Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Филмите и книгите

Featured Replies

Знае ли някой от къде мога да си сваля филмите на Harlequin с бг субтитри? Или ако ги няма, можете ли да ми препоръчате филм с подобна тематика. Нещо по-леко и романтично.
  • Отговори 563
  • Прегледи 150,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Знае ли някой от къде мога да си сваля филмите на Harlequin с бг субтитри? Или ако ги няма, можете ли да ми препоръчате филм с подобна тематика. Нещо по-леко и романтично.

Нещо много леко и романтично - 1.Грозната истина (The Ugly Truth)- много забавен и приятен. 2.Докато ти спеше (While You Were Sleeping )3. Предложението (The Proposal) 4. Моята голяма гръцка свалка (My Life in Ruins )5. Ваканцията (The Holiday) 6.Нотинг Хил (Notting Hill)) 7. Наистина любов ( Love Actually )- този ми е един от най -любимите, пълен е с толкова мили и романтични моменти. Ами за сега се сещам за тези,имам още много предложения за хубави романтични филми но не са толкова леки. Дано да не си гледала поне някой от изброените, а ако си ще си припомня и други.

Редактирано от Тор (преглед на промените)

Нещо много леко и романтично - 1.Грозната истина (The Ugly Truth)- много забавен и приятен. 2.Докато ти спеше (While You Were Sleeping )3. Предложението (The Proposal) 4. Моята голяма гръцка свалка (My Life in Ruins )5. Ваканцията (The Holiday) 6.Нотинг Хил (Notting Hill)) 7. Наистина любов ( Love Actually )- този ми е един от най -любимите, пълен е с толкова мили и романтични моменти. Ами за сега се сещам за тези,имам още много предложения за хубави романтични филми но не са толкова леки. Дано да не си гледала поне някой от изброените, а ако си ще си припомня и други.

Ако не се лъжа, от изброените все още няма бг субове за "The Ugly Truth" и "My Life in Ruins". Първия не съм го гледала, но втория го скивах с англ. субс и беше голям майтап. Заела съм се да го превеждам и щях да съм го свършила до сега, но нещо програмата ми е много объркана, а нали съм и бутнива...

Първият го гледах съвсем скоро на кино и се смях с глас, а гръцката свалка го има в Замунда със субтитри "в описанието,благодарение на Mar1na" поне така пише. Така, че Тихи, много съжалявам за труда ти. Ако искаш преди да продължиш, провери да не би пък да те подведа нещо. Става въпрос за този My.Life.In.Ruins.2009.DVDRip.XviD.AC3-ViSiON.torrent

О, аз "Грозната истина" я гледах на кино, а в момента я има и в Замунда. Филма е страхотен. Толкова е смешен, романтичен и направо думи нямам. Страхотен филм. Препоръчвам го с две ръце.

Току що се сетих за още един лек романтичен филм. Няма нищо общо с Арлекините но някак си се доближава до историческите любовни романи. Действието е ту в миналото, ту в настоящето. Става дума за "Кейт и Леополд" Филма е много приятен и забавен не само заради хумора и любовната история а най вече заради участието на Хю Джакман, който играе неотразим аристократ.

Редактирано от kristi_34 (преглед на промените)

Благодаря за мненията. Ще започна да си ги свалям, защото повечето от тях не съм ги гледала. Не гледам много филми, предпочитам книжките, защото там нещата мога да си ги представям по свой начин. :yanim:

Препоръчвам ти да започнеш с "Моята голяма гръцка свалка" току що го гледах и страшно се забавлявах. На места се смях дори на глас, отдавна не ми се беше случвало.

• 2 седмици по-късно...

Издавана е. Казва се - "И да,  и не". Стилът  е "чиклит",  аз съм я чела и е доста забавна и интересна ето резюме  : -" На тегло съм около средното, с тъмна коса и много бяла кожа. Ужасно е колко малко мога да почернея - смятам, че е обществено опасно да нося къси панталони, защото снежно-белите ми крака биха заслепили преминаващите мотоциклетисти. Имам големи кафяви очи и гъсти мигли; нос, който не се поддава на описание; и съвсем обикновена уста, която не е нито сексапилно нацупена, нито тънка или дебела... Не съм вманиачена на тема ред, не съм от онези откачалки, които старателно гладят дори пижамите си и прекарват събота вечер на колене в банята, за да лъскат пода с четка за зъби... Какво съм очаквала? Съпруг, който спуска капака на тоалетната чиния? Който не си оставя мръсните чорапи навсякъде из стаята?... В интерес на истината, бившият ми съпруг си оставяше мръсното бельо в произволни ъгли на къщата, но не е това причината, поради която нещата не потръгнаха. Честно. И за протокола: раздялата ни беше по взаимно съгласие. Той вече не искаше да живее с мен, аз пък не понасях неговата суетност. Не че съжалявам - просто така и не възприех песимистичната идея, че за да е щастлив бракът, единият партньор непременно трябва да е прецакан..." Това са интимните откровения на сватбения агент Лорън Крендъл. Колкото и да е странно, въпреки краха в своя брак тя умело и търпеливо подрежда чуждото щастие... Дали ще внесе ред и в хаоса на собствения си живот? И да, и не...

