Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Филмите и книгите

Featured Replies

а тези книги имали ги някъде дори и не на български

Дам, пиши ми на лични мейла си да ти ги пратя.

• Отговори 563
  • Прегледи 150,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Момичета вижте какъв филм: "Cranford" През юни 1842 г. Мери Смит пристига в Кранфорд, за да остане при приятелките на майка си - мис Мати и мис Дебора Дженкинс. Кранфорд е малък град, на път да се модернизира. Железницата, която е достигнала вече до Манчестър се готви да промени живота и в Кранфорд. Клюките в малкото градче започват, когато пристига току що завършилият доктор Харисън, син на братовчед на местния доктор. Доктор Харисън е млад ерген и използва новаторски идеи в медицината, за да лекува. След няколко прекарани месеца в града доктор Харисън започва да става обект на интерес от страна на няколко млади дами, но неговите чувства са изцяло насочени към младата Софи Хътън, дъщеря на енорийския свещенник. В къщата до мис Мати и мис Дебора се настанява капитан Браун с двете си дъщери, едната от която е много болна. В същото време в имението на лейди Лъдлоу се планира поредното градинско парти в чест на сина и, който е в Италия заради болестта си с надеждата той да се върне... Мини сериалът на Би Би Си е по романа на Елизабет Гаскъл, има три номинации Златен Глобус и редица престижни награди.

post-189668-1263537296,12_thumb.jpg

Редактирано от Тор (преглед на промените)

Здравейте, някой успя ли да го изтегли този минисериал и има ли нещо преведено от Елизабет Гаскъл?

Здравейте, някой успя ли да го изтегли този минисериал и има ли нещо преведено от Елизабет Гаскъл?

Аз си го изтеглих. А относно книгите, мисля, че е издавана книгата по този сериал, мяркала съм я по обяви за продажба на книги, ако не се лъжа - изданието е от 1986г., но не знам на кое издателство.

Още повече, че BBC имат още два сериала по нейни книги: Wives and Daughters и North and South. ;)

Редактирано от ganinka (преглед на промените)

Момичета, направо ще ви разцелувам от кеф за този филм по романа на Елизабет Гаскел "Крауфорд" http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif Гане, абсолютно си права: на БГ от Елизабет Гаскел е издаван само този роман в далееееечната 1986г. и нищо друго. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif Т.к. творчеството й страшно много се доближава до писаното от Джейн Остин, като върл и отявлен фен на всичко "Джейн Остинско", здраво съм се ровила да изкопам някоя преведена книга на БГ от Елизабет Гаскел, но уви .... ядец. :biggrin:

Още веднъж, огромно благодаря за филма, момичета http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif Гане, доколкото упях в бързината да видя (че съм на работа до 20ч. и само мимоходом се нахаках тук), филма е с БГ субтитри, нали?

Аз си го изтеглих. А относно книгите, мисля, че е издавана книгата по този сериал, мяркала съм я по обяви за продажба на книги, ако не се лъжа - изданието е от 1986г., но не знам на кое издателство.

Още повече, че BBC имат още два сериала по нейни книги: Wives and Daughters и North and South. :biggrin:

Гане, сигулна ли си ,че има сериал "Севера и Юга" на BBC?Защото аз съм гледала този сериал с Патрик Суейзи и страшно много ми хареса ,след това и аз търсех нещо за тази авторка ,но нищо не открих.Но този сериал не беше на ББС.

Гане, сигулна ли си ,че има сериал "Севера и Юга" на BBC?Защото аз съм гледала този сериал с Патрик Суейзи и страшно много ми хареса ,след това и аз търсех нещо за тази авторка ,но нищо не открих.Но този сериал не беше на ББС.

Така е има два сериала с това заглавие, този който си гледала с Патрик Суейзи е по романа на Джон Джейкс - "Севера и Юга" и си е бая старичък, другият е по роман на Гаскъл ли или там както я превеждат авторката и е много хубав, четири серийки, а главният е такъв сладур... :biggrin:

Аз го гледах преди година или две, дръпнах го от замунда, на друго място не знам дали е качен.

