възбудената си мъжественост.

Устните му се впиваха в нейните отново и отново. Искаше я, искаше да бъде негова. Нейтън усети, че скоро няма да може да се контролира, че трябва да утоли жаждата си.

Чак тогава дюдюканията и гръмогласния смях проникнаха в съзнанието му. Целият екипаж очевидно се наслаждаваше на представлението, което той им изнасяше. нейтън опита да се откъсне от Сара.

Тя обаче не му позволи. Продължаваше да стиска врата му и му подаваше устните си. С тихо изръмжаване той се подчини на нямата й молба.

3. Колин и Алесандра "Принцеса Алесандра" на Джули Гарууд (— Да — промълви той, секунди преди да доближи устни до нейните. Целувката трябваше да я накара да отстъпи. Неумолима, изискваща и обземаща целувка. При докосването на устните им Колин усети опита й да му се противопостави, но бързо прекрати усилието й да се освободи, като силно я притисна. С едната си ръка притисна бузите й, за да задържи отворена устата й.

Целувката далеч не бе от най-нежните. Но, Бога ми, това бе една разтърсваща целувка. Алесандра не знаеше дали се противи или не. Тя почти не разсъждаваше. Страстта и опиянението, които я обхванах я караха да желае тази целувка никога да не завърши. Никой дотогава не я бе целувал и затова чувството, което изпитваше в момента й бе напълно непознато. Именно това чувство я превзе. А Колин определено имаше опит. Устните им отново се допряха, а езиците им се сливаха в невероятна любовна игра.)

4. Джереми и Дани - Да се влюбиш в негодик" на Джоана Линдзи (Тя трябваше да прекрати това веднага, преди да й се е усладило. Иначе щеше да е загубена завинаги. Сигурна беше. Как би приела някой друг, след като се беше докоснала до най-добрия. Но да спре сега беше последното, което би направила. Вече нямаше сили, не и когато така майсторски манипулираха сетивата й, когато единственото, което искаше да направи, беше да обвие ръце около него и никога да не го пусне.

Странно - помисли си - ако така целува, когато е пиян, как ли би я целунал, ако не е?

- Господи, толкова си вкусна!

И тя си мислеше същото за него. Устните му бяха кадифено меки. Или може би нейните бяха такива и съединяването им сътворяваше удивителна комбинация. Дъхът му не беше пропит с алкохол въобще, имаше упойващ аромат. Вкусът му беше екзотичен, тя дори не би могла да го опише. А усещаше и друго освен целувката. Възхитителни тръпки, всичките нови и изключително приятни.

Единият му крак се беше плъзнал между нейните. Натискът предизвикваше силна възбуда, защото той не спираше да да го движи, а го търкаше в слабините й по най-еротичен начин. И я беше придърпал толкова близо до себе си, държеше я толкова здраво. Едната му ръка притискаше гърба й, а другата беше обхванала дупето й и тя се беше прилепила плътно към него. Огънят, който се разгаряше диво в тях, щеше всеки момент да експлоадира...

- Дявол те взел, Джереми! - оплака се Дрю откъм коридора, а тонът му беше също толкова раздразнителен, колкото и думите. - Можеше поне да затвориш проклетата врата.)

5. Розалин и Антъни - "Нежен бунт" на Джоана Линдзи (Розалин не желаеше да се съпротивлява, когато ръката му я придърпа по-близо. Другата се плъзна по врата й. С палец повдигна брадичката й. Погледите им се сляха. Тя почувства устните му — топли, примамливи, нежни. Затвори очи и се предаде на неизбежното. Трябваше да изпита това чувство и в момента му се бе отдала изцяло. В този миг нищо друго освен вкуса на целувката нямаше значение за нея. Усещането на тялото му до нейното я омагьосваше.

Страстта на Антъни не я изплаши. Той беше обуздал чувствата си, макар че се усещаше като ураган, готов да се развихри. Не си спомняше кога за последен път е желал нещо толкова силно. Полагаше усилия да не я уплаши, а само да разпали желанието й. Трябваше да почака тя самата да изпита същата страст.)

6. Рейн и Клариса - "Клариса" на Джуд Деверо (Рейн обърна леко глава, раздели устните й и затърси вътрешната сладост на устата й. Езиците им се срещнаха и Клариса едва не извика. Трябваше й само секунда, за да се сети как да отговори на целувката му. Опря единия си крак на пода, сложи другия върху тялото му, без да докосва раненото бедро, полегна върху могъщото му тяло, уви ръце около главата му и го привлече по-близо до устата си. Езикът й проникна още по-навътре. Сега осъзна, че е чакала този миг, откакто го беше видяла. Още тогава си пожела той да я погледне не като момче, а като жена, и това най-после стана.

Рейн реагира с въодушевление на страстта й. Устните му засмукаха нейните, притеглиха ги между зъбите му, захапаха ги, докато езикът му милваше сладката им закръгленост.

Когато ръката му се плъзна към прасеца й, Клариса въздъхна щастливо и започна да го целува по бузите, все по-надолу и по-надолу, докато стигна до шията. Колко пъти си беше мечтала да впие устни в тази силна, мускулеста шия, когато я беше виждала запотена и зачервена от усърдните упражнения с меча.)

7. Александра и Васили - "Ти ми принадлежиш" на Джоана Линдзи (— Мисля си, че много ми се иска да разбера какъв вкус имаш. И точно това възнамерявам да направя.

— Не!

Той изобщо не обърна внимание на отказа й. Силните му ръце я притискаха плътно, а Александра бе омаяна от чисто мъжкия му възбуждащ аромат. Топлите му устни се спуснаха върху нейните и заглушиха по-нататъшните й протести, поне временно. Александра се вцепени от изненада.

Нито веднъж дори не й мина през ум, че това може да се окаже една от опасностите на пътуването. И как би могла да си го помисли, когато много добре знаеше за огромното нежелание на Васили да се ожени за нея, освен това му беше известно, че нейното нежелание е не по-малко? И все пак, ето че тя се намираше в прегръдките му, а Васили ненаситно я целуваше.

Изненадата й бе огромна, тъй като тя веднага разбра, че Кристофър не я бе научил какво означава целувката, както наивно бе смятала досега.

Някога Александра се вълнуваше от целувките на Кристофър, защото го обичаше, но сега разбра, че в сравнение с този мъж, англичанинът изобщо бе пълен невежа в тази област. Васили поглъщаше сетивата й, чувствата й и контролираше всяко от тях не само с устни, но и с цялото си тяло. Бе поставил едната си ръка на гърба й, като по този начин не й позволяваше да се отдръпне от него и от бавния, но настоятелен натиск на гърдите му, което я караше да изпитва най-странното усещане в живота си — като че ли някой съблазнително галеше гърдите й. Другата му ръка лежеше на мекия й хълбок, повдигаше я леко и я притискаше към твърдата издутина на панталона му. Той атакуваше всичките й сетива, а новите усещания я заливаха като пълноводна река. През цялото време езикът му опустошаваше устата й, унищожавайки и последните остатъци от воля, които й бяха останали.

Много скоро Васили разбра, че сам попадна в капана, който бе подготвил за нея. Това, което бе започнал с намерението да я накара да се откаже от публичните сцени и скандалното поведение, се превърна в нещо напълно различно. В момента, когато почувства тези великолепни гърди притиснати до тялото му, Александра се превърна за него в най-съблазнителната жена на света. А Васили никога не обръщаше гръб на една съблазнителна жена, особено когато наблизо имаше легло, а вратата бе здраво затворена…

Но в този момент вратата се отвори с трясък. Васили и Александра рязко отскочиха един от друг. Тя бе замаяна, а той се обърна намръщен към натрапника.)

8. Иън и Бриждит - "Шотландкса красавица" на Патриша Грасо (Иън се наведе, докато устните му докоснаха нейните и приятен гъдел прониза тялото й. Меките й устни се поддадоха, а целувката на Иън стана по-взискателна. Покорена от мъжката му близост и дъха му, Бриджит се поддате на тази превъзхождаща я сила. Ръцете й се плъзнаха по гърдите му, прегръщаха шията му.

- Отвори уста, Бриа - прошепна той страстно. Устата й тутакси се отвори и езикът на Иън проникна в нея, за да я вкуси, да изследва отвътре чудесната й влага. Бриджит потрепери. Беше й едновременно горещо, и студено.)

9. Хариет и Гидиън - "Красавицата и звярът" на Аманда Куик (— Местните хора смятат, че съм човек напълно лишен от чест, когато става дума за млади жени. Попитайте когото си искате и ще ви кажат, че съм самият дявол, когато си имам работа с невинни млади дами.

— Глупости — Пръстите, с които държеше лампата, трепереха, но Хариет се опита да бъде твърда. — Мисля, че умишлено се опитвате да ме уплашите, сър.

— Точно така, по дяволите — ръката му обхвана врата й. Тя почувства грубия допир на кожената му ръкавица.

В последния момент Хариет разбра намерението му, но вече бе прекалено късно, за да избяга. Свирените му лъвски очи пламтяха зад полуспуснатите му клепачи. Гидиън силно притисна устните си към нейните в смазваща целувка.

В продължение на един безкраен миг Хариет беше като вцепенена. Не можеше да помръдне, не можеше дори да мисли. Беше живяла вече двадесет и четири и половина години, но не бе преживяла нещо, което да я подготви за прегръдката на Гидиън.

Той тежко простена и звукът отекна дълбоко в гърдите му. Огромната му ръка погали с изненадваща нежност гърлото и, а палецът му поглади очертанията на челюстта й. После я притегли към мощната топлина на тялото си. Грубото палто се отърка в краката на Хариет.

Струваше й се, че ще се задуши. След първоначалния шок я бе обхванало някакво трепетно вълнение и ушите й бучаха. Гидиън взе лампата от безчувствените й, отпуснати пръсти, а тя почти не забеляза.

С едно несъзнателно движение Хариет вдигна ръце към раменете му и заби пръстите си в дебелата вълна на палтото му. Не знаеше дали се опитва да го отблъсне, или да го притегли към себе си.

— По дяволите — гласът на Гидиън бе станал някак дрезгав, изпълнен с някакво ново чувство, което Хариет не можа да разпознае. — Ако имаше капчица разум, щеше да бягаш от мен с всички сили.

— Не мисля, че мога да избягам и на една крачка — прошепна Хариет, опиянена и учудена. Погледна го с премрежени очи и нежно докосна белязаната му буза.)

10. Едуард и Бела - "Здрач" на Стефани Майър (Той се усмихна.

- Не - продължи той. - Мислех си за нещо, което исках да опитам. - И той пак взе лицето ми в ръцете си.

Не можех да дишам.

Той се поколеба - но не по нормалният начин, по човешкият начин.

Не по начина, по който мъжът се спира преди да целуне една жена, за да прецени реакцията й, да види как ще бъде приет. Навярно би се позабавил, за да узължи момента, този идеален момент на очакване, който понякога е по-добър и от самата целувка.

Едуард се баваше, за да се провери, за да види дали е безопасно, да се убеди, че все още има контрол над нуждата си.

И тогава студените му, мраморни устни се притиснаха нежно към моите.

Това, което никой от нас не очакваше, беше моят отговор.

Кръвта закипя изпод кожата ми, изгори устните ми. Дишането ми се превърна в диво задъхване. Пръстите ми се преплетоха в косата му, притискайки го към мен. Устните ми се разтвориха, докато вдишвах опияняващатия му аромат.

