Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой любовен роман четете в момента? (част 1)

Featured Replies

Сега съм на последните 20 страници от 8ма книга за Малори - в Плен на моите желания. Тъй както го виждам май още тази вечер започвам на английски и 9тата :) А на 15 юни или юли не помня вече, чакаме 10. По принцип мога й направя един пре-ордър в Амазона, ако много ви се иска и да я дам за сканиране и превод :)

• Отговори 2k
  • Прегледи 157,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• хахахах това и дете ще види че е от грешно натискане на клавиши а не от неграмотност не можеш да ми кажеш къде да ходя ходи заявявай у вас на семейството си можеш да ги строиш в две редици по красот

• Леле колко волнодумия за една поправена правописна грешка от необразована към даскалица. Бива ли така да си оспамвате темата само за една забележчица? Това егоцентризма е лош порок!

• Най-добрата книга на всички времена е "Вечната Амбър" след това "Отнесени от Вихъра" . Всичко друго е бози . "Роза през зимата" що годе.

Публикувани изображения

Сега съм на последните 20 страници от 8ма книга за Малори - в Плен на моите желания. Тъй както го виждам май още тази вечер започвам на английски и 9тата :hush: А на 15 юни или юли не помня вече, чакаме 10. По принцип мога й направя един пре-ордър в Амазона, ако много ви се иска и да я дам за сканиране и превод ;)

Ако го направиш, се записвам за сканировчик на книгата. Нали може? :)

Ха познайте кой я е поръчал вече! И слънце, чети си Бойд на англе, няма по хубаво от оригинала, но аз ще я препотя до месец.

Редактирано от cheetah (преглед на промените)

Ха познайте кой я е поръчал вече! И слънце, чети си Бойд на англе, няма по хубаво от оригинала, но аз ще я препотя до месец.

И да не ми кажеш?! Тцтц, може ли така?

браво бе, и аз веднъж да направя едно добро дело и да ме сецнат :hush:

Почнах я преди малко, вече съм на около 50 страница, тая жена има страхотен език,

малко ми прилича на Роулинг в оригинал. Даже Роулинг я имам на хартия на англе,

а българските ги нямам, много нескопосани преводи им се навъдиха.

Искам да изразя следното си възмущение, Съни, не знам как ти е цялото име,

ама определено не е Ерма Чакърска! А превода е си е твоя, не ги ли е срам от плеяда!!!

И нарочно съм им написала името с малка буква!

Купих си я вчера, както и Скандал и още нешо. Ако таз последната я нямате и не е сканирана казвайте.

браво бе, и аз веднъж да направя едно добро дело и да ме сецнат :hush:

Почнах я преди малко, вече съм на около 50 страница, тая жена има страхотен език,

ама определено не е Ерма Чакърска! А превода е си е твоя, не ги ли е срам от плеяда!!!

Купих си я вчера, както и Скандал и още нешо. Ако таз последната я нямате и не е сканирана казвайте.

Май в случая аз трябва да кажа да не се горещиш толкова, както ни посъветва мен и Ели в общата тема. Тъй като името на Съни действително е Ерма Чакърска. Може би на галено я наричат така, защото е слънчев човек (за тези, които не са на "ти" с английския, sunny означава слънчев, лъчезарен), но най-добре ще обясни самата тя. ;)

А че Плеяда се дънят, не отричам. В последно време определено не се представят в добри краски. И може би все пак са една идея по-добре от Ирис.

Редактирано от Lindsey (преглед на промените)

браво бе, и аз веднъж да направя едно добро дело и да ме сецнат ;)

Мила напълно разбирам недоумението и невярата ти. това именце вече 40 години шашка хората. а да не ти казвам какво ми е презимето хеле пък моминската фамилия. цял живот сричам та да не го сбъркат у некой докимент. но аз си го харесвам точно щото е шантаво и нямам намерение си го сменям. но ти няма откъде да знаеш освен ако не отвориш бъки щото нали се сещаш, че няма напиша друг родител на моето първо издадено бебе

Ох леле, извинявам се :ph34r:

Всъщност името си ти е съвсем добре, ама Съни някак не ми се върза.

