Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Топ 10 - Любовни романи

Featured Replies

Момичета, благодаря за страхотните пожелаия, супер сте, много мерси Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Честите Имен ден на всички именнички, желая ви много здраве, щастие късмет и всичката любов на земята. Бъдете щастливи и засмени. Бъдете ухажвани, харесвани и много много обичани :):speak:

Сега за класацията:

1. Heart of a Warrior (2001) - Джоана Линдзи (Едва ли е някаква изненада, че искам тази книга. Трета от поредицата Warrior.) Публикувано изображение

2. Holly (2003) - Джуд Деверо (Четвърта книга от поредицата за сем Тагърт, след "Сърце от лед", "Сърце от пламък", "Сладък лъжец")

3. The Wedding (1996) - Джули Гарууд (Книга втора от поредицата Lairds' Fiances, продължение на "Венчило с дявола")

4. The Pursuit (2002) - Джоана Линдзи (Трета книга от поредицата Sherring Cross, продължението "Мъжът на моите мечти" и "Разбойникът и зеленооката")

5. Warrior's Woman - Джоана Линдзи (Първа книга от поредицата Warrior)

6. The Lion's Lady (1988) - Джули Гарууд (Първа книга от поредицата Crown's Spies, която е преди "Брачна Авантюра" и "Принцеса Алесандра")

7. Guardian Angel (1990) - Джули Гарууд (Втора книга от поредицата Crown's Spies, която е преди "Брачна Авантюра" и "Принцеса Алесандра")

8. Fire and Ice (2008) - Джули Гарууд (Най-новатаседма книга от съвременната крими поредица на Джули в която са "Разбивач на сърца", "От милост", "Убийствен чар", "Списък с убийства", "Бавно изгаряне" и "Танц в сениките")

9. Running Hot (2008) - Джейн Ан Кренц (Книга трета от поредицата за "ОБществото на Аркейн", последната от трилогията включваща "Невинни лъжи" и "Клада от страсти"

10. Highland Velvet (1982) - Джуд Деверо (Книга от поредицата за семейство Аскот "Джудит", "Алисия", "Клариса" и "Фиона")

Момичета знам че е тъпо , но някои би ли ми казал нещо за "Седем невести " не съм я чела и се чудя дали да започвам

Не е тъпо, значи поредицата "Седем невести, за седем братя" е страхотна. Общо са 8 киги, тъй като Дейзи е в две книги. Книгите се разказват за седем братя, за трудностите през които минават и за жените които печелят сърцата им. Страхотни книги. Каубойски сюжет, много смях, романтика. Всичко си има в тях. Всяка книга се развива непосредствено или няколко години след предишната, като във всяка една на ралзични етапи се сращат останалите братя и вече новосъздадените им семества. :wors: Ако ги почнеш няма да съжаляваш. Публикувано изображение
  • Отговори 941
  • Прегледи 294,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Честит рожден ден и от мен! Пожелавам ти мн здраве и лични успехи! А всички именнички - със здраве да си носят имената! Моята класация е: 1. The Wedding - Julie Garwood (The second book in the Lairds' Fiances series) 2. The Lion's Lady - Julie Garwood (The first book in the Crown's Spies series) 3. Guardian Angel - Julie Garwood (The second book in the Crown's Spies series) 4. Camerons Saga: Civil War Trilogy - Heather Graham 5. Glory - Heather Graham (The fifth book in the Old Florida's MacKenzies series) 6. Cowboys - Leigh Greenwood 7. Captive of My Desires - Johanna Lindsey (The eighth book in the Mallory Family series) 8. No Choice But Seduction - Johanna Lindsey (The ninth book in the Mallory Family series) 9. The Finer Things - Brenda Joyce (The second book in the Saint Georges series) 10. Castles in the Air - Christina Dodd (The second book in the My First series)

Здравейте, да се включа и аз за класацията :clap: .

