Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой любовен роман четете в момента? (част 1)

Featured Replies

Тъкмо дочетох "Амулетът на Венера" на Патриша Грасо. Това е първата книга на авторката, която чета и определено съм очарована. Историята е динамична, забавна и в същото време имаше моменти на романтика и драма, които определено ми въздействаха.

Накратко за тези, които не са я чели. Саманта, главната, е 18 годишна и като дете е блъсната от карета, в следствие на което накуцва леко. Тя смята, че никой не би я пожелал за жена и в душата й има стари рани от подигравки на хорските деца за накуцването й. Когато е била малка майка й е починала, а баща й е загубил семейното богатство и се пропива, което също го води към недобър край. Така заедно с двете си сестри и леля си живее в малка къщичка, докато не ги намира дук Инверъри, приятел на баща й и не започва да се грижи за тях. Книгата започва в първия бал на Саманта и сестрите й. Тя въобще не иска ходи, защото се притеснява, че няма да може да танцува, но все пак я склоняват. А на бала среща главния, руския принц Рудолф Казанов, който си я харесва, кани я на танц и дори си открадва целувка. Обещава й да я посети, но след това не се появява с месеци. През които тя приема предложение за годеж, по-скоро от практическа гледна точка. Само че принца се появява точно в деня на годежа й и не видиш ли, вземат, че ги отвличат двамата. Поръчителят е братът на Рудолф, който иска да вземе на всяка цена семейно бижу - Казанската Венера. Въпреки това двамата успяват да избягат и принца убеждава Саманта, че е по-добре заедно да се скрият някъде за известно време, след като тя упорства, че трябва да се върне за годежа си. Така заминават за Шотландия в семейното имение на Саманта, което съпругът на сестра й е реставрирал. Разбира се и двамата са страшно привлечени един от друг и не минава много време преди да се окажат в едно легло. И така оказват се в Шотландия, като се преструват за съпрузи за пред слугите на имението. Тука идва забавната част, когато при една от разхподките им две малки момчета се опитват да ги оберат, а Саманта решава, че ще ги осинови и ги взима със себе си. Мъниците бяха големи фоги. :biggrin: И така 4-мата едва ли не си заживяват като щастливо семейство, докато дук Инверъри не ги намира и не изпраща човек да ги доведе обратно в Лондон. Където принуждават принца да се ожени за Саманта, а той никак не е доволен и освен това се разбира, че тя е бременна. И да спра до тук, че следва заплетената интрига около брата на Рудолф, семейното бижу, ината на главните герои да се предизвикват и да премълчават истинските си чувства. Книжлето е супер! Препоръчвам го.

И накрая не мога да не драсна едно цитатче, на което съм се смяла с глас:

/Пояснения: Дрейк и Грант са двамата малчугани, които Саманта решава да осинови. Сцената е от първата вечеря след като се върнаха в Лондон./

- След няколко дни ще пристигне дъщерята на принц Рудолф - каза тя на момчетата. - Надявам се, че ще приемете с радост принцеса Зара и ще я включите в игрите си.

- Аз ще играя с нея - каза веднага Дрейк. - Аз обичам момичетата.

- И аз ги обичам, макар да са глупави гъски - кимна Грант.

- Защо смяташ, че момичетата са глупави гъски? - попита засмяно леля Рокси.

- Защото непрекъснато плачат - обясни Грант. - И лейди Саманта плаче, все едно дали е щастлива или тъжна.

Саманта отново пламна от срам. Когато се осмели да хвърли поглед към принца, видя, че той й се усмихваше.

- Значи ли това, че лейди Саманта е глупава гъска? - попита строго дукесата.

- Ами да. - Грант закима усърдно.

- Но ние въпреки това я обичаме - допълни Дрейк и лицето му засия.

- Много се радвам, че не съм негово височество - каза тихо Грант, като се наведе към леля Рокси. - Той има задача да я разсмива, когато плаче.

- И как го прави? - осведоми се Рокси.

- Не знаем - отговори високо Дрейк. - Отвежда я в спалнята.

Всички, включително принцът, избухнаха в сърдечен смях.

Ох, тея мънинките ме разбиват просто! :speak:

Редактирано от Lindsey (преглед на промените)

• Отговори 2k
  • Прегледи 157,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• хахахах това и дете ще види че е от грешно натискане на клавиши а не от неграмотност не можеш да ми кажеш къде да ходя ходи заявявай у вас на семейството си можеш да ги строиш в две редици по красот

• Леле колко волнодумия за една поправена правописна грешка от необразована към даскалица. Бива ли така да си оспамвате темата само за една забележчица? Това егоцентризма е лош порок!

