Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с Windows XP (обединена)

Featured Replies

Махнах всякакви драйвери, включително и тези които самата видео карта ми предлага да инсталирам и в момента всичко е нормално. Е игри разбира се не могат да се играят, но с филми, клипове и други подобни всичко е наред (качеството е по лошо но не е болка за умиране). Пробвах да сложа поне тези които видео картата ми предлага да инсталирам но дори и с тях се появява проблема. Вие какво ще ме посъветвате - да го оставя така или да продължавам да опитвам с други драйвери?

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 280,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Щом всичко е нормално няма нужда да насилваш машината. Е, винаги може и повече, но направи си едно копие на системата с (" Аcronis True Image.") и тогава може да "изстискаш" всичко.Както казах преди това, така се учи човек.

Здр хора само да изкажа мнение, след като 1 идиоти ми бяха оспамили скайпа (става въпрос за 1000 думи в секунда) компа беше забил супер яко и таск мениджъра не можа да ме спаси, тоест бях забил за 40 мин, след което се ядосах и му дадох рестарт ( тогава бях със SP2 ) и като се включи и такива проблеми не сте виждали половината програми се бяха бъгнали излизаха ми нонстоп грешки, което ме побъркваше единственото спасение беше преинсталация или ъпгрейд към SP3, което и направих, но и в момента имам бъгове, ама са мн малко трея ми се е бъгнал и няма скайп там и Utorent, при положение че са там, както и да е въпросът ми е коя версия на Windows SP3 да си запиша на диск, понеже има версии, които не искат никакви ключове такива, които са студентски и версиите с ключовете и кои версии на SP3 работят най-добре че ми е писнало от краш на компа да се осира цялата ос аман вече мерси предварително :P .

Здр хора само да изкажа мнение, след като 1 идиоти ми бяха оспамили скайпа (става въпрос за 1000 думи в секунда) компа беше забил супер яко и таск мениджъра не можа да ме спаси, тоест бях забил за 40 мин, след което се ядосах и му дадох рестарт ( тогава бях със SP2 )

и като се включи и такива проблеми не сте виждали половината програми се бяха бъгнали излизаха ми нонстоп грешки, което ме побъркваше

единственото спасение беше преинсталация или ъпгрейд към SP3, което и направих, но и в момента имам бъгове, ама са мн малко трея ми се е бъгнал и няма скайп там и Utorent, при положение че са там, както и да е

въпросът ми е коя версия на Windows SP3 да си запиша на диск, понеже има версии, които не искат никакви ключове такива, които са студентски

и версиите с ключовете

и кои версии на SP3 работят най-добре че ми е писнало от краш на компа да се осира цялата ос аман вече

мерси предварително :( .

Потърси MSDN или VL образ. А след инсталиране го остави да се ъпдейтне напълно с всички налични ъпдейти.

Не е добра идея инсталирането на самоделки или такива уиндоуси, където пише updates integrated и такива неща.

Размера му не трябва да превишава петстотин осемдесет и нещо си мегбайта (за ЕксПи СП3 става дума.). Образи около 700 и повече мб най-вероятно са били "бутани".

Потърси Windows XP Professional SP3 MSDN.

А, и понякога подвеждат, че е "чист" Уин, така че гледай и размера. Основата му може и да е била MSDN, но ако е 800 мб, някой си е играл.

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

Потърси MSDN или VL образ. А след инсталиране го остави да се ъпдейтне напълно с всички налични ъпдейти.

Не е добра идея инсталирането на самоделки или такива уиндоуси, където пише updates integrated и такива неща.

Размера му не трябва да превишава петстотин осемдесет и нещо си мегбайта (за ЕксПи СП3 става дума.). Образи около 700 и повече мб най-вероятно са били "бутани".

Потърси Windows XP Professional SP3 MSDN.

А, и понякога подвеждат, че е "чист" Уин, така че гледай и размера. Основата му може и да е била MSDN, но ако е 800 мб, някой си е играл.

значи да разбирам, че тази версия дето я тегля с 589 мегабайта

с нея не трябва да се збозва толко лесно оста така ли

щото не ми стана ясно примерно ония пичове пиратите какво са барали по Windowsite

значи да разбирам, че тази версия дето я тегля с 589 мегабайта

с нея не трябва да се збозва толко лесно оста така ли

щото не ми стана ясно примерно ония пичове пиратите какво са барали по Windowsite

Еми принципно, да. В смисъл, ако не си внимателен, пълниш програмният дял с всякакви файлове и файлчета и не даваш на Уина да "диша", инсталваш и деинсталваш програми много често, използваш разни оптимизиращи програми и разни такива неща, не се грижиш за сигурността му поне малко от малко (да си си изключил файъруол-а, да караш без антивирусна защита и да инсталираш пачнати и кракнати програми, да ходиш в "тъмно-розови" сайтове и тъ нъ) няма голямо значение дали е "чист" или не Уиндоуса.

Но, спазваш ли основни някакви простички правила, може да те изкара супер дълго.

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

Здравейте всички. Имам проблем с компа и мисля , че е от хард-а. За да се пусне компютърът обикновенно трябва да го преинсталирам.Сега ако забие и го рестартирам ми се изписва , че се е изгубил някакъф системен файл.Какво да правя :) :)

Ей, от заглавието всичко ми стана ясно... Това са драйвърите за хард диска. Слагат се по време на инсталацията, ако не са вградени в инсталацията. Без тях харда не може да бъде разпознат, защото SATA технологията е след XP и по подразбиране ги няма... Просто си е старичка системката вече.