Разбира се на челните места ееее Джоана Линдзи Публикувано изображение , следвана, от разбира се, Нора Робъртс :) :

1. Captive of My Desires- Johanna Lindsey / Mallory Family/

2. No Choice But Seduction - Johanna Lindsey / Mallory Family/

3. The Pursuit- Johanna Lindsey / Sherring Cross/

4. Warrior's Woman - Johanna Lindsey

5. Heart of a Warrior (2001) - Johanna Lindsey

6. Enchanted - Nora Roberts - 4 тата последна книга от THE DONOVAN LEGACY за братовчеда Лиам (макар че във форумите казват, че не може да се сравнява с първите три книги и е много посредствена..... Публикувано изображение ). Но аз досега, не съм чела книга на Нора Робъртс, която да не ми хареса, пък и тази е за магьосници, няма как да не ми хареса!!! Публикувано изображение

Значи в класацията няма да включвам поредицата за Малъри и романите на Джули Гарууд, защото вече сте го направили и то си е ясно, че те са най-обичаните, както и че ми се ще да прочета всички останали, които сте изброили. Ама наистина всички, всички. Така ми се чете та чак ми се реве. Само като се сетя за всички непреведени книги, те са направо безброй... :cheers: Ама хайде по същество, ето я класацията. Само дано в нея не съм добавила Жена на страстта на Вирджиния Хенли, много не съм й наясно с резюмето, нали не съм и я чела.

10. A knigt in shining armor- Jude Deveraux

9. The marrigge prize- Virginia Henley

8. Infamous- Virginia Henley

7. Ravished- Virginia Henley

6. The hawk and the dove- Virginia Henley

5. The awakening- Jude Deveraux

4. A perfect scoundrel- Heather Cullman

3. Bewitced- Heather Cullman

2. Scandal- Heather Cullman

1. Secrets- Heather Cullman

• Автор

Моята класация е: 10. Castles in the air от Кристина Дод в поредица със "Светлина в мрака" 9. Defiant captive на Кристина Скай - единствено и само от чисто любопитство, много искам да разбера връзката с "Черната роза" и "Перлата на любовта" 8. Holly на Джуд Деверо, вече беше спомената 7. A kiss to remember, книга първа от поредицата , включваща и "Скандална нощ" от Тереза Медейрос 6. The wedding на Джули Гарууд, човек убивам за да почета в още една книга за Джейми, макар и за малко 5. The reluctant suitor на Катлийн Удиуиз 4. Everlasting на Катлийн Удиуиз единствените непреведени на авторката, направо си е грехота да минем без тях! 3. Guardian angel на Джули Гарууд 2. The lion's lady на Джули Гарууд няма да коментирам, каквото може да се каже за тези две книги вече е казано 1. No choice but seduction на Джоана Линдзи, първа позиция, щом става въпрос за Антъни Малори, нямам право да я сложа по назад

И така това е моята класация.Извинявам се ,че не участвах в предишните две,но не можах да избера подходящи кандидати за целувките,а кориците в последно време по-скоро ме разсмиват,отколкото харесват.Въпреки това крайната класация е добра и показва съчетание от вкус,красота и романтика.Напомня ми времето(га бяхме млади),когато само корицата ми бе достатъчна да купя дадена книга.Ееех!

1.Captive of My Desires-Малори

2.No Choice But Seduction-Малори

3.The Pursuit-Шеринг Крос

4.Knight of a Trillion Stars-Дара Джой

5.Rejar-Дара Джой

6.Strangers in Death-Н.Робъртс

7,Salvation In Death -Н.Робъртс-

8.Warrior's Woman-Линдзи

9.Keeper of the Heart -Линдзи

10.Heart of a Warrior-Линдзи

Ето и моята класация за дългоочаквани книги на БГ. Публикувано изображение Тя почти изцяло ще дублира книги от публикуваните до момента класации. Което пък ме навежда на мисълта, че всяко издателство у нас, без значение каква литература издава и от какъв жанр, е добре да си прави такива проучвания на пазара. Преди да издаде поредния роман, спокойно може да се допита до читателите си какво предпочитат да бъде преведено Публикувано изображение Крайно време е и у нас търсенето да започне да определя предлагането на дадена стока, а не обратното (защото за издателствата, за съжаление, книгите, които издават са просто стока) Публикувано изображение

Извинявам се за "лиричното" отклонение, но всеки път ме хваща яд като видя издадена поредната "боза", на фона на всички невероятни и непреведени книги. Които и няма вероятност да бъдат преведени :eek:

Слава богу, че го има нашия екип от преводачки, та да доживеем да видим преведени любимите си книги :wors: Честно казано до преди няколко месеца въобще не се надявах, че ще доживея да чета на БГ Guardian Angel- Julie Garwood. :) Но сега ми идва да затанцувам от радост и предвкусвано удоволствие :)

Огромно благодаря Публикувано изображение

1. Guardian Angel- Julie Garwood /Crown's Spies/

2. Lion’s Lady- Julie Garwood /Crown's Spies/

3. The Cawboy series- Leigh Greenwood

4. Dangerous - Amanda Quick

5. Captive of My Desires- Johanna Lindsey / Mallory Family/

6. No Choice But Seduction - Johanna Lindsey / Mallory Family/

7. Dark Fires- Brenda Joyce / Bragg Saga/

8.The wedding - Julie Garwood

9. Castles in the air - Christina Dodd

10. Desire - Amanda Quick

Редактирано от bobych (преглед на промените)

Ето и моята класация за дългоочаквани книги на БГ. Публикувано изображение Тя почти изцяло ще дублира книги от публикуваните до момента класации. Което пък ме навежда на мисълта, че всяко издателство у нас, без значение каква литература издава и от какъв жанр, е добре да си прави такива проучвания на пазара. Преди да издаде поредния роман, спокойно може да се допита до читателите си какво предпочитат да бъде преведено Публикувано изображение Крайно време е и у нас търсенето да започне да определя предлагането на дадена стока, а не обратното (защото за издателствата, за съжаление, книгите, които издават са просто стока) Публикувано изображение

Извинявам се за "лиричното" отклонение, но всеки път ме хваща яд като видя издадена поредната "боза", на фона на всички невероятни и непреведени книги. Които и няма вероятност да бъдат преведени :eek:

Слава богу, че го има нашия екип от преводачки, та да доживеем да видим преведени любимите си книги :wors: Честно казано до преди няколко месеца въобще не се надявах, че ще доживея да чета на БГ Guardian Angel- Julie Garwood. :) Но сега ми идва да затанцувам от радост и предвкусвано удоволствие :)

Огромно благодаря Публикувано изображение

1. Guardian Angel- Julie Garwood /Crown's Spies/

2. Lion’s Lady- Julie Garwood /Crown's Spies/

3. The Cawboy series- Leigh Greenwood

4. Dangerous - Amanda Quick

5. Captive of My Desires- Johanna Lindsey / Mallory Family/

6. No Choice But Seduction - Johanna Lindsey / Mallory Family/

7. Dark Fires- Brenda Joyce / Bragg Saga/

8.The wedding - Julie Garwood

9. Castles in the air - Christina Dodd

10. Desire - Amanda Quick

Боби за теб обещавам да е много скоро- знам колко я чакаш и без да искам да те дразня има защо.

Редактирано от cheetah (преглед на промените)

Още веднъж ви поздравявам за страхотната идея :cheers: и ви благодаря Публикувано изображение Ето и моята класация :P :

1.Captive of my desire-Джоана Линдзи

2.No Choise but seduction-Джона Линдзи

3.The Pursit-Джона Линдзи

4.Dark Fires-Бренда Джойс

5.Courting an angel-Патриша Грасо

6.Holly-Джуд Деверо

7.Highland Velvet-Джуд Деверо

8.Castlesin the air-Кристина Дод

9.Guardian angel-Джули Гарууд

10.The lion`lady-Джули Гарууд

Петя, тъй като мойта 10-та вече си я имаме, може ли да се смени с The Maiden (1988) - На Джуд деверо 4-та книга от поредицата Монгомъри. Искам да попитам някой знае ли дали има книга за Алекс, най добрия приятел на главния от "Черния отмъстител" който всъщност беше руски принц?

Петя, тъй като мойта 10-та вече си я имаме, може ли да се смени с The Maiden (1988) - На Джуд деверо 4-та книга от поредицата Монгомъри.

Искам да попитам някой знае ли дали има книга за Алекс, най добрия приятел на главния от "Черния отмъстител" който всъщност беше руски принц?