Незабавно почувствах как той се превръща в неотзивчива скала изпод устните ми. Ръцете му нежно, но с настоятелна сила, избутаха лицето ми назад. Отворих очи, за да видя сдържаното му изражение.)

Тва е от мен. Искам да кажа, че на едно две места, не е точно първата целувка, а първата истинска целувка. Като на моя номер 1, Алек беше целунал Джейми и преди това, но много безлично и набързо, само за протокола така да се каже, за мен това не се брои :lol6:

Редактирано от Ralna (преглед на промените)

Така момичета, който гласувал - гласувал, окончателната класация е готова! Гласувахме за общо 35 поредици и ето я челната десятка:

Десета позиция с 21 точки си поделят две поредици - четирилогията на Джуд Деверо за братята Аскот -"Джудит", "Алисия", "Клариса" и "Фиона" и поредицата на Мери Джо Пътни "Падналите ангели" включваща книгите "Падналите ангели", "Ангелът мошенник", "Защо вярваш в любовта" "Розата и херцогът" и "Неприлично предложение" (само не знам дали са в тази последователност)

Девети са личните ми любимци - семейство Бърмингам с 27 точки.Поредицата включва три книги на Катлийн Удиуиз - "Пламъкът и цветето" за Брандон Бърмингам, "След целувката" за брат му Джеф и "Неуловимия плавък" за сина на Брандон - Бо.

Осмо място за магическата поредица на Елизабет Лоуел която събра 31 точки. Става въпрос за трилогията за Блакторн, включваща книгите "Най-силната магия"-за Доминик льо Сабр, "Недокоснатата" за приятеля му Дънкан Максуел и "Омагьосаните" за брата на Доминик -Саймън.

Седмото място си делят две поредици. Първо четирилогията на Сюзън Джонсън - за Брадок - Блек, която започва с "Блейз", "Сребърен пламък", "Забранения плод4 и "Заложник на греха", а плътно до тях е трилогията на Хедър Греъм, която промени мнението ми за викингите, за семейството на Олаф Белия можете да прочетете в "Златната невеста", където той самият е герой, следващите две книги са за синовете му - "Робинята на викинга" -за Ерик и "Господарят на вълците", който убийте ме не се сещам как се казваше.Двете поредици събраха по 32 точки.

Шеста позиция - сестрите Тагърт с 42 точки.Поредицата е от две книги на Джуд Деверо - "Сърце от лед" за Хюстън и "Сърце от пламък" за сестра й Блеър, мисля че поредицата продължава с една по съвременна книга "Сладък лъжец", в която герой е Майкъл Тагърт, но не мога да кажа какво е връзката му със сестрите, разликата в действието е точно сто години, може би йм е внук, не знам, моля някой да ме просветли.

В средата на класацията с 44 точки е една четирилогия, от която на български сме видяли две книги, а именно Crown spise или както там се пише на Джули Гарууд, у нас поредицата започва с "Брачна авантюра" и свършва с "Принцеса Алесандра", предхождат ги още две книжки. Интересното за поредицата е, че не е основана на семейни връзки (донякъде де), а по скоро на приятелските отношения между главните, обяснявам - първата книга е за Лайън, който е най-добрия приятел на Кейн, Кейн се жени за Джейн (книга втора), тя пък е сестра на Нейтън ("Брачна авантюра" ), а последната е за Колин - брата на Кейн.

Четвърти са отново герои на Хедър Греъм - семейство Камерън с 47 точки. Отново лични любимци, поредицата се състои от три книги - "Дивата котка", "Любовницата на корсаря" и "Не предавай любовта", общо взето освен фамилията, по друго не личи че са от едно семейство, не са посочени роднински връзки между героите, както е например при другата култова поредица на Греъм за семейство Маккензи, култова поредица - същинска класика бих казала!

И бронза с 54 точки (малко съм разочарована че не взеха среброто) за вампирското семейство Кълън на Стефани Майер, за което можете да прочетете в четирилогията "Здрач", "Новолуние" и неиздадените все още на български "Затъмнение" и "Зазоряване".Предупреждение за непрочелите ги - силно пристрастяваши и зарибяващи!!! Мисля че в последните дни поредицата ни е основна тема за разговор, наистина с няколко момичета сме се вманиачили!

Втори с 61 точки са семейство Рандолф на Лей Грийнууд. Втората по големина поредица в класацията-цели седем книги, за седем невести за седем братя, ха човек би се замислил за символиката на на числото седем...Поредица за Тексас, след гражданската война, включва книгите "Роуз", "Фърн", "Айрис", "Лаура", "Дейзи","Валяид" и "Лили" може и да бъркам последователността, да ме прощава Съни...

И първи са най-Големите - Малори-Андерсън с цели 121 точки. Девет книги за две култови семейства толкова перфектни - външно и вътрешно,че всяка от нас може да си мечтае да уцели мъж подобен на тези или да се надява да бъде толкова красива като жените им, за непросветените, ако все още има такива:"Обичай само веднъж" -Реджина Малори, "Нежен Бунт" - Антъни Малори, "Покорителят" - Джеймс Малори и Джорджина Андерсън - тук става заварката между двете семейства, "Твоята магия" - Ейми Малори и Уорън Андерсън, "Отровни думи" - Дерек Малори, "Подаръкът"- Кристофър Малори, но е и по-скоро обща книга, "Да се влюбиш в негодник"-Джеръми Малори, "В плен на моето желание" - Дрю Андерсън и последната за сега, но дано да има още, все пак децата им взеха да растат, "No Choice But Seduction" - за Бойд Андерсън. Във всички класации до сега, не си позволявам особени коментари за победителите, мисля че се подразбира защо са първи, но сега ще отдам дължимото на тази поредица - защо аз я харесвам толкова, книгите съм чела вече не знам колко пъти, историите са кратки, без излишни истории и събития, които да отегчават, без големи драми и раздели между главните, и най-важното - изключително забавни. Общото за поредицата е не само фамилното име - героите са уникални персонажи, много силни характери, много завладяващи истории и вече ми прави впечатление че в последните книги Линдзи се опитва да внесе малко интрига в историята, от сорта на забравено минало, изгубено семейство, неосъзнат произход, опитва се да разнообразява сюжетите, адмирации за което. Ако има какво да се каже в повече за тях, а съм сигурна че съм че има, може да ме допълните.

Това са поредиците, за които може да се каже - колкото повече, толкова по-добре...

Това е по тази класация, а следващата съм сигурна че ще ви довърши, сега ще изпъкнат истинските специалисти, или "старейшини" на тема любовни романи, питам ви за десетте най-добри, най-впечатляващи и разбира се най-запомнящи се първи целувки, напишете ми заглавията на десетте книги, в които първата целувка е била такава, че ви се е искало да сте на мястото на главната, ще помоля и за малко обосновка!

Виждам доста изненади в подреждането на финалистите (изключая първата позиция, нея си я знаехме ;) ), а и не само там. Пете, каква е тази нова класация?!?!?!?! Поставяш ме в деликатно положение, имам кажи речи 8 годишен стаж в четенето на исторически любовни романи, а сега ще се изложа тука като кифладжийка! Леле, как ще ги подбера тези целувки?! :baby: Горко ми!

Редактирано от Lindsey (преглед на промените)

Виждам доста изненади в подреждането на финалистите (изключая първата позиция, нея си я знаехме ;) ), а и не само там. Пете, каква е тази нова класация?!?!?!?! Поставяш ме в деликатно положение, имам кажи речи 8 годишен стаж в четенето на исторически любовни романи, а сега ще се изложа тука като кифладжийка! Леле, как ще ги подбера тези целувки?! :eek: Горко ми!

Не се стряскай бе мило, аз пък нямам нито една книга на Малори при мен, помогнах си със сканираните книги. Публикувано изображение