От друга страна аз си имам една братовчедка Съни, ама нейното иде от Смиляна.

Та може би зарад туй съм се оплела така.

Иначе...абе май много се изчервих и нямам какво повече да кажа, извинявам се пак ;)

Ох леле, извинявам се :cool:

Всъщност името си ти е съвсем добре, ама Съни някак не ми се върза.

От друга страна аз си имам една братовчедка Съни, ама нейното иде от Смиляна.

Та може би зарад туй съм се оплела така.

Иначе...абе май много се изчервих и нямам какво повече да кажа, извинявам се пак :cool:

Изобщо няма за какво да се извиняваш. да знаеш усмихна ми деня. а съни идва от това че в десети клас на една екскурзия- ми май я проспах цялата. толкова им хареса на всички, а и имаха проблем как да ми викат на галено, че досега съм си съни. така че усмихни се и ти и да знаеш където пише ерма е замесена също моя милост.

Уф, олекна ми :giggle1: Вече ще знам.

Аз чета "Загубена в твоите обятия" на Кристина Дод. Значи главната героиня Инид е на 26 години, и работи като болногледачка в дома на известно семейство в Лондон. Тя е незаконна дъщеря на лорд, осиротяла като много малка и прекарала половината си живот в сиропиталище. Като болногледачка на стара, и заядлива дама, тя е намерила мястото си в живота, докато не я изненадяват с новината, че отдавна изчезналият й съпруг Стивън, е на крачка от смъртта, и искат от нея да се грижи за него, до края му. Тя не е очарована, защото когато на 17 се омъжва за него, е направила най-голямата грешка в живота си. Живеят заедно само три месеца, през които той я влачи от село на село, харчи малкото им пари, а после я зарязва, оставяйки й много дългове. Инид не желае да го вижда никога повече, но по закон е още негова съпруга затова заминава за имението на един познат на мъжа й, където той лежи в безсъзнание със счупен крак и спукани ребра, с множество рани и обезобразено лице. Стивън е в толкова ужасно състояние, че тя дори не може да познае надутия си, слабохарактерен и вечно хленчещ съпруг, в измъчения мъж пред себе си. С много усилия тя успява да излекува раните му, и го измъква от лапите на смъртта, но събуждайки се, той не си спомня нищо. Нито кой е, нито коя е тя. Той е подозрителен към всичко което му казва тя, и е натърпим пациент, а тя се опитва да подтисне зараждащите си чувства към него, мъчейки се да си спомни омразата, която девет години е таяла към него. Но този този мъж, който е мил и нежен, и я разтапя с изгарящите си целувки, прави невъзможен опита й, да подкладва омразата си. След като разбира, че жеата за която се е грижила и обичала е мъртва, Инид изпада в криза, и се остава в любящите обятия на съпруга си, да я утеши. И тогава решава, че иска да изкара една нощ с него, а след като преспиват заедно, вилата в която са бива подпалена, и те разбират, че човека който е сложил бомбата и за малко не е убил Стивън, е по петите им, затова двамата трябва да заминат за Шотландия, надявайки се в родния му дом, Стивън да си върне паметта. Но точно преди да заминат изправени един пред друг, Инид започва да забелязва разни неща, на които не е обърнала внимание до сега. Съпругът й е много по-висок от преди. Чертите на лицето и тялото му са много по-различни отколкото ги помни, само очите са същите, но все пак, той не може да се е променил толкова драстично за деветте години в които не го е виждала. И ужасена осъзнава, че мъжа, чийто живот е спасила, и чието легло е споделила през изминалата нощ, не е съпругат й Стивън, а братовчед му Киернан, който когато разбира за брака на Стивън и Инид, я заклеймява и се заканва, че никога няма да я приемат в семейството. но макар и изплашена от последствията които ще има след като стигнат в дома му, и той си върне паметта Инид заминава с него за Шотландия. По пътят има още едно покушение и двамата трябва пеша да се доберат до дома му. Така прекарват няколко седмици из планините на Шотландия, като той все по-силно се влюбва в нея, а тя едва издържа да не му признае истината. Стигайки до дома му, той си връща паметта и в началото й се нахвърли с обвинения и нападки, но бързо се осъзна, и сега ще се бори да я спечели. Защото в атентата, който едва не го убива, загива истинския Стивън, и сега Инид е вдовица, а отдавайки се а Киернан, за него тя вече е негова жена, и сладура прави какво ли не за да я спечели отново.