Хаха, мило, ти нещо опати с тази класация. Това десето място не се предава, брей. The maiden (1988) e всъщност Кралицата дева, която също е сканирана. Публикувано изображение

Здравейте, за първи път се включвам в класация,но тази ме заинтригува.

Ето и моята класация:

1. "Captive of My Desires" - Johanna Lindsey

2."No Choice But Seduction" - Johanna Lindsey

3."In front the cold" - Nora Roberts

4."Guardian Angel" - Julie Garwood

5."Lion’s Lady" - Julie Garwood

6."The Pursuit" - Johanna Lindsey

7."The Wedding" -Julie Garwood

8."Fire and Ice" - Julie Garwood

9."Heart of a Warrior"- Johanna Lindsey

10."Holly" - Jude Deveraux

Публикувано изображение

Здравейте момичета, макар че звучи банално и аз искам да кажа колко страхотна намирам идеята за превод на книги, които всички се надяваме да прочетем, но българските издателства не желаят да преведат и публикуват :P Също абсолютно съм съгласна с идеята за платените торенти, понеже си представям колко е трудоемко да преведеш цял роман, да не говорим, че превода, който момичетата правят е на професионално ниво :) А ето и моя принос към класацията: 1.Captive of My Desires - Джоана Линдзи 2.No Choice But Seduction - Джоана Линдзи 3.The Pursuit - Джоана Линдзи 4.Knight of a Trillion Stars - Дара Джой 5.Rejar - Дара Джой 6.Guardian Angel - Джули Гарууд 7.The Wedding - Джули Гарууд 8.The Lion's Lady - Джули Гарууд 9.The Vampire Who Loved Me - Тереза Медейрос 10.Holly - Джуд Деверо

Хаха, мило, ти нещо опати с тази класация. Това десето място не се предава, брей. The maiden (1988) e всъщност Кралицата дева, която също е сканирана. Публикувано изображение

Пу да пукне, резюметата хич не съвпадат :P Значи нека 10-то да е Sean (1999) - Лей Грийнууд (6-та книга от поредицата за каубоите) Публикувано изображение

Пу да пукне, резюметата хич не съвпадат :angel19: Значи нека 10-то да е Sean (1999) - Лей Грийнууд (6-та книга от поредицата за каубоите) Публикувано изображение

хехе е сега вече го уцели. Ще я придвижа по напред мила. Знаеш че намен много ми хареса. Както и останалите каубои

И моята класация: 1.Captive of My Desires - Джоана Линдзи 2.No Choice But Seduction - Джоана Линдзи тези Малори, просто неустоими са, зачетох част от книжката за Дрю и Габриела, мога само да кажа че се очертава много инстересна и съжалявам че ми липсва повече свободно време за да ги прочета направо на английски,така че съм страхотно благодарна на превадачките, за рабатата която вършат. 3.Guardian Angel - Джули Гарууд 4.The Wedding - Джули Гарууд 5.The Lion's Lady - Джули Гарууд И тъй като издателствата не са обърнали достатъчно внимание на историческите романси на Джули, обръщаме им ние. 6.Civil War Trilogy Camerons Saga- Heather Graham 7. The Finer Things - Brenda Joyce 8. Defiant captive - Кристина Скай Връзката с "Черната роза" и "Перлата на любовта" и мен ме заинтригува, още повече че харесвам тази авторка 9.Desire - Amanda Quick 10. Castles in the Air - Christina Dodd

Аз може и малко нахална да ставам, ама ми попадна следното пред очите:

@ margc: мила, в твоята класация присъства Highland Velvet, която е издадена на бг като "Алисия" и която стана повод на дискусия. :)

@ peppinka: мила, а в твоята видях Keeper of the heart, която всъщност е Синеокият варварин, ако не знаеш. Публикувано изображение

