Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с Windows XP (обединена)

Featured Replies

Здравейте! Искам да ви попитам - мога ли да инсталирам ХР без вградени САТА драйвери, на хард диск САТА? По точно въпроса ми е мога ли някак да изключа това чудо САТА и Уиндоуса да тръгне, тоест САТА диска да работи като АТА?! Извинявам се ако въпроса ми ви се стори глупав.

Влез в BIOS. Намери и изключи AHCI (или RAID ако има) и използвай Native SATA IDE емулиране.

Публикувано изображение

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 280,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Вчера ми се лепна някакъв вирус на флашката и скри папките, които са там, като се виждаха някакви шорткъти, с имената на папките. Вируса съм го изчистил, но папките така си и останаха скрити като опцията за промяна на скриването не е активна:

Публикувано изображение

Как да го оправя това?

P.S. Оправих го:

Публикувано изображение

P.P.S. - Всъщност остана един проблем, като не съм сигурен и дали е проблем или са били още в началото така - папките вече се виждат, но са маркирани и като "Read Only", което вече не мога да го променя по никакъв известен ми начин. Ако има значение - това е инсталация на Windows 7.

Редактирано от ivankrivodol (преглед на промените)

Здравейте. Днес си пускам компютъра и ми излиза следното: "windows не може да зареди локално съхранения профил. Възможните причини за тази грешка включват недостатъчни права по сигурността или повреден локален файл. Ако този проблем не изчезне, обърнете се към администратора на мрежата. Вие влизате с временен профил. Промените, които направите в този профил, няма да се запазят след като излезете" След което аз натискам "Продължи" и влизам, но всичко е тотално разбъркано и много неща липсват... Някаква идея откъде, аджеба дойде това? :)

• 3 седмици по-късно...

Съжелявам,ако въпроса не е за тази тема,но ми се стори подходяща.От известно време уиндоуса ми забива след като пусна някой клип с браузера.Не става винаги навсеки клип,но често се случва.Просто замръзва и нищо не можеш да направиш освен копчето рестарт да натиснеш.Сменях няколко уиндоуса,но все така.Работя с браузера Mozila Firefox сега съм с версия 7,бил съм и с предните,не забелязах от коя насам го прави.Не знам от компютър ли е или от уиндоус.

Здравейте от няколко МЕСЕЦА имам един проблем: Когато включа компютъра и стигна до Desktop-а вече.. няма икони и меню за 1 а вече и 2/3 минути след което се появява менюто и иконите и чак тогава почват да се стартират програмите... Когато отворя Task Manager (още преди да се появи менюто и иконите) всички процеси са там, но не и тези който са в startup.. като Антивирсната ми, Flashget, ASC, и т. н. :speak: Проблема не е от explorer.. Решил съм да преинсталирам WinXP, но нямам диск,но за това ще напиша тема ;)

Редактирано от WoLf` Fен (преглед на промените)

извинявам се ако има подобна тема и не съм я видял,но имам следния проблем и искам да помоля за съвет.в компютъра имаше вируси си изтеглих доктор уеб.засече ги и ги постави под карантина.после с аваста ги изтрих,но от тогава компютъра се държи странно.при стартиране ми изписва това - windows cannot find c:\cache\run.exe. и след няколко минути си забива.какво съм изтрил и как мога да го оправя ?

• 2 седмици по-късно...

Здравейте. Наградата за този, който ми помогне е една голяма, зелена бира. :scared: От вчера имам качен пиратски XP без никакви SP. Проблемът е, че не ми дава да си кача Service pack 2, защото открива нелегитимния CD key. Имате ли идеи как да заобиколя тая досада?

Редактирано от Ebolata (преглед на промените)

След като се опитах да си преинст. компа сега като се стартира на черния екран ми езлизат 3 уиндоса и като си избера моя си тръгва Как да махна другите два за да не ме пита да избирам ако избера друг уиндос не се стартира компа

След като се опитах да си преинст. компа сега като се стартира на черния екран ми езлизат 3 уиндоса и като си избера моя си тръгва Как да махна другите два за да не ме пита да избирам ако избера друг уиндос не се стартира компа

Start >> Run >> Msconfig >> "Boot.ini" >> избираш кой Windows да се зарежда и даваш Set As Default..

Знаеш точно кой Windows да оставиш?

Редактирано от krali (преглед на промените)

От известно време уиндоуса ми иска парола при стартиране.Не съм настройвал такова нещо,освен някой да си е играл друг,но как мога да го махна това?