Ох да ,вярно ,че беше от този автор филма с Патрик Суейзи .Ще потърся в Замундата за другия сериал.

Само,че в никой тракер не го намирам http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Редактирано от Слава (преглед на промените)

Ох да ,вярно ,че беше от този автор филма с Патрик Суейзи .Ще потърся в Замундата за другия сериал.

Само,че в никой тракер не го намирам http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

И аз не го намирам, съжалявам че не мога да ти помогна http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Гане, доколкото упях в бързината да видя (че съм на работа до 20ч. и само мимоходом се нахаках тук), филма е с БГ субтитри, нали?

Дам, с бг субс е, Боби.

О, аз след като изгледах този сериал по романа на Гаскел,тръгнах да търся инфо за нея.Сега ,след линковете,които пусна Гането си спомних.Страхотен сериал.Много ми хареса,типичен английски филм,а а з ги обожавам. Вторият сериал също го гледах ,но нищо не си спомням за него.

Вижте какво намерих - Bright Star Лондон 1818 година: започва тайна любовна история между 23-годишния английски поет Джон Китс (Ben Whishaw) и съседското момиче Фани Браун (Abbie Cornish) - студентка по висша мода. Всичко започва с неразбирателство - той я мисли за модна кокетка, а тя е безразлична не само към поезията му, но и към литературата изобщо. Когато обаче Фани чува, че Китс се грижи за тежко болния си по-малък брат, усилията й да помогне го трогват и когато тя го моли да я научи да разбира поетичното изкуство, той се съгласява. Поезията скоро се превръща в романтичен лек за различията им и в стимул на страстна любовна връзка...

Вижте какво намерих - Bright Star

Лондон 1818 година: започва тайна любовна история между 23-годишния английски поет Джон Китс (Ben Whishaw) и съседското момиче Фани Браун (Abbie Cornish) - студентка по висша мода. Всичко започва с неразбирателство - той я мисли за модна кокетка, а тя е безразлична не само към поезията му, но и към литературата изобщо. Когато обаче Фани чува, че Китс се грижи за тежко болния си по-малък брат, усилията й да помогне го трогват и когато тя го моли да я научи да разбира поетичното изкуство, той се съгласява. Поезията скоро се превръща в романтичен лек за различията им и в стимул на страстна любовна връзка...

май няма субтитри,не знам...

• Автор

Не знам дали някой го харесва "Птиците умират сами",но в момента по Probg върви сериал с това име-"Птиците умират сами:Загубените години" и то с Ричард Чембърлейн.

Някой знае ли от къде да си изтегля продължението на "Kranford", изгледах петте епизода и много ми харесаха. Но филма свърши някак незавършено, а прочетох че се направили още две части.

• 3 седмици по-късно...

Тези дни изгледах новия минисериал - от 2009г. на BBC по романа на Джейн Остин "Ема". Мнооого рядко харесвам филм, правен по роман, който вече съм чела неколкократно. :cool: Но.... в случая бях шокиращо възхитена от прецизно изпипания с всичките му детайли филм. Публикувано изображение И като бонус - изключително чаровни главни актьори, особено главната - толкова обаятелна и прелестна, излъчваща толкова завладяваща жизнерадост, че просто не можеш да не й се възхитиш.Публикувано изображение Смело мога да кажа, че след минисериала от 1995г. "Гордост и предразсъдъци", това е най-добрия филм, правен по роман на Джейн Остин.Публикувано изображение

Гане, огроооомно благодаря, мила, че качи минисериала на торент, а също и за субовете на руски. Публикувано изображение За мен гледането на този филм, бе едно невероятно удоволствие. :wors:

И аз искам много да го гледам ,но все ми се искаше да изчакам бълг.субтитри .Но май няма да ги изчакам .

