Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Топ 10 - Любовни романи

Featured Replies

1. "Като пепел във вихъра" - Катлийн Удиуиз 2. "Червенокосата дева " - Шърли Бъзби 3. "Сърца в пламъци" - Джоана Линдзи 4. "Смела любов" - Кони Мейсън 5. "Златната невеста" - Хедър Греъм 6. "Лъвското сърце" - Кони Мейсън 7. "Смела любов" - Кони Мейсън и ... май други такива не съм чела :yanim:

• Отговори 941
  • Прегледи 294,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ето и моята десятка ;) 1.Прелъстен-Вирджиния Хенли 2.Като пепел във вихъра-Катлийн Удиуиз 3.Принцеса в изгнание-Сандра Дейвидсън 4.Завоевание-Джуд Деверо 5.Безсръдното ангелче-Джейн Фийдър 6.Покорителят-Джоана Линдзи 7.Да се влюбиш в негодник-Джоана Линдзи 8.Класира-Джуд Деверо 9.Смела любов-Кони Мейсън 10.Женкарят и разбойничката-Кони Мейсън

И от мен: 1. Покорителят- Джоана Линдзи 2. Да се влюбиш в негодник - Джоана Линдзи 3. Господарката на моретата - Кендис Макарти 4. Като пепел във Вихъра - Катлийн Удиуиз 5. Клариса - Джуд Деверо 6.Перлата на Любовта - Кристина Скай 7.Рубинът - Кристина Скай Като се позамислих май това са всички книги, в които геройте са си променяли самоличноста за който се сещам да съм чела. За всяка от тях мога да кажа, че е много много интересна и май единствената която не е коментирана тук е Господарката на моретата. Книжка която си заслужава да се прочете. Главните са се обичали, но са били разделени, няколко години след това тя се качва преоблечена като момче на кораб, а капитан е главният. Той естесвено я разкрива и следва да си изяснят отношенията, но всеки от двамата си мисли че другия го е предал. Книжката е приятна и динамична, и завършва с много приятна изненада.

И аз, и аз.... Публикувано изображение

1.Покорителят - Джоана Линдзи

2.Женкарят и разбойничката - Кони Мейсън

3.Сърца в пламъци - Джоана Линдзи

4.Принцеса в изгнание - Сандра Дейвидсън

5.Да се влюбиш в негодник - Джоана Линдзи

6.Безсръдното ангелче - Джейн Фийдър

7.Робинята - Катрин Каултър

8.Проклетникът - Джил Барнет

9.Златната невеста - Хедър Греъм

10.Смела любов - Кони Мейсън

Ето я моята десятка: 1. Покорителят 2. Прелъстен 3. Сладко отмъщение 4. Да се влюбиш в негодник 5. Индия 6. Червенокосата дева 7. Робинята 8. Женкарят и разбойничката 9. Смела любов 10. Обещай ми вечността

Редактирано от Yoringel (преглед на промените)

Моята класация по един от любимите ми сюжети придоби следния краен вид :wors:

1. Женкарят и разбойничката, Кони Мейсън - една от най-любимите ми книги на една от нааааай-любимите ми тематики

2. Лунен танц, Ан Стюарт - винаги когато стане въпрос за темата "сменена самоличност" първата книга, за която се сещам е тази. Изключително забавен, искрящ от хумор любовен роман, в който нагледно е показано как се ухажва жена от мъж, принуден от обстоятелствата да се представя за съпругата на брат си :yanim: Толкова много ме впечатли този роман, че реших да се сдобия и с всичко, което намеря от тази авторка: "Принцът на мечовете" и "Рози в полунощ" също са превъзходни, но в по-друг стил.

3. Покорителят - няма нужда да добавям името на всенародната ни любима авторка :wors:

4. Да се влюбиш в негодник - обожавам този роман, жалко, че Петето не допуска по два на първо място Публикувано изображение

5. Прелъстен, Вирджиния Хенли

6. Сърца в пламъци, Джоана Линдзи

7. Като пепел във вихъра, Катлийн Удиуиз

8. Червенокосата дева, Шърли Бъзбиво

9. Сладко отмъщение, Кат Мартин

10. Само ти, Джоана Линдзи

Редактирано от bobych (преглед на промените)

Оказа се, че не съм чела чак толкова много книги с подобна тематика или поне не си спомням всичките. В крайна сметка класацията ми се състои от следните произведения:

1. "Покорителят" - Джоана Линдзи

2. "Златната невеста" - Хедър Греъм

3. "Сърца в пламъци" - Джоана Линдзи

4. "Безразсъдното ангелче" - Джейн Фийдър

5. "Сладко отмъщение" - Кет Мартин

6. "Само ти" - Джоана Линдзи

Хммм, трябва да се поправя, много малко такива книжки съм чела.