ОК, и аз ще се включа в класацията и по примера на Ralna директно ще цитирам. Много ми е трудно да ги подредя, а още по-трудно май ми е да си припомня всички първи целувки, за които съм чела. И все пак: 1. Джейми и Алек - "Венчило с дявола" на Джули Гарууд — Даниел използва езика си, когато се целува. — Какво?! — Не е необходимо да ми повишаваш тон, Алек! — Откъде знаеш, че Даниел… — Мери ми каза. Каза още, че било отвратително. — Ти няма да мислиш така — изръмжа Алек. — Няма ли? — задъхано прошепна тя. — Откъде знаеш? — Защото ти искаш да те докосна още от мига, в който се срещнахме. — Не е вярно! — Усещам страстта в теб. Тялото ти реагира, когато те погледна. — Караш ме да се срамувам. — Не, карам те да се възбудиш. — Не е истина. — Истина е. — Не искам да ми говориш по този начин — сопна се тя. — Ще ти говоря така, както реша — отсече Кинкейд. — Желая те, Джейми! Гласът му прозвуча заповеднически. Преди Джейми да успее да поеме дъх, съпругът й обхвана лицето й с длани и завладя устните й. Тя нарочно ги стисна като заключена врата. Ръката му се плъзна по брадичката й и с натиск я накара да ги отвори. Джейми се подчини на мълчаливата му молба. Езикът му нахлу в устата й, сякаш изцяло искаше да я завладее. Джейми бе толкова слисана, че се опита да се отдръпне. Алек не й позволи. Устните му се опиха в нейните, задушавайки всеки протест. Вече не бе нежен. Езикът му се движеше диво и все по-навътре, вкусвайки от сладостта й, учейки я да го приеме и свикне с него. Последната ясна мисъл на Джейми бе, че Алек Кинкейд наистина знае как да се целува. 2. Коул и Алена - "Като пепел във вихъра" на Катлийн Удиуиз Алена знаеше много добре какво искаше Коул и не виж¬даше изход от положението. Тя решително се изправи на пръсти и целуна бързо капитана по устните. В приз¬рачната лунна светлина видя искрящите му сини очи. Суровите черти на лицето му като че бяха издялани от камък. Завладя я непознато досега чувство. За миг я за¬ляха вълните на желанието. Трябваше да положи голе¬ми усилия да се овладее. Но тогава неговите устни се впиха в нейните и меката му нежна уста запали в тяло¬то й огнена жар. Тя затвори очи. Когато накрая я пус¬на и отхлаби прегръдката си, тя помисли, че ще изгуби съзнание. — Много сте страстен, капитане — прошепна тя. — Но сега наистина трябва да вървя. Коул не обърна внимание на тези думи. Отново я придърпа нетърпеливо към себе си. Алена не знаеше какво да прави с ръцете си, затова обгърна мускулес¬тия му врат. — Още една целувка — избуча той в ухото й. Горещите му устни се спуснаха по шията й. — Може би след това ще те оставя да вървиш. "Глупак! — помисли си Алена, изпълнена с огорче¬ние. — Седмици наред ме командваш насам-натам, без да откриеш нищо женствено у мен. Е, добре, сега ще ти дам да разбереш, празноглавец такъв!" Тя почти с готовност започна да изпълнява желани¬ята му. Дори не предполагаше какво въздействие оказ¬ва ефирно покритото й тяло върху него. Той силно я притисна към себе си, устата му се впи в устните й. Те се сляха в дълга, страстна целувка. С едната си ръка той обхвана главата й. Чувстваше меките къдрици на коп¬ринените й коси и притискането на стегнатите й, зак¬ръглени гърди. Въпреки замаяността си искаше да се наслади на тази жена. Алена беше като упоена от страстта на целувките му, коленете й трепереха. Езикът му леко се плъзна между разтворените й устни, навле¬зе дълбоко и сладко в устата й, така че тя изгуби всяка представа за действителността. Не можеше да му се противопоставя повече. Предположи наивно, че той скоро ще й се насити. Жената у нея, която тя беше при¬нудена да потиска толкова дълго, отново се беше раз¬будила и с желание се отдаваше на прегръдките на един мъж. И то не просто на някакъв мъж, а на Коул Лейтимър! Ръцете на Коул се поотпуснаха и тя се облегна на него. Устните му я милваха по слепоочията. Той нап¬рави някакво движение и внезапно тя усети, че ръцете му бяха под пеньоара й. 3. Лъки и Серена - "Див и опасен" на Тами Хоуг — Значи не се страхувате от мене, така ли да разбирам? — попита Лъки отново, вдигнал високо вежди. Думите му почти не се долавяха, защото той се наведе още по-ниско. — Може би тогава се боите от… това? Той се приближи бавно, докато докосна устните й. Бяла експлозия. Пламъци, които бушуваха в тях и около тях, светли и горещи като пламъците в лампите, поставени върху масата. Серена потисна едно ридание и притегли Лъки по-близо до себе си. Той притисна устни към нейните. Вричаше се в себе си, че е само за този един-единствен път, само сега и не повече. Но огънят го грабна, кръвта закипя в жилите му. Една-единствена целувка… Не можеше да се насити… Устните й бяха като коприна, напоена с вино — меки, сладки, опияняващи. Езикът му се плъзна между отворените й устни, за да я вкуси по-плътно. Той търсеше, пиеше, искаше все по-настойчиво, докато я подлуди и Серена започна да отвръща инстинктивно на милувките му. Езикът й пресрещна неговия и му поднесе сладостта си. Пламъците лумнаха и ги погълнаха. Серена нададе къс вик, ръцете й се обвиха около врата му. Почувства, че й се вие свят, тялото й като че плуваше във въздуха. В полутранс тя видя, че Лъки става, че вдига и нея от стола. Ръцете му се сключиха като стоманен обръч около кръста й, вдигнаха я и я притиснаха към неговото тяло. Големите му длани покриваха плътно целия й гръб. Тя се притисна жадно към него, реагира, без да разсъждава. От дълбините на гърдите му се надигна глухо ръмжене, Лъки започна да люлее ритмично бедрата си, докато езикът му проникваше все по-дълбоко в устата й. Едната му ръка се плъзна по крака й, и повдигна тялото й така, че да я притисне точно върху слабините си. Серена нададе див, тревожен стон. Насладата я заля като вълна… 4. Ройс и Кристен - "Сърца в пламъци" на Джоана Линдзи — Не, мислех, че сте се оттеглил. — Лъжкиня! — процеди той, преди да залепи устни до нейните. Кристен очакваше това. Тя искаше да усети устните му, да може да го докосне. Девойката желаеше това, но не предполагаше, че ще бъде толкова опустошително. Тя не бе подготвена за този стихиен изблик на страст, тъй като досега не бе изпитвала това усещане. В гнева си той яростно притискаше устата й. Мъжът сграбчи косата й, за да я задържи неподвижна, но не я докосна другаде. Тя бе тази, която се притисна към него и с тялото си усети огромната му възбуда. Това я възпламени. Не я интересуваше, че не това бе неговото желание, че той я целуваше против волята си и сигурно я мразеше още повече заради това. Тя обви ръце около него, започна да гали силните мускули на гърба му и накрая сграбчи раменете му, за да го притисне още по-плътно. Чу стона му и усети как той прекара ръка около кръста й, за да я прилепи до себе си. Езикът му се гмурна в устата й, тя го всмука и го хвана там като награда, която отказваше да пусне. Боже Господи, това бе чудесно, много по-хубаво от всичко, което бе изпитвала досега! Тя искаше да му се отдаде там в залата, на масата или на пода — за нея това нямаше никакво значение. Девойката искаше да прави любов с него сега, преди да овладял чувствата си и да е спрял. Но той спря и Кристен въздъхна, щом устните му се отлепиха от нейните. Ройс я погледна и тя видя в очите му страст и ярост. Откритият й поглед го разяри още повече. 5. Брет и Сабрина - "Лилия в нощта" на Шърли Бъзби — Не би ли могла да ме поздравиш малко по-сърдечно? Една целувка между братовчеди, които не са се виждали цели десет години, е точно това, което ни трябва. Сърцето на Сабрина биеше лудо, езикът й залепна за небцето. Изгледа го с големи кехлибарени очи, но не промълви нито дума. Брет впи очи в нейните, после наведе глава и твърдата му уста завладя нейната. Освен нежните целувки на баща си, Сабрина не беше усетила мъжката целувка и не беше подготвена за сладкия огън, който се разля по тялото й, когато устните на Брет жадно се впиха в нейните. Близостта на мъжкото тяло замая главата й, лекият приятен дъх на кон, дим от огън и тютюн, който се носеше от него, беше чудесен, и тя цяла потръпна от дивия копнеж, който докосването му събуди в тялото й. Целувката беше съвсем непорочна, но Сабрина никога по-рано не бе усещала така тялото си. Коремът й се присви, но това беше дори приятно, тялото й инстинктивно се притисна още повече към него. Едновременно е това се уплаши, част от нея направи опит да се отдръпне, инстинктивно отгатнала, че това, което изпитваше, предвещава опасност. Опасност, но и мамещо обещание за наслада. 6. Янси и Сара - "Любовта на черния конник" на Шърли Бъзби — Щом не е Маргарет, тогава кой те накара да плачеш? Да го накарам ли да съжалява? — попита той, а в гласа му прозвучаха странни нотки. Сара бавно поклати глава с поглед, впит в матовото му лице, а изразът, появил се в блестящите му златисти очи ускори ударите на сърцето й. Разбираше, че трябва да сложи край на тази чудна магия, но не знаеше как и просто стоеше, без да съзнава колко е привлекателна с порозовелите си страни и чувствени устни и как чудно греят изумрудените й очи през гъстите мигли на светлината на свещта. Янси обаче забелязваше всичко. — Е, chica, щом няма негодници, които да накажа, то нека поне да изтрия сълзите ти… — дрезгаво прошепна той. Сара замръзна при допира на устните му до насълзените й страни. Дъхът й спря, а той вече покриваше с нежни целувки лицето й и невинно се насочваше към мекотата на устните й. Когато най-накрая ги докосна, главата й се замая и тя помисли, че ще припадне… и че на света няма нищо по-вълнуващо от целувката на Янси. Сара не си спомняше кога бе обвила с ръце шията му и се бе притиснала към него — да е в прегръдките му й се струваше най-естественото нещо на света. — Разтвори устните си, querida…нека…нека да… — промълви той. Изпълнена с вълнение, каквото никога друг път не бе изпитвала, тя и не помисли да му откаже и в очакване отвори устни, а усещането, което я разтърси когато изгарящият му търсещ език проникна между тях, я накара да се отпусне в ръцете му. Не се знае колко време те останаха страстно прегърнати и как щеше да завърши това, тъй като зад тях се разнесе звънък смях и те отскочиха един от друг като попарени. — О, скъпа! — извика Маргарет с хитра усмивка. — Когато ти казах да се забавляваш, нямах предвид да изпробваш чара си върху Янси. 7. Клейтън и Никол - "Никол" на Джуд Деверо Никол понечи да протестира, но устата му покри нейната. Дъхът му миришеше приятно, устните му бяха силни и жадни. Все пак тя успя да направи плах опит да го отблъсне. Ръцете му я стиснаха още по-здраво и той я повдигна към себе си така, че палците на краката й едва докосваха пода. Гърдите й бяха плътно притиснати о неговите. Тя почувства как сърцето й лудо заблъска по цялото й тяло. Само веднъж в живота й я бяха целували по такъв начин — Франк, първият помощник… Но тази прегръдка сега не можеше да се сравнява с онзи ужас. Клейтън извърна към себе си лицето й, подпрял с длан тила й и тя почувства, че губи свяст, че потъва някъде. Обгърна с ръце врата му и го придърпа още по-близо до себе си. Дъхът му пареше бузата й. Когато устните му се плъзнаха към ухото й, тя усети, че коленете й омекват. Езикът му докосна пулсиращата вена на врата й. Той изведнъж я подхвана с една ръка под коленете, вдигна я високо и притисна тялото й към себе си. Всичко се завъртя пред очите й. Тя протегна устни, изви глава назад премаляла. Отвръщаше на дивите му целувки, по-жадна от неговата жажда. 8. Джордан и Александра - "Нещо прекрасно" на Джудит Макнот — Мисля, че си красив — промълви. — Александра… — Той изрече името й с такава нежност, че на нея й се прииска да разтвори душата си пред него. Без да съзнава какъв ефект има докосването й, продължи да шепне: — Мисля, че си точно като Давид на Микеланджело… — Недей… — прошепна Джордан и покри устните й с нежност. Плъзна ръка зад шията й, а пръстите му подразниха нежната кожа. Придърпа момичето и го притисна плътно към себе си. Изгубена в океан от чувства, събудени от устните му, Александра погали мускулестите му гърди и го прегърна. Притисна се към него, намествайки невинно и несъзнателно тялото си, така че да се слее е неговото. В момента, в който го направи, съблазнителят се превърна в съблазнен и у Джордан избухна фонтан от желание, а момичето в прегръдките му се превърна в изкусителна жена. Младият мъж задълбочи целувката, устните му галеха и прелъстяваха нейните с жадна настоятелност. Александра се притисна още по-плътно до него и прокара пръсти през къдриците над яката му, а тялото му потръпна от удоволствие. Той я целува дълго, после прокара език по устните й, принуждавайки ги да се разтворят. Ръката му се приплъзна от кръста към гърдите й. Александра простена леко. Това върна мъжа към действителността. 9. Доминик и Мелиса - "Среднощен маскарад" на Шърли Бъзби — Какво има? — попита тихо тя, докато разумът й все още витаеше в дебрите на съня. Доминик поклати глава. — Не сега — промърмори дрезгаво той и впи устни в нейните. При докосването на устата му в гърдите й лумна сладостен пламък. Без да осъзнава какво прави, Мелиса сключи ръце зад тила му и го притегли към себе си. Целувката на Доминик стана още по-настойчива, но Мелиса изобщо нямаше намерение да се съпротивлява на проникващия му език. От гърлото на мъжа се изтръгна дрезгав стон. Устните му оставиха пареща следа по лицето й. — Господи, ти ме омагьосваш! — пошепна дрезгаво той. — Луд съм по теб, малка моя красавице! Мелиса, която също имаше чувството, че полудява, помилва тъмната коса и връхчетата на пръстите й пламнаха. Тя не искаше да прекъсне този прекрасен сън, не искаше да отвори очи и да открие, че всичко е било игра на въображението. Устните му отново намериха нейните и тя престана да мисли. Останаха само вкусът и ароматът на силното мъжко тяло... 10. Гейдж и Шимейн - "Като цвят по течението" на Катлийн Удиуиз Тогава Гейдж я обгърна с ръце и я придърпа към мускулестото си тяло толкова рязко, че дъхът и секна. В първия миг Шимейн вдигна стреснато поглед, но в следващия забрави всичко, защото устните му — сякаш две нажежени железа — се впиха в нейните с безумна страст, принуждавайки ги да се разтворят. Неочакваната му пламенност я уплаши, но в същото време я изпълни с тръпнеща възбуда. Тялото й се изви назад, огънато от тежестта на тази властна, трескава целувка, която я оставяше без дъх и я караше да се чувства някак странно отмаляла. Жадните му устни сякаш изпиваха силите от тялото й и на тяхно място, подобно на разтопена лава, се разливаше огнено желание. Престанала да разсъждава, тя обви ръце около шията му и отвърна на целувката му с неподозирана жар. Тласкан от някаква неудържима сила, малкият й език се плъзна в сладките дълбини на устата му и се сплете с неговия в гореща ласка. Господи, колко се изкушаваше да се поддаде на тази всепоглъщаща страст, да се подчини на властното му желание! Сега, когато бе впримчена в стоманената му прегръдка, когато бе отвърнала тъй охотно на пламенните му целувки, той несъмнено щеше да последва до край мъжките си пориви, да поиска от нея всичко, което можеше да му даде. Малко поизрязах някой изречения, защото все пак правим класация на целувки :yanim:

Редактирано от tanushi (преглед на промените)

Ех, трудна работа тази класация, не можах да измисля последните 4 места, не са ми под ръка доста книги, а не съм много паметлива, затова остават тези:

1.Рейчъл и Син-Джин /"Лунна страст" - Мари Ферарела 27-28 стр./

2.Едуард и Бела /"Здрач" - Стефани Майър/

3.Дънкан и Сабрина /"Наследникът" - Джоана Линдзи 120-121 стр./

4.Никълъс и Реджина /"Обичай само веднъж" - Джоана Линдзи /

5.Колин и Алесандра /"Принцеса Алесандра" - Джули Гарууд/

6.Тес и Дан /"Тес" - Ейми Фетцър 52-53 стр./

Извинете, че не пускам цитатите, но тази вечер съм гроги, нямам сили да се ровя. А колкото до коментари, все пак това, че съм сложила книгите в класацията си е достатъчен коментар. Публикувано изображение

• Автор

Моята класицийка:

10.Розалин и Антъни - "Нежен бунт" на Джоана Линдзи

Розалин не желаеше да се съпротивлява, когато ръката му я придърпа по-близо. Другата се плъзна по врата й. С палец повдигна брадичката й. Погледите им се сляха. Тя почувства устните му — топли, примамливи, нежни. Затвори очи и се предаде на неизбежното. Трябваше да изпита това чувство и в момента му се бе отдала изцяло. В този миг нищо друго освен вкуса на целувката нямаше значение за нея. Усещането на тялото му до нейното я омагьосваше.

Страстта на Антъни не я изплаши. Той беше обуздал чувствата си, макар че се усещаше като ураган, готов да се развихри. Не си спомняше кога за последен път е желал нещо толкова силно. Полагаше усилия да не я уплаши, а само да разпали желанието й. Трябваше да почака тя самата да изпита същата страст...

9.Джеръми и Дани "Да се влюбиш в негодик" на Джоана Линдзи

Тя трябваше да прекрати това веднага, преди да й се е усладило. Иначе щеше да е загубена завинаги. Сигурна беше. Как би приела някой друг, след като се беше докоснала до най-добрия. Но да спре сега беше последното, което би направила. Вече нямаше сили, не и когато така майсторски манипулираха сетивата й, когато единственото, което искаше да направи, беше да обвие ръце около него и никога да не го пусне.

Странно - помисли си - ако така целува, когато е пиян, как ли би я целунал, ако не е?

- Господи, толкова си вкусна!

И тя си мислеше същото за него. Устните му бяха кадифено меки. Или може би нейните бяха такива и съединяването им сътворяваше удивителна комбинация. Дъхът му не беше пропит с алкохол въобще, имаше упойващ аромат. Вкусът му беше екзотичен, тя дори не би могла да го опише. А усещаше и друго освен целувката. Възхитителни тръпки, всичките нови и изключително приятни.

Единият му крак се беше плъзнал между нейните. Натискът предизвикваше силна възбуда, защото той не спираше да да го движи, а го търкаше в слабините й по най-еротичен начин. И я беше придърпал толкова близо до себе си, държеше я толкова здраво. Едната му ръка притискаше гърба й, а другата беше обхванала дупето й и тя се беше прилепила плътно към него. Огънят, който се разгаряше диво в тях, щеше всеки момент да експлоадира...

- Дявол те взел, Джереми! - оплака се Дрю откъм коридора, а тонът му беше също толкова раздразнителен, колкото и думите. - Можеше поне да затвориш проклетата врата...

8.Реджина и Никълъс "Обичай само веднъж" на Джоана Линдзи

Тя се наведе да обуе пантофките и когато се изправи, се намери в обятията му.Всичко стана много бързо и Никълъс я целуна, преди да успее да ахне. Устните му носеха сладкия, опияняващ дъх на коняк.О, тя си знаеше, че това ще да е нещо подобно, просто божествено!

Никой не я бе целувал с толкова чувство или така дръзко. Той притисна дребното й тяло до своето и й даде възможност да усети мъжката възбуда.Тя беше и шокирана и възбудена. Гърдите й трепнаха от допира до неговата дреха. Какво беше това непознато, дълбоко усещане, което се надигаше в нея от долу на горе?

Устните му погалиха бузата й и се спуснаха надолу по шията, той целуна пулсиращата жилка, обхвана кожата с устни и я засмука нежно.

-Не бива, не го правете-успя да прошепне Реджи. Гласът изобщо не беше нейният.

-Трябва, любов моя, наистина трябва.-Никълъс я сграбчи в ръце.

Тя ахна.В това, което ставаше, нямаше нищо забавно.Устните му отново се докоснаха до шията й и тя изстена...

-Оставете ме- каза тя, останала без дъх.-Дерек ще ви намрази.

-Не ме интересува.

-Вуйчо ще ви убие.

-Ще си струва.

Струваше си...

7. Олаф и Иарин - "Златната невеста" на Хедър Греъм

Протестът остана без последствия. Олаф я привлече в обятията си, обърна я така че тя се озова под него, и макар Иърин отчаяно да мяташе глава насам-натам, не можа да му се изплъзне.Той притисна устните си в нейните, пръстите му се заровиха в меките й коси и я задържаха здарво.Когато юмручетата й забарабаниха по гърдите му, обхвана с другата си ръка китките й.

Устата на Олаф пареше като огън и макар че Иърин се отбраняваше с всичка сила, горещината се разля по цялото й тяло и отслаби съпротивата й.Езикът му си проправи път между устните й и започна да изследва всяко ъгълче на устата-огнен и все пак нежен.Иърин имаше чувството, че лети към никога невиждана пропраст. Олаф вече не стискаше тила й .Пръстите му милваха бузата й, после се спуснаха към врата и гърдите.

В следващия момент обаче мъжът се изправи...

6.Джейми и Алек - "Венчило с дявола" на Джули Гарууд

— Даниел използва езика си, когато се целува.

— Какво?!

— Не е необходимо да ми повишаваш тон, Алек!

— Откъде знаеш, че Даниел…

— Мери ми каза. Каза още, че било отвратително.

— Ти няма да мислиш така — изръмжа Алек.

— Няма ли? — задъхано прошепна тя. — Откъде знаеш?

— Защото ти искаш да те докосна още от мига, в който се срещнахме.

— Не е вярно!

— Усещам страстта в теб. Тялото ти реагира, когато те погледна.

— Караш ме да се срамувам.

— Не, карам те да се възбудиш.

— Не е истина.

— Истина е.

— Не искам да ми говориш по този начин — сопна се тя.

— Ще ти говоря така, както реша — отсече Кинкейд. — Желая те, Джейми!

Гласът му прозвуча заповеднически. Преди Джейми да успее да поеме дъх, съпругът й обхвана лицето й с длани и завладя устните й. Тя нарочно ги стисна като заключена врата.

Ръката му се плъзна по брадичката й и с натиск я накара да ги отвори. Джейми се подчини на мълчаливата му молба. Езикът му нахлу в устата й, сякаш изцяло искаше да я завладее. Джейми бе толкова слисана, че се опита да се отдръпне. Алек не й позволи. Устните му се опиха в нейните, задушавайки всеки протест. Вече не бе нежен. Езикът му се движеше диво и все по-навътре, вкусвайки от сладостта й, учейки я да го приеме и свикне с него.

Последната ясна мисъл на Джейми бе, че Алек Кинкейд наистина знае как да се целува...

5.Рейчъл и Син Джин "Лунна страст" на Мари Ферарела, става съпрос за сцената в началото на книгата, когато Рейчъл се опита да го застреля, не мога да цитирам, книжката не ми е при мен, но това е една от най-добрите целувки, както и втората след като я спаси от оная свиня...

4. Розалин и Торн "Пленница на любовта" на Джоана Линдзи

Торн седна на леглото нейната страна и в следващия миг Розалин усети как ръцете му обгръщат бедрата й, как я придърпва към разтворените си крака — все по-близо и по-близо — докато тя не загуби равновесие и не залитна към него. Чу го да се смее миг преди гърдите им да се сблъскат и тогава той се претърколи и тя се оказа отдолу.

Възбудата я заля на вълни. Наболата по страните му брада драскаше кожата й, докато устата му намери нейната и той впи устните си в нея. Тялото, притиснало я към кревата, далеч не беше призрачно, а реално, здраво, тежко. А устните, които я изпиваха, бяха най-чувствените, чиито вкус бе усещала.

Страхът, който Розалин все още изпитваше, засили бурята от чувства, която я завихри. Сърцето й биеше силно както никога досега. Кръвта и бушуваше и тялото й отмаля. А когато зъбите му леко захапаха долната й устна, преди да я засмучат, тя бе дяволски близо до…

Не успя да издаде звук, когато устните му се отлепиха от нейните се плъзнаха надолу. Би могла да го спре, можеше да опита да се овладее, но бе прекалено заета с усещанията, породени от първото цялостно пробуждане на тялото си.

Тогава той със зъби дръпна надолу сутиена й. Огромните му ръце държаха тялото й от двете страни, на милиметри от гърдите й, но без да ги докосват. Близостта им я подлудяваше. Гърдата й изскочи от чашката, повдигната от дантеления плат под нея връхчето й незабавно набъбна. В мига, в който той забеляза как то се втвърдява, топлите му устни се сключиха около зърното, и бавно го засмукаха.

Розалин изстена, а тялото й се изви и се притисна към източника на горещото усещане. Не беше но силите й да се противопостави. Точно за такова привличане бе мечтала. За първи път всичко бе чудесно и тя гореше от страст. В този момент той се усмихна или по-скоро — ухили се.

— Все още ли ме смяташ за призрак, лейди?

3.Мегън и Девлин "Мъжът на моите мечти" на Джоана Линдзи

И устните му отново се впиха в нейните. Само че тази целувка беше коренно различна от първата. След като вече се бе уверил в непорочността на Мегън, и твърдо решен да не забравя това нито за миг, Девлин призова на помощ целия си опит с жените, за да я приласкае, да я накара да се отпусне, да я принуди съвсем нежно да разтвори устни. И когато тя най-после го направи, той плъзна език между тях, за да получи своята награда. Божичко, тази жена беше изумително сладка!