Гане, огроооомно благодаря, мила, че качи минисериала на торент, а също и за субовете на руски. Публикувано изображение За мен гледането на този филм, бе едно невероятно удоволствие. :cool:

За мен беше удоволствие, Боби. Скоро ще имаш още една база за сравнение, намерих и Емма от 1972 - минисериал от 6 серии (с руски субс). Като пуснат Акаунт, ще ги кача там. Да видим какво ще ти е мнението за него :)

За мен беше удоволствие, Боби. Скоро ще имаш още една база за сравнение, намерих и Емма от 1972 - минисериал от 6 серии (с руски субс). Като пуснат Акаунт, ще ги кача там. Да видим какво ще ти е мнението за него :cool:

Страхотно, мила Публикувано изображение Ще го чакам с нетърпение. :rolleyes: Предполагам, че ще бъде поредното удоволствие за всички почитателки на Джейн Остин. Публикувано изображение

И аз ще чакам Гане да пуснеш филмчето в тракера и този път искам не искам ще го гледам на руски .Аз доста добре се справям с руския ,въпреки че като бях ученичка (ехей кога беше) се явявах на поправка ,че госпожата искаше да ми остави петица за края на годината .Е, не я поправих :speak: ,но пък сега всичко разбирам като гледам руски филми и редовно си тегля от руските тракери .

Абе то и аз разбирам, ама друго си е на бг. А иначе руските тракери имат доста филми и сериали, но... повечето дублирани на руски. :mad: И в повечето случаи са ужас. Изтеглих си и екранизации на Джейн и други нейни колежки, които не съм намирала другаде, но след един поглед ги изтрих директно, без да ги гледам. :) Не знам за вас, но аз предпочитам оригиналния звук и отделно субтитри, може би защото не винаги дублиращите успяват да си свършат работата. :P И така ми се разваля цялото удоволствие от гледането на филма. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif А иначе сериалчето ще го имате. ;)

Не знам за вас, но аз предпочитам оригиналния звук и отделно субтитри, може би защото не винаги дублиращите успяват да си свършат работата. :) И така ми се разваля цялото удоволствие от гледането на филма. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Напълно съгласна съм с теб. Аз също предпочитам оригиналното аудио, дори и за анимационни филми.

Тези дни изгледах новия минисериал - от 2009г. на BBC по романа на Джейн Остин "Ема". Мнооого рядко харесвам филм, правен по роман, който вече съм чела неколкократно. Публикувано изображение Но.... в случая бях шокиращо възхитена от прецизно изпипания с всичките му детайли филм. Публикувано изображение И като бонус - изключително чаровни главни актьори, особено главната - толкова обаятелна и прелестна, излъчваща толкова завладяваща жизнерадост, че просто не можеш да не й се възхитиш.Публикувано изображение Смело мога да кажа, че след минисериала от 1995г. "Гордост и предразсъдъци", това е най-добрия филм, правен по роман на Джейн Остин.Публикувано изображение

Гане, огроооомно благодаря, мила, че качи минисериала на торент, а също и за субовете на руски. Публикувано изображение За мен гледането на този филм, бе едно невероятно удоволствие. Публикувано изображение

Боби, от къде изтегли минисериала "Ема" от 2009? Търсих го в Замунда, но не го откривам.

Благодаря предварително.

Боби, от къде изтегли минисериала "Ема" от 2009? Търсих го в Замунда, но не го откривам.

Благодаря предварително.

Мила, Гането го беше качила преди в акаунта с английски субтитри. Като потегли новия тракер, пак ще я помолим да го качи там, още повече, че миличката тя беше изнамерила и субове на руски (щото нали съм мнооого "добре" с Англето http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif ). Иначе минисериала е убийствено добър, един от най-добрите филми, правени по роман на Джейн Остин (според мен) и наистина си заслужава висенето ми до сред нощите пред компа, за да го лапна наедъч :)
  • Автор

Значи гледах Angels Fall по Нора Робъртс и да си кажа честно доста ми хареса. Филма е по-скоро крими отколкото романтичен,но то си е нормално. Книгата не съм чела и мисля да я потърся.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.