Най сетне и аз да се включа в класацията че когато се заех да ги класирам се оказаха достатъчно за топ 10 :help:

Първото място ме затрудни че има три книги които са на първото място за мен но в крайна сметка успях да ги класирам в първата тройка:

1 - Прелъстен, Вирджиния Хенли

2 - Покорителят, Джоана Линдзи

3 - Да се влюбиш в негодник , Джоана Линдзи

4 - Лъвското сърце, Кони Мейсън

5 - Клариса, Джуд Деверо

6 - Индия, Кристина Скай

7 - Ангелът мошенник, Мери Джо Пътни

8 - Смела любов, Кони Мейсън

9 - Перлата на любовта, Кристина Скай

10- Безразсъдното ангелче, Джейн Фийдър

1. Да се влюбиш в негодник - Джоана Линдзи(Не знам защо ,но Дани и Джеръми са ми по-симпатични от Джеймс и Джордж) 2. Покорителят- Джоана Линдзи 3. Лунен танц-Ан Стюърт(Сега го чета,но заслужава да се спомене тук) 4. Като пепел във Вихъра - Катлийн Удиуиз Сещам се само за още две книги,които харесвам-"Черният отмъстител" и "Синьото острие",но там няма смяна на пола и за съжаление не влизат в класацията. Е,това е от мен.

• Автор

Момичета, вижте ме колко съм добра, още не е изтекла седмицата, а е време за нова класация. В сегашната гласувахме за 24 книги, ето ги и най-добрите 10 на тема "смяна на пола".

На десета позиция с 23 точки застава, доста дискутираната напоследък "Лунен танц" на Ан Стюарт с 23 точки. След като видях коментарите за този роман, останах впечатлението, че става въпрос за истинско бижу, нямам търпение да я докопам и да я изчета. Предполагам, че ако беше по-популярен роман, щеше да е по-напред.

Девета е "Златната невеста" на Хедър Греъм с 26 точки. Главната Иърин си навлече доста неприятности с любовта си към доспехите и склонноста да ги облича!

Осмо място е за две книги, събрали по 29 точки - "Червенокосат дева" на Шърли Бъзби-на това му викам да си смениш самоличността, още когато си на 12, евала на главната - 5 години да се правиш на гаменче, сигурно не й е било лесно :angry: , втората книга на тази позиция е "Сладко отмъщение" на Кат Мартин, главната си беше направо със скандално поведение, то не беше пробличане, крадене, мъст, а пък главния нищо не подозиращ, я ранява, спасява, праща доктори и разбира се накрая се влюбва в истинската й самоличност!

Седми тази седмица са две книги на Кони Мейсън, които събраха по 32 точки."Смела любов", момента с преобличането, беше много тънък, Бен много набързо разкри тайните на малката джебчийка, която го нападна, ако не ме лъжат спомените в книгата имаше доста забавни моменти породени от Теа и каруцарския й език Публикувано изображение , втората книга на Конито е "Женкарят и разбойничката", една от малкото, чието заглавие много пасва на сюжета, сега като се замисля ми прави впечатление че главните когато надяват панталоните го правят или за да пазят замък или за да крадат, е в нашия случай главната краде, а главния тлее в любовна мъка по крадлата :)

Шеста позиция за "Клариса" на Джуд Деверо с 35 точки. Да ме прощават феновете на книгата, ама тя ми беше интересна, до момента в който я разкриха Клариса, но пък тези сто и няколко страници, си бяха същинско удоволствие за четене, голям смях (напомни ми на едно любимо детско филмче - "Мулан"), като се сетя как я бъхтиха Клариса, то не бяха борби и лицеви опори, и момента който ме довърши - когато Клариса не се справи с нито една лицева опора, Рейн падна по корем, метна я на гърба си, и започна да прави лицеви опори с една ръка, майчицееееее само като си го представя и примирам :P

В средата на класацията "Сърза в пламъци" на Джоана Линдзи с 39 точки, много готин сюжет - преоблечена като момче викингска принцеса, която прислугва на поробителя си-ЧУДО!!!

Четвърта позиция за "Като пепел във вихъра" от Катлийн Удуиз с 56 точки.