Кристи вече потвърди, че я има книжката на бг, а ако искате, мога и да я сканирам. Бях си я купила преди време, макар да не й е дошъл реда за четене още. :nono:

Тихи, много, много ще ме зарадваш, мила Публикувано изображение Отдавна се мераклисвам на книгите от жанр "чиклит", но да си призная откровено, все още не съм опитвала нито един роман. Изчетох всички коментари внимателно за този жанр и определено съм заинтригувана - изглеждат доста забавни. :clap: Щеше ми се първо да прочета някоя книжка "чиклит", за да видя дали ще ми пасне жанра и после .... юрууууш на маслините - ще нападна книжарниците Публикувано изображение

Изобщо не се и съмнявам, че ще се влюбиш в жанра Боби. И ще ти кажа защо. Четох някъде, че "Гордост и предразсъдъци" е романа който лежи в основата на един от първите и най-известни чиклити - "Дневникът на Бриджит Джоунс" (тук е мястото да спомена, че филмите за Бриджет ми харесаха повече от книгите). Дори и главният герой се казва Дарси. Та, можеш да приемеш, че Джейн Остин е първата авторка на "чиклит". Аз съм прочела около 30-40 романа от жанра ( може и да са повече, просто сега не ми се брои) и ми действат страшно разтоварващо. Е, поне 10 от тях не бих прочела втори път, но има и такива които съм препрочела поне по три пъти. Навсякъде има "плява" както знаеш. Повечето са английски, а английският хумур е направо неподражаем. Но стига с пропагандата, когато се решиш да започнеш с чиклита, с удоволствие бих те насочила към най-доброто.

Уффф.. този чиклит ми е много странен.. Не, че няма и добри книжки там, но повечето са пълна трагедия.. :)

Тихи, много, много ще ме зарадваш, мила Публикувано изображение Отдавна се мераклисвам на книгите от жанр "чиклит", но да си призная откровено, все още не съм опитвала нито един роман. Изчетох всички коментари внимателно за този жанр и определено съм заинтригувана - изглеждат доста забавни. :) Щеше ми се първо да прочета някоя книжка "чиклит", за да видя дали ще ми пасне жанра и после .... юрууууш на маслините - ще нападна книжарниците Публикувано изображение

Нямаш грижи, мила. При следващото прибиране до Дч (това ще рече на 23-ти този месец) ще я сканна. А относно чиклита, в chitanka.info има няколко книжки, а и тъй като сестра ми харесва жанра, вкъщи има определен запас. Та при нужда, свиркаш, ще се сканира. :yanim:

И като стана дума за чиклит и филми по жанра, се сетих за още една книга, съответно филм:

Филма:

Публикувано изображение

А книгата е:

Публикувано изображение

Резюме:

От авторката на бестселъра “Добър в леглото”

Или как се забъркват каши...

Животът на Роуз Фелър е отчайващо скучен. Тя е млада и амбициозна адвокатка, чужда на женските хитрини, чиято единствена слабост са обувките. Купища страхотни обувки, които правят краката й неустоими... ако преди това сестра й Маги не ги е отмъкнала.

Ослепителната Маги все се забърква с неподходящи мъже и рядко се задържа на работа повече от месец, но има нещо, с което малко жени могат да се похвалят. Перфектно тяло – 48 килограма, равномерно разпределени върху ръст от 166 сантиметра, добре поддържана кожа с бронзов загар, почистена, обезкосмена, хидратирана, дезодорирана...

Най-изненадващо Роуз за първи път има “нещо като гадже” - страхотния й шеф Джим. “Нещото като гадже” е много надежден и стабилен, докато в един момент не се появява Маги и не го “гушва”, класически, в леглото на сестра си. И това е най-малката каша, която тя забърква...