Не знам дали тук трябва да пиша, за което се извинявам.

С XP съм.

Искам да питам какво означава черния екран, който днес ми се появи за първи път с включването на компютъра.

Запомних само логото,което имаше отгорe -

ето това беше,същото

http://www.ami.com/

Ами това е BIOS. Софтуера (ако мога така да го нарека) на дънната платка. Дали може да кажеш как се е появил, кога, какъв хардуер имаш. Малко повече информация.

Ами това е BIOS. Софтуера (ако мога така да го нарека) на дънната платка. Дали може да кажеш как се е появил, кога, какъв хардуер имаш. Малко повече информация.

Днес се появи, компютъра ми е нов, на три месеца е.

Някаква информация пишеше на този черен екран, а най-горе това лого на AMI

Не знам какво точно ти трябва, ето това е дънната платка

--------[ AIDA64 Extreme Edition ]-------------------------------------------------------------------------------------- Версия AIDA64 v1.85.1600/bg Тестов модул 2.7.380-x32 Домашна страница http://www.aida64.com/ Тип на отчета Бърз отчет [ TRIAL VERSION ] Компютър 1-46F1D6F95D2B4 Създател aia Операционна система Microsoft Windows XP Professional 5.1.2600 (WinXP RTM) Дата 2011-08-19 Време 19:22 --------[ Дънна платка ]------------------------------------------------------------------------------------------------ Свойства на дънната платка: ID на дънната платка 64-0100-000001-00101111-082610-ATHLON64$68SBP826_N68S3+ (68SBP826 BF) BIOS DATE: 08/26/10 Дънна платка Biostar N68S3+ Свойства на FSB шината: Тип шина AMD K10 Реална честота 200 MHz Ефективна честота 200 MHz HyperTransport честота [ TRIAL VERSION ] North Bridge Clock [ TRIAL VERSION ] Свойства на шината на паметта: Тип шина DDR3 SDRAM Ширина на шината 64 bit Съотношение Памет:Шина 16:6 Реална честота 533 MHz (DDR) Ефективна честота 1067 MHz Пропускателна способност [ TRIAL VERSION ] Мбайта/с Физическа информация за дънната платка: Брой слотове за процесор 1 Socket AM3 Разширителни слотове [ TRIAL VERSION ] RAM слотове 2 DDR3 DIMM Вградени устройства Audio, Video, LAN Форм-фактор Micro ATX Размери на дънната платка 190 mm x 240 mm Чипсет на дънната платка nForce7025-630a Допълнителни функции [ TRIAL VERSION ] Производител на дънната платка: Фирма Biostar Group Информация за продукта http://www.biostar.com.tw/app/en/mb/index.php Обновление на BIOS http://www.biostar.com.tw/app/en/support/download.php Обновяване на драйвери http://www.aida64.com/driver-updates BIOS обновления http://www.aida64.com/bios-updates

Пробва се винаги стандартния "ремонт"! Да провериш системния диск...ако имаш ресторе пойнт може да опиташ с нея. ---------------------------------------------------------- И накрая през БИОС-а---last good configuration

Редактирано от hyena (преглед на промените)

Пробва се винаги стандартния "ремонт"!

Да провериш системния диск...ако имаш

ресторе пойнт може да опиташ с нея.

Говориш ми на инджигански език

:tease2:

Харда е разделен на C и D. Ако това питаш.

В С си живее ХР-то.

А ей туй ще да е - може би искал обновления

--------[ BIOS ]-------------------------------------------------------------------------------------------------------- Свойства на BIOS: Тип BIOS AMI Версия на BIOS 080015 AGESA Version 3.7.1.0 Дата на системния BIOS 08/26/10 Дата на видео BIOS 04/30/10 Производител на BIOS-а : Фирма American Megatrends Inc. Информация за продукта http://www.ami.com/amibios BIOS обновления http://www.aida64.com/bios-updates

Редактирано от haidukpikaso (преглед на промените)

Да де... Рестартирай--с бутон DELETE влизаш в биоса. Намираш това което писах...и избираш ДА с излизане от системата -последна добра конфигурация- ------------------------------------------- Моят БИОС е от 2008-а

Да де...

Рестартирай--с бутон DELETE влизаш в биоса.

Намираш това което писах...и избираш ДА с излизане

от системата

-последна добра конфигурация-

-------------------------------------------

Моят БИОС е от 2008-а

ОК,разбрах,мерси много.

Но мога ли и имам ли право да го правя това ?

Компчето е в гаранция 2 години и са ми казали нищо да не му пипам

:tease2:

Значи така системата ще върне перфектнитне стандартни настройки за работа... Можеш да правиш подобни действия...

Значи така системата ще върне перфектнитне стандартни настройки за работа...

Можеш да правиш подобни действия...

Добре, щом можело.

Да бяха написали кво може кво не у тая инструкция ама те мислят че Хайдука знае.

Виждам, че се справяте и за това ще си позволя малко страничен коментар: Тва компютърче от къде го взе? Техно-маркет/полис? МултиДрама? Според мен не е добър избор. Но свършено време...

Виждам, че се справяте и за това ще си позволя малко страничен коментар:

Тва компютърче от къде го взе? Техно-маркет/полис? МултиДрама? Според мен не е добър избор. Но свършено време...

От Техномаркет е.

Какво не му е у ред ?

:tongue2:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.