Бронзът с 60 точки печели "Прелъстен" на Вирджиния Хенли, фантастичен роман, толкова забавен и един от малкото, в които на главния му трябваше доста време "да загрее" за какво става на въпрос! Няма да разказвам повече, за да ви е интересно, но който не я е прочел, да наваксва, заслужена позиция!!!

Второ място за "Да се влюбиш в негодник" с 87 точки. Ееееххххххх Джеръми, да не се отплесвам, темата е за Дани, много ми беше жал за нея, толкоз години маскарад, но явно се е справяла перфектно, или пък не толкова Джеръмито я надуши от километър :P Една от най-сладките двойки в романите! Момичета, за пореден път апелирам, който не е чел серията за Малори, просто не знае какво е изпуснал!

И победителят, книгата която, ще цитирам Йори - "няма кой да я бутне" - "Покорителят" Джоана Линдзи с 115 точки, Джорджина надява панталоните, но още преди да ги закопчае, е разкрита от Джеймс, само дето той пропуска да я уведоми, че знае, и следва такъв смях. Какво да й коментирам, остана ли нещо неизказано, просто класиката в жанра!!!

Като общо за книгите с такъв сюжет мога да кажа, че са най-забавните в категорията любовни романи. Авторките наистина се стараят и поставят героите в такива случки и ситуации, които те докарват до луд смях, което е и най-важното!

Толкоз за тази класация, надявам се и следващата да ви е също толкова интересна, а тя е на тема Топ 10 на "Любимите разкаяли се грешници", да разясня, касае само главни герои, които не са се отнесли особено добре с половинките, но с развитието на сюжета се осъзнават и падат на колене пред любимите!

Моята класация:

10. Саймън от "Скандал" на Аманда Куик, голяма жажда за отмъщение, голямо нещо. Като цяло ми изглеждаше адски проклет, но накрая доста се кротна, и ме впечатли особено как се сприятели с всичките си бивши врагове!

9. Олаф Белия от "Златната невеста", тц тц сърдит мечок, викинг чиста порода, ама и той омекна, да не се повтарям със стари мнения, ама имаше няколко момента в книгата които ми стоплиха сърцето, та затова го пращаме в графата "добри момчета"

8. Джон от "Катрин" на Карол Франц - този героииии, 5-6 пъти ме отказва да дочета романа, накрая се напънах като магаре на мост, за да видя каква душичка става, но в първата половина на книгата се държеше отвратително, разказа й играта на Катрин, като цяло не е лоша книгата, ама три момента има, в които Джон е във "вихъра си", които оставят неприятен вкус в устата, но пък накрая се реабилитира успешно!

7. Пейгън от "Рубинът" на Кристина Скай, не е чак брутален, ама доста си я хокаше главната.

6. Дънкан "Недокоснатата", пфуууууууу как се отнесе с Амбър като си върна паметта, направо грозна гледка, е да ама после му излезе през носа :blink:

5. Гарет от "Джудит" на Джуд Деверо, за него какво да кажа, и той един, да го хванеш и да му хвърлиш един бой без да му обясняваш защо, но и той се поправи, макар че можеше Деверо да му измисли някоя гадост, да го поизмъчи!

4. Кен Тагърт от "Сърце от лед" - и този герои подобно на десетата ми позиция го тресеше жажда за отмъщение, но не към главната, тя си беше само инструмент, и съответно си изпати, но пък такъв сладур!!!

3. Още един Гарет, този път от "Отмъстителят" на Тереза Медейрос, заглавието на книгата е повече от красноречиво!

2. Клейтън Уестморланд от "Уитни, моя любов" на Джудит Макнот. Е този човек ми обра точките, от една страна ми е абсолютен любимец, толкова чаровен, и от друга като се сетя за него и ми се вдига кръвното, такива магарии направи, ама слабост ми е, простих му!

1. Моята първа позиция е за Софи от едноименната книга на Хедър Кулман. Обожавам я тази героиня, в началото на книгата беше такава надменна кучка, обаче как се промени, как се влюби в главния (след като в началото го направи за смях пред цял Лондон), как се стараеше да му угоди, да му се хареса, беше много мило!

Дааа, отново интересна и предизвикателна класация. Пете, де да имах твоето въображение!