Две сестри, които освен общо ДНК, обща трагедия в детството и един и същи номер обувки, нямат нищо общо, научават, че имат нужда една от друга много повече, отколкото им се струва на пръв поглед.

Бьлгарската премиера на филма с Камерън Диас е на 25.11.2005 г. Разпространява се от "Александра". Очаквайте около филма много изненади.

P.S. Забравих да спомена, че имам книгата и мога да я сканирам, ако се прояви желание. ;)

Редактирано от Lindsey (преглед на промените)

Нямаш грижи, мила. При следващото прибиране до Дч (това ще рече на 23-ти този месец) ще я сканна. А относно чиклита, в chitanka.info има няколко книжки, а и тъй като сестра ми харесва жанра, вкъщи има определен запас. Та при нужда, свиркаш, ще се сканира. :)

И като стана дума за чиклит и филми по жанра, се сетих за още една книга, съответно филм:

Филма:

Публикувано изображение

А книгата е:

Публикувано изображение

P.S. Забравих да спомена, че имам книгата и мога да я сканирам, ако се прояви желание. :yanim:

А филма ще качиш ли?

Редактирано от NELG (преглед на промените)

Гледала съм филма, сякаш ми хареса но беше доста отдавна. Но не съм чела книгата и ако ти остане време Тихи, ще е много мило да я сканираш.

А филма ще качиш ли?

Ти как мислиш? :) Тъкмо го издирих, ще го кача. ;)

И книжката си я отбелязвам.

...

Тихи, много, много ще ме зарадваш, мила Публикувано изображение Отдавна се мераклисвам на книгите от жанр "чиклит", но да си призная откровено, все още не съм опитвала нито един роман. Изчетох всички коментари внимателно за този жанр и определено съм заинтригувана - изглеждат доста забавни. :) Щеше ми се първо да прочета някоя книжка "чиклит", за да видя дали ще ми пасне жанра и после .... юрууууш на маслините - ще нападна книжарниците Публикувано изображение

Боби, ако не ми хареса книжката, ще ти я тръсна за редакция ;)

Изобщо не се и съмнявам, че ще се влюбиш в жанра Боби. И ще ти кажа защо. Четох някъде, че "Гордост и предразсъдъци" е романа който лежи в основата на един от първите и най-известни чиклити - "Дневникът на Бриджит Джоунс" (тук е мястото да спомена, че филмите за Бриджет ми харесаха повече от книгите). Дори и главният герой се казва Дарси. Та, можеш да приемеш, че Джейн Остин е първата авторка на "чиклит".

Аз съм прочела около 30-40 романа от жанра ( може и да са повече, просто сега не ми се брои) и ми действат страшно разтоварващо.

Е, поне 10 от тях не бих прочела втори път, но има и такива които съм препрочела поне по три пъти. Навсякъде има "плява" както знаеш.

Повечето са английски, а английският хумур е направо неподражаем.

Но стига с пропагандата, когато се решиш да започнеш с чиклита, с удоволствие бих те насочила към най-доброто.

Еееее, мила, след аналогията с "Гордост и предразсъдъци" наистина ме хвана зазебицата Публикувано изображение

Няма да мирясам докато не си намеря поне един "чиклит" да дзакна отблизо, за да видя за какво иде реч.Публикувано изображение

Затова, моля те, помагай откъде да започна? Кои романи от този жанр (освен "Дневникът на Бриджит Джоунс") си заслужават боренето с тях :) В кои от тях най-силно се чувства тънкия английски хумор, толкова характерен за стила на Джейн Остин?

Давай предложения, мила, че се чувствам кат рибка, здраво захапала кукичката на въдичката Публикувано изображение

Боби, ако не ми хареса книжката, ще ти я тръсна за редакция :P

Ааааа, мила, аз тъкмо съм се наточила да си изпрося още книжки от този жанр, а ти сега искаш да ми секнаш мерака Публикувано изображение

Ти как мислиш? ;) Тъкмо го издирих, ще го кача. ;)

И книжката си я отбелязвам.