Книжката почти я превършвам но е страхотна. В нея се появява още една двойка, приятеля му, в чиято къща Киернан се възстановяваше, и годеницата му. Предполагам, че предишната книга ще е била за тях, защото годеницата е от "Елитната академия за гувернантки". Също така се споменава и за сестрата на главния, която разбирайки, че брат й е изчезнал заминава за Англия да го търси, но остава без средства и също започва работа като гувернтка отново за академията, и мисля, че ще има книга и за нея. :) Обожавам големите поредици :)

• Автор

Ехееее, Инче, коментара ти е страхотен, не се и съмнявах, че книгата ще е интересна, но ти определено надмина очкаванията ми с написаното до тук! Изглежда абсолютен бонбон! :)

Наистина стахотен анонс. Дано и авторката да е толкова добра/това в кръгът на шегата/

Но книгата ще се купува и чете благодарение на Инчето,че и се чудех, ама сега...

Лий Майкълс-"Любов в кадър".Хареса ми как се джафкаха в ефир :lol6:

Благодарности за този коментар. Провокира ме да прочета книжката. Изгълтах я на един дъх! Много увлекателно четиво, а закачките в ефир между главните герои бяха доста свежи и забавни. Имам само лека забележка към обясненията в любов, очаквах нещо по-добро от предложеното, но може би съм прекалено придирчива. Човек се насища от такива сцени след като се прочел достатъчно книги от жанра и е изгледал достатъчно романтични филми.

/Пете, ако четеш, хващай я за ушите, усещам, че и на теб ще се хареса./

Интересни са ми подобни сюжети, когато е замесена телевизия или радио. Ако споделяте симпатиите ми, ви препоръчвам "Седем дни и седем нощи" на Уенди Уакс, издание на Бард от... сега ще излъжа, преди около 5-6 години, мисля, че от 2004-та беше. Имам я на книжен носител, но след бърза проверка установих, че няма да ми се налага да я сканирам, тъй като, който е заинтересован, може да си я прочете от Читанка. :biggrin:

Редактирано от Тор (преглед на промените)

Ralnа ,абсолютно грабващо го преразказа.

Кога е издадена книжката,че нещо не я намирам?

Радвам се, че ви допадна преразказа ми, момичета. Книгата наистина си заслужава. :yanim: Книжно човече книжката е на Ирис, излезе преди малко повече от седмица. Няма да я намериш сканирана, защото вече не сканираме нови книги. Някоя книга трябва да е поне на година, за да я качим. просто не искаме да подбиваме, така или иначе ускърдния пазар на любовни романи у нас, и ако сканираме нови книги няма да се купуват и ще спрат да ги издават. на ново струва 9лв. и си заслужава всяка стотинка. :clap: Аз вече я дочетох и края й беше изненадващ и нестандартен. Кристина Дод ми стана една от най=любимите авторки, а това й произведение класирам в топ10 :yanim:

Редактирано от Ralna (преглед на промените)