В първия момент си помислих, че ще се затрудня с тази десетка, дори мислех да изчакам няколко ориентировъчни мнения, преди да пусна моето. Но всъщност се оказа, че веднага мога да скалъпя местата. А те са:

10. Люсиен от "Магията на страстта" (Мери Спенсър) - един навъсен герой, за който беше интересно да се чете, но наистина постъпи неоправдано жестоко с любимата си и то заради демони от миналото. След това го видяхме като ужасно разкайващ се влюбен, който с мъка убеди Клара в любовта си, бих казала дори на косъм. Но пък на мен ми беше симпатичен с цялата си мрачност и привидна суровост.

9. Уорик от "Затворницата на дракона" (Джоана Линдзи) - до известна степен бихме могли да оправдаем неправдите, които Уорик причини на любимата си, тъй като и тя имаше грях към него, но малко се престара. Все пак романа беше хубав.

8. Джулиана от "Съвършен герой" (Саманта Джеймс) - всъщост си беше забавно как тя стреля по Дейн, а и бързо съжали за действията си и направи всичко възможно той да се възстанови (колкото и непохватни да бяха готварските й умения), така че тя е една очарователна провинила се.

7. Маркъс от "Цената на рая" (Катрин Каултър) - хм, герой, който ми се искаше някой да му хвърли един хубав тупаник за висичките глупости, които изприказва на Херцогинята и то абсолютно незаслужено от нейна страна. Но пък в същото време се грижеше винаги за нея, а и беше очарователен докато се опитваше да я накара да ревнува, та как да не му простиш.

6. Алис от "По-силна от магия" (Хедър Кулман) - Всъщност ние не видяхме процеса на промяна в характера на героинята от високомерна, лекомислена девойка в състрадателна сватовница, но не беше трудно да разберем защо се е променила, след като тя е основната причина Лусиън да загине и то почти два пъти. Но пък не може да отречем, че тя е очарователна през цялото време, докато разтопява леденото сърце на любимия.

5. Олаф от "Златната невеста" (Хедър Греъм) - Хихи, може ли да не го класирам сега, Петето се е обосновала достатъчно. ;)

4. Никълъс от "Обичай само веднъж" (Джоана Линдзи) - О, той беше особено изобретателен в опитите си да предразположи съпругата си, но да те зарежат в първата брачна нощ се преглъща трудно, особено от една Малори. Все пак той чинно се извини за дейянията си и заслужи опрощение. :)

3. Кен Тагърт от "Сърце от лед" (Джуд Деверо) - Пустото му отмъщение, през носа му излезе, че и поправката на затвора му се наложи да плати... хихи.

2. Клейтън Уестморланд от "Уитни моя любов" (Джудит Макнот) - Ех, сладур, харесала съм си го този герой, какво да кажа, доста се провини пред Уитни, но и тя го накара да се поизмъчи, особено накрая, когато милия се побърка да я търси. Пете, и на мене ми е слабост той. Публикувано изображение

1. Шон О'Тул от "Кристалната пещера" (Вирджиния Хенли) - Господинът си заслужи първото място и по провинения и по разкаяние. С тази негова мания за отмъщение ми идеше да го фрасна с една бухалка, особено след като толкова безчувствено заряза главната бременна! За малко да не му го простя, а и Емералд добре направи после като тръгна да го напуска, трябваше му хубаво отрезвяване. И все пак, винаги се разтапям като чета как той се грижеше за близначетата, когато се родиха, а и за нея... ;)

Кой знае, все ще съм чела и за други провинили се, но тези окопираха десетката. Публикувано изображение

Редактирано от Lindsey (преглед на промените)

• Автор

Евала Тихи, класацията ти е перфектна, пиша ти шест, много обичам мнения, в които да се зачета! Браво! И още нещо, как можах да го забравя Никълъс Идън, карай, ще му намеря място другаде!

Редактирано от hol_back_girl (преглед на промените)

Евала Тихи, класацията ти е перфектна, пиша ти шест, много обичам мнения, в които да се зачета! Браво! И още нещо, как можах да го забравя Никълъс Идън, карай, ще му намеря място другаде!