Страхотно, Тихчо. Публикувано изображение Нямам търпение да си го сваля да му метна едно очо Публикувано изображение

Редактирано от bobych (преглед на промените)

Страхотно, Тихчо. Публикувано изображение Нямам търпение да си го сваля да му метна едно очо Публикувано изображение

Утре следобяд ще имаш възможност, че сега стана късно. :)

Боби с удоволствие ще те насоча. Само да отбележа, че пишейки за "неподражаемия английски хумор" не съм имала за аналог този на Дж.Остин а по принцип. Книгите са много далеч от стила и. Но както вече писах в "Какъв любовен роман четете?" всичко е въпрос на състояние, настроение и нагласа. В различен момент ми се чете и различен стил . Та там препоръчах - "Така ми харесва" на Клеър Калмън, "Можеш ли да пазиш тайна" и "Повелителката на метлата" на Софи Кинсела, "Размерът има значение" и "Вдигни го" на Мишел Куна, "Внимавай какво си пожелаваш" и "Без гордост и предразсъдъци" на Александра Потър, "Стръв?Клъв!И в тигана..." и Бум!Ох!!! и в торбата на Джози Лойд и Емлин Рийс и всички на Катрин Елиът. Ами късмет с новия жанр, и дано ти хареса. Пък и човек никога не знае от къде ще "изскочи заека" както се казва :ph34r:

Боби с удоволствие ще те насоча. Само да отбележа, че пишейки за "неподражаемия английски хумор" не съм имала за аналог този на Дж.Остин а по принцип. Книгите са много далеч от стила и. Но както вече писах в "Какъв любовен роман четете?" всичко е въпрос на състояние, настроение и нагласа. В различен момент ми се чете и различен стил . Та там препоръчах - "Така ми харесва" на Клеър Калмън, "Можеш ли да пазиш тайна" и "Повелителката на метлата" на Софи Кинсела, "Размерът има значение" и "Вдигни го" на Мишел Куна, "Внимавай какво си пожелаваш" и "Без гордост и предразсъдъци" на Александра Потър, "Стръв?Клъв!И в тигана..." и Бум!Ох!!! и в торбата на Джози Лойд и Емлин Рийс и всички на Катрин Елиът. Ами късмет с новия жанр, и дано ти хареса. Пък и човек никога не знае от къде ще "изскочи заека" както се казва :(

Благодаря, Кристи, за насочващата информация Публикувано изображение От изброените от теб, в chitanka.info намерих "Внимавай какво си пожелаваш"-Александра Потър, а също и "Можеш ли да пазиш тайна" и "Повелителката на метлата" на Софи Кинсела. Така че ще хвърлям чоп с коя от тричките да започна да се ограмотявам на тема "чиклит" Публикувано изображение После ще споделя впечатления от преживяното :)

Тихи, благодаря, мила. Публикувано изображение По анонса съдя, че филмчето ще е многообещаващо, а за книжката хич не се притеснявай - когато стане тогава :)

Ако не се лъжа, от изброените все още няма бг субове за "The Ugly Truth" и "My Life in Ruins". Първия не съм го гледала, но втория го скивах с англ. субс и беше голям майтап. Заела съм се да го превеждам и щях да съм го свършила до сега, но нещо програмата ми е много объркана, а нали съм и бутнива...

и двата филма ги има в замундата с бг субтитри.

и двата филма ги има в замундата с бг субтитри.

Този път просто не мога да се въздържа! Ще помоля и то съвсем учтиво, преди да някой да напише пост от сорта на "Това го има тук и тук", първо да попрегледа темата, за да се увери, че не пише излишен коментар!

За филмите по книги на Н.Робъртс поне три пъти се повтори, че ги имало в не знам си колко тракера, при положение, че вече бяха качени в акаунт от Инка (и то преди да се видят в замунда, енерджи и тем подобни), при това писахме за тях.

Нека да поясня, че само страница по-рано, в същата тази тема бяха пуснати линкове и за двата упоменати в горния пост филма ("The Ugly Truth", "My Life in Ruins") и то със субове на бг. Не за друго, но с това невнимание, се пренебрегва труда на хората, които са се занимали да постнат препратка, в някои случаи дори да качат филма като торент.

П.П. Ок, малко съм рязка, извинявам се, но ми се е събрало днес. Бюрокрацията ми напомни за себе си... няколко пъти за един ден.

Редактирано от Lindsey (преглед на промените)

от доста време не бях влизала тук и като гледам доста филми са се натрупали,нямах представа че толкова романитични филмчета има,аз все търся но не намирам,а сега до края на месеца ще има да гледам,благодря ви много

Момичета, имам въпрос. Преди време по Холмарк даваха едни филми по книгите на Катрин Куксън. Действието се развиваше някъде 18век в Англия но главните актьори не бяха благородници. Малко мрачни бяха и тук-там с хепиенд но ми харесаха. Та, въпросът ми е следния: Знаете ли, дали в България са издавани нейни книги на подобна тематика( намерих само съвременни романи от авторката) и евентуално от къде бих могла да си изтегля филмите и?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.