Ами то остана и аз да се разпиша относно класацията: 1. Guardian angel - Julie Garwood 2. The lion's lady - Julie Garwood 3. No choice but seduction - Johanna Lindsey 4. A kiss to remember - Teresa Medeiros (книга първа от поредицата , включваща "Скандална нощ") 5. Gypsy lord - Kat Martin (Първата книга от поредицата на Кат Мартин - "Сладко отмъщение" и "Откупът") 6. Force of nature - Susan Johnson (Последната от поредицата - "Блейз", "Сребърния Пламък", "Заложник на греха" и "Забранения плод") 7. Obsession - Katherine Sutcliffe ( Третата част от трилогията за близнаците Хоторн) 8. Courting an angel - Patricia Grasso (Eдинствената непреведена в поредицата, включваща още "Шотландска красавица", "Смарагдова магия", "Неверница в сарая", "Жрицата" и "Хубава като пеперуда") 9. Dark fires - Brenda Joyce (единствената непреведена от сагата за Браг) 10. Rejar - Dara Joy (продължението на "Надарения") Еми това е....дори само една от всичките да бъде преведена ще съм вечно благодарна....целувки!!!!

Аз може и малко нахална да ставам, ама ми попадна следното пред очите:

@ margc: мила, в твоята класация присъства Highland Velvet, която е издадена на бг като "Алисия" и която стана повод на дискусия. ;)

@ peppinka: мила, а в твоята видях Keeper of the heart, която всъщност е Синеокият варварин, ако не знаеш. Публикувано изображение

Благодаря ти,скъпа незнаех,явно съм се заплеснала нанякъде ;):P

Да го заменя ли с нещо друго :)

Да се включа и аз в класацията (ама 10 са крайно недостатъчни Публикувано изображение )

1. Captive of My Desires - Johanna Lindsey

2. No Choice But Seduction" - Johanna Lindsey

3. The Pursuit - Johanna Lindsey

4. The Wedding - Julie Garwood

5. The Lion's Lady - Julie Garwood

6. Guardian Angel - Julie Garwood

Няма какво повече да спомена за книгите, достатъчно са обсъждани :lol6:

7. The Scottish Bride - Catherine Coulter

Това е шестата книга от поредицата "Bride", и е за третия брат Тайсън. Просто ми се иска да разбера как се превръща от сухар в типичен представител на рода Шербрук. За съжаление на български са издадени само първите 3 от 10-те книги. Публикувано изображение

8. Obsession - Katherine Sutcliffe

Третата книга за близнаците Хотърн, която довършва историята. Втората книга просто нямаше край.

9. Glory - Heather Graham

10. Holly - Jude Deveraux

ПС: Да не забравя поредната доза "смърт" Публикувано изображение

15. Защита в смъртта - Нора Робъртс

Пете, Съни, не можете да се оплачете, последната класация е особено популярна. Публикувано изображение

И време е и аз да си кажа мнението.

1. Guardian Angel - Julie Garwood

2. The Lion's Lady - Julie Garwood

/Няма нужда от коментар, прото тези книги трябва да видят бял свят на роден език. Срамота е, че не са издадени до сега./

3. Captive of My Desire - Johanna Lindsey

4. No Choise But Seduction - Johanna Lindsey

/Най-любимата ми поредица!/

5. Then Came You - Lisa Kleypas

/Страшно съм впечатлена от "Мечтая за теб" и много бих искала да прочета и първата книга от серията./

6. Brave the Wild Wind - Johanna Lindsey

/Тази книга е в поредица с "Див и влюбен" и "Ангел на греха", и мисля, че ще е най-хубавата./

7. The Wedding - Julie Garwood

8. Dancing on the Wind - Mary Jo Putney

/Тук бих добавила и River of Fire, за да завършим поредицата./

9. Courting an Angel - Patricia Grasso

10. Holy - Jude Deveraux

Труден избор беше, имам и за още 10. :lol6:

• Автор

Момичета ето я и класацията за най-желан превод, благодаря на всички които се включиха, а на Съни и останалите момичета от преводаческия екип пожелавам много творчески успехи-момичета да знаете че ви ОБИЧА МЕ!!! Какво ли щяхме да правим без вас.