:huh: Поласкана съм, мила, благодаря! А и оценката ми хареса, за сега го карам на 6-тици на всички поприща, много хубаво чувство, жалко, че няма да продължи дълго. Публикувано изображение

Пате, както винаги класацията ти ме очарова и по-повод любовта към ината и гадостите на главните един към друг ще си напиша коментара към всяка книга. 1. Испанска роза - тук омразата между семействата и гордостта на главните направо взема връх, главния е толкова заслепен от омраза , че му трябват години да я преодолее, а и гордоста на Мария никак не спомага за целта. 2. Постеля от рози - Тристан как ли не я тормози и чак накрая се сети когато тя щеше да ражда, че не може все така да я кара, но мъжете като цяло трудно приемат предателствата. Тук слагам и Покори нощта, защото главния наистина се държа като прасе в началото. 3. Бриджит на Джоана, още един глупак, който не искаше да повярва на сърцето си. Третираше бедната девойка като слугиня, чистачка, любовница и даже я наби, как го изтърпя незнам. Романа е страхотен. Любовницата на пирата също е типичен пример за това как мъжете се държат "свински" като им попадне жена в плен, нямат равни да измислят всякакви гадни номерца. 4. Никито от Обичай само веднъж - инат, инат - та чак не се трае, ако не беше толкова чаровен, аз на мястото на Реги, щях да го обеся. 5. Уесли от Лея- достойно място в тази класация. ТАКОВА ПРЕНЕБРЕЖЕНИЕ и толкова гадости малко жени могат да изтърпят, то я обижда, подиграва и се, развяваше и лябовтта към "любимата" си под носа и , а тя всичко изтърпя и накрая даже му спаси живота. 6.Клейтън на Уитни, като мъж е неотразим, но да не си му в черния списък, че става такъв гадняр и е толкова студен и отмастителен.Тук е и братчето му Стивън , който също си заслужи място в класацията наравно с брат си. За да не ме обвинят, че само мъже съм сложила в класацията последните места съм ги запазила за няколко дами: 7. Шана - първо го излъга, после го третираше кото парцал, за капак и го продаде на пиратите в пристъп на ревност, да не говорим за леденото и държание, иначе на жена с такъв характер и красота как се устоява. 8. Събрина от Грешницата, достойна дъщеря на баща си, нямаше равна когато и се изпречи някой на пътя мачкаше наред с омразата си ,но накрая поне се осъзна. 9. Аманда от Не предавай любовтта - слагам я тук, защото предетелствата и бяха доста гаднички и дълго време и трябваше да се спре. 10. Джей Ти от Принцесата - такъв психически тормаз заслужава да бъде включен в класацията . Сещам се още за Скандал, Недокоснатата, Робинята на викинга, Сърца в пламъци, Отдай ми любов, Пленица и т.н явно в повечето романи все някой се държи гадно.

Чудих се, чудих се и ето какви ги навързах: 10. Уесли от "Лея"- Джуд Деверо 9. Кен от "Сърце от лед"- Джуд Деверо 8. Гарет от "Отмъстителят"- Тереза Медейрос 7. Софи на Хедър Кулман 6. Шана на Катлийн Удиуиз 5. Никълъс от "Обичай само веднъж"- Джоана Линдзи 4. Нийл от "Кристално сърце"- Маги Дейвис 3. Уорик от "Затворницата на дракона"- Джоана Линдзи 2. Джон от "Катрин"- Карол Франц 1. Шон от "Кристалната пещера"- Вирджиния Хенли

Не знам колко страдат или съжаляват,но всичките ми избранници са разбрали вината си.Понякога авторите показват това,друг път не.Но поне да разберат,че са сгрешили е важно.

1. Ник Синклер-"Гордост"-Дж.Макнот

То вярно,че тя бе подставено лице,ама той прекали и то с гръм и трясък пред всички,а тя милата му се молеше да я изслуша.Много се израдвах,когато онези от ресторанта го гледаха накриво.

Макнот май обича да прави мъжете гадинки.

2.Димитрий-"Прелъстена невинност"-Дж.Линдзи

Тази жена какво изтърпя заради него-нямам думи!!!Дори боя с пръчки!То като почнеш отвличане,изнасилване под действието на наркотик;отвличане извън страната,второ изнасилване,бой с тояга,слугинстване между враждебно настроени елементи и за капак бременност!Ха,дори кисело мляко не и дадоха!

3.Николас Идън-"Обичай само веднъж"-Дж.Линдзи-този е ясен на всички-грубиян,сам си е виновен!

4.Уорик- "Затворницата на дракона"-Дж.Линдзи

Мдаа,вярно,че се отнасяше зле-килии,даването на дрехите й на дъщерите си(най-ми се е запечатало това),превръщането й в прислужница и др. по-дребни неща,но пък тя така и не му повярва.Независимо ,че бе видно,че е добър човек.А тя като,че ли вярваше на този нейн брат извратен повече..

5.Алис-"По-силна от магия"-Х.Кулман

Струва ми се,че можеше да се получи много по-добра книга.Не можах да усетя Алис като злодей,а и тя доста изтрада накрая.

