Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с Windows XP (обединена)

Featured Replies

А реши ли проблема?

Това проблем ли е - ако не се обнови БИОС-а ?

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 280,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

БИОСА-------се обновява само при крайна нужда! Писах-моят е от 2008-а! И ако го искаш без нужда...препоръчително в сервиз!

От Техномаркет е.

Какво не му е у ред ?

:(

Ти кажи колко си платила за него преди 3 месеца...

От Техномаркет е.

Какво не му е у ред ?

;)

Какво не му е у ред ? - От писаното до сега в темата, аз не успях да разбера какво не му е наред и изобщо има ли някакъв проблем... М/би още съм сънен, та се извинявам, ако съм пропуснал да прочета какъв в действителност е проблема. Явил се някакъв черен екран... Е, и?... Нали сега компютърчето работи нормално или бъркам?... Нищо не му пипай, разбира се.

От Техномаркет е. - Много е тъпо от години да си в този форум и накрая да вземеш компютър от Техномаркет... Тук всяка втора тема е за компютърни конфигурации и почти във всяка тема се обяснява, как не трябва да се взима компютърна техника от техно магазините, МЕТРО и т.н. Горе-долу по същата логика, по която не отиваш да си пазаруваш зеленчуци в Мост или Ресет, примерно.

Проблема не е в компютъра. На лични достигнахме до нейно решение да търси сервиз ...специалист. Мислех,че не е нужно....

Осведомих се, до сега четох за БИОС.

Та това значи било вградено от производителя значи на дънната платка това да ми излиза черния екран

Но ако компа си работи ок - няма нужда от обновяване.

Мда.

Мерси за вниманието още веднъж и извинявайте.

Какво не му е у ред ? - От писаното до сега в темата, аз не успях да разбера какво не му е наред и изобщо има ли някакъв проблем... М/би още съм сънен, та се извинявам, ако съм пропуснал да прочета какъв в действителност е проблема. Явил се някакъв черен екран... Е, и?... Нали сега компютърчето работи нормално или бъркам?... Нищо не му пипай, разбира се.

От Техномаркет е. - Много е тъпо от години да си в този форум и накрая да вземеш компютър от Техномаркет... Тук всяка втора тема е за компютърни конфигурации и почти във всяка тема се обяснява, как не трябва да се взима компютърна техника от техно магазините, МЕТРО и т.н. Горе-долу по същата логика, по която не отиваш да си пазаруваш зеленчуци в Мост или Ресет, примерно.

Тя е във форума, ама не я интересува техниката явно, ами по-долните раздели. Няма лошо, всеки някога се научава. Просто за напред haidukpikaso да знаеш, че готова конфигурация не се взима, а тук има достатъчно специалисти които ще предложат качествена конфигурация, а всички фирми, където предлагаме чарковете и сглобяват безплатно, ако ти не можеш. И получаваш пълната гаранция на всичките си компоненти и възможност да го отваряш и чистиш, ъпгрейдваш и тн без да си обвързана с гаранцията на компютъра. Говорено е много защо това е лош избор и честно казано си се прецакала, но за напред да знаеш. 1 темичка в хардуерната част и все някой ще ти помогне.

...

При старт/рестарт на компчето натискаш бутон Pause. Четеш и мислиш, или снимаш-пращаш и питаш. Продължаваш с шпацията (до преди седмица и аз не знаех що за понятие е това). Пак помпиш Pause при нов екран на BIOS,а след него шпация, за да зареди ОС-та. Търсиш параметър smart и там четеш за здравето на коравия диск. Останалото е инициализации на периферията.

На сайта на произодител на дънни платки има графа BIOS. При нова версия има анонс, какво е новото. Четеш и преценяваш.

Извод: барай си шарана!

Тя е във форума, ама не я интересува техниката явно, ами по-долните раздели. Няма лошо, всеки някога се научава. Просто за напред haidukpikaso да знаеш, че готова конфигурация не се взима, а тук има достатъчно специалисти които ще предложат качествена конфигурация, а всички фирми, където предлагаме чарковете и сглобяват безплатно, ако ти не можеш. И получаваш пълната гаранция на всичките си компоненти и възможност да го отваряш и чистиш, ъпгрейдваш и тн без да си обвързана с гаранцията на компютъра. Говорено е много защо това е лош избор и честно казано си се прецакала, но за напред да знаеш. 1 темичка в хардуерната част и все някой ще ти помогне.