Преди официалната десетка искам да спомена две книги, които бяха многократно споменати от вас, но не събраха достатъчно точки за челни позиции, но мисля че трябва да им обърнем внимание -" Rejar" - Dara Joy (продължението на "Надарения") и "Castles in the air" - Christina Dodd - продължението на "Светлина в мрака". След малкото отклонение ето я и челната десятка:

10."Heart of a Warrior" - Джоана Линдзи с 19 точки, честито Инче, твоят фаворит намери местанце в "Големите 10", това е трета книга от поредицата "Warrior" от която на български е издадена книга втора - "Синеокият варварин"

9. "Dark Fires" - Brenda Joyce с 22 точки - единствената не преведена от поредицата за семейство Браг

8. "Holly" - Jude Deveraux с 23 точки, единствената непреведена от четирилогията за Тагърт, която включва "Сърце от лед", "Сърце от пламък" и "Сладък лъжец"

7. The Cawboy series- Leigh Greenwood с 39 точки - любимците на Съни, мисля че книгите са общо 11, а на български са издадени 2 - "Уорд" и "Джейк", ако бъркам-коригирайте ме моля!

Това бяха неочакваните позиции поне за мен в класацията и сега се започва истинска битка между Джоана Линдзи и Джули Гарууд

Шеста позиция за продължението на "Венчило с дявола" и книга втора от поредицата Lairds' Fiances - "The Wedding" - Джули Гарууд, книгата събра 52 точки.

В средата на класацията застава Джоана с "The Pursuit"- Johanna Lindsey с 73 точки, книгата е част от трилогията за Шеринг Крос, включваща "Мъжът на моите мечти" и "Разбойникът и зеленооката"

Четвърта позиция за книга първа Lion’s Lady- Julie Garwood от четирилогията Crown's Spies, събрала 89 точки, поредицата включва и Бронзовият ни медалист "Guardian Angel" - Julie Garwood, която събра 93 точки, поредицата завършва с "Брачна авантюра" и "Принцеса Алесандра", за които вече сме говорили достатъчно.

И абсолютни фаворити отново МАЛОРИ, втора позиция за "No Choise But Seduction" с 121 точки и победител с 125 точки е "Captive of My Desire" и двете на Джоана Линдзи, като в хронология "Captive of My Desire" е предпоследна, а с "No Choise But Seduction" завършва и най-култувата поредица, поне засега, все пак отрочетата на Малори растат, мисля че е крайно време да видим Джеймс и Антъни, в ролята на ревниво бранещи невинността на дъщерите си от някой феноменален мъж!

Толкова по тази класация, сега новата, момичета питам ви за десетте най-любими сюжети, за какво най-обичате да четете, подредете рицарите, пиратите, викингите, "принцесата и конярчето", контрабандистките и каквото се сетите още, очаквам мненията ви!

Моята класация:

10. Пътуване във времето - главната отчаяна от скучния си живот в 21 век, "някак" попада в дупка във времето, връща се 3-4 века назад, където се сблъсква с мъжа на живота си, между другото досега не съм попадала на книга в която главния да живее в наши дни и да се върне назад, но би ми било интересно да прочета и такъв вариант!

9. "Стара история" - главните имат общо минало, познати, приятели или врагове, влюбват се, но любовта им е невъзможна поради някакви обстоятелства, и след годинка - две те отново се срещат и приказката "Старата любов ръжда не хваща" показва своята правота, този сюжет ми харесва само при условие, че книгата започва от мястото на повторната среща между героите, най-мраза да чета за дълги раздяли, за това предпочитам този елемент само да се споменава в някой и друг спор!

8. Гражданската война в щатите - той е янки, тя перфектната лейди на Юга и обратното, по време на войната те са смъртни врагове и въпреки това не могат да се откажат от любовта си, идеална девета позиция, само да не се навлиза много, много в описания на битките, т.е. историческите препратки да са в определени граници!

7. Викинги - големите лоши момчета, в тази позиция включвам всичко от рода на Олаф Белия! Всички ги смятат за смъртоносни варвари и те са си такива, докато не срещат някоя красавица, под действието на която почват да "поомекват"

6. Рицари - завърнали се от кръстоносен поход, или просто участници в турнир за удоволствие на краля, където печелят ръката на Гуенивир или на някоя друга с някакво шантаво име, пак от Средновековието, странстващи рицари без земя, за които основна цел в живота е да си имат собствена крепост и разбира се отново лейди, която този път върти меча по-добре и от главния, няма настойник, но има крепост, която само рицарят може да опази!