6.Деймиън Сътър-"Магията на тропика"-Е.Лоуел

Това е суперска книга с особено чувство за хумор,за съжаление предимно в началото.Милата има страх от 1000 неща,измина път с 3 самолета(всеки следващ по-малък)и когато пристигна при главния той я хакна в още по-малък и не й повярва,че я е страх...после страха от водата...

Ама му спечели уважението и някои други неща. :P

7.Кеш Макуин-"Мълчаливецът"-Е.Лоуел

Най-не мога да му простя,че не й повярва за бебето.

8.Олаф-"Златната невеста"-Х. Греъм

Тук само ще кажа,че и тя не се държа както си требе...

9.Кен Тагърт-"Сърце от лед"-Дж.Деверо

А на него незнам защо не мога да се сърдя-злодей!

10.Софи-"Софи"-Х.Кулман

Очаквах главния да й се сърди по-дълго,но...Като цяло книгата е хубава,но няма да я препрочета.

Освен тези има доста книги ,в които главния се гаври с главната,но много често после въобще не му дреме(сещам се веднага за пустия "Завоевател").Явно много автори мислят,че сме мазохисти.

1. Джейсън Савидж ("Циганката" - Шърли Бъзби) - колкото беше хубав, мъжествен и умен, беше три пъти по-проклет и глупав - първо изнасили Катрин, защото я взе за циганче; после я отвлече с него във Франция и пак я изнасили; държа я затворена и какво ли не й приказаваше; после разбра, че е благородничка - поне се ожени за нея, но бившата му любовница надроби една каша и Катрин избяга от него (падаше му се); обаче се оказа че е бременна от него; той я видя след няколко месесца с брат й, а тя с големия корем, но не знаеше, че й е брат и си помисли, че й е любовник и детето не е негово и пак обиди, обиди и ... пак почти я отвлече като настояваше да зареже детето си, понеже той нямало да гледа чуждо дете - много му се ядосвах тогава. Та тръгна Катрин с него, а той не искаше даже да погледне детето, защото не можеше да го понася и ... какво се оказа? Веднъж малкия се спъна, падна и само Джейсън беше наоколо и като му помогна на бебето видя огромната прилика между двамата - и особено зелените очи на малкия, копие на неговите собствени - това ми беше любимия момент от цялата книга, и сега като я чета винаги мн ми въздейства. Та да - след това Джейсънчо стана като писенце, а и като прочетох останалите книги от поредицата беше много мил с Катрин и въобще - една от любимите ми двойки от любовните романи. (ох, май преразказах цялата книга, но много я обичам)

2. Маркъс ("Цената на рая" - Катрин Каултър) - симпатяга беше, обаче се отнасяше отвратително с Херцогинята, как не му беше съвестно да й говори такива ужасни неща, а тя самото олицетворение на доброта и алтруизъм. Добре, че и на нея й пропищя по едно врем и му хвърли един хубав пердах - след това Маркъс бързо се кротна. Публикувано изображение

3. Уесли ("Лея" - Джуд Деверо) - вече се писа за него, но беше ужасен като се ожени за нея и я остави бременна на грижите на брат си и снаха си, а той си замина човека, за да се "успокои", че му се наложи да я вземе за жена, а после май дори не попита за бебето, което тя впоследствие загуби. По едно време, обаче и той се осъзна и започна да се държи както трябва.

4. Тристан ("Постеля от рози" - Хедър Греъм) - първата нейна книга, която прочетох и въпреки, че ми беше мн интерсна не спрях да се чудя - до тогава не ми се беше случвало да чета любовен роман и главния да бие шамари на главната, а тя милата изяде не един доколкото помня, даже беше бременна първия път като я удари (поне така го помня), защото й беше много ядосан, че ще му роди дете - като че ли тя сама си беше забременяла! После обаче беше много забавен като се опитваше да я накара да се омъжи за него, понеже му дойде акъла.