• Най-добрата книга на всички времена е "Вечната Амбър" след това "Отнесени от Вихъра" . Всичко друго е бози . "Роза през зимата" що годе.

Публикувани изображения

Последните две книжки, които си избрах за четене са Отдаването и Романтична афера на А.Куйк, естествено и двете бяха супер, с нейните луди и щури геройни и герои на които често им се налага да им казват "Не си го и помесляй".....

Най-после дочетох арлекинчето от играта-Принцът милионер,бременната любовница(или нещо подобно).Много сладка и приятна книжка.Зачудих се,защо вече не издават книги от Арлекин??!!Спомням си като пубертет редовно си купувах 3-4 всеки месец.То не бяха бели,розови,червени,сини и пембяни книги.А сега нищо.Доколкото чувам книги се купуват.Едва ли само търсенето е причина да няма Арлекин в бг.

Аз също много харесвам арлекинките, приятни и леки за четене, а има и много забавни. Много ми се иска отново да ги има на пазара, а не само да ги разглеждам в сайта им :rolleyes:

"Софи" на Хедър Кулман

аз пък взех че почнах(за кой ли път) поредицата "В смъртта" на Норченцето...мн яка мн й се кефя

• Автор

"Софи" на Хедър Кулман

Страхотен избор - една от любимите ми книги в жанра! :ass:

И да се похваля и аз - най-накаря започнах ново книжле, "Бък" на Лей Грийнууд, още съм съвсем началото, но ми е супер интересно, не че се съмнявах в преценката на Съни и Ваня, но все пак имах малки резерви, защото не съм чак такъв фен на този род сюжети (дивия запад и рева на говедата). Но до тук, нямам забележки, а диалога между главните изглежда сууупер обещаващ - демек Той й стиска със зъби и я гледа така, сякаш ще й извие врата, пък на Нея хич не й дреме и не го отчита, ето това гарантир а страхотен сюжет! Повече, като дочета...

Неуловимия пламък -Катлийн Удиуиз

Но нещо не ми харесва .Скучна история и още по-скучни герои,нещо не ме грабна.

Покрай празниците не ми остана и една минута да си почета...но вчера най-после свърших "Зад кадър" на Сандра /хареса ми, но не беше нищо особено- дали защото я четох с голямо прекъсвани точно в средата на романа незнам /и познайте кой ще почне днес да чете "Бък", а... :blink:

Започнах "Завинаги в твоята прегръдка"-Катлийн Удиуиз.Започвам, спирам...нещо не ми харесва.То едно че еим са супер странни,ами нещо и историята не ми харесва.Чудя се дали да се мъча с нея до края.

Започнах "Завинаги в твоята прегръдка"-Катлийн Удиуиз.Започвам, спирам...нещо не ми харесва.То едно че еим са супер странни,ами нещо и историята не ми харесва.Чудя се дали да се мъча с нея до края.

Въпрос на вкус, предполагам. Аз лично много харесвам книгата.

Edit:

Така и така тръгнах да пиша, да споделя, че започнах "Джейк" (Лей Грийнууд), но съм доста в началото, така че ще коментирам като напредна (да се надяваме да е скоро, че както е предсесийно...).

А иначе съм почти на половината на "Кристалната пантофка" на Линда Джонстън. И аз не знам как се зачетох, но за два пъти отваряне на pdf-a я преполових, което само по себе си е добър знак. Книжлето е приятно, от онези, които човек чете с удоволствие, макар да не ги нарежда към най-любимите си. Несръчната вълшебна кръстница е голям образ, а главната е сладурана, все си мисли, че принца я смята просто за негова служителка, въпреки целувките, които си разменят, а той всъщност не може да си я избие от главата. Малко историята с изгубените семейните скъпоценни камъни ми идва тривиална, но се преживява.

Редактирано от Lindsey (преглед на промените)

Днес привърших с "Бък" и О Боже, благодаря ти Съни, направо на колене ти падам, невероятна книга, уникат. Беше толкова интересна и завладяваща. На висчкото отгоре прекрасния превод, перфектно структорираните изречения и прекрасните бели листчета на книжката бяха истинско удоволствие за мен. Истински пир за любителите на жанра.