От известно време уиндоуса ми иска парола при стартиране.Не съм настройвал такова нещо,освен някой да си е играл друг,но как мога да го махна това?

Не стана ясно знаеш ли паролата за вход, или не? Колко акаунта имаш?С какви права са (администратор или потребител)?

Отиваш на "Контрол панел">> "Потребителски акаунти(нещо подобно беше)">> натискаш на твоя акаунт, и даваш "промяна на парола" >> в горното поле пишеш старата парола, а другите две оставяш празни >> даваш ОК.

Ако в началния екран те пита с кой акаунт да влезеш правиш следното:

Отиваш на Start - Run, там пишеш control userpasswords2 и натискаш ОК. На появилия се прозорец, махаш отметката пред Users must enter a user name and password to use this computer и натискаш ОК.

Не стана ясно знаеш ли паролата за вход, или не? Колко акаунта имаш?С какви права са (администратор или потребител)?

Отиваш на "Контрол панел">> "Потребителски акаунти(нещо подобно беше)">> натискаш на твоя акаунт, и даваш "промяна на парола" >> в горното поле пишеш старата парола, а другите две оставяш празни >> даваш ОК.

Ако в началния екран те пита с кой акаунт да влезеш правиш следното:

Отиваш на Start - Run, там пишеш control userpasswords2 и натискаш ОК. На появилия се прозорец, махаш отметката пред Users must enter a user name and password to use this computer и натискаш ОК.

Оправих го!

Редактирано от trifon81 (преглед на промените)

Здравейте, от известно време, след като сваля нещо от интернет, и отварянето на страници с мозила или хром е почти невъзможно. При сваляне скоростта си е максимална няма проблем, но ако опитам да отворя някоя страница започва голямото чакане, след рестарт на уиндоуса всичко се оправя, но не трябва да свалям нищо ако искам да посещавам сайтове.

Не си казал на какъв интернет си ? ако си ADSL или на Близу с модем , ще трябва да си ограничиш трафика , най вече ъплоуда с по ниска скорост от колкото доставчика те е ограничил .

...

С ADSL съм, попринцип не успявам да реализирам кой знай какъв ъплоуд...., пробвал съм и да го ограни минимално, пак го има проблема, не разбирам защо след рестарт на компютъра се оправя......

Е , това е технологията - направена е да си отвориш пощата :clown: а не е за торенти , аз заради това смених доставчика понеже качвах торенти и Ъпа беше 130 килобайта в секунда :) какво ли не съм пробвал , намалял връзки ъплоуд не ще и не ще . Всички ще ти кажат да си настроиш торент клиента , но няма оправия . Иначе поне бе постоянен гърми вее вали - нета си върви , подземна мрежа и в блок .

Е , това е технологията - направена е да си отвориш пощата :clown: а не е за торенти , аз заради това смених доставчика понеже качвах торенти и Ъпа беше 130 килобайта в секунда :down: какво ли не съм пробвал , намалял връзки ъплоуд не ще и не ще . Всички ще ти кажат да си настроиш торент клиента , но няма оправия . Иначе поне бе постоянен гърми вее вали - нета си върви , подземна мрежа и в блок .

Нищо и няма на технологията. Една идея по-добра от кабеларки, ЛАН, или сателит. А и повечето тракери вече работят с магнитни линкове и грижите с коефицентите приключиха. Единствената настройка която трябва да се барне в торент клиента е да се намали halfopen connection примерно на 4 и всички грижи приключват. От 2004 ползвам АДСЛ и не смятам да се "апгрейтвам". До сега само за 1 час съм нямал интернет, но се беше сринала цялата система в страната.

• 2 седмици по-късно...

Пиши два реда, как си го оправил.

Честно казано не е оправено,само си мислех че е оправено.Не знам какво е щом пусна клип онлайн и в 95% от случаите уиндоуса блокира.Няма значение с кой браузер съм все го прави.Какво може да е някой знае ли?

Редактирано от trifon81 (преглед на промените)

Честно казано не е оправено,само си мислех че е оправено.Не знам какво е щом пусна клип онлайн и в 95% от случаите уиндоуса блокира.Няма значение с кой браузер съм все го прави.Какво може да е някой знае ли?

Предварително си направи една точка във "възстановяване на системата", и преинсталирай видео драйвера.

Предварително си направи една точка във "възстановяване на системата", и преинсталирай видео драйвера.

Май излезе,че е от видео драйверите.Смених ги и за сега не е имало проблем!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.