5. Ерин ("Покори нощта" - Хедър Греъм) - и тоя беше ганичък в началото, даже изнасили Кира, а и толкова я мразеше. Чак накрая на книгата се оправи, но въпреки това ми беше симпатичен

6. Шана ("Шана" - Катлийн Удиуиз) - може би единствения роман на авторката, който не ми хареса (без да искам да засегна никой - знам, че на много от вас е любима книга). През цялата книга Шана много ме дразнеше - мразя героиня тип "глезла" - инат, проклета и със собствено мнение - да, но не и тип - "не знам какво искам" - хем го харесваше, после даже го обичаше, а все се дърпаше и се държеше ужасно и как го излъга и го остави в затвора да умре! Това беше върхът. После като го видя, че е жив бързо й мина - дори не му се извини. А и когато човек загуби нещо, то той чак тогава го оценява - но в случая не - тя през цялата книга беше изключително егоистична. Че даже и заради нея Рурк едва не го убиха пиратите. А той горкия само бягаше след нея и все я спасяваше - обречена кауза. Някак си приемам мъжете да са гадняри , но на жените не им подхожда (или поне не по начина, по който беше представена Шана.) Но иначе романът беше хубав и то благодарение на Рурк. (На същото това място слагам и Лейла от "Кръстоносецът" - и тя милата беше много неориентирана).

7. Ролф ("Завоевателят" - Бренда Джойс) - ох, тук беше плачевно, обаче нали е рус и синеок му простих Публикувано изображение Бая нещица изтърпя Сейдри - лошо отношение, бой а камшик, омъжи я за свой подчинен и взе, че се изтърси в брачната им нощ за "право на господаря", после я изнасили. След това я държа затворена, тя пък забременя, после май избяга и той чааак тогава се сети, че я обича и отиде да я търси. Е, и сестра й имаше доста водеща роля там - тя големи интриги въртеше и все ги скарваше. Но пък после като четях "Обещанието на розата" и двамата ми бяха много симпатични, вече като улегнали граф и графиня :)

8. Ройс ("Сърца в пламъци" - Джоана Линдзи) - Кристен беше бита с камшик, после му беше слугиня, носеше вериги, докато му прислужваше, стана му любовница, че даже и по някой и друг шамар изяждаше, а тя - голяма любов, голямо нещо - винаги му прощаваше, но знаеше какво иска и затова ми е една от любимките. А Ройс си беше даже много добър, но мразеше викингите и затова все на нея си го изкарваше. Е, накрая татко й го понатупа, така че и той си получи заслуженото.

9. Уорик ("Затворницата на дракона" - Джоана Линдзи) - държа се гадно, но пък такъв мъж да бъде "изнасилен" от едно невинно момиче - срам и позор. Е, попрекали малко с отмъщението, но простено да му е.

10. Дрейк ("Черният рицар" - Кони Мейсън) - този беше уникален - взе, че спа с булката на брат си и после я заряза сама да се оправя с пияния си мъж. Добре, че Рейвън сама успя да избяга от Уолдо и после помоли Дрейк да я придружи до леля й, а той не - взе че си я направи любовница и официално я представи на краля като такава! А кралят пристигна с бъдещата му невеста и ... красота! Публикувано изображение Но влезе и той в правия път накрая.

• Автор

tanushi уаууу, бравос за класацията, момичета, защо не пишете всички така, само моля те обясни го това 9. Уорик ("Затворницата на дракона" - Джоана Линдзи) - държа се гадно, но пък такъв мъж да бъде "изнасилен" от едно невинно момиче - срам и позор. Е, попрекали малко с отмъщението, но простено да му е. и по-точно частта с изнасилването, че ми стана любопитно Публикувано изображение

tanushi уаууу, бравос за класацията, момичета, защо не пишете всички така, само моля те обясни го това 9. Уорик ("Затворницата на дракона" - Джоана Линдзи) - държа се гадно, но пък такъв мъж да бъде "изнасилен" от едно невинно момиче - срам и позор. Е, попрекали малко с отмъщението, но простено да му е. и по-точно частта с изнасилването, че ми стана любопитно Публикувано изображение

хахахаха

Не си ли я чела? Аз имам чувството, че тук съм най-непросветена на тема "Джоана", че още не съм чела нищо за прословутите Малори, но "Затворницата на дракона" я прочетох :)

Ми то си беше изнасилване мен, ако питат, а и той май така трябва да се е чувствал - отвлечен, после овързан с въжета за едно легло и идва да го навестява една млада госпожица, която на всяка цена трябва да забременее, но ... него никой не го пита дали иска да става баща на детето на някаква си непозната и да го използват за разплод Публикувано изображение абе много съм се смяла с тая книга - и не на едно или две места.

• Автор

хахахаха

Не си ли я чела? Аз имам чувството, че тук съм най-непросветена на тема "Джоана", че още не съм чела нищо за прословутите Малори, но "Затворницата на дракона" я прочетох ;)

Ми то си беше изнасилване мен, ако питат, а и той май така трябва да се е чувствал - отвлечен, после овързан с въжета за едно легло и идва да го навестява една млада госпожица, която на всяка цена трябва да забременее, но ... него никой не го пита дали иска да става баща на детето на някаква си непозната и да го използват за разплод Публикувано изображение абе много съм се смяла с тая книга - и не на едно или две места.