Сега започнах "Вкусът на греха" на Кони, и тя е много обещаваща

Днес привърших с "Бък" и О Боже, благодаря ти Съни, направо на колене ти падам, невероятна книга, уникат. Беше толкова интересна и завладяваща. На висчкото отгоре прекрасния превод, перфектно структорираните изречения и прекрасните бели листчета на книжката бяха истинско удоволствие за мен. Истински пир за любителите на жанра.

Сега започнах "Вкусът на греха" на Кони, и тя е много обещаваща

Дори само един такъв отзив ме кара да настъпя като луда ангела и да дам и последния си лев да издам следващата. Блг слънце за хубавите думи.

Дори само един такъв отзив ме кара да настъпя като луда ангела и да дам и последния си лев да издам следващата. Блг слънце за хубавите думи.

Няма защо мило, заслужаваш дори повече. Прекрасна книга. Наистина браво. А за ангела, като се зададе на хоризонта ще съм страшно щастлива. Чакам я с трепет

Само "Ангелът" ли?!?!?!? :speak: Ще ги видим тез едни неща!!! Ще видиш ти като обявя стачка (ти си знаеш каква и то не само една!!!)!!!! :mad:

Само "Ангелът" ли?!?!?!? :mad: Ще ги видим тез едни неща!!! Ще видиш ти като обявя стачка (ти си знаеш каква и то не само една!!!)!!!! :P

Ей те така са прави отбор. Браво слънце идосвай са полезно е. Ша стачкуваш... ама друг път :P

Аз в момента чета "Брачна авантюра" на Джули Гарууд. Супер забавна и увлекателна книжка! Направо се чудя, защо съм отлагала до сега?! Благодаря на Съни че ми я препоръча. Надявам се да успея да прочета и "Принцеса Алесандра", че почват лекциите и тогава няма да има време даже и за сън.

Аз в момента чета "Брачна авантюра" на Джули Гарууд. Супер забавна и увлекателна книжка! Направо се чудя, защо съм отлагала до сега?! Благодаря на Съни че ми я препоръча. Надявам се да успея да прочета и "Принцеса Алесандра", че почват лекциите и тогава няма да има време даже и за сън.

Хехе чети ти чети. Аз пък ша редактирам. Че като ма емнат от Гепард не сън ми не знам какво няма да видя.

аз чета Революция на любовта

Аз съм подхванала Джейк.....и напълно отговаря на очакванията ми за сега! Ще разказвам повече, когато я довърша....

Прочетох Принцът се жени - като сюжет ми напомня малко на граф Монте Кристо, но се чете леко и е доста забавна, особенно когато принцесата почна да коментира мъжкото "достойнство" и да пита колко е голямо това на главния доста се посмях.

Прочетох Принцът се жени - като сюжет ми напомня малко на граф Монте Кристо, но се чете леко и е доста забавна, особенно когато принцесата почна да коментира мъжкото "достойнство" и да пита колко е голямо това на главния доста се посмях.

И аз много се забавлявах.Особено като го пита иска ли "да му надуе гайдата" :rolleyes::lol6::withflowers: и то в интимен момент.Скоро не се бях смяла така.

• Автор

Момичета дочетох "Бък" и мога да кажа, че се влюбих в романа. Сюжета е много интересен - Бък се връща в ранчото, в което е работил като роб през младежките си години, воден от омразата към бившия си, вече мъртъв господар чрез дъщеря му. Първоначално Бък и Хана са много настървени един срещу друг, сблъсъкът е много силен, но както казват старите хора, от омразата до любовта разстоянието е само една крачка. На фона на любовната история са проблемите на ранчото и борбата му за оцеляване, като всичко е разписано по невероятен и увлекателен начин.

От утре са мятам на "Джейк", жалко че ги чета в такъв разбъркан вариант, но така е като нямам търепение...

да ви се похваля,тъкмо завърших един страхотен роман на Тереза Майкълс Приютени в рая,страхотен е,разказав се за войната между севера и Юга и въпреки,че не харесвам тази тема,романа ме заплени,главните се срещат след 4 години на раздяла.Той разбира че има дъщеря и че любимата му не го е изоставила докато е бил в Англия,а благодарение на интригите на най-добрия му приятел и неговата майка,е била излъгана че той ще се жени за братовчедка си,така започва едно преследване и припомняне на тежките моменти един без друг,докато войната отново ги разделя...

Дано да съм привлякла вниманието ви дами,романа си заслужава,кратичък е в сравнение с други и не натяга :speak:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.