5. Шпиони - главните са принудени винаги да са в сянка, винаги да поставят дълга към родината, пред личните предпочитания, те са истински педанти по отношение на дисциплината, но в един момент се появява главната, която е истинска фурия и обърква живота на шпионина на 180 градуса, като с това го прави много по - щастлив, или другия вариант главния е бивш шпионин и тъкмо живота му тръгва на хубаво, демек се е залюбил с главната и се появява мисия в която той не може да не участва, защото е най-добрия, или се пръква някой стар могъщ враг, разкрил самоличността му и решил да му отрови живота!

4. шейхове - пустини, оазиси, хареми - всичко това съчетано - и разбира се - заблудената главна, която попада във въпросния харем, става наложница на главния, който си изгубва ума по нея и забравя всичките си любовници, в краина сметка, въпросния шейх се оказва с европейски произход, и отстъпва управлението на малкото емирство на своя брат близнак и с главната се връща към цивилизацията!

3. пирати - проклятието на моретата, които плячкосват за развлечение, защото е много скучно да ходиш по балове в Лондон или от желание да помагат на бедните, и пак съвсем случайно една лейди попада на борда - тя е в търсене на семейство/отмъщение/пари/приключение и вместо всичко изброено намира любовта в лицето на пирата-капитан

2. английски лордове, които са "разбойници" посветени на каузата на Робин Худ - всички ги мислят за лентяй и абсолютни негодяй или "развей прах", но това е само маска, която прикрива истинската им благородна същност, те не понасят несправедливостта и обикновено докато се борят с нея се срещат с главната, която към края на книгата също се оказва един Робин Худ, но в пола, и всъщност така и се запознават главните - като се спречкват!

1. И моят любим сюжет - БРАК ПО НЕВОЛЯ - всичко изброено до тук може да влиза в първата ми позиция, стига само да стане някакъв скандал или да се появи условие в някакво завещание или за да се спаси честта на семейството или за да се отвърне на предизвикателство - няма значение причината - главните не могат да се гледат, но принудени от обстоятелствата се женят, правят си само мръсотийки, но в крайна сметка брачния живот им се услажда и след като се влюбват заживяват щастливо с една камара бебета ако може!

Инче ще те помоля да добавиш в списъка ми сканиране "Дъщерята на огъня" на Хедър Греъм, "Вкусът на Рая" и "Златото на Колорадо" от Евразия,

Пете във връзка с класацията последното преброяване на каубоите ги изкара всъщност 13. За новата класация ще трябва малко да помисля, но като цяло шотландците държат първенството при мен следвани плътно от ирландците. Там е сърцето ми и не знам що още не съм се занесла до там ама живот и здраве да е и това ще стане.

Новата класация направо ме очарова! И не исках да се включвам толкова рано в нея, исках да поогледам книгите, да се сетя за повече сюжети и варианти, но не устоях. Ето моите предложения с някои нови категорий:

10. Магия- романи, съдържащи магий, отвари, феи, духове и подобни. По-силна от магия, Чисто удоволствие, Недокоснатата...

9. Пътуване във времето- Спомен, Доктор Джоан-лечителката...

8. Шейхове- разглезените момчета, които имат всичко и вземат че отвлекат някоя европейка. Пленница, Сребърният ангел...

7. Бедното малко момиче- когато главната героиня няма пари и социално положение, а се влюбва в някой лорд. Понякога се оказва, че и тя е богата наследница, но не всеки път. Чериса, Розата и херцогът, Вярност...

6. Брак по неволя- Брачна авантюра, Венчило с дявола, Преплетени сърца...

5. Смяна на пола- когато се налага главната да се преструва на момче. Слава Богу, досега никой от главните герои не е обличал пола... Прелъстен, Тъмна луна, Червенокосата дева...

4. Сменена самоличност- като предното, само че тук главните заемат чуждо име. Дивачката, Роза през зимата, Чародей...

3.Неустоимата повереница- когато главните герои неочаквано са станали попечители на млади момичета и трябва да се справят със страстта си към тях. По-силна от магия, Лисицата...