Радвам се, че ви допадна преразказа ми, момичета. Книгата наистина си заслужава. :cool: Книжно човече книжката е на Ирис, излезе преди малко повече от седмица. Няма да я намериш сканирана, защото вече не сканираме нови книги. Някоя книга трябва да е поне на година, за да я качим. просто не искаме да подбиваме, така или иначе ускърдния пазар на любовни романи у нас, и ако сканираме нови книги няма да се купуват и ще спрат да ги издават. на ново струва 9лв. и си заслужава всяка стотинка. :) Аз вече я дочетох и края й беше изненадващ и нестандартен. Кристина Дод ми стана една от най=любимите авторки, а това й произведение класирам в топ10 :cool:

Яснооооо,аз я търсих в Пингвините,но я намаше и затова попитах.

Ще се заимам и аз с нея, само да я докопам де:)и ще споделя лично мнение.

Благодарности за този коментар. Провокира ме да прочета книжката. Изгълтах я на един дъх! Много увлекателно четиво, а закачките в ефир между главните герои бяха доста свежи и забавни. Имам само лека забележка към обясненията в любов, очаквах нещо по-добро от предложеното, но може би съм прекалено придирчива. Човек се насища от такива сцени след като се прочел достатъчно книги от жанра и е изгледал достатъчно романтични филми.

/Пете, ако четеш, хващай я за ушите, усещам, че и на теб ще се хареса./

Интересни са ми подобни сюжети, когато е замесена телевизия или радио. Ако споделяте симпатиите ми, ви препоръчвам "Седем дни и седем нощи" на Уенди Уакс, издание на Бард от... сега ще излъжа, преди около 5-6 години, мисля, че от 2004-та беше. Имам я на книжен носител, но след бърза проверка установих, че няма да ми се налага да я сканирам, тъй като, който е заинтересован, може да си я прочете от Читанка. :)

На мен края ми се стори малко постен,но иначе книжката беше забавна :cool: Сега ще обърна внимание и на "Седем дни и седем нощи" :cool:

Редактирано от Тор (преглед на промените)

Яснооооо,аз я търсих в Пингвините,но я намаше и затова попитах.

Ще се заимам и аз с нея, само да я докопам де:)и ще споделя лично мнение.

О мила, в големите книжарници като Пингвините, Летера, Хермес и т.н. не знам защо но ги няма. Попринцип в Пловдив имаме няколко малки книжарници в които се намират и също така на сергийките за книги втора ръка, ги има нови. Иначе можеш да си я поръчаш от тук: http://knigibg.com/book_inside.php?book_id=12036

И аз от там си поръчвам и съм адски доволна! :)

Аз иначе в момента съм на Финалната права с Бойд :yanim:

И аз от там си поръчвам и съм адски доволна! :)

Аз иначе в момента съм на Финалната права с Бойд :)

Ох и аз искам Бойддддд sad.gif

Току що прочетох "Тръпка" на Маги Стийвотър. Мога да кажа само, че писателката добре борави с думите. Книгата ми остави един сладко тръпчив и тъжен вкус въпреки добрият си край.

Историята не е кой знае колко оригинална заради залятият напоследък пазар с книги за върколаци и вампири, но тази е поднесена по начин, който много ми допадна. В случая става дума за любовта между едно обикновено момиче и момче превръщащо се във вълк и за борбата им той да остане в човешкия си образ.

Мисля, че на почитателите на "Здрач" ще им хареса.

Аз лично смятам да прочета и двете продължения когато излязат.

О мила, в големите книжарници като Пингвините, Летера, Хермес и т.н. не знам защо но ги няма. Попринцип в Пловдив имаме няколко малки книжарници в които се намират и също така на сергийките за книги втора ръка, ги има нови. Иначе можеш да си я поръчаш от тук: http://knigibg.com/book_inside.php?book_id=12036

Сега я поръчах,за което съм ти адски благорана :)

Чакам я с нетърпение.

Свърших го Бойд, най-накрая!

Сега мисля да хвана Скандал и още нещо... пак Линдзи

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.