Дам мила, не съм я чела, въпреки че ми е истинска любимка, от всички книги на Джоана, преведени на български, може би съм прочела половината, а що се отнася до "прословутите Малори" днес това си коментирахме с Тихи, че май много, много ви надуваме главата за тях, сигурно вече сме досадни :) , както и да е, определено ми стана любопитно за тази книга, доста, хмм, необикновена ситуация :) , макар че за мъжете, секса си е секс, независимо вързани или не (опа стана мръснишко!) А не се и съмнявам че книгата е супер забавна, това е Джоана все пак!

Дам мила, не съм я чела, въпреки че ми е истинска любимка, от всички книги на Джоана, преведени на български, може би съм прочела половината, а що се отнася до "прословутите Малори" днес това си коментирахме с Тихи, че май много, много ви надуваме главата за тях, сигурно вече сме досадни :) , както и да е, определено ми стана любопитно за тази книга, доста, хмм, необикновена ситуация :) , макар че за мъжете, секса си е секс, независимо вързани или не (опа стана мръснишко!) А не се и съмнявам че книгата е супер забавна, това е Джоана все пак!

Ха, хванахме те на местопрестъплението. Книжлето определено е с оригинални мотиви и е тъничко, така че като решиш да я прочетеш, няма да ти отнеме много време. Публикувано изображение

Eх, аз уж се водя една от най-запознатите с книгите на Джоана, издадени на бг, пък се оказа, че от 33 книги 10 не съм прочела... изоставам.

никак даже не сте досадни, просто аз нямам време да ги прочета, че съм се захванала с други неща. А ми става много интересно като почне нещо да се обсъжда по тази поредица, че изглежда много хубава, а аз не знам за какво става въпрос и все си казвам, че ги почвам, а все не стигам до тях - тези книги май са си класика в жанра, а и каквто съм чела на Джоана Линдзи (колкото и малко книги да са ;) ) всичко е супер. Започна ли ги, обаче, каквато съм многословна има и аз да се обяснявам по тях надълго и наширико Публикувано изображение

Редактирано от tanushi (преглед на промените)

никак даже не сте досадни, просто аз нямам време да ги прочета, че съм се захванала с други неща. А ми става много интересно като почне нещо да се обсъжда по тази поредица, че изглежда много хубава, а аз не знам за какво става въпрос и все си казвам, че ги почвам, а все не стигам до тях - тези книги май са си класика в жанра, а и каквто съм чела на Джоана Линдзи (колкото и малко книги да са :) ) всичко е супер. Започна ли ги, обаче, каквато съм многословна има и аз да се обяснявам по тях надълго и наширико Публикувано изображение

А ние с удоволствие ще си припомняме книжките с коментарите ти. Публикувано изображение

• Автор

никак даже не сте досадни, просто аз нямам време да ги прочета, че съм се захванала с други неща. А ми става много интересно като почне нещо да се обсъжда по тази поредица, че изглежда много хубава, а аз не знам за какво става въпрос и все си казвам, че ги почвам, а все не стигам до тях - тези книги май са си класика в жанра, а и каквто съм чела на Джоана Линдзи (колкото и малко книги да са ;) ) всичко е супер. Започна ли ги, обаче, каквато съм многословна има и аз да се обяснявам по тях надълго и наширико Публикувано изображение

Е хайде почвай ги де, както може би си забелязала и аз не съм от мълчаливите, смятай каква говорилня може да стане, и за да се съглася с тебе, много точно го каза-класика в жанра!

А Тихчо, ти не се фукай, че нали ти казах какво ще правя, като ми свърши сесията, цял август с романчета, просто ще ми дишаш прахта :):)

Е хайде почвай ги де, както може би си забелязала и аз не съм от мълчаливите, смятай каква говорилня може да стане, и за да се съглася с тебе, много точно го каза-класика в жанра!

А Тихчо, ти не се фукай, че нали ти казах какво ще правя, като ми свърши сесията, цял август с романчета, просто ще ми дишаш прахта :):)

хахаха Ще ги започна аз, само дето съм си изкрънкала от Miss Xesi три много хубави книжки за редакция и вече се мотая повече от месец и ще гледам да ги опаткам, че не искам да я ядосвам ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.