Аааа не така, не си прав ти, приятелю -

Хайдука е любознателна личност и се интересува не само от кекс.

И не съм се прекарала изобщо - избора си е изцяло и само мой - да си купя готова конфигурация, отколкото да ми сглобяват със стари части.

Мерси, тва дърво вече го ядох. И знам много добре за кво иде реч.

:D

Благодаря за съвета, Profruit , записах си ;)

Аааа не така, не си прав ти, приятелю -

Хайдука е любознателна личност и се интересува не само от кекс.

И не съм се прекарала изобщо - избора си е изцяло и само мой - да си купя готова конфигурация, отколкото да ми сглобяват със стари части.

Мерси, тва дърво вече го ядох. И знам много добре за кво иде реч.

:P

Благодаря за съвета, Profruit , записах си ;)

За кекса :headphones: , добре... За останалото... не знам как си се опарила, но ако си мислиш, че готовата (сглобена) машинка от техно не е със стари (морално остаряли) чарколяци, много се лъжеш. Какво дърво си изяла, може ли малко по-подробно? (ако си пускала тема, достатъчно е линк) По принцип, сглобена от човек, който разбира какво прави, една такава конфигурация би трябвало да е по-добре като ефективност/цена, както и качество на избраните компоненти и гаранция.

Заповядай, чети

:)

--------[ Обща информация ]--------------------------------------------------------------------------------------------- Компютър: Вид на компютъра ACPI Uniprocessor PC Операционна система Microsoft Windows XP Professional Пакет на обновление на ОС [ TRIAL VERSION ] Internet Explorer 6.0.2900.5512 DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c) Компютър 1-46F1D6F95D2B4 Име на потребителя aia Домейн [ TRIAL VERSION ] Дата / Време 2011-08-21 / 15:16 Дънна платка: Тип централен процесор AMD Sempron 140, 2700 MHz (13.5 x 200) Дънна платка Biostar N68S3+ (2 PCI, 1 PCI-E x16, 2 DDR3 DIMM, Audio, Video, LAN) Чипсет на дънната платка nVIDIA nForce 7025-630a, AMD K10 Системна памет [ TRIAL VERSION ] DIMM1: Nanya M2F2G64CB88B7N-CG 2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (8-8-8-22 @ 609 MHz) (7-7-7-20 @ 533 MHz) (6-6-6-17 @ 457 MHz) Тип BIOS AMI (08/26/10) Комуникационен порт Communications Port (COM1) Комуникационен порт Printer Port (LPT1) Дисплей: Видеокарта NVIDIA GeForce 7025 / NVIDIA nForce 630a (256 MB) 3D-ускорител nVIDIA nForce 7025-630a Монитор Fujitsu Siemens 19P4 [19" CRT] (YELW159549) Мултимедия: Звуков адаптер Realtek ALC662 @ nVIDIA nForce 7025-630a (MCP68SE) - High Definition Audio Controller Съхранение на данни: IDE контролер NVIDIA nForce Serial ATA Controller IDE контролер NVIDIA nForce Serial ATA Controller IDE контролер Standard Dual Channel PCI IDE Controller Флопи-дисково устройство Floppy disk drive Дисково устройство SAMSUNG HD502HJ SCSI Disk Device (500 GB, 7200 RPM, SATA-II) Оптично устройство TSSTcorp CDDVDW SH-S223C SCSI CdRom Device (DVD+R9:16x, DVD-R9:12x, DVD+RW:22x/8x, DVD-RW:22x/6x, DVD-RAM:12x, DVD-ROM:16x, CD:48x/32x/48x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM) Състояние на SMART OK Раздели: C: (NTFS) [ TRIAL VERSION ] D: (NTFS) 270.4 GB (244.1 GB свободно) Общ размер [ TRIAL VERSION ] Вход: Клавиатура Standard 101/102-Key or Microsoft Natural PS/2 Keyboard Мишка Microsoft PS/2 Mouse Мрежа: Основен IP адрес [ TRIAL VERSION ] Основен MAC адрес 00-30-67-94-F9-43 Мрежова карта NVIDIA nForce 10/100 Mbps Ethernet (91.1 [ TRIAL VERSION ]) Периферни устройства: Принтер Lexmark Z600 Series Принтер Microsoft Office Document Image Writer USB1 контролер nVIDIA nForce 7025-630a (MCP68SE) - OHCI USB 1.1 Controller USB2 контролер nVIDIA nForce 7025-630a (MCP68SE) - EHCI USB 2.0 Controller DMI: Производител на DMI BIOS American Megatrends Inc. Версия на DMI BIOS 080015 Производител на DMI системата BIOSTAR Group DMI система N68S3+ Версия на DMI системата Сериен номер на DMI системата [ TRIAL VERSION ] UUID на DMI системата [ TRIAL VERSION ] Производител на DMI дънната платка BIOSTAR Group DMI дънна платка N68S3+ Версия на DMI дънната платка Сериен номер на DMI дънната платка [ TRIAL VERSION ] Производител на DMI кутията BIOSTAR Group Версия на DMI кутията Сериен номер на DMI кутията [ TRIAL VERSION ] Запазена марка на DMI кутията [ TRIAL VERSION ] Тип на DMI кутията Desktop Case