Раменете му понесоха само два немощни удара, преди пръстите й да се вкопчат в тях. Скованото й тяло се отпусна и меките й извивки сякаш се разтопиха в ръцете му — реакция, към която Девлин определено бе по-привикнал. Но това удвои копнежа му да тласне език още по-навътре, да разпали страстта й. Само че се боеше да не би за една девица подобно действие да има обратен ефект — откъде, по дяволите, можеше да знае? — затова овладя жаждата си, като непрекъснато си повтаряше, че не бива да бърза, че трябва да бъде предпазлив. Освен това бе готов светкавично да се дръпне назад в случай, че й хрумнеше да стисне зъби и да го ухапе. Но на нея очевидно не й хрумваше нищо подобно, ако и да бе непорочна.

Тя дори не участваше в целувката, просто приемаше с готовност неговата. Но това бе добре дошло за Девлин, защото нишката, на която се държеше способността му да се самоконтролира, бе толкова тънка, че едва ли щеше да издържи, ако Мегън решеше да отвърне на целувката му. Ако изобщо знаеше как. Все едно; той знаеше, че именно нейната невинност го спасява. Устните й бяха меки, съвсем леко подути от предишната му необуздана целувка; дъхът й бе сладък; хипнотизираното й покорство — още по-сладко, а топлото й, крехко тяло… Господи, господи, дай ми сили!

Но огромното желание бе изцедило всичките му сили и Девлин не успя да се овладее. Пръстите му се впиха в хълбоците й и я притиснаха към възбудения му до пръсване пенис. Стонът, който се изтръгна от гърдите й, му подсказа, че никога не е изпитвала подобно усещане. Собственото му тяло му подсказа, че всеки миг ще я отнесе в леглото си. Божичко, имаше нужда отново да я разяри, и то бързо. Имаше нужда от плесница, по дяволите.

Девлин откъсна устни от нея и се дръпна назад разтреперан, агонизиращ от желание, полагащ отчаяни усилия да си възвърне способността да диша… и разума

2.СоФи и Никълъс "Софи" на Хедър Кулман

-Бих ли направила това с нещо, което ме отблъсква? - промълви девойката и целуна белега.

Името й се отрони подобно на стенание от устните му, ръцете му я обгърнаха и притиснаха силно, така че не й остана друг избор, освен да седне в скута му. Погледна я с обожанието, което бе толкова копняла да види, наведе се и сля устните си с нейните.Софи въздъхна от удоволствие и се притисна към него, като отвърна с не по-малка страст на неговата.

О, целувката му беше прекрасна...нежна, но изпълнена с настойчивост, която пробуди невероятни чувства в нея. Тялото й се бе сгорещило, сякаш Линдхърст бе запалил в нея огън и я караше да гори на шокиращи и тайни места. Именно той я накара да обвие крака около кръстта му, да се притиска и трие в корема му... да търси, макар да не знаеше точно какво.

Никълъс обаче знаеше. Изпъшка с чувството, че ще се пръсне.Мили боже, имаше ли представа това момиче какво му причиняваше?Да я усеща така плътно притисната към тялото си, обвила стройните си крака около кръстта му...

Господ да му е на помощ!Това бе повече отколкото бе в състояние да понесе. Никога в живота си не бе желал друга жена така силно, както Софи, никога не бе изпитвал подобна неуобуздана страст. В поведението й нямаше престорена свенливост, стеснение или пресметливост.Беше се отдала свободно и радостно на своите чувства с невинно и пламенно великодушие.Изгубил способността да разсъждава, той се отдаде напълно на целувката.

Софи въздишаше с усещането, че костите й са се размекнали от удоволствие и тялото й приема такава форма, която й позволява да се притисне най-плътно в него. Ох какъв екстаз!В нея се разпалваха най-странни и объркващи желания и я караха да стене, да се изчервява и да трепери. Въздъхна отново и се вкопчи още по-силно в него. Екстаз, да...чист екстаз...

1. Саманта и Гейбриъл "Твой завинаги" на Тереза Медейрос

Саманта не знаеше дали е в състояние да го направи. Ала когато обърна глава да отговори, устата й се удари в неговата. В следващия миг той вече я целуваше, притискаше устните си в нейните, милваше я с езика си, докато тя отвори своята уста с дрезгав звук.наполовина стон, наполовина изохкване.Решен да приеме капитулацията си, той я привлече към себе си. Устата му имаше вкус на уиски, на желание и опасност.

Очите й се затвориха бавно.По-добре да е сляпа като него. В примамливия мрак усещаше само ръцете, които я държаха, само горещината на устата му. Чувстваше само дрезгавата мелодия на стоновете му, които замайваха сетивата й. Когато горещият му език се втурна в меките дълбини на устата й, ударите на сърцето й се ускориха, кръвта зашумя силно в ушите й и заглуши повика на разума. Ръцете му се плъзнаха по гърба й, притиснаха я към тялото му, докато гърдите й се опряха в коравата му гръд. Тя обгърна раменете му и се опита да отговори на отчаяната атака на устата му.

Как да го спаси, като не можеше да спаси сама себе си?

Усети как се плъзна с него в мрака, готова да се откаже от волята си и да продаде душата си. Той твърдеше че желае смъртта, но между тях бушуваше живот. Живот имаше в прастария танц на езиците им.Живот, който се притискаше и пулсираше до избелялата памучна нощница.

-Велики боже!-прошепна той и се отдели от нея...

Момичета не сте особено активни, да не се уплашихте от многото писане, може да го пропуснете...

Чакам мненията ви!

1. Ричард и Калан „Първото правило на магьосника” - глава 27

Тери Гудкайнд – тук има малко отклонение от типичните любовни романи, но това просто е любимата ми фентъзи книга и съответно поредица

Желаеше го толкова отчаяно, по начин, по който не бе желала нищо през живота си, умопомрачително. Щяха ли и двамата да умрат, преди още да са живели истински? Обзе я болезнена слабост, извираща от копнежа по него.

Закачливо дръпна ябълката от устата му. По брадата му потече сок. Бавно, съзнавайки какво прави, тя се наведе и облиза сладкия сок. Той не помръдна. Лицата им бяха съвсем близо; усещаше дъха му, бърз и топъл. Бяха толкова близо един до друг, че очите й едва успяваха да го фокусират. Трябваше да преглътне влагата в устата си.

Здравият разум бързо се изпаряваше от съзнанието й, избутван от чувства, обещаващи й неосъществимото, сграбчваха я в капана на горещото желание.

Тя отпусна ябълката, поднесе влажните си пръсти до устните му, без да сваля поглед от него, езикът облизваше горната й устна, докато пръстите й един по един потъваха в устата му, а той изсмукваше сока от тях. Усещането, което получаваше от вътрешността на устата му, влажна и топла, я накара да потръпне.

От устните й се откъсна лек стон. Сърцето пулсираше в ушите й. Гърдите й се повдигаха. Прокара мокрите си пръсти надолу по брадата му, по врата му, по гърдите му, спусна се леко по изрисуваните върху тялото му символи, проследявайки ги с пръсти, обходи релефа на тялото му.

Изправена на колене над него, обиколи с пръст твърдото зърно на една от гърдите му, затвори очи за миг и стисна зъби. Нежно, но със сила го бутна по гръб. Той се отпусна моментално, без да се противи. Тя се наклони над него, като ръката й все още беше върху гърдите му, за да се подпира на нея. Усещането за него я изненада, скованата твърдост на мускулите му, покрити с плътна, кадифена мека кожа, влажната му пот, твърдостта на космите му, топлината. Гърдите му се повдигаха тежко, заедно с живота вътре в него.

С коляно край едното му бедро, тя плъзна другото си коляно между краката му и се вгледа в очите му, гъстата й коса падаше върху лицето му, все още се подкрепяше с ръка на гърдите му, не искаше да я маха от там, за да не изгуби връзката с влажната му плът. Връзка, която я запалваше отвътре.

Между колената й пулсираха мускулите на бедрото му, от което ритъмът на сърцето й забърза още повече. Трябваше да отвори уста, за да си поеме дъх. Загуби се в очите му, очи, които сякаш проникваха в душата й, събличаха я. Изпращаха през тялото й огнени пламъци.

С другата си ръка тя плавно разкопча ризата си, под която се показаха гърдите й.

Постави ръка зад силния му врат, като все още се държеше изправена, далеч от него, подпряла се с ръка на гърдите му. Зарови пръсти в мократа му коса, сви ги в юмрук и дръпна главата му към земята.

Една голяма, силна ръка се пъхна под ризата й и се плъзна към кръста й, като правеше малки кръгове, после бавно тръгна нагоре по гръбнака й, разпращайки тръпки по цялото й тяло, преди да спре между раменете й. Примижала, тя се извиваше под натиска на ръката му, копнееше той да я дръпне към себе си. Дишаше толкова бързо, че почти се задъхваше.

Придвижи крака си нагоре между неговите, докъдето можеше. От време на време заедно с накъсаните й въздишки излизаха и леки стенания. Гърдите му се повдигаха срещу ръката й. Като го гледаше как лежи там под нея, Калан си помисли, че той никога не й се е струвал толкова огромен.

Искам те — прошепна тя задъхано, едва дишаше.

Наведе глава. Устните й се плъзнаха по неговите.

Стори й се, че през погледа му преминава болка.

Само ако преди това ми кажеш коя си.

Думите му се врязаха в нея, накараха я да отвори широко очи. Главата й се дръпна леко назад. Но тя го докосваше; той не можеше да я спре, помисли си тя, не искаше той да я спира. Едва смогваше да овладее силата си, която започваше да се изплъзва от контрола й. Калан разбираше, че е така. Отново протегна устни към неговите, с въздишката й изскочи още един тихичък звук.

Ръката под ризата й се раздвижи нагоре по гърба й, стисна косата й и нежно дръпна главата й назад.

Калан, говоря сериозно. Само след като ми кажеш.

В главата й отново нахлу здравият разум, който я заля със студена вода и угаси страстта й. Никога не беше обичала някой по този начин. Нима можеше да го докосне със силата си? Как можеше да направи подобно нещо? Отдръпна се назад. Какво щеше да направи?

Седна назад на пети и като отдръпна ръката си от гърдите му, я постави върху устата си. Светът около нея се срути. Как да му каже? Той щеше да я намрази; щеше да го загуби. Главата й болезнено се завъртя.

2. Хариет и Гидиън - "Красавицата и звярът" на Аманда Куик

Местните хора смятат, че съм човек напълно лишен от чест, когато става дума за млади жени. Попитайте когото си искате и ще ви кажат, че съм самият дявол, когато си имам работа с невинни млади дами.

Глупости — Пръстите, с които държеше лампата, трепереха, но Хариет се опита да бъде твърда. — Мисля, че умишлено се опитвате да ме уплашите, сър.

Точно така, по дяволите — ръката му обхвана врата й. Тя почувства грубия допир на кожената му ръкавица.

В последния момент Хариет разбра намерението му, но вече бе прекалено късно, за да избяга. Свирените му лъвски очи пламтяха зад полуспуснатите му клепачи. Гидиън силно притисна устните си към нейните в смазваща целувка.

В продължение на един безкраен миг Хариет беше като вцепенена. Не можеше да помръдне, не можеше дори да мисли. Беше живяла вече двадесет и четири и половина години, но не бе преживяла нещо, което да я подготви за прегръдката на Гидиън.

Той тежко простена и звукът отекна дълбоко в гърдите му. Огромната му ръка погали с изненадваща нежност гърлото и, а палецът му поглади очертанията на челюстта й. После я притегли към мощната топлина на тялото си. Грубото палто се отърка в краката на Хариет.

