Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с Windows XP (обединена)

Featured Replies

Нищо не съм инсталирал просто свалих Windows-а качих го и прави тези проблеми! Незнам от какво е, но съм с SP2 и не съм инсталирал FlexType или каквото и да е!

Някой да има някакви идеи какво да правя? http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 280,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Нищо не съм инсталирал просто свалих Windows-а качих го и прави тези проблеми! Незнам от какво е, но съм с SP2 и не съм инсталирал FlexType или каквото и да е!

Някой да има някакви идеи какво да правя? http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Windows XP Professional SP3 MSDN - Ето това ти трябва , пишеш го където трябва , теглиш и инсталираш на чисто след това ъпдейтваш и готово :whist:

Кой знае какъв е тоя Windows където го имаш и някой майстор го е побългарявал :cool: е освен ако не е оригинален :baby:

Здравейте. Имам проблем с инсталацията на някои пограми. Компютърът ми е с Хр и не мога да инсталирам някои програми - едни се инсталват, а други просто след началото на инсталацията се затварят и до там. Става въпрос за програми от 2011 както и за стари отпреди 4-5 години. Същото е и с някои ири. Акаунтът на компютъра ми е администратор не би трябвало да имам ограничения за инсталации. Ако някои е имал същия проблем и може да ми помогне ще съм му много благодарен.

Windows XP Professional SP3 MSDN - Ето това ти трябва , пишеш го където трябва , теглиш и инсталираш на чисто след това ъпдейтваш и готово :cheers:

Кой знае какъв е тоя Windows където го имаш и някой майстор го е побългарявал :cool: е освен ако не е оригинален :cool:

Аз мисля, че проблема е от шрифт защото на Windows-a нищо му няма просто някакъв шрифт липсва трябва да го инсталирам и ще се оправи по принцип ето така изглежда:

Публикувано изображение

Ако знаеш кой шрифт липсва и трябва да инсталирам моля да пишеш! Ще съм ти много благодарен! :)

Иначе мерси за Windows-a който предложи! Сигурно е добър, но аз искам да остана с SP2.

Нямам други проблеми с Уина, само този, който много пречи понякога не чете кирилица, абе...... дане говаря сега! :biggrin:

Редактирано от papasd (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Имам един проблем с Уиндоус 7: В една папка на D имам няколко файла на Excel. Днес се опитах да отворя два от тях, за да сравня данните - не се получи. След като отворя първия, стартирам втория файл, но той се отваря на мястото на първия, а не в отделен прозорец. Реших да пробвам с файлове на Word - там няма проблем, отваря си двата файла в два отделни прозореца. Ползвам Офис 2007, ако това има значение. Ако някой има идея, как се решава проблема, моля да помага.

Това не ме устройва. Искам да ми се отворят два отделни прозореца, с двата отделни файла. При Word-ските файлове става.

Здравейте! Четох във форума че папка Temp може да се почиства от време на време както папка Prefech. Сега като я отворих видях, че в папка Temp има празна папка на име AVSETUP_4e42a743 и един текстов файл на име WGAErrLog - да ги трия ли тези файлове?

Редактирано от kolev_74 (преглед на промените)

Здравейте, сблъсквам се със странен (поне за мен) проблем. Използвам (очевидно) Windows XP който от край време ми дава 2 грешки веднага след welcome екрана. Но от няколко дни се случва следното нещо - след не повече от минута след стартирането на Windows екранът изгасва. Чувам балончетата които изкачат да ми напомнят разни неща, клавиатурата си работи (или поне до такова заключение стигнах след като видях че мога да включвам и изключвам caps lock) въобще всичко изглежда е в изправност. Само че мониторът продължава да си стои изключен. Първите няколко пъти когато се случи не беше точно така -успяваше да стои включен поне докато не тръгвах да използвам някоя програма(не знам дали е от значение но най-често Google Chrome). Но сега гасне дори и да не го пипам изобщо. Реших че мониторът е предал богу дух но явно проблемът не е в него - влезнах в safe mode където функционира напълно нормално. Остава проблемът да е в Windows-а нали? Ако е така някой ще ми помогне ли да се справя с него? Благодаря предварително за помощта :clap: п.п. Сканирах за вируси в safe mode с Avira. Не откри нищо...

Освен да обновиш драйвера на видеото, за друго поне аз не се сещам.

Благодаря за отговора. Може и там да е проблема но се питам защо до сега не са ми правили проблем тези драйвери а сега започнаха? Не съм инсталирал нищо през последните 2 седмици а проблемът ми е от едва няколко дни... Както и да е надявам се мога да ги ъпдейтна през safe mode нали? Иначе днес се загледах какво изписва монитора като се изключва - Entering sleep mode. А след като и аз го изключа от копчето и го пусна на ново изписва No video input. Всичко това докато компютъра работи. Променя ли се с нещо диагнозата?

Самия фактор, че монитора работи под safe mode ме навежда на мисълта, че нещо с драйверите не е наред.Може и нещо с видеокартата да не е наред.Ако тя не е вградена в дъното, може да я почистиш(и не само нея) от прахоляка.Предполагам вече си прегледал кабелите към монитора.Ако имаш под ръка LiveCD (не е задължително да е Windows) може да пробваш с него да видиш дали ще гасне пак.Ако с LiveCD -то върви добре, значи нещо по Windows-а се е скапало. П.П Може да пробваш сканиране и с"Malwarebytes Anti-Malware".

Сканирах и с Malwarebytes - 250 инфектирани файла при пълно сканиране и 1 при бързо. След като програмата се оправи с тях пробвах отново да влезна в windows и за моя изненада грешките които се показваха всеки път при стартиране ги нямаше. Уви проблемът с почти моменталното влизане в sleep mode остава :ph34r: Иначе прахоляк чистих преди 1 месец и онзи ден като започна да ми прави този проблем пак почистих. С LiveCD не разполагам. Сега да видим дали ще успея да се справя сам с обновяването на драйверите. Ако не успея явно ще го пращам на техник... Edit: Проблем при инсталиране на драйверите - "Failed to load detection driver". Това да не е защото се опитвам да ги инсталирам през safe mode?

Редактирано от Comander (преглед на промените)

А какви са настройките на захранването? "Контролен панел" >> "Опции на захранването" там как е положението? Сложи навсякъде положение "Никога". Забравих да спомена, че преди сканирането с антивирусна трябва да изключиш „Възстановяване на системата“.

Настройките са на never. Как така да изключа "Възтановяване на системата"? Това не е ли тази функция която позволява връщане на системата към по ранен период? Ако става въпрос за това вече я свърших тази работа но проблема си остава. А с драйверите какво да правя? През safe mode явно няма как да ги инсталирам (всъщност не ми дава да инсталирам/деинсталирам каквито и да е програми) а да се добера до каквото и да е след welcome екрана е почти невъзможно. П.п Сканирах повторно както с Malwarebytes така и с Avira за всеки случай. Нищо ново под слънцето.

Това за "Възстановяване на системата" е вярно, но именно там се "забиват" вирусите. За драйверите, може да пробваш опцията "Roll Вack Driver" ако ти позволи системата де.

Получи се с Roll Back Driver. Махнах старите, излезнах от safe mode, сложих новите и след рестарта - пак същото... Вирусите са разчистени, новите драйвери са сложени - какво остава? Хардуерен проблем?

Писах вече...да минеш през почистване! И не ги слушай...С-дял си остави за ресторе пойнт!

Редактирано от hyena (преглед на промените)

Видях отговора ти и ти благодаря за него. Просто се опитвам да направя каквото мога сам преди да предам компютъра в други ръце.

Може първо да пробваш сам да се справиш с проблема(така се учи човек). Правиш си едно копие на системата с програмата " Аcronis True Image.", слагаш "снимката" на другия дял D.. E.. F...и от там на татък експериментираш.Една преинсталация на ОС щеше да реши(може би) проблема.Може да пробваш и както е предложил @hyena да пишеш на колегите от http://www.kaldata.com/forums/index.php?showforum=137 макар да ме съмнява че е вирус това. И не съм казал че "Възстановяване на системата" трябва да се изключи завинаги, а само докато сканира антивирусната.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.