Някой може ли да ми отговори какво е това което ми се появява със стартирането на windowsa..... съмнява ме че са ми сложили проследяваща програма и това ми е проблема

https://www.kaldata.com/forums/gallery/image/11277-/

Здравейте имам следния проблем, на локален диск D на папките изчезнаха имената , а на диск C и E са са там.

Публикувано изображение

Редактирано от stonit (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Добър ден на всички :* ... Преди няколко дни си инсталирах Win Xp Sp2 и нямам звук ... Инсталирах много глупости но без успех ... Преди преинсталацията всичко си беше супер ! ... Проблема не е от звуковата карта. .. Сложих си хард диска от моя комп на него и си тръгна звука ... Някои може ли да ми предложи добър РАБОТЕЩ драйвър за звука ? .. Благодаря предварително :no-no: ... Може и да ми помогнете и на скайп redicted.to.rlzz ;)

Добър ден на всички :* ... Преди няколко дни си инсталирах Win Xp Sp2 и нямам звук ... Инсталирах много глупости но без успех ... Преди преинсталацията всичко си беше супер ! ... Проблема не е от звуковата карта. .. Сложих си хард диска от моя комп на него и си тръгна звука ... Някои може ли да ми предложи добър РАБОТЕЩ драйвър за звука ? .. Благодаря предварително :no-no: ... Може и да ми помогнете и на скайп redicted.to.rlzz ;)

Ами кристалната ми топка е на почистване и няма как да науча каква е звуковата ти платка

Някой може ли да ми отговори какво е това което ми се появява със стартирането на windowsa..... съмнява ме че са ми сложили проследяваща програма и това ми е проблема

Да, има кийлогер, деинсталирайте го

Горе за Пикасо и други... БИОС не е желателно да се обновява без нужда! И го правете в сервиз само...ако все пак сте решили :* .

Ами кристалната ми топка е на почистване и няма как да науча каква е звуковата ти платка

Да, има кийлогер, деинсталирайте го

Еми незнам каква е звуковата ми платка как мога да проверя ?

Еверест

Еверест ?! :D Така ... Намерих една програмка unknown devices и на звуковата карта пише Hardware ID: VEN_1031&DEV_7012&SUBSYS_70121849&REV_A0 ... това помага ли

Еверест ?! :D Така ... Намерих една програмка unknown devices и на звуковата карта пише Hardware ID: VEN_1031&DEV_7012&SUBSYS_70121849&REV_A0 ... това помага ли

Опитайте с това: http://download.cnet.com/C-Media-AC97-Audio-Device/3000-2120_4-154785.html

Опитайте с това: http://download.cnet...0_4-154785.html

Сега веднага ще опитам и ще ви кажа резултата :D

Сега веднага ще опитам и ще ви кажа резултата :)

Don't Sent :S Сега какво ? ... Въобще не иска да го отвори ?! ...

Сега веднага ще опитам и ще ви кажа резултата :D

Don't Sent :S Сега какво ? ... Въобще не иска да го отвори ?! ...

И намен ми вдига аларма, по-добре не го теглете. А нямате ли диск с драйвери към компютъра?

Имаме но сестра ми ми изгори всички дискове :) .. пироманка Оправих го .. със C-media :DМерси МНОГО !!!!

Здравейте! Искам да ви попитам - мога ли да инсталирам ХР без вградени САТА драйвери, на хард диск САТА? По точно въпроса ми е мога ли някак да изключа това чудо САТА и Уиндоуса да тръгне, тоест САТА диска да работи като АТА?! Извинявам се ако въпроса ми ви се стори глупав.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.