Струваше й се, че ще се задуши. След първоначалния шок я бе обхванало някакво трепетно вълнение и ушите й бучаха. Гидиън взе лампата от безчувствените й, отпуснати пръсти, а тя почти не забеляза.

С едно несъзнателно движение Хариет вдигна ръце към раменете му и заби пръстите си в дебелата вълна на палтото му. Не знаеше дали се опитва да го отблъсне, или да го притегли към себе си.

По дяволите — гласът на Гидиън бе станал някак дрезгав, изпълнен с някакво ново чувство, което Хариет не можа да разпознае. — Ако имаше капчица разум, щеше да бягаш от мен с всички сили.

Не мисля, че мога да избягам и на една крачка — прошепна Хариет, опиянена и учудена. Погледна го с премрежени очи и нежно докосна белязаната му буза.

3. Рейчъл и Син Джин „Лунна страст” на Мари Фарарела

Ако ще ме проклинаш, би трябвало най – напред да го заслужа.

Тя усети как шепотът му се плъзна по устните й, усети вкуса на думите му, в гърлото й нахлу дъхът му. Опита се да се измъкне, но успя само да го довъзбуди. Рейчъл усети това и у нея също като че ли се събуди нещо. Очите й се приковаха в неговите. Започна да я обзема ужас и още едно смътно и много силно чувство.

Ти няма да посмееш ... – още преди да завърши тя разбра грешката си. Беше го предизвикала и нямаше къде да избяга.

Устните му докоснаха нейните. Искаше само леко да опита вкуса им. Нямаше навик да се натрапва на жени, още повече когато беше пил. Освен това, още като видя мускета, изтрезня незабавно, така че нямаше защо да обвинява алкохола, а единствено себе си. И нея. Искаше да й плати за това, че го бе изплашила с оръжието си, и може би да я накаже малко, че не бе оценила доброто му дело. Но не би позволил при каквито и да били обстоятелства да удължи целувката си. Обаче тя се оказа по – дълга. Много по – дълга отколкото бе възнамерявал. Устните й бяха сочни като току що откъснати зрели ягоди. Свежи и сладки, но опияняваха като чудесно отлежало вино. Главата му, която и без това бе замаяна от ейла на Сам, сега се завъртя, че земята се изплъзна под нозете му. Той още по – здраво я хвана за раменете, за да не падне, а и за да не й позволи да се изплъзне. И въпреки че добре съзнаваше грешката си, той продължаваше да се опива от вкуса й, да целува устните й все по – жадно, да иска още , а усещаше, че ако продължава, не би могъл да остане прав.

Страхът й се удави в стихията на страстта. Трябваше да се бори, да вика, да го отблъсква, а се отдаде на целувката, която би могла да я погуби, да я погълне без да остави и следа от нея.

4. Елиса и Хънтър „Есенен любовник” на Ан Максуел (Елизабет Лоуел)

Мечтаех за това — дрезгаво каза Елиса.

За танци?

За танци. За лунна светлина. За теб.

.....

Много внимателно Хънтър се притисна към устните на Елиса.

Първото леко докосване на устните й го изгори така яростно, че вложи всичките си сили, за да не простене на глас. Силата на желанието му го порази.

Искаше му се да вмъкне езика си между устните на Елиса и да поиска достъп до устата й, но само един глупак би разкрил на една кокетка колко силно е влечението му. А Хънтър не беше глупак.

Позволи си само една целомъдрена целувка… и няколко леки ухапвания по устната, което беше по-скоро нещо като извинение.

Докосването на ухаещия й на мента дъх подействаха като силно уиски на превъзбудените му сетива. Ръцете му отново притиснаха силно Елиса към жадуващите очертания на тялото му.

Когато тялото й отново се напрегна Хънтър даде почивка на свитите мускули на ръцете си, докато устата му пиеше наслада от устните й. Елиса се намести леко в прегръдката му, търсейки по-удобно положение.

Всеки ефирен допир на тялото й до бедрата му беше като масло в чувствения огън, горящ в Хънтър. Зъбите му стиснаха извивката на долната й устна. Без да изпуска от зъбите си нежната плът, той прекара върха на езика си по устната й. Страстта и вкусът на мента го замайваха.

Хънтър усещаше трепетните вълни, които ласките му пращаха в тялото на Елиса. Погали я отново с езика си, жаден за нова порция интимен вкус на мента. После пусна устната й, наслаждавайки се на топлината и атлазената й вътрешна повърхност.

Ухаещата й на мента въздишка, която нахлу в Хънтър беше покана, на която не можеше да откаже. Езикът му последва въздуха, който нахлуваше през зъбите й. Интимната ласка откъсна дрезгава въздишка от дълбината на гърлото й.

.....

Силата на тази целувка беше несравнима с нищо от досегашния опит на Елиса. Хънтър беше като огън и светкавици, които я поглъщаха с ласките си.

Тя също гореше цяла.

5. Кен и Хюстън „Сърце от лед” на Джуд Деверо

Знаете ли, че сте най-красивата жена, която съм срещал досега?

С тези думи той провря ръка зад гърба й, привлече я към себе си, зарови пръсти в грижливо подредения кок и впи устни в нейните.

Хюстън беше целувала Леандър стотици пъти, но никога досега не беше изпитвала подобно нещо. Целувките на Леандър й бяха познати, в тях нямаше нищо неочаквано, а това, което изпитваше сега… Устните на Кен настойчиво обхващаха нейните. Не я целуваше по финия начин, по който един джентълмен би целунал една дама, а по-скоро така, както си представяше целувката на един коняр.

Внезапно той рязко я пусна и тя за малко не падна по гръб. В продължение на един дълъг миг двамата се гледаха в очите.

Лейди, ако винаги ме целувате така, макар че сте влюбена до уши в онзи Уестфийлд, и без любов бих се чувствал много добре с вас.

6. Джейми и Алек - "Венчило с дявола" на Джули Гарууд

Даниел използва езика си, когато се целува.

Какво?!

Не е необходимо да ми повишаваш тон, Алек!

Откъде знаеш, че Даниел…

Мери ми каза. Каза още, че било отвратително.

Ти няма да мислиш така — изръмжа Алек.

Няма ли? — задъхано прошепна тя. — Откъде знаеш?

Защото ти искаш да те докосна още от мига, в който се срещнахме.

Не е вярно!

Усещам страстта в теб. Тялото ти реагира, когато те погледна.

Караш ме да се срамувам.

Не, карам те да се възбудиш.

Не е истина.

Истина е.

Не искам да ми говориш по този начин — сопна се тя.

Ще ти говоря така, както реша — отсече Кинкейд. — Желая те, Джейми!

Последната ясна мисъл на Джейми бе, че Алек Кинкейд наистина знае как да се целува.

7. Каролайн и Ейдриън „След полунощ” на Тереза Медейрос

Съзнавайки, че нямат никакво време, Каролайн пое дълбоко въздух, събра цялата си смелост, надигна се на пръсти и впи устни в неговите. Няколко секунди той остана студен като камък, устоя на непохватната й целувка. После измърмори нещо неразбрано и я обгърна с две ръце. Устата му, допреди малко непоколебима, се сключи нежно около пълните й устни. Изведнъж и двамата престанаха да се преструват.

Макар и потънала в магията на целувката, Каролайн чу как леля й извика:

Велики боже! — И остро нареди на Порция: — Веднага си затвори очите, момиче! И не смей да гледаш през пръстите!

Порция изохка задавено. Последва шум от силна плесница.

Олеле! — извика сърдито Порция. — Поне не нахлупвай качулката на главата ми! Вече не виждам къде стъпвам.

В следващия миг езикът на Ейдриън се плъзна нежно по устните на Каролайн и ги подмами да се отворят. Тази сладка покана усили до безкрайност бученето в ушите й, пулсирането на кръвта във вените и неравното биене на сърцето.

Когато братовчедът Сесил се опита да пробие защитата на здраво стиснатите й устни, тя не усети нищо друго освен отвращение. Ала Кейн щурмува същите порти с безкрайна нежност и я изкуши да се поддаде. Може би тя не знаеше нищо за целувките, но той беше готов да я научи на всичко необходимо. Устните му милваха нейните, плъзгаха се напред и назад и триенето изпращаше тръпки по цялото й тяло. Устата й лумна в пламъци, когато езикът му внимателно проникна в девствената сладост на устата й, помилва тайните ъгълчета и подмамващо се отдръпна, за да изкуши езика й да го последва.

Тя го направи и ръцете му я обгърнаха още по-здраво. Той я притисна силно до себе си, докато меката й гръд се опря в могъщия му гръден кош. После задълбочи целувката, впи се жадно в устните й, сякаш нищо друго нямаше да го задоволи, освен да вкуси най-съкровеното от нея. Каролайн се вкопчи в него, защото й се зави свят от желание.

Толкова години сестрите й бяха разчитали на нея, бяха търсили опора в нея, че тя бе забравила колко е прекрасно да имаш до себе си здрава опора. Почувства се божествено, когато се облегна на него и се разтопи в горещината му, предаде се на силата му. Без да забележи, тя въздъхна в устата му — сладка, безпомощна въздишка на самозабрава.

Ейдриън простена дрезгаво и едва успя да се откъсне от нея. Направи крачка назад и я погледна. В очите му имаше примитивен глад и тя осъзна, че леля Мариета и сестрите й отдавна са се отдалечили и двамата са останали сами в осветения от луната рай.

За първи път в живота си Каролайн осъзна защо мъжете и жените предпочитаха да се любят в усамотение. Разбра желанието им да се изплъзнат от бдителните очи на обществото, да се скрият в сянката и да вкусят от забранените удоволствия. Забраненото излъчваше неустоимо очарование. Тази единствена целувка я бе накарала да загуби волята си. Дали беше готова да пожертва още нещо, за да опита и други, още по-вълнуващи преживявания?

8. Уорън и Ейми - Джоана Линдзи „Твоята магия”

Ръката на Уорън се плъзна около врата й, за да я придърпа по-близо. Не я докосна никъде другаде, не се опита да я задържи. Нямаше нужда. Ейми желаеше неговата целувка хиляди пъти по-силно, отколкото той желаеше да й даде урок — защото бе сигурна, че точно това бяха неговите намерения — затова тя обви ръце около врата му в здрава прегръдка. И когато устните им се срещнаха и се сляха, целувката му беше тъкмо онова, което Ейми бе очаквала — дълбоко еротична и много чувствена, предназначена да я скандализира.

……

Когато езикът му проникна в устата й, нейният език го посрещна, отвърна на ласката му и на свой ред се стрелна изучаващо между устните на Уорън. Тя простена и се притисна още по-силно към него. После й се стори, че ще умре от наслада, защото неговите ръце се обвиха около нея, за да съединят телата им. Ейми почувства първоначалната му изненада, сетне готовността му да приеме онова, което тя му предлагаше и най-накрая, макар и не чак толкова скоро — опомнянето му къде се намира и какво върши, което рязко сложи край на магията.

Исусе! — възкликна той и я отблъсна надалеч от себе си.

9. Тес и Дан „Тес” на Ейми Фетцер

Устните му я докоснаха леко като крилца на пеперуда и той чу въздишката й.

Той я открадна.

