Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с Windows XP (обединена)

Featured Replies

Здравейте. След като пипнах малко настройките на Услугите в XP се случи това: post-44851-0-62912300-1291911564_thumb.j Кажете коя услуга да включа за да имам тази функция отново активна? Мерси предварително

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 283,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • 2 седмици по-късно...

Здравейте, имам "малък" проблем с Windows XP Home Edition. Бях си активирал уж успешно Wiondows-а и аз спокоен, не обърнах внимание на забележката отдолу, за изтичането му. Сега ми иска confirmation ID. Има ли възможност да го взема отнякъде, защото в компютъра имам важни документи, които не е препоръчително да загубя... намирам се в доста сложна ситуация и се надявам някои да успее да ми помогне...

Здравейте, имам "малък" проблем с Windows XP Home Edition. Бях си активирал уж успешно Wiondows-а и аз спокоен, не обърнах внимание на забележката отдолу, за изтичането му. Сега ми иска confirmation ID. Има ли възможност да го взема отнякъде, защото в компютъра имам важни документи, които не е препоръчително да загубя... намирам се в доста сложна ситуация и се надявам някои да успее да ми помогне...

ако е лицензна операционната система се обадете на майкрософт

1.Изтегли --> http://www.megaupload.com/?d=UWXYYYW0

2.Разархивирай

3.Кликни 2 пъти на файла Patch.cmd

4.Готово :down:

Проблемът е, че не мога да си вляза в компютъра ... смисъл иска първо да въведа кода...

Проблемът е, че не мога да си вляза в компютъра ... смисъл иска първо да въведа кода...

опитайте да влезете в "save mode" и тогава горното

Здравейте...

От няколко дни имам проблем при рестарт/изключване на компютъра. Уиндоус зависва на екран за shut down, мишока ми е активен, но нищо друго... В Ивент вюъра открих това:

Event Type: Warning

Event Source: Userenv

Event Category: None

Event ID: 1517

Date: 21.12.2010 г.

Time: 20:07:40

User: NT AUTHORITY\SYSTEM

Computer: VELISLAV

Description:

Windows saved user VELISLAV\Velislav registry while an application or service was still using the registry during log off. The memory used by the user's registry has not been freed. The registry will be unloaded when it is no longer in use.

This is often caused by services running as a user account, try configuring the services to run in either the LocalService or NetworkService account.

For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

Незнам дали има нещо общо с казуса, но е единственото подозрително, което открих. Предварително благодаря!

PS. Със XP Service Pack 3 съм, ъпдейтван текущо...

и аз имам проблем:cool: помагайте преинсталирах (windows xp) и не ми е за пръв път, но нязнайно защо немога да гледам филмите-или по точно субтитрите.излизат ми некжи иероглифи. регионалните настройки са ок а за филмите от край време си ползвам BSplayer някакви идеи къде може да е проблема??!?!?!? благодарства....

и аз имам проблем:cool: помагайте

преинсталирах (windows xp) и не ми е за пръв път, но нязнайно защо немога да гледам филмите-или по точно субтитрите.излизат ми некжи иероглифи. регионалните настройки са ок а за филмите от край време си ползвам BSplayer

някакви идеи къде може да е проблема??!?!?!?

благодарства....

Виж със друг плеър . 99% съм сигурен , че е от него . Имал съм същия проблем ;) .

Виж със друг плеър . 99% съм сигурен , че е от него . Имал съм същия проблем :cool: .

не е от плейъра други идеи

не е от плейъра други идеи

Пак се върни на регионалните настройки и ги оправи навсякъде да са на България!

п.п. Напомням за всеки случай - на три места трябва да се избере България!!!

Пак се върни на регионалните настройки и ги оправи навсякъде да са на България!

п.п. Напомням за всеки случай - на три места трябва да се избере България!!!

май компа прави номера ;)

100 пъти го правих това с регионалните настройки.... уфф

но ето че захапа :)

• 2 седмици по-късно...

При стартирване на пц-то ми се появява това съобщение ; 1-во windows cannot find ; make sure you typed the name correctly and then try again.to search for a file click the start button and then click search 2-ро could not load or run specified in the register make sure the file exists on your computer or remove the reference to it in the registry След като натисна "ОК" се появява второто - как да го премахна !

Имаш проблем с някоя от програмите, самостартиращи се при включване на компютъра. Възможно е и да си заразен с нещо. Справка - http://support.microsoft.com/kb/311446

Здравейте! Имам проблем с My Computer.Дисковете ми на C и D,но като отворя D ми го отваря в нов прозорец,а не в същия.Много е дразнещо за мене.Как да го оправя?

Здравейте!

Имам проблем с My Computer.Дисковете ми на C и D,но като отворя D ми го отваря в нов прозорец,а не в същия.Много е дразнещо за мене.Как да го оправя?

В "Опции за папките" търси нещо като "Отваряй всяка папка в същия прозорец" или "Отваряй всяка папка в неин собствен прозорец" (нещо подобно беше).

Здравейте!

Имам проблем с My Computer.Дисковете ми на C и D,но като отворя D ми го отваря в нов прозорец,а не в същия.Много е дразнещо за мене.Как да го оправя?

Възможно е проблема да е друг и се оправя с fixdrive_v1_3.zip. Фиксира дисковете и би трябвало да ги отваря нормално.

Здравейте! Не съм сигурна къде трябва да попитам, но не искам да правя нова тема и затова ще задам въпроса си тук. От известно време (не мога да открия възможна причина), когато искам да запазя някакъв файл от интернет и отворя Save As диалога, той се отваря изключително бавно и навигацията между папките вместо за секунди, изисква безкрайно чакане. Същото се случва и когато трябва да кача файл или да го отворя/запазя във Фотошоп, например. Забелязах, че зареждането е по-бързо, когато запазвам или съответно търся само за определен вид файл, от който няма много в тази папка. Това се случва само в браузъра (Chrome, Mozilla, IE), но навигацията в Windows Explorer, ако речем съм отворила папката My Pictures от Start менюто, е безпроблемна и не се налага това вбесяващо чакане. Прегледах тонове съвети из нета, но най-често срещаното решение Disconnect Network Drive не ми е от полза, защото нямам network drives, които да изключа. Благодаря предварително, надявам се, че обяснението ми все пак е разбираемо.. :D

Здравейте! Днес си инсталирах на отделен дял linux дистрибуцията BackTrack 4, но когато рестартирам компютъра ми зарежда автоматично Windows XP, имали начин някак си да настроя "boot.ini" да ми предложи избор на една от двете операционни системи при зареждане, четох във форума други подобни теми но не намерих това което търся, и ако все пак има някъде такава пишете ми да я прегледам или кажете решението. Благодаря !

Имам следния проблем на служебния компютър: понякога ми се появява надписът QueryDosDevice failed. Insufficient system recources exist to complete the requested service, като става невъзможно да ползвам интернет и като цяло започва всичко да ми забива. След рестарт се оправя, но след 5-6 часа работа отново се получава така и се налага пак да рестартирам. На какво би могло да се дължи това?

Имам следния проблем на служебния компютър: понякога ми се появява надписът QueryDosDevice failed. Insufficient system recources exist to complete the requested service, като става невъзможно да ползвам интернет и като цяло започва всичко да ми забива. След рестарт се оправя, но след 5-6 часа работа отново се получава така и се налага пак да рестартирам. На какво би могло да се дължи това?

Едно от нещата, които препоръчват е, ако имаш пуснат VIA Raid Tool да се забрани.

Други решение ; http://social.answers.microsoft.com/Forums/en-US/vistawu/thread/67c11f92-7cf7-4c1e-b03f-dc8e0ad8288b

Едно от нещата, които препоръчват е, ако имаш пуснат VIA Raid Tool да се забрани.

Други решение ; http://social.answers.microsoft.com/Forums/en-US/vistawu/thread/67c11f92-7cf7-4c1e-b03f-dc8e0ad8288b

Да, при стартиране на Уиндоуса ми се появява някакъв надпис за VIA Raid Tool. А как мога да го забраня и ще се отрази ли това по някакъв начин на работата на компютъра?

Да, при стартиране на Уиндоуса ми се появява някакъв надпис за VIA Raid Tool. А как мога да го забраня и ще се отрази ли това по някакъв начин на работата на компютъра?

Някъде из настройките на BIOS се намира, и ако нямаш конфигуриран RAID масив, няма да се отрази на работата.

P.S. Всъщност самият VIA Raid Tool май е приложения, което може да се деинсталира през Control panel - Add or Remove programs

Редактирано от Ken (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.