2. Закъсала за пари- е, не можах да измисля по-добро определение. Когато главната е обедняла и заради малките си братя и сестри трябва да се продаде в публичен дом. Сребърен пламък, Отровни думи...

1. Принцесата и конярчето- главната е безкрайно красива и разглезена, а главният трябва да й се подчинява, въпреки че накрая излиза, че е по-богат от нея. Мъжът на моите мечти, Шана... Моля ви, препоръчайте ми книги с този сюжет, обожавам такива!

Петя мила, супер е подредена класацията, а новата е трепач.

1. "Насила оженени" - Главния се дърпа, главната се дърпа, ама ги женят. За да дам по-ясен поглед на това какво искам да кажа, давам за пример "Венчило с дявола" :yanim:

2. "Шейхове" - Заровете ме в пясък до врата и ми дайте да чета нещо за шейхове, ще съм на седмото небе. Ама не просто шейхове, а такива ярки личности, велики водачи, които пред главната падат на колене и омекват като восък под яркото пустинно слъце. Публикувано изображение

3. "Лордове" - Лондон, балове дебютантки и там най-желания женкар, който сменя момичетата си, по често от носни кърпички, богат, чаровен и греховен, сички момичета искат него, а за негов ужас, той се влюбва в момиче, което не го иска, и събужда ловния му инстинкт.

4. "На друго място в друго време" - Странни обичай, различни непознати раси за които няма да чуем или видим никъде другаде освен в няколкото книги написаи от определен автор. Герои превръщащти се в животни, героини със свръх естествени способности и любов на края на света. Обожавам такива книги, дай боже скоро да прочета още някоя такава. :)

5. "Принцове" - О, кой не обича принцовете, красиви и снажни, до тях се домогват всички, могат да имат каквото пожелаят, а те пожелават, някоя невинна обикновена девойка, и се борят за нея до края. :love:

6. "Пирати" - Море, вълни и два сражаващи се кораба. Красота! Естествено в повечето такива книги, главния е главатаря, напада някой кораб и си ареса главната, отвлича я, държи я в каютата си заключена, тя се бонтува и съответно той решава да я укроти, следва любовна история, която ако има късмет да се развие ураган, главната да падне от борда и главния да скочи да я спасява, може да се озоват на безлюден остров или главната да я отвлекат други пирати, но в крайна сметка тя се връща у дома, страдат няколко месеца докато тя разбира, че е бременна, а нашия който има положение в обществото отива да заеме мястото си и да си я върне. Как да не обичаш пиратите? ;)

7. "Каубои" - Прашни, миришешти на земя, пот, кожа и мъж. С револвер на хълбука и ласо в ръка, каубоите са властелините на дивия запад. А за да бъде с такъв мъж една жена трябва да бъде силна и смела. За щастие в тея книжки каубоите и смелите жени винаги намират път един към друг. ;)

8. "Рицари" - Бляскави дуспехи, шумни турнири, изпочупени крайници, наранена гордост и много слава в именто на една единствена жена. И естествено главния ще я спечели. Но рицари има в друга романна структура. Оромен замък, вътре се е завардила девицата, чойто близки са избити, и сега тя опитва да предпази малкото което й е останало от нашественика, а той е мъж, рицар без дом и родина, заклел се пред своя крал и му служи вярно докато краля благосклонно не му подарява голям замък с плодородни земи, единствения проблем е нашия смел рицар сам да си го завладее и да се омъжи за главната. Това не е пречка, а предизвикателсто и удоволствие за рицаря. :P

9. "Викинги" - Ох, викингите, страшни, грозни варвари, и само нашия убавец ;) Отново познатия сюжет, той е завоеват и иска да завоюва главната, която се дърпа и неще, ама няма кой да я попита за мнението й. :wub:

10. "Индианци" - Принципно главния е полу-индианец, а главната благородна или поне богата девойка. Бива отвлече на от племето и главния я взима за него си, или пък е водач, който по пътя завладява главната със своя чар, смелост и мъжественост, а тя не може да устои на тъмната му кожа и сините(или сиви) очи на главния. Хепи енда винаги е, че се женят и главния става много уважаван и богат член на обществото. :yanim:

Редактирано от Ralna (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.