Той крадеше дъха й, душата й, мислеше си тя, доката устните му се притискаха топло в нейните. На Тес отново и се зави свят, много по – трескаво този път, всичко в нея се обърка. Езикът му се плъзна по долната й устна, бавно, след това проникна вътре, горещите му пръсти ровеха из косата на врата й. Целуваше устните й, караше я да изпитва върховно удоволствие и в един момент тя разбра колко внимателен, нежен и любющ бе той. Езиците им се сплитаха уморено, тръпки преминаваха по вече отпуснатите й крайници и тя се подпря с ръка на гърдите му, за да се задържи.

Той си помисли, че го отблъсква и се дръпна обратно.

10. Джура и Роуън “КРАЛИЦАТА ДЕВА” ДЖУД ДДЕВЕРО

Лицето й бе съвсем близо; очите й - полузатворени от желание; устните й - плътни и алени, отворени и готови да го приемат; кожата й бе бледа и гладка. Той придърпа лицето й към своето.

При първия досег на устните му тя се отдръпна и се загледа в него. Като че ли и двамата бяха обзети от една и съща изненада. В следващия миг, когато обви врата му с ръце и страстно го целуна, неговата изненада изчезна. Ръцете му така силно я стиснаха, че едва не й счупиха ребрата. Той я положи по гръб без нито за миг да престава да я целува яростно и дълбоко, със страст, натрупана през всичките години, през които бе чакал точно тази жена и този миг.

Тя обгърна кръста му с крака, докато той се търкаляше с нея, а поясът му сам се свлече.

- Джура! - извика някой.

Ето и най-накрая моята класация ;):)

Момичета, направо се чувствам лично засегната, заради липсата на интерес относно класацията, явно тази ще е последна, ще е обявя през уикенда...

Тцтц, какви са тея приказки?! Класацийката е яка, но е много трудна, защо да е последна? Пък и добре си спомняш, че за предната имаше огромен интерес, което е показателно, че ни харесват тези класации. Публикувано изображение

Момичета, направо се чувствам лично засегната, заради липсата на интерес относно класацията, явно тази ще е последна, ще е обявя през уикенда...

Е мило, класацията е суперска. Тва че някой не може да се сети за първите целувки не е важно. Оцени това което имаш сега и давай следващата :speak: Аз ще я чакам с интерес :sobbing:

Ама моля те, как ще спреш с класацийте?! Имай милост, недей! Вярно че всеки път мрънкам и се вайкам колко било трудно и прочие, но вече не мога да си представя че няма да ги има. Размотавах се нещо със сегашната класация, но тъй като ме поуплаши най после се реших да дам и своя принос. Няма да преписвам откъси, защото ще трябва да се моткам поне седмица. Малко съм позабравила книгите, какъв срам и позор, но какво да се прави- четох ги преди години. 7. Никол-Джуд Деверо- насилственият брак между Никол и Клей води до трудна и болезнена любов, първата им целувка Клей я открадна в тъмна каюта и дори отначало не разбра коя жена прегръща. Една от любимите ми книги и част от прекрасна трилогия. 6. Като пепел във вихъра- Катлийн Удиуиз- докато Алена упорито се прави на момче и разиграва Коул както си иска неусетно, в една съдбовна нощ, се озовава в леглото му и се влюбва в него. Една наистина запомняща се сцена. 5. Сърце от пламък- Джуд Деверо- Блеър уж не може да понася Леандър и само го дразни и ядосва, в мига в който той я целува тя напълно се предава и си губи ума по него. 4. Софи- Хедър Кулман- отначало Софи се отвращава от Никълъс, а пък той е заслепен от красотата й и самата тя не го интересува много. Но с течение на времето двамата проглеждат и са привлечени един от друг. Първата им истинска целувка доста се забави, но пък е толкова сладка. 3. Сърце от лед- Джуд Деверо- Хюстън цял живот е живяла с внушението, че е студена и бездушна, отблъсква всички мъже и така до мига, когато Кен с целувките си успява да я убеди колко много всъщност е грешала. 2. По-силна от магия- Хедър Кулман- Алис непрекъснато се бори с влечението си към Лусиън, а той отначало почти не я забелязва и дори да й обърне внимание то е само за да й се подиграва колко детински се държи и изглежда. Но полека проглежда и открива каква красива и неустоима жена е Алис. Наистина обожавам тази книга, любовта между главните герои е толкова сладка и нежна. 1. Мъжът на моите мечти- Джоана Линдзи- и Меган и Девлин са упорити, страстни, инатят се като магарета, но не искат дори пред себе си да си признаят какви чувства изпитват един към друг. Не само първата целувка, но и всички любовни сцени в книгата са толкова горещи, чувствени и жарки. И пак не можах да докарам книгите до десет, ама какво да се прави. И напрасках едни описания, направо ужас.Е ,колкото мога, толкова.

Е най - сетне и аз съм готова с класацията. Пете знам че мен ме чакаш, мерси за което! Целувки!!! 1. Джоселин и Даренго (Краят на дъгата): ....Изведнъж те се хвърлиха един към друг и страстта потъмни още повече очите на Даренго, от гърлото му се изтръгна хрипкав дълбок стон и той грабна Джоселин в прегръдките си, грубо зарови ръце в пуснатите й коси и прилепи здраво устата си върху нейните устни. Каквото и да бе очаквала, не беше това, не тази дива страст, лумнала в момента, в който той поиска устните й, подобна на синкав пращящ огън в планината, когато при буря небето се разцепва и излива море от дъжд от черни кипящи облаци. Имаше чувството, че я е ударила мълния, кръвта бучеше в ушите й като гръм отевица и тя си помисли, че никога няма да може да се отърве.Ръцете му, заплетени в дългите й къдрици, теглеха тялото й решително към него и го огъваха безмилостно, докато той се бе навел над нея и я притежаваше, изпиваше я до дъно, изяждаше едва ли не устните й, поглъщаше дъха й....Това бе нейният край, тя беше свършена. В най – смелите си сънища дори не си представяше, че ще бъде така опияняващо.....Даренго продължаваше да я целува, езикът му обхождаше очертанията на устните й, преди да се гмурне между тях и да изпие меда и млякото им...младото тяло на Джоселин я издаде, то приветсва нашественика, отдаде му се с всичките си сетива. По собствена воля ръцете й се плъзнаха по голите му гърди, обгърнаха врата му и го притеглиха към нея. Топло и сладкоезикът й се сплете с неговия, огъна се, стопи се и прилежно започна да учи уроците, които той й преподаваше. 2. Ейми и Уорън (Твоята магия): Ръката на Уорън се плъзна около врата й, за да я придърпа по-близо. Не я докосна никъде другаде, не се опита да я задържи. Нямаше нужда. Ейми желаеше неговата целувка хиляди пъти по-силно, отколкото той желаеше да й даде урок — защото бе сигурна, че точно това бяха неговите намерения — затова тя обви ръце около врата му в здрава прегръдка. И когато устните им се срещнаха и се сляха, целувката му беше тъкмо онова, което Ейми бе очаквала — дълбоко еротична и много чувствена, предназначена да я скандализира.....Когато езикът му проникна в устата й, нейният език го посрещна, отвърна на ласката му и на свой ред се стрелна изучаващо между устните на Уорън. Тя простена и се притисна още по-силно към него. После й се стори, че ще умре от наслада, защото неговите ръце се обвиха около нея, за да съединят телата им. Ейми почувства първоначалната му изненада, сетне готовността му да приеме онова, което тя му предлагаше и най-накрая, макар и не чак толкова скоро — опомнянето му къде се намира и какво върши, което рязко сложи край на магията. Исусе! — възкликна той и я отблъсна надалеч от себе си. 3. Розалин и Антъни (Нежен бунт): Розалин не желаеше да се съпротивлява, когато ръката му я придърпа по-близо. Другата се плъзна по врата й. С палец повдигна брадичката й. Погледите им се сляха. Тя почувства устните му — топли, примамливи, нежни. Затвори очи и се предаде на неизбежното. Трябваше да изпита това чувство и в момента му се бе отдала изцяло. В този миг нищо друго освен вкуса на целувката нямаше значение за нея. Усещането на тялото му до нейното я омагьосваше. Страстта на Антъни не я изплаши. Той беше обуздал чувствата си, макар че се усещаше като ураган, готов да се развихри. Не си спомняше кога за последен път е желал нещо толкова силно. Полагаше усилия да не я уплаши, а само да разпали желанието й. Трябваше да почака тя самата да изпита същата страст... 4.Мегън и Девлин (Мъжът на моите мечти): И устните му отново се впиха в нейните. Само че тази целувка беше коренно различна от първата. След като вече се бе уверил в непорочността на Мегън, и твърдо решен да не забравя това нито за миг, Девлин призова на помощ целия си опит с жените, за да я приласкае, да я накара да се отпусне, да я принуди съвсем нежно да разтвори устни. И когато тя най-после го направи, той плъзна език между тях, за да получи своята награда. Божичко, тази жена беше изумително сладка! Раменете му понесоха само два немощни удара, преди пръстите й да се вкопчат в тях. Скованото й тяло се отпусна и меките й извивки сякаш се разтопиха в ръцете му — реакция, към която Девлин определено бе по-привикнал. Но това удвои копнежа му да тласне език още по-навътре, да разпали страстта й. Само че се боеше да не би за една девица подобно действие да има обратен ефект — откъде, по дяволите, можеше да знае? — затова овладя жаждата си, като непрекъснато си повтаряше, че не бива да бърза, че трябва да бъде предпазлив. Освен това бе готов светкавично да се дръпне назад в случай, че й хрумнеше да стисне зъби и да го ухапе. Но на нея очевидно не й хрумваше нищо подобно, ако и да бе непорочна. Тя дори не участваше в целувката, просто приемаше с готовност неговата. Но това бе добре дошло за Девлин, защото нишката, на която се държеше способността му да се самоконтролира, бе толкова тънка, че едва ли щеше да издържи, ако Мегън решеше да отвърне на целувката му. Ако изобщо знаеше как. Все едно; той знаеше, че именно нейната невинност го спасява. Устните й бяха меки, съвсем леко подути от предишната му необуздана целувка; дъхът й бе сладък; хипнотизираното й покорство — още по-сладко, а топлото й, крехко тяло… Господи, господи, дай ми сили! Но огромното желание бе изцедило всичките му сили и Девлин не успя да се овладее. Пръстите му се впиха в хълбоците й и я притиснаха към възбудения му до пръсване пенис. Стонът, който се изтръгна от гърдите й, му подсказа, че никога не е изпитвала подобно усещане. Собственото му тяло му подсказа, че всеки миг ще я отнесе в леглото си. Божичко, имаше нужда отново да я разяри, и то бързо. Имаше нужда от плесница, по дяволите. Девлин откъсна устни от нея и се дръпна назад разтреперан, агонизиращ от желание, полагащ отчаяни усилия да си възвърне способността да диша… и разума. 5.Нейтън и Сара (Брачна авантюра): Устните му се впиха в нейните точно на време, зада попречат на шумния й протест породен от възмущението й. Сара просто беше прекалено слисана, за да може веднага да реагира. Но устните й бяха горещи, чувствени, търсещи. Той я заля с топлината си, с аромата на тялото си, с прекрасното си мъжко излъчване. Нейтън искаше нейнит отговор и тя не го разочарова. Когато целувката му стана по-настойчива, устните й се отвориха и езиците им се срещнаха. Сара обви ръцете си около врата му и се притисна към него. Тя беше толкова невинна, че не разбираше, че отговаря на целувката му, че страстният звук, който чу, беше от нея самата. Господи, мислеше си Нейтън, тя е толкова нежна и деликатна. Той усети огъня, който гореше вътре в нея и копнееше да я притисне още по-силно и по-близо до себе си. Ръцете му се плъзнаха надолу и обхванаха хълбоите й. Бавно я повдигна от пода на палубата, като притисна бедрата й до своите, а после силно я притегли към възбудената си мъжественост. Устните му се впиваха в нейните отново и отново. Искаше я, искаше да бъде негова. Нейтън усети, че скоро няма да може да се контролира, че трябва да утоли жаждата си. Чак тогава дюдюканията и гръмогласния смях проникнаха в съзнанието му. Целият екипаж очевидно се наслаждаваше на представлението, което той им изнасяше. нейтън опита да се откъсне от Сара. Тя обаче не му позволи. Продължаваше да стиска врата му и му подаваше устните си. С тихо изръмжаване той се подчини на нямата й молба. 6. Доминик и Ан (Скандал): - Естествено, че мога – спокойно заяви той – Аз съм ти съпруг. – Ръката му се плъзна около кръста й преди Ан да успее да се възпротиви, беше притисната към гърдите му, а устните му се впиха в нейните. Сърцето й затуптя като обезумяло, макар вътре в нея един глас да крещеше отчаяно, че не бива. Нямаше доверие на този мъж.Но от толкова време не беше докосвана, прегръщана, целувана! А Дом бе толкова силен, горещ, мъжестве. Устните му светкавично разтвориха нейните, езикът му се стрелна в устата й – търсещ, настойчив. Ан вкопчи пръсти в раменете му. Всичко наоколо сякаш изчезна. Съществуваха само слетите им устни, слетите им тела. 7.Мег и Доминик (Най – силната магия): Когато устните му докоснаха нейните, Мег отвори изненадано очи, но само след миг те бяха затворени отново с порой от нежни бързи целувки, които после обсипаха цялото й лице.....Дъхът й секна, защото Доминик захапа долната й устна със зъби и прокара леко език по нея.....езикът му се плъзна в устата й по – нежно, отколкото му се искаше, и по – страстно, отколкото бе разумно...Доминик мушна пръсти в косата й, дръпна главатай назад и разтвори устата й, за да влезе дълбоко в нея. За миг Мег се вцепени от изненада, но много скоро страстния ритъм на целувката и неспирните движения на езика му я изпълниха с трепетна възбуда. Дълбоко у нея запламтя буен огън – огън, запален не от рязкото удряне на два кремъка, а от сплитането на два езика. 8. Аугуста и Хари (Рандеву): Хари се наведе и я целуна. За първи път той я прегръщаше. Не броеше нежната й целувка в кабинета на Енфилд. Сега я целуна истински. Нощи наред в леглото си мечтаеше за тази целувка. Искаше му се да я обладае, а се стремеше да я запази чиста. Бореше се със себе си и от тази борба главата му се замайваше. Той постави ръката й на рамото си, пръстите й се впиха в плътта му. Целуна я още по-страстно. Ароматът на устните й беше неповторим — сладко ухаещ. Възбуждащ, чисто женски. Езикът му срещна нейния. Ръцете му я стискаха здраво през кръста. Той чувстваше как сатенените рози се притискат към него. Усети през ризата си малките твърди зърна на гърдите й. Аугуста тихо изстена и обви ръце около шията му. Пелерината й се смъкна малко и откри деколтето й. Хари се опи от възбуждащото ухание на тялото и парфюма й. Всичко в него се изопна. Той плъзна надолу един от ръкавите й и разголи лявата й гръд. Беше малка, но добре оформена. Той я стисна в ръка и започна да гали розовото зърно. — О, Господи, Хари! Пардон, господине. — Наричай ме Хари! — той отново я погали на същото място и тялото й се изви, изпълнено с желание. 9.Джайън и Дженис (Надареният): Не трябваше да се обвързва с него. Той щеше да я завладее с ненаситната си страст на фамилиер! Дженис се опита да се отдръпне, но беше твърде късно.Устата му стремително се впиха в нейната.Кадифените й устни леко се раздалечиха, той жадно ги обхвана. Вкусвайки от неопитността й, той сякаш разпалваше неудържимата си страст. Уплашена, тя се мъчеше да се отдели от устните му, опитваше се да прекъсне това опустошително сливане.Фамилиерът властно я притисна към себе си.Той вдъхна дълбоко в дробовете си поривистото й дихание, сякаш поглъщаше нейната жизнена сила заедно с душата й, в себе си. Дженис примигна. Не можеше да диша! Отчаян стон се изтръгна от устата й и се вля в неговата.Той я изненада още веднъж. Силно развълнуван, издиша в устата й — върна отново дъха й, който сега бе примесен с неговия аромат.Тя жадно вдиша тази топла струя, притиснала се към плътните му устни. При това нейно движение той гърлено измърка.После откъсна устата си. Белите му зъби нежно захванаха вътрешната страна на устните й, после бавно, постепенно я освободи, като се отдръпваше от нея. 10.Джейми и Алек (Венчило с Дявола): Гласът му прозвуча заповеднически. Преди Джейми да успее да поеме дъх, съпругът й обхвана лицето й с длани и завладя устните й. Тя нарочно ги стисна като заключена врата. Ръката му се плъзна по брадичката й и с натиск я накара да ги отвори. Джейми се подчини на мълчаливата му молба. Езикът му нахлу в устата й, сякаш изцяло искаше да я завладее. Джейми бе толкова слисана, че се опита да се отдръпне. Алек не й позволи. Устните му се опиха в нейните, задушавайки всеки протест. Вече не бе нежен. Езикът му се движеше диво и все по-навътре, вкусвайки от сладостта й, учейки я да го приеме и свикне с него. Последната ясна мисъл на Джейми бе, че Алек Кинкейд наистина знае как да се целува...

Сандра Браун:

Алибито

Ето я и моята класация, малко късно успях да се включа :)

1. Дивата Котка - Хедър Греъм - стр.29

2. Сърца в плъмъци - Джоана Линдзи - стр.155

3. Аарон и Магдалена - Шърл Хенке - стр.56

4. Защото те обичам - Сандра Браун - стр. 157

5. Съблазън - Кони Мейсън - стр.72

6. Пламък - Кони Мейсън - стр.98

7. Сълзи от злато - Катлийн Удиуиз - стр. 199

8.Вълкът и гълабицата - Катлийн Удиуиз - стр.92

9. Сребърен пламък - Сюзън Джонсън - стр.33

10. Като пепел във вихъра - Катлийн Удиуиз - стр.124

• Автор

Класацията за най-добри целувки има следния вид:

10. "Правилото на магьосника", "Твой завинаги" (Тереза Медейрос), "Краят на дъгата" (Ребека Брандуейн) и "Дивата котка" (Хедър Греъм) с по 9 точки.

9. "Сребърен пламък" (Сюзън Джонсън), "Обичай само веднъж" (Джоана Линдзи), "Здрач" (Стефани Майер) с по 10 точки.

8. "Красавицата и звярът" (Аманда Куик) с 11 точки.

7."Твоята магия" (Джоана Линдзи) с 12 точки.

6. "Сърце от лед" (Джуд Деверо) с 14 точки.

5. "Като пепел във вихъра" (Катлийн Удиуиз), "Нежен бунт" (Джоана Линдзи),"Брачна авантюра" и "Принцеса Алесандра" от Джули Гарууд с по 15 точки.

4. "Сърца в пламъци" (Джоана Линдзи) и "Софи"(Хедър Кулман) с по 16 точки.

3. "Лунна страст" (Мари Ферарела) с 24 точки.

2. "Венчило с дявола" (Джули Гарууд) с 31 точки.

1. "Мъжът на моите мечти" (Джоана Линдзи) с 35 точки.

Описанията на целувките са публикувани от момичетата които гласуваха, можете да ги прочетете в техните мнения, благодаря на всички момичета които се включиха :)

Тъй като видях, че се интересувате много от кориците на книгите, т.е. правят ви впечатление, затова тази седмица ви питам за 10 най-любими български корици на любовни романи. Ако имате желание качвайте и снимки на кориците, за да видят всички момичета какво имате предвид, а ако не ви се занимава, пишете само заглавията на книгите, моя работа е след това да ги изкопая. Очаквам мненията ви. Моята класация:10.Публикувано изображение 9.Публикувано изображение 8.Публикувано изображение 7.Публикувано изображение 6.Публикувано изображение 5.Публикувано изображение 4.Публикувано изображение 3.Публикувано изображение 2.Публикувано изображение 1. Публикувано изображение

Между другото за последната, изглежда ми много яка, някой ще разкаже ли две три думи, и ако наистина е хубава, да помоля някой да я сканира, просто като прочетох резюмето и луднах!

Редактирано от hol_back_girl (преглед на промените)

Новата класация е супер, включвам се веднага с мойте ТОП10. Публикувано изображение

1. Публикувано изображение2. Публикувано изображение3. Публикувано изображение4. Публикувано изображение5. Публикувано изображение

6. Публикувано изображение7. Публикувано изображение8. Публикувано изображение 9. Публикувано изображение10. Публикувано изображение

ПП: Хаха, Пете, нещо вкусовете ни си посъвпадат. Публикувано изображение

Редактирано от ganinka (преглед на промените)

Съжалявам, че не мога да вмъкна кориците, ама нали съм :clap: с компа... Между другото класацията е страхотна, нещо много й се зарадвах.

10. Перлата на любовта- Кристина Скай

9. Любов по неволя- Аманда Куик

8. Измамата- Катрин Каултър

7. Пламък- Мей Макголдрик

6. Заложница на съдбата-Мери Джо Пътни

5. Сладко отмъщение-Кет Мартин

4. Обичай само веднъж-Джоана Линдзи

3. Спазарената невеста-Кони Мейсън

2. Циганският любовник-Кони Мейсън

1. Прелъстена невинност-Джоана Линдзи

Иначе ми се иска да включа още поне двайсетина корици, ама няма как, местата са само десет...

Редактирано от Ayase (преглед на промените)

Здравейте,класацията е страхотна :yanim: ,ще участвам без корици,защото съм на Вие с компютара ;) Ето и моята класация: 10.Дивита котка-Хедър Греъм 9.Не предавай любовта-Хедър Греъм 8.Робинята на викинга-Хедър Греъм 7.Мъжът на моите мечти-Джоана Линдзи 6.Златна невеста-Хедър Греъм 5.Никол-Джуд Деверо 4.Господарът на нощта-Сюзан Уигс 3.Покорителят-Джоана Лндзи 2.Скандална нощ-Тереза Медейрос 1.Виолетов огън-Бренда Джолс

Ето и моята класация топ 10 за най-хубава корица на БГ книга

1.Публикувано изображение

2.Публикувано изображение

3.Публикувано изображение

4.Публикувано изображениеПубликувано изображение

5.Публикувано изображениеПубликувано изображение

6.Публикувано изображение

7.Публикувано изображение

8.Публикувано изображение

9.Публикувано изображение

10.Публикувано изображение

Време е и аз да се разпиша в класацията:

1.Публикувано изображение

2.Публикувано изображение

3.Публикувано изображение

4.Публикувано изображение

5.Публикувано изображение

6.Публикувано изображение

7.Публикувано изображение

8.Публикувано изображение

9.Публикувано изображение

10.Публикувано изображение

Това